ΜΙΑ ΓΙΑΛΤΑ ΜΑ ΠΟΙΑ ΓΙΑΛΤΑ- ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
 Greek Spirit 
4-1-2017
Όπως έχω ήδη γράψει στο ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ; https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/12/blog-post_34.html
πίσω απο τα τρομοκρατικά  χτυπήματα πάσης φύσεως στην Τουρκία κρύβονται οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Είναι βέβαια νωρίς από τις αρχές Ιανουαρίου για να εκτιμήσει κανείς την στάση του Τραμπ στα εξωτερικά αλλά θα πάρω το ρίσκο. Έξαλλου και το ισλαμικό κράτος οι ΗΠΑ το ίδρυσαν και ελέγχουν απο κοινού με το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.
Όπου βλέπετε βόμβες πρόκειται για Κούρδους και όπου τυφλούς πυροβολισμούς τζιχαντιστές.Εάν δεν διαβάσετε το link που  παραπάνω τότε δεν θα μάθετε ποτέ. Μην τρώτε τηλεκουρκουμά, να είστε εργατικοί και φιλομαθείς.
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρίσκονται αμφότεροι σε οικονομική δυσπραγία πλην όμως είναι σίγουρο ότι σε λιγότερο από μια δεκαετία θα συγκρουσθούν στρατιωτικά. Μέχρι τότε όμως θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν χρόνο
Ο δε Πούτιν χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρώσει το εξοπλιστικό του πρόγραμμα και οι δε ΗΠΑ χρειάζονται χρόνο για να διασώσουν ότι μπορούν από την δυτική οικονομία με την μόνη λύση που τους απομένει πριν το Κραχ, την δέσμευση ΄των κεφαλαίων των τραπεζών τα οποία δεν υπάρχουν παρά μόνο ως λογιστικές εγγραφές και αυτό θα γίνει με την κατάργηση των μετρητών.
Όσο για την μείωση των εισοδημάτων και την ανεργία όχι μόνο δεν είναι αντίθετοι αλλά το επιδιώκουν κιόλας διότι οι στρατιές απελπισμένων άνεργων εύκολα θα μετατραπούν σε στρατιές μαχητών και στρατιωτών που θα χρησιμοποιηθούν στον επικείμενο Γ'ΠΠ εναντίον του φανταστικού εχθρού που λέγεται Ευρασιατισμός και Ρωσία.
Είμαι σύμφωνος με την εκτίμηση που κυριαρχεί περί μιας νέας ΄΄Γιάλτας΄΄
Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Ρωσία στον αγώνα τους ενάντια στην Κίνα , τα έχω γράψει στο ΓΙΑΤΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/12/blog-post_28.html
Το θέμα είναι τώρα πως θα μοιράσουν την Ευρώπη  και συγκεκριμένα τα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα την Τουρκία και Ελλάδα.
Ο Ερντογάν κέρδισε την εξουσία το 2003 όταν οι Τούρκοι είχαν απελπιστεί απο το κεμαλικό και κοσμικό καθεστώς που κυριαρχούσε από το 1924 στην Τουρκία και το οποίο απέτυχε παταγωδώς να ανεβάσει το επίπεδο ζωής των Τούρκων. Το 2001 η Τουρκία εισήλθε σε επιτήρηση απο το ΔΝΤ με μέτρα τα οποία ήταν ανάλογης σκληρότητας με αυτά της Τρόικας στην Ελλάδα με την διαφορά ότι στην γείτονα επιβλήθηκαν σε βάθος μόλις τριών ετών αντι των έξι της Ελλάδας. Οι Τούρκοι επέλεξαν να αγνοήσουν το σκοτεινό σύννεφο του πολιτικού ισλάμ που σκέπαζε το κόμμα του Ερντογάν ελπίζοντας ότι τουλάχιστον θα τα κατάφερνε καλύτερα στην οικονομία . Η πολιτική καταγωγή του Ερντογαν βρίσκεται στο κόμμα του Νετσμεντίν Εμρπακάν, του πρώτου Τούρκου πολιτικού που κατάφερε να δημιουργήσει ρήγμα στον κεμαλισμό με το όραμα του πολιτικού ισλάμ.
Η έννοια του πολιτικού ισλάμ είναι το αντίστοιχο των χριστιανοδημοκρατών της Ευρώπης, δηλαδή πρεσβεύει την επέκταση με σαφή τρόπο της θρησκευτικής ηθικής στην  καθημερινότητα, στην πολιτική και στην οικονομία . Το Ισλάμ στο πολιτικό αυτό μοντέλο δεν θα είναι μια θρησκεία την οποία κάποιος πιστός ακολουθεί και εξασκεί στον απομακρυσμένο φόντο ενός τεμένους μια συγκεκριμένη ημέρα  ή σε κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις ,αλλά τρόπος ζωής που διακατέχει όλο το φάσμα των ατομικών , κοινωνικών, κρατικών δραστηριοτήτων και θεσμών.
Η Δύση αρχικά είδε με καλό μάτι τον Ερντογαν και το πολιτικό ισλάμ ελπίζοντας ότι τελικά θα εδραίωνε μια ηθική τάξη στην αταξία του διεφθαρμένου τουρκικού κράτους.Θρησκεία, πατρίδα,οικογένεια αλλά και επανακαθορισμός των σχέσεων εργοδότη-εργάτη μέσα στα πλαίσια της θρησκευτικής ηθικής δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από καλά νέα.Ο υπερσυντηριτισμός του πολιτικού ισλάμ ίσως να έδινε όλο και λιγότερο χώρο στο έγκλημα, στην διαφθορά και ίσως να συσπείρωνε την κοινωνία.Ίσως...Βέβαια αυτό που όλοι παράβλεψαν είναι το πολιτικό ισλάμ πρεσβεύει και την ένωση όλων των ισλαμικών κρατών και την επέκταση του ισλάμ σε όλη την γη
Ο Ερντογάν στην ουσία δεν προέβη σε κάποιες ουσιαστικές και ριζικές τομές στην οικονομία και η κρίση στην τουρκική οικονομία βυσσοδομούσε μέχρι και τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας, ωστόσο ο Ερντογάν κατάφερε να διατηρήσει τα ερείσματα του τουλάχιστον ανάμεσα στους ψηφοφόρους του.
Το 2013 η Τουρκία ανακοίνωσε ότι εξήλθε της επιτήρησης του ΔΝΤ και το επίπεδο ζωής των Τούρκων άρχισε να ανεβαίνει, ίσως με στρεβλό τρόπο όπως ο ιδιωτικός υπερδανεισμός απο τράπεζες( κάτι ανάλογο με αυτό που υπέστησαν και οι Έλληνες) αλλά σε κάθε περίπτωση οι Τούρκοι άρχισαν να βλέπουν ότι τα πρώιμα σημάδια της σταδιακή άλωσης του κοσμικού τρόπου ζωής τους τουλάχιστον έφερναν κάποιο αέρα ευμάρειας.
Ο λόγος για την ξαφνική αναζωπύρωση της οικονομίας ήταν η κρυφή χρηματοδότηση της Τουρκίας με δεκάδες δις ετησίως από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία που είδαν ότι το πολιτικό ισλάμ του Ερντογάν αποτελούσε το τέλειο υπόβαθρο για την μεταστροφή της χώρας των 80 εκατομμυρίων κατοίκων σε θεοκρατικό καθεστώς.
Αλλά οι Καταριανοί δεν ήθελαν μόνο αυτό , ήθελαν και την Τουρκία ως το στρατιωτικό σκέλος των σουνιτών Αράβων των χωρών της Αραβικής χερσονήσου, δηλαδή Σαουδ.Αραβία,Κατάρ, Κουβέιτ, Η.Α.Ε..Οι Τούρκοι μπορεί να μην είναι Άραβες και μπορεί να είχαν σκλαβωμένους τους Άραβες για πέντε αιώνες αλλά είναι σουνίτες όπως ακριβώς και οι Άραβες της χερσονήσου οι οποίοι ποτέ δεν μπόρεσαν να προτάξουν ικανές στρατιωτικές δυνάμεις και ειδικά απέναντι στο σιιτκό Ιράν.
Η Τουρκία του Ερντογαν εξοπλίσθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους πλούσιους Άραβες για να μπορέσει να τους υποστηρίξει στην Συρία εναντίον του Άσαντ Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 μπαινόβγαιναν στην Τουρκία όπου έβρισκαν καταφύγιο. 
Οι Καταριανοί  διαπίστωσαν πως ο δήθεν ιδεολόγος Ερντογάν εύκολα έκανε ότι αυτοί ήθελαν αρκεί να τον ΄΄λάδωναν'' .
Ο Ερντογάν παρόλο που σήμερα μας παρουσιάζεται ως εθνικιστής ήταν ο πρώτος που μαζί με την ποντικομαμή Νταβούτγλου είχαν ως όραμα το τέλος του πολέμου με το ΡΚΚ στο τουρκικό Κουρδιστάν , πόλεμο που τον κληρονόμησαν και το 2013 είχε ήδη διαρκέσει 27 χρόνια.Ο Ερντογάν τότε έδειξε το πρώτο δείγμα γραφής τάζοντας στους Κούρδους σειρά ανταλλαγμάτων όπως η αναγνώριση τους ως μειονότητα, το δικαίωμα για να ομιλούν και να διδάσκονται την γλώσσα τους, την αμνηστία τους και ίσως σε βάθος χρόνου την αυτονομία τους, ανταλλάγματα για να παρατήσουν τα όπλα, και το κατάφερε.Τον Μάρτιο του 2013 επετεύχθη ειρήνη μεταξύ Κούρδων και Τουρκίας και μάλιστα με τις ευλογίες του έγκλειστου Οτσαλάν.Το μόνο που ήθελε ο Ερντογαν απο τα 25 εκατομμύρια Κούρδων ήταν να τον υποστηρίξουν με την ψήφο τους στην προσπάθεια του για αλλαγή του συντάγματος και την μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία με πρόεδρο τον ίδιο.
Ο Ερντογαν ήθελε μηδενικά προβλήματα στο εσωτερικό και ως επόμενο στόχο είχε να παρουσιασθεί ως κηδεμόνας και προστάτης των Παλαιστινίων οι οποίοι εξάλλου είχαν αρχίσει να υφίστανται την επιρροή των πλούσιων Αράβων, αυτών ακριβώς που είχαν εξαγοράσει και τον Ερντογάν.
Κατόπιν ήρθε η σειρά της Συρίας και του Αλαουίτη Άσαντ.
Βέβαια όπως ήδη γνωρίζουμε  ο Ενρτογάν απέτυχε σε όλα τα παραπάνω εγχειρήματα, βρίσκεται σε πόλεμο με τους Κούρδους, το Ισλαμικό Κρατος έχει χάσει τον πόλεμο στην βορειοδυτική Συρία, ο Άσαντ είναι κραταιός, οι Παλαιστίνιοι τον έχουν γράψει στα παλιά τους τα παούτσια και έχει χαλάσει και τις σχέσεις του με το Ισραήλ .Ο Ερντογάν έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα εκατοντάδων δις δολαρίων και προς το παρόν την γλυτώνει τρομοκρατώντας τους δικαστές με τις διώξεις εναντίον του πριν και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και θέλει το κεφάλι του Φετουλά Γκιουλέν που είναι ο πρώτος που τον κατήγγειλε για τις ατασθαλίες του.
Σήμερα κανείς δεν χρειάζεται ούτε τον Ερντογάν ούτε την Τουρκία.Οι πάτρωνες του , το Κατάρ και Σαουδική Αραβία μπορεί να έχουν εξαγοράσει την βρετανική οικονομία και μέρος της γαλλικής αλλά χάνουν τον πόλεμο στην Συρία που δεν είναι τίποτα άλλο από πόλεμος αγωγών , αγωγών που φιλοδοξούσαν οι Αραβεςνα κατασκευάσουν και που να διασχίζουν την Συρία και Τουρκία με προορισμό  την Ευρώπη.Σιγά μη τους άφηναν οι Ρωσοι να τους πάρουν την ευρωπαϊκή αγορά.
Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται την Τουρκία διότι δεν χρειάζονται τους προστάτες της, Κατάρ και Σαουδική Αραβία εφόσον οι ΗΠΑ είναι πλέον ενεργειακά ανεξάρτητες λόγω σχιστολιθικού  αερίου.Ξέρω, είναι μεγάλη κουβέντα αυτή  αλλά ας μείνουμε στα αποτελέσματα τα οποία είναι ότι ανεξάρτητα από την αναστάτωση που έφερε το σχιστολιθικό αέριο στην ενεργειακή αγορά της ίδιας της Αμερικής, η τελευταία μπορεί ακόμα και να εξάγει αέριο, αυτό είναι που μετράει, η απεξάρτηση της από τους Άραβες.
Η Κίνα από την άλλη παραμένει εξαρτημένη ενεργειακά από τους Άραβες.
Οι ΗΠΑ από το 2003 ΄΄την φυλάνε'' στην Τουρκία όταν ο Ερντογάν απαγόρευσε σε αμερικανικά στρατεύματα να περάσουν από την χώρα του για να εισβάλουν στο Ιράκ.
Οι ΗΠΑ θέλουν ως νέο προτεκτοράτο το πειθήνιο ενωμένο Κουρδιστάν, την χώρα που θα προκύψει από την ένωση του Ιρακινού και ήδη αυτόνομου Κουρδιστάν και του Κουρδιστάν της Βόρειας Συρίας.Το κράτος αυτό θα εξάγει πετρέλαιο, θα ελέγχει τα νερά της Μ.Ανατολής, θα κόψει τον χερσαίο νέο ΄΄δρομο του μεταξιού΄΄που θέλει να υλοποιήσει η Κίνα και θα είναι πειθήνιο και ελεγχόμενο από το Ισραήλ.
Αλλά και η Ρωσία έχει συμφωνήσει σε όλα τα παραπάνω με τον όρο να διατηρηθεί ο Άσαντ στην εξουσία τουλάχιστον στην δυτική Συρία , κάτι που έχει γίνει αποδεκτό από τις ΗΠΑ.
Ούτε η Ρωσία επιθυμεί την ύπαρξη της Τουρκίας ή καλύτερα προσβλέπει στον διαμελισμό της.
Η όψιμη φιλία του Πούτιν με τον Ερντογάν δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι καθυστερήσεων που παίζουν οι Ρωσοι που θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο Ερτογάν δεν θα υποκύψει σε κάποιο πειρασμό για κλείσιμο των στενών .Ο Ερντογάν μπορεί να το κάνει αυτό εφόσον η συνθήκη του Μοντρέ δίνει την δυνατότητα στην Τουρκία να κλείσει τα στενά όταν είναι σε κηρυγμένο πόλεμο με άλλο κράτος ή οντότητα όπως το ισλαμικό κράτος.
Παράλληλα ΗΠΑ και Ρωσία διαλύουν την Τουρκία μέρα με την μέρα.Τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα οδηγήσουν τον Ερντογάν και την Τουρκία σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο το οποίο θα οδηγήσει σε πολιτικό και κοινωνικό και οικονομικό χάος.Στα πλαίσια αυτής της χαώδους καταστάσεως θα είναι πολύ εύκολο και με την καθοδήγηση Ρωσία και ΗΠΑ να αναζωπυρωθούν καταπιεσμένες εθνοτικές συνειδήσεις όπως των Ποντίων  και άλλων καταπιεσμένων μειονοτήτων, εθνικών αλλά και θρησκευτικών όπως οι Αλεβίτες. Σειρά θα πάρουν οι αριστεριστές, τάση που ευδοκιμεί στην Τουρκία και της οποίας οι εξτρεμιστές έχουν καταφέρει πριν από δυο-τρία χρόνια εντυπωτικά χτυπήματα εναντίον Τούρκων δικαστικών.Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και το ΡΚΚ ως Μαοϊκό κόμμα ξεκίνησε.
Στόχος των ΗΠΑ και Ρωσίας είναι όχι μόνο ο διαμελισμός της Τουρκίας αλλά και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους στα στενά του Βοσπόρου το οποίο και αναλάβει την επιτήρηση τους.Το κράτος αυτό θα τύχει της αποδοχής των ΗΠΑ και Ρωσίας , με την μεν πρώτη να κάνει μια σημαντική υποχώρηση και τη μεν δεύτερη να πετυχαίνει μια νίκη.Ωστόσο για να εξασφαλισθεί η ακεραιότητα και η αδιαβλητότητα του Κράτους αυτού απο παρεμβάσεις της Ρωσίας οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν την μετατροπή της Κωνσταντινούπολης σε ένα είδος παγκόσμιας πρωτεύουσας όπου θα εδρεύει ο ΟΗΕ, και άλλα ιδρύματα και θεσμοί παγκόσμιας εμβέλειας.Περισσότερσ στο Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7767.html όπου θα διαβασετε ότι το σχέδιο είναι παλιό 
Βέβαια όλα αυτά είναι σχέδια και ακόμα και εάν πραγματοποιηθούν θα διαρκέσουν μέχρι το ξέσπασμα του Γ΄ΠΠ.
Η Τουρκία εύκολα μπορεί να διαλυθεί,οι Τούρκοι όπως κάθε λαός θέλουν ευμάρεια και σταθερότητα.Όταν με τα τρομοκρατικά χτυπήματα και την καταβαράθρωση της τουρκικής οικονομίας αρχίσει ο χάος στην Τουρκία ο Ερντογάν θα πέσει εύκολα.Ίσως να είναι κι αυτός πλέον ΄΄στο κόλπο'' και να είναι έτοιμος είτε να παραμείνει ηγέτης της Ανατολίας, δηλαδή των ανατολικών και καθυστερημένων επαρχιών από όπου και αντλεί την εκλογική δύναμη του είτε να δεχτεί '' να τον εξαφανίσουν '' σε κάποιο εξωτικό προορισμό Και στις δύο περιπτωσεις ο Ταγίπ θα είναι ευχαριστημένος εφόσον θα έχει αποφύγει τα χειρότερα,όπως φυλακιση για τα σκάνδαλα του και κρεμάλα για την ίδρυση Κουρδικού Κράτους
Το νέο κράτος της Κωνσταντινούπολης θα χρειάζεται και ζωτικό χώρο,έδαφος το οποίο ίσως πάρει από την δυτική Θράκη.
Και εδώ είναι το ερώτημα, σε αυτή την μοιρασιά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τι πρόκειται να συμβεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Οι ΗΠΑ όπως έχουν ξεγράψει την Τουρκία έχουν ξεγράψει και την Γερμανία.Η Γερμανία κατάφερε το 2014 να τα κάνει μαντάρα στην Κριμαία και Ουκρανία.Απο την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού το 1989 οι ΗΠΑ με το Σόρος προετοίμαζαν το έδαφος για την κατάκτηση της Ουκρανίας που θα οδηγούσε στην περαιτέρω περικύκλωση της Ρωσίας.Υπήρχαν κι άλλοι λόγοι , αλλά αυτοί αφορούσαν την Γερμανία η οποία μαζί με τον νεο κολαουζο της , την Πολωνία ήθελαν να αναλάβουντην τελευταία φάση του σχεδίου για την άλωση της Ουκρανίας Περισσότερα στο ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Πέρασαν μόνο δύο χρόνια αλλά ξεχνάμε τον θρίαμβο Πούτιν στην Κριμαία,ξεχνάμε ότι κέρδισε μια ολόκληρη χώρα χωρίς τουφεκιά, ξεχνάμε και υποτιμάμε την Ρωσία.
Η Γερμανία στην περίπτωση της Ουκρανίας έδειξε ότι αποτελεί ένα ηλίθιο γεωπολιτικό νάνο ο οποίος κατάφερε να τινάξει στον αέρα το εικοσαετές  σχέδιο των ΗΠΑ για την Ουκρανία.
Από τότε άρχισε μια κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας με τις ΗΠΑ να προσπαθούν να πληξουν την Γερμανία η οποία παρόλο που μετά το φιάσκο στην Κριμαία κρύφθηκε πίσω από τις ΗΠΑ σαν δαρμένο σκυλί, από το 2015 και εφόσον οι ΗΠΑ είχαν ηρεμήσει τον Πούτιν, άρχισε και πάλι να ΄΄γερμανίζει'' δηλαδή να αυνανίζεται στην εξωτερική πολιτική της με τον κλασικό γερμανικό τρόπο,δηλαδή με αλαζονεία και τζαμπαμαγκισμούς.Οι ΗΠΑ και Γερμανία συγκρούσθηκαν σε πολλές περιπτώσεις,από αποκαλύψεις και σκάνδαλο υποκλοπών μέχρι το σκάνδαλο των καυσαερίων των γερμανικών αυτοκινήτων και τα πρόστιμα της deutschebank.
Παράλληλα ο Ομπάμα έκανε κάποιες αναιμικές προσπάθειες γα την ενίσχυση των στρατών των καθημαγμένων ανατολικών χωρών που συνορεύον με την Ρωσία αλλά δεν κατάφερε ποτέ να λύσει το ένα και μοναδικό πρόβλημα που απαγορεύει κάθε πολεμική αναμέτρηση της Ευρώπης με την Ρωσία, του ενεργειακού.Πως μπορείς να αντιπαρατεθείς στρατιωτικά με τον παροχέα της ενέργειας σου......Ειδικά όταν ο παροχος αυτός, η Ρωσία δηλαδή, έχει απαγορεύσει κάθε σκέψη για την εναλλακτική τροφοδοσία με αέριο από το Κατάρ με την επέμβαση του στην Συρία...
Από την άλλη ο Ομπάμα έτρωγε συνεχείς σφαλιάρες από την Κίνα στην Σινική θάλασσα όπου η Κίνα θα κυριαρχεί στρατιωτικά πολύ σύντομα.
Ο Τραμπ θα μοιράστει την Ευρώπη με την Ρωσία, δίνοντας στην τελευταία τις πρώην ανατολικές χώρες και κρατώντας την δυτική Ευρώπη και Σκανδιναβία.Βέβαια η Σκανδιναβία θα πρέπει να παραμείνει εκτός ΝΑΤΟ.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Ιταλία και Ελλάδα όπου η Κινεζική διείσδυση είναι εξίσου βαθιά.Θα τολμήσει ο Τραμπ να αντιπαρατεθεί με την Κίνα για την νότια Ευρώπη; Ίσως τελικά αποφασίσει να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα με την δημιουργία της Μεσογειακής ένωσης, μιας ένωσης κρατών που βρέχονται από την Μεσόγειο, τόσο ευρωπαϊκά όσο και Βόρειο αφρικανικά.
Η Ένωση αυτή θα μπορούσε να έχει ως ηγέτη και σπόνσορα την Γαλλία η οποία ανέκαθεν ήθελε την δημιουργία της, γιαυτό και υπέφερε τόσο πολύ από τρομοκρατικά χτυπήματα (Μπατακλάν, Νίκαια κ.α) τα οποία έγινα κατόπιν παραγγελίας των Γερμανών για να εκβιάσουν τον Ολάντ και να κρατήσουν την Γαλλία υποταγμένη στο Δ' Ράιχ.
Εάν ο Τραμπ εγκρίνει την Μεσογειακή Ένωση με ηγέτη την Γαλλία, η οποία έχει τεράστια επιρροή στις πρώην αποικίες της στην αφρικανική μεσογειακή ακτή αλλά και τυγχάνει της αποδοχή των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, τότε θα αποδυνάμωνε ακόμα περισσότερο την Γερμανία η οποία χρειάζεται την στρατιωτική και οικονομική ισχύ της Γαλλίας,όπως και την τεράστια έκτασή της μαζί με τον πληθυσμό της των εξήντα εκατομμυρίων.
Η Γαλλία μάλιστα χαίρει και της εκτίμησης της Ρωσίας και ήταν η πρώτη χώρα στην οποία η Ρωσία παρήγγειλε τα περίφημα πολεμικά σκάφη  MISTRAL
Η Γαλλία και η Μεσογειακή Ένωση θα αναλάμβαναν την ''καυτη πατάτα'΄΄ του περιορισμού της κινεζικής οικονομικής διείσδυσης σε Ελλάδα και Ιταλία και όποια αποτυχία θα χρεώνοντας σε αυτή και όχι στον Τραμπ.
Η Ελλάδα  σε όλο αυτό το σενάριο έχει και θετικές και αρνητικές προοπτικές.Θετικές είναι η αποδυνάμωση της Αλβανίας που με την υποστήριξη της Γερμανίας και Τουρκίας έχει γίνει εξόχως προκλητική τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλη θετική προοπτική θα είναι το τέλος της Γερμανικής κατοχής του Δ΄οικονμικού Ραιχ εφόσον η Ε.Ε. θα διαλύονταν .Η ανατολική Ευρώπη , ( Μολδαβία-Ρουμανία-Βουλγαρία-Σερβία) θα άνηκε στην Ρωσική σφαίρα επιρροής , οι μεσογειακές χώρες στην Μεσογειακή Ένωση. Η Βρετανία ήδη οδεύει προς έξοδο , κάτι που επιβεβαιώνει το σενάριο που υποστηρίζω. Για τα Σκόπια δεν θέλω να κάνω προβλέψεις ακόμα.
Οι αρνητικές προοπτικές θα είναι ότι στα πλαίσια της ίδρυσης του κράτους της Κωνσταντινούπολης μπορεί να ζητηθεί η αυτονομία της Θράκης , όχι όμως  προς όφελος της Τουρκίας που θα έχει διαμελισθεί. Πολύ φοβάμαι την Βουλγαρία και την Ρωσία που ίσως θελήσουν να ξαναπαίξουν το παιχνίδι της συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913, αυτή τη φορά ωστόσο με ένα πιο χαλαρό καθεστώς το οποίο θα επιτρέπει στους Έλληνες να ζούνε και εργάζονται σε ανατολική Μακεδονία.
Να ξέρετε όμως ότι ακόμα κι έαν αφήναμε την Γερμανία να ολοκληρώσει τα σχέδια της για την Ελλάδα στα πλαίσια του Δ οικονομικού Ράιχ, ακόμα και τότε θα χάναμε την κεντρική Μακεδονία που μαζί με τα Σκόπια θα ήταν μια ενιαία οικονομική περιοχή, μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, η οποία εκτός από αραβοτουρκικές επενδύσεις θα αποτελεούσε την αρχή ενός χερσαίου και ποτάμιου διαδρόμου τροφοδοσίας της Γερμανία με αέριο που θα έφερναν τα τάνκερ από τον Περσικό Κόλπο και θα μεταφέρονταν με τραίνα και σκαφών μέσω πλεύσιμων ποταμιών, στην Γερμανία ( το ίδιο και ο Έβρος)(περισσότερα στο ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/09/blog-post_13.html)

Σε κάθε περίπτωση οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία αποτελούν  μια εξέλιξη η οποία θετει σε κίνηση πολλά σχέδια και σενάρια για την Ευρώπη

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Η λογοκλοπή ή ο δανεισμός της είναι ιδιότητα έλλειψης αντίληψης, προς τιμή του αρθρογράφου που την έχει, ανήμπορος πνευματικά αυτός/αυτή που δεν την έχει.
Στο θέμα μας:
Τα πράγματα είναι απλά εμείς τα κάνουμε δυσνόητα, υπάρχουν τρεις κύριες παγκόσμιες δυνάμεις με την σειρά να τις αναφέρω, ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, Ρωσία δύο υποδεέστερες, Γερμανία, Γαλλία και μια ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη η Ινδία.
Οι τρεις κύριες παγκόσμιες δυνάμεις έχουν σκοπό να μοιραστούν τον κόσμο ανάλογα τα συμφέροντά τους, οι άλλες δυο και η τρίτη θέλουν και αυτές μερίδιο.
Όπως γίνεται συνήθως ιστορικά οι συμφωνίες για τις μοιρασιές κάπου χαλάνε και οι πόλεμοι οι οποίοι διεξάγονται για την πίτα και αυτοί να χαλάνε με αποτέλεσμα, οι κύριες δυνάμεις να φαγωθούν μεταξύ τους κάτι που η ιστορία, μας το έχει διδάξει επανειλημμένως.
Οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι γίνανε για τα μάτια της Κίνας, ή για να το πούμε διαφορετικά για τα ιμάτιά της. Ο τρίτος πάλι θα γίνει για την Κίνα αυτήν την φορά όμως για να την σταματήσουν από την παγκόσμια ολοκλήρωση της αυτοκρατορίας της.
Η Κίνα έχει λάβει σωστές θέσεις στο παγκόσμιο στερέωμα με ισχυρές συμμαχίες την Ρωσία του Πούτιν και την Δούμα που κινεί τα νήματα, στην Ευρώπη την Γερμανία, πάρα πολλές χώρες της Αφρικής και πρόσφατα αρκετές σημαντικές Ασιατικές χώρες.
Παρόλο που έχει ισχυρές συμμαχίες η αντίπερα για αυτήν πλευρά κυρίως, ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανίας, έχουν προσβάσεις σε όλο το παγκόσμιο στερέωμα και μηχανισμούς επιρροής, αυτό καθιστά την πλευρά, ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία τον κύριο παίχτη, που θα κινήσει σε όποια κατεύθυνση θέλει τις παγκόσμιες εξελίξεις, κάτι που έχει ήδη κάνει με την εκλογή του προέδρου Τραμπ.
Πρόβλεψή μου είναι καταρχάς μια φαινομενική οικονομική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας και λέω φαινομενική γιατί τις επιπτώσεις θα τις έχει η Ευρώπη της Γερμανίας, την Γαλλία την έχουν υπό έλεγχο όλοι. Αυτό θα καθησυχάσει προσωρινά την Κίνα γιατί θα σταματήσουν οι απευθείας απειλές προς αυτήν από τις ΗΠΑ, θα καθιερώσουν ενεργειακό ηγεμόνα της Ευρώπης την Ρωσία και η Γερμανία που είχε σηκώσει το κεφάλι έναντι της Μεγάλης Βρετανίας θα της ξανακατέβει.
Η Κίνα όμως θα χάσει τις διασυνδέσεις επιρροής στην Ευρώπη λόγο μείωση επιρροής της Γερμανίας, θα μείνει επίσης αδύναμος σε ισχύ ο κρίκος Γερμανίας-Τουρκίας, πράγμα που θα φέρει σε δύσκολη θέση την Κίνα για την επιρροή της στην Τουρκία.
Η Τουρκία είναι το πιο σημαντικό σημείο του ανθρώπινου πολιτισμού γιατί εκεί συναντιόνται οι δρόμοι τριών ηπείρων Ευρωπαϊκής, Ασιατικής, Αφρικανικής. Λόγο της σημασίας της θα χυθεί πολύ αίμα για την διασφάλιση του έλεγχου της. Εκεί θα χαλάσουν όλες οι συμφωνίες γιατί όλοι θα θέλουν το μερίδιο του λέοντα ιδίως η τρεις κύριες δυνάμεις.
Σε αυτόν τον παγκόσμιο πόλεμο που θα ξεκινήσει τελικά από την Τουρκία ίσως με καταλυτική συμμετοχή της Ελλάδος, θα έχουν συμφωνηθεί να μην χρησιμοποιήσουν πυρηνικά, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν; πρόβλεψή μου είναι ότι εάν ο πόλεμος προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό όπου ο αντίπαλος θα διαβλέπει ότι ιστορικά στο μέλλον δεν θα έχει καμία ελπίδα ισχύος, τότε θα χρησιμοποιηθούν και τα βιολογικά όπλα, που απλά σημαίνει το τέλος της ανθρωπότητας, ή όπως το είπε ο Frank Fenner, το τέλος του Homo sapiens.
Η μόνη ελπίδα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να σωθεί η ανθρωπότητα είναι να αναρριχηθούν ισχυροί φωτισμένοι ηγέτες, που θα εργαστούν να φέρουν την ανθρωπότητα και τον πλανήτη Γη σε ισορροπία, ειρήνη με την καθιέρωση της δικαιοσύνης που την έχουν βιάσει παγκόσμια, αλλά και πάλι δυστυχώς αυτό δεν γίνεται με ειρήνη.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Θέλετε να μας διαφωτίσετε λίγο παραπάνω γιατί οι ΠΠ εγιναν για τα ''μάτια'' της Κίνας;
Ο χρήστης panpan είπε…
“Οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι γίνανε για τα μάτια της Κίνας, ή για να το πούμε διαφορετικά για τα ιμάτιά της.”

https://en.wikipedia.org/wiki/Century_of_humiliation

Ο Αιώνας της ταπείνωσης για τους Κινέζους, που ελάχιστοι στον δυτικό κόσμο γνωρίζουμε ήταν το σημαντικότερο γεωπολιτικό γεγονός του 19 αιώνα ξεκινώντας με τον πρώτο πόλεμο του οπίου, όπου η Μεγάλη Βρετανία υποχρέωσε την Κίνα να αγοράζει όπιο σε αντάλλαγμα ασήμι, βλέποντας ψωμί οι άλλες μεγάλες δυνάμεις της τότε εποχής συνασπίστηκαν, όλοι για να κατακτήσουν την Κίνα, οι χώρες του δυτικού κόσμου μαζί με τις ΗΠΑ, η Ρωσία του τσάρου και η Ιαπωνία.
Η Γερμανία κάποια στιγμή βλέποντας να παραγκωνίζεται από την Μεγάλη Βρετανία άρχιζε να εξοπλίζει κρυφά μέσω Σιβηρίας τα στρατεύματα της Κίνας με υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα για εκείνη την εποχή, πράγμα που εξόργισε την Μεγάλη Βρετανία με τα γνωστά επακόλουθα του Α παγκόσμιου πολέμου, χάνοντας η Γερμανία όλες σχεδόν τις αποικίες της.
Πριν τον Β παγκόσμιο πόλεμο χάλασε η συμφωνία της Ιαπωνίας με τις άλλες δυνάμεις για απολαβή εδαφών της Κίνας, έτσι η Ιαπωνία μη έχοντας άλλη επιλογή τα βρήκε με τον άλλο κυρίως δυσαρεστημένο την Γερμανία, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Έτσι έχουν γίνει τα γεγονότα χοντρικά όποιος θέλει να ψάξει θα βρει τις πληροφορίες όλες είναι στο διαδίκτυο, με επιμονή και υπομονή θα τις αλιεύσει.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η Κίνα δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα, ή όλα ή τίποτα δεν υπάρχει για την Κίνα άλλη επιλογή μετά από αυτή την οδυνηρή εμπειρία.
Ο Τενγκ Χσιάο Πινγκ στην ιστορική συνάντηση με τον Νίξον είχε πει “δεν μπορούν να υπάρχουν δυο τίγρης στον ίδιο λόφο” καταλάβατε;
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Τέλεια΄.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων