Η "Μακεδονία" δεν είναι χώρα – Να διασπαστεί και να αλλάξουν τα σύνορα

8-2-2017
 
Οργή στα Σκόπια από τις δηλώσεις του ρεπουμπλικανού βουλευτή Dana Rohrabacher στην αλβανική τηλεόραση. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Rohrabacher είπε ότι η δημιουργία της ίδιας της Μακεδονίας ήταν ένα αποτυχημένο έργο, και η ατμόσφαιρα είναι ώριμη για μια νέα επαναχάραξη των συνόρων.
Ο Dana Rohrabacher δήλωσε ότι η αποκαλούμενη "Μακεδονία" δεν είναι χώρα, ήταν ένα λάθος εγχείρημα από την αρχή, είπε και πρότεινε αλλαγή των συνόρων και διάσπασή του κρατιδίου.
Ο Καλιφορνέζος βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως η "Μακεδονία δεν είναι καν χώρα». Μιλώντας στον αλβανικό σταθμό Vizion Plus είπε: «Υπάρχει μια τέτοια διαίρεση στη χώρα τους δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ζήσουν μαζί στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί από την πΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου και το υπόλοιπο της Μακεδονίας θα πρέπει να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία πιστεύουν ότι έχουν σχέση».

Μάλιστα ο γερουσιαστής δεν σταμάτησε εκεί. Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός  διαμελισμού των Σκοπίων, ο Rohrabacher είπε ότι έχει "επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα,« δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας: θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες".
Όπως μάλιστα είπε, μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής.
 Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν οργή στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών να ζητά από το State Department να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πολιτική του σε σχέση με τα Σκόπια και τα Βαλκάνια, καταδικάζοντας θέσεις σαν και αυτές που αναζωπυρώνουν εθνικιστικές ρητορικές και οδηγούν την περιοχή σε οπισθοδρόμηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων