> oncontextmenu='return false;''expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η Τουρκική ελίτ και μαφία προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στην Ελλάδα με το χρήμα και την καπήλευση του θρησκευτικού συναισθήματος

Greek Spirit 
31-1-2017
Επαναδημοσίευση του παρακάτω κειμένου από τον Ιανουάριο του 2015. Το κατ ουσίαν πραξικόπημα Ερντογάν και η επόμενη μέρα στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είναι θέμα χρόνου να δημιουργήσει κύμα Τούρκων  προσφύγων που θα ανήκουν στην ανώτερη τάξη. Κανένας πλούσιος και κοσμικός Τούρκος δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να βλέπει τον τρελοταγίπ να φοράει φερετζέδες σε ότι κινείται και να απειλεί με εγκλεισμούς σε φυλακές για όσους θεωρούνται όχι μόνο αντιφρονούντες, άλλα σε βάθος χρόνου και όσοι ιδεολογικά είναι αντίθετοι στην ισλαμοποίηση της καθημερινότητας, της πολιτικής και της κουλτούρας της Τουρκίας.Είναι σίγουρο ότι ανάμεσα στο κύμα των πλούσιων προσφύγων-αυτοεξόριστων στην Ελλάδα θα βρίσκονται και πολλά λαμόγια, μαφιόζοι αλλά και καιροσκόποι οι οποίοι δεν θα διστάσουν να δηλώσουν χριστιανοί δεν θα τους στοιχίσει και τίποτα άλλωστε.Οι Έλληνες θα χαίρονται και θα δακρύζουν και θα τρέχουν να τους προϋπαντήσουν και να τους στηρίξουν ,λες και ο κάποτε δυνάστης θα αλλάξει επειδή δήλωσε ότι είτε αγαπάει την Ελλάδα, είτε γιατί ανέξοδα θα δηλώνει χριστιανός.

 Η Τουρκική ελίτ και μαφία προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στην Ελλάδα με το χρήμα και την καπήλευση του θρησκευτικού συναισθήματος

Greek Spirit 
30 Ιανουαρίου 2015
Πληθαίνουν οι φωνές προερχόμενες από την Τουρκία αλλά και τον Λίβανο σχετικά με την Βυζαντινή κληρονομιά των εκεί κατοίκων και την επιθυμία τους για την αποκάλυψη της αλήθειας και την -καταρχήν -πολιτισμική υποστήριξη απ την Ελλάδα. 
Πολλοί Έλληνες πέφτουν στην παγίδα της πρόχειρης  ρομαντικής και επιφανειακής ερμηνείας και δεν εξετάζουν εάν πρόκειται για παγίδα εκπεμπόμενη από αντεθνικούς κύκλους.
Είναι γεγονός ότι από την ίδρυση του Κεμαλικού Τουρκικού κράτους μέχρι και το 2003 οπότε και ανέλαβε ο ισλαμιστής Ερντογάν η τουρκική ελίτ σταδιακά είχε απαρνηθεί την μουσουλμανική κληρονομιά της. Οι πλούσιοι Τούρκοι  σύντομα διαπίστωσαν ότι η μεσανατολίτικη ισλαμική κουλτούρα δεν είχε καμία σχέση με την ελεύθερη δύση και Ευρώπη. Τα μέλη της Τουρκικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ διέθεταν τα μέσα και τα χρήματα για να ταξιδέψουν και να διαμένουν στο εξωτερικό όπου και διαπίστωσαν ότι είναι αδύνατον η Τουρκία έστω και να μοιάσει με δυτική χώρα χωρίς να αποκηρύξει την ισλαμική κληρονομιά της.

Τούρκοι αγοράζουν από σπίτια μέχρι ολόκληρες πολυκατοικίες στην Ελλάδα – Που αποσκοπούν

 

Θεμιστοκλής Μπάκας
Επιχειρηματίας, Ραδιοφωνικός Παραγωγός
  
Μπορεί η χώρα μας όταν σχεδίαζε το Ν4146/2013 (ΦΕΚ Α’ 90), για τις επενδύσεις υπηκόων τρίτων χωρών μέσω του ελληνικού προγράμματος της Χρυσής Βίζας, δηλαδή της πενταετούς άδειας διαμονής για υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν περισσότερα από 250.000 ευρώ στην εγχώρια αγορά real estate, να στόχευαν στην πολλά υποσχόμενη Κίνα και στη ρωσική επέλαση εκατομμυριούχων, αγορές ωστόσο που έως και σήμερα δεν ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στο ελληνικό κάλεσμα.
Αντιθέτως, πρόσφορο έδαφος αποδεικνύεται η χώρα μας για τους Αιγύπτιους και τους Σύρους που επενδύουν κυρίως στα Νότια Προάστια της Αττικής.
Μη ξεχνάμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης άδειας διαμονής για υπηκόους τρίτων χωρών απαιτεί τη μικρότερη επένδυση σε αγορά ακινήτου, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

 IMIA 21 χρόνια μετά: Το ΚΥΣΕΑ “της συμφοράς” στο οποίο δεν μπόρεσε να μπει ο διοικητής της ΕΥΠ!!!


Άρθρο του Χρήστου Καπούτση
Είναι νύχτα 30-31 Ιανουαρίου 1996,  η Τουρκία εκμεταλλευόμενη μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για την Ελλάδα, (είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και ο νέος Πρωθυπουργός Κ.Σημίτη δεν είχε πάρει καν ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή),  πραγματοποίησε στρατιωτική απόβαση επί αφύλαχτου ελληνικού εδάφους και κατέλαβε μια από τις βραχονησίδες των Ιμίων. Και στη συνέχεια, εφηύρε την καινοφανή θεωρία των «γκρίζων ζωνών», δηλαδή περιοχών, νησίδων, βραχονησίδων και νησιών του Αιγαίου, που  είναι αδιευκρίνιστης εθνικής κυριαρχίας! Στην ουσία, η Τουρκία μετά τα Ίμια και μέχρι σήμερα, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, σε δεκάδες Ελληνικά νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου.  Το κόστος, εκείνης της θυελλώδους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, νύχτας των Ιμίων,  αποδείχτηκε πολύ  βαρύ για την Ελλάδα. Τη νύχτα εκείνη η Ελλάδα πόνεσε,  μάτωσε, διασύρθηκε, προδόθηκε , μίκρυνε! Τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού οι Χ. Καραθανάσης, Ε. Γιαλοψός, Π. Βλαχάκος, θα χάσουν τη ζωή τους. Είναι το πλήρωμα του ελικοπτέρου, που εκτέλεσε αποστολή αναγνώρισης στα Ίμια και κατά την επιστροφή του, θα συντριβεί στη θάλασσα. 

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΜΟΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

<<Η μόνη λύση είναι να αμολύσουν την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας. Έτσι θα μπορούσε να δικαιολογήσει την καταστροφή του τραπεζικού τομέα, με ένα ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας του οποίου οι φλόγες θα έκαιγαν το τραπεζικό πτώμα.>>
3-1-2016
Γράφει ο  Greek Spirit
Η Ελλάδα έπεσε θύμα των Γερμανών στα πλαίσια ενός σχεδίου το οποίο προβλέπει την ομοσπονδοποίηση της με την Τουρκία, ότι ακριβώς θα συμβεί και με την Κύπρο.
 Η Γερμανία και η Τουρκία αποτελούν μια συμμαχία ακόμα και από την εποχή πριν τον Α΄ ΠΠ, όταν ο καγκελάριος Ότο Βίσμαρκ που ένωσε την Γερμανία προσχώρησε μυστικά στο σουνιτικό  Ισλάμ.Από τότε και μέχρι σήμερα όλη η πολιτική και οικονομική ελίτ της Γερμανίας ήταν διαχρονικά προσηλυτισμένη στο Ισλάμ.Μάλιστα δε ο Χίτλερ προτού ξεκινήσει τον πόλεμο ήρθε σε επαφή με τον αρχιμουφτή των σουνιτών Μουσουλμάνων ο οποίος ήταν Παλαιστίνιος και υποσχέθηκε να κρατήσει τους Εβραίους μακριά από την Παλαιστίνη.Ο Μουφτής είπε στον Χίτλερ ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετό και ότι θα έπρεπε οι Εβραίοι να αφανιστούν από προσώπου γης.

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ - Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΩΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

30-1-2017
Greek Spirit
 Πρόσφατα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε επίσκεψη της στην Τουρκία έκλεισε συμφωνία για την πώληση αεροσκάφους πέμπτης γενιάς στον τουρκικό στρατό.Το αεροσκάφος αυτό εξελίσσεται απο την Βρετανία. Η Βρετανία αποτελεί μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις στην λύση του κυπριακού εφόσον απο την απελευθέρωση της Κύπρου απο τον βρετανικό ζυγό το 1960 η Τουρκία-Ελλάδα-Βρετανία αποτέλεσαν τις εγγυήτριες δυνάμεις του νέου κράτους. Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι οι Βρετανοί συνεργάζονται με την Τουρκία και ετοιμαζoνται να πουλήσουν στον Ερντογάν εκατό αεροσκάφη νέας γενιάς. Η Βρετανία, η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούν την κατεχόμενη Κύπρο ως κέντρο σωματεμπορίας, ναρκωτικών, ξεπλύματος χρήματος, εμπόριο οργάνων και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.Τα κατεχόμενα έχουν ξεπουλήσει τεράστιες εκτάσεις γης στην βρετανική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ, οι πλούσιοι Άραβες κυριολεκτικά  πουλάνε και αγοράζουν σκλάβους και σκλάβες εκεί και εμείς περιμένουμε να λυθεί το Κυπριακό με δήθεν τίμιες λύσεις. Διαβάστε παρακάτω τι έγραφα πριν απο δύο εβδομάδες.

Greek Spirit 
8-1-2017

Αυτό που φοβάται ο Ερντογάν είναι η φυλακή.Ο Ταγίπ θα μπορούσε να καταλήξει στην φυλακή ή και κρεμασμένος για τέσσερις  λόγους. 
α. Τα σκάνδαλα δεκάδων δις δολαρίων τα οποία κέρδισε αυτός και όλο του το σόι από ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Ιράν κατά την διάρκεια του εμπάργκο προς το Ιράν  από τις ΗΠΑ.Επίσης πολλά δις τσέπωσε από την κρυφή χρηματοδότηση του Κατάρ στο Ισλαμικό Κράτος και στην τουρκική οικονομία 

To αιφνίδιο KOYΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ βάζει στο τραπέζι η Εκθεση του ΔΝΤ!30-1-2017 

Το κράτος-παράγκα έχει μπροστά του δόσεις 10,5 δισεκατομμυρίων μέχρι το καλοκαίρι

Ενα αιφνίδιο κούρεμα καταθέσεων κρύβεται (τεχνηέντως) πίσω από τις λέξεις όσων εμπλέκονται με τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών.
Στην πραγματικότητα είναι το ΔΝΤ αυτό που έβαλε στο Τραπέζι το κούρεμα του χρέους με την εκτίμηση πως ακόμη κι αν οι  μεταρρυθμίσεις υλοποιηθούν με θρησκευτική ευλάβεια–και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέους ενεργοποιηθούν – το χρέος της Αθήνας είναι καταδικασμένο να γίνει «εκρηκτικό».
Τι σημαίνει αυτό για ένα κράτος που έχει μπροστά του δόσεις 10,5 δισεκατομμυρίων μέχρι το καλοκαίρι και οι τράπεζες του οποίου έχουν ανάγκη μιας ακόμη ανακεφαλαιοποίησης-ώστε να διατηρήσουν το επίπεδο της πολυτελούς προσωπικής τους διαβίωσης οι επιχειρηματίες του ΔΟΛ, του Real Group, του ΠΗΓΑΣΟΥ, του MEGA, του STAR, του ΑΝΤ1 και των λοιπών σαπακίων;
Επειδή ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και είναι πολύ πιθανό οι αποφάσεις για κούρεμα των καταθέσεων να έχουν ληφθεί ήδη στους διαδρόμους του πρόσφατου Eurogroup. Αλλωστε ποιος έχει εμπιστοσύνη πλέον στον Τσακαλώτο; Ούτε και ο ίδιος δεν πιστεύει τον εαυτό. Ο άνθρωπος που υπογράφει ταπεινωτικές επιστολές και στην συνέχεια πουλάει αντιστασιακά φούμαρα στους συντρόφους του δεν έχει καμμία αξιοπιστία-ούτε για τους μέσα, ούτε για τους έξω. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να συμφώνησε σε κούρεμα καταθέσεων και το θρίλερ να το βιώσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Σ΄αυτή την περίπτωση υποτίθεται ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων σε όσους έχουν πάνω από 100.000 ευρώ στις τράπεζες, αλλά αρκεί η υπογραφή ενός Τσακαλώτου ή ενός Χουλιαράκη το όριο αυτό να κατέβει ακόμη και στις 5.000 ευρώ!

Ξεκίνησε εκστρατεία για την ανεξαρτησία της Καλιφόρνια από τις ΗΠΑ

 30-1-2017
Την Παρασκευή οι υποστηρικτές του κινήματος ανεξαρτητοποίησης της Καλιφόρνιας από τις ΗΠΑ, ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών, για να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση απόσχισης της δυτικής Πολιτείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ηγεσία της Καλιφόρνιας έδωσε την Πέμπτη το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών με στόχο το «Calexit».
Εάν η πρόταση τεθεί σε δημοψήφισμα και υπερψηφιστεί, τότε θα καταργηθούν άρθρα στο Σύνταγμα της Καλιφόρνιας όπου αναφέρεται ότι η Πολιτεία είναι «αναπόσπαστο τμήμα των ΗΠΑ» και ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ είναι ο «ανώτατος νόμος της χώρας».
Αυτό θα οδηγούσε σε ακόμα ένα δημοψήφισμα το 2019 σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της Πολιτείας.

Τι θέλουμε επιτέλους


 GreekSpirit 
29-11-2017
Σχολιάζεται με μπόλικες δόσεις λαϊκισμού το διάταγμα Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ. Ειδικά μετά τα παρατράγουδα με την πρώτη ημέρα εφαρμογής τους η υποκρισία χτύπησε κόκκινο. Η απαγόρευση αυτή δεν αποτελεί ένα καπρίτσιο του Τραμπ αλλά συμβουλή και εισήγηση των μυστικών υπηρεσιών του.Στις ΗΠΑ η τρομοκρατία απο μουσουλμανικά ακραία στοιχεία εκπέμπεται απο μεσοαστούς μουσουλμάνους και όχι από τζιχαντιστές που έχουν περάσει ως πρόσφυγες απο τα σύνορα.. Οι εν δυνάμει τρομοκράτες αυτοί εισέρχονται στις ΗΠΑ μέσω των κανονικών οδών με προφίλ ευυπόληπτων ανθρώπων, δεν υπάρχουν φυσικά σύνορα με την Μ.Ανατολή εκεί όπως συμβαίνει με την Ελλάδα.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ- Οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν για τα μάτια της Κίνας, ή για να το πούμε διαφορετικά για τα ιμάτια της.


27-1-2017
Όλα ξεκίνησαν με την επιτυχημένη εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το σταμάτημα της Περσικής αυτοκρατορίας, που είχε ως στόχο την κατάληψη της Ελλάδας και μετέπειτα της Ευρώπης.
Ακολούθησε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ενσωματώνοντας τον Ελληνικό πολιτισμό, τον συνέχισε η Βυζαντινή αυτοκρατορία και η αναγέννηση στην Ευρώπη με το ξαναζωντάνεμα του Ελληνικού πολιτισμού
Δημιουργήθηκαν καινούργιες δυτικές αυτοκρατορίες της Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας για να φτάσουμε σήμερα στις Η.Π.Α.

Καρτερία, θάρρος, λογική, ανάληψη ευθύνης, τόλμη και συνοχή και όλα θα πάνε καλά.Τελείωσαν τα ψέμματα

 Greek Spirit 
26-1-2017
Το ΔΝΤ σύμφωνα με τον μύθο έχει συνάψει συμμαχία με τον Σόιμπλε για να εκβιάσουν την γρηγορότερη κάθοδο της Ελλάδας στον Άδη.Ο Τομσεν πράγματι όχι μόνο έχει συνάψει συμφωνία με τον Σόιμπλε αλλά θα μπορούσε ακόμα και να δει ερωτικά τον Γερμανό εγγονό ναζιστή αξιωματούχου
Αλλά...
Αλλά ο Τραμπ είναι παντελώς sraight και δεν καταλαβαίνει από υπόγειες διαδρομές. O  Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του είχε ξεκαθαρίσει την αντίθεση του απέναντι στην GOLDMAN SACHS και τα άλλα κοράκια και μπορεί ο Τόμσεν να είναι καψουρεμένος με τον Σόιμπλε αγνοώντας την  Βελκουλέσκου ωστόσο η απόφαση γα την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στην τρόικα χρηματοδότησης της Ελλάδας ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Τραμπ ο οποίος με την σειρά του έχει δείξει ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όλες τις διεθνείς συνθήκες και υποχρεώσεις των ΗΠΑ από τις οποίες είτε χάνει χρήμα είτε δεν κερδίζει αρκετά.

EΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ και ΔΡΑΧΜΗ η μοιραία κατάληξη της Κυβέρνησης;


 27 Ιανουαριου 2017
Είναι πολύ πιθανό η Τουρκική ΜΙΤ να συλλάβει εντός ελληνικού εδάφους τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση τους αφήσει “ελεύθερους”.Ταυτόχρονα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι “θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και η ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των προσφύγων…”
Από την πλευρά του ο Σουλτάνος Ερντογάν σχολιάζοντας σήμερα την απόφαση του Αρείου Πάγου είπε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ότι όταν είχε συμβεί το περιστατικό με τους 8 αυτομολήσαντες στρατιωτικούς είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και του είχε ειπωθεί ότι το ζήτημα θα λυθεί σε 15-20 ημέρες.
Είναι προφανές ότι κακώς είχε δωθεί αυτή η υπόσχεση στον Ερντογάν. Οφειλε ο Τσίπρας να του δηλώσει ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα αποφασίσει αυτή για την τύχη τους.

Ο ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑΓράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 
27-1-2017


Είναι γνωστό από την ιστορία ότι οι κάτοικοι της ιταλικής χερσονήσου, οι Ιταλιώτες, μετά την υποταγή τους ενσωματώθηκαν στο ρωμαϊκό κράτος, άλλοι με περισσότερα και άλλοι με λιγότερα προνόμια. Καθώς όμως ήταν πολυπληθέστεροι από τους Ρωμαίους, αναδείχθηκαν γρήγορα στον κύριο στρατιωτικό κορμό που έφερε σε πέρας τις μεγάλες κατακτήσεις. Ουσιαστικά όμως ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους Ρωμαίους.

Οι ιταλικές πόλεις, οι οποίες, υπόδουλες από δύο αιώνες, βρίσκονταν περίπου στην ίδια κατάσταση με τις λατινικές και έβλεπαν επίσης τους πλουσιότερους κατοίκους τους να τις εγκαταλείπουν για να γίνουν Ρωμαίοι, ζήτησαν κι αυτές πολιτικά δικαιώματα. Η μοίρα των υπόδουλων ή συμμάχων είχε καταστεί ακόμη πιο δυσβάσταχτη σε μια εποχή, όπου η ρωμαϊκή δημοκρατία ανακινούσε το θέμα των αγροτικών νόμων. 
Η αρχή λοιπόν όλων αυτών των νόμων ήταν πως ούτε ο υπόδουλος ούτε ο σύμμαχος δεν είχε δικαίωμα κυριότητας της γης, εκτός αν υπήρχε επίσημη πράξη του κράτους, και πως το μεγαλύτερο μέρος της ιταλικής γης ανήκε στη δημοκρατία• μια μερίδα ζητούσε να επιστρέψουν στο κράτος αυτά τα εδάφη, που κατέχονταν σχεδόν στο σύνολο τους από Ιταλούς, και να μοιραστούν στους φτωχούς της Ρώμης. 

Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

 Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ


 ΤΗΝ  17-5-2016 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟικης  ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ- Ο ΤΑΡ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-Β ΗΠΕΙΡΟ-ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ -ΙΤΑΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ. ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.ΓΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ -ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ( ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ)  ΚΑΙ ΝΑΤΟ (ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ- ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ .ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η  Β ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ-ΚΑΨΙΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ Κ.Α

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ HELLENIC SUNRISE ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ  -

Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ                     
                                          10-6-2014
Greek Spirit
Η Αλβανική κυβέρνηση έχει αναθέσει την διερεύνηση των συνθηκών και συμφωνιών που διέπουν το καθεστώς των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα όπως και της υφαλοκρηπίδας και μάλιστα με εισαγγελική εντολή διερευνάται ο ρόλος του Αλβανού ΥΠΕΞ με το ερώτημα τη προδοσίας σχετικά με την συνθήκη που σύναψε με την  Ελλάδα το 2009. Η Ελλάδα το 2009 και αφού θεώρησε το θέμα των συνόρων και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας διευθετημένο υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη της για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.ερχόμενη σε ρήξη με την υπόλοιπη Ευρώπη που δεν επιθυμούσε την ένταξη της Αλβανίας. 

Σήμερα ( 10-6-2014) διαβάζουμε ότι η Αλβανική κυβέρνηση μετά τις ενέργειες της να θέσει υπό αμφισβήτηση την συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα του 2009 λαμβάνει ξαφνικά απρόσμενη υποστηριξη από την Αυστρία και Γερμανία για την ένταξη της στην Ε.Ε. 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ ΕΙΧΑΝ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΓ. ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

25 Φεβρουαριου 2014 και οι Αλβανοί είχαν πανικοβληθεί απο μια και μόνο φωτογραφία

Πανικός στην Αλβανία από… μια φωτογραφία πέντε ατόμων οι οποίοι ντυμένοι με Ελληνικές στολές παραλλαγής και με καλυμμένα τα πρόσωπα φωτογραφίζονται μπροστά στον δικέφαλο αετό της Αυτονομίας
 

Τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος για τους Τσάμηδες, τους Αλβανούς και την Βόρεια Ήπειρο

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΩΣ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

                                                

10-5-2014
Τον Οκτώβριο του 2013 ο Ερντογάν επισκέφθηκε επίσημα το Κόσοβο όπου συναντήθηκε με τους Χασίμ Θάτσι και Έντι Ράμα, πρωθυπουργούς του Κοσόβου και Αλβανίας αντίστοιχα.Το κλίμα ήταν πολύ θερμό σε σημείο μάλιστα που ο Ερντογάν από την πόλη Πρίζρεν δήλωσε πως ''το Κόσοβο είναι Τουρκία''. Βέβαια εκτός από έγκριτες Ελληνικές εφημερίδες δεν υπήρχε περίπτωση να το μάθουμε από τα ΜΜΕ.


ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ- Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ- ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

 Greek Spirit
24-1-2017
Ψάχνοντας και προσπαθώντας να καταλάβει κανείς ποια θα είναι η εξωτερική πολιτική του Τραμπ σύντομα έρχεται σε αδιέξοδο.Το μυστικό για την εξακρίβωση της εξωτερικής αλλά και εσωτερικής πολιτικής του κ.Τραμπ είναι ότι δεν απαντάει σε πολιτικές φόρμες και ιδεολογήματα αλλά σε λογικά συμπεράσματα,σε καθαρούς υπολογισμούς χωρίς συναισθηματισμούς μέσω των οποίων θέλει να περισώσει ότι μπορεί από τις ΗΠΑ προετοιμαζόμενος για τον Γ΄ΠΠ.
Ένα απο τα κλειδιά για την κατανόηση του προγράμματος Τραμπ είναι η ΄΄αυτονομία΄΄ .Η αυτονομία ενός Κράτους είναι απαραίτητη για την επιβίωση του σε ένα πόλεμο.Η αυτονομία αυτή αφορά στην ενέργεια, στους ανθρώπινους και πλουτοπαραγωγικούς πόρους και στην οικονομία.Οι ΗΠΑ -με βαρύ οικολογικό αντίκτυπο είναι η αλήθεια- έχουν καταφέρει να είναι ανεξάρτητες ενεργειακά με την εκμετάλλευση των εγχώριων τους κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου. Άρα σε περίπτωση πολέμου και σε αντίθεση με την Ευρώπη δεν θα έχουν ανάγκη κανέναν Άραβα και κανέναν Ρώσο.

Η πρόκληση των νεοσύλλεκτων Αλβανών και τα αλυτρωτικά σχέδια του Ράμα

Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης

Η πρόκληση των νεοσύλλεκτων Αλβανών που σχημάτιζαν τον αετό σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες που υπάρχουν για τη δράση του αλβανικού αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια: Ξεδιπλώνεται αθόρυβα, βάσει σχεδιασμού. Μας κάνει επίσης να αναλογιζόμαστε -για όλους όσοι τυχόν διαβάσατε το σημείωμά μας για τους ισπανόφωνους των ΗΠΑ- τι μπορεί να σημαίνουν στο μέλλον για την εθνική συνοχή και ομοιογένειά μας η έγερση διεκδικήσεων, όπως η αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, η κάθοδος αλβανόφωνου μειονοτικού κόμματος στις εκλογές παρέα με το τουρκόφωνο, η απαίτηση έπαρσης της αλβανικής σημαίας όπου ζουν αλβανικοί πληθυσμοί, οι απαιτήσεις για νομοθέτηση ποσόστωσης για την πρόσληψη αλβανόφωνων υπηκόων στο Δημόσιο κ.ά.

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ- Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Greek Spirit 
 5-9-2016

Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελόριζο και οτιδήποτε άλλο είναι απλός αντιπερισπασμός.Τα αίτια πολλά και υπέρ των Τούρκων.Το Καστελόριζο είναι ένα νησί του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του αλλά στην θάλασσα. Άμυνα νήσου με αξιώσεις και ελπίδα για αντιμετώπιση της απόβασης μέχρι να έρθουν ενισχύσεις μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη άντε βαριά και η Ρόδος Ο λόγος είναι ότι σε μια λωρίδα γης με πλάτος 5 επί 2 χλμ δεν μπορεί να διεξαχθεί άμυνα διότι από την στιγμή που  οι εχθρικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποβιβαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων  έχει ήδη  καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης, δηλαδή εάν κάνουμε την αναγωγή σε έδαφος του νομού Έβρου με πλάτος 30-35 χλμ θα είναι σαν έχουν ήδη καταληφθεί ο Δορίσκος, το Τυχερό, οι Φέρρες,η Ορεστιάδα,το Διδυμότειχο, δηλαδή μια ζώνη σε όλη την έκταση των συνόρων όπου υπάρχουν οι δύο μεραρχίες του Έβρου.

ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΡΩΜΝΑ ''ZUBR'' ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ HTAN Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΧΙΟΣ -ΤΟ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ ΑΜΥΝΑΣ - ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΡΩΜΝΑ ZUBR -ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ

Αναδημοσιεύεται σήμερα 24-1-2017 άρθρο του hellenic sunrise από το 2014 το οποίο αναφέρεται στο Καστελόριζο, το δόγμα άμυνας το αρχιπελάγους και τα πλωτά μέσα.Αφορμή για την αναδημοσίευση στάθηκε η αναθέρμανση της έντασης στις Οινούσες τελευταίες ημέρες που σύμφωνα με την (ορθή) γνώμη πολλών αποτελεί αντιπερισπασμό. Το Καστελόριζο αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο της Τουρκίας λόγω μεγέθους, εγγύτητας στις τουρκικές ακτές και απόστασης από την ηπειρωτική Ελλάδα.Τις ενδείξεις για το ότι το νησί αποτελεί τον κύριο στόχο των Τούρκων ενισχύουν περίεργα περιστατικά από το 2012  καταστροφής των αερόστρωμνων  του πολεμικού ναυτικού τα οποία κάποιοι -δικαίως- φοβούνται εφόσον είναι τα μόνα μέσα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ακόμα και άρματα μέσα σε λίγες ώρες στο Καστελόριζο ή σε οποιοδήποτε νησί.                                                                                

 ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ -ΤΟ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ ΑΜΥΝΑΣ - ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΡΩΜΝΑ ZUBR -ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ

5-12-2014
Τελευταία ανακινείται και πάλι το θέμα απαξίωσης και πώλησης των τεσσάρων ''Αεροστρωμνων'' σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού ''ZUBR''.
Η Ελλάδα διαθέτει τέσσερα σκάφη τα οποία αποκτήθηκαν από το 2001 έως το 2005 από την Ουκρανία
Το σκάφος αυτό αποτελεί πραγματικό πολλαπλασιαστή ισχύος εφόσον τα μοναδικά σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν σε όλο το Αιγάιο , ακόμα και στο Καστελόριζο ,ένα πλήρες τάγμα πεζοναυτών το καθένα με ταχύτητα που πλησιάζει τα 80 χλμ την ώρα!! 

Το Καστελόριζο και τα μάτια μας: Η ΑΟΖ, το ΝΑΤΟ και το Αιγαίο Αρχιπέλαγος


Το μοναδικής ομορφιάς νησί του Καστελόριζου, αλλά και μεγάλης εθνικής σημασίας. Φωτογραφία www.travelofgreece.gr 
Το μοναδικής ομορφιάς νησί του Καστελόριζου, αλλά και μεγάλης εθνικής σημασίας. Φωτογραφία www.travelofgreece.gr


Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης
Ακόμα θυμάμαι την μοναδική αλλά σημαντική ήττα μας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1973-1982). Σε μια συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής που η συζήτηση αφορούσε στην έννοια του «Αρχιπελαγικού Κράτους», ο αρχηγός της Ελληνικής αντιπροσωπείας, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος έλαβε το λόγο για να εξηγήσει την ελληνική λέξη Αρχιπέλαγος. 
Μέσα σε απόλυτη σιγή, ο Σταυρόπουλος εξήγησε εκείνη την ημέρα ότι η λέξη «αρχιπέλαγος» είναι ελληνική λέξη και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στην ιστορία για να περιγράψει το Αιγαίο! Μετά, συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα, με βάση αυτό το ιστορικό γεγονός, δικαιούται να χαρακτηριστεί, στη νέα Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας, σαν Αρχιπελαγικό Κράτος

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

17.01.2017

Επιβεβαιώνει ο Σ.Λαβρόφ τις «υπόγειες τριβές» ελληνικής και ρωσικής διπλωματίας 

 Θανάσης Αυγερινός ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο «ΚΟΦΤΗΣ» ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ Σ' ΑΥΤΕΣ ΜΕ AΠΕΛΑΣΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ, ΑΡΝΗΣΗ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΚΛΠ


Πρωτοφανείς είναι οι αποκαλύψεις, στις οποίες προχώρησε εμμέσως πλην σαφώς ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις μας κατά την καθιερωμένη εναρκτήρια του έτους συνέντευξη Τύπου.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΕΝΑΝΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ CIA ;ΜΑ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 Greek Spirit
21-1-2017
      
Όλοι πλέον έχουμε πεισθεί ότι Τραμπ και Πούτιν έχουν συνάψει συμμαχία η οποία θα αφορά στα κύρια μέρη των διμερών τους σχέσεων, κάτι που δεν αποκλείει ότι στα επιμέρους θα συνεχιστεί με χαμηλό ρυθμό η προπαρασκευή και οργάνωση για τον Γ΄ΠΠ.Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Η περίοδος που θα διανύσουμε το αμέσως προσεχώς διάστημα  θα είναι μια σχετική ηρεμία πριν την τρικυμία, μια περίοδος που θα αναπτερωθεί η ελπίδα αλλά δυστυχώς μόνο σε επίπεδο ρητορικής για την πλειοψηφία του πλανήτη και όχι σε πραγματικό επίπεδο.Ακόμα και για τους ιδίους τους Αμερικάνους και ενώ οι προθέσεις του Τραμπ είναι σίγουρα αγαθές , κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι κάτι κακό, στην τελική αυτό πρεσβεύουν οι θρησκείες και οι ανθρωπιστικές επιστημες, δηλαδή την ένωση της κοινής συνειδητότητας, ένωση που πρέπει πρώτα να υλοποιηθεί σε υλικό επίπεδο.

Η πρώτη απόφαση του Τραμπ: Αποχώρηση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP

Λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του, ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε την πρώτη απόφαση.
Η κυβέρνηση του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η εμπορική στρατηγική της για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει με την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), την εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες.
Τι είναι η TPP
Το Σύμφωνο Συνεργασίας των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific PartnershipTPP) είναι μία προτεινόμενη τοπική ρυθμιστική και επενδυτική συνθήκη. Μέχρι το 2016, δώδεκα χώρες της περιοχής του Ασιατικού Ειρηνικού είχαν συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις επικεντρωμένες στο TPP.

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-Ο ΤΡΑΜΠ ΠΙΟ ΦΙΛΟΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ-ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟΣ !!!! Ο προσωπάρχης του Τραμπ Ελληνοαμερικάνος Ρέινς Ηρακλής Πρίμπους δήλωσε : «Ο Τραμπ θα εμφανιστεί στην Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης»

Τα μπέρδεψαν οι εγχώριοι φιλορώσοι σωτήρες, ο Τραμπ υποσκέλισε τον Πούτιν σε φιλελληνισμό, αν ποτέ ο Πούτιν εχει ασχοληθεί σοβαρά με την Ελλάδα και τους φιλορώσους της.Η θητεια Τραμπ θα έχει πολύ πλάκα,ο Τραμπ προηγείται  απο κάθε λογής ανθρωπάκια και κάνει την ζωή δύσκολη σε κάθε λογής πολιτκούς καιροσκόπους σε όλο τον κόσμο ...

 

20-1-2017

Ρέινς Ηρακλής Πρίμπους: «Ο Τραμπ θα εμφανιστεί στην Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης»

«Τίποτε δεν συμβαίνει αν δεν είναι θέλημα Θεού. Πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία που μας έδωσε ο Θεός και να επιτύχουμε τους στόχους που ο σπουδαίος νέος μας πρόεδρος έχει θέσει, να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά»…


Λόγια του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Ηρακλή Πρίμπους σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών προ τιμή του, στο ξενοδοχείο St Regis της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η «ελίτ» των Ελληνοαμερικανών Ρεπουμπλικάνων, που βοήθησαν τον κ. Πρίμπους ο οποίος σαν πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε αναλάβει να το σώσει από την κατάρρευση.

Οι Χριστιανοί επιστρέφουν στον Λευκό Οίκο!


20-1-2017
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Έχω παρακολουθήσει πολλές ομιλίες Αμερικανών αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον αλλά ποτέ σαν αυτήν… Ίσως, τα οκτώ χρόνια της διακυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα να με ανάγκασαν να ξεχάσω ότι στην υπερδύναμη δεν ζουν άνθρωποι μόνο με ιδέες που δεν έχουν σχέση με τη Θρησκεία. Ίσως να οφείλεται και στην παγκοσμιοποίηση που διέλυσε και τις ιδεολογίες -εκτός αυτής που πρεσβεύει το δόγμα «είμαστε πολίτες του κόσμου». Η ομιλία του Ελληνοαμερικανού νέου Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, του δεύτερου πιο ισχυρού προσώπου στην αμερικανική πρωτεύουσα, με επανέφερε στην …τάξη. Υπό την έννοια ότι δεν είμαστε μόνοι μας.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

 Greek Spirit 
19-1-2017
Υπάρχει ένα ανέκδοτο το οποίο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την ηλιθιότητα των Γερμανών : Κατά την Γαλλική επανάσταση,οι επαναστάτες έχουν συλλάβει τρεις αριστοκράτες και κατά την τότε προσφιλή  πρακτική αφού τους δίκασαν σε μια δίκη παρωδία τους οδηγούν για αποκεφαλισμό στην λαιμητόμο, την μηχανή με την λεπίδα που έπεφτε με δύναμη στον λαιμό.Οι μελλοθάνατοι  αριστοκράτες δεν είναι όλοι Γάλλοι, ένας από αυτούς είναι Γερμανός και ένας Βρετανός.Οι εκτελεστές ανακοινώνουν στους μελλοθάνατους ότι προτού πεθάνουν έχουν το δικαίωμα για μια τελευταία επιθυμία.

Τον έλεγαν απλώς, Ζήση

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΤΗΝ 19-12-1986 ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ Ο ΣΤΡ ΖΗΣΗΣ ΚΑΡΑΓΩΓΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν τον έλεγαν Ρουπακιά. Δεν τον έλεγαν Γρηγορόπουλο. Δεν τον έλεγαν Ρωμανό. Δεν το έλεγαν καν… Κούνεβα. Δεν ήταν ράπερ. Δεν ήταν οργισμένο καλοταϊσμένο νιάτο. Δεν ήταν επαναστάτης από τις στέπες και τα αντάρτικα λημέρια του Παλαιού Ψυχικού. Δεν ήταν συνδικαλιστής ή τρομοκράτης. Δεν ήταν τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν ήταν καν το παιδί της Πόλα Ρούπα.
Την μητέρα του, την σεμνή Ελληνίδα μάνα, δεν την είδαμε να το παίζει «Κατίνα Παξινού» στα δικαστήρια. Η μορφή του ήρωα πατέρα του, μας είναι παντελώς άγνωστη.

Ποιος ήταν λοιπόν;
Ήταν ένα απλός Έλληνας στρατιώτης, που υπηρετούσε την θητεία του, όπως τόσα και τόσα Ελληνόπουλα (εξαιρούνται τα…καλά Ελληνόπουλα των βουλευτάδων και υπουργών που υπηρετούν στην μεθόριο Χολαργού - Αγ Παρασκευής ή στο Πολεμικό Μουσείο) στον Έβρο, κοντά στο χωριό Πέπλος.

ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ 2001-2017


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου    
 
Θυμάστε το τρομοκρατικό κτύπημα στην πόλη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ένα φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 84 ανθρώπους; Κτύπημα του οποίου την ευθύνη ανέλαβε, όπως συνήθως, το ISIS. Εάν ανακαλύψουμε κάποιες ενδείξεις όσον αφορά τους πραγματικά υπεύθυνους γι’ αυτό το κτύπημα, νομίζω ότι τότε θα καταλάβουμε ποιοι είναι οι κρυφοί εντολείς και των υπόλοιπων κτυπημάτων στην Γαλλία, στην Γερμανία και σε άλλες χώρες που κόστισαν τις ζωές εκατοντάδων αθώων Ευρωπαίων.

Μια καλή αρχή θα ήταν να βρούμε ποιος βιντεοσκόπησε το φορτηγό την ώρα που έπεφτε πάνω στους αθώους περαστικούς, εκείνο το βίντεο που όλοι είδαμε στις τηλεοράσεις μας: ονομάζεται Richard Gutjahr και είναι ένας παράξενος Γερμανός πολυτεχνίτης και δημοσιογράφος. Ο ίδιος, αφηγείται σε μία συνέντευξη που έδωσε, πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα: βρισκόταν σε 'διακοπές' στην Νίκαια για να βιντεοσκοπήσει τους εορτασμούς για την 'Ημέρα της Βαστίλης' (κάτι που ποτέ άλλοτε δεν είχε κάνει). Ενώ λοιπόν ήταν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου -για να κινηματογραφήσει τα εορταστικά πυροτεχνήματα- αυτός ο τυχερός άνθρωπος, αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με εκείνο το φορτηγό και αρχίζει να τραβά την σκηνή. Φανταστείτε πόση τύχη έχει αυτός ο Γερμανός: 

Ίσως το μόνο κρατίδιο το οποίο λείπει από την συλλογή της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και το οποίο κατέχει εξέχουσα γεωοπολιτκή θέση στην περιοχή του είναι η ίδια η Ελλάδα.Greek Spirit
 25-6-2016
Το τι θα επακολουθήσει του δημοψηφίσματος στην Βρετανία δεν πρόκειται να σας το πει κανένας από τους απελπισμένους τηλεμαιντανούς που επικεντρώνουν την προσοχή τους σε μερικές εκατοντάδες φοιτητές -έτσι κι αλλιώς υψηλών εισοδηματικών τάξεων (όχι πως είναι κακό αλλά, ε..δεν έχουν σχέση  με τους φοιτητές που πέθαναν πριν απο τρία χρόνια από ''μαγκάλι'' στην Θεσσαλία)- και την δήθεν δυσκολία των τουριστών από την Βρετανία να πάρουν βίζα για Ελλάδα. Δύο μέρες τώρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει επικεντρωθεί σε ζητήματα ήσσονος σημασίας που μπορούν να διευθετηθούν με διακρατικές συμφωνίες. 
Όπως έχει γραψει ξανά το hellenic sunrise , το κρυφό αίτιο της απόφασης για έξοδο είναι ο υφέρπων εθνικισμός των Βρετανών (περισότερα στο http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/06/brexit.html) εθνικισμός που αποσκοπεί στην τουλάχιστον πολιτική αναβίωση της πάλαι πότε Βρετανικής Αυτοκρατορίας μέσα από την ενίσχυση της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, μιας πολιτικής και εμπορικής ένωσης 53 κρατών πρωην αποικιών ανάμεσα τους και ο Καναδάς, η Ινδία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία,το Πακιστάν, η Νιγηρία, ακόμα και η Κύπρος.Εκτός από τις χώρες μέλη που αναμφίβολα δεσπόζουν με την έκταση τους και την οικονομία τους υπάρχουν χώρες μέλη οι οποίες καίτοι μικροσκοπικές δεσπόζουν με την στρατηγική θέση τους στην υδρόγειο και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, όπως χώρες της Αφρικής και κρατίδια του Ειρηνικού. Ας θυμηθούμε ότι στον Β΄ΠΠ νησίδες όπως το Μίντγουει αποδείχθηκαν τα κλειδιά για την ήττα της Ιαπωνίας και του άξονα.
Η Κύπρος δεν αποτελεί άραγε μέλος το οποίο βοηθά ακούσια στον έλεγχο και παρουσία της Βρετανίας στην αν. Μεσόγειο και Μ.Ανατολή; 
Ίσως το μόνο κρατίδιο το οποίο λείπει από την συλλογή της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και το οποίο κατέχει εξέχουσα γεωοπολιτκή θέση στην περιοχή του είναι η ίδια η Ελλάδα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ

Greek Spirit
17-1-2017 
Στην Ελλάδα που ο ''κόσμος'' είναι έτοιμος να ορκισθεί πίστη σε οργάνωση που θα του πληρώνει τα δάνεια ,πίστη την οποία εάν προδώσει θα περιμένει να υποστεί ως τιμωρία την ''διάλυση της κυτταρικής του σύνθεσης'' σε αυτή την χώρα λοιπόν είναι λίγο έως πολύ δύσκολο να πεις κάποιες αλήθειες χωρίς να υποστείς κυρώσεις.
Ο λόγος για το Κοσσυφοπέδιο και την Σερβία την  οποία και θεωρούμε ως σύμμαχο και ομόδοξη κτλ κτλ .
Οι Έλληνες χωρίς να είναι δουλειά μας και χωρίς να μας έχει υποχρεώσει κανείς έχουμε αποδεχθεί την χρηστότητα των Σέρβων και την αχρειότητα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου κάτι το οποίο μεταφρασμένο στην ανάλογη ελληνική πραγματικότητα στην Θράκη αποτελει επικίνδυνη προσέγγιση
Το Κόσοβο και οι Αλβανοί αποτελούσαν πάντα ένα πρόβλημα για τους Σέρβους, από αιώνες.Οι Αλβανοί συντάχθηκαν στο πλευρό των Οθωμανών και από νωρίς εκδηλώθηκαν ως εχθροί των Σέρβων. Δεν θα μπω σε ιστορικές λεπτομέρειες σε βάθος αιώνων, θα σας πω για τις τελευταίες δεκαετίες.

H ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER !!!-– Από το 1940 πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010

H ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER !!!
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις – Από το 1940 πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010 – Η ανανέωση της σύμβασης Cooper ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, τον χρόνο κατά τον οποίον έληγε και τυπικά η σύμβαση cooper – Γιατί εκτέλεσαν τον οικονομολόγο Δημήτρη Μπάτση το 1952!

Πολλοί θα αναρωτιούνται, γιατί άραγε κανείς πολιτικός στην Ελλάδα από το 1974 και εντεύθεν δεν απετόλμησε να αποκαλύψει τον πλούτο τον οποίον “έκρυβε και κρύβει” η Ελληνική επικράτεια, παρά τίς κατά καιρούς αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της απο γείτονες, όργανα συμφερόντων και άσπονδους “φίλους”.

Δεν εγνώριζαν !!!, δεν υπήρχαν στοιχεία !!!, ή υπήρχε κάτι άλλο το οποίο τούς απαγόρευε ρητά και δια «ροπάλου» έστω και την παραμικρή αναφορά περί του θέματος του “ορυκτού πλούτου” της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένων των (υπεδάφιων και υποθαλάσσιων) υδρογονανθράκων.

Σε ποιους παρεχωρήθη η χώρα, ή τουλάχιστον η διαχείρισή της, ώς οικόπεδο άνευ ιδιοκτήτου ;;;

Προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συγχρόνως προβληματισμό, το ότι μία χώρα σαν την Ελλάδα με μοναδικό ορυκτό πλούτο στο υπέδαφός της, να μην έχει αναπτύξει ανάλογη βιομηχανία, και μάλιστα εάν κρίνουμε από τα “ορυκτά” στα οποία θα αναφερθώ παρακάτω, η βιομηχανία αυτή θα αποτελούσε και “μονοπώλιο” στην Ευρώπη, μιάς και τέτοια ορυκτά δεν υπάρχουν σε αυτήν.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΙΝΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ


Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
17-1-2017 
Είναι δύσκολο για τους σύγχρονες μελετητές να ανασυνθέσουν την προϊστορία της Αρχαίας Σπάρτης, καθώς οι γραπτές πηγές είναι πολύ απομακρυσμένες χρονικά από τα γεγονότα, τα οποία είχαν ήδη κατά πολύ αλλοιωθεί από την προφορική παράδοση. 
Εντούτοις, η αρχαιότερη σίγουρη ένδειξη ανθρώπινης εγκατάστασης στην περιοχή της Σπάρτης είναι η εύρεση κεραμικών που χρονολογούνται στη Μέση Νεολιθική περίοδο κοντά στο Κουφόβουνο, περίπου δυο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης. Αυτά είναι τα αρχαιότερα ίχνη του αυθεντικού Μυκηναϊκού Σπαρτιατικού πολιτισμού, στον οποίο γίνεται αναφορά στην Ιλιάν.

Ο πολιτισμός αυτός φαίνεται πως έπεσε σε παρακμή προς το τέλος της Εποχής του Χαλκού, όταν ελληνικές πολεμικές φυλές Δωριέων από την Ήπειρο και τη Μακεδονία κατέβηκαν και εγκαταστάθηκαν στην Πελοπόννησο. 
Οι Δωριείς κατά τα φαινόμενα άρχισαν να επεκτείνουν τα σύνορα της σπαρτιατικής επικράτειας προτού καν ιδρύσουν το δικό τους κράτος. Πολέμησαν ενάντια στους Δωριείς του Άργους στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, καθώς και τους Αρκάδες Αχαιούς στα βορειοδυτικά. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις πως η ίδια η Σπάρτη, εξαιρετικά δυσπρόσιτη εξαιτίας της τοπογραφίας της κοιλάδας του Ταΰγετου, κρίθηκε από την εποχή εκείνη επαρκώς ασφαλής, γι’ αυτό και δεν οχυρώθηκε ποτέ.