> oncontextmenu='return false;''expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Τον ξέρετε τον Αλάριχο; Ψυχούλα. Μέσες - άκρες ήτο Γερμανός, πρόγονος της Μέρκελ. Βασιλεύς των Βησιγότθων. Εκανε την Ελλάδα θερινή.Οι Βησιγότθοι είναι φίλοι μας

Τον ξέρετε τον Αλάριχο; Ψυχούλα. Μέσες - άκρες ήτο Γερμανός, πρόγονος της Μέρκελ. Βασιλεύς των Βησιγότθων. Εκανε την Ελλάδα θερινή.

Αυτή η λεβεντουριά, αν ζούσε σήμερα, μπορεί να είχε εκλεγεί στην Μπούντεσταγκ (η Βουλή των Γερμανών) και στις διακοπές του να ερχόταν διακοπές στην Γκρίχενλαντ φορώντας τον υπέροχο συνδυασμό πέδιλο + άσπρη κάλτσα = μπλιαχ.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
17-5-2015
Ως γνωστόν η Γερμανία του Κάιζερ πριν και κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου  συμμετείχε ενεργά στο πλευρό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Νεότουρκων στις γενοκτονίες  των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυροχαλδαίων στην Τουρκία, μέσω του απεσταλμένου της εκεί, του στρατηγού Λίμαν φον Σάντερς, τόσο για να εξοντώσει πληθυσμούς που θεωρούσε εχθρικούς, όσο και για να μπορέσει το γερμανικό κεφάλαιο να εξοντώσει βίαια και πλήρως τόσο βιολογικά, όσο και οικονομικά τους πιθανούς εμπορικούς ανταγωνιστές του σε αυτές τις περιοχές και να τους πάρει την θέση και τα περιουσιακά στοιχεία μαζί με τους Τούρκους συνεργάτες του.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Greek Spirit 
30-10-2016
Στο άρθρο μου της 23-10-2016  Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/10/blog-post_72.html ανάμεσα σε άλλα είχα γράψει το εξής <<Έχω προειδοποιήσει ότι η Τουρκία με καταριανά κεφάλαια θα αγοράσει σταδιακά την ελληνική οικονομία, μην παραξενευτείτε εάν την δείτε μέχρι και το χρέος μας να εξαγοράζει>> 
Από τότε έγινα δέκτης πολλών μηνυμάτων σας στην σελίδα του hellenic sunrise στο facebook με τα οποία μου ζητάτε να αποδείξω τα λεγόμενα μου. Οι εκτιμήσεις μου και οι αναλύσεις μου βασίζονται σε μια σειρά πηγών και πληροφοριών αλλά ο τελικός κριτής είναι η διαίσθηση μου.Ωστόσο και επειδή μου το ζητήσατε σας παραθέτω ένα άρθρο από το 2015, το οποίο δεν αποτέλεσε πηγή μου για την παραπάνω εκτίμηση αλλά με βρίσκει σύμφωνο σε ότι αναφέρει και έτσι αντι να κάτσω να γράψω από την αρχή θα σας παραπέμψω σε ένα κείμενο που με εκφράζει απόλυτα .Καλό θα ήταν να μην με αμφισβητείτε τόσο έντονα  όταν γράφω αντισυμβατικά και πέρα απο την πεπατημένη. Δεν έχω χρόνο κάθε φορά να αποδεικνύω ότι έχω δίκιο
.

Εάν δεχτείτε να πληρώσει η Τουρκία τα χρέη μας στο ΔΝΤ, έρχεται Γουδή!

Εάν δεχτείτε να πληρώσει η Τουρκία τα χρέη μας στο ΔΝΤ, έρχεται Γουδή!

30 Ιουνίου 2015
 

Στέφανος Μυτιληναίος
Πρόκειται για είδηση εξωφρενική. Οι Τούρκοι θέλουν να πληρώσουν για λογαριασμό μας το 1,6 δισ. ευρώ που χρωστάμε στο ΔΝΤ, ως «ένδειξη φιλίας», αλλά και με ανταλλάγματα.
Ποια είναι τα ανταλλάγματα; Είπε ο Νταβούτογλου: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση, και ό,τι χρειάζεται στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου». Ο Νταβούτογλου είπε ακόμα ότι «εμείς θέλουμε να είναι ισχυρή η Ελλάδα. Θέλουμε να γίνει λίμνη ειρήνης το Αιγαίο και να λυθεί το Κυπριακό. Γι΄ αυτό, η Τουρκία θα είναι θετική σε κάθε είδους πρόταση συνεργασίας».

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ


 
 Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
30-10-2016
Η Ισπανική Αρμάδα (ισπ.: Grande y Felicísima Armada, δηλαδή "Μεγάλο και Ευτυχές Ναυτικό" ή "Ανίκητη Αρμάδα, Ανίκητο Ναυτικό") ήταν ο Ισπανικός στόλος που συγκροτήθηκε από τον Φίλιππο Β' της Ισπανίας και εστάλη σε μια εκστρατεία εναντίον της Αγγλίας, έχοντας επικεφαλής τον Δούκα της Μεδίνα Σιδόνια, Δον Αλόνσο ντε Γκουθμάν ελ Μπουένο, το 1588.
Στόχος της εκστρατείας του Φιλίππου ήταν να εισβάλλει στην Αγγλία και να την κατακτήσει, αφήνοντας έτσι τις Ηνωμένες Επαρχίες, το τμήμα των Ισπανικών Κάτω Χωρών που απελευθερώθηκε από τους Ολλανδούς επαναστάτες, χωρίς συμμάχους και υποστήριξη. 
Έτσι, οι ισπανικές κτήσεις του Νέου Κόσμου και οι Ισπανικοί μεταγωγικοί στόλοι του Ατλαντικού θα ήταν ασφαλείς πλέον από τις αγγλικές επιθέσεις που γινόταν σε περιοχές (που παρήγαγαν) ή πλοία που μετέφεραν χρυσό από τις αποικίες στην μητρόπολη. 
Ο Πάπας Σίξτος Ε', ή Σίξτος Κουΐντο, υποστήριξε αυτήν την ενέργεια, αποδίδοντάς της χαρακτήρα "σταυροφορίας" ενάντια στους αντιπάλους, υποσχόμενος περαιτέρω υποστήριξη μετά τις πρώτες νίκες της Αρμάδας.
Διοικητής της αρμάδας διορίσθηκε αρχικά ο πολύ έμπειρος Άλβαρο ντε Μπαθάν, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να λάβει τα ηνία του στόλου, καθώς απεβίωσε το Φεβρουάριο του 1588 και έτσι την θέση του πήρε ο Μεδίνα Σιδόνια. 

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ -ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1945

Greek Spirit
9-10-2016
Εάν νομίζετε ότι η προσπαθεια μου να σας ενημερώσω είναι εύκολη τότε πρέπει να δείτε το επίπεδο των σχολίων που δέχομαι Διαβάστε παρακάτω σχόλιο αναγνώστη με το οποίο σχολιάζει το άρθρο μου

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤOΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-Γερμανία και Τουρκία έχουν ιδεοληπτική εγκληματική τηλεπάθεια!! https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/12/o.html?showComment=1477753569295#c826383199513452968

Διαβάστε λοιπόν το σχόλιο και πείτε μετά εάν υπάρχει μέλλον ή όχι για την Ελλάδα  :

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤOΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-Γερμανία και Τουρκία έχουν ιδεοληπτική εγκληματική τηλεπάθεια!!

                                                                        15-12-2014 
                                                                       Γράφει ο Greek Spirit
Οι Γερμανοί αποτέλεσαν φυλή η οποία κατέλυσε την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία , φυλή η οποία θαμπώθηκε από τα πλούτη και το μεγαλείο των Ρωμαίων αλλά δεν θέλησε ποτέ να συγχωνευθεί και να αφομοιωθεί αλλά να λεηλατήσει . Το ίδιο έπραξαν και οι Τούρκοι όταν μερικές δεκάδες χιλιάδες από αυτούς ξεκίνησαν από την έρημο του Καρακορούμ ( Μαύρη Άμμος) στην κεντρική Ασία και εξαπλώθηκαν ως εγκληματική ορδή η οποία πρώτα σύλλησε και ασέλγησε πάνω στον Αραβικό πολιτισμό της Μεσοποταμίας και κατόπιν στον Βυζαντινό.
Και οι δυο ορδές έδρασαν με τον ίδιο τρόπο ορμώμενες από γειτονικές γεωγραφικά περιοχές. Οι Γερμανοί πριν αλώσουν τον Ρωμαϊκό πολιτισμό υπέταξαν και εξαφάνισαν τον Κελτικό της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, πολιτισμός που είχε ανθίσει παράλληλα με τον Ελληνικό από την εποχή του χρυσού αιώνα του Περικλή.Το Παρίσι, η Μασσαλία, η Κολωνία αποτελούν πρώην εμπορικούς σταθμούς των αρχαίων Ελλήνων εμπόρων οι οποίοι συνδιαλέγονταν με τους Κέλτες.
Την ίδια πρακτική είχαν και οι Τούρκοι οι οποίοι προτού αλώσουν την Βυζαντινή αυτοκρατορία υπέταξαν την Μεσοποταμία με την οποία η Βυζαντινή αυτοκρατορία είχε στενές εμπορικές σχέσεις. 

Γιατί είπε το ΟΧΙ ο (φασίστας) Μεταξάς

Γιατί είπε το ΟΧΙ ο (φασίστας) Μεταξάς«Είπε το ΟΧΙ, ο μόνος Ελληνας που θα μπορούσε να πει το ΝΑΙ».

Η φράση αυτή, που ανήκει στον παλιό δημοκράτη, κεντρώο πολιτικό Γεώργιο Καφαντάρη, αν και αποφθεγματική, συμπυκνώνει όλη την αντίφαση της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν στις 3 το πρωί ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς απέρριπτε το ιταλικό τελεσίγραφο λέγοντας στον ιταλό πρεσβευτή Εμανουέλε Γκράτσι που του το επέδωσε: «Alors, c' est la guerre (ώστε έχουμε πόλεμο)».

Μια φωτογραφία που εξηγεί γιατί το δύσκολο 1940 νικήσαμε και τώρα δεν σηκώνουμε κεφάλι

1940


Η φωτογραφία δεν είναι απλά μια ακόμη από την εποχή που η Ελλάδα ζούσε τον θρίαμβο του Έπους του 1940. Είναι η απάντηση σ΄ όσους ρωτούν γιατί τότε η σαφώς ασθενέστερη σ΄ όλα Ελλάδα μεγαλούργησε και σήμερα η χώρα δεν μπορεί να σταθεί όρθια και να αρθρώσει λόγο και άποψη έναντι όσων την βάζουν συστηματικά στη γωνία. Τότε η κατάσταση ήταν σαφώς πιο δύσκολη με τα όπλα να έχουν τον λόγο. Κι όμως τότε τα καταφέραμε…

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟ 2011 ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΣΙΚ ΚΟΣΑΝΕΡ ΟΜΟΛΟΓΕΙ : ΄΄ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ''

          ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΓΕΣ ΤΟ 2011

29-3-2014
Greek Spirit
Την 24 Αυγούστου 2011 διέρευσε μια ομιλία του  τότε Αρχηγού Τουρκικου ΓΕΣ στρατηγού Ισικ Κοσανέρ προς το επιτελείο του σε μια σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών μετά το πέρας επιχειρήσεων εναντίων του PKK.
Η ομιλία αυτή ήταν αποκαλυπτική για την κατάσταση στον Τουρκικό στρατό με παραδοχές που κυριολεκτικά παρουσιάζαν εικόνα διάλυσης και αδιαφορίας. Η ομιλία διέρευσε στον τύπο απο τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά και   αναμεταδόθηκε απο ολές τις Τούρκικες εφημερίδες
Η κυβέρνηση και τα στελέχη της θεωρούν την δικαιοσύνη εξαρτημένη και πουλημένη, και τις αποφάσειςτης σκουπίδια,τα δικαστήρια πεδία εκτέλεσης του λαού από τον διεθνή οικονομικό ιμπεριαλισμο κτλ κτλ .Σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι, ατομα ή ομάδες ατόμων, την αμφισβητήσουν σε αυτή την στάση και την λοιδωρήσουν , τότε, η κυβέρνηση θα καταφύγει στην δικαιοσύνη για την τιμωρία τους

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ- ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 Greek Spirit
13-10-2016
Όταν πριν από το 2013 το hellenic sunrise υποστήριζε ότι η Γερμανία προκάλεσε τον πόλεμο στην Συρία από κοινού με το Κατάρ και την Τουρκία κανείς στην Ελλάδα δεν άκουγε.'Οσο για το εξωτερικό, καλά..εκεί κυριολεκτικά κοιμούνται με τα τσαρούχια.
Ο λόγος του πολέμου ήταν και είναι να καμφθεί η αρνητική στάση του προέδρου Άσαντ για την διέλευση αγωγού αερίου από το Κατάρ-Συρία- Τουρκία-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας.
Η Ρωσία  δεν θέλει η  Ευρώπη να παίρνει αέριο από αλλού γιαυτό και έτρεξε να βοηθήσει τον Άσαντ. Κανένα πρόβλημά, είμαστε όλοι σύμφωνοι.
Τελευταία όλο και πληθαίνουν πλέον οι φωνές και διαρροές με τις οποίες σχεδόν απροκάλυπτα πλέον οι Γερμανοί ομιλούν για grexit και δραχμή. Προχθές το κυβερνητικό κλιμάκιο που πηγαίνει στο εξωτερικό για να παρακαλέσει για κανά φράγκο και παρόλο που είχαν ψηφισθεί και τα 15 προαπαιτούμενα, δεν κατάφερε να εξaσφαλίσει το σύνολο της δόσης, παρά μόνο την μισή, 1, 8 δις, τα οποία συνοδεύονταν από πολλούς υπαινιγμούς για grexit.
Γιατί ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης ;

«Η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ήταν σκέτη καταστροφή»

Ναμπίλ Σάαθ Ο Ναμπίλ Σάαθ με την συντάκτρια της «Εφ.Συν.», Μαργαρίτα Βεργολιά
Στενός συνεργάτης του Γιάσερ Αραφάτ, ο Ναμπίλ Σάαθ έχει διατελέσει πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής. Υπήρξε ανώτατος διαπραγματευτής στη Συμφωνία του Οσλο. Σήμερα είναι επίτροπος Διεθνών Σχέσεων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ, την οποία εκπροσώπησε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τον συναντήσαμε κατά την παραμονή του στην Αθήνα και συζητήσαμε για τις αυξανόμενες προκλήσεις στη Μέση Ανατολή.
• Προ ημερών, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προειδοποίησε ότι, λόγω της συριακής κρίσης, βρισκόμαστε «στο χείλος της απαρχής ενός περιφερειακού ή παγκόσμιου πολέμου». Συμφωνείτε;

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πια – Νέα παγκόσμια ανακατάταξη

Παντελής ΣαββίδηςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
3 Σεπτεμβρίου 2016


Από τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, κορυφαίο γεωπολιτικό των ΗΠΑ, ως τους Ευρωπαίους διευθύνοντες δεξαμενές σκέψεις, γίνεται μια κοινή διαπίστωση: Οι ΗΠΑ παραμένουν η ισχυρότερη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη, αλλά δεν έχουν το ρόλο που διαδραμάτισαν μέχρι σήμερα. Η Αμερική δεν είναι η παγκόσμια αυτοκράτειρα που ρυθμίζει, κατά το δοκούν, τις διεθνείς υποθέσεις.

Το κενό αυτού του ρόλου είναι ηχηρό και πρέπει να καλυφθεί. Διαφορετικά η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί στο χάος.

ΚΑΘΗΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ-ΠΟΙΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΠΟΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ-ΠΟΙΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

Ὁ Ῥωμηός

Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,

τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.

Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.
Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.
Βρίζω Ἐγγλέζους, Ρώσους, καὶ ὅποιους ἄλλους θέλω,
καὶ στρίβω τὸ μουστάκι μ᾿ ἀγέρωχο πολύ,
καὶ μέσα στὸ θυμό μου κατὰ διαόλου στέλλω
τὸν ἴδιον ἑαυτό μου, καὶ γίνομαι σκυλί.
Φέρνω τὸν νοῦν στὸν Διάκο καὶ εἰς τὸν Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τὰ γένια μου μαδῶ,
τὸν Ἕλληνα εἰς ὅλα ἀνώτερο τὸν βρίσκω,
κι ἀπάνω στὴν καρέκλα χαρούμενος πηδῶ.
Τὴν φίλη μας Εὐρώπη μὲ πέντε φασκελώνω,
ἀπάνω στὸ τραπέζι τὸν γρόθο μου κτυπῶ...
Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.
Στὸν καφετζῆ ξεσπάω... φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ,
τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει,
καὶ τέλος... δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ.
Γεώργιος Σουρῆς (1853-1919)

25-10-2016
Χθες, 24-10-2016, επεισόδια ξέσπασαν στην Μυρσίνη Ηλείας και συγκεκριμένα στο κέντρο ΄΄φιλοξενίας προσφύγων'' LM , ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο επιτάχθηκε και διατέθηκε στους  ΄΄πρόσφυγες''. Τοσυγκρότημα αυτό βρίσκεται δίπλα στην Αεροπορική βάση της Ανδραβίδας  της 117 ΠΜ αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε από αυτό, κανενας δεν αντέδρασε ποτέ, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε.(περισσότερα δείτε εδώ http://veteranos.gr/epitachthike-lm-village%C2%A8-gia-tous-lathro-chartis-tin-trofodosia-tous-analamvani-117-pm-foto/)
Δίπλα στις εγκαταστάσεις του LM -προσφυγικού καταυλισμού πλέον βρίσκεται φυσικά κατοικημένη περιοχή. Ως γνωστό δεσπόζουσα θέση στους νεοελληνικούς οικισμούς ,και εκτός απο τις τράπεζες, τα φαρμακεία και τους φούρνους, έχουν και τα καφενεία τα οποία αποτελούν διαχρονικό τόπο προσκυνήματος της ρωμιοσύνης.
Τα εκατομμύρια των μεταναστών τα οποία έχουν εισρεύσει στην χώρα από το 1990 και μετά δεν έχουν ανησυχήσει κανένα, τουλάχιστον σε σημείο να αναγκασθεί να σηκωθεί απο το καφενείο και διαφυλάξει την πατρίδα του.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-Πέστε στον κύριο Χαλκιά ότι αυτά τα τραγούδια δεν μας τα παίζουν όταν ταξιδεύουμε στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιος είν' ο λόγος, αλλά όταν ερχόμαστε μας παίζουν μπουζούκι. Αν αυτά είναι πραγματικά παραδοσιακά ελληνικά, θα 'πρεπε να σκλαβώσουν όλο τον κόσμο. Αυτό που λέω θα σας το αποδείξω, κύριε Χαλκιά


Ας ξεκουραστούμε λίγο και ας αφησουμε τα τουρκοσπόρικα μπουζούκια,όργανα και προδοτες .Τα βουνά θα σώσουν ζωές........
.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ο Φουλχένσιο Μπατίστα ήταν Κουβανός στρατηγός, Πρόεδρος και δικτάτορας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Υπήρξε ηγέτης της Κούβας κατά τα διαστήματα 1933-1944 και 1952-1959, οπότε και τελικά ανατράπηκε ως αποτέλεσμα της επικράτησης της Κουβανικής Επανάστασης.
Ο Μπατίστα προέρχονταν από φτωχή οικογένεια, μικτής αφρικανικής-ευρωπαϊκής καταγωγής. Ως νεαρός απασχολήθηκε σε διάφορες εργασίες (ράπτης, λιμενεργάτης, στους σιδηροδρόμους) ώσπου τελικά κατατάχθηκε στον στρατό. 
Το 1933, ως λοχίας έχοντας ήδη μεγάλη επιρροή σε μερίδα στρατιωτών, συμμετείχε στην λεγόμενη «επανάσταση των λοχιών», μια πραξικοπηματική ενέργεια, που σε συνεργασία με τον Αμερικανό πρέσβη της Κούβας, συντέλεσε στην κατάλυση του πολιτεύματος της χώρας.

Απειλές του Ερντογάν για 1.000.000 εποίκους!Βρυχάται ο «σουλτάνος» μετά τη διπλή άρνηση της Αθήνας να προσέλθει σε τετραμερή  στη Γενεύη για το Κυπριακό
Διπλό «όχι» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο αίτημα του διεθνούς παράγοντα να παραστεί στις διαπραγματεύσεις Ελληνοκυπρίων - Τουρκοκυπρίων στη Γενεύη στις 7-11 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας» στη Λευκωσία, ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, προχθές στις Βρυξέλλες, στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε στην τετραμερή νούμερο 1 με αντικείμενο συζήτησης το εδαφικό ούτε στην τετραμερή νούμερο 2 με αντικείμενο το ζήτημα των εγγυήσεων.

Διαβάστε όλο το σχέδιο Ερντογάν κατάκτησης Χαλεπιού-Μοσούλης – Μετά η δική μας η σειράGreek Spirit 
24-10-2016

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ18-11-2014
Γίνεται ιδιαίτερα φανερό στην εποχή μας, ότι πολλές χώρες (με εξαίρεση τις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται σε περίοδο πτώσης και παρακμής και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συγκρατήσουν τα κεκτημένα και την τωρινή Αυτοκρατορία τους), οι οποίες στο παρελθόν είχαν μεγαλουργήσει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά και είχαν δημιουργήσει ισχυρές ενώσεις και Αυτοκρατορίες, προσπαθούν στον σύγχρονο κόσμο να αναπλάσουν τις σπουδαίες εκείνες ιστορικές στιγμές και να δώσουν στους λαούς τους την αίσθηση της ισχύος και του μεγαλείου που είχαν σε εκείνες τις σημαντικές για τους ίδιους χρονικές περιόδους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ


Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
21-10-2016

Κατά την μεταπολεμική περίοδο η Σοβιετική Ένωση επανοικοδόμησε αρχικά και επέκτεινε έπειτα την οικονομία της, διατηρώντας όμως τον αυστηρά συγκεντρωτικό κρατικό έλεγχο στην οικονομία. Η Σοβιετική Ένωση βοήθησε την μεταπολεμική ανοικοδόμηση στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετατρέποντάς τες όμως σε σοβιετικά δορυφορικά της και απόλυτα αυταρχικά δικτατορικά κράτη, ενώ ταυτόχρονα ίδρυσε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας το 1955 και αργότερα την Comecon.Παράλληλα παρείχε ενίσχυση στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και είδε την επιρροή της να αυξάνεται παγκοσμίως. Εν τω μεταξύ, η αυξανόμενη ένταση του Ψυχρού Πολέμου μετέτρεψε τους συμμάχους της εν καιρώ πολέμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εχθρούς. Όλα αυτά τα γεγονότα οδήγησαν τελικά στην έναρξη του Ψυχρού Πολέμου, ο οποίος κράτησε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και ήταν μία περίοδος μεγάλης έντασης μεταξύ των δύο τότε υπερδυνάμεων, των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ.

Ο ΓΚΑΝΤΙ ΖΕΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΨΟΜΑΛΙΑ

 21-10-2016
Greek Spirit
Φαίνεται ότι οι φήμες για τις βαφές μαλλιών είναι αληθινές.Οι βαφές μαλλιών κατηγορούνται ότι είναι τοξικές για την υγεία .Δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται στην περιοχή που είναι η πλησιέστερη στον εγκέφαλο και εάν βέβαια υιοθετήσουμε την άποψη περί τοξικότητας τους, τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε  την παράταιρη συμπεριφορά πολλών ομιλούντων κεφαλών της τηλεόρασης που κατέχουν θέσεις δημοσιογράφων, διευθυντάδων και γενικά θέλουν να αποτελούν την ελίτ της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως opinion makers και opinion leaders

Το «Διαζύγιο» των Φιλιππίνων Από τις ΗΠΑ και τη Στροφή προς την Κίνα Ανακοίνωσε ο Ντουτέρτε

Η θέση του Ντουτέρτε διαφέρει ριζικά από εκείνην του προκατόχου του Μπενίνιο Ακίνο ο οποίος είχε εξασφαλίσει τον Ιούλιο από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την καταδίκη των κινεζικών διεκδικήσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα

"Ανακοινώνω τον χωρισμό μου από τις Ηνωμένες Πολιτείες": ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε επικύρωσε σήμερα στο Πεκίνο τη θεαματική διπλωματική στροφή του προς την Κίνα σε βάρος του παραδοσιακού αμερικανικού συμμάχου.
Ο Ντουτέρτε, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 400 μέλη, βρίσκεται στο Πεκίνο για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη. Μετά τη σύνοδο κορυφής με τον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, εκμεταλλεύθηκε το βήμα ενός οικονομικού φόρουμ για να ανακοινώσει τον "χωρισμό" του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας θύελλα χειροκροτημάτων.
Η επίσκεψη του φιλιππινέζου προέδρου επικυρώνει την αναθέρμανση των σχέσεων με την Κίνα που είχαν παγώσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας μιας ακανθώδους διαφοράς για την κυριαρχία σε νησιά στη Νότια Σινική Θάλασσα.

ΓΙΑΤΙ Η ΘΡΑΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Greek Spirit
20-10-2016
Η Τουρκία δεν διαθέτει κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου (υδρογονάνθρακες), κοιτάσματα τα οποία θα  μπορούσε να εκμεταλλευτεί για εσωτερική΄κατανάλωση ή εξαγωγή.
Η Τουρκία μοιράζεται πολλά κοινά με την Γερμανία όπως τον ανθελληνισμό, την συμμαχία με το Κατάρ (άξονας  Κατάρ- Τουρκίας- Γερμανίας-ΗΠΑ που δημιούργησε τον πόλεμο στην Συρία) , την απο κοινού προσπάθεια εκρίζωσης του ελληνισμού από την Μικρά Ασία και τις γενοκτονίες Ελλήνων-Αρμενίων Ακόμα και τα σχέδια του Ερντογάν για την δημιουργία ομοσπονδιακών κρατιδίων, οχτώ τον αριθμό, στα οποία θα χωριστεί η Τουρκία,ακόμα και αυτό είναι εμπνευσμένο απο την Γερμανία.
Ένα από τα πολλά που μοιράζεται η Τουρκία με την Γερμανία είναι η ενεργειακή της εξάρτηση από την Ρωσία.
Έχω γράψει για τον αγωγό  που φέρνει αέριο απο την νότια Ρωσία στην Τουρκία ο οποίος φιλοδοξεί να επεκταθεί στον turkish stream
Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει η ΄΄πλατιά λαϊκή μάζα'' περί συμμαχιών , τίποτα στην διεθνή σκηνή δεν είναι απολύτως στεγανό, τίποτα δεν εξασφαλίζει την απόλυτη αφοσίωση και τίποτα δεν υποχρεώνει κανένα να μην κινείται με βάση το εθνικό του συμφέρον.Μην κοιτάτε την Ελλάδα...

Η Τουρκία μπορεί λοιπόν να έχει προσφάτως συνάψει συμμαχία με την Ρωσία, μια εξέλιξη σε μια γεωπολιτική και διπλωματική σαπουνόπερα που εκτυλίσσεται ακόμα από τα χρόνια του Λένιν μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Τουρκία, ακριβώς όπως και η Γερμανία, δεν προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό αέριο κοιτώντας προς την Μ.Ανατολή και την Αραβική χερσόνησο.Αρωγό και προστάτη έχουν και οι δύο χώρες τις ΗΠΑ, αλλά  η πραγματικότητα δεν είναι και τόσο απλή αναφορικά με την βοήθεια των ΗΠΑ.Η Αμερική επί προεδρίας Ομπάμα έχει επιδείξει μια δυστοκία στην εκπλήρωση της αποστολή που είχαμε τουλάχιστον συνηθίσει να θεωρούμε ως θέσφατο δηλαδή την ανάμειξη την Μ.Ανατολή πότε με πολεμικές ενέργειες όπως στο Ιράκ ,πότε με την διπλωματία όπως την προσπάθεια Κλίντον για την εύρεση οριστικής λύσης στο Παλαιστιανικό πρόβλημα και την οριστική και μόνιμη συνεννόηση Παλαιστίνιων-Εβραίων (προσπάθεια που πολεμήθηκε με λύσσα από ακραίους κύκλους και στις δύο πλευρές ,προσπάθεια που πλήρωσε ο Κλιντον με τον ΄΄λεκέ΄΄ της Μόνικα) 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟ !

ΠΡΟΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΘΡΑΚΗΣ, ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ “ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ” !


TSIPRAIOI-OBAMIOI
19-10-2016
Οι Ελληνες δεν μπορούν να αγνοούν το χάος στα νησια
“Για λόγους ασφαλείας”, είπαν, μακρυά από την Αθήνα η  επίσκεψη  του Ομπάμια στις 14 Νοεμβρίου θα είναι περιοδεία για το φλέγον προσφυγομεταναστευτικό ζήτημα στα ολο και πιο αμφισβητούμενα από τους “συμμάχους” μας νησιά  του Αιγαίου.  Ωστόσο δεν την ανακοινωνουν καθώς οι εξελίξεις τρέχουν.. Ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να ακυρώσει την περιοδεία στην Ευρώπη..

FRexit ή GRexit

Τα σκυλιά ακολουθούν αυτόν που τα ταΐζει. Otto von Bismarck


Μετά τα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα και στην αρχή της νέας χιλιετίας, το όνειρο των πράσινων και γαλάζιων πασόκων, όσων τουλάχιστον εσέβοντο τους εαυτούς των και την ιδεολογία του κόμματός των, ήταν η απόκτηση μίας επιπλέον εξοχικής κατοικίας στην νότιο Γαλλία, εκτός των loft που διέθεταν στο Παρίσι, το Λονδίνο ή τις Βρυξέλλες για τις «σπουδές των παιδιών» ή για «χαλάρωση» τα Σαββατοκύριακα.

Τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια της Ολυμπιακής, που γενναιόδωρα διέθετε στις στρατιές των κομματικών κηφήνων, τους πολιτικούς, τους φίλους και τις φιλενάδες, θα διευκόλυναν τις ντόλτσε βίτα και θα έκαναν τα χλιδάτα γαλαζοπράσινα όνειρα πραγματικότητα.

Η ΓΗ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Γιατί Σαουδάραβες, Κινέζοι κ.α. αγοράζουν σαν τρελοί αγροτική γη παντού στον πλανήτηΓιατί Σαουδάραβες, Κινέζοι κ.α. αγοράζουν σαν τρελοί αγροτική γη παντού στον πλανήτη


Θεμιστοκλής Μπάκας
Επιχειρηματίας, Ραδιοφωνικός Παραγωγός
H αγροτική γη είναι η καλύτερη επένδυση με απόδοση 1.200%, ενώ τα διατροφικά προϊόντα έχουν ετήσιο πληθωρισμό 30%.
Οι παλαιότεροι μάλλον ήξεραν πολύ περισσότερα από τους οικονομικούς αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων της τελευταίας δεκαετίας.
Σπίτι όσο χωρείς και χωράφι όσο μπορείς έλεγαν οι παλαιότεροι στα παιδιά τους στις αρχές του 1960, σήμερα μάλλον είναι η καταλληλότερη στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή ρήση.
Πόλος έλξης μεγάλων επενδυτών, ιδιωτικά funds, νέων αγροτών αλλά και μικρών καταθετών αποτελεί η γη και μάλιστα η αγροτική γη.
Μάλλον δεν είναι τυχαία η απόφαση του Οικονομικού Επιτελείου της χώρας που φορολογεί κάθε σπιθαμής γης.
Τα αγροτεμάχια και συγκεκριμένα τα καλλιεργήσιμα και τα ποτιστικά, έχουν μπει στο στόχαστρο μεγάλων οικονομικών παραγόντων παγκοσμίως.
Χορό δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν στήσει γύρω από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις του πλανήτη καθώς ο ακήρυκτος παγκόσμιος πόλεμος για τον έλεγχο της τροφής έχει μεταφερθεί πλέον στο πιο βασικό από τα μέσα παραγωγής: Την αγροτική γη.
Τη γενικότερη τάση που φαίνεται ότι διαμορφώνεται σε εγχώριο, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, διαπιστώνει και η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία τονίζει σε ειδική μελέτη της ότι οι αυξανόμενες τιμές των αγροτικών προϊόντων δημιουργούν κίνητρα για την αγορά μεγάλων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης σε όλο τον κόσμο.

Η ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣΗ »βαλκανιοποίηση» της Μέσης Ανατολής όχι μόνο έχει αποφασισθεί αλλά έχει αρχίσει. Παρατηρούμε την de facto τριχοτόμηση του Ιράκ, ομοίως την, κατ´ ελάχιστον, ομοσπονδοποίηση της Συρίας και αυτά που συμβαίνουν στην Αραβική χερσόνησο .Κομβικής σημασίας κατάσταση είναι αυτή της Σαουδικής Αραβίας η οποία αποσυντίθεται.

Η Σαουδική Αραβία έχει ακόμη μόνο δέκα περίπου χρόνια εξαγωγής πετρελαίου. Μετά είναι οικονομικά άχρηστη για την Δύση. Η διάλυση των υπαρχόντων κρατών για να πετύχει, έχει ως αναγκαία συνθήκη, τον τεμαχισμό της Σαουδικής Αραβίας σε κρατίδια. Χάρτες που δείχνουν τα νέα κρατίδια έχουν ήδη κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και διεθνώς, τους έχουμε δε παρουσιάσει σε παλαιότερο άρθρο μας.
Η διάλυση της Σαουδικής Αραβίας,100 χρόνια περίπου μετά την δημιουργία της, πρέπει να γίνει διότι είναι από τους σημαντικότερους Γεωπολιτικούς και Γεωστρατηγικούς παράγοντες της περιοχής και για αρκετά χρόνια τώρα δεν ευθυγραμμίζεται με τις ΗΠΑ, είναι δε πηγή αποσταθεροποίησης της περιοχής διότι διαθέτει ακόμη τεράστια οικονομική δύναμη και σημαντικά στρατιωτικά όπλα.

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ''ΟΧΙ '' ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ- ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΄΄ΟΧΙ΄΄ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΝΑΙ'' ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ;


 18-10-2016
 GreekSpirit
Και ξαφνικά όλα εξηγούνται. 
Εδώ και ένα χρόνο οι Έλληνες προσπαθούν καταλάβουν πως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος  της 5ης Ιουλίου 2015 έγινε  ΝΑΙ. Πως είναι δυνατόν το ΟΧΙ ενάντια στην λιτότητα και στην Γερμανική κατοχή να μετατραπεί  σε ΝΑΙ και μάλιστα να οδήγησει σε νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στις οποίες ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που  εξέλαβε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ενάντια στην συνέχιση της κατοχής ως  ΝΑΙ , ε αυτός ο συνασπισμός να  επιβραβεύτεί με παραμονή στην εξουσία .
Χθες είχαμε τα υπονοούμενα του Ερντογάν για την αυτοδιάθεση των δήθεν τουρκικών μειονοτήτων σε Ιράκ-Συρία-Θράκη .Ο Ερντογάν υπονόησε μεν αλλά με μεγάλη σαφήνεια δε, ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης (που γι αυτόν και την αναθεωρητική εξωτερική πολιτική του είναι Τούρκοι) θα πρέπει να εκφράσουν την θέληση τους σχετικά με το εάν επιθυμούν ή όχι να αποσχιστούν από την Ελλάδα με δημοψήφισμα.
Αμέσως απολύθηκε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ ο οποίος και μετέδωσε την είδηση  σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού. Είναι χαρακτηριστικό των απελπισμένων και πολιορκημένων να σκοτώνουν τον αγγελιοφόρο.
turkey_xartis_erdogan

“Μέκκα στο Νότο Κωνσταντινούπολη στο Βορρά”! Το σχέδιο Ερντογάν η Θράκη και το Αιγαίο

Όσο εμείς ασχολούμαστε με το αν το ΑΠΕ έκανε λάθος υιοθετώντας τις ερμηνείες Τούρκων δημοσιογράφων για τα όσα είπε ο Ερντογάν περί Θράκης,ο μυστικοσύμβουλός του İbrahim Karagül  σε σημερινό του άρθρο (17/10/2016), στην εφημερίδα Yenisafak μας λύνει τις απορίες και μας αποκαλύπτει τις πραγματικές σκέψεις του Ερντογάν.

ΤΟ 2017 ΕΤΟΣ ΟΡΟΣΗΜΟ

10-6-2014
Από το 2017 ΟΛΟΙ οι Τούρκοι υπήκοοι θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στις χώρες της Ε.Ε. χωρίς βίζα, χωρίς περιορισμούς, έχοντας το δικαίωμα να κυκλοφορούν όπως ακριβώς ένας Ευρωπαίος πολίτης. Η συμφωνία αυτή είναι υπογεγραμμένη μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας , πάει , τελείωσε. 
Η Ε.Ε για να χρυσώσει το χάπι προς την Ελλάδα ,υποχρεώνει την Τουρκία να δέχεται πίσω όλους τους μετανάστες που εισήλθαν με παράνομο τρόπο στην Ε.Ε.με ορμητήριο την Τουρκία.Δηλαδή η Τουρκία θα έχει την υποχρέωση να δέχεται τους επανοπροωθημένους λαθρομετανάστες όταν και εφόσον πιαστούν από τις Ελληνικές αρχές και όταν αποδειχθεί ότι εισήλθαν από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα ή τέλος πάντων τα Βουλγαροτουρκικά. 

Ερντογάν: Ζητά δημοψήφισμα σε δυτική Θράκη για προσχώρηση στην Τουρκία

Ερντογάν: Ζητά δημοψήφισμα σε δυτική Θράκη για προσχώρηση στην Τουρκία17/10/201614:16  
Και αφήνει υπονοούμενα για Θεσσαλονίκη, νησιά Αιγαίου και Κύπρο!


Οξύνει ξανά τη ρητορική του με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη ΜοσούληΣε νέα πρόκληση προχώρησε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος λίγες ημέρες μετά την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προσχώρηση της Δυτικής Θράκης στην Τουρκία αφήνοντας υπονοούμενα και για Θεσσαλονίκη, Κύπρο και νησιά του του Αιγαίου επικαλούμενος «ορισμένους ιστορικούς» σύμφωνα με τους οποίους αυτές οι περιοχές περιλαμβάνονται στα σύνορα του εθνικού συμβολαίου.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΝΟΔΟ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ


Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
17-10-2016

  O Μπενίτο Μουσολίνι γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1883 στην κωμόπολη Βαρνάνο ντέι Κόστα (Varnano dei Costa) κοντά στο Πρεντάπιο, ένα χωριό της βορειοανατολικής Ιταλίας, όπου διέμενε η οικογένειά του, στην περιφέρεια του Φορλί της επαρχίας Εμίλια–Ρομάνια. Ο πατέρας του, Αλεσσάντρο, ήταν σιδηρουργός και ανήκε στον σοσιαλιστικό συνδικαλιστικό χώρο. Η μητέρα του, Ρόζα Μαλτόνι, ήταν δασκάλα.

Το 1901 έλαβε το δίπλωμα του δημοδιδάσκαλου από το διδασκαλείο του Φορλιμπόπολι και τον ίδιο χρόνο διορίσθηκε δάσκαλος στο Γκουαλτιέρι, σε ηλικία μόλις 18 ετών, πλην όμως, αισθανόμενος αποστροφή για τον μονότονο χαρακτήρα του επαγγέλματός του, παραιτήθηκε.

Επιζητώντας ευρύτερους ορίζοντες για δράση, όντας ανυπότακτης ιδιοσυγκρασίας και φλογερού πείσματος προς δράση και ανάδειξη, σχεδίασε στην αρχή να πάει στην Αμερική. Η πρόσφατη ανάμειξή του στο σοσιαλιστικό κίνημα προκαλεί διάφορες διώξεις και τον επόμενο χρόνο (1902) μεταναστεύει, λόγω έλλειψης χρημάτων (για Αμερική), στην Ελβετία, προκειμένου να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία.

Ο ΑΓΩΓΟΣ EAST MED ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;


EAST MED PIPELINE
 Greek Spirit
5-8-2016
Τον Νοέμβριο του 2014 είχα γράψει σχετικά με τον αγωγό EAST MED , ένα υποθαλάσσιο αγωγό 1900 χιλιομέτρωνπου σχεδιάζονταν από Ισραήλ και Ελλάδα για να εξαχθεί το αέριο του πρώτου παρακάπτοντας την δύστροπη Τουρκία. Το σχέδιο είνα δαπανηρό και πολύπλοκο και οι διεργασίες για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού παίρνουν πολύ χρόνο, πλην όμως δεν έχουν εγκαταλειφθεί και αυτό οφείλεται στο Ισραήλ το οποίο παρόλο που θέλει να πιστεύει ότι έχει συμφιλιωθεί με την Τουρκία προτιμά να έχει και μια εναλλακτική έτοιμη για την εξαγωγή του αερίου του εκτός της όδου που θα περνάει από την τελευταία.Ο αγωγός αυτός θα πρέπει να γίνει,ωστόσο θα αποτελέσει ''αγκάθι'' στο μάτι  της  Τουρκίας η οποία θα παραγκωνισθεί περαιτέρω γεωπολιτκά κάτι που δεν μπορεί να επιτρέψει μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τα αντίποινα του Ερντογάν που αναγκάζουν έστω προσχηματικά του δυτικούς να παίρνουν αποστάσεις, προσωρινά βέβαια.Διαβάστε παρακάτω το άρθρο της Αυγής -10 Ιουνίου 2016 σχετικά με την εξέλιξη των διεργασιών για την κατασκευή του αγωγού και μετά δώστε μεγάλη προσοχή στο άρθρο του hellenic sunrise που περιγράφει τους κινδύνους που θα φέρει αυτό το εγχείρημα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να είμαστε κατά αλλά είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα γεωπολιτικά συμφέροντα μας με πυγμή και να επανεξοπλίσουμε τις Ε.Δ.

Συνεχίζεται η προεργασία για τον αγωγό East-Med

 http://www.avgi.gr/article/5499405/6609679/synechizetai-e-proergasia-gia-ton-agogo-east-med
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία για την ανάπτυξη του αγωγού φυσικού αερίου East-Med, όπως διαφαίνεται και από τη χθεσινή υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για την οριστικοποίηση των δραστηριοτήτων προ της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής, μεταξύ της ΥΑΦΑ - Ποσειδών (κοινή εταιρεία των ΔΕΠΑ - Edison) και της Noble Energy International Ltd.
Η συμφωνία αποσκοπεί στην υποστήριξη της οριστικοποίησης των δραστηριοτήτων που προηγούνται της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής (Front End Engineering Design - FEED) του αγωγού East - Med, καθώς και την εκτίμηση της βιωσιμότητάς του, ως μίας από τις πιθανές επιλογές εξαγωγής σημαντικού μέρους των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της περιοχής.
Αποτελεί έργο ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος και οι εν εξελίξει δραστηριότητες ανάπτυξής του υποστηρίζονται από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος συγχρηματοδότησης "Συνδέοντας την Ευρώπη" -το 2015 έλαβε συγχρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ.
Ο East - Med είναι υποθαλάσσιος / χερσαίος αγωγός μήκους περίπου 1.900 χιλιομέτρων και συνδέει απευθείας τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου με την Ελλάδα μέσω της Κύπρου και της Κρήτης. Επί του παρόντος σχεδιάζεται να μεταφέρει έως 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της λεκάνης της Λεβαντίνης (Κύπρος - Ισραήλ), καθώς και από πιθανά κοιτάσματα αερίου στην Ελλάδα. Ο αγωγός, σε συνδυασμό με τους αγωγούς Poseidon και IGB, θα μπορεί να προμηθεύσει αέριο την Ιταλία και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Στην παρούσα φάση ολοκληρώνεται η προ της μελέτης εφαρμογής μελέτη από κοινοπραξία μεγάλων μελετητικών εταιρειών (IntecSea και C&M Engineering), καθώς και από την παγκοσμίου κύρους εταιρεία οικονομικών μελετών και παροχής πληροφοριών IHS. Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι το έργο είναι τεχνικά εφικτό, διαθέτει την πλέον προηγμένη διαθέσιμη τεχνολογία και αποτελεί μια οικονομικά βιώσιμη επιλογή για την εξαγωγή φυσικού αερίου.

 Ο ΑΓΩΓΟΣ EAST MED ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;

22-11-2014
Greek Spirit
Η ιδέα κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου (EAST MED PIPELINE) που θα διασχίζει υποθαλάσσια την ανατολική Μεσόγειο ενώνοντας Ισραήλ-Κρήτη- Δυτική Ελλάδα και Ιταλία όλο και ΄΄θερμαίνεται'' , όλο και παρουσιάζεται εντονότερα ως εναλλακτική για την αποφυγή της εξαγωγής των κοιτασμάτων του κοιτασμάτων του Ισραήλ μέσω Τουρκίας.'Οπως γνωρίζουμε οι σχέσεις Τουρκίας -Ισραήλ με υπαιτιότητα του Ερντογάν βρίσκονται στο ναδίρ και η αλλοπρόσαλλη νεοωθομανική συμπεριφορά του Ταγίπ έχει καταστησει την χώρα του ως τον πιο ακατάλληλο εμπορικό εταίρο για το Ισραήλ.Το Ισραήλ έχει ανακαλύψει κοιτάσματα αερίου στην ΑΟΖ του πολύ μικρότερα από αυτά της Κύπρου , ικανά ωστόσο για να εξαχθούν στις όμορες χώρες όπως η Ιορδανία αλλα΄και στην Ευρώπη αλλά και να εξασφαλίσει την εσωτερική Ισραηλινή αγορά για μερικές δεκαετίες.Το πρόβλημα του Ισραήλ είναι ότι ο μόνος τρόπος για να εξάγει το αέριο του είναι η χρησιμοποίηση της ήδη υπάρχουσας υποδομής της Τουρκίας.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

                                                                                               2-9-2015
                                                                                               Greek Spirit
Αν νομίζετε ότι με το παλιρροϊκό κύμα των μεταναστών, προσφύγων, παράτυπων μεταναστών από την Μ.Ανατολή τα είδατε όλα είστε γελασμένοι. Από το 2017 τίθεται σε ισχύ η συμφωνία Γερμανίας (οκ,οκ Ε.Ε.) -Τουρκίας για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ στην Ε.Ε χωρις βίζα και άλλες διατυπώσεις.Ογδόντα εκατομμύρια Τούρκοι ή τουλάχιστον 45 εκατομμύρια απο αυτούς -τα καθυστερημένα στίφη της Ανατολίας- είναι έτοιμοι να μπουκάρουν .
Οι Τούρκοι μαζί με τους Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες που κατευθύνονται στην Γερμανία θεωρούνται υψηλού επίπεδου εργατικό δυναμικό σε σύγκριση με τους Αφρικάνους ''παράτυπους''μετανάστες που κατακλύζουν και παραμένουν στην νότια Ευρώπη.
Οι Γερμανοί υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες τους πρόσφυγες και είναι έτοιμοι να τους ενταξουν στην επιδοματική προνοιακή πολιτική  που ήδη απολαμβάνουν οι Τούρκοι στην Γερμανία εδώ και χρόνια, πολιτική που επιτρέπει να ζουν πλουσιοπάροχα με επιδόματα για κάθε παιδί που αποκτούνε, πολιτική που έχει ως στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση τους.
Οι Γερμανοί χρειάζονται τους πρόσφυγες ως νέο εργατικό δυναμικό, δυναμικό το οποίο θα εργασθεί με χαμηλότερα μεροκάματα, δυναμικό που θα βοηθήσει την Γερμανία να ανταγωνισθεί την Κίνα.

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ -Ο εφημέριος της Σπιναλόγκας Iερομόναχος Χρύσανθος Κατσουλογιαννάκης

 GreekSpirit 
16-10-2016
Από τον μέχρι τώρα ορυμαγδό αποκαλύψεων του βιβλίου των δυο Γάλλων δημοσιογράφων και των wikileaks σχετικά με το παρασκήνιο του 2015 και τα σενάρια για δραχμή προκύπτει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μόλις ανέλαβε την εξουσία πράγματι αμφιταλαντεύονταν μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μεταξύ ηθελημένου grexit και παραμονής στην ευρωζώνη. 

Τελικά επικράτησε η άποψη να παραμείνουμε προσδεδεμένοι στην δύση και αποκλείστηκε η ρωσική προοπτική οριστικά,Η κυβέρνηση Τσίπρα, δηλαδή οι κ. Τσίπρας και Καμένος, απευθύνθηκαν απευθείας στους Αμερικάνους και συγκεκριμένα στην  υφυπουργό του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ , Βικτόρια Νούλαντ. Νόμισαν οι κυβερνητικοί εταίροι ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να ελέγξουν την Γερμανία του Σόιμπλε.Σε αυτή την απόφαση τα μέγιστα προσέφερε η επιρροή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ενώ κάθετα αντίθετος ήταν ο Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος τελικά αναγκάσθηκε να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Γερμανούς και διάφορα όργανά τους, Τουσκ-Γιούνγκερ κτλ κτλ