> oncontextmenu='return false;''expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

15 λόγοι που το φιλορωσικό κόμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος θα σκίσει Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ Η πρώτη φορά που είδα τον Βελόπουλο ήταν σε περιθωριακό κανάλι της Θεσσαλονίκης περίπου το 1997. Ούρλιαζε κάτι του στυλ «Ο Ιησούς ήταν Έλληνας. Οι Αμερικανοί είναι Έλληνες. Ο πρώτος άνθρωπος στη Γη ήταν Έλληνας! Και Έλληνας θα πεθάνει!»

ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ''ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ'' ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ- ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

18-5-2014
Από τον Greek Spirit

Συνεχόμενα ναυάγια στην Μεσόγειο,στο Αιγαίο, σπαραχτικές εικόνες ανθρώπων που πεθαίνουν αγκαλιασμένοι στα αμπάρια βυθισμένων σκαφών, Λαμπεντούζα, Σάμος , δραματικές περιγραφές από ρεπόρτερς, όλα δείχνουν ότι το δράμα που αφορά ανθρώπινες ζωές θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί.

 Ας αφήσουμε την Ελλάδα  και ας δούμε την ''Προτεσταντική'' Ευρώπη αλλά και τον Δυτικό κόσμο όπου ο ρεαλισμός, ο προγραμματισμός  η έρευνα, η επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων και η συστηματική προσπάθεια για την λύση τους έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα που αφορούν στην καθημερινότητα μας.

Η δεύτερη Τουρκοκρατία στην Ελλάδα- η Ελλάδα θα σωθεί απο τις επερχόμενες αλλαγές στην Ευρώπη και όχι απο τις δικές της δυνάμεις


  ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 4ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ TΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2014 ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

 Η δεύτερη Τουρκοκρατία στην Ελλάδα- η Ελλάδα θα σωθεί απο τις επερχόμενες αλλαγές στην Ευρώπη και όχι απο τις δικές της δυνάμεις


 
3 Μαίου 2014 
Γράφει ο Greek Spirit
Η Τουρκοκρατία στην Ελλάδα διήρκεσε σε μερικές περιοχές 500 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Έλληνες έχασαν την επαφή με  επιτεύγματα της ανθρώπινης φυλής όπως η αναγέννηση, η ανακάλυψη των νέων ηπείρων και τις πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις στην Ευρώπη που οδήγησαν στην δημιουργία των όψιμων δημοκρατιών και κρατών δικαίου εμπνευσμένων από τον διαφωτισμό και τον ουμανισμό.Οι Έλληνες μαζί με τους βαλκανικούς λαούς έπρεπε να συνυπάρξουν με τους Τούρκους, την ποιο βάρβαρη φυλή η οποία έχει περπατήσει πάνω στην γη μετά τους Γερμανούς.

Η Ελλάδα απελευθερώθηκε με την επανάσταση που εκδηλώθηκε το 1821 και η οποία αποτέλεσε προιόν του όραματος των πλούσιων Ελλήνων της διασποράς.Η επανάσταση μετά  τις αρχικές επιτυχίες της όταν αφέθηκε στα χέρια των ντόπιων παραγόντων έχασε την δυναμική της και τελικά καταπνίγηκε από τον Ιμπραήμ το 1827. 

ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ;-ΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 750,000 ΕΥΡΩGreek Spirit
Τελευταία είμαστε μάρτυρες της εμφάνισης νέων κομμάτων, μικρών κομμάτων, άλλα ρωσόφιλα, άλλα δήθεν ανεξάρτητα, όλα κόμματα που δεν έχουν καμία ελπίδα για είσοδο στην Βουλή και δεν φαίνονται ικανά να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία των συστημικών κομμάτων.
Τότε γιατί οι ΄΄προεδροι'' και ιδρυτές των κομμάτων αυτών καταναλώνουν χρόνο και ενέργεια; Μα γιατί είναι μια επικερδέστατη ενασχόληση.
Ακόμα και εάν δεν καταφέρουν να μπούνε στην Βουλή οι ιδρυτές τους θα απολαμβάνουν ποσά επιχορήγησης από το κράτος τόσο για την προεκλογική διαδικασία, όσο και μετεκλογικά που αγγίζουν το εκατομμύριο του ευρώ.
Συνεπώς η ίδρυση ενός κόμματος αποτελεί μια αξιόπιστη επένδυση και τα όποια μικροέξοδα καλύπτονται πλήρως, ειδικά εάν οι ιδρυτές έχουν ήδη εξασφαλισμένο τηλεοπτικό χρόνο όπου πουλάνε από βιβλία μέχρι ματζούνια για τις αιμορροίδεις ή εάν  διαθέτουν εκδοτικούς οίκους οπότε είναι ήδη αναγνωρίσιμοι απο το ευρύ κοινό.
Παρόλα αυτά η επένδυση σε ένα κομμα δεν απαιτεί και τόσο σοβαρό υπόβαθρο διότι μπορεί να συνασπιστούν δυό ή περισσότερα κόμματα της τάξεως του 0,2%- δηλαδή κόμματα που τα ψηφίζει μια μειοψηφία μερικών χιλιάδων ψηφοφόρων, κατι πολύ εύκολο να επιτευχθεί- και να συστήσουνε ένα κόμμα του 1,5% το οποίο είναι το χαμηλότερο όριο για το ΄΄μπαγιόκο'', το πακέτο, το ΄΄κασέρι΄΄ των 750,000 ευρώ. 
Απορίας άξιον πως όλοι οιΈλληνες δεν έχουν συστήσει κόμματα και συανσπισμούς αυτών.
  
Διαβάστε παρακάτω το πως χρηματοδοτούνται τα κόμματα όπως επίσης και ένα παράδειγμα τέτοιου πολιτκού σχηματισμού το οποίο έδρεψε τελικά το πολυπόθητο πακέτο των 750,000 ευρώ μετά τις εκλογές του 2012 και μάλιστα χωρίς να μπεί στην βάσανο του βουλευτικού αξιώματος,απλά και καθαρά λεφτά. Αντί κάποιος να παριστάνει τον βουλευτή με 6,000 ψωροχιλιαρικα τον μήνα, δηλαδή 72,000 τον χρόνο, δηλαδή 288,000 ευρώ σε μια τετραετία-που ποτέ δεν εξαντλείται διότι γίνονται πρόωρες εκλογές-αντί αυτών πηγαίνει σπίτι του με το ΄΄πακέτο΄΄ των 750,000 και μας παρακολουθεί γελώντας σαρδόνια.

Συναγερμός στην Ευρώπη:Αλβανός Κοσοβάρος τζιχαντιστής επέστρεψε με 400 πιστούς στρατιώτες


Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας που θέλει τον αιμοδιψή Κοσοβάρο τζιχαντιστή, Lavdrim Muhaxheri να έχει επιστρέψει στη βάση του, μαζί με 400 από τους πιο πιστούς στρατιώτες του, οι οποίοι πολεμούσαν τις δυτικές δυνάμεις στη Συρία, πριν τη μερική αποκαθήλωση του Ισλαμικού Κράτους.
Ο πρώην στρατιώτης του ΝΑΤΟ και νυν εκ των εκτελεστών του ISIS, διαθέτει δικό του στρατό, τον οποίο συντηρεί με κονδύλια που προέρχονται από την εμπορική δραστηριότητα του τρομοκρατικού δικτύου, με αντάλλαγμα τις πολεμικές του ικανότητες. Το 2012 αναχώρησε με τον στρατό του για τη Συρία, όπου δραστηριοποιήθηκε έντονα τόσο σε επίπεδο μάχης, όσο και σε επίπεδο προπαγάνδας.

Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΤΟΥ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΑπό τον Greek Spirit
31-8-2016
Ο Γ΄ ΠΠ θα είναι πόλεμος της δύσης εναντίον της Ρωσίας-Κίνας-Ιράν και των συμμάχων τους όπως η Ινδία, οι χώρες της λατινικής Αμερικής,η νότια Αφρική, χώρες οι  οποίες ακόμα αμφιταλαντεύονται για το πιο στρατόπεδο θα διαλέξουν. Η κατάσταση είναι περίπλοκη,όπως πχ στην Ινδία η οποία έχει κάθε συμφέρον να ταχθεί στο πλευρό της Ρωσίας και να ωφεληθεί από  τον αγωγό αερίου  Σιβηρίας -Καζακστάν-Αφγανιστάν- Ινδίας που είναι υπό μελέτη , όπως επίσης έχει κάθε συμφέρον να ταχθεί στο πλευρό της Κίνας η οποία διαθέτει ικανό ναυτικό για τον έλεγχο του Ινδικού Ωκεανού και της Σινικής θάλασσας.Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ φλερτάρουν με την Ινδία την οποία έχουν ανάγκη για να ελλιμενίζουν τα πολεμικά πλοία τους και έχουν αποδυθεί σε αγώνα για την σύναψη συμφωνίας με την Ινδική κυβέρνηση για την χρησιμοποίηση των υποδομών του πολεμικού ναυτικού της. Ινδίας

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Greek Spirit
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016 ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

 Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 5-5-2016
Greek Spirit 
Η Τουρκία πιθανόν να οργανώσει προβοκάτσια εναντίον των ίδιων των πολιτών της, δηλαδή να βάλει το Ισλαμικό Κράτος να βομβαρδίσει την τουρκο -συριακή μεθόριο, άλλωστε το έχει ξανακάνει πριν απο ενάμιση χρόνο, και μετά να ισχυριστεί στην ΄΄διεθνή κοινότητα'' ότι θα εισβάλει όχι εναντίον της Συρίας αλλά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η ''διεθνής κοινότητα'' δηλαδή οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν την εισβολή δήθεν εναντίων των ισλαμιστών η οποία στην ουσία θα είναι εισβολή εναντίον της Συρίας και των Ρώσων.ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ και θα προτιμουσαν τον Ερντογάν να μην κάνει τίποτα ή ακόμα καλύτερα να πέσει απο πραξικόπημα.Ο Ομπάμα εχει συμφωνήσει με Πούτιν για την δημιουργία Κουρδικού κράτους χωρίς να ρωτήσει τον εΕρντογάν. Ωστόσο  ο τελευταίος θα μπορούσε να παίξει το τελευταίο του χαρτί προσφέροντας στις ΗΠΑ το κλείσιμο των στενών ως επακόλουθο της εισβολής του στην Συρία
Ερντογάν-Νταβούτογλου σε κόντρα. Ο Ερντογάν έχει πλέον απομονωθεί, οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει με Ρωσία για την δημιουργία Κουρδικού κράτους.Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ούτε τον στρατό, ούτε τα χρήματα για υπερπόντιες περιπέτειες στην Συρια απέναντι στον ρωσικό στρατό. Εξάλλου ο Ομπαμα έχει δείξει με τα ανοίγματα του στο Ιράν και την άρνηση του το 2013 να εισβάλει στην Συρία -πολύ πριν αναλάβουν οι Ρώσοι και το Ιράν ολοκληρωτικά την κατάσταση -ότι δεν θέλει περιπέτειες.
Η Αμερική στήριξε το σχέδιο Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ για την κατασκευή αγωγού Κατάρ -Ευρώπης όπως και στήριξε τον πόλεμο εναντίον της Συρίας και του Άσαντ ο οποίος ήταν ο μόνος που αρνήθηκε την διέλευση του αγωγού απο την Συρία.
Όμως οι ΗΠΑ διάγουν οικονομική κρίση με μείωση της οροφής του στρατού και συγκέντρωση των προσπαθειών στο μέτωπο του Ειρηνικού και απέναντι στην Κίνα.

Οι Γεωπολιτικές Διαστάσεις Του Ελληνικού "Δημογραφικού Χειμώνα"


26-12-2016
Ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris Ι) Γιώργος Πρεβελάκης αναλύει τις γεωπολιτικές συνέπειες των δυσμενών δημογραφικών εξελίξεων που προβλέπονται για τις επόμενες δεκαετίες και εξερευνά πιθανές πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος.
Σύμφωνα με την έρευνα για το δημογραφικό της διαΝΕΟσις, ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει αρχίσει να μειώνεται. Η Ελλάδα του μέλλοντος προβλέπεται να έχει πληθυσμό μικρότερο και γηραιότερο από τον σημερινό. Ποιες επιπτώσεις συνεπάγονται για τη χώρα οι προοπτικές αυτές ως προς την ισχύ της, τις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες, τη θέση της στη διεθνή κοινότητα και τις εσωτερικές της ισορροπίες; Δηλαδή, ποιες γεωπολιτικές συνέπειες θα έχουν οι προβλεπόμενες δημογραφικές εξελίξεις;
Η γεωπολιτική πρόβλεψη είναι δυσχερής και αβέβαιη. Από τους διαφόρους παράγοντες που επηρεάζουν τις εξελίξεις, η δημογραφία εμφανίζεται ως η πλέον αξιόπιστη. Η κατανομή των ηλικιακών ομάδων προδικάζει τη σύνθεση του πληθυσμού μερικές δεκαετίες αργότερα- υπό την προϋπόθεση ότι έκτακτα γεγονότα, όπως πόλεμοι ή οικονομικές κρίσεις, δεν θα διαταράξουν την εξέλιξη της γονιμότητας και της θνησιμότητας. Οι μεταναστεύσεις οι οποίες, επίσης, επηρεάζουν την εξέλιξη του πληθυσμού είναι ακόμη λιγότερο προβλέψιμες από όσο η φυσική κίνηση.  Με όλες αυτές τις επιφυλάξεις, η προβολή του πληθυσμού μιας χώρας είναι, πάντως, ασφαλέστερη από την πρόβλεψη των οικονομικών μεγεθών ή των πολιτικών σχηματισμών. Το σχετικώς προβλέψιμο των δημογραφικών εξελίξεων μπορεί, επομένως, να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία για να εξαχθούν γεωπολιτικά συμπεράσματα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ


http://www.efsyn.gr/arthro/araviko-nato-eisevale-stin-yemeni

  26-12-2016

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ( ΑΛ ΜΠΑΜΠ)  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ''ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΑΤΟ'' ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ Γ΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ :

  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ


Greek Spirit 
23-7-2016
Πολλές φορές, τις περισσότερες, οι εξελίξεις και οι ειδήσεις είναι τόσο πρόδηλες, προφανείς και εξακριβωμένες, που κανείς τελικά δεν δίνει σημασία απορροφημένος στο κυνήγι θεωριών συνωμοσιών.
Το πραξικόπημα οπερέτα στην Τουρκία ήταν σκηνοθετημένο ή στην καλύτερη περίπτωση αναμενόμενο και ελεγχόμενο από τον Ερντογάν. Οι στόχοι του ήταν η εγκαθίδρυση της ισλαμιστικής χούντας και η μεγάλη μεταστροφή του από την Δύση προς τα αφεντικά του , τους πλούσιους Άραβες της Αραβικής χερονήσου, οι οποίοι τόσα χρόνια τον στηρίζουν με χρήμα και πολιτική κάλυψη.
Τον Φεβρουάριο του 2016 έλαβε χώρα η διεξαγωγή μιας μεγάλης και πολυεθνικής στρατιωτικής άσκησης στην Σαουδική Αραβία με την επωνυμία ''Bροντή του Βορρά'', στην οποία έλαβαν μέρος στρατιωτικά τμήμα από τις παρακάτω μουσουλμανικές χώρες :
  Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Ιορδανία, Μπαχρέιν, Σουδάν, Κουβέιτ, Μαρόκο, Πακιστάν, Τυνησία, Ομάν, Κατάρ, Μαλαισία, Σενεγάλη, Μαλβίδες, Τσαντ, Τυνησία, Κομόρες, Τζιμπουτί, Μαυριτανία και Τουρκία.

Phoenix Capital: Τα bail-in εξαπλώνονται στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα – Έρχεται… χάος

Phoenix Capital: Τα bail-in εξαπλώνονται στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα – Έρχεται… χάος

 BAIL IN ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΤΥΧΑΙΟ ;
22/12/2016 
Η πάντα bear Phoenix Capital υπενθυμίζει τι έγινε στην αντίστοιχη περίπτωση στην Κύπρο, την περίοδο 2012 – 2013
«Τα bail-in εξαπλώνονται στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα» διαμηνύει σε νέο της σημείωμα η Phoenix Capital, η συνήθης ύποπτος των bearish προβλέψεων, αυτή τη φορά με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην ιταλική Monte dei Paschi di Siena.
«Η Ιταλία εισήλθε στον κόσμο των bail-in.

Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ


26 χρόνια στο ΧαλέπιΠάρα πολύ καλή και ενδιαφέρουσα μαρτυρία μίας Ελληνίδας κατοίκου του Χαλεπίου που μας φωτίζει για το τι έχει συμβεί στην Συρία
«Στο μεταξύ, η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ επηρέασε πολύ την συριακή κοινωνία. Παρότι οι σχέσεις με το Ιράκ ήταν ανέκαθεν κάκιστες και ο κόσμος έβλεπε τον Σαντάμ ως εχθρό, η εισβολή τους σόκαρε. Τη θεώρησαν νέα σταυροφορία. Υπήρξε μια έντονη εχθρότητα προς ο,τιδήποτε δυτικό, που εκφράσθηκε με μια συσπείρωση γύρω από το Ισλάμ και μια έντονη ξενοφοβία. Εμένα ως Ελληνίδα δεν με θεωρούσαν πολύ δυτική, αλλά έλεγαν «εσείς οι δυτικοί κάνετε τούτο, κάνετε εκείνο, είστε δάκτυλος του Ισραήλ και του εβραϊκού λόμπι!». Τότε ήταν που πολλές γυναίκες υιοθέτησαν την ισλαμική ενδυμασία ως σύμβολο ταυτότητας και “αντίστασης” στη Δύση.

Ο Μπασάρ απελευθέρωσε χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους. Ανάμεσά τους, δυστυχώς, και χιλιάδες Αδελφούς Μουσουλμάνους. Εκείνοι άνοιξαν την κερκόπορτα της χώρας στους εξτρεμιστές από τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα. Στις πόλεις, με την ανοχή των αρχών, άρχισαν να ανοίγουν μεντρεσέδες και οι γυναίκες να καλύπτουν σώματα και πρόσωπα με μαύρα υφάσματα. Το 2009 ο Μπασάρ προσπάθησε να κάνει την εφαρμογή της σαρίας προαιρετική: να εφαρμόζεται μονάχα αν το ήθελαν όλα τα μέρη, διαφορετικά οι σχέσεις να διέπονται από αστικό κώδικα. Oı εξτρεμιστές ξεσήκωσαν τον κόσμο: «Πάει να καταργήσει το Ισλάμ!». Το σχέδιο κατέρρευσε.»

Μια Ελληνίδα που βρέθηκε στο Χαλέπι από έρωτα και παρέμεινε και μετά το ξέσπασμα του πολέμου, σε μια πράξη προσωπικής αντίστασης, αφηγείται την περιπέτειά της. Η Περσεφόνη από τον Πειραιά έχει πια εγκαταλείψει τη Συρία, υπό το κράτος των απειλών που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της. Αυτή είναι η πρόσφατη ιστορία του Χαλεπίου και της Συρίας, μέσα από τα δικά της μάτια.

ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ -ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ


Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που έγραψα το 2014 και θα διαπιστώσετε ότι οι λόγοι για τους οποίους η Ρωσία θα εισβάλει προς ανατολάς και νότο είναι ακόμα και σήμερα υπαρκτοί όσο ποτέ

 7 Μαίου 2014
Greek Spirit 
Ας μην ξεγελιόμαστε από τις αναιμικές προσπάθειες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε να επιδείξει κάποια αντίδραση σε στρατιωτικό επίπεδο ενάντια στην Ρωσική επεκτατικότητα
Μερικοί χιλιάδες στρατιώτες σε σχηματισμούς μεγέθους απομειωμένης ταξιαρχίας ασκούνται αποσπασματικά πότε στις Βαλτικές χώρες ,πότε στην Ρουμανία. Η προετοιμασία για πόλεμο ή για την αντιμετώπιση μαζικής συμβατικής εχθρικής επίθεσης δεν αντιμετωπίζεται με το ανακάτεμα της χλιαρής σούπας που έχει καταντήσει η ευρωπαϊκή άμυνα σήμερα. 

Πώς πέθανε ο Ηρώδης που φόνευσε τα νήπια! -Καλά Χριστούγεννα δρ.Σόιμπλε

Έπειτα η νόσος αφού κατέλαβε όλο το σώμα του, διαμοίραζε σ’ αυτό ποικίλα πάθη. Πράγματι υπήρχε αρκετός πυρετός, αφόρητος κνησμός σε όλη την επιφάνεια, συνεχείς πόνοι του κόλου, πρήξιμο στα πόδια υδρωπικού χαρακτήρα, φλεγμονή του υπογαστρίου, σήψη στο αιδοίο που δημιουργούσε σκουλήκια, ορθόπνοια και δύσπνοια, σπασμοί όλων των μελών, ώστε οι μάντεις να λέγουν ότι τα νοσήματα ήταν ποινή.

 Πώς πέθανε ο Ηρώδης που φόνευσε τα νήπια!

ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ, Εκκλησιαστική Ιστορία, εκδόσεις ΕΠΕ τόμος 1, σελ. 131-135,
(οι υπογραμμίσεις δικές μας οπως και μια ελαφρά μεταγλώττιση της απόδοσης των εκδόσεων ΕΠΕ)
 

«Περί της επιβουλής του Ηρώδη κατά των παιδιών και περί του τέλους της ζωής του».
Αξίζει όμως εν προκειμένω να παρατηρήσει κανείς και την τιμωρία της τόλμης του Ηρώδη κατά του Χριστού και των συνομιλήκων του, πόσο γρήγορα, χωρίς την παραμικρή αναβολή, η θεία δίκη τον έδιωξε ζωντανό ακόμη, καταδεικνύοντας τα προοίμια εκείνων τα οποία τον ανέμεναν μετά την από εδώ μετάστασή του.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ


 Greek Spirit 
22-12-2016
Από τις αρχές του 20ου αιώνα η Γερμανία καταδιώκει τον Ελληνισμό. Η αρχή έγινε με τον ξεριζωμό των Αγχιαλιτών το 1906, της αρχαίας ελληνικής αποικία στις ακτές του Εύξεινου Πόντου (Μαύρης θάλασσας) . Ακολούθησαν η Στενήμαχος, η Φιλιππούπολη, η Μεσημβρία και άλλες εστίες των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας.Η συνθήκη του Βερολίνου του1878 που ίδρυσε το Βουλγαρικό κράτος χωρίς όμως την Ανατολική Ρωμυλία η οποία κατοικούνταν από Έλληνες και που παρέμεινε αυτόνομη υπό σουλτανική κηδεμονία, αποτέλεσε την αφορμή για την εκδήλωση του βουλγαρικού αλυτρωτισμού εις βάρος των Ελλήνων του Αίμου. Την συνθήκη προσυπέγραψαν η Αυστροουγγαρία(Γερμανοί), Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία  καθώς και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Οι Βούλγαροι το 1885 με τις ευλογίες Γερμανών προσαρτούν μονομερώς την Μεσημβρία και εισβάλουν στην Σερβία η οποία είχε ΚΑΙ αυτή απαιτήσεις από τα εδαφη της Μεσημβρίας. Η Ρωσία είναι αντίθετη σε όλα αυτά αλλά κουμάντο κάνει η Αυστροουγγαρία (Γερμανοί) η οποίοι τελικά με την συνθήκη του Βουκουρέστιου το 1886 επισημοποιούν την προσάρτηση. Από τις αρχες του 20υ αιώνα οι Βούλγαροι προβαίνουν σε εκτοπισμούς, σφαγές των Ελλήνων της Μεσημβρίας και την αρπαγή των περιουσιών τους.
Το 1916 οι Γερμανοί σε συνεργασία με τον Κεμάλ διεξάγουν την Ποντιακή γενοκτονία.

ΠΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟ 1942

 Η συγκλονιστική εξιστόρηση της πρώτης εφαρμογής γενοκτονίας κατά Ελλήνων και χριστιανών με οικονομικά μέσα απο Γερμανούς και Τούρκους το 1942. Διαβάστε και θα καταλάβετε το προσχέδιο  της σύγχρονης επίθεσης των Γερμανών εναντίον του Ελληνισμού. Ωστόσο στο παρακάτω συγκλονιστικό κείμενο πουθένα δεν αναφέρεται η συνδρομή γραικύλων προδοτών διότι τότε απλά δεν υπήρχαν.Σήμερα οι προδότες έχουν σχηματίσει ορδές.

22/12/16


Χριστούγεννα 1942: Η πισώπλατη μαχαιριά της Τουρκίας στους Έλληνες της Πόλης


Η Ελλάδα γονατισμένη κάτω από τη ναζιστική Κατοχή βιώνει τον χειρότερο λιμό από την εποχή της Αρχαιότητας, με χιλιάδες νεκρούς από πείνα στα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Τουρκία από τον Ιούνιο του 1941 είχε υπογράψει «σύμφωνο φιλίας» με τη ναζιστική Γερμανία, και ένα χρόνο αργότερα (Ιούνιος 1942) εμπορική συμφωνία για την τροφοδοσία των ναζιστικών δυνάμεων με τα απαραίτητα για την κατασκευή όπλων μέταλλα (ιδίως χρώμιο).

Η ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣΤο ευρωπαϊκό όχημα στο γερμανικό μονόδρομο

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ -ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 2 ΤΡΙΣ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ


Τον Δεκέμβριο του 2013 ο νυν πρόεδρος  της Δημοκρατίας και τότε βουλευτής   κ.Προκόπης Παυλόπουλος έγραψε ένα συγκλονιστικό άρθρο στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑhttp://www.epikaira.gr  στο οποίο διαραγματεύεται το πως η επανένωση των Γερμανίων μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1989 επιβάρυνε την γερμανική οικονομία με 2 τρις ευρώ τα οποία οι Γερμανοί αποφάσισαν να μετακυλίσουν στην Ευρώπη και με πρακτικές που οδήγησαν στην υπερχρέωση , ειδικά του ευρωπαικού νότου, και την κρίση .Οταν ο εγγονός κι υιός των εκτελεστών του Αούσβιτς Σόιμπλε μας κουνάει το χέρι και λεει ότι ζούμε πάνω απο τις δυνατότητες μας τότε απλά, ως γνήσιος Γερμανός, ψεύδεται για να συνεχίζει να μας κλέβει.Η Γερμανία των κρεματόριων αποφάσισε σε δυό δεκαετίες να εξισώσει το βιοτικό επίπεδο των ανατολικογερμανών με αυτό των δυτικογερμανών,και τον λογαριασμό τον πληρώσαμε εμείς.Αρα η Γερμανία ζει πέρα απο τις οικονμικές δυνατότητες της και όχι εμείς.

27 Δεκεμβριου 2013

Το ευρωπαϊκό όχημα στο γερμανικό μονόδρομο


του Προκόπη Παυλόπουλου, βουλευτή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών...
Ο ευρωπαϊκός ουρανός καλύπτεται, ολοένα και περισσότερο, από τ’ απειλητικά σύννεφα της οικονομικής καταιγίδας που απειλεί αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Το οποίο ήδη έχει ραγίσει επικίνδυνα, αναδεικνύοντας το βαθύ χάσμα μεταξύ ευρωπαϊκού Βορρά –στην πραγματικότητα μεταξύ Γερμανίας– κι ευρωπαϊκού Νότου. Χάσμα προεχόντως οικονομικό, όπως τούτο προκύπτει ιδίως από τη λεόντεια υπεροχή των γερμανικών πλεονασμάτων έναντι των διαβρωτικών ελλειμμάτων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και όχι μόνο. Αλλά και –φυσικά συνακόλουθα– χάσμα θεσμικό, αφού η οικονομική εξαθλίωση φέρνει στο φως έναν ευρωπαϊκό Βορρά, όπου οι δημοκρατικοί θεσμοί και τα δικαιώματα του ανθρώπου γίνονται σεβαστά, τουλάχιστον σ’ ό,τι αφορά τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Κι έναν ευρωπαϊκό Νότο όπου θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, πρωτίστως δε εκείνα που συνθέτουν το υπόβαθρο του κοινωνικού κράτους δικαίου, διαρκώς αποδυναμώνονται.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων


8-9-2015
Greek Spirit

Οι Σύριοι οι οποίοι δραπετεύουν από την χώρα τους αποτελούν σε μεγάλο βαθμό την μεσαία και μορφωμένη τάξη των επιστημόνων, τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τις μάζες των αμόρφωτων και εξαθλιωμένων αγροτών και εργατών της Συρίας.
To φθινόπωρο του 2014 ομάδα Σύριων προσφύγων κατέφυγε στην Βουλγαρία όπου και λόγω συνθήκης Σένγκεν δεν τους επιτράπηκε να συνεχίσουν την πορεία τους προς Γερμανία. Η Βουλγαρική κυβέρνηση έδωσε άσυλο, εξασφάλισε την διαμονή τους σε κάποιο χώρο αντίστοιχου του χώρου στον Βοτανικό και μάλιστα έκανε προσπάθεια να τους δώσει κάποια εποχική απασχόληση για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο. Οι Σύριοι πρόσφυγες όμως κατέφυγαν σε μπαράζ δηλώσεων στην βουλγαρική τηλεόραση στις οποίες υποστηριζαν ότι στην χώρα τους ήταν επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, επιστήμονες και ότι ουδέποτε -ήταν κατηγορηματικοί σ αυτό-δεν θα δέχονταν να δουλέψουν ως εποχικοί εργάτες. Μάλιστα δε απαιτούσαν την αναγνώριση των πτυχίων τους και των δεξιοτήτων τους ούτως ώστε εάν ήταν αδύνατη η έξοδος προς Γερμανία να εργάζονταν στον Βουλγαρία επάνω στα αντικείμενο και επάγγελμα που ασκούσαν στην Συρία.

“Το Στρατόπεδο των Αγίων”: η μεταναστευτική κρίση, όπως την προέβλεψε ο Ζαν Ρασπάιγ το 1973- Οι πολιτισμοί (όπως ο δυτικός) πεθαίνουν από αμέλεια

le-camp-des-saints

 
 Το βιβλίο είναι γεμάτο από ιστορικές αναφορές, με ιδιαίτερη έμφαση στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. 
Ένας χαρακτήρας που διαφωνεί με την αρμάδα – και απεικονίζεται στον γαλλικό Τύπο ως κακοποιός – φέρει το όνομα του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα, ο συνταγματάρχης τεθωρακισμένων Κονσταντίν Ντραγκασές (Constantin Dragasès, δηλαδή Κωνσταντίνος Δραγάτσης, εκ του Κωνσταντίνος Παλαιολόγος – Δραγάτσης) ! Ο Ντραγκασές (Δραγάτσης) οργανώνει μια ομάδα Γάλλων πατριωτών αποφασισμένων να σταματήσουν τους τριτοκοσμικούς μετανάστες. Δυστυχώς όμως αυτοί εξολοθρεύονται από την γαλλική αεροπορία σε βομβαρδισμό. “Θα προτιμούσα να σκοτωθώ από τους δικούς μας. Είναι πιο καθαρός αυτός ο τρόπος. Έχει κάτι το έσχατο” είναι τα τελευταία λόγια που ο συγγραφέας βάζει στο στόμα του συνταγματάρχη Ντραγκασές (Δραγάτση) ενώ αυτός περιμένει τα γαλλικά αεροπλάνα να τον βομβαρδίσουν στην ταράτσα μιας ιστορικής βίλας όπου έχει καταφύγει με τους φίλους του, παραφράζοντας ουσιαστικά τα τελευταία λόγια του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ΙΑ’: “Δεν υπάρχει ένας χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι;”.

 του Νικολάου Στεφανίδη*
18-11-2016
Η Ευρώπη βιώνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο περίπου την μεγαλύτερη μεταναστευτική της κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες, προερχόμενοι από μη ευρωπαϊκές χώρες, πήραν το δρόμο τους προς τη Γερμανία μόνο κατά το παρελθόν έτος. Μερικοί είναι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από τη Συρία και το Ιράκ, αλλά τώρα φαίνεται ότι ένας σημαντικός αριθμός, το 60 τοις εκατό περίπου, είναι οικονομικοί μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική, το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι απλά αναζητούν καλύτερες προοπτικές στην Ευρώπη.

CUI BONO -ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ;
 Greek Spirit
20-12-2016
Cui bono σημαίνει στα λατινικά ΄΄ποιός ωφελείται;'' από μια πράξη και κυρίως από ένα έγκλημα. Αυτός ο οποίος ωφελείται είναι πιθανόν και ο ένοχος. Πρώτα όμως πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα ''Ποιος πλήτεται απο την  ιδιότυπη συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας και γιατί θα ήθελε να την δυναμιτίσει με μια δολοφονία Ρώσου αξιωματούχου''
Η κοινή γνώμη τείνει να στηρίζει την άποψη ότι η Τουρκία ωφελείται τα μέγιστα απο την νεόκοπη συμμαχία της με την Ρωσία, άποψη παντελώς εσφαλμένη για τους παρακάτω λόγους
α.Πως είναι κερδισμένη από την στιγμή που κάθε στρατηγικός της στόχος στην Συρία είναι ανεκπλήρωτος.Η εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην βορειοδυτική πλευρά του Ευφράτη δεν είναι τίποτα άλλο από μια παρωνυχίδα στις νίκες του άξονα Άσαντ-Ρωσίας-Ιράν στο Χαλέπι που ανοίγει τον δρόμο για την απελευθέρωση του Ιντλίπ στα δυτικά και της Παλμύρας στ ανατολικά.
Πως είναι κερδισμένη η Τουρκία η οποία απο το 2011 συντάχθηκε με το Κατάρ στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, υποστηριξε τους τζιχαντιστές που σημερα χάνουν τον πόλεμο.
β. Πως είναι τελικά κερδισμένη η Τουρκία από την συμμαχία της με την Ρωσία όταν ούτε ο τουρισμός της ανέκαμψε,ούτε ο περίφημος turkish stream δεν έχει ακόμα αποκτήσει την άδεια της Ε.Ε. για την επέκταση του προς την Ευρώπη ούτε και πρόκειται.

Η απομάκρυνση των Τιράνων από την «αγκαλιά» της Τουρκίας ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ


Πρώτο πιάτο ο Ερντογάν στις επαφές της CIA με Αλβανούς αξιωματούχους

18-12-2016

Η απομάκρυνση των Τιράνων από την «αγκαλιά» της Τουρκίας ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί λένε ότι «ένα ταξίδι του επικεφαλής της CIA σε μία χώρα είναι πολύ σπουδαιότερο από ένα ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ...». Από αυτή την οπτική, η προ δεκαημέρου αιφνιδιαστική επίσκεψη του διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν στα Τίρανα, η οποία μάλιστα κρατήθηκε μυστική και ανακοινώθηκε μόνο μετά την ολοκλήρωσή της, κρύβει... πολλά μυστικά, αφού ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών συναντήθηκε με το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας και με «ομόλογούς» του, παράγοντες του αλβανικού κράτους.
Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος έχει μακρά διαδρομή στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Σύμβουλος

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ -Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ( Ανανέωση)

17-12-2016

Greek Spirit
Οι εξελίξεις στην Μ.Ανατολή είναι εξίσου σημαντικές με αυτές της Ουκρανίας και συνδέονται από τον κοινό παρανομαστή που λέγεται Ρωσία. Οι συνεχείς επιτυχίες του Συριακού στρατού στο χαοτικό θέατρο επιχειρήσεων στην Συρία οφείλονται στην σταθερή , αδιάκοπη και αδιάλειπτη βοήθεια σε μέσα, χρήμα και έμψυχο υλικό που λαμβάνει ο πρ. Άσαντ από το Ιράν και την Χεζμπολά.
Η παραπάνω προσπάθεια στήριξης του 'Ασαντ έχει την ευλογία και αρωγή της Ρωσίας. Μετά από πέντε χρόνια πολέμου η κατάσταση στην Συρία και Μ.Ανατολή εξελίσσεται σε  κόλαφο όσων υποδαύλισαν την ανθρωπιστική καταστροφή .
Βέβαια είναι χρήσιμο να υπενθυμίσω ότι το hellenic sunrise υποστηρίζει ότι η Ρωσία και Το Ιράν ενδιαφέρονται μόνο για την νίκη στην  δυτική Συρία όπου και ο σιιτκός πληθυσμός είναι η πλειοψηφεία και αποτελεί το έδαφος απο το οποίο οι ρώσοι και ιρανοί θέλουν να περάσουν τους δικούς τος αγωγούς προς την Μεσόγειο όπως φαίνεται στην εικόνα κάτω :

ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ

 Greek Spirit
15-12-2016
Τελικά ο κ.πρωθυπουργός είναι μια πολιτική ιδιοφυΐα.Χωρίς ίχνος ειρωνείας.Έχοντας λυγίσει σαν το δέντρο στον άνεμο από τον βοριά εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί το δόγμα των μαχόμενων αριστερών ΄΄λύγισε σήμερα για να πολεμήσεις αύριο'' .
Δεν είναι άραγε ιδιοφυής η κίνηση του να ανακοινώσει το δώρο στους συνταξιούχους γνωρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιστρατεύονταν και έτσι θα αυτοκτονούσε πολιτικά ο κ Μητσοτάκης μετά του εκλεκτού επιτελείου του όπως ο κ .Α. Γεωργιάδης ;
Αυτά που έχει καταφέρει ο κ. Τσίπρας με το διάγγελμα του για την ανακούφιση των συνταξιούχων είναι 
α.Να παρουσιασθεί ως ένας λαοφιλής ηγέτης ο οποίος σφυροκοπείται μεν από το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα και το Δ΄Ράιχ αλλά δεν ξεχνάει ποτέ τις αρχές του ακόμα και από το τραπέζι των βασανιστηρίων του και μπορεί να θυμάται τους αδύναμους.

Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία στον εμφύλιο – «Χτίζει» ισλαμιστικό στρατό

 15-12-2016


Μπουράκ Μπεκντίλ: Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία στον εμφύλιο – «Χτίζει» ισλαμιστικό στρατό

Προσωπικό ισλαμιστικό στρατό δημιουργεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα έχει ως κέντρα του τα τζαμιά της χώρας και θα αποτελείται από ισλαμιστές νεολαίους.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ (Burak Bekdil), με άρθρο του στο Ινστιτούτο Gatestone, κάνει λόγο για μια «μια παράνοια που ωθεί τον Ερντογάν και τους άνδρες του στην άβυσσο του παραλογισμού και του εμφυλίου πολέμου», ενώ ο ίδιος προσθέτει ότι «υπάρχουν σημάδια ότι ο τυχοδιωκτισμός του Ερντογάν δεν θα περιοριστεί μόνο εντός των τουρκικών συνόρων».

Η Θεολογία της Απελευθέρωσης (Liberation Theology) -Ο

14-12-2016

Το 1959 η KGB κατάφερε να ανεβάσει στην Κούβα τους Αδελφούς Κάστρο. Οι Σοβιετικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν την FARC στην Κολομβία, καθώς και άλλες οργανώσεις στην Λατινική  Αμερική με την βοήθεια των Αδελφών Κάστρο.Παρόλα αυτά ο Μαρξισμός δεν προχωρούσε στην Λατινική Αμερική όπως περίμεναν οι Ρώσοι, γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Λατινικής Αμερικής ήταν φτωχοί γεωργοί που δεν ενδιαφέρονταν να εξεγερθούν εναντίον των κυβερνήσεων τους.

Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ


                                                                                                       14-12-2016                                                                                                                                                                                                                                                                      Greek Spirit 
Τον Μάρτιο του 2013 ο Ερντογάν ήρθε σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους Κούρδους και το ΡΚΚ. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε σειρά ευνοϊκών μέτρων υπέρ των Κούρδων όπως η διδασκαλία της Κουρδικής στα σχολεία, η αμνηστία των ανταρτών, η αναγνώριση τους ως μειονότητα κάτι το οποίο αποτελούσε καινοτομία εφόσον στην Τουρκία δεν υπάρχουν επίσημα αναγνωρισμένες μειονότητες, και στο τέλος αφέθηκε να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα αναγνώριζε την αυτονομία ή ημιαυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας εντός της τουρκικής επικράτειας. Η συμφωνία αυτή είχε ακόμα και τις ευλογίες του έγκλειστου Οτσαλάν.Αντίθετοι με την συμφωνία ήταν οι Κεμαλικοί και ειδικά οι στρατιωτικοί. Ωστόσο οι Κούρδοι αποδέχθηκαν την κατάπαυση του πυρός και προς στιγμήν φάνηκε κάποια ακτίδα φωτός στην 25ετή σύρραξη μεταξύ Κούρδων και Τουρκίας.
Ο Ερντογάν και ο κολαούζος του, Νταβούτογλου, φάνηκαν ως οι νέοι οραματιστές σε μια κίνηση υψηλού πολιτικού περιεχομένου που αν μη τι άλλο έπαυε έναν αιματηρότατο πόλεμο και οδηγούσε την Τουρκία σε μια πρωτοφανή σε ρεαλισμό και σωφροσύνη πρωτοβουλία.

USA VS USSR

Η στρατηγική των ΗΠΑ τον 20ο αιώνα ήταν να απομακρύνει τους Σοβιετικούς από τους Ευρωπαίους, και των Σοβιετικών να απομακρύνουν τους Αμερικανούς από τους Ευρωπαίους και να έχουν τους Γερμανούς ως προνομιακούς εταίρους. Η Γερμανική βιομηχανία δένει πάρα πολύ καλά με την μη βιομηχανική Ρωσία και τις άφθονες πρώτες ύλες της Ρωσίας.
Η Γερμανία δεν είχε πρώτες ύλες και αναγκάστηκε να στραφεί στην βιομηχανία, εισαγωγή αγαθών και παραγωγή υψηλότερης αξίας αγαθών, ενώ η Ρωσία ήταν πλούσια σε πρώτες ύλες και βασιζόταν στην εξαγωγή πρώτων υλών που νέμονταν μία πολιτική νομενκλατούρα.

Για τις ΗΠΑ είναι πρόβλημα ότι η Ρωσία δεν είναι βιομηχανική δύναμη, παρόλο που ο Στάλιν ξήλωσε και μετέφερε στην Ρωσία τα εργοστάσια της Ανατολικής Γερμανίας το 1945, και άρα μπορεί να λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με την Γερμανία, που είναι η ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Αυτό το είδαμε το 1939 και το είδαμε και τώρα με τον Nord Stream.

Ο τεμαχισμός της Ελληνικής ΑΟΖ μετά απο αυτονομήσεις περιοχών

 


Ο παραπάνω χάρτης είναι επι χρόνια απαγορευμένος προς συζήτηση απο τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών και τις κυβερνήσεις Λάτση. Οι κόκκινες διακεκομμένες γραμμές αναπαριστούν επιθυμίες γειτόνων και φίλων, άσπονδων και μή.
Σύφωνα με αυτόν, θα υπάρξουν Δυτική Θράκη και Νησιά Ανατ. Αιγαίου ένα κράτος. Στερεά Ελλάδα  άλλο κράτος. Πελοπόννησος άλλο κράτος. Κρήτη άλλο κράτος κοκ. Είναι σημαντικό για το μελλοντικό “κράτος” της Κρήτης να συμπεριλάβει και τα Κύθηρα στην επικράτειά του, για να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος στα κοιτάσματα υδρογοναθράκων που υπάρχουν στη περιοχή. 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ- Η ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ Η THN ΕΙΣΒΟΛΗ ΣE ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

GreekSpirit
 27-11-2016
Οι ΗΠΑ-Ρωσία-Γερμανία , και κυρίως οι δύο πρώτες, ανέχθηκαν την εισβολή του Ερντογάν στην Βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ για να μπορέσει ο Ερντογάν να είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης ο οποίος θα στηρίξει τον τουρκοκύπριο Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού με την αποδοχή από τους ελληνοκύπριους του νέου σχεδίου Ανάν ( διζωνική ομοσπονδία-κοινότητα )
 Η επίλυση του κυπριακού με την μετατροπή του κυρίαρχου ελληνοκυπριακού κράτους σε επαρχία στα πλαίσια του διζωνικού μορφώματος θα έδινε επιτέλους την δυνατότητα στην Ευρώπη να αντλήσει το κυπριακό αέριο και να απεξαρτηθεί από το ρωσικό.
Απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο θα ισχυροποιούσε τις ΗΠΑ γεωπολιτικά στην διαμάχη για τον διαμοιρασμό της γης και μέχρι τον Γ΄ΠΠ.
Δεν μπορούν οι ΗΠΑ να αντιπαρατεθούν στην Ρωσία όταν η μισός δυτικός κόσμος, δηλαδή η Ευρώπη, ανήκει ενεργειακά στην Ρωσία.

Στο χειρότερο σημείο από το 2009 η οικονομία της Τουρκίας

Στο χειρότερο σημείο από το 2009 η οικονομία της ΤουρκίαςΛόγω της παρατεινόμενης πολιτικής κρίσης<<Ενόψει του δημοψηφίσματος, η κατάσταση στην οικονομία της Τουρκίας ενδέχεται να επηρεάσει την κρίση του λαού, καθώς τα τελευταία 14 χρόνια, η ανάπτυξη είχε αποφέρει αυξήσεις αποδοχών.>>

Συρρίκνωση κατά 1,8% του τουρκικού ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2016 - Στη χειρότερη ισοτιμία όλων των εποχών η λίρα έναντι του αμερικανικού δολαρίου

Η παρατεταμένη πολιτική κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει σαφώς την οικονομία στην Τουρκία, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το τρίτο τρίμηνο του 2016, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 1,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 2009.