Nikola Tesla ή Νικόλαος Θεσσαλός, ο Ελληνικής καταγωγής ανθρωπιστής επιστήμονας


4-1-2017
Ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας των ανακαλύψεων και των συγκαλύψεων, ο 21ος αιώνας θα είναι των αποκαλύψεων και των εξελίξεων.

Εισαγωγή
Nikola Tesla ή Νικόλαος Θεσσαλός, ο Ελληνικής καταγωγής ανθρωπιστής, ιδιοφυής επιστήμονας, εφευρέτης, που ώθησε την ανθρωπότητα 100 χρόνια μπροστά και αρνήθηκε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πολύ απλά γιατί δεν το θέλησε!!!
Αφιέρωμα στην Ελληνική καταγωγής του Νικόλα Τέσλα ή Θεσσαλός, που μάθατε όλοι και όλες στο σχολείο, διαβάσατε σε βιβλία, το ακούσατε στο ραδιόφωνο και το είδατε στην τηλεόραση. Μήπως δεν μάθατε ποτέ κάτι τέτοιο γιατί;
Αυτήν τη εργασία δεν θα την βρείτε πουθενά στο διαδίκτυο, μόνο κάποιες αναφορές στον όνομα Θεσσαλός. Αποσπασματικά στοιχεία υπάρχουν τα οποία και συνέλεξα, όπου αναδεικνύουνε την Ελληνική καταγωγή του Νικόλα Τέσλα, την οποία δεν την μάθατε ποτέ, όπως και για το ασύρματο εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα (το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας), το οποίο ανακάλυψε και πραγματοποίησε με πειράματα.
Η παρουσίαση των στοιχείων (όχι του τύπου κάπου άκουσα, κάποιος μου είπε, κάπου το διάβασα), θα γίνεται με σημειώσεις παραπομπές και τα τελικά συμπεράσματα θα τα βγάλετε εσείς.
Σημείωση 1 (Σημείωση: Με Firefox οι σελίδες  φαίνονται καλύτερα.)
Οι παρακάτω σύνδεσμοι παραπέμπουν τι σημαίνει το όνομα Tesla στα Σλαβικά. Εξηγούν ότι το όνομα Tesla σημαίνει from Thessaly = από την Θεσσαλία.
Εάν ψάξετε και σε άλλες γλώσσες με τον μεταφραστή google θα βρείτε και άλλες ομοιότητες.
Το Istanbul βγήκε από εις την πόλιν. Οι απλοϊκοί άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας, μέσα από το πέρασμα του χρόνου λέξεις που τους κουράζουν τις απλοποιούν δίνοντας τα γνωστά παρατσούκλια αντί Κωνσταντινούπολη, Constantinople, λένε πάμε εις την πόλιν -ειστηνπολιν - istinmpolin, Istanbul.
Αυτό συμβαίνει και στην οικογένεια του Τέσλα. Αρχικά η οικογένειά του ονομαζόταν στα Σλαβικά Draganic, από που είσαι ρε Draganic – Δραγάνης, από την Θεσσαλία, Thessaly, για την οικονομία του λόγου Tesla
Μήπως δεν συμβαίνει σήμερα στη Ελληνική κοινωνία χωρίς να είναι σωστό, όταν κάποιο άτομο προέρχεται από την Αλβανία και έχει κάνα δύσκολο όνομα να αποκαλείται όπως π.χ αλμπάνι, ή από το Πακιστάν, πάκι;
Στο βιβλίο WIZARD του Marc J. Seifer που προτείνεται από την κοινότητα Τέσλα.

Σημείωση 2
Ο συγγραφέας  Marc J. Seifer αναφέρει όπως βλέπετε (σελίδα 5), ότι το αρχικό όνομα της οικογένειας Τέσλα ήταν Draganic ή Δραγάνης που μετέπειτα έγινε Τέσλα.
Και παρακάτω στο ίδιο βιβλίο ο φίλος δημοσιογράφος του Τέσλα Julian Hawthorne (σελίδα 225), αναφέρει: He was born in Herzogovina, of Greek stock, one of the oldest families there. Όπου μεταφράζετε Γεννήθηκε στην Ερζεγοβίνη, ελληνικής καταγωγής, μία από τις παλαιότερες οικογένειες εκεί.
Αναφορά στο όνομα Draganic γίνεται στους παρακάτω συνδέσμους.
Με CTRL+F και επικόλληση του ονόματος Draganic βρίσκεται την σχετική παράγραφο.
Το όνομα Δραγάνης προέρχεται από το Δράγα ένα αλιευτικό εργαλείο.
Άλλη αναφορά στο Δράγα.

Σημείωση 3
Και τώρα!!! Το κερασάκι της τούρτας. Στις 18 Μαΐου του 1917 ώρα 8:30 απονεμήθηκε στον Nikola Tesla παρουσία του, το Μετάλλιο Edison, ως τιμητική διάκριση της επιστημονικής κοινότητας για την προσφορά του.
Εκείνες τις εποχές σε αυτές τις σημαντικές συναντήσεις όπως και στο Ελληνικό κοινοβούλιο κατέγραφαν τις συνομιλίες κειμενογράφοι.
Έχοντας τον λόγο ο CHARLES A. TERRYΣ σε κάποια παράγραφο (σελίδα 3 του εγγράφου) αναφέρει (His father a Greek Clergyman), μεταφρασμένο (Ο πατέρας του ένας Έλληνας κληρικός). Πουθενά αργότερα όταν πήρε τον λόγο ο Νικόλα Τέσλα δεν έκανε αναφορά ούτε θίχτηκε από την τοποθέτηση του CHARLES A. TERRYΣ.
Εδώ θα χρειαστείτε Firefox ο Chrome τα βγάζει ακαταλαβίστικα.
Θα κατεβάσετε ολόκληρο το κείμενο για να δείτε και την ομιλία του Τέσλα από την κορυφή της ιστοσελίδας. Η αναφορά είναι στην (σελίδα 3 του εγγράφου).


Όταν ο πατέρας σου είναι Έλληνας τι καταγωγής είσαι εσύ; Και εάν η οικογένεια κάποτε λεγόταν στα Σλαβικά Draganic δεν θα λεγόταν στα Ελληνικά Δραγάνης;
Ανοίξτε το Google και δείτε μόνοι/νες σας πόσοι με το όνομα Δραγάνης υπάρχουν, όπως και ΔΡΑΓΑΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
Περίεργα
Στο παρακάτω άρθρο για τον Νικόλα Τέσλα όπως και σε όλα τα άρθρα που έχω συναντήσει στο διαδίκτυο, αναφέρουν ότι ο Τέσλα ομιλεί 8 γλώσσες πουθενά όμως ότι ομιλεί Ελληνικά, παρόλο που προέρχεται από πατέρα Έλληνα ορθόδοξο κληρικό περίεργο;
Επίσης το όνομα Τέσλα προέρχεται από ένα εργαλείο ξυλουργικό με κοφτερά δόντια, σκεπάρνι και δεν ξέρω τι άλλο. Καμία αναφορά για σχέση με την Σλαβική μετάφραση του Θεσσαλού που είδατε παραπάνω τυχαίο;
Με CTRL+F και επικόλληση του ονόματος languages  βρίσκεται την σχετική παράγραφο για τις γλώσσες που μιλούσε.
Όπου είδατε προηγούμενα αναφορές  για το όνομα  Draganic εκεί θα δείτε ατεκμηρίωτα, αναφορά για την προέλευση του ονόματος Tesla, με ανυπόστατες εικασίες από τον συγγραφέα του βιβλίου που δεν τον τιμά.


Επίλογος

Ανακεφαλαίωση Σημειώσεων 1,2,3

1) Tesla όνομα που στα Σλαβικά σημαίνει Θεσσαλός.
2) Το αρχικό όνομα της οικογένειας Tesla ήταν Draganic ή Δραγάνης και ήταν Ελληνικής καταγωγής.
3) Ο πατέρας του Νικόλα Τέσλα ήταν Έλληνας κληρικός.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η άποψή μου,
Nikola Tesla ή Νικόλαος Δραγάνης – Θεσσαλός, ο ανθρωπιστής, επιστήμονας, εφευρέτης που εάν δεν ανακάλυπτε το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα και τις γεννήτριες εναλλασσόμενου ρεύματος, οι γυναίκες ακόμα θα πλένανε στο χέρι!!! Και εμείς εάν δεν ανακάλυπτε τις συχνότητες, τηλεόραση, κλπ θα γράφαμε ακόμα με μολύβι και χαρτί, αντί σε πληκτρολόγιο και στο ίντερνετ. Είναι πραγματικά ο άνθρωπος που τίμησε το περήφανο όνομά του Νικόλαος = η νίκη του λαού = τα πάντα για τον λαό, για την ανθρωπότητα.
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε (στα Αγγλικά) τον επικήδειο λόγο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Fiorello LaGuardia στις 10 Ιανουαρίου του 1943, όπου μεταξύ άλλων λέει [ότι θα μπορούσε να γίνει ο Νικόλα Τέσλα ο πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου εάν επιθυμούσε τον πλούτο]. Φυσικά δεν έγινε γιατί ήταν ένας Απόστολος της Ανθρωπότητας γνωρίζοντας ότι η απληστία του ανθρώπου θα τον καταστρέψει, μεταξύ άλλων είχε μάλιστα επικρίνει την διάσπαση του ατόμου ως καταστρεπτική συνέπεια για την ανθρωπότητα.
Για να το ακούσετε πρέπει πρώτα να το αποθηκεύσετε > Θα κάνετε δεξί κλικ > αποθήκευση δεσμού ως Fiorello_La_Guardia_uber_Tesla.wma

Θα έρθει στο μέλλον η χρονική στιγμή που θα τιμηθεί και θα καθίσει στο πάνθεον των επιστημόνων, μαζί με τον Πυθαγόρα, Αρχιμήδη, τον Αριστοτέλη κ.λ.π, ως ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας.

Για μια ακόμη φορά το Ελληνικό DNA, έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα.
ΠΗΓΗ http://plirophoria.blogspot.gr/2016/01/nikola-tesla.html


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 Τα κείμενα, τα άρθρα και οι αναλύσεις μου 

χρησιμοποιούνται απο τηλεοπτική εκπομπή 

κομματάρχη και παρουσιάζονται εντέχνως ως δικά του 

και ως το γεωπολιτικό μανιφέστο του κόμματος του με 

την παράλειψη της αναφοράς της πηγής.

 ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ 

ΕΧΩ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ 

ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ  ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕ 

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑ 

ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ('Η ΑΥΤΑ ΣΥΕΡΓΑΤΩΝ 

ΜΟΥ)  ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ 

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ

Greek Spirit 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκτός απο το ασύρματο ρεύμα, είχε ανακαλύψει επίσης οτι η γή είναι η μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου. Εαν της διοχέτευες ηλεκτρική ενέργεια, έχοντας μπήξει έναν χάλκινο πάσαλο σε πάποιο βάθος, μπορούσες απο απόσταση πολλών χιλιομέτρων να αντλήσεις το ρεύμα αυτό χωρίς απώλειες.
Ο χρήστης μαινομενος είπε…
Καλό θα είναι να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με τις ετυμολογίες γιατί ανάμεσα σε διαφορετικές γλώσσες τυχαίνει να υπάρχουν πολλές φορές ομόηχες λέξεις ή σχεδόν ομόηχες που 'ομως τις περισσότερες φορές έχουν άλλο νόημα και άλλη προέλευση. Αν δεν έχουμε καλή γνώση και των ΄δύο γλωσσών δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα ασφαλές συμπέρασμα.
Το επώνυμο Ντράγκανιτς σημαίνει γιός του Ντράγκαν το οποίο "Ντράγκαν" είναι ένα από τα ποιό κοινά ονόματα στην Σερβία.
Επίσης ο όρος "Έλληνας ιερέας" μπορεί κάλλιστα να σημαίνει "ορθόδοξος ιερέας" αφού οι ξένοι αναφέρονται, πολλές φορές, στους ορθόδοξους,συνολικά ως "Greek orthodox" ή σκέτο "orthodox" ή σκέτο "Greek" ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων