ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ


Greek Spirit 
4-5-2017
Ο πόλεμος της Συρίας μπορεί να μην έχει τελειώσει ωστόσο για τη Ρωσία έχει κερδηθεί.Η Ρωσία με την παρέμβαση της έχει καταφέρει να θέσει το Ισλαμικό Κρατος σε τροχιά αποσύνθεσης αλλά πέρα από αυτό η Ρωσία έχει καταφέρει να ακυρώσει την κατασκευή του αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ευρώπης, αγωγός Γερμανό-καταριανών συμφερόντων. 'Ετσι η Ρωσία κράτησε το ενεργειακό μονοπώλιο στην ίσως καλύτερη αγορά αερίου του κόσμου, την ευρωπαϊκή.Οι Γερμανοί υποταγμένοι στη μοίρα τους βασίζονται όλο και περισσότερο στους αγωγούς της βόρειας θάλασσας που φέρνουν αέριο απο τη Ρωσία και στο δίκτυο αγωγών που  διατρέχουν την ανατολική Ευρώπη , δίκτυο το οποίο κι αυτό φέρνει ρωσικό αέριο στην Γερμανία.
Κάποιες προσπάθειες για τον ΤΑΡ που θα φέρνει Αζερμπαιτζανικό αέριο στην Γερμανία δείχνουν αναιμικές και δεν τρομάζουν την Ρωσία.
Ωστόσο η Ρωσία τρομάζει από τον αγωγό east med που σχεδιάζεται από Ισραηλινο-ευρωπαικό σχήμα και ο οποίος θα συνδέει με υποθαλάσσια διαδρομή τα κοιτάσματα του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας και που θα καταλήγει στην καρδιά της Ευρώπης.
Η Ρωσία δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ ή κατά αυτού του αγωγού αλλά δουλεύει παρασκηνιακά εναντίον του.
Ο αγωγός αυτός δεν πρέπει να γίνει ειδάλλως η Ρωσία θα κινδυνεύσει και πάλι να χάσει το μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Οι μπαγάσηδες οι Εβραίοι το 2011 και ενώ άρχιζε ο πόλεμος στην Συρία κατάλαβαν ότι ο αγωγός Κατάρ-Ευρώπης που ήταν και η αιτία του πολέμου ( ο Άσαντ ήταν ο μόνος που δε δέχονταν να περάσει ο αγωγός από την χώρα του)  ότι δε θα υλοποιούνταν επειδή θα επενέβαιναν οι Ρώσοι.
Έτσι οι ισραηλινοί και πάντα μπροστά απο την εποχή τους πρότειναν τον east med.
Παράλληλα και μέχρι να ωριμάσει το σχέδιο του east med έκαναν προσπάθειες προσέγγισης με τη Τουρκία με στόχο ένα εναλλακτικό αγωγό πολύ πιο εύκολο στην κατασκευή ο οποίος θα ξεκίναγε και πάλι από τις ακτές του Ισραήλ άλλα θα ήταν υποθαλάσσιος μόνο για 100 μίλια και μετα θα έβγαινε σε τουρκικό έδαφος όπου απο εκεί και μέσω στεριά πλέον θα έφτανε μέχρι την Ευρώπη.
Σε αυτό το σχέδιο βέβαια τα Αιγυπτιακά  και Κυπριακά κοιτάσματα δεν θα συνδέονταν και έτσι θα απομονώνονταν απο την αγορά της Ευρώπης.
Ευτυχώς όμως που ο Ερντογαν ήθελε να παραστήσει τον ΄΄πατερούλη΄΄ των Παλαιστινίων και βρίσκονταν σε διαρκή ένταση με το Ισραήλ με συνέπεια το σχέδιο να ναυαγήσει.
Έτσι το Ισραήλ γύρισε στον east med που έχει ήδη πάρει την έγκριση της.Ε.Ε
Αλλά όπως είπαμε οι Ρωσοι δεν θέλουν αυτό τον αγωγό.
Ούτε οι Τούρκοι.
Ο Ενρτογάν από το 2011 και μετά έχει αναστήσει την τουρκική οικονομία με την χρηματοδότηση του Κατάρ το οποίο ήθελε την Τουρκία ως την χώρα που θα υποστήριζε με διοικητική μέριμνα και εκπαίδευση τους ισλαμιστές μισθοφόρους του στη Συρία αρχικά και το Ισλαμικό Κ΄ρατος σε δεύτερο χρόνο
Τώρα όμως που το Κατάρ έχει εγκαταλείψει το σ΄χεδιο του για την ανατροπή Άσαντ και την κατασκευή του αγωγού θα σταματήσει και την χρηματοδότηση της Τουρκίας.
Ούτε οι Τούρκοι ,ούτε οι Ρωσοι θέλουν τον αγωγό east med...
Οι Ρωσοι απο το 2011 και μετά που οι Εβραίοι πρότειναν το σχέδιο του east med έδειχναν υπέρ του δέοντος φιλικοί προς την Κύπρο και κάνανε  προτάσεις ακόμα και προστασία των κοιτασμάτων της.Η αλήθεια είναι ότι ήθελαν να αυξήσουν την επιροή τους στο νησί για να μπορέσουν να εμποδίσουν τον east med.O αγωγός αυτός δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Κύπρο η οποία θα αποτελέσει σημείο στήριξης του στην μεγάλη υποθαλάσσια διαδρομή.Όμως η Κύπρος, η Κρήτη και η  Ελλάδα έχουν κοιτάσματα αερίου περισσότερα απο την Αραβική χερσόνησο και οι Ρώσοι δεν θέλουν λαχτάρες με το χάσιμο του μονοπωλίου τους . Εξάλλου εκτός απο τα έσοδα η Ευρώπη ως εξαρτημένη απο τη Ρωσία δεν μπορεί να επιτεθεί εναντίον της.Τι θα γίνονταν εάν η Γερμανία ανεξαρτοποιούνταν με τον east med ;Όσο η Ευρώπη είναι εξαρτημένη ενεργειακά απο τη Ρωσία οι ΗΠΑ δεν μπορούν να την σπρώξουν σε πόλεμο με τον Πούτιν.
Ο Ερντογάν απο την άλλη βλέπει ότι ο east med θα τον βγάλει απο το γεωπολιτικό και οικονομικό πεδίο και θα χάσει χρήμα και επιρροή και κατά συνέπεια την εξουσία και θα καταλήξει σε κάποιο μπουντρούμι .
Γιαυτό και οι Γερμανοί το 2013 δημιούργησαν την τραπεζική κρίση στην Κύπρο με το κούρεμα καταθέσεων, για να πλήξουν τις σχέσεις Κύπρου -Ρωσίας εφόσον οι Ρωσοι ολιγάρχες είχαν τόνους χρήματος σε κυπριακές τράπεζες.
 Η ρωσική επιρροή έπρεπε να απομακρυνθεί απο την Κύπρο για να για να υλοποιηθεί ο east med που τότε βέβαια ήταν το plan B .
Σημερα ο Ερντογάν απειλεί με casus beli την εξόρυξη των κυπριακών κοιτασμάτων .Ο λόγος είναι ότι όσο διατηρείται η ένταση στην Κύπρο και την περιοχή των κοιτασμάτων της τόσο καθυστερεί ο east med, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει ο ΕρΝτογάν.......αλλά και ο Πούτιν .'
Σήμερα 3-5-2017 Πούτιν κι Ερντογάν συναντήθηκαν και κατέληξαν ότι είναι πιο φίλοι από ποτέ και έδειχναν ερωτευμένοι. Ακούσατε πουθενά την Ρωσία να καταδικάζει τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο; Ακούσατε πουθενά την Ρωσία να καταδικάζει τις δηλώσεις των Τούρκων περί casus beli εάν αρχίσει η εξόρυξη στο ΄΄οικόπεδο΄΄ ν. 6 των κυπριακών κοιτασμάτων ;
Όχι βέβαια.
Η ανησυχία Ρωσίας και Τουρκίας για τον east med τους ενώνει περισσότερο απο την μπαρούφα του turk stram, του αγωγού που φιλοδοξεί να φέρει αέριο από τη νότια Ρωσία και μέσω βόρειας Τουρκίας να ενωθεί με τον ΤΑΡ .Ο αγωγός αυτός υπάρχει σήμερα μόνο απο Ρωσία έως Τουρκία και είναι ένας απο τους δυό που τροφοδοτεί την Τουρκία, αλλά για να περάσει στην Ευρώπη θα πρέπει να πάρει την έγκριση Γερμανίας και ΗΠΑ, κάτι που δεν αποκλείεται αλλά θα είναι προϊόν μεγάλου παζαριού.
Η Ρωσία όχι μόνο καταδικάζει τις προκλήσεις του Ερντογάν εναντίον της Κύπρου αλλά ανακοινώνει ότι θα του πουλήσει και τους S 400 !!!
Οι ΗΠΑ του Τραμπ τελικά αποδεικνύονται άτολμες ,άχρωμες και άοσμες .Πέρα από την βούληση για την ίδρυση Κουρδικού κράτους στη Βόρεια Συρία τίποτα άλλο δεν έχει αποσαφηνισθεί σχετικά με την Ελλάδα κι ανατολική Μεσόγειο
Όσο για το Ισραήλ τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα.Το Ισραήλ το 2013-14 είχε στραφεί προς την Ρωσία μετά την κίνηση Ομπάμα για την άρση του εμπάργκο στο Ιράν και την σταδιακή αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με αυτό με κύριο άξονα τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος των Ιρανών.Οι Εβραίοι απογοητευμένοι από την προδοσία Ομπαμα χτύπησαν την πόρτα της Ρωσίας.Τα μισά κυβερνητικά στελέχη του Ισραήλ τότε ήταν Εβραίοι που είχαν γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει στην πρώην ΕΣΣΔ και είχαν στενούς δεσμούς με την Ρωσία.Ο Πούτιν ωστόσο τους έδωσε να καταλ΄βουν ότι εάν το Ισραήλ διαλέξει ως προστάτη την Ρωσία θα λάβει την βοήθεια που του αντιστοιχεί με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια (πληθυσμός-μέγεθος-μέγεθος οικονομίας κ.α) και ότι δεν έχει την ευνοϊκή μεταχείριση που έτυχε με τις ΗΠΑ.Το Ισραήλ εγκατέλειψε το σχέδιο για συμμαχία με την Ρωσία και κράτησετην ανάσα του μέχρι να φύγει ο Ομπάμα.Σήμερα όμως βλέπει ότι η Ρωσία και η Τουρκία εμποδίζουν τον east med και ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν τρεις μήνες μετά την άνοδο Τραμπ να αναλάβουν τα ηνία.
Φανταστείτε η Ελλάδα και η Κύπρος τι έχουν να φοβούνται.
Κατά τα άλλα πάτε να αρχίσετε τα μπάνια σας έχοντας στο μυαλό ότι οι Ρωσοι θα μας δώσουν την Πόλη και μάλιστα την ώρα που εμείς θα είμαστε τ ανάσκελα στις παραλίεςΣχόλια

Ο χρήστης ΤΑΝΙ ΤΑΝΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ είπε…
Η Gazprom ειναι εταιρια ρωσικων συμφεροντων με εδρα την Μοσχα και πριν απο λιγο καιρο υπεγραψε συμφωνο συνεργασιας με εταιριες , οι οποιες εδρευουν σε αυστρια,ολλανδια ,γαλλια,αγγλια και ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Παραλληλα στα δυο δημοφιλεστερα αθληματα , στον χωρο της Ευρωπης , οι ΜΕΓΑ χορηγοι προερχονται απο Ρωσια και Τουρκια (champions leaque-gazprom και euroleaque-turkish airlines). Ο Πουτιν και ο Ερντογαν πολυ απλα ως αληθινοι ηγετες στηριζουν με ολα τα μεσα που διαθετουν το καλυτερο εξαγωγιμο προιον των χωρων τους,γιατι και παλι πολυ απλα ειναι πατριωτες και προστατευουν τα συμφεροντα του λαου τους. Στην Ρωσια ειναι το φυσικο αεριο και στην Τουρκια οι αερομεταφορες που συνδεουν σχεδον τα 3/4 του πλανητη μεσω της Πολης! Συνοψιζοντας ομως θα λεγαμε οτι πρεπει στην οικονομια να υπαρχει υγιης ανταγωνισμος και οχι επιβαλλομενο μονοπωλιο!!!!! Τελος, οσο για την Ελλαδα ,ενα ειναι σιγουρο , οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο, γιατι και ξανα πολυ απλα εμεις οι Ελληνες εχουμε την μοναδικοτητα στο να μην υποστηριζουμε μεχρι το τελος αυτο που πιστευουμε ,φοβουμενοι να βιωσουμε τις επιπτωσεις των λαθων μας. Και παλι πολυ απλα θελουμε να τιμωρουμαστε οπως εμεις νομιζουμε, και οχι οπως ειναι το σωστο! Ετσι καταληγουμε και παλι στο τανι τανι μεχρι να πεθανει.......
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
Ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει , γιατί δεν έψαξαν εναλλακτική διαδρομή για τον καταριανό αγωγό μέσω βόρειας Αφρικής και Μεσογείου. και διευκρινίζω¨ Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος μέσω χερσονήσου του Σινά με ένα πολύ μικρό υποθαλάσσιο τμήμα στην Ερυθρά και από εκεί με έξοδο από την δυτική Αίγυπτο προς την Μεσόγειο με υποθαλάσσιο τμήμα αρκετά μικρότερο από τον Ίστ-μεντ προς Κρήτη, Πελοπώνησο και μετά σε όλη την Ευρώπη. Πόσο θα στοίχιζε το υποθαλάσσιο τμήμα?? 5, 10 άντε 20 δισ. ??Τι ψυχή έχουν σε σύγκριση με την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης για τα επόμενα 50 χρόνια ?? Και πόσα παραπάνω τους έχει στοιχίσει η δημιουργία του ΙΣΙΣ ?? Οι τρείς χώρες από όπου θα περνούσε ο αγωγός(Σ.Αραβία, Αίγυπτος, Ελλάδα) είναι σταθερές πολιτικά και δεν θα υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας. Αν τον είχαν ξεκινήσει όταν ξεκίνηγαν τον Συριακό εμφύλιο τώρα θα λειτουργούσε ήδη .Άσε που θα παίρναμε και τα τέλη διέλευσης!! Α!! ξέχασα, εμείς είμαστε χουβαρντάδες δεν θα ζητούσαμε τέλη όπως κάναμε με τον ΤΑΡ.
Ο χρήστης Κώστας Τσιαφίτσας είπε…
kontsiaf • 3 λεπτά πριν
hellenicsunrise

Σημερα ο Ερντογάν απειλεί με casus beli την εξόρυξη των κυπριακών κοιτασμάτων .Ο λόγος είναι ότι όσο διατηρείται η ένταση στην Κύπρο και την περιοχή των κοιτασμάτων της τόσο καθυστερεί ο east med, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει ο ΕρΝτογάν…….αλλά και ο Πούτιν .’

Σήμερα 3-5-2017 Πούτιν κι Ερντογάν συναντήθηκαν και κατέληξαν ότι είναι πιο φίλοι από ποτέ και έδειχναν ερωτευμένοι. Ακούσατε πουθενά την Ρωσία να καταδικάζει τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο; Ακούσατε πουθενά την Ρωσία να καταδικάζει τις δηλώσεις των Τούρκων περί casus beli εάν αρχίσει η εξόρυξη στο ΄΄οικόπεδο΄΄ ν. 6 των κυπριακών κοιτασμάτων ;
Όχι βέβαια.
Αυτά λες παραπάνω Αρθρογράφε του παρόντος.
Χολή κατά του Μέγα Πούτιν.
Όταν ο Μέγας Πούτιν μας έδωσε στην ξεφτίλα!!!, τιμές, συντριπτικά χαμηλότερες για οπλικά συστήματα,αεροπλάνα κ.λ.π. Υλικό.
Ας πούμε, αναλογικά η Ρωσία μας έδινε αεροπλάνα με 70 000 000!!!,
Τα αντίστοιχα Αμερικανικά,κόστιζαν τουλάχιστον τα τριπλά!!!. από την προσφορά της Ρωσίας του Πούτιν.
Οι Γελαδάρηδες έλληνες, πολιτικοί μας κυβερνήτες-Αμερικανογερμανοπράκτορες όμως,προτιμούν της αρπαχτές,και προκτοενοχλήσεις,των Αρχηνταβατζήδων,
Μόνο που το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες,και καλά μας κάνουν.
Αφού τα ζώα οπαδοί είναι πλειοψηφία,και στηρίζουν τους πισωγλέντηδες-χανουμάκια!!!.
Εχεις ενημερώσει τους αναγνώστες σου για αυτήν την προσφορά.
Μου είναι αδύνατον να δεχτώ, ότι το έχεις κάνει.
Αρα εσύ θέλεις οπαδούς εν αγνοία,τους αναγνώστες σου.
Ετσι λοιπόν είναι,προπαγάνδα πάντα!!!, υπέρ των Αρχημαφιόζων δυτικών συμμάχων μας,καλά κάνεις,σίγουρα θα πήρες καλό πακέτο,για να χαπακώνεις το κοινό σου,να σε χαίρονται,να τους κοροϊδεύεις,μπράβο,πρόβατα υπάρχουν παντού.-
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανεις σωφρων Ελλην δεν υποστηριξε οτι ενω εμεις θα κανουμε βουτιες στο πορτο κατσικι,θα μας στειλουν στο viber selfies οι στρατιωτικοι απο την Αγια Σοφια με το βασιλεα Ιωαννη.Οι προφητειες του Αγιου Παισιου και του Αγιου Κοσμα ειναι λογος του Θεου μεσω του Αγιου Πνευματος και θα πραγματιποιηθουν 100000%.Και λεω "σωφρων Ελλην" γιατι οποιος πραγματικα ασχολειται ξερει οτι η Ελλαδα θα περασει δοκιμασιες ισχυρες που θα την οδηγησουν στην πληρη μεταστροφη και ΜΕΤΑΝΟΙΑ.Οσο για την υπολοιπη αναλυση δε θα διαφωνησω σε κατι.Ολες οι χωρες σκεφτονται πώς θα διαμελισουν την Ελλαδα.Οπως ελεγε κι ο Παισιος,οι εχθροι μας θελουν να μας καταστρεψουν κι οι δηθεν φιλοι μας να μας τσαλακωσουν.Φιλους η Ελλαδα εχει δυο,την Παναγια και το Χριστο.ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.
Ο χρήστης panpan είπε…
Οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα είναι πολλοί λίγοι, οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και ο Ελληνισμός τεράστιοι.
Οι Έλληνες αυτός ο αρχαίος λαός που τον γνωρίζουμε με αυτό το όνομα είναι μια φυλή που έχει εξαιρετικά προσόντα.

Πρώτα έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε κάθε περιοχή του κόσμου, να μαθαίνει την γλώσσα τους, τα έθιμά τους, την θρησκεία τους, και να καταλαμβάνει στρατηγικές κοινωνικές θέσεις. Αυτό το καταφέρνουν αλλάζοντας τα Ελληνικά τους ονόματα με αντίστοιχα τοπικά.

Δεύτερον έχουν τις γνώσεις για να ιδρύουν και να εξελίσσουν πολιτισμούς, είτε λέγεται, Αιγυπτιακός, Ελληνικός, Ρωμαϊκός, Χριστιανικός, κτλ.

Τρίτον επειδή είναι ο συνδετικός κρίκος όλου του δυτικού κόσμου, ο Ελληνισμός είναι πάντα επίκαιρος και έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του ανά πάσα στιγμή.

Η στιγμή αυτή έφτασε και ο Ελληνισμός θα διαδραματίσει για ακόμα μια φορά τον σημαντικό ρόλο του. Ο δυτικός πολιτισμός παραπαίει και ο Ελληνισμός είναι αυτός που θα τον σώσει.
Η νέα Hellenic Empire ή Ελληνική Αυτοκρατορία, είναι έτοιμη να δώσει νέο ξεκίνημα στον δυτικό χωρίς προορισμό και ρόλο κόσμο. Γεωγραφικά θα ενσωματώσει όλη την πρώην Ανατολική και Δυτική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μαζί με την Ρωσία.

Ο Ελληνισμός έχει έναν κοινό παρονομαστή την Εξελληνισμένη Εβραϊκή θρησκεία τον Χριστιανισμό. Η Χριστιανική θρησκεία έχασε το νόημά της γιατί έχασε τον Ελληνισμό της, που βασικές αρχές έχουν το Ήθος και την Δικαιοσύνη. Με όπλο τον πολιτισμό που απορρέει από αυτές τις υπέρτατες ανθρωπιστικές έννοιες ο Ελληνισμός θα αναπλάσει και θα εξελίξει για ακόμη μια φορά την ανθρωπότητα για να συνεχίσει τον υπέρτατο ρόλο της, που δεν είναι άλλος από το να διατηρήσει και να επεκτείνει την ζωή και πέρα από τα όρια αυτού του πλανήτη.

Οι πολικοί και τα άτομα που ενεπλάκησαν στην διαπόμπευση αυτού του περήφανου Ελληνικού έθνους έχουν καταγραφεί και θα πληρώνουν το αντίστοιχο τίμημα από τους νέους Ηγέτες του Ελληνισμού!
Η Θέμις ήταν, είναι και θα είναι πάντα εδώ, καθώς οι Ερινύες θα κυνηγούν πάντα τους ενόχους μέχρι να αποδοθεί η δικαιοσύνη και η λύτρωσή τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγουρα δεν γραφεις τα κειμενα της ΟΑΚΚΕ?
Ο χρήστης ΤΑΝΙ ΤΑΝΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ είπε…
Οι νεοι ηγετες του ελληνισμου , συμφωνα με τον pan pan , οι πιο πολλοι ειναι στο Εξωτερικο εκτος εαν απο τους λιγους Ελληνες που εμειναν στο εσωτερικο , ειναι τοσοι οι φωτισμενοι που αποτελουν πλειοψηφια ,αρα η χωρα φυσαει, πραγμα που δεν ισχυει βεβαια. Τελος παντων , συμφωνοντας για τον Ελληνισμο του εξωτερικου οτι ειναι τεραστιος, θα ελεγα πως αυτοι οι νεοι ηγετες του ελληνισμου πρεπει να αγαπουν τοσο πολυ την Ελλαδα που ειναι μακρια της γιατι καμια φορα η υπερβολικη αγαπη σκοτωνει!!!! Οσο για τα προσοντα τους , πραγματι η προσαρμοστικοτητα,η εξελιξη και η ικανοτητα στο να συνδεουν λαους και εθνη ειναι πραγματι εμφανεστατα , αλλα μονο για οφελος των ιδιων!!! Τελος, ο Χριστιανισμος για τον Ελληνα απανταχου της Γης , ειναι οντως το οπλο που τον κραταει ζωντανο , αλλα ομως αυτο δεν σημαινει οτι σε οποιαδηποτε παρεκτροπη ο χριστιανισμος θα πρεπει να δινει την λυση παντα υπερ των Ελληνων!!! Μακαρι οι νεοι ηγετες του Ελληνισμου να δωσουν απτες λυσεις στα μελλοντικα προβληματα που ερχονται γιατι μετα το τανι τανι ερχεται το πεθανει!!
Ο χρήστης andreas demetriu είπε…
Η Ρωσσια και η Τουρκια δεν μπορουν να ακυρωσουν τον EAST-MED τα λεφτα ειναι πολλα και δεν ειναι μονον το Ισραηλ-Ευρωπη (εναλλακτικες πηγες ενεργειας)που θελουν τον αγωγο αλλα και EXXON MOBIL των ΗΠΑ !!!!
Στο παιχνιδι των υδρογοναθρακων μπηκαν εταιρειες Κολοσσοι με επενδυσεις δις,με τον ενα η το αλλον τροπο(δυο αγωγοι east-med και LNG) το φυσικο αεριο και θα παει στην Ευρωπη.
Η Ρωσσια ηδη εχει δηλωσει παρον με την Rosneft ανατολικη Μεσογειο...Αυτό που συζητείται περισσότερο μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας ΕΝΙ – Rosneft είναι η πρώτη κάθοδος ρωσικής -κρατικής- εταιρείας στην Ανατολική Μεσόγειο για διεκδίκηση ενεργειακού ρόλου και μάλιστα στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στη Μεσόγειο. Είχε προηγηθεί, τον Οκτώβριο, η συμφωνία ΕΝΙ - BP για την παραχώρηση έως και 15% του Ζορ στη βρετανική πολυεθνική. Αν συνυπολογιστούν και οι στενές σχέσεις συνεργασίας της Rosneft με την ENI και την BP, εξηγείται γιατί δεν εξέπληξε την πετρελαϊκή βιομηχανία η αγορά δικαιωμάτων του Ζορ από τη ρωσική εταιρεία.

Ο χρήστης kosvag είπε…
@ μαινομενος
απλά ναι,
κ εγώ αυτό πιστεύω πως θα γίνει τελικά για το ΦΑ του περσικού-αραβικού κόλπου,
δίκτυο από Jetta-Yanbus στην Αίγυπτο παράλληλα με Νείλο, μετά μέχρι τριεθνές.
Δεν πληρώνει για αγωγό η Αίγυπτος, καταναλώνει εντός το αράβικο ΦΑ και στέλνει από το Ζορ στην ΕΕ.
Ο χρήστης Κώστας είπε…
Είναι προφανές ότι κάθε σχέδιο για διέλευση αγωγού σήμανε και ένα πόλεμο έτσι ώστε να κλείσουν οι δρόμοι και να μείνει ανοιχτή η θαλάσσια διέλευση με τον EAST - MED. Φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι ο κακός χαμός που έχει ξεκινήσει με την Αραβική άνοιξη και συνεχίστηκε στην Συρία και στην Ευρώπη με την Λαθρομετανάστευση και την οικονομική κρίση του Νότου έχει ένα τελευταίο πόλο, την Τουρκία. Οι ανταγωνισμοί που από πίσω κρύβουν και την μητέρα των μαχών στην περιοχή σε ένα τρίγωνο μεταξύ Τουρκίας, Ιράν και Ισραήλ. Πριν φτάσουμε σ αυτή την μάχη πιθανώς προηγηθεί η διαμάχη με το Κατάρ που είναι οικονομικός κρίκος καθώς και εμφύλιος στην Τουρκία ο οποίος θα λάβει χώρα με την έξοδο του Σουλτάνου από το παιχνίδι ( βιολογική ή Θεατρικά δεν έχει σημασία ). Την προσεχή διετία αναμένεται η Συριοποίηση της Τουρκίας, εισβολή στο Κατάρ, ίσως προληπτικό χτύπημα στο Ιράν και αύξηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Όσο για την Ελλάδα θυμάμαι μια ατάκα φίλου ναυτικού όταν του είπα ότι θα έχουμε ΦΑ αέριο φίλε θα σωθούμε και μου απάντησε: '' Σε όποια χώρα πετραιλεοπαραγωγό ταξίδεψα φίλε, στα λιμάνια οι άνθρωποι ήταν ξυπόλητοι''.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
To Iσραήλ θα μπει στον πειρασμό να μπουκάρει μέσα στη Συρία για να φάει τη Δαμασκό. Ο πόλεμος στη Συρία έγινε διότι ο Ασσαντ άρχιζε πλέον σοβαρό πυρηνικό πρόγραμμα με τη βοηθεια της Β. Κορέας και του Ιραν. Ηδη οι Εβραίοι είχαν βομβαρδίσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα του Ασσαντ χρόνια πριν αρχίσει ο πόλεμος. Εβλεπαν ότι αν παραμείνει ο Ασσαντ θα βρεθούν με μια πυρηνική δύναμη στα σύνορά τους. Εστησαν το ΙΣΙΣ. Το ΙΣΙΣ είναι ισραηλινή ιστορία. Τα λοιπά με τα αέρια είναι δεύτερα ζητήματα.

Ο πόλεμος αν το Ισραήλ δεν παρέμβη δυναμικά και ενεργά στη Συρία εχει χαθεί. Δεν έχει άλλη επιλογή ο Νετανιάχου αλλιώς θα δει ιρανικές βάσεις με πυραύλους δίπλα στα σύνορά του.

Αν η ΕΕ ήθελε αέρια θα έκανε αγωγό από Λυβύη και από Αλγερία που έχουνε αέριο και εγκαταστάσεις έτοιμες και είναι δίπλα στην Ιταλία και τη Γαλλία. Η ΕΕ και οι Αμερικάνοι για άλλη μια φορά παίζουν στα συμφέροντα του Ισραήλ και πολεμούν για λογαριασμό του Νετανιάχου και των σιωνιστών.

Ο πόλεμος δεν έγινε για το αέριο αλλά για να μην βγούνε οι Πέρσες στη Μεσόγειο διότι μετά που οι Αμερικάνοι φάγανε το Σαντάμ το κενό εξουσίας στο Ιρακ το κάλυψαν οι Πέρσες. Τα κοιτάσματα του Ισραήλ δεν είναι σημαντικά ώστε να επηρεάσουν την αγορά αερίου. Είναι απλώς ένα δόλωμα για τους Ευρωπαίους ώστε να πολεμήσουν εναντίον του Ασσαντ και του Ιραν. Τυράκι με φάκα των Εβραίων είναι.

Ο Πούτιν πλέον είναι ο κυρίαρχος στη Συρία. Αν το Ισραηλ κάνει το λάθος να μπουκάρει θα ισοπεδωθεί.
Ο χρήστης ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ είπε…
Γράφετε στο μέσο του κειμένου ότι "Όμως η Κύπρος, η Κρήτη και η Ελλάδα έχουν κοιτάσματα αερίου περισσότερα από την Αραβική χερσόνησο". Γιατί διαχωρίζετε την Κρήτη από την Ελλάδα ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων