SADAT (ΣΑΝΤΑΤ): Ο ιδιωτικός στρατός μισθοφόρων τζιχαντιστών του Ερντογάν απειλεί το ΝΑΤΟ-Ποια είναι παραστρατιωτική οργάνωση Σαντάτ, που θεωρείται ο μυστικός στρατός του Ερντογάν.


26-12-2016
Σε άρθρο του στο Turkish Minute ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συγκροτεί έναν μυστικό-προσωπικό του στρατό, ο οποίος δεν θα υφίσταται υπό ΝΑΤΟϊκό έλεγχο και ο οποίος αποτελεί απειλή για το ίδιο το ΝΑΤΟ.Όπως ισχυρίζεται ο Μποζκούρτ, ο Ερντογάν «χτίζει» μια παραστρατιωτική δύναμη με τη βοήθεια συνταξιούχων ισλαμιστών και νεο-εθνικιστών στρατηγών από το 2011 χρησιμοποιώντας μάλιστα τα πεδία μάχης της Λιβύης και της Συρίας για να εκπαιδεύονται οι άνδρες του.
Υπονοεί δηλαδή ότι πολλοί Τούρκοι τζιχαντιστές, που έχουν εμπλακεί σε αυτές τις συγκρούσεις, είναι στην πραγματικότητα παραστρατιωτικοί του Ερντογάν.
Ο Μποζκούρτ ισχυρίζεται ακόμα ότι από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και μετά, ο Ερντογάν περνά ταχύτατα τον έλεγχο και του τακτικού τουρκικού στρατού σε στελέχη αυτής της παραστρατιωτικής δύναμης

Ο Μποζκούρτ σημειώνει ότι ο Ερντογάν άρχισε να επαναλαμβάνει δημοσίως τις αναθεωρητικές του απόψεις, που απειλούν Ελλάδα, Συρία και Ιράκ, αφού άρχισε να βάζει στο χέρι τον στρατό.
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κηρύχθηκε στην Τουρκία έδωσε στον Ερντογάν και τους συνεργάτες του τη δυνατότητα να κυβερνάνε τη χώρα με διατάγματα.
Κάνοντας κατάχρηση των έκτακτων εξουσιών του ο Ερντογάν προσάρτησε τις παραστρατιωτικές του δυνάμεις στον τουρκικό στρατό.
Έκλεισε στρατιωτικές ακαδημίες και σχολές και άρχισε να στρατολογεί ως αξιωματικούς ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις.
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πτυχιούχοι θα μπορούν να κατατάσσονται στον τουρκικό στρατό και να γίνονται αξιωματικοί. Έτσι απλά.
Ο άνδρας που «τρέχει» τον ιδιωτικό στρατό του Ερντογάν, ο οποίος στρατός ονομάζεται Σαντάτ (Sadat) και είναι τουρκική εταιρεία μισθοφόρων, είναι ο Αντνάν Τανριβερντί (Adnan Tanrıverdi), απόστρατος αντιστράτηγος.
Ο Τανριβερντί ανέλαβε τη θέση του στρατιωτικού συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Αύγουστο, ένα μήνα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Ο Τανριβερντί είναι δηλωμένος ισλαμιστής και στο παρελθόν ήταν ανεπίσημος συμβουλάτορας του Ερντογάν. Ο ίδιος εκπαίδευσε τζιχαντιστές που πολεμάνε στη Λιβύη και στη Συρία.
Ο Τανριβερντί σε συνέντευξη που έδωσε τον Αύγουστο σε Μέσο Ενημέρωσης της ισλαμιστικής κουρδικής οργάνωσης Χιζμπουλά, μιας «φράξιας» μέσα στους Κούρδους που υποστηρίζει ο Ερντογάν για να τους διασπάσει, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος και υποστήριξε ότι πλέον πρέπει να αλλάξει η στρατιωτική εκπαίδευση και η στρατολογία στην Τουρκία.
Δηλαδή, υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας άλλος στρατός που να μην έχει σχέση με τις ΗΠΑ, ένας ισλαμιστικός στρατός.
Ο Τανριβερντί, όπως γράφει ο Μποζκούρτ, εκπαίδευσε σε μυστικά στρατόπεδα στο έδαφος της Τουρκίας τζιχαντιστές για τη Συρία και τη Λιβύη, ενώ οι άνδρες του ενεπλάκησαν και σε επιχειρήσεις ενάντια στους Κούρδους στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
Ο Τανριβερντί ωθήθηκε σε παραίτηση από τον τουρκικό στρατό το 1996 επειδή ήταν ισλαμιστής. Τότε στον τουρκικό στρατό θεωρούνταν απαράδεκτο να υπηρετούν ισλαμιστές, ακόμα και απλοί θρησκευόμενοι. Ο Τανριβερντί υπηρετούσε στο τμήμα «ειδικών επιχειρήσεων».
Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Ερντογάν τον βοήθησε να στήσει την εταιρεία μισθοφόρων Sadat. Από τότε αυτή η εταιρεία εμπλέκεται όπου μαίνεται τζιχάντ στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική.
Ο Φουάτ Αβνί (Fuat Avni) αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν είχε αναθέσει στη Σαντάτ να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία, ώστε να ξεπεράσει ο ίδιος τα πρόβληματά του μέσω τους χάους.
Οι μισθοφόροι που εργάζονται ως υπάλληλοι της Σαντάτ έχουν παρθεί από το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις. Είναι όλοι ισλαμιστές.
Ο Αβνί ισχυρίζεται ακόμα ότι η Σαντάτ πήρε νεολαίους του κόμματος Ερντογάν και τους εκπαίδευσε ως δολοφόνους για να σταλούν στη Δύση.
Κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει στην τουρκική Βουλή ερωτήσεις σχετικά με τη Σαντάτ αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.
Ο Μποζκούρτ κατηγορεί ότι οι παραστρατιωτικοί της Σαντάτ ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν και σκότωσαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου Τούρκους πολίτες και κατηγόρησαν ύστερα για τους φόνους τους Τούρκους στρατιώτες.
Λέγεται ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει τους μισθοφόρους της Σαντάτ για να σκοτώσουν πολιτικούς κρατούμενους και κατηγορούμενους ως πραξικοπηματίες που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές με τη δικαιολογία ότι αποπειράθηκαν σε ομαδική απόδραση.
Η Σαντάτ, λέει ο Μποζκούρτ, έχει τη διοίκηση της στρατιωτικής επιχείρισης Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή της τουρκικής εισβολής στη Συρία, και έχει στήσει το επιτελείο της μέσα στο Προεδρικό Παλάτι του Ερντογάν.
Οι άνθρωποι της Σαντάτ διατάζουν τον τουρκικό στρατό εκπληρώνοντας το όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακηρυχτεί χαλίφης και σουλτάνος.
Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, εάν ο Ερντογάν πετύχει τους σχεδιασμούς του, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατό τους ΝΑΤΟ, ο τουρκικός, θα έχει μετατραπεί σε ένα ισλαμιστικό στράτευμα που θα εκτρέφει θρησκευτικούς ζηλωτές όπως κάνουν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν. Αυτό, καταλήγει ο Μποζκούρτ, αποτελεί κίνδυνο για το ίδιο το ΝΑΤΟ.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην Ελλάδα κάποιοι είναι της άποψης «δεν έγινε μωρέ και τίποτα να μείνει μια τουρκική βάση στην Κύπρο» και αποκαλούν τον Κοτζιά «εμμονικό».
Βεβαίως ο Νίκος Κοτζιάς γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει, πέρα από τις πάγιες ελληνικές θέσεις, ενώ τα ανόητα εγχώρια παπαγαλάκια είναι απλά αμόρφωτοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι.

 

Ποια είναι παραστρατιωτική οργάνωση Σαντάτ, που θεωρείται ο μυστικός στρατός του Ερντογάν. Οι κατηγορίες ότι εκπαιδεύει μισθοφόρους και αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του02/02/2017
HuffPost Greece: Ο Ερντογάν φτιάχνει τους δικούς του «Φρουρούς της Επανάστασης», υπό την κάλυψη της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας Blackwater, που δραστηριοποιείται στην Τουρκία και τον αραβικό κόσμο. Αυτό υποστηρίζουν αναλυτές, αλλά και Τούρκοι αξιωματικοί που εργάζονταν στο ΝΑΤΟ και έχουν εκδιωχθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος. Η τουρκική εταιρεία μισθοφόρων ονομάζεται Σαντάτ (Sadat). Ιδρυτής της είναι ο Αντνάν Τανριβερντί, ο οποίος αποστρατεύθηκε το 1996 έπειτα από καταγγελίες εις βάρος του που τον ήθελαν ακραίο ισλαμιστή ο οποίος αντιτίθετο στο κοσμικό κράτος. Όμως τον περασμένο Αύγουστο και έπειτα από την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Ερντογάν τον έχρισε σύμβουλό του επί στρατιωτικών θεμάτων. 
Ο Τανριβερντί έχει διερωτηθεί γιατί η Τουρκία πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ αφού, όπως υποστηρίζει, η συμμαχία αποτελεί« όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Εβραίων» – και το ίδιο ισχύει και για τον ΟΗΕ, προσθέτει. Τονίζει την ανάγκη διατήρησης της ισλαμικής ταυτότητας και την ανάγκη να βρεθεί τρόπος αντίστασης και διατήρησης της κυριαρχίας τους από την επιβουλή των μη φιλικών προς αυτούς κράτη. 

Για τη Σαντάτ έχουν γραφτεί διάφορα στον ξένο Τύπο. Αυτή τη φορά το Vocal Europe επικαλείται τη μαρτυρία εκδιωχθέντα Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζεται, αλλά έχει λογαριασμό στο Twitter με την ονομασία @purgedNATO . 

Η Σαντάτ, επίσημα, ιδρύεται τον Φεβρουάριο του 2012 ενώ η Αραβική Άνοιξη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία του είδους στην Τουρκία που παρέχει σε διεθνές επίπεδο συμβουλευτική επί στρατιωτικών θεμάτων, αλλά δραστηριοποιείται και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας. Παρέχει, επίσης, υπηρεσίες και στρατιωτική εκπαίδευση για συμβατικό και ανορθόδοξο πόλεμο, καθώς και εκπαίδευση για ειδικές επιχειρήσεις. 
Παράλληλα μπορεί να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες όπως παροχή οπλισμού, πυρομαχικών, οχημάτων, ανταλλακτικών, εκρηκτικών. Η δράση της εταιρείας έγινε γνωστή σε διεθνές επίπεδο έπειτα από δημοσίευση στο Twitter. Ο χρήστης @fuatavni , με τρία εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, αποκάλυψε το 2016 τη δράση της Σαντάτ και ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι παραστρατιωτική οργάνωση, ένας μυστικός στρατός ο οποίος είχε εμπλακεί στην εκπαίδευση των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους με τη συνδρομή της ΜΙΤ, της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η Σαντάτ σταμάτησε τη δράση της στη Συρία όταν έγινε γνωστή η ύπαρξή της στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια ανέλαβε την εκπαίδευση της νεολαίας του AKP, του κόμματος που ηγείται ο Ερντογάν και της Οθωμανικής Οργάνωσης (Osmanlı Ocakları ) για το ενδεχόμενο πιθανής σύγκρουσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτών.

 Όμως, όπως μεταδίδει το Vocal Europe, η δράση της Σαντάτ βρέθηκε στο προσκήνιο έπειτα από την αποτυχία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Κούρδων και την έναρξη ενός εκτεταμένου αστικού πολέμου μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του PKK. Κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων και ενώ ο τουρκικός στρατός προσπαθούσε να ανακαταλάβει ορισμένες πόλεις, υπήρξαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, περιπτώσεις όπου άνδρες μια παραστρατιωτικής οργάνωσης δρούσαν ανεξάρτητα από το στρατό, προκαλώντας χάος. Υπάρχουν αναφορές για περιστατικό στην περιοχή της Λις, όπου 34 χωρικοί συνελήφθησαν από τους άνδρες της παραστρατιωτικής οργάνωσης. Σκόπευαν να τους κάψουν ζωντανούς, εάν δεν παρενέβαινε Τούρκος αξιωματικός που έφτασε μαζί με τους άνδρες του στο σημείο λίγο πριν πραγματοποιηθεί η μαζική εκτέλεση. Κούρδοι βουλευτές στο τουρκικό κοινοβούλιο κατέθεσαν επίσημη ερώτηση ζητώντας να μάθουν εάν οι άνδρες της παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν της Σαντάτ, αλλά το ερώτημά τους δεν απαντήθηκε ποτέ. 
Επίσης, το 2012 ο βουλευτής Αλί Ριζά Οζτούρκ υπέβαλλε δέκα ερωτήσεις σχετικά με τη Σαντάτ και εάν αυτή δρα στη Συρία υπέρ των τζιχαντιστών, εξοπλίζοντας και εκπαιδεύοντας τους – και ακόμη περισσότερο, εάν η οργάνωση χρηματοδοτείτο από την τουρκική κυβέρνηση. Ακόμη, ζητήθηκε να επιθεωρηθεί η βάση στο Χατάι, όπου, βάσει πληροφοριών, γινόταν εκπαίδευση, πιθανότατα, τζιχαντιστών. Όπως ήταν φυσικό δεν δόθηκε η άδεια για έλεγχο της βάσης. Τα δέκα ερωτήματα, σχετικά με τη Σαντάτ, απαντήθηκαν μονολεκτικά και η κυβέρνηση αρνήθηκε κάθε ανάμειξη. Ακόμη ένας βουλευτής, ο Φιγκρί Σαγκλάρ, ζήτησε να μάθει για το ρόλο της Σαντάτ και τις σχέσεις της με την κυβέρνηση. Μπορεί η τουρκική κυβέρνηση να μην απάντησε αλλά η Σαντάτ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διέψευσε ότι είναι παραστρατιωτική οργάνωση. Εκπρόσωποί της ανέφεραν πως ρόλος της ήταν να παράσχει εκπαίδευση για μη συμβατικό πόλεμο, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες σε κάποια ομάδα. 
Και η Ρωσία είχε κάνει αναφορά στη Σαντάτ σε έκθεσή της προς τον ΟΗΕ για την εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία, ωστόσο η αναφορά στη Σαντάτ αποσύρθηκε στη συνέχεια. Πηγές, ισχυρίζονται ότι η Σαντάτ στρατολογούσε ανθρώπους από χώρες της κεντρικής Ασίας και στη συνέχεια τους μετέφερε και τους εκπαίδευε στη Συρία. Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ένας από τους στόχους της παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν η αποσταθεροποίηση ξένων κυβερνήσεων. Τους ισχυρισμούς αυτούς τους επανέλαβε και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Πληροφορίες θέλουν την εμπλοκή της Σαντάτ στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία όπου φέρονται ότι υποκίνησαν τη βία, τους ξυλοδαρμούς στρατιωτών, από πολίτες, μέχρι θανάτου και τουλάχιστον σε μια περίπτωση τον αποκεφαλισμό Τούρκου στρατιώτη. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει γράψει και ο Μάικλ Ρούμπιν σε άρθρο του στο Newsweek, ισχυριζόμενος ότι η Σαντάτ, που έχει εκπαιδεύσει παραστρατιωτικούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, γίνεται η «Φρουρά της Επανάστασης» του Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Ρούμπιν οι άνδρες της Σαντάτ βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες πολιτών, τους οποίους τα ελεγχόμενα από τον Ερντογάν μέσα ενημέρωσης χαρακτήριζαν υποστηρικτές του Γκιουλέν και υπαίτιους για το πραξικόπημα. 

Ο Ερντογάν φέρεται ότι έχει φτιάξει στρατό για να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές απ΄όπου και εάν προέρχονται, ακόμη και από τις ένοπλες δυνάμεις. Αυτός ο μυστικός στρατός, υποστηρίζουν αναλυτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν ή να προχωρήσει στην καταστολή πιθανής εξέγερσης των πολιτών. Το Vocal Europe γράφει ότι το όνομα της Σαντάτ επανήλθε στο προσκήνιο τον Οκτώβριο του 2016. Μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης έγινε γνωστό ότι η Σαντάτ σκόπευε να προχωρήσει σε μαζικές εκτελέσεις των πολιτικών κρατουμένων και άλλων που εμπλέκονταν στο πραξικόπημα και είχαν συλληφθεί, σε περίπτωση που εκείνοι επιχειρούσαν να διαφύγουν, καθώς φέρεται να υπήρχε σχέδιο εξέγερσης. 

Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν στρώνει το δρόμο για την πιο ενεργή και νόμιμη εμπλοκή της Σαντάτ στις ένοπλες δυνάμεις. Βάσει του άρθρου 678, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου του 2016, δίνεται πλέον το δικαίωμα σε συνταξιούχους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να εμπλέκονται ενεργά στην στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού και στην επιλογή δοκίμων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε ακραίους στρατιωτικούς να αναδιαρθρώσουν τις ένοπλες δυνάμεις από τη βάση έως την κορυφή. Όλα αυτά γίνονται ενώ ο Ερντογάν βρίσκεται στο παρά πέντε από το να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία στην Τουρκία, αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες και ανθρώπινα δικαιώματα και προσπαθεί να καταστήσει τη χώρα του, περιφερειακή δύναμη σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα, οι μισοί στρατηγοί του βρίσκονται στη φυλακή μαζί με άλλους 7.000 στρατιωτικούς διαφόρων σωμάτων και ειδικοτήτων. ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pia-ine-parastratiotiki-organosi-santat-pou-theorite-o-mistikos-stratos-tou-erntogan-i-katigories-oti-ekpedevi-misthoforous-ke-analamvani-na-antimetopisi-tous-echthrous-tou-vinteo/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων