Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

Εικόνα
28.09.2016
Αλέξανδρος Τάρκας
Η ειδησεογραφία και ο σχολιασμός των εξελίξεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής κατακλύζονται (από το 1990-91 με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας) από σενάρια τουρκικής διείσδυσης στα Βαλκάνια και (από το 2010 με το Μνημόνιο) από θεωρίες συνωμοσίας περί σχεδίων της Γερμανίας για αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.
Η πραγματικότητα είναι ότι υφίσταται πράγματι διείσδυση της Αγκυρας στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στην ΠΓΔΜ (με το υποτελές κόμμα της τουρκικής μειονότητας), στη Βουλγαρία και κυρίως στη Βοσνία, αλλά ευτυχώς σε μικρότερο βαθμό απ' ό,τι εμείς φοβόμαστε και απ' ό,τι ο εξ Ανατολών γείτονας επιδίωκε. Με εξαίρεση τις παρασκηνιακές κινήσεις για την ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας για τις θαλάσσιες ζώνες, το 2009, η τουρκική εξωτερική πολιτική, παρά τον μύθο περί ισχύος και συνεπούς γραμμής που τη συνοδεύει, δεν έχει πετύχει και τόσο πολλά.

H Eλλάδα δέχεται επίθεση!

Εικόνα
Εθνικοι κινδυνοι στον οριζονταEρντογάν και Τσάμηδες στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε έναν λαό που μισεί το κράτος και το ταυτίζει με την πατρίδα! 29 Σεπτεμβριου 2016 H Eλλάδα δέχεται επίθεση-τίποτε λιγότερο! Αίφνης και ενώ η χώρα σέρνεται στα σκοτεινά μονοπάτια της χρεοκοπίας με τους πολίτες παραδομένους από τα απανωτά χαράτσια τα οποία πέτυχαν να μισούμε όσο τίποτε άλλο το ελληνικό κράτος, Τούρκοι και Αλβανοί προχωρούν σε προκλήσεις χωρίς προηγούμενο. Με το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων να έχει πιάσει πάτο είναι η κατάλληλη στιγμή για Τούρκους και Αλβανούς να κάνουν πράξη τον μεγαλοιδεατισμό τους. Οσοι πίστευαν ότι η χρεοκοπία μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές απώλειες φοβούνται μη γνωρίσουν μια απελπιστική δικαίωση. Το γεγονός ότι στην διεθνή σκακιέρα δεν υπάρχει ηγέτης που να αποτελεί σημείο αναφοράς και σταθερότητας περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 29-9-2016

Είναι γνωστό ότι το 64 μ.Χ. ο παρανοϊκός αυτοκράτορας της Ρώμης Νέρων οργάνωσε την πυρκαγιά στην Ρώμη, σύμφωνα με τους περισσότερους ιστορικούς, η οποία κατάστρεψε τα 2/3 της πόλης.
[Ο Σουετώνιος (Νέρων 38), ο Δίων Κάσιος (LX. XII 16) και ο Πλίνιος ο αρχαίος (Φυς. Ιστορ. ΧVII) το λένε κατηγορηματικά. Ο Τάκιτος (Χρον. ΧV, 38) δεν εκφέρει γνώμη].
Βέβαια το σχέδιο αυτό δεν ήταν ακριβώς δικής του έμπνευσης, μιας και μία αρχική μορφή του, είχε εμπνευστεί παλαιότερα από τον Κατιλίνα (δείτε https://chilonas.com/2013/02/21/httpwp-mep1op6y-lh/).

Αυτό που έρχεται πίσω... από την Deutsche Bank

Εικόνα
Του Γ. Αγγέλη  Δικαιολογημένα όταν ο τραπεζικός γίγαντας της Ευρωζώνης χάνει σε αξία το 90% της τιμής της μετοχής του (από 100 ευρώ σε 10,6) τότε όχι μόνο η Γερμανία, αλλά ολόκληρη η Ευρωζώνη αρχίζει να τρέμει. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ δεσμεύεται δημόσια ότι δεν πρόκειται το κράτος να τρέξει να την σώσει (bail out).  Ταυτόχρονα όμως πίσω από τον τεράστιο όγκο της DeutsheBank φαίνεται να κρύβεται κάτι πολύ πιο μεγάλο. Στο τελευταίο τριμηνιαίο δελτίο της η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) (σελ. 15 του BIS Quarterly Review, Σεπτέμβριος 2016), η μοναδική διεθνής και θεσμικά αρμόδια τραπεζική αρχή που είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που ξέσπασε το 2008, παρουσιάζει μία σειρά διαγραμμάτων με τα οποία ένας ποιοτικά διαφορετικός κίνδυνος αρχίζει να αναδύεται. 

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΤΟΥ 1943-1944 ΚΑΙ 1946-1949 ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΩΠΗΞ 26-9-2016
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΠΩΣ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ», ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1944 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΜΗΝΩΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 1943-1944), ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» ΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΤΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣΖΑΧΑΡΙΑΔΗ) ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ.

Οι Οίκοι Αξιολόγησης υποβάθμισαν την Τουρκία στα «σκουπίδια» – Σκάει η φούσκα

Εικόνα
24 Σεπτεμβρίου 2016, Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας υποβαθμίστηκε εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η υπό κατάρρευση οικονομία της χώρας θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφική οικονομική ζημιά και στην Ευρώπη, μεταδίδει η βρετανική Express. Ο Οίκος Moody’s ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε την τουρκική οικονομία σε «σκουπίδια», πράγμα που αποτελεί τεράστιο χτύπημα στη χώρα που τελεί υπό καθεστώς πολιτικής, οικονομικής, στρατιωτικής, προσφυγικής και εμφυπολεμιακής κρίσης. Ο Moody’s προειδοποιεί ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας θα συνεχίσει να χειροτερεύει για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια καθώς οι επενδυτές φοβούνται από όσα συμβαίνουν στη χώρα και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις είναι στάσιμες.

Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε; -Ομολογία-σοκ πράκτορα της CIA για Γιουγκοσλαβία: Πληρώσαμε πολιτικούς, ΜΚΟ, δημοσιογράφους

Εικόνα
Του Νίκου Μπογιόπουλου 17-9-2016 Ως γνωστόν ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης». Και «εγκληματίας». Και «δολοφόνος». Και έκανε «γενοκτονία». Και ειδικά στο Κόσσοβο έκανε και «εθνοκάθαρση». Για να καταλάβετε πόσο «κάθαρμα» ήταν, ακόμα κι αυτός ο Πρετεντέρης - όπως έγραφετότε - μόλις τον είδε στο εδώλιο της Χάγης (τον Μιλόσεβιτς ) «ανατρίχιασε» (ο Πρετεντέρης...).
Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΡΕΜΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ-ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ

Εικόνα
Γερμανίδα καθηγήτρια έκλαψε με λυγμούς στο Δίστομο γιατί όπως είπε “ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ”!Π. Καρβουνόπουλος 22/09/2016 | Μια Γερμανίδα καθηγήτριαστο μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.Είδε,έκλαψε με λυγμούς βουβά και είπε: “Τώρα ξέρω”! Πίσω της βουρκωμένοι 22 μαθητές της από το σχολείο Μ.Μπρεχτ της Νυρεμβέργης. Εδώ κι ένα χρόνο προγραμμάτιζαν αυτή την επίσκεψη.Όπως φάνηκε δεν περίμεναν να μάθουν αυτό που έμαθαν στο Δίστομο.Το μέγεθος της θηριωδίας τους συγκλόνισε.Τώρα ξέρουν…Πολλοί συμπατριώτες τους ακόμη δεν γνωρίζουν.Κάποιοι άλλοι παριστάνουν ότι δεν ξέρουν…

Ατατούρκ: Ο τζιχαντιστής που κατέστρεψε τη Σμύρνη και ο Ο Αντώνης Ρέμος που νιώθει υπερήφανος για τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ

Εικόνα
Ο Αντώνης Ρέμος νιώθει υπερήφανος για τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ22 Σεπτεμβρίου 2016,
Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε ο Αντώνης Ρέμος στην Hurriyet.
Ο Έλληνας τραγουδιστής που ταξίδεψε στην Αλικαρνασσό χαρακτήρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου λέγοντας παράλληλα πώς είναι υπερήφανος που γεννήθηκε στο χωριό του. ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΔΩ


Ας δούμε για τι ακριβώς είναι υπερήφανος ο γνωστός τραγουδιστής και φυσικά πνευματικος άνθρωπος (γιατί γελάτε;) :
 Ατατούρκ: Ο τζιχαντιστής που κατέστρεψε τη Σμύρνη
Του Βλάση Αγτζίδη (*)
01/09/2014
.

«…Πήγαμε λίγο πιο έξω, φρίκη! Βρεθήκαμε σε μια χαβούζα (σ.τ.σ. μεγάλο ανοιχτό λάκο). Γύρω γύρω, στα χείλια της χαβούζας σπαρταρούσαν κορμιά, και μέσα η χαβούζα ήταν γεμάτη κεφάλια. Έπαιρναν όποιον έπιαναν, τον πήγαιναν στην άκρια της χαβούζας, έκοβαν το κεφάλι και το έριχναν μέσα στην χαβούζα και τα κορμιά τα άφηναν να σπαρταρούν γύρω γύρω. Ήταν φοβερό. Όσοι το είδαν τρελάθηκαν. Το τρελοκομείο γέμισε από τρελούς…

TO BREXIT ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εικόνα
Greek Spirit
29-6-2016
ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Απαραίτητη προϋπόθεση γα να καταλάβουμε τι θα επακολουθήσει του δημοψηφίσματος στην Βρετανία είναι να θυμηθούμε αυτά που το hellenicsunrise γράφει εδώ και χρόνια σχετικά με τα αίτια του πολέμου στην Συρία και το σχέδιο  της Γερμανίας για ενεργειακή απεξάρτηση από την Τουρκία. Το hellenicSunrise υποστηρίζει σθεναρά και με κάθε ανάληψη της ευθύνης τα παρακάτω :  Ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε ως επακόλουθο της άρνησης του πρ. Άσαντ το 2009 να δεχθεί την διέλευση ενός αγωγού αερίου από την χώρα του, αγωγού Κατάρ-Σ.Αραβίας-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας- Β. Ηπείρου-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Εικόνα
Ευρωπαϊκή Ένωση και Δημοψηφίσματα, μια ολέθρια σχέση Αφιέρωμα με αφορμή το Brexit
Γράφει ο Αλέξανδρος Μινωτάκης 25/06/2016 Μετά την επικράτηση του #Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης με 52% ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας  με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έξοδο αλλά και τις σχέσεις που θα έχει εφ εξής με την Ε.Ε.. Σύμφωνα με το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 2 χρόνια ή και περισσότερο, αν υπάρξει συμφωνία για παράταση της κράτους-μέλους.  Δεδομένης της παραίτησης Cameron, περιορίζεται το ενδεχόμενο να αναιρεθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «εκ των έσω». Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το Brexit αυτή τη στιγμή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η μακρά, αντιδημοκρατική παράδοση της στη διαχείριση δημοψηφισμάτων με αποτελέσματα που δεν ικανοποιούν την ίδια.

Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εικόνα
Greek Spirit   26-8-2015 Η Ρωσία δείχνει αξιοσημείωτη υπομονή και κατανόησή στα πρόσφατα χαοτικά γεωπολιτικά παιχνίδια στην βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι που αποτελούσαν για καιρό τα αγαπημένα παιδιά τόσο των Ρώσων όσο και των ΗΠΑ απολάμβαναν εδώ και χρόνια την φροντίδα των δύο υπερδυνάμεων. Οπλισμός, εκπαίδευση, υποστήριξη στο πεδίο της μάχης ήταν τα ανταλλάγματα που λάμβαναν οι Κούρδοι και από τις δύο πλευρές.Ο λόγος είναι ότι οι Κούρδοι λόγω της ένοπλης αντιπαράθεσης τους με την Τουρκία τα τελευταία 25 χρόνια είναι οι μόνοι εμπειροπόλεμοι και οι μόνοι που θα μπορούσαν να  βοηθήσουν τους οπαδούς του Άσαντ που πολεμούσαν εναντίον των ισλαμιστών ενταγμένοι σε παραστρατιωτικά σώματα. Οι Ρωσοι  θεωρούσαν του Κούρδους σύμμαχους τους και φυσικά είχαν δίκιο. 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ 1893 Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 1897 Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝOΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
19-9-2016


Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897 ή, διαφορετικά, ο πόλεμος των τριάντα ημερών ή και Μαύρο '97 ή Ατυχής πόλεμος, ήταν ο πόλεμος που κήρυξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά του Βασιλείου της Ελλάδας το 1897, ως απόρροια της τότε έκβασης του Κρητικού προβλήματος, αρνούμενη η πρώτη το δίκαιο αίτημα της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Κρήτη προκειμένου ο ίδιος ο κρητικός λαός να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ο πόλεμος αυτός, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, με δεδομένο ότι δεν δόθηκε ποτέ διαταγή επίθεσης στο στρατόπεδο των Ελλήνων, "ακήρυχτος" όπως τον χαρακτήρισε η τότε ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, στην ουσία "οθωμανική εισβολή" κατέληξε σε ήττα της Ελλάδας και στην υποβολή της σε διεθνή οικονομικό έλεγχο ύστερα από απαίτηση της Γερμανίας . Εντούτοις η σημασία του υπήρξε τεράστια, όχι μόνο ως προς την εξέλιξη του Κρητικού ζητήματος που τελικά η Ελλάδα ήταν αυτή που δικαιώθηκε.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΧΑΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
GreekSpirit 19-9-2016 Πράγματι η Μερκελ χάνει αλλά........Η Μέρκελ είναι απλά μια ψόφια κότα που κάνει οτι λέει ο Σόιμπλε, άρα μάλλον άσχημα νέα είναι η άνοδος των ακροδεξιών λαικιστών, αν την διαδεχθεί ο Σόιμπλε ή μάλλον αν αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο τότε θα αναλάβει και επίσημα ο χειρότερος ανθέλληνας από την εποχή του Ξέρξη. Σε κάθε περίπτωση Σόιμπλε και Μέρκελ θα πουλήσουν το τομάρι του κόμματος τους ακριβά και προκείμενου να μειώσουν την φθορά του μέχρι τις εκλογές του 2017 στην Γερμανία και θα κόψουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, δηλαδή με την λήξη του τρέχοντος μνημονίου τον Μάρτιο του 2017 δεν θα καταρτιστεί καινούργιο και θα αφεθούμε στην τύχη μας. Οχι ότι τα μνημόνια μας έσωσαν, όμως αυτή την φορά θα βρεθούμε έτσι, απλά, χωρίς λεφτά,ούτε με τις ΄΄υποδόσεις'' 2 δις.Αυτά . Θα φτάσουμε στο σημείο  μόνοι μας να παρακαλάμε για ένα νέο μνημόνιο άνευ όρων , ακόμα και αν προβλέπει να πουλήσουμε , άσε ας μην πω τώρα..

Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Εικόνα
16-9-2016 Greek Spirit Πυρ ομαδόν από καναλάρχες που θα δωσουν μάχη μεχρι θανάτου.Ότι και να είναι ένας καναλάρχης, είτε υπόδειγμα πολίτη και επιχειρηματία, είτε μούτρο περιοπής και διαπλοκής, σε κάθε περίπτωση είναι άνθρωπος που έχει σχέση με την πιάτσα, και όλα τα κόλπα της.Δεν μπορεί μια ομάδα πλούσιων δήθεν αριστερών με καταβολές απο τις καταλήψεις των 15μελών των Λυκείων, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ ή έχουν δουλέψει στις επιχειρήσεις των γονιών τους ως διάδοχοι με το ακατολόγιστο του έκλυτου πρίγκηπα, δεν μπορούν λοιπόν αυτοί να σταθούν στα χωράφια εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Άλλο τα φεστιβάλ και το μπάφο και άλλο η αρένα στην οποία οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν επιβιώσει.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ

Εικόνα
Greek Spirit 11-9-2016 Η πρώτη ρωγμή του κεμαλικού καθεστώτος στην Τουρκία δημιουργήθηκε με την ίδρυση του Κόμματος Εθνικής Τάξεως του Νετσεμετίν Ερμπακάν, ενός Τούρκου πολιτικού ο οποίος ήταν ο πρώτος που αμφισβήτησε με το πολιτικό μανιφέστο του τον κεμαλισμό. Ο Ερμπακάν και το κόμμα του επιβίωσαν ενος κεμαλικού πραξικοπήματος το 1971 οπότε και τέθηκε εκτός νόμου για να επανέλθει δριμύτερος το 1973 με την είσοδο του κόμματος του στην βουλή.Ο Ερμπακάν αποτελούσε το πρώτο δείγμα πολιτικού που αμφισβητούσε τις αρχές του κεμαλισμού και που πρέσβευε το πολιτικό ισλάμ, δηλαδή την αρμονική σύζευξη θρησκείας στην όχι μόνο καθημερινότητα αλλά και στην παραγωγική διαδικασία και οικονομία.Ο ίδιος ήταν μορφωμένος μάχιμος μηχανικός και ιδρυτής βιομηχανίας κατασκευής κινητήρων, αποδεικνύοντας στην πράξη τα του, ότι δηλαδή άσκηση των θρησκευτικών κανόνων και παραγωγή πάνε μαζί. Ο Ερμπακάν θεωρείται ο πρώτος μέντορας του Ερντογάν.

“Λιθολοβισμός” Ερντογάν στο Αμερικανικό Κογκρέσο:”Είναι μανιακός”! Der Spiegel: ο δικτάτορας Ερντογάν

Εικόνα
“Λιθολοβισμός” Ερντογάν στο Αμερικανικό Κογκρέσο:”Είναι μανιακός”!
15/09/2016  Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ Οι Αμερικανοί βουλευτές λιθοβόλησαν τον Ερντογάν σε ημερίδα που οργανώθηκε στο Κογκρέσο με θέμα την Τουρκία. Επέκριναν δριμύτατα τον Πρόεδρο της Τουρκίας τον οποίο χαρακτήρισαν “Megalomanyak” (μανιακός ).

ΠΩΣ Η ΑΓΓΛΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
15-9-2016 
Είναι ευρύτερα γνωστές στην εποχή μας οι επιδιώξεις, οι συνωμοτικές πρακτικές, οι σκοτεινοί απόκρυφοι στόχοι και οι μεθοδευμένες στοχεύσεις της Μασονίας, καθώς και τα αποτελέσματα των πολιτικών που ακολούθησαν από τις αποφάσεις πολιτικών και ατόμων που ήταν οπαδοί της ή μέλη της (http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1718&obcatid=2). Πάρα πολύ γνωστά δημόσια άτομα υπήρξαν μέλη της, και υπό την καθοδήγηση της ιδεολογίας αυτής έλαβαν ιδιαίτερα σημαντικές αποφάσεις (όχι μόνο για την χώρα τους), ιδιαίτερα αιματηρές και βλαβερές για τους λαούς που κυβερνούσαν, και οι πράξεις τους διαμόρφωσαν σημαντικά τον κόσμο τον οποίο ζούμε σήμερα (μερικά γνωστά μέλη της ήταν οι Ουάσινγκτον και Τρούμαν στις ΗΠΑ, οι αρχηγοί των Γάλλων Επαναστατών κατά την Γαλλική Επανάσταση, όπως ο Λαφαγιέτ και ο Δαντών, υπεύθυνοι πρώτα για την πτώση του βασιλιά και μετά για την αιματηρή περίοδο της Τρομοκρατίας στην χώρα αυτή, ο Κερένσκυ στην Ρωσία, οι Νεόττουρκοι και Κεμάλ Αττατούρκ με τις γ…

BREXIT-FREXIT-NEXIT KAI Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Εικόνα
Κίνδυνος ντόμινο στην Ευρώπη με εκκλήσεις για δημοψηφίσματα 24 Ιουνίου 2016
Από Γαλλία και Ολλανδία οι πρώτοι ακραίοι πολιτικοί που ζητούν δημοψηφίσματα. Η Σκωτία δηλώνει υπέρ της ΕΕ ενώ το Σιν Φέιν ζητά απόφαση για την ιρλανδική επανένωση. Η ΕΕ δεν ακούει τους πολίτες, λένε Πολωνία, Νορβηγία, Ουγγαρία. Πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης προχώρησαν σε εκκλήσεις για δημοψηφίσματα στις χώρες τους, με σκοπό την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη νίκη του Brexit στο χθεσινό βρετανικό δημοψήφισμα. Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή της στους ψηφοφόρους που στήριξαν την αποχώρηση από το μπλοκ των 28. «Νίκη στην ελευθερία!» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, πριν κάνει έκκληση για γαλλικό δημοψήφισμα προκειμένου να επαναξιολογηθεί η θέση της χώρας της στην ΕΕ. «Όπως το έχω ζητήσει εδώ και χρόνια, τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο δημοψήφισμα στη Γαλλία και στις χ…

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
14 Σεπτεμβρίου 2016                                                               Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Η στενή σχέση των ναζί με το Ισλάμ  ήταν γνωστή και ιδιαίτερα στενή τόσο στην διάρκεια του Α όσο και του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο γνωστός απόγονος σημαντικής τραπεζικής οικογένειας της Γερμανίας,  Max fon Openheim, είχε προτείνει την  χρήση του  Ισλάμ ως εργαλείο τόσο στον Α, όσο και στον Β παγκόσμιο πόλεμο στην υπηρεσία της Γερμανίας, κάτι που πρότεινε και ο γερμανός πολιτικός  Εμπερχαντ φον Στορερ, σαν εργαλείο για σχεδία τους για εξέγερση των  200 εκατομμυρίων μουσουλμάνων, που διαβιούσαν όντως στις γαλλοαγγλικές  αποικίες και των 40 εκατομμυρίων μουσουλμάνων που ζούσαν στην ΕΣΣΔ.
Σκοπός ήταν την αγκίστρωση εκεί συμμαχικών στρατευμάτων ή σε περίπτωση που οι χώρες αυτές γινόταν ανεξάρτητες να γίνουν νέοι σύμμαχοι και γεωπολιτικά εργαλεία (αφού και  στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο ο σειχοισλάμης και ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ,ύστερα από παρότρυνση του…

Η κρυφή συμφωνία Τουρκίας - Αλβανίας το 1922 και το σχέδιο κατά της Ελλάδας

Εικόνα
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016
Ένα ντοκουμέντο που περιέχεται στον βιβλίο του πολιτικού Αλέξανδρου Κ. Παπαδόπουλου, «Άπειρος» Χώρα – Ο Αλβανικός Εθνικισμός και ο Οικουμενικός Ελληνισμός», και που κυκλοφόρησε το 1992 (παραμένοντας στην ανασκόπηση και τα συμπεράσματα απολείτως επίκαιρο) βοηθάει ιδιαίτερα στην ερμηνεία της..... εξάρτησης που εμφανίζει η Αλβανία και την επιρροή απ’ την Τουρκία. Πρόκειται για επιρροή που πολλές φορές δίνει την αίσθηση της δορυφορικής συμπεριφοράς. Η σχέση αυτή έχει βάθος και η Συμφωνία που υπεγράφη τότε μυστικώς είναι σε ισχύ όλα τα χρόνια. Μπορεί να ανεστάλει προσωρινώς σε ορισμένα σκέλη της την περίοδο του κομουνιστικού απομονωτισμού, αλλά σε πολύ πιο ισχυρές βάσεις, ενδεχομένως με κάποιες αλλαγές στη διατύπωση, επανήλθε μετά το 1991 και διαιωνίζεται.

Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΥΕΜΕΝΗΣ ΘΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Εικόνα
31-3-2015 Greek Spirit Πόλεμος στην Υεμένη από μια εμφύλια σύγκρουση μεταξύ της σιιτκής μειονότητας και των σουνιτών έχει πάρει διαστάσεις περιφερειακής σύγκρουσης η οποία θα στραγγαλίσει την Ευρώπη ενεργειακά. Οι Χούτι σιίτες και η πολιτοφυλακής τους με την παρασκηνιακή βοήθεια του Ιράν και της Συρίας κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο εμφύλιο σκηνικό προκαλώντας έτσι την άμεση και απροκάλυπτη επέμβαση της σουνιτκης Σαουδικής Αραβίας η οποία βομβαρδίζει πλέον με τα μαχητικά της σιιτκούς στόχους ακόμα και στην πρωτεύουσα της Υεμένεης Σαναά. Η Υεμένη ελέγχει την είσοδο στην Ερυθρά θάλασσα , δηλαδή την είσοδο της διώρυγα; του Σουέζ από όπου διακινείται το 75% του πετρελαίου και αερίου προς την Ευρώπη. Το Ιρανικό, το Καταριανό, το Κουβετιανό, το Ιρακινό και το Σαουδικό πετρέλαιο και αέριο  φορτώνονται στα λιμάνια του Περσικού κόλπου σε τάνκερ πλοία  - λόγω ελλείψεως αγωγών - τα οποία διαπλέουν τα στενά του Ορμούζ, την Αραβική χερσονησο και δια μέσω του Σουέζ φθάνουν ως την Ευρώπη. Εάν η φιλ…

ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ    13 -9--2016
Ως γνωστόν μετά το πέρας του Α’ και Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ιδρύθηκαν από τις νικητήριες δυνάμεις δύο οργανισμοί ασφαλείας με σκοπό την προστασία του πλανήτη από την απειλή του πολέμου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κινδύνων που μάστιζαν τον πλανήτη. Αυτοί οι οργανισμοί ήταν η Κοινωνία των Εθνών και ο ΟΗΕ. Η Κοινωνία των Εθνών (συντομογραφικά ΚτΕ, Κ.τ.Ε. και στα αγγλικά League of Nations) ήταν Διεθνής Οργανισμός - Σύνδεσμος που ιδρύθηκε το 1919, αμέσως μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Παρίσι. Ιδρύθηκε ως αποτέλεσμα της Συνθήκης των Βερσαλλιών κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας και σημείωσε σταθμό στην εξέλιξη των διεθνών σχέσεων, καθώς υπήρξε η πρώτη προσπάθεια για συνεννόηση όλων των κρατών πάνω στα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Στο απόγειό του, μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 1934 και έως τις 23 Φεβρουαρίου 1935, είχε 58 χώρες-μέλη.

Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ NA ΠΕΡΑΣΕΙ Ο SOUTH STREAM ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Εικόνα
Γράφει ο Greek Spirit                                                                          11-9-2016 Ο διακαής πόθος των Ρώσων είναι η κατασκευή ενός αγωγού αερίου που άλλοι τον ονομάζουν ως south stream άλλοι ως turkish stream , ο οποίος θα τροφοδοτούσε την Ελλάδα και  την Ευρώπη μέσω Τουρκίας .Ο αγωγός αυτός ήδη υπάρχει αλά είναι κατά το ήμιση ολοκληρωμένος όπως φαίνεται στην εικόνα αριστερά και ονομάζεται blue stream.Ωστόσο η χωρητικότητα του είναι μικρή και αρκεί μονο για να καλύπτει τις ανάγκες της τουρκικής αγοράς, γιαυτό εξάλλου δεν προεκτείνεται προς ανατολάς, δηλαδή προς Ελλάδα και Ευρώπη. H Ρωσία θέλει την επέκταση του παραπάνω αγωγού προς την Ευρώπηγια να μπορέσει να ανταγωνισθεί ένα άλλο αγωγό τον ΤΑΡ που αποτελεί την αντιπρόταση της Γερμανίας για την τροφοδοσία της Ευρώπης με αέριο απο τα νότια σύνορα της όπωςφαίνεται στην εικόνα παρακάτω

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΖΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικόνα
14-5-2014

Η κρίση που διάγουμε φυσικά και αποτελεί ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξωεθνικών παραγόντων υπό τον μανδύα της Ε.Ε.για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και την καταλήστευση των υδρογονανθράκων της αλλά και των φυσικών πόρων.
Ζούμε την εξέλιξη μιας πολεμικής  επιχείρησής εναντίον μας η οποία παρόλο που γίνεται με όχημα την οικονομία δεν παύει να απαντάει σε χαρακτηριστικά συμβατικού πολέμου.
Η εισβολή και καθυπόταξη μιας χώρας σε πρώτη φάση δεν είναι αρκετή για την διατήρηση της. Στην στρατιωτική  πρακτική αμέσως μετά την κατάληψη του λόφου και την εκδίωξη του εχθρού δεν επακολουθεί η ανάπαυση αλλά οι εργασίες που θα διασφαλίσουν την παραμονή του νικητή στο ύψωμα .

Ο Ν. ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Εικόνα
9-9-2016 Greek Spirit  Παραθέτω προεκλογική ομιλία του κ. Ν. Τράμπ που έδωσε την 9-7-2016 ενώπιον απόστρατων Αμερικάνων στην Πενσιλβανία. Από το 12ο λεπτό της ομιλίας του μιλάει ξεκάθαρα για την αποτυχία των ΗΠΑ στο μεσανατολικό και θέτει ως σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνη την Χίλαρι Κλίντον η οποία εξάλλου ήταν κι ΥΠΕΞ το 2009 όταν άρχισε το χάος. Ο Τράμπ κατηγορεί την Χίλαρι για την Λιβύη, το Ιράκ, την ανάδυση του Ιράν ως τοπικής υπερδύναμης που θα απορροφήσει το Ιράκ και τα κοιτάσματα του και την εν γένει ανατροπή των κοσμικών καθεστώτων και την διαδοχή τους από ισλαμιστές και το ισλαμικό κράτος, αλλά κυρίως κατηγορεί την Χίλαρι και Ομπάμα για την απώλεια της μαχητικής ισχύος και την πλήρη και πρωτοφανή αποδυνάμωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.Σαν πρώτο στόχο όταν εκλεγεί πρόεδρος θέτει την καταπολέμηση το ISIS και του Ισλαμικού Κράτους Αυτό το οποίο όμως αποτελεί είδηση είναι η απαρίθμηση των δεινών της αμερικανικής πολεμικής μηχανής και η αποδυνάμωση της απο την προεδρία Ομπ…

ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ Φ.Α. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ

Εικόνα
20-4-2014
Γράφει ο Greek Spirit Μία από τις αιτίες της ανάμειξης των ΗΠΑ και Γερμανίας (συνεπικουρούμενες από την Πολωνία) στην ανατροπή του φιλορωσικού καθεστώτος Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία το 2014 αποτελεί και η προσπάθεια των παραπάνω για τον έλεγχο των αγωγών της Ουκρανίας αλλά κυρίως η μετατόπιση των συνόρων της Γερμανικής ζώνης επιρροής ακόμα πιο κοντά με την Γεωργία και την Κασπία θάλασσα όπου βρίσκονται κοιτάσματα υδρογονανθράκων που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα Ρώσικα.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Τον Ιανουάριο του τρέχοντος είχα γράψει το παρακάτω κείμενο στο οποίο εξηγούσα ότι η μόνη και οριστική λύση για το πρόβλημα της Γερμανίας που λέγεται ''Ελλάδα'' είναι η παράδοση της στους Τούρκους.Μόλις εννέα μήνες μετά ας εξετάσουμε βήμα βήμα κατά πόσο είχα δίκιο ή άδικο.ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ-  ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. - ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ                                                  Έγραφα τον Ιανουάριο:  Greek Spirit 
22-1-2016  <<To κούρεμα καταθέσεων αποτελεί όλο και πιο δελεαστικό φινάλε πριν την τουρκική εισβολή στην Ελλάδα.
Οι ''ελληνικές'' ''τράπεζες'' εχουν χρεοκοπήσει.Το ίδιο βέβαια και το ''κρατος'' Δεν έχουν σάλιο στο ενεργητικό τους.Τα λεφτά για την πληρωμή των δημόσιων υπαλλήλων και των αναγκών του δημόσιου τομέα έρχονται κρυφά με αεροπλάνα από την Γερμανία κατά παράβαση των υποσχέσεων που δίνει φανερά η ΕΚΤ περί μη τυπώματος νέο…

Η ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ. Ο ΜΠΡΖΕΖΙΝΣΚΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ-Δεν φθάσαμε ακόμα στο σημείο κάμψεως της αμερικανικής υπεροχής, αλλά η ημερομηνία πλησιάζει γρήγορα και ο Βρζεζίνσκυ το γνωρίζει.

Εικόνα
Αύγουστος 31, 2016

Mike Whiney, Counterpunch. 26-8-16 [Ο κεντρικός αρχιτέκτονας του σχεδίου αμερικανικής παγκόσμιας κυριαρχίας, κορυφαίος στρατηγικός εγκέφαλος και σύμβουλος προέδρων, ο πολωνικής καταγωγής Σμπίγκνιου Μπρζεζίνσκυ, του οποίου το τελευταίο σύγγραμμα « Η Μεγάλη Σκακιέρα» κατέστη βίβλος αναφοράς για τους διεθνολογούντες και στην Ελλάδα, υποχρεώνεται σε ρεαλιστική ανασύνταξη σε αμυντικές θέσεις, διαπιστώνοντας «τεκτονικές διεθνείς ανατροπές» των δεδομένων. Αυτή η πολυσήμαντη και ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη αναθεώρηση υπολογισμών καταγράφεται σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Αmerican Interest» και αναλύεται στο κατωτέρω άρθρο του δημοσιολόγου Μάϊκ Χουίτνυ, στην ιστοσελίδα Counterpunch, έγκυρο όργανο της παράλληλης ελεύθερης ενημέρωσης. Πολύτιμη θρυαλλίδα και αφετηρία σοβαρού προβληματισμού, για όσους -αρμοδίως ή μη- αναζητούν στρατηγική εθνικής επιβίωσης, το διαφωτιστικό άρθρο αναφέρει τα ακόλουθα –με υπογραμμίσεις του συγγραφέα:]

ΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΄΄ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ''

Εικόνα
5-9-2016
<<Ο κ. Καλογρίτσας είναι Κουμπάρος του υπουργού Σπίρτζη. Ο οποίος πριν γίνει υπουργός ήταν στο ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ήταν και εξακολουθεί να είναι βασικός μέτοχος στην τράπεζα Αττικής. Στην οποία Τράπεζα Αττικής ο κ. Καλογρίτσας τυγχάνει να είναι ένας από τους κυριότερους πελάτες της. Ο κ. Καλογρίτσας, λοιπόν, πήγε καθυστερημένα την εγγυητική που του είχε δώσει η Τράπεζα Αττικής για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Αλλά ο κ. Ματζουράνης, που τυγχάνει να είναι ο νομικός σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου, έκρινε διαφορετικά. Λεπτομέρεια: Ο κ. Ματζουράνης είναι και νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής…>>

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ !!!!!

Εικόνα
Τι κρύβεται πίσω από τις συνεχείς οικονομικές ήττες της κυβέρνησης; - Γιατί μας αδειάζουν ΕΚΤ, ΔΝΤ, Fitch, ξένοι; 05/09/2016  Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μια οικονομία με προβλήματα που έχει μέλλον αλλά στην πραγματικότητα είναι μια άρρωστη – παθογενής κατάσταση με αδυναμία πρόβλεψης του μέλλοντος. Τι κρύβεται πίσω από τις συνεχείς οικονομικές ήττες της ελληνικής κυβέρνησης;
Το ΑΕΠ δεν βελτιώνεται και το 2016 αναμένεται να καταγραφεί ύφεση -0,6% με -0,7% ενώ για το 2017 ο στόχος για +1,8% μπορεί να είναι χαμηλότερος +1,5%.
Τα φορολογικά έσοδα κατακρημνίζονται και τον Αύγουστο του 2016.
Το χρέος προσεγγίζει τα 328 δισεκ. ευρώ χωρίς να διαφαίνεται φως στον ορίζοντα.
Από τα 15 προαπαιτούμενα τα 14 προαπαιτούμενα δεν πληρούνται.
Το χρηματιστήριο που είναι παλμογράφος της οικονομίας και προεξοφλητικός μηχανισμός είναι στάσιμο και δραματικά απαξιωμένο.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Εικόνα
ΕΞΑΛΛΟΣ ο Ομπάμα με τους Κινέζους... 4-9-2016
Στην τελευταία σύνοδο Κορυφής των G20 η άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κίνα στιγματίστηκε από επεισόδια. Οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι σνόμπαραν επίτηδες  τον Αμερικάνο  Πρόεδρο αφού μεταξύ άλλων δεν παρείχαν στο Air Force One ούτε σκάλα για να κατέβει ο Ομπάμα, αναγκάζοντας τον να κατέβει από την πίσω έξοδο του αεροπλάνου.  Μάλιστα με το που πάτησε το πόδι του στο κόκκινο χαλί, αντίκρισε διαμάχες Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων, ενώ ένας Κινέζος φώναξε, «Αυτή είναι η χώρα μας! Αυτό είναι το αεροδρόμιο μας». Ο ίδιος Κινέζος είχε τσακωθεί νωρίτερα με την Σούζαν Ράις σύμβουλο ασφαλείας του Ομπάμα, όταν η Ράις πήγε να κατευθυνθεί προς την αυτοκινητοπομπή.

ΣΟΚ! Σκοτώθηκε ο Οτσαλάν...

Εικόνα
4-9-2016
inShare
Την είδηση ότι ο Κούρδος ηγέτης,  Αμπντουλάχ Οτσαλάν, είναι νεκρός μετέφερε ο σημερινός ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, ο Selahattin Demirtaş, σε ομιλία του στην ανατολική Τουρκία.
Ο Demirtaş είπε ότι ο Οτσαλάν, ο όποιος κρατείται από το 1999 έγκλειστος στις φυλακές του νησιού Ιμραλί στην Προποντίδα, έχασε τη ζωή του στη βραδιά του πραξικοπήματος στη χώρα, εν μέσω της μάχης που έγινε στο Ιμραλί,

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ

Εικόνα
3-9-2016
Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι το μέλλον του εξαρτάται όχι από την Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας αλλά από την Οικονομία της. Η Οικονομία της Τουρκίας έχει ήδη πληγεί από τις Ρωσικές κυρώσεις οι οποίες αίρονται αργά, από τον τουρισμό που λόγω συριακού και προσφυγικού έχει ελαττωθεί σημαντικά και λόγω του  κινήματος των Στρατιωτικών που δημιούργησε πρόβλημα ασφάλειας ξένων Επενδύσεων στην Χώρα. Επί πλέον ο μόνιμος σχεδόν εμφύλιος πόλεμος με τους Κούρδους και οι τρομοκρατικές ενέργειες από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έως το Ντιαρμπεκίρ αυξάνουν το αίσθημα ανασφάλειας της χώρας.

Στοχασμοί Γύρω Από το Brexit

Εικόνα
Αυθαίρετοι «Μακροϊστορικοί» Στοχασμοί Γύρω Από το Brexit
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016  Θα τολμήσουμε κάποιες σκέψεις… «μακροϊστορικές» σχετικά με το Brexit– ίσως να φανούν αυθαίρετες στον απαιτητικό αναγνώστη, αλλά θα επικαλεστούμε το ελαφρυντικό της θερινής ραστώνης μα και το ότι η Ιστορία στην πραγματικότητα ποτέ δεν ακολούθησε ευθύγραμμη πορεία. Η Βρετανία, λοιπόν, από την εποχή της Ελισάβετ της Α΄ περίπου, οπότε και αναδεικνύεται ως δύναμη με παγκόσμιες αξιώσεις, είχε ως μόνιμη μέριμνα να μην επικρατήσει ΚΑΜΙΑ δύναμη στην ηπειρωτική Ευρώπη. Έτσι, διαμόρφωσε το δόγμα της «ισορροπίας δυνάμεων» στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ η ίδια εξαπλωνόταν στις θάλασσες. Άλλωστε, η «μοίρα» της και η εγγύηση της ελευθερίας της ήταν να «κυριαρχεί στα κύματα» (“Britannia, Rule the waves!”, κατά το γνωστό πατριωτικό άσμα του 18ου αιώνος). Και κάθε φορά που ανέκυπτε κίνδυνος να επικρατήσει κάποια δύναμη στην ηπειρωτική Ευρώπη, η Βρετανία («Μεγάλη» και θαλασσοκράτειρα, πλέον) τα κατάφερνε και τον ξεπ…