ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 6η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ;Greek Spirit
31-1-2017
Έχουμε τέσσερις βδομάδες μπροστά μας που θα συμβούν γεγονότα που θα σημάνουν την αρχή του τέλους.Ποιου τέλους; Αυτό βρείτε το εσείς.
Όπως ήδη ..δεν έχετε καταλάβει, το ΔΝΤ δεν πολυθέλει να συμμετέχει στην Τρόικα για λόγους που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει επαρκώς.Την μια μας λένε ότι ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν είναι κολλητοί την άλλη ότι ο Τραμπ δεν θέλει το ΔΝΤ που χρηματοδοτείται μεν από εισφορές των χωρών μελών αλλά τα πιο πολλά τα δίνουν οι ΗΠΑ, ο Τραμπ λοιπόν δεν θέλει να δώσει άλλα λεφτά στην έτσι κι αλλιώς χρεοκοπημένη Ελλάδα ,χώρια που τα λεφτά αυτά βοηθούν στην διατήρηση της γερμανικής ευρωζωνης,κάτι κακό ένεκα που ΗΠΑ και Γερμανία βρίσκονται στα μαχαίρια 
Στις 6 Φεβρουαρίου το ΔΝΤ θα μας δώσει μια ένδειξή για τις προθέσεις του.Όπως κάθε φορά η απόφαση το θα εξαρτηθεί από μια σειρά ήξεις-αφήξεις όρους και υπονοούμενα τα οποία θα συνοψίζονται ως εξής : εάν θέλουμε το ΔΝΤ να παραμείνει τότε θα πρέπει να πάμε σε 4ο Μνημόνιο και ότι δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε από το 2010 να το κάνουμε τώρα και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση αλλά με ίδια μέσα, δηλαδή με πόρους που θα βρούμε μόνοι μας, δηλαδή με κούρεμα καταθέσεων.Εάν πάλι δεν θέλουμε να υποταχθούμε τότε πάλι το ΔΝΤ θα την  ΄΄κανει΄΄ και θα μας αφήσει χωρίς χρηματοδότηση η οποία μεν δεν είναι παρά ψίχουλα μπροστά σε αυτά που μας δίνει ο Σόιμπλε (18 δις έχει δώσει το ΔΝΤ -250 η ΕΚΤ και Η Γερμανία) αλλά το πρόβλημα είναι ότι οΣόιμπλε εχει δηλώσει ότι χωρίς τοΔΝΤ η ΕΚΤ και η Γερμανία δεν θα συνεχίσουν την δανειοδότηση μας, έτσι από πείσμα. Πριν από κάθε δόση γίνεται η περίφημη ΄΄αξιολόγηση΄΄ στην οποία αποφαίνεται εάν ήμασταν καλά παιδιά και ένα αξίζουμε την επόμενη δόση. Η αξιολόγηση που τρέχει έπρεπε να είχε τελειώσει από τον Νοέμβριο αλλά ακόμα εκκρεμεί. Κανείς δεν θέλει πλέον να μας δώσει χρήμα, εντάξει στην ουσία δεν μας δίνουν χρήμα εφόσον πρόκειται για λογιστικά τρικ και από τα πχ 4 δις μια δόσης μόνο μερικά εκατομμύρια καταλήγουν στο ΄΄κράτος΄΄( χα χα χα ), κανα ψωρο δις στις πεινασμένες ελληνικές τράπεζες.Τα υπόλοιπα έγγραφο-διαγράφονται αμέσως ως αποπληρωμή παλαιότερων δόσεων, τρομερό κόλπο..
Αυτήν την φορά όμως κανείς δεν θέλει να μας δώσει έστω τα ψίχουλα.Οι Αμερικάνοι λόγω νέου δόγματος Τραμπ δεν γουστάρουν πλέον να ταΐζουν την Ελλάδα και οι Γερμανοί έχουν βρει μια τέλεια ευκαιρία για να σταματήσουν κι αυτοί ταμπουρωμένοι πίσω από την θεωρία ΄΄ή όλη η Τρόικα θα χρηματοδοτεί ή κανένας,έτσι το χαμε πει απ την αρχή''.
Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές οι οποίες θα έδιναν την δικαιολογία στην Τρόικα για πάγωμα των εκβιασμών,αλλά ο χρόνος δεν επαρκεί διότι μέχρι τις 20 άντε 27 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουμε τελειώσει την αξιολόγηση με αποδοχή του 4ου μνημονίου. Άσε που η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν θα κέρδιζε τις εκλογές.Έτσι είναι πιθανότερο να δεχθεί κάθε όρο της Τρόικας (Θεσμοί) και να γίνει ένα ψιλοκουρεματάκι των καταθέσεων ύψους μερικών δις το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ΄΄ανακεφαλαίωση΄΄ των τραπεζών , όπως λέγεται η υφαρπαγή μεγάλους μέρους των δόσεων απο τις τράπεζες.
Το θέμα είναι ότι  το ΄΄βάθος '' του κουρέματος θα εξαρτηθεί από α. το ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, δηλαδή πόσα δις θα χρειαστούν β. από το ύψος των καταθέσεων, οι τράπεζες λένε ότι οι καταθέσεις είναι στα 100 δις περίπου, εγώ λέω ότι είναι 60 δις , δικιά μου εκτίμηση γ. την απληστία των Γερμανών. Εάν πχ οι καταθέσεις είναι  60 δις και οι τράπεζες χρειάζονται10 δις τότε το κούρεμα που  θα γίνει θα αφορά σε ποσά λογαριασμών πολύ ποιο υψηλά απο αυτό που θα γίνει εάν οι τράπεζες χρειάζονταν πχ 40 δις .
Τα έχω ξαναγράψει, πιο κάτω σας δίνω και τις παραπομπές, αν όμως θέλετε μια καθαρή τεχνοικονομική ανάλυση υπάρχουν τρομερά έγκριτα ιστολόγια γιαυτό, εδώ απλά  δίνουμε ένα πιθανό σενάριο και το γενικό περίγραμμα του.
Πάμε παρακάτω.
Την επόμενη του κουρέματος δεν θα ανοίξει ρουθούνι.Τις καταθέσεις τις έχουν οι ΄΄νοικοκυραίοι'', αγρότες (βλέπε επιδοτήσεις και αδήλωτη εμπορική δραστηριότητα) , μικροί και μεγάλοι χασάπηδες, μανάβηδες, γιατροί, δικηγόροι, κτηνοτρόφοι,μαγαζάτορες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ζευγάρια δημόσιων υπαλλήλων, όλοι όσοι έβλεπαν και βλέπουν  με τρόμο και απέχθεια τους άνεργους πιτσιρικάδες να σπάνε την Αθήνα,όσοι έβλεπαν με Λουδοβίκεια ειρωνεία τους ΄΄αγανακτισμένους΄΄να μουτζώνουν την Βουλή.
Ωστόσο...
Ανάμεσα στους λογαριασμούς που θα κουρευτούν θα είναι και αυτοί των επιχειρήσεων εισαγωγών, αυτοί μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις πληρώνουν τα 400άρια στους άτυχους εργαζόμενους τους. Με άλλα λόγια την επόμενη του κουρέματος κανείς ελεύθερος επαγγελματίας, μεσαίος επιχειρηματίας δεν θα μπορεί να παραγγείλει από το εξωτερικό και το εσωτερικό, να εισάγει αγαθά, να πληρώσει μισθούς. Ήδη σήμερα για να εισάγουμε αγαθά σε πολλές περιπτώσεις οι ξένοι θέλουν χρήμα προκαταβολικά και όχι με την παράδοση και σε καμία περίπτωση με πίστωση. Οι εισαγωγές τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης σταδιακά θα μειωθούν αφού ούτε οι εισαγωγείς θα έχουν χρήμα στους λογαριασμούς αλλά ούτε οι πελάτες λιανικής. Η αγορά θα ερημώσει.Ελλείψεις αγαθών, έλλειψη χρημάτων, η οικονομία θα παραπαίει .Κανείς πλέον δεν θα πληρώνει ρυθμίσεις σε εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα αποδίδει ΦΠΑ και μάλιστα αρχής γενομένης από την επόμενη του κουρέματος. Δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν παράγουμε τίποτα εκτός από δασύτριχους αγρότες και τα μπλόκα τους, τότε σε λίγες εβδομάδες το ΄΄κράτος ΄΄θα σημειώσει κάθετη πτώση των εσόδων του.Η αγορά θα νεκρώσει και η εγκληματικότητα θα κυριαρχεί. Δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος να βρει κανείς να φάει κάτι. Η κατάσταση θα εκτραχυνθεί εφόσον το ΄΄κράτος΄΄ λόγω ανύπαρκτων εσόδων δεν θα μπορεί να εισάγει καύσιμα.Η μόνη χώρα που μας δίνει πετρέλαιο με πίστωση σήμερα είναι το Ιράν.Οι άλλες θέλουν προκαταβολή,κάτι που οι Έλληνες εισαγωγείς δεν αντέχουν.Ε..εάν το Ιράν καταλάβει και αυτό ότι ούτε με πίστωση πρόκειται να πάρει τα λεφτά του τότε οι εισαγωγές καυσίμων θα σταματήσουν.
Τα λίγα τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να διακινηθούν, με τι πετρέλαιο θα  φέρει το πλοίο κηπευτικά από την Κρήτη, πως να κινηθούν τα φορτηγά.
Η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε βάθος μηνών ή εβδομάδων, εξαρτάται από το ΄΄βαθος΄,΄του κουρέματος.
Είναι επόμενο ότι θα ξεσπάσουν ταραχές από εξαγριωμένους πολίτες στα αστικά κέντρα και μπαράζ ένοπλων ληστειών στην επαρχία και τα χωριά της.
Η Ελλάδα θα αποτελέσει το μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης αλλά η γερμανική προπαγάνδα θα ισχυρίζεται πως φταίνε οι απείθαρχοι Έλληνες για τα χάλια τους και ότι πχ οι Κύπριοι Έλληνες αντιμετώπισαν το κούρεμα με ψυχραιμία.
Κάπου εκεί η Γερμανία θα δώσει το ΟΚ στην Τουρκία να εισβάλει και αυτό για να κατηγορηθεί ο πόλεμος ως αιτία της χρεοκοπίας της Ελλάδας και όχι οι ΄΄συνταγές΄της Τρόικας Οι  Γερμανία-Τουρκία-Κατάρ για όσους με παρακολουθούν πιστά τα τελευταία χρόνια είναι ένα συμμαχικός άξονας με στόχο την δημιουργία ενός αγωγού (Καταρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας) για τον οποίο μάλιστα έγινε και ο πόλεμος στην Συρία. Οι τρεις αυτές χώρες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την Ρωσία αρχικά και τελευταία με τον κ. Τραμπ ο οποίος  φαίνεται ότι διαφωνεί με τα σχεδια τους. Ο Τραμπ κι ο Πούτιν ανακατεύονται πολύ στη Μ.Ανατολή και ακυρώνουν το όραμα τηςτριπλής συμμαχίας και πρεπει να βρεθεί ένας τρόπος αντίδρασης, ένας τρόπος να δείξουν οι Γερμανία-Τουρκία-Κατάρ ότι ακόμα ορίζουν τις καταστάσεις. 
Η Τουρκία έχει πολλές αφορμές για να δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάστασή που θα οδηγήσει σε εισβολή.Από την μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών ( και πολύ σωστά κάναμε) μέχρι και την προβοκάτσια στην Θράκη. 
Διαβάστε και τα

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΞΩΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς δεν έχει ελπίδα.Έφυγαν 500,000 νέοι επιστήμονες και μας έμειναν οι αγρότες που εμποδίζουν τον κόσμο να μετακινηθεί και κλείνουν τα σύνορα της χώρας ως νέοι γερμανοί κατακτητές. Ακόμα και επί τουρκοκρατίας είχες το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης Προχθές μάλιστα αγέλη  αγροτών επιτέθηκε σε οδηγό που τόλμησε να διασπάσει τα μπλόκα τους στην Μακεδονία, 5-6 δασύτριχοι αγρότες με προτεταμένα στομάχια να ξεχειλίζουν έβγαλαν τον άτυχο συμπολίτη μας έξω από το αυτοκίνητο του για να τον δείρουν.Με αυτούς έχουμε μείνει, πάνε οι νέοι άνθρωποι, πάνε οι μορφωμένοι, με τους αγρότες μείναμε, να μας δέρνουν διότι δεν θέλουν να φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες. Ακόμα και οι ανάπηροι φορολογούνται πλέον, οι αγρότες όχι.
Τετέλεσται...Με αυτό το προσωπικό θα πρέπει η Ελλάδα να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον τρομερών γεωπολιτικών αλλαγών. Με τον αλλαλάζοντα τσιπουροπότη που δέρνει συμπολίτες του που τολμάνε να πάνε στην δουλειά τους, που απομονώνει την χώρα από τον υπόλοιπο κόσμο κλείνοντας τα σύνορα ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια ευνομούμενης πολιτείας.Με αυτούς θα πρέπει να πολεμήσουμε για επιβίωση ως έθνος, με τα τσιπουροπροκοίλια που δέρνουν σε ομάδες ανυπεράσπιστους πολίτες.
  Η Ρωσία πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα συνταχθεί. Ο Τραμπ έχει κάνει μεν επίθεση φιλίας στον Πούτιν αλλά ο τελευταίος έχει ανάγκη το Ιράν το οποίο όμως μισεί ο πρώτος.Επίσης ο Πούτιν έχει ανάγκη την Κίνα και την στρατιωτική ισχύ της και πέρα απο τις φανφάρες πολύ δύσκολα θα συνταχθεί ολόψυχα με τις ΗΠΑ εναντίον της Κίνας.Πως όμως ο Πούτιν θα μπορέσει να στραφεί εναντίον του Ιράν με το οποίο πολέμησε πλάι πλάι στην Συρία εναντίον του Ισλαμκού Κράτους; Και πως το Ιραν θα αποδεχθεί το τέλος του οράματος του για τον σιιτκό άξοναΝότιου Ιράκ-Συρίας-Λιβάνου ο οποίος πρεσβεύει ακόμα και την ενσωμάτωση του Λιβάνου στην Συρία; Πως ο Πούτιν θα αρνηθεί την στρατιωτική βοήθεια της Κίνας ; Η εποχή που έρχεται αλλάζει άρδην τα γεωπολιτικά θέσφατα και θέτει τον κόσμο σε διαρκή κίνηση γύρω από τις ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα.Πως θα ισορροπήσει αναμεσα στους  BRICS και την Αμερική; Χρειάζεται τρομερή προσοχή για να καταλάβουμε και να προβλέψουμε το μέλλον ή μάλλον τις συμμαχίες που θα τελεσφορήσουν πριν τον Γ΄ΠΠ Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος, ας ξεχάσουμε την ευμάρεια και την ειρήνη .Με ποιόν θα συνταχθεί η Ινδία; Ποιά η έκβαση στην Ουκρανία; Ποια είναι η μορφή της νέας ΄΄΄Γιάλτας'' Ποιος ο ρόλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας; Ποιον συμφέρει η παραμονή Ερντογάν στην εξουσία και ποιον όχι; Ποιος θα μας απαντήσει; Ο τσιπροκοιλιάς αγρότης που δέρνει πολίτες για να μην αποδώσει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος  ; 
Την δεκαετία 1912-1922 το κύριο σώμα του Στράτου αποτελούνταν από αγρότες οι οποίοι τριπλασίασαν την έκταση της Ελλάδας και σχεδόν κατέκτησαν την Μικρά Ασία.Αυτοί οι αγροτες μετα απο δέκα χρόνια μαχών γύρισαν στα χωριά του και καλλιέργησαν την γη και γέννησαν παιδιά. Αυτοί οι αγρότες ποτέ δεν έκλεισαν δρόμους και ποτέ δεν έδειραν κάποιον που ήθελε να πάει στην δουλειά του.Αυτοί οι απλοί άνθρωποι που αδίκως τους αποκαλούσαν αγράμματους, ανέστησαν την Ελλάδα κάτω από τις διαταγές μιας πεφωτισμένης ηγεσίας. Στις προκλήσεις που μας περιμένουν  ως χώρα ποιος θα πολεμήσει πλέον; Οι 500,000 επιστήμονες που διέφυγαν στο εξωτερικό ,ή οι αγρότες των μπλόκων και του προπηλακισμού των συμπολιτών τους ; Οι αγρότες του 1912 ανέστησαν την Ελλάδα χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς ΄΄Αλβανούς΄΄ εργάτες, με τον ιδρώτα τους , το τουφέκι τους και τον γκασμά τους. Πότε άρχισαν τα μπλόκα και οι αντιδράσεις των αγροτών; μα από την απαρχή των επιδοτήσεων .Εκμαυλισμός....Ποιος θα μας βγάλει από την Ε.Ε. ,ποιος θα μας προετοιμάσει για τις μελλοντικές συγκρούσεις και ποίος θα μας καθοδηγήσει ; Ο Σόιμπλε ; Και ποιος θα πολεμήσει για μας; Ο Πούτιν ; ή Τραμπ ; Τελικά θα μας πούνε οι οπαδοί των ρωσόφιλων κομμάτων γιατί ο Τραμπ έχει κάνει πιο πολλές φιλοορθόδοξες δηλώσεις μέσα σε δύο εβδομάδες απ΄όσες δεν έχει κάνει ο Πουτιν σε δέκα χρόνια; Ξυπνήστε ρε, σας κοροϊδεύουν όλοι. Προσέξτε μήπως εκτός από ΄΄κουρεμένοι΄΄ ξυπνήσετε κάποια ημέρα  ραγιάδες και πάλι

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ!!! ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΟΙΟΝ ? ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΛ. ΣΟΙΜΠΛΕ,ΔΝΤ,ΤΡΑΜΠ ΚΤΛ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ,ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Η ΣΥΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΜΑΤΕΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ! ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΑΞΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ!!!! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ.... ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ,ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΤΛ ΚΤΛ) ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΖΟΥΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΤΙΤΛΟ , ΤΑΝΙ ΤΑΝΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ , ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Tα ψέματα και οι αυταπάτες τελείωσαν!!! Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε με τους κοντοφθαλμους λανθασμένους χειρισμούς του σε τραγικά αδιέξοδα πρέπει να αποχωρήσει απο την ενεργό δράση. Έχω την πεποίθηση ότι ο τόπος μας δεν στερείται ανθρώπων που διαθέτουν οξυδέρκεια εντιμότητα και πίστη στά ιδανικά του Έθνους. Είναι επιτακτική ανάγκη-αν όχι τώρα πότε άραγε;-να κάνουν αισθητή την παρουσία τους!!!Διαφορετικά..........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κατακρινεις τον κόσμο που αγωνιζεται για την επιβίωσή του και προσωπικά θα ήθελα να ευημερούν όλες οι κοινωνικές τάξεις.Μιλάς για "δασύτριχους αγρότες" και ειρωνεύεσαικάτι που δεν ζης και δεν γνωρίζεις εμπιρικά αλλά μου θυμίζεις Δήμο Βερίκιο που τα ξέρει όλα και για 'ολους και συνήθως αυτό το κάνουν άνθρωποι με γεμάτο στομάχι εκ του ασφαλούς.Θα ήθελα μετά την ανάγνωση του άρθρου σου στο θέμα των αγροτών και κτηνοτρόφων (μιας και είμαι ένας από αυτους) να ψοφίσουμε όλοι αυτοί του πρωτωγενούς τομέα και μιας και θα χρεοκοπίσει η χώρα μας (στο οποίο συμφωνώ ότι θα γίνει) να δούμε τι θα τρώς.Στο κάτω κάτω αν ήταν τα πράγματα τόσο εύκολα δεν θα άδειζαν τα χωριά της χώρας. Κατακρίνεις τους πάντες, μιλάς για τους παλλιους φτωχούς αγροτες για γκασμάδες (αμφιβάλω αν έχεις πιάσει ποτέ στη ζωή σου)ενώ εσύ δεν γράφεις με πένα αλλά με πληκτρολόγιο΄. Αναφέρεσαι για τους άλλους ότι λειτουργούν εγωιστικά και ατομιστικά, κάτι που είναι ριζομένο στο χαρακτήρα σου και φαίνεται στον τρόπο γραφής σου. Διόρθωσε πρώτα τον εαυτό σου και τότε ίσως βοηθήσεις και κάποιον συνάνθωπό σου.
"δασύτριχος αγρότης"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βαλε μια ανω τελεια πατριωτη.μαλλον απο αυτα που γραφεις συμπεραινω οτι εισαι καπου χωμενος στο κολονακι η σε καποια τρυπα των αθηνων και ατενοιζεις το μελλον με μπολικη φαντασια.καποια απο αυτα που γραφεις μπορει να ειναι σωστα αλλα τα περισσοτερα ειναι καποιες αναλυσεις χωρις να εχεις μαλλον την αισθηση των πραγματων και τον παλμοτης καθημερινοτητας.ως αναφορα αυτους τους 500000 που λες οτι φυγαν ,παραθετω στα τσακιδια ασ πανε να προσφερουν αλλου εκει που νομιζουν οτι ειναι καλυτερα,αυτον τον τοπο δεν τον απελευθερωσαν οι μορφωμενοι αντιθετα αυτοι οι δασυτριχοι που λες .και παλι θα το κανουν οταν φυγει η βρωμα απο μεσα.γιαυτο λοιπον
Ο χρήστης Γιώργος Καλλιάρας είπε…
Δηλαδή οι δασύτριχοι αγρότες φταίνε που φτάσαμε ως εδώ;Οι ανθέλληνες μιζαδώροι πολιτικοί και κομματάρχες που προσκηνούσαν την ζίμενς και οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί που τους αβαντάριζαν τόσα χρόνια είναι αθώοι;Και τι παρήγαγαν τόσα χρόνια οι τελευταίοι εκτός από μπουρδολογίες και δικαιολογίες για να μασάνε και να ξεκοκαλίζουν την παχιά αγελάδα σε αντιδιαστολή με τους αγρότες ή τους εργάτες που έχυναν εδρώτα στα χωράφια και στα εργοτάσια αντίστοιχα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να παρουμε και μια αντικειμενικη γνωμη επι του θεματος :http://kourdistoportocali.com/read-this/h-pnevmatiki-katarrefsi-tis-choras/
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντως σε καμμία περίπτωση το υπάρχων πολιτικο σύστημα που ανακυκλώνεται και παραμένει το ίδιο ...και προβλέψιμο .....δυστυχώς!! Ή διαφθορά η σήψη η αμετροεπεια η έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής ή ανευθυνοτητα η......σαπιλα ....μας έχουν οδηγήσει σε τέλμα!!!!!.Θα βρεθεί άραγε ποτέ ΕΛΛΗΝΑΣ να ηγηθεί αυτού του τόπου που να νοιάζεται ΑΛΗΘΙΝΑ και για τους πολίτες αυτού;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατι τετοια
α εμπαθεια με τους αγροτες? Εισαι μακραν της πραγματικοτιτας
Ο χρήστης panpan είπε…
Η Ελλάδα και ευρύτερος Ελληνικός χώρος από την αρχαία Ελλάδα και μετά το Βυζάντιο ήταν και είναι το κομβικό σημείο ο αφαλός του γήινου πολιτισμού. Τους αρέσει δεν τους αρέσει αυτή η χώρα και αυτός ο πολιτισμός διαδραμάτισε και θα διαδραματίσει τις παγκόσμιες εξελίξεις γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Τύχη είναι για αυτούς που δεν έχουν γνώση στο να εξηγήσουν το ανεξήγητο, όταν θα αποκτηθούν οι γνώσεις τότε θα εξηγηθούν αυτά που δεν μπορούν να εξηγηθούν τώρα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων