ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 42 ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ 29 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

453798 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 16-1-2017

ΜΕ… ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Με απόφαση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Fikri Işik, (15/1/2017), αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την στράτευση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις γυναικών, ένα μέτρο που προσπαθεί να καλύψει τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Αλλά ποια είναι η πραγματική κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά το πραξικόπημα :

kadin-subay-sinirlamasi-kalkiyor-8361605
Σύμφωνα με τον Mesut Hsana της Hürriyet, (16/1/2017) το 70% του τουρκικού στόλου μετείχε στο πραξικόπημα και όταν διαφάνηκε η αποτυχία πολλά από  τα πλοία… εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για 29 πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου για τα οποία συνεχίζονται οι ανακρίσεις και οι έρευνες.
Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2016 μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Σμύρνης, Zafer Dur, σε κατηγορητήριο αναφορά του επισημαίνει ότι στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων υπηρετούσαν 22 χιλιάδες προσωπικό, (kadro) που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Συγκεκριμένα η κατηγορητήριο αναφορά ανέφερε για 150 στρατηγούς, πτεράρχους και ναύαρχους, 10.000 αξιωματικούς, 12 χιλιάδες υπαξιωματικούς. Συνολικά με τις αποστρατεύσεις ο αριθμός αυξάνεται σε 358 στρατηγούς, πτεράρχους και ναύαρχους, 39.468 αξιωματικούς και 97.145 υπαξιωματικούς.
Οι αριθμοί αυτοί αν και εκ πρώτης κρίνονται υπερβολικοί, εν τούτοις δείχνουν ότι η κατάσταση στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων είναι αποσταθεροποιητική, καθώς μεγάλο μέρος των στελεχών ή έχει συληφθεί, ή έχει αποστρατευτεί, ή είναι υπό διωγμό. Οι συνέπειες σίγουρα επιδρούν στην γενικότερη αξιόμαχη κατάσταση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Η κατάσταση των διώξεων στις ένοπλες δυνάμεις συνεχίζονταν και στις 22 Νοεμβρίου του 2016 γίνονταν γνωστό ότι με την επιβολή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μετά το αποτυχών πραξικόπημα, έχουν εκδιωχτεί ή συληφθεί από τις τουρκικές ένοπλες 15 χιλιάδες 726 άτομα. Στον τομέα των στελεχών εκδιώχτηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, 1.259 άτομα, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, 391 από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, 338 και από το Γενικό Επιτελείο Στρατοχωροφυλακής 403.
Όλα αυτά αν μη τι άλλο παρουσιάζουν μια άκρως προβληματική εικόνα για μια χώρα που θέλει να είναι το φόβητρο της περιοχής και που συνεχίζει απροκάλυπτα τις παράνομες διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
  ΠΗΓΗ http://nikosxeiladakis.gr/

 ΜΕ ΤΑ 42 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


Greek Spirit 
17-7-2016
Μαθαίνoυμε ότι 42 πολεμικά ελικόπτερα του τουρκικού στρατού αγνοούνται έχοντας εξαφανιστεί, προφανώς από τους  πραξικοπηματίες τουρκους στρατιωτικούς.
Που θα μπορούσαν να καταφύγουν και πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν;
Τα ελικόπτερα ως πτητικά μέσα δεν μπορούν επι μακρόν να σταθμεύουν στο ύπαιθρο χωρίς υποστήριξη εδάφους. Ναι μεν τα ελικόπτερα έίναι ευέλικτα μέσα αλλά δεν είναι αυτοκίνητα στα οποία τραβάς χειρόφρενο και τα ξεχνάς. Συνεπώς τα ελικόπτερα έχουν καταφύγει σε αεροδρόμια ή τέλος πάντων εγκαταστάσεις όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανεφοδιασμού τους- συντήρησης τους και πανω απ όλα απόκρυψης τους εφόσον οι πραξικοπηματίες δεν θέλουν να πιαστούν, ειδικά τρώγοντας παστουρμά και ψωμί μέσα σ ένα ελικόπτερο κάπου σε ένα χωράφι και να πρέπει να δικαιολογήσουν γιατί δεν  είναι αραγμένο σε υπόστεγο στρατιωτικού αεροδρομίου. 
Αλά ας πάμε λίγο πίσω.Τo hellenic sunrise υποστηρίξε σθεναρά ότι το πραξικόπημα οπερέτα στήθηκε και σκηνοθετήθηκε απο τον ίδιο τον Ερντογάν. Υπάρχουν ωστόσο άλλες δύο θεωρίες για το ποιός βρίσκεται από πίσω
Η μία υπαγορεύει ότι το πραξικόπημα σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου απο τις ΗΠΑ οι οποίες δεν υπολόγισαν σωστά την ανικανότητα των Τούρκων συνεργατών τους.Υπάρχει και μια τρίτη θεωρία που υπαγορεύει ότι το πραξικόπημα σχεδιάστηκε απο τις ΗΠΑ αλλά λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί ο Ερντογάν το αντελήφθη και αφού προετοίμασε όσο μπορούσε την αστυνομία αλλά και τους έμισθους οπαδούς του πολίτες- άτυπους πολιτοφύλακες ( που δήθεν κατέβηκαν αυθόρμητα εναντίον των τανκς) το άφησε να εκδηλωθεί με στόχο να αποκαλυφθεί σε όλη την έκταση του το κύκλωμα των διαφωνούντων.
Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ τρέφουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και σε κάθε πέριπτωση δεν επιθυμούν  την παραμονή Ερντογάν στην εξουσία. 
Ακόμα και εάν οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με το πραξικόπημα, στην ημέρα μετά απο αυτό έχουν κάθε λόγο να αναμειχθούν. Κανεις δεν επιθυμεί τον τρελό ισλαμιστή στο τιμόνι μιας χώρα 70 εκατομμυρίων, που ελέγχει τα στενά, που έχει ενεργό συμμετοχή στο συριακό χάος, που έχει ακαθόριστες σχέσεις με το Ιράν(το νέο αντικέιμενο του πόθου της αμερικανικής εξ. πολιτκής) που έχει επαμφοτερίζουσες σχέσεις με τον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ μετά την Κίνα , την Ρωσία. Η Τουρκια είναι  μια χωρα κλειδί που δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια ενος ισλαμιστή που αυτονομείται όλο και περισσότερο απο το ΝΑΤΟ και την Δύση.
Εκτιμώ ότι θα το μεν πραξικόπημα έλαβε τέλος αλλά οι ενέργειες εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν θα συνεχισθούν. Τα ελικόπτερα πιθανό να έχουν καταφύγει στην Συρία και σε βασεις όπου ελεγχονται από  Αμερικάνους. Οι στασιαστές γνωρίζουν ότι εάν παραδοθούν θα βασανισθούν και εκτελεσθούν, άρα θα πρεπει να το πανε μέχρι τέλους,δεν υπάρχει επιστροφή. Στη βόρεια Συρία κυριαρχούν πλεον οι Κούρδοι και Αμερικάνοι ΄΄σύμβουλοι'' τους . Τα αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερα μπορούν κάλιστα να απολαύσουν τις φροντίδες των εκεί Αμερικάνων. Άλλη πιθανότητα είναι να έχουν καταφύγει στο σιιτκό Ιράν, είδατε πόσο εύκολα ήρθε το ελικότερο στην Αλεξανδρούπολη. Το Ιράν αποτελεί ακόμα πιο ασφαλές καταφύγιο κι φυσικά με σαφώς καλύτερες εγκαταστάσεις στις οποίες τα ελικόπτερα θα μπορούσαν να συντηρηθουν αλλά και να αποκρυβούν ακόμα και απο δορυφορική παρατήρηση. Η δαφορά μεταξύ Ιράν και Ελλάδας είναι ότι το πρώτο είναι ένα απολυταρχικό κράτος σε εμπόλεμη κατάσταση , με μεγάλες μοναδες τακτικού στρατού του να επιχειρούν επίσημα στο Ιράκ και στην Συρία εναντίον των ισλαμιστών. Το Ιράν σίγουρα δεν θα πανικοβάλονταν απο την αυτομόληση των τούρκων αεροπόρων μαζί με τα ελικόπτερα τους και θα τηρούσε σιγή ιχθυος ξέρονταςότι έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Το Ιράν αποτελεί πλέον το αγαπημένο παδί των ΗΠΑ στην περιοχή και μάλιστα έχει αναλάβει  με τις ευλογίες του Ομπαμα να καθαρίσει το Ιράκ απο τους τζιχαντιστές. Συνεπως θα αποτελούσε ευλογία για τις ΗΠΑ και το Ιράν να παρέχουν καταφύγιο σε 42τουρκικά ελικόπτερα αντιφρονούντων. Θα μπορούσε κανεις με ασφάλεια να υποθέσει ότι εφόσον ισχύει η θεωρία του ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω απο το πραξικόπημα ότι μπορεί να υπήρχε και ένα σχέδιο ''Β'' εξ αρχής για την καταφυγή των αντιφρονουντων στο Ιράν.
Και πως αραγε θα μπορούσαν τα ελικόπτερα αυτά να επιστρέψουν στο έργο ανατροπής του Ερντογάν; Δύσκολο να πει κανείς αλλά εφόσον μιλάμε πλεον για θεωρίες συνωμοσίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα μπορούσαν να συνδράμουν ακόμα και τους Κούρδους στις μάχες τους για την ίδρυση του Κουρδικού κράτους, του ασφαλέστερου δρόμου για την ανατροπή του Ερντογάν.
Τα ελικόπτερα αυτά εφόσον τα χειρίζονται τουρκοι στρατιωτικοί θα μπορούσαν να ξεγελάσουν το σύστημα επιτήρησης της Τουρκιας και να συνδράμουν ακομα και το αντάρτικο στον Πόντο όπου τα τεευταία χρόνια όλο και κλιμακώνεται η σοβαρότητα των επιθέσων Πόντιων αλλά και Κούρδων αυτονμιστών ενατίον των τουρκικών αρχών Περισσότερα στο  ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ-ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΤΟ HELLENIC SUNRISE EIXE ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9378.html
Τα 42 πολεμικά  ελικόπτερα είναι ένας τεράστιο αριθμός και σε καμία περιπτωση δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό όπωςοι ταλαίπωροι που ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη.Σίγουρα υπάρχει καποιο σχέδιο 'Β'' από πίσω.

Σχόλια

Ο χρήστης Chris Pavlov είπε…
Αλβανία παιδιά...Το παίζουν καλά!
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Δηλαδή ότιτα έχουν στείλει στην Αλβανία και τα κρύβουν τόσο απο το ΝΑΤΟ όσο κι απο εμάς και θα τα χρησιμοποιήσυν εναντίον μας .Πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία, μπράβο
Ο χρήστης Alexandros είπε…
Ξαναγραφω. Αν στηθηκεν απο τον Ερντογαν τοτε θα χρησιμοποιηθουν σε καποιο θερμο επισοδιο στο Αιγαιο. Αν δεν πετυχει φταινε οι πραξικοπηματιες. Αν πετυχει θα ειναι η τελεια καλυψη...ολοι θεωρουν τ2 ελικοπτερα και 29; σκαφη του ΠΝ αγνοουνται. Παμε καλα; Σκεφτειτε λογο τον θαλασσιο χωρο της τουρκιας...που βρισκονται;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταρχην τα 42 ελικοπτερα και 29 πλοια χαρακτηριζονται ως εκδιωγμενα και ως εκ τουτου βρηκαν καταφυγιο εκει οπου μπορουσαν να επιβιωσουν! Αρα πηγαν καπου οπου θα τους δεχοταν ως εχθρους του Σουλτανου αλλα πηγαν και εκει που πιστεψαν οτι μπορουν να τους κρυψουν και παραλληλα να τους προστατεψουν!Προφανως το ελικοπτερο που ηρθε στην ελλαδα δεν ειχε αλλη επιλογη! Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι ολοι βρισκονται σε καποιο απομακρυσμενο τμημα της Ρωσιας περιμενοντας τις εξελιξεις!!!!! Και ο νοων νοειτω.....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων