“Λεγεωνάριοι του Κατάρ οι Τούρκοι στρατιώτες”! Συμφωνία μυστήριο

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η γνωστή δημοσιογράφος  Ζεϊνέπ  Γκιούρτζανλι, στην τακτική της στήλη στην εφημερίδα Sozcu, αναρωτιέται αν οι Τούρκοι φαντάροι έγιναν λεγεωνάριοι. Αφορμή για το άρθρο είναι η κατάθεση στη Βουλή της συμφωνίας που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Εμίρη του Κατάρ για την ίδρυση τουρκικής στρατιωτικής βάσης  στην χώρα αυτή.
Κατά την άποψη της δημοσιογράφου η συμφωνία είναι γεμάτη ασάφειες και δεν δίνει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα. Γιατί, για παράδειγμα, χρειάζεται τουρκική στρατιωτική παρουσία στο Κατάρ;  Ο Πρέσβης Ουμίτ Γιαλμάν που προσπάθησε να εξηγήσει το περιεχόμενο της συμφωνίας στη Βουλή απαντώντας στο ερώτημα αυτό είπε: “ Το Κατάρ στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δεν άφησε κανένα στοιχείο του Φεττουλλάχ Χότζα στο Κατάρ. Συνέβαλε στον αγώνα κατά του Χότζα”.
Ο Πρέσβης δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση για το λόγο που χρειάζεται τουρκική στρατιωτική παρουσία στο Κατάρ.

Στην συμφωνία τονίζεται ότι όλα τα έξοδα κατασκευής, συντήρησης και παραμονής των στρατιωτών στο Κατάρ θα καταβληθούν από το ταμείο της χώρας και η Τουρκία δεν θα ξοδέψει ούτε μια δεκάρα για τον σκοπό αυτό. Εάν δηλαδή το Κατάρ δεχθεί μια εχθρική επίθεση οι Τούρκοι φαντάροι θα πληρώσουν με το αίμα τους τα έξοδα που έκανε ο Εμίρης για αυτούς!
Εύλογα ο βουλευτής Χατάι του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος , Μεβλούτ Ντουντού αναρωτιέται  μήπως ο τουρκικός στρατός αναλαμβάνει τα καθήκοντα του χωροφύλακα του Κατάρ, για να προστατέψει το μπλοκ των Σουνιτών έναντι των Σιιτών;
Μήπως πίσω από τη συμφωνία αυτή κρύβεται η προστασία του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας μετά την απειλή που εξαπέλυσε ο υπουργός άμυνας του Ιράν Χουσεΐν Ντεκχαν ότι¨ θα πλήξουμε το αραβικό μπλοκ εκτός των ιερών πόλεων  της Μέκκας και τη Μεδίνας”.
Το βασικό ερώτημα , κατά την δημοσιογράφο , είναι αν ο τουρκικός στρατός ωθείται σε σύγκρουση με το Ιράν για να προστατέψει τους Σουννίτες αδελφούς. Εάν δηλαδή ο Στρατός μετατρέπεται σε στρατό λεγεωνάριων.
Το άρθρο 16 της συμφωνίας κρύβει μια μεγάλη παγίδα. “Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων δεν επιτρέπεται η προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο , η σε τρίτο μέρος. Οι διαφορές πρέπει να λυθούν με διάλογο.”
Η κ. Γκιούρτζανλι τονίζει ότι ακόμα και σε ένα μισθωτήριο συμβόλαιο  ορίζεται το δικαστήριο που θα επιλύσει τις διαφορές που ενδεχομένως θα προκύψουν . Γιατί λοιπόν σε μια τέτοια συμφωνία η δικαιοσύνη παραμένει εκτός;  Καλεί , τέλος, κάποιον αρμόδιο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού , αν γνωρίζει κάτι να το δημοσιοποιήσει ώστε να ενημερωθεί ο τουρκικός λαός.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Κράτος του Κατάρ βρίσκεται στην ανατολική ακτής της Σαουδικής Αραβίας στον Περσικό Κόλπο.
Το Κατάρ έχει 2.500.000 πληθυσμό, αλλά διατηρεί μόνο μια μικρή στρατιωτική δύναμη περίπου 11.800 ανδρών, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας. Το 2008 το Κατάρ ετήσια 2.355 εκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες, το 2,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Δηλαδή 200.000 το χρόνο ανά στρατιώτη κάθε χρόνο;
Οι ειδικές δυνάμεις του Κατάρ έχουν εκπαιδευτεί από τη Γαλλία και άλλες δυτικές χώρες, και βοήθησαν επίσης τους αντάρτες της Λιβύης κατά τη διάρκεια της μάχης της Τρίπολης το 2011.
Φαίνεται όμως ότι οι λίγοι επι τόπου στρατιώτες του Καταρ δεν αρκούν για να προωθήσουν τα σχεδιασμένα και τον έλεγχο της περιοχής ή άλλων επεμβάσεων.
Χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως μισθοφόρους και πληρώνουν όσο όσο.

Έτσι η Τουρκία καλείται να εφαρμόσει ως άμεσος συνεργάτης ένα κοινό μεγαλόπνοο σχεδιασμό, στρατο με εξειδίκευση επι πάσης επεμβάσεως γεωπολιτικά και συμπεριλαμβάνεται και το αεροπλανοφόρο το οποίο μόνο για το Αιγαίο δεν κάνει, η μεταφορά αμερικανικής τεχνολογίας στην κατασκευή βαλιστικών πυραύλων, η δημιουργία της βάσης επισκευής όλων κινητήρων των F35 σε αυτήν, συνεχής συνεργασία με τον ΙSIS, στρατιωτικός έλεγχος ισχύος των στενών και του Αιγαίου για λογαριασμό άλλων , πιέσεις για μεγαλη συμμετοχή στα ενεργειακά αποθέματα ΚΥΠΡΟΥ και ΕΛΛΑΔΟΣ και αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι δήθεν τριβές με την Αμερικανική Κυβέρνηση και το Ισραήλ έχουν καθαρά θεατρικό χαρακτήρα για τα ΜΜΕ.
Άλλωστε και ο εκπρόσωπος των αμερικανοεβραϊκων πετρελαϊκών συμφερόντων κύριος Αμος Χόκσταϊν μας δείχνει από πού σχεδιάζονται και συμφέρει να περάσουν οι αγωγοί του Ισραήλ προς την Ευρώπη.
http://www.kathimerini.gr/909389/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/akrivos-o-agwgos-east-med-gia-metafora-fysikoy-aerioy
Το παρασκήνιο και τα συμφέροντα δείχνουν ότι έχουν αγαστή συνεργασία και μοίρασμα ρολών κακού και καλού αστυνομικού.
Προς το παρόν φοβερίζουν μέχρι να τους ανακοινώσουν ότι θα πρέπει να αλλαχτεί το σκηνικό και να παιχτεί το επόμενο μονόπρακτο που έχει ηδη γραφτεί για το Αιγαίο τους Κούρδους και το ΙΡΑΝ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων