Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η SILICON VALLEY ΤΗΣ Μ ΑΝΑΤΟΛΗΣ THN ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ

Εικόνα
Τουρκία: Ας έρθει η Apple σε εμάς!30/08/2016
Η Γερμανία σε αντίποινα για το πρόστιμο των ΗΠΑ στην VW μετά το σκάδαλο των ρύπων ριχνει πρόστιμο στην Αμερικάνικη APPLE ύψους 13 δις ευρώ !!! Η πράξη αντεκδίκησης αυτή έρχεται αμέσως μετά  από την κατάρρευση των συνομιλιών για την ΤΤΙΡ , την συνθήκη με την οποία  οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν την Ε.Ε. πολιτεία τους. Τα αίτια για την κόντρα Γερμανίας-ΗΠΑ έχουν σχέση με παλιότερους λογαριασμούς σχετικά με παρακολουθήσεις της CIA και των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών με αντίκειμενο την Ε.Ε αλλά και τον πρόσφατο προσεταιρισμό της Τουρκίας απο τις ΗΠΑ και την κοινή εισβολή τους στην Συρία. Η Γερμανία ήθελε την Τουρκία δικό της αποκλειστικό ΄σύμμαχο για την καταστήσει ενεργειακό κόμβο όποτε τελικά γίνοταν ο αγωγός Κατάρ-Τουρκίας-Ελλάδας-Γερμανίας.
Το θέμα όμως είναι άλλο.Η Τουρκία η οποία κατηγορείται για διολίσθηση στον ισλαμισμό καλεί την APPLE  να αφήσει την ευρώπη και να εγκατασταθεί εκεί. Μπορεί ο Ερντογάν να είναι φανατικός της μπούργκας έχει ωστ…

ΕΥΡΩΠΗ: Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΗΚΕ

Εικόνα
Από την τηλεοπτική εκπομπή του Αλεξάντερ Ντούγκιν- Dugin’sGuideline με τίτλο: ΕΥΡΩΠΗ: Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ·Η Ευρώπη βρίσκεται αμείλικτα κοντά στο χείλος του «εμφυλίου» πολέμου (civil war) ·Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν , όσοι προκαλούν την τρομοκρατία στην Ευρώπη; ·Τζιχαντιστές & ακροδεξιοί εθνικιστές υποκινούνται αμφότεροι από Ουάσινγκτον & Σόρος ·Είναι η «Ευρωπαική Άνοιξη» αναπόφευκτη;

ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ''ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ''

Εικόνα
Greek Spirit
29-8-2016
Διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και  Τουρκίας , Κοτζιάς και Τσαβούσογλου αντίστοιχα, συναντήθηκαν στην Κρήτη την 28η Αυγούστου, κατόπιν επιστολής του τούρκου προς τον Έλληνα ομόλογο του. Η συνάντηση αν και άτυπη, διεξήχθη σε απαράμιλλα εγκάρδιο κλίμα, οι δύο άνδρες αντήλλαξαν φιλοφρονήσεις , έκαναν σπονδές στην φιλία, δηλώσεις κατά του ρατσισμού. Ο Έλληνας υπουργός μάλιστα μίλησε πρώτος ΄΄για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης- ΜΟΕ'' τα οποία -για όσους ασχολούνται στοιχειωδώς με τα ελληνοτουρκικά-δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά παραχωρήσεων προς τους τούρκους, ένα συγκεκαλυμμένος ενδοτισμός με τον μανδύα της συνεργασίας σε διμερή θέματα όπως πχ η παιδεία, το εμπόριο, ο πολιτισμός (μεγάλη παγίδα αυτό) ακόμα και η δήθεν διευθέτηση θεμάτων αλιείας στο Αιγαίο, διασυνοριακών διευθετίσεων σε μεταφορές και μορατόριουμ στην δράση των εκατέρωθεν ΕΔ στο Αιγαίο. ''Μορατόριουμ'' στο Αιγαίο έχει εξαγγελθεί πολλές φ…

ΕΛΣΤΑΤ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Εικόνα
· 28 Αυγ. 2016
Η Υπόθεση από την ιστοσελιδα NewsBomb :
«Γιατί οι δανειστές εκβιάζουν κι απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη διαπραγμάτευση αν δεν «αθωωθεί» ο Ανδρέας Γεωργίου για το φούσκωμα του ελλείμματος; Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας.
Το παιχνίδι πίσω από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια είναι πιο βρώμικο από όσο ενδεχομένως φαίνεται. Το «σύστημα» που οργάνωσε όλο αυτό το θανατηφόρο σχέδιο για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, με τεχνική βάση το τεχνητό έλλειμμα, βλέπει τις τελευταίες ώρες… εφιάλτες.

Γιατί η Ρωσία θα εισβάλει στην Γεωργία-Τουρκία- Μ.Ανατολή - Ο ρόλος της Κίνας για την επιτάχυνση των εξελίξεων

Εικόνα
 Το hellenic sunrise κατατρέχεται από ένα πρόβλημα που είναι ότι όταν προβλέπει κάτι το προβλέπει χρόνια πριν, όταν αυτό θεωρείται αδύνατο και έτσι λίγοι το λαμβάνουν υπ όψιν, αλλά και ότι όταν τελικά οι προβλέψεις γίνονται πραγματικότητα πάλι λίγοι το αναγνωρίζουν αφού οι προβλέψεις έχουν γίνει από χρόνια πριν και έχουν ξεχαστεί.Διαβάστε τι έγραφα το 2013 .Σε κάθε περίπτωση να έχετε υπ όψιν ότι το παρακάτω κείμενο γράφηκε πριν από τρία χρόνια αλλά παρόλη την ανακατοσούρα (βλέπε Ισλαμικό Κράτος -απόπειρα  πραξικόπηματος -εισβολή τουρκίας στην Συρία κατόπιν συμμαχίας με την Ρωσία η οποία ακύρωσε αυτή με τις ΗΠΑ οι οποίες με την σειρά τους δηλώνουν υποταγή στην Τουρκία-  η όξυνση του μεταναστευικού και η συμφωνία Τουρκίας  με Ε.Ε. ) μερικές αρχές και αίτια για τον πόλεμο στην Μ Ανατολή παραμένουν διαχρινικές. Όσο για την νεότευκτη συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας θα καταλάβετε ότι δεν είναι βιώσιμη εφόσον δεν απαλείφονται οι λόγοι για τους οποίους η Ρωσία ενεπλάκη στον πόλεμο και τους οποίους α…

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Οι ρόλοι Ερντογάν, Γκιουλέν και Χίλαρι

Εικόνα
Του Σωτήρη Κούκιου
26-80-2016

Έχουν περάσει σχεδόν 90 χρόνια όταν ο δάσκαλος και ιμάμης (μελετητής του Ισλάμ δηλαδή) Χασάν Αλ Μπάννα, ίδρυσε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Ισμαϊλία, αιγυπτιακή πόλη στο κανάλι του Σουέζ.
Από τον ιδρυτή της η Αδελφότητα πίστευε σε μια αυθεντική ερμηνεία των κανόνων του Ισλάμ με βάση την κυριολεκτική σημασία του Κορανίου, του τρόπου ζωής του Μωάμεθ και των βοηθών του της εποχής καθώς και της δικής τους μόνο ερμηνείας.
Το 1928 αποτελούσαν ένα νέο ρεύμα στο Ισλάμ που με τον χρόνο αποδείχτηκε ένα συντηρητικό κίνημα.
Μέσα σε 10 χρόνια ο Αλ Μπάννα και οι 6 ανώνυμοι Αιγύπτιοι που τον έπεισαν να ιδρύσει έναν αρχικά φιλανθρωπικό οργανισμό, έφτιαξαν μια καταπληκτική οργάνωση με 500.000 μέλη και παραρτήματα σε όλες τις Αιγυπτιακές επαρχίες.
Η δομή ανάλογη των τεκτονικών στοών και με πλούσιο κοινωνικό έργο αποδείχτηκε όχι μόνο αποτελεσματικά αλλά και ανθεκτική στις διώξεις, απαγορεύσεις, δολοφονίες εναντίον των μελών της.

Ποιοι παρέσυραν τους Ολυμπιονίκες στην γιάφκα του πελατειακού κράτους;

Εικόνα
Τι θέλουν οι αθλητές με αυτά τα πολιτικά σκιάχτρα της μεταπολίτευσης;
26 Αυγουστου 2016 10:08 Κρίμα τα παιδιά. Κρίμα τόσες χιλιάδες ώρες προπονήσεων, τόσος ιδρώτας, τόσες στερήσεις, τόση αγωνία.
Κρίμα τα παιδιά. Κρίμα να δίνουν το δικαίωμα σ΄αυτό άθλιο πελατειακό κράτος και στους διάτρητους θεσμούς του να λεηλατεί τη δόξα τους. Κρίμα που επέτρεψαν στον εαυτό τους, αυτοί οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, να συρθούν ως το κατώφλι ενός ακόμη ανεκδιήγητου Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Εικόνα
13-12--15
Από τον Greek Spirit
Το 1985 οι τιμές πετρελαίου παγκοσμίως παίρνουν την κατηφόρα συμπαρασύροντας μαζί τους και την τότε Σοβιετική οικονομία η οποία όπως και σήμερα βασίζονταν εξ ολοκλήρου στις εξαγωγές των υδρογονανθράκων της. Η πτώση των τιμών πυροδότησε μια σειρά δεινών στην σοβιετική οικονομία η οποία είχε ήδη τεράστια ελλείμματα λόγω της εισβολής και του πολέμου στο Αφγανιστάν. Εκτός από τις μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου μια σειρά διαρθρωτικών προβλημάτων στην σοβιετική οικονομία αλλά και η έλλειψη επενδύσεων στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων μείωσαν την ικανότητα της Ρωσίας να εξάγει πετρέλαιο κατά 50 %. Η πολιτική μαφία είχε ρημάξει την οικονομία και τις υποδομές.Η Σοβιετική Ένωση αφήνεται στα χέρια του Γκορμπατσόφ ο οποίος δρα σε δύο κατευθύνσεις, στην ικανοποίηση των αποσχιστικών τάσεων των χωρών της Βαλτικής και την σύναψη δανείων από το ΔΝΤ.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Εικόνα
14-6-2016 Γραφει ο Greek Spirit  Η εισβολη του Χίτλερ στην Ρωσία κατά τον Β΄ΠΠ έγινε αρχικά για την εξασφάλιση των πετρελαιοπηγών της Ρουμανίας αλλά και του Καυκάσου. Η Ρουμανία ως συμμαχική προς τον άξονα χώρα αποτέλεσε καθ όλη την διάρκεια του πολέμου τον κύριο προμηθευτή των Γερμανών σε πετρέλαιο. Η Ρουμανία αποτελεί το βορειότερο άκρο του τόξου Ρουμανίας-Βουλγαρίας-Έβρου-Αν. Αιγαίου- Κρήτης-Αιγύπτου και Σαουδικής χερσονήσου, τόξο στο οποίο υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Επειδή η Ρουμανία συνόρευε με την τότε ΕΣΣΔ, οι Γερμανοί για να εξασφαλίσουν ότι ο Στάλιν δεν θα έκανε κάποια απρόσμενη κίνηση για να καταλάβει την Ρουμανία, αποφάσισαν να εισβάλουν προληπτικά στην Ρωσία. Ο άξονας της εισβολής τους είχε κατέυθυνση και στόχο τον Κάυκασο , την Γεωργία και το Αζερμπαιτζάν απ΄΄οπου η ΕΣΣΔ κάλυπτε το σύνολο σχεδόν των δικών της αναγκών σε πετρέλαιο. Ετσι οι Γερμανοί εκτος απο την εξασφάλιση των Ρωσικών κοιτασμάτων θα καταλάμβαναν και τα Ρωσικά. Η επίθεση στέφθηκε με επι…

ΔΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ -Ο Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ

Εικόνα
Greek Spirit 23-8-2016 Πολλοί έχουν μπερδέψει την γεωπολιτική με τις ιπποδρομίες ή με το δημοφιλές παιχνίδι του ΟΠΑΠ, το ΚΙΝΟ ,όπου κληρώνει κάθε 15 λεπτά. Πολλοί έχουν ποντάρει στην Ρωσία με όρους τζόγου, επενδυμένου πολλές φορές με θρησκευτική επίφαση,και περιμένουν αναπαυτικά στον καναπέ τους να εισβάλει ο Πούτιν στο τάδε μέρος με ένα εκατομμύριο στρατού ή στο δείνα μέρος με τρία εκατομμύρια.Στις νεαρές ηλικίες μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του παραπάνω τρόπο σκέψηςέχουν παίξει τα διαδικτυακά παιχνίδια δήθεν στρατηγικής με δράκους και μπαζούκας.Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα αίτια της ανικανότητας να αντιληφθούν το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι η έλλειψη πληροφόρησης και  η προσπάθεια κατανόησης πολύπλοκων γεωπολιτικών ζητημάτων με την αναγωγή τους επάνω στα δεδομένα της πραγματικότητας του μέσου ανθρώπου που κινείται από το καφενείο στο σούπερ μάρκετ και από το φαρμακείο στο σπίτι . Ο Γ ΠΠ πόλεμος είναι κάτι παραπάνω από σίγουρος. Οι λόγοι είναι κυρίως δύο :

Μυστική πρόταση ΗΠΑ για ένωση Ελλάδας – Κύπρου!

Εικόνα
Του Θάνου Τζήμερου
20 Αυγούστου 2014
Την πρόταση την οποία υποστηρίζει έντονα ο Αμερικανός Πρόεδρος, επεξεργάστηκε ειδικός σύμβουλός του, πρώην Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών. Το βασικό σχέδιο είναι η πλήρης ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο με μόνη παραχώρηση στην Τουρκία μιας βάσης στο ανατολικό άκρο της Κύπρου, στη χερσόνησο της Καρπασίας. Η περιοχή θα εξακολουθήσει να είναι έδαφος της κοινής πλέον Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας, αλλά θα ενοικιαστεί για 50 χρόνια στους Τούρκους, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Κύπρος δεν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για επίθεση εναντίον τους. Το σχέδιο περιλαμβάνει απόδοση στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης των περιουσιών τους που είναι δεσμευμένες μετά τα γεγονότα του 1955, επαναπατρισμό όσων θέλουν να επιστρέψουν, αποζημιώσεις σε όσους δεν θελήσουν και επαναφορά του ειδικού καθεστώτος των νήσων Ίμβρου και Τενέδου. Για να διασφαλισθούν τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής μειονότητας η Κύπρος χωρίζεται σε 7 επαρχίες και δύο από αυτές, εκ περιτροπής, …

Τα Τίρανα αρπάζουν τη γη των Ελλήνων στη Χιμάρα

Εικόνα
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, Με πρόσχημα την ανάπτυξη στην «Αλβανική Ριβιέρα», ο Εντι Ράμα αρπάζει τα χωράφια από τους φυσικούς ιδιοκτήτες τους και τα δίνει σε φίλους του. Εκχερσώνουν και υπεραιωνόβιους ελαιώνες Ο Ελληνισμός της Χιμάρας δέχεται επίθεση! Με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη της προνομιακής, λόγω φυσικής ομορφιάς, περιοχής, η κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού Εντι Ράμα διεκπεραιώνει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων και εκδίωξης από τις πατρογονικές εστίες τους. Το σχέδιο έχει ως πρώτο στάδιο την άτυπη αλλαγή χαρακτηρισμού της γης (από αγροτική σε τουριστική), την απόσπασή της από τους Ελληνες φυσικούς ιδιοκτήτες της, την απόδοσή της ακόμα και με πλαστογραφίες τίτλων σε φιλοκυβερνητικούς «επιχειρηματίες» και, σε τελική φάση, τη μετακίνηση και την εγκατάσταση πληθυσμών από άλλες περιοχές της Αλβανίας για να εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο!

ΥΕΜΕΝΗ -Ο ""ΚΑΥΚΑΣΟΣ"" ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΣ- Η ΡΩΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Εικόνα
Greek Spirit 29-3-2015 Τον Δεκέμβριο του 2013 στην ρωσική πόλη του Βολγογκράντ εκδηλώθηκε τρομοκρατική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της  με 16 νεκρούς Ρώσους πολίτες.Η επίθεση καταλογίστηκε στους ισλαμιστές αυτονομιστές του Νταγκεστάν και η εκτέλεση της έγινε από μία ή δύο ''μαύρες χήρες'. Η ρωσική FSB πληροφόρησε τον πρ. Πούτιν ότι πίσω από την επίθεση δεν βρίσκονται απλά οι συνήθεις ύποπτοι αυτονομιστές του Καυκάσου άλλα ότι αυτήν την φορά η επίθεση συνδέονταν απευθείας με την Σαουδική Αραβία. Είναι γνωστό ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ χρηματοδοτούσαν τότε την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό κράτος του σήμερα όπως επίσης είναι γνωστο ότι οι ισλαμιστές αυτονομιστές του Καυκάσου είχαν πρώτοι εκφράσει το ''όραμα''τους για την δημιουργία Ισλαμικού Χαλιφάτου πολλά χρόνια πριν δημιουργηθεί το Ισλαμικό Κρατος στην Μ.Ανατολή.

ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Εικόνα
Greek Spirit
22-8-2016
Το Ισλαμικό Κράτος (DAESH ή ISIL) είναι κατασκεύασμα της CIA, της Χίλαρι Κλίντον, του ρεπουμπλικανικού βαθέως κράτους με προεξάρχοντα τον ΜακΚέιν .Το ΙΚ χρηματοδοτήθηκε από το Καταρ και την Σαουδική Αραβία και υποστηρίχθηκε επι του πεδίου των μαχών, δηλαδή επιχειρησιακά , από την Τουρκία.Στόχος του ΙΚ ήταν η κλιμάκωση του πολέμου εναντίον του Άσαντ και της Συρίας και η πτώση του πρώτου προκειμένου να μπορέσει το Κατάρ ένα αγωγό αερίου από το έδαφος της Συρίας, αγωγός που θα κατέληγε στην Γερμανία. Η μεταπολεμική ομοσπονδιακή  Γερμανία είναι επίσης δημιούργημα της CIA και της Αμερικής η οποία μπορεί μεν να την διαμέλισε σε ανατολική και δυτική αλλά στην ουσία την ένωσε και διέσωσε από τις φυγόκεντρες τάσεις μεταξύ των κρατιδίων που την αποτελούν και τα οποία ένωσε το 1890 ο Βίσμαρκ.Η ολοκληρωτική ήττα της Γερμανίας θα μπορούσε να την διαλύσει στο μεταπολεμικό τοπίο κάτι το οποίο αποσόβησαν οι ΗΠΑ.Η Γερμανία όπως ακριβώς και το Ισλαμικό Κράτος εξυπηρέτησε τα συμ…

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΝΕΡΟ- ΤΡΟΦΙΜΑ (ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ) ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Δεν είναι φάρσαΗ Γερμανία καλεί τους πολίτες να συγκεντρώνουν τρόφιμα και νερό για περίπτωση επίθεσης Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καλέσει τους πολίτες της χώρας να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού, για την περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια επίθεση ή μια καταστροφή, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

AΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ

Εικόνα
Δημοσιεύω το σχόλιο του χρήστη ''Αθανάσιος'' στην πλατφόρμα  Disqus σε γνωστό ιστολόγιο σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία ,την απόφαση της να διαθέσει ακόμα και την ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ στον ρωσικό στρατό και την αλλαγή συμμαχιών στην περιοχή, Ιράν -Τουρκία-Συρία-Ρωσία απο την μια μεριά και ΗΠΑ και Κούρδοι απο την άλλη, και στην μέσητο ισλαμικό κράτος
Αθανάσιος
Ας μην ειμαστε βιαστικοι. Οι παραδοξες κινησεις που βλεπουμε ανηκουν στη σφαιρα μιας παγιας ροης τεκτενομενων, λιγο πριν ξεσπασει ενας παγκοσμιος πολεμος. Υπενθυμιζω (η γνωστοποιω): λιγους μηνες πριν την εναρξη του β' παγκοσμιου πολεμου,λαμβανει χωρα μια συμφωνια αναμεσα σε ηγετες και υπουργους εξωτερικων,τους οποιους κανεις, στα χρονια που ακολουθουν, δεν προκειται να δει ξανα μαζι,διοτι θα διακεινται σε αντιμαχομενα μερη. Ειναι η συμφωνια του Μοναχου. Στις 29 Σεπτεμβρου 1938 υπογραφεται αναμεσα στον Χιτλερ, τον Τσαμπερλεν (πρωθ. Μ.Βρετανιας) τον Νταλαντιε (πρωθ. Γαλλιας) και τον Μπενιτο Μ…

ΓΙΑΤΙ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ - ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ- TA ΣΗΡΙΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

Εικόνα
Η ήπια ισχύς της Τουρκίας
Η Πολιτική Συγκέντρωσης Ήπιας Ισχύος της Τουρκίας
Η λέξη Βαλκάνια προέρχεται από τη τουρκική λέξη «μπαλκάν » (balkan) που σημαίνει όρος. Αυτή η λεπτομέρεια μας βοηθά να καταλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της συγκεκριμένης χώρας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Αλλαγή στις στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας
Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης, έχουν λάβει χώρα σημαντικές αλλαγές στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της γειτονικής μας χώρας. Η κύρια στρατηγική της Τουρκίας , αφορά την ανάδειξή της ως ήπια δύναμη σε περιφερειακό ή και διεθνές επίπεδο. Αυτή η μεταστροφή στην εξωτερική πολιτική αποδίδεται , αφενός στη διαδικασία εξευρωπαϊσμού της Τουρκίας, στην επιδίωξη ισχυροποίησης της θέσης της εν όψει της ένταξής της στην Ε.Ε και γενικότερα στην αναβάθμισή της απέναντι στη Δύση.
Η πολιτική λοιπόν που ακολουθεί η Τουρκία φαίνεται να δίνει ιδιαίτερο βάρος στη συγκέντρωση ήπιας …

Άκρως αποκαλυπτικός Κακλαμανάκης: Το ’88 ο Τσοχατζόπουλος με έλιωσε σα μυρμήγκι

Εικόνα
20 Αυγούστου 2016, Αίσθηση προκαλούν τα όσα υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο άλλοτε χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, καθώς αποκαλύπτει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον έκοψε από την πρώτη του Ολυμπιάδα. Το 1988, με εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποκλείστηκε άδικα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το 2000, πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, έκανε προετοιμασία παρουσία σωματοφυλάκων, καθώς η επιμονή του να καταγγέλλει δημόσια τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό ενοχλούσε κάποιους.

Ο Γ ΠΠ ΑΡΧΙΣΕ -ΠΙΑΣ΄ Τ΄ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ

Εικόνα
Greek Spirit  21-8-2016 Οι Κούρδοι κατόπιν υποσχέσεων για ίδρυση ανεξάρτητου κράτους ανέλαβαν για λογαριασμό των ΗΠΑ την εκδίωξη των ισλαμιστών δυτικά (αριστερά) του Ευφράτη  (Μανμπίζ, Τζαραμπουλόυζ). Οι Ρώσοι συμφώνησαν με το παραπάνω μέχρι την συγνώμη του Ερντογάν οπότε και άλλαξαν γνώμη και τώρα δεν υποτηρίζουν τους Κουρδους εφόσον ούτε ο Ερντογάν που είναι ο νέος φίλος της Ρωσίας τους θέλει ζωντανούς.Ούτε και το Ιράν το οποίο αποτελούσε σύμμαχο της Ρωσίας και όταν ο Ερντογάν με την  ''συγνώμμη'' του έγινε φίλος της Ρωσίας έγινε και φίλος του Ιράν.Το Ιράν δεν θέλει ίδρυση κουρδικού κράτους στην βόρεια Συρία διότι φοβάται μην αρχίσουν και οι Κούρδοι του Ιράν να οραματίζονται τα ίδια. Γιαυτό και το Ιραν με χαρά διέθεσε ολόκληρη αεροπορική βάση στην Ρωσία από όπου η τελευταία θα μπορεί με άνεση να χτυπάει τόσο το ισλαμικό κράτος όσο και τους Κούρδους. Ούτε ο Άσαντ θέλει τους Κουρδους από ότι φαίνεται τελικά αν και ακόμα βασίζεται πανω τους για την απελευθέρωση της Τζ…

ΑΠΟ ΤΟ 2010 Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΝ Μ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ

Εικόνα
Η Κίνα και Ρωσία σε κούρσα για την εισβολή και κατάληψη των κοιτασμάτων στην Μ.Ανατολή 2-4-2014Greek Spirit Σε προγενέστερο άρθρο εξετάσαμε  σενάριο εισβολής της Ρωσίας στην Τουρκία και Μ.Ανατολή (περισσότερα εδώ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html) Ωστόσο η Μ.Ανατολή αποτελεί πόλο έλξης και για την Κίνα η οποία αγωνιά για την διασφάλιση της ομαλής της τροφοδοσίας με υδρογονάνθρακες .Από το 2015 οι ΗΠΑ θα καταστούν ενεργειακά ανεξάρτητες λόγω εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του σχιστολιθικού αερίου στην επικράτεια τους .
Η Αμερική από το 2015 , το αργότερο το 2019 θα καταναλώνει λιγότερο φυσικό αέριο από όσο θα παράγει και για πρώτη φορά στην ιστορία θα καταστεί όχι απλά παραγωγός και ανεξάρτητη ενεργειακά χώρα αλλά και εξαγωγέας με ότι σημαίνει αυτό στην διαμόρφωση των τιμών  και  του ενεργειακού χάρτη διεθνώς  .Με άλλα λόγια η σχέση εξάρτησης και υποτέλειας  στους Άραβες λαμβάνει τέλος .

ΦΤΗΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Εικόνα
Greek Spirit
19-8-2016
Στο άρθρο μου ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/08/blog-post_18.html  τολμάω να κάνω μερικές προβλέψεις σχετικά με την Συρία και την Ουκρανία. Συγκεκριμένα γράφω ότι για την Συρία υπάρχει ήδη εκπονημένο σχέδιο τριχοτόμησης της σε δυτική, βόρεια και νοτιοανατολική.Οι Κούρδοι θα ιδρύσουν κράτος στην βόρεια Συρία. Έτσι γράφω, και έτσι πιστεύω. Ωστόσο από την άνεση του καναπέ μας και του tablet μας γράφουμε οι μεν και διαβάζουν οι δε με περίσσεια άνεση σχετικά με τις τύχες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ,άμαχων, γέρων, παιδιών. Το ίδιο κάνουν και οι κυρίαρχοι του κόσμου αυτού όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, κάποιοι θρησκόληπτοι μουλάδες του Ιράν οι οποίοι αυτή την φορά αφού έκοψαν και έραψαν επι του χάρτου είναι έτοιμοι να σκοτώσουν κι άλλο κόσμο που αντιστέκεται στα σχέδια τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΔΑ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΩΝ

Εικόνα
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Θα πάω στο χωριό μου...(ναι, ε;)


Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015του Δ. Καμπουράκη

Το ακούω όλο και συχνότερα: «Θα πάω στο χωριό μου. Θα βάλω πατάτες, ντομάτες, μαρούλια, κοτόπουλα, κουνέλια. Θα μαζεύω το λάδι μου. Θα ‘χω το κρασί, το τσίπουρο μου. Εκεί τα πράγματα είναι φτηνά. Κι έπειτα τι να κάνω στην Αθήνα χωρίς δουλειά; Εκεί θα επιβιώσω.»

Αμ, δεν θα πας. Κι αν πας, θα φύγεις γρήγορα.

ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Εικόνα
GreekSpirit 18-8-2016 Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πρώτο, και το εννοώ όταν λέω πρώτο, το hellenic sunrise είχε προβλέψει ακόμα από το 2013 την τριχοτόμηση της Συρίας, κάτι το οποίο φαίνεται ως σίγουρο σήμερα. Μπορείτε να δείτε τι εγραφα στο Η ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ- ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ''Β'' ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6502.html. Η Συρία θα τριχοτομηθεί σε   α.Δυτική όπου θα βρουν καταφύγιο οι Αλαουίτες,οι χριστιανοί και οι κοσμικοί σουνίτες μουσουλμάνοι που δεν θέλουν να έχουν σχέση με τους ισλαμιστές . Η δυτική Συρία θα κατέχει τόσο το Χαλέπι, την Χομς, την Δαμασκό, την Παλμύρα όσο και τα παράλια με την ανάλογη ΑΟΖ .Επίσης θα συνορεύει με τον Λίβανο τον οποίο η Συρία θεωρεί δικό της έδαφος εφόσον κατά τον διαμοιρασμό της Μ.Ανατολής το 1926 με το σύμφωνο  Σάικς-Πικώ ο Λίβανος παρόλο που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι με την σημερινή Συρία αποκόπηκε σε ξεχωριστό κράτος. Κρατήστε αυτό για τον Λίβανο , είναι πολύ σημαντικό, θ…

ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-Ε.Ε. ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
13-4-2015 Greek Spirit H Γερμανία ως η μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη στην Ευρώπη έχει τεράστιες ανάγκες σε ενέργεια . Την ανάγκη αυτή μέχρι και σήμερα καλύπτει με εισαγωγές αερίου και πετρελαίου από την  Ρωσία μέσω δικτύου αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία αλλά και μέσω αγωγών που διασχίζουν την Βαλτική θάλασσα συνδέοντας έτσι την χώρα του Χίτλερ απευθείας με την Ρωσία. Η Γερμανία απολαμβάνει προνομιακό καθεστώς στην τροφοδοσία της διότι ο αγωγός North Stream παρόλο που δεν μπορεί να παρέχει στην Γερμανία το σύνολο του αερίου που χρειάζεται εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό ότι ακόμα και εάν ο Πούτιν καταργήσει το 2017 την εξαγωγή αερίου μέσω Ουκρανίας, η Γερμανία θα μπορέσει να σταθεί ενεργειακά έστω και με προβλήματα.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

Εικόνα
Greek Spirit  16-8-2016 Επανέρχεται στο προσκήνιο η κατάργηση του δολαρίου στις εμπορικές συναλλαγές χωρών οι οποίες θέλουν να αποστασιοποιηθούν από την επιρροή των ΗΠΑ.Οι ΗΠΑ παρόλο που το έλλειμμα  του προϋπολογισμού τους ξεπερνάει τα 50 δις δολάρια μπορούν ακόμα να τυπώνουν χρήμα χωρίς να θέτουν τον εαυτό τους σε επιτηρήσεις όπως πχ  υπέστη η Ελλάδα.Ο λόγος είναι απλός.Το δολάριο χρησιμοποιείται ως το νόμισμα των διεθνών συναλλαγών.Δηλαδή εάν πχ η Ιαπωνία έχει κλείσει ένα συμβόλαια αγοράς πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία ύψους 1 δις δολαρίων , τότε αυτά τα χρήματα πρέπει να υπάρχουν κάπου , είτε σε άυλους τίτλους είτε σε ρευστό.Συνεπώς οι ΗΠΑ έχουν την ευχέρεια να προσπερνάνε τους όποιους περιορισμούς που διέπουν χρεοκοπημένα κράτη για το τύπωμα χρήματος εφόσον τυχόν έλλειψη δολαρίου στην διεθνή αγορά θα σημάνει την κατάρευση του εμπορίου.Βέβαια όποιος έχει προσπαθήσει να αντικαταστήσει το δολάριο στις συναλλαγές του με άλλες χώρες , όπως ο Σαντάμ Χουσέιν και ο Καντάφι, τον έφαγε …

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤιΚΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1970

Εικόνα
Το πολιτικό Ισλάμ στην Τουρκία
Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 26 Ιουλίου 2016. Μετά τα πραξικοπήματα του 1960 (όταν εκτελέστηκε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός), 1971, 1980 και 1997, αντί να λέμε ότι τη φετινή απόπειρα την οργάνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν, μάλλον θα έπρεπε να λέμε ότι καθυστέρησε. Ας θυμηθούμε ορισμένες στοιχειώδεις κοινωνικοπολιτικές παραμέτρους. Πρώτον, η Τουρκία είναι μία βαθειά διχασμένη χώρα: μεταξύ Κεμαλιστών και Ισλαμιστών. Δεύτερον, τα τελευταία χρόνια έγινε μία τεραστίων διαστάσεων μεταμόρφωση: σήμερα, οι μισοί Τούρκοι στηρίζουν το πολιτικό Ισλάμ (Ερντογάν), το ένα τρίτο είναι Κεμαλιστές και το υπόλοιπο ένα έκτο αποτελείται από μειονότητες (Κούρδοι, Αλεβίτες κλπ). Τρίτον, ο στρατός είναι καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων από την ίδρυση της Τουρκίας το 1926 και απόλυτος εγγυητής του Κεμαλισμού.

Η ''ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ'' ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ-Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ- ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΖΙΝΩΝ - Ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ- Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Εικόνα
17-7-2014
Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια υπήρχε διαδομένη μια θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία η Ε.Ε ( από δω και πέρα θα αναφέρεται ως ''Γερμανία'') ήθελε την αποβιομηχάνιση του ευρωπαϊκού νότου και την μετατροπή του σε θέρετρο στο οποίο θα ξεκουράζονται οι κουρασμένοι εργάτες του βορά. Εκείνη την τόσο μακρινή πλέον εποχή όποιος τολμούσε να υποστηρίξει την παραπάνω θεωρία θεωρούνταν το λιγότερο γραφικός και λοιδωρούνταν ανηλεώς διότι τόλμησε να θίξει την προοπτική της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των ισότιμων κρατών και άλλων παρόμοιων υψηλών ιδεολογημάτων. Όλοι περίμεναν την ανάπτυξη της οποία την μορφή δεν γνωρίζανε αλλά εν πάση περιπτώσει κανείς δεν δεχόταν ότι η Ελλάδα θα αποτελούσε τον απόπατο των μεθυσμένων Βρετανών τουριστών που ξερνάνε ποικιλόχρωμα κοκτέιλ ΄΄μπόμπες΄΄. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι  το σχέδιο αναβιώνει χρησιμοποιείται και ως επικοινωνιακό…

π.Νικόλαος Λουδοβίκος - Ο δρόμος της εμβάθυνσης του χριστιανού

Εικόνα

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ HOT SPOTS ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Εικόνα
Greek Spirit 
5-2-2016


Στα νησιά θα δημιουργηθούν τα περίφημα hot spots τα οποία ΔΕΝ θα είναι στρατόπεδα συγκεντρώσεως προσφύγων όπως εσφαλμένα νομίζετε, αλλά ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας από τα οποία οι ''παράτυποι'' μετανάστες, οι πρόσφυγες, και όπως αλλιώς θέλετε να τους ονομάζουμε, θα μπαινοβγαίνουν ελεύθερα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών θα περιφέρονται αρχικά στα μικρά ελληνικά νησιά, ταισμένοι και με άπειρο ελεύθερο χρόνο. Είναι φανερό ότι όχι μόνο θα πληγεί ο τουρισμός αλλά θα αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση των νησιών.Οι αλλοδαποί αυτοί δεν σκοπεύουν να προβούν σε παράνομες πράξεις και εγκλήματα, δεν υπάρχει λόγος. Η παρουσία τους και μόνο σε βάθος χρόνου θα μετατρέψει τα νησιά μας σε Κυψέλη, την συνοικία του κέντρου της Αθήνας. Τι έγινε στην Κυψέλη; μα η εκχώρηση της συνοικίας και κυρίως της ακίνητης περιουσίας των εκεί Ελλήνων στους αλλοδαπούς. Η Κυψέλη και ο Άγιος Παντελεήμονας αποτελούν ήδη γκέτο αλλοδαπών. Ποιος Έλληνας δεν γνωρίζει πλέον ότι σε διαμερίσματ…

Κανένα ανεξομολόγητο κακό δεν θα μείνει κρυφό, όλα θα αποκαλυφθούν

Εικόνα
Greek Spirit  14-8-2016 Η κ. Άννα Κορακάκη ξεσκέπασε την δόλια αδιαφορία των όποιων τέλος πάντων αρμοδίων για την υποστήριξη της προσπάθειας της. Όλοι όσοι νόμιζαν ότι δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ η  όχι απλά αδιαφορία τους αλλά ο πόλεμος εναντίον της, τρέχουν να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Η DEUTCHE BANK αποτελεί πλέον  ''σαπάκι''' με υπερέκθεση σε αεριτζίδικα ομόλογα και χρεόγραφα στα οποία έχει επενδύσει σχεδόν όλο το ενεργητικό της.Ακριβώς όπως ο εγκληματίας πιάνεται από κει που δεν το περιμένει , έτσι και οι ψήστες ανθρώπων και δολοφόνοι βρεφών κατά τον Β ΠΠ τρέχουν να βρουν καταφύγιο διότι σε ενδεχόμενη νέα κρίση όπως αυτή του 2008 η τράπεζα τους θα χρειαστεί κεφάλαια τα οποία δεν υπάρχουν, ούτε ίδια, ούτε από το γερμανικό κράτος. Όσοι μας έβαλαν σε επιτήρηση, μνημόνια και κρίση το 2010 το έκαναν με δόλο και με χαλκευμένα στοιχεία.Αυτό υποδεικνύει η δίωξη κατά των αρμοδίων της ΕΛΣΤΑΤ, δίωξη η οποία αφού πέρασε απο σαράντα κύματα και παύσεις, τελικά με το πεί…

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ''ΟΚ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εικόνα
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου 2016 ο Ερντογάν έχει έρθει σε ρήξη με το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ευρώπη. Η προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την Ρωσία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία όπως αναφέρω στο ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΟΔΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ -Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/08/blog-post_59.html .
Τρείς μήνες πριν την  απόπειρα πραξικοπήματος είχα γράψει το παρακάτω το οποίο περιγράφει τους λόγους που η δύση θα δώσει άδεια στην Ρωσία να τελειώνει με τον Ερντογάν . Οι αντδράσεις του τελευταίου μετά την 15 Ιουλίου και η συμπεριφόρα του που φέρνει σε αμηχανία ακόμα και συμμαχους του όπως η Γερμανία συνηγορούν στα όσα γράφω παρακάτω
 ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ''ΟΚ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  Γράφει ο Greek Spirit 28-4-2016 Διαβάζουμε στο έγκριτο http://www.analyst.gr/ και  στο συγκλονιστικό άρθρο Ρωσία, η μάχη των μαχών, ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας (Bank Ros…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΟΛΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ SOUTH STREAM ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εικόνα
GreekSpirit 9-8-2016
Πριν προχωρήσουμε στην εξέταση των αιτιών προσέγγισης Πούτιν-Ερντογάν, παρακαλώ διαβάστε τι έγραφε το hellenic sunrise τον Δεκέμβριο του 2014 στο ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - Ο ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

<<Γιατί όμως ο Πουτιν αναζητά την συμμαχία-συνεργασία της Τουρκιας ; Η Ρωσία εξάγει αέριο μέσω Τουρκία εδώ και χρόνια- και ειδκά μετά το ξέσπασμα της Ουκρανικής κρίσης - με τον αγωγό BLUE STREAM o οποίος φαίνεται στην εικόνα κάτω

Η Τουρκία και Ρωσία έχουν μεν αγεφύρωτες διαφορές στην εξωτερική τους πολιτική με αποκορύφωμα τον κίνδυνο που αποτελεί η πρώτη για την Ρωσία σχετικά με την Τσετσενία. Η Τουρκία ως προστάτης των ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους-από κοινού με το Κατάρ το οποίο και χρηματοδοτεί τόσο την οικονομία της Τουρκίας όσο και το Ισλαμικό Κράτος- σχεδιάζει την μεταφορά του πολέμου στην Τσετσενία όπου εδώ και 20 χρόνια οι ισλαμιστές Τσετσενοι πολεμούν με την Ρωσία για την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους της Υπερκαυ…

ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ-Η Ρωσία δεν είναι ψιλικατζίδικο στο οποίο πάει κανείς όταν κλείσει το σούπερ μάρκετ.

Εικόνα
Greek Spirit
7-8-2016
Ανεξάρτητα απο το ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου το σίγουρο είναι μετά τις αντιδράσεις του καθεστώτος Ερντογάν ότι όλοι όσοι έχουν δικαίως ή αδίκως κατηγορηθεί ως υποκινητές, έχουν κάθε λόγο σήμερα να οργανώσουν ένα νέο πραξικόπημα. Ο Ερντογάν αντέδρασε σε δύο κατευθύνσεις.Η πρώτη αφορά στην καταστολή της όποιας δημοκρατίας και ευνομίας στο εσωτερικό της Τουρκίας με τις διώξεις εναντίον δεκάδων κυριολεκτικά χιλιάδων ανθρώπων -κοντεύουν τις 70,000 και αυξάνονται αλλά και την σύγκρουση με το υγιές οικονομικό και επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας. Το δεύτερο πεδίο στο οποίο κατεύθυνε τις αντιδράσεις του και τα αντίμετρα είναι αυτό της εξωτερικής πολιτικής με την ρήξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρώπη την οποία και απειλεί με το άνοιγμα της κάνουλας των προσφυγικών ροών. Πως άραγε ο Ερντογάν θα μπορέσει να διατηρήσει τις παροχές στους αστυνομικούς, οπαδούς του κόμματος και τους ΄΄ισλαμοφρουρούς'' του όταν η οικ…

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ -Η Γεωργία θα μπορούσε να αποτελέσει το μέσο με το οποίο η Ρωσία θα μπορούσε να εκβιάσει την Δύση με μια νέα εισβολή

Εικόνα
 5-4-2016
Πολλοί μου ζητάτε να γράφω για τις τρέχουσες  εξελίξεις σε καθημερινή βάση.Πάντοτε απαντώ πως όποιος με παρακολουθεί συστηματικά θα γνωρίζει ένα με δύο χρόνια πριν τι θα συμβεί.Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του hellenic sunrise είναι ότι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, μπορεί και προβλέπει μήνες πριν τις εξελίξεις, την στιγμή που φαίνονται απίθανες. Έτσι πολλά άρθρα μου όταν διαβάζονται'' φρέσκα'' γρήγορα ξεχνιούνται διότι οι προβλέψεις που αναφέρονται δεν γίνονται πιστευτές. Σας έχω γράψει για το grexit, για τις ΕΟΖ,για την ανάμειξη της Ρωσίας στην Συρία, για τις βλέψεις της Κίνας στην Μ.Ανατολή, την τελική λύση που δεν είναι άλλη από την εισβολή της Ρωσίας σε Τουρκία και Αραβική χερσόνησο, για την προσφυγική κρίση και την μετατροπή της Ελλάδας σε Συρία κ.α..Τελευταία αποφάσισα να αναδημοσιεύω τα παλαιότερα κείμενα μου, εφόσον όλες  οι προβλέψεις μου έχουν πέσει μέσα. Παρακάτω θα διαβάσετε μια ανάλυση για τις κινήσεις Πούτιν στην περιοχή του Καυκάσου.Με αφορμή την …

ΜΕ ΤΑ 42 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Εικόνα
Greek Spirit  17-7-2016 Μαθαίνoυμε ότι 42 πολεμικά ελικόπτερα του τουρκικού στρατού αγνοούνται έχοντας εξαφανιστεί, προφανώς από τους  πραξικοπηματίες τουρκους στρατιωτικούς. Που θα μπορούσαν να καταφύγουν και πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν; Τα ελικόπτερα ως πτητικά μέσα δεν μπορούν επι μακρόν να σταθμεύουν στο ύπαιθρο χωρίς υποστήριξη εδάφους. Ναι μεν τα ελικόπτερα έίναι ευέλικτα μέσα αλλά δεν είναι αυτοκίνητα στα οποία τραβάς χειρόφρενο και τα ξεχνάς. Συνεπώς τα ελικόπτερα έχουν καταφύγει σε αεροδρόμια ή τέλος πάντων εγκαταστάσεις όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανεφοδιασμού τους- συντήρησης τους και πανω απ όλα απόκρυψης τους εφόσον οι πραξικοπηματίες δεν θέλουν να πιαστούν, ειδικά τρώγοντας παστουρμά και ψωμί μέσα σ ένα ελικόπτερο κάπου σε ένα χωράφι και να πρέπει να δικαιολογήσουν γιατί δεν  είναι αραγμένο σε υπόστεγο στρατιωτικού αεροδρομίου.  Αλά ας πάμε λίγο πίσω.Τo hellenic sunrise υποστηρίξε σθεναρά ότι το πραξικόπημα οπερέτα στήθηκε και σκηνοθετήθηκε απο τον ίδιο τον Ερ…

Ενα Ρώσικο ντοκιμαντέρ για το Βυζάντιο το οποίο μας δείχνει το μέλλον.

30-5-2014
Δείτε ένα ντοκιμαντέρ Ρωσικής παραγωγής με την σύνοψη της Βυζαντινής ιστορίας και με ιδιαίτερο βάρος στα διαχρονικά προβλήματα και αδυναμίες που οδήγησαν στην πτώση της αυτοκρατορίας και την φυσικά την άλωση της Πόλης. Πέρα όμως από τα παραπάνω το ντοκιμαντέρ αυτό εάν μελετηθεί όπως πρέπει θα αποτελέσει τον απόλυτο οδηγό για την κατανόηση της γεωπολιτικής σκέψης της σύγχρονης Ρωσίας του Πόυτιν .Οι Ρώσοι δείχνουν να έχουν μελετήσει βαθιά την Βυζαντινή ιστορία. Η διαφθορά , η άρνηση των χριστιανικών αξιών , η άνοδος των ολιγαρχών , η απάθεια του λαού στις τελευταίες δεκαετίες πριν την ολοκληρωτική πτώση αλλά κυρίως η επιρροή της δύσης με τον οικονομικό και εμπορικό έλεγχο σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ αποτέλεσαν τις διαχρονικές αιτίες για την πτώση του Βυζαντίου. 

ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ

Εικόνα
Οι δύο μαχητές του Ελληνισμού στην μακρινή Αυστραλία


03.07.2016 Η ιστορία του Π. Λιβεριάδη και της συζύγου του Αναστασίας Γκέσσα-Λιβεριάδη που γνωρίστηκαν στην ξενιτιά! Οι προσπάθειες να μάθουν στα παιδιά που έφυγαν από την πατρίδα τη γλώσσα και το μπλόκο από τον Κουτσόγιωργα στα νέα βιβλία Από τον Αριστείδη Μάτιο Γεννήθηκαν και οι δύο στην Πτολεμαΐδα, μεγάλωσαν σε διπλανές γειτονιές κι όμως ποτέ δεν αντάμωσαν. Συναντήθηκαν, τελικά, στην άλλη άκρη του κόσμου να «παλεύουν» μαζί για την Ελλάδα. Η ιστορία του Παναγιώτη Λιβεριάδη και της συζύγου του Αναστασίας Γκέσσα-Λιβεριάδη θυμίζει μυθιστόρημα, ένα ρομάντζο από εκείνα που βλέπουμε στις οθόνες των θερινών σινεμά. Ωστόσο, οι ίδιοι παρουσιάζουν την κοινή πορεία τους στην Αυστραλία ως έναν ανεξάντλητο, δύσκολο αγώνα, καθώς έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες για την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, τα γράμματα και την εκπαίδευση.