> oncontextmenu='return false;''expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ


Grekk Spirit
28-2-2016
Πριν επιβληθεί ο κομουνισμός στην Ρωσία των Τσάρων και των μουζίκων χωρικών-δουλοπάροικων, είχε μελετηθεί εκτενώς ο χαρακτήρας των σλάβων.Η στοικότητα τους, η υπομονή τους αλλά και οι αυτοκαταστροφικές τους τάσεις, γνωρίσματα γνωστά σε όσους διαμένουν στην Ρωσία, όλα αυτά λοιπόν κατέταξαν τους Ρωσους ως τους ιδανικούς υποψήφιους για την επιβολή του κομουνισμού, την πρώτη προσπάθεια παγκοσμιοποίησης και ελέγχου του κόσμου.
Στην ελληνική πραγματικότητα τώρα.Οι γερμανοί αλλά και τα περίφημα funds  και όσοι βρίσκονται πίσω απο αυτά, έχουν μελετήσει σε βάθος και εύρος την νεοελληνική ιδιοσυγκρασία.
Η προσπάθεια αποβιομηχάνισης και εκμαυλισμού κατά την μεταπολίτευση είναι σχέδιο που βασίζεται στις αδυναμίες του ελληνικού χαρακτήρα, αδυναμίες που είχαν μελετήσει οι γερμανοί απο την κατοχή ακόμα.
Η αδύνατη κοινωνική συνοχή, η ανάγκη για συνεχή διασκέδαση, η ακιδία των καφενειων και ταβερνείων, η μικρή διάρκεια στην συλλογική προσπάθεια, η ροπή προς το εύκολο κέρδος,η αδυναμία πρόβλεψης και προγραμματισμού, η αυταρέσκεια και άλλα , είναι γνωρίσματα στα οποία βασίζεται η διάλυση της χώρας και η διαδικασία διαμελισμού της με την ομοσπονδοποίηση με την Τουρκία.

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ- ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ


Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο 25ος ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ
Greek Spirit  
23-2-2016
Θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να σας εξηγήσω τη συνέβη σήμερα σχετικά με την εμπλοκή στις συζητήσεις για το προσφυγικό
Οι υπουργοί των χωρών μελών του ΝΑΤΟ είχαν συμφωνήσει -ανάμεσα τους και η Τουρκία- την αποστολή ΝΑΤΟΙκού στόλου ο οποίος -δήθεν- θα επιτηρούσε το Αιγαίο και θα απέτρεπε τους δουλεμπόρους να μεταφέρουν πρόσφυγες στην Ελλάδα( Εδώ γελάμε ) Η απόφαση προέβλεπε ότι  ότι η θαλάσσια περιοχή  ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα θα επιτηρούνταν από τον ΝΑΤΟικό στόλο, χωρίς βέβαια να χάσει ο Ελληνικός στόλο το δικαίωμα να περιπολεί εκεί. Δεν θα εξετάσουμε τώρα εάν η πρόταση αυτή είναι προδοτική ή επωφελής .
Η απόφαση αυτή πάρθηκε είπαμε σε επίπεδο υπουργών Άμυνας των μελών του ΝΑΤΟ. Δηλαδή την Τουρκία εκπροσώπησαν η πολιτική ηγεσία του τουρκικού ΥΕΘΑ.

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΠΩΣ Ο ΧΟΜΕΙΝΙ ΤΟΝ ΣΑΧΗ ;ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
23-2-12-2016

Ο Αγιατολάχ Ρουχολάχ Μουσαβί Χομεϊνί (πραγματικό όνομα Ρουχολάχ Μουσαβί, 1902 - 3 Ιουνίου 1989) υπήρξε θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Ιράν από το 1979 ως το 1989. Υπήρξε μια από τις κινητήριες δυνάμεις της ιρανικής επανάστασης του 1979, με την οποία ανατράπηκε το προϋπάρχον καθεστώς και ο βασιλιάς (σάχης) της χώρας, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το Ιράν.
Γεννήθηκε στο χωριό Χομέιν, του οποίου το όνομα υιοθέτησε ως επώνυμο. Ακολούθησε θρησκευτικές σπουδές στο Αράκ και στο Κουμ. Η φήμη του εξαπλώθηκε και απέκτησε οπαδούς μέσα από τα κηρύγματά του πάνω στα ζητήματα των ισλαμικών αξιών, επικρίνοντας παράλληλα το καθεστώς της δυναστείας των Παχλαβί για την απομάκρυνσή του από τις αρχές του ισλαμικού νόμου. Το 1963 συνελήφθη και εξορίστηκε τον επόμενο χρόνο.
Πρώτος σταθμός του υπήρξε η πόλη Αλ-Νατζάφ του Ιράκ. Ο ηγέτης του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν ανάγκασε τον Χομεϊνί σε φυγή από τη χώρα το 1978, ώστε ο τελευταίος εγκαταστάθηκε τότε στο Παρίσι. Από τους τόπους εξορίας του - ειδικότερα το Παρίσι εκμεταλλευόμενος πιο σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα - συνέχισε τον αγώνα του κατά του σάχη, διοχετεύοντας ηχογραφημένες ομιλίες του αλλά και κείμενα στο Ιράν, μέσα από ένα δίκτυο υποστηρικτών του.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ 25ο ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ

Greek Spirit 

Μάιος 2014 

Η Ελληνική κοινωνία προ κρίσεως δεν διεκδικούσε τις δάφνες μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και ισότητας , ωστόσο διέθετε μεσαία τάξη η οποία μαζί με τα ανώτερα στρώματα αποτελούσαν τα 2/3 του Ελληνικού πληθυσμού που ζούσαν με σχετική ευκολία. Ακόμα και το φτωχό 1/3 δεν ήταν στην κατάσταση εξαθλίωσης  βρίσκεται σήμερα εφόσον ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζι της μεσαίας και ανώτερης τάξης ήταν σαφώς περισσότερα και μεγαλύτερα.

25ος Μεσημβρινός
Σειρά έχει η εδαφική ακεραιότητα της χώρας η οποία μετά το ρίξιμο στον Καιάδα των 2/3 της κοινωνίας θα χάσει και τα 2/3 των εδαφών της.

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟ CHIP-Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ TTIP ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
22-2-2016

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

 

Είναι γνωστό ότι στις μέρες μας οι ΗΠΑ προσπαθούν να προωθήσουν την λεγόμενη Διατλαντική Ένωση. Μία Ένωση, στην οποία θα υπάρξει μία «φαινομενική» ομοσπονδία μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ (στην ουσία όμως θα είναι μία ΕΕ υποταγμένη στις ΗΠΑ και στην οποία η ΕΕ θα υπόκειται ουσιαστικά σε καθεστώς «πλήρους μνημονίου» υπό την κυριαρχία των ΗΠΑ-βλέπετε παλαιότερο άρθρο «ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΤΙΡ -Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ»-http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/01/blog-post_70.html), και η οποία σε συνδυασμό με την Ένωσης ΗΠΑ-Ειρηνικού θα θέσει όλη την περιοχή της ΕΕ και μεγάλου μέρους της Νοτιαανατολικής Ασίας υπό την απόλυτη οικονομική κυριαρχία (αρχικά και ύστερα και πολιτικά) των ΗΠΑ και των πολυεθνικών συμφερόντων (και όχι μόνο) που τις ελέγχουν.ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

(Παρ. 5/2/16 – 19:52)
Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για προσέγγιση με τη Ρωσία, επί υπουργίας Λαφαζάνη, (και επίνευση Τσίπρα) ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα η ανάγκη να ασκήσει η χώρα μας ανεξάρτητη πολιτική. Προϋπόθεση, αν αυτό είναι δυνατόν, είναι να απαντηθεί το ερώτημα αν ο Κόσμος είναι μονοπολικός ή πολυπολικός. Οπότε, σε ένα πολυπολικό Κόσμο, μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα έχει περιθώριο επιλογής, αναλαμβάνοντας φυσικά τα σχετικά ρίσκα. Η Συρία αποδεικνύει ότι μια μικρή χώρα μπορεί να κάνει επιλογές υπό δύο προϋποθέσεις: Πρώτον να είναι αποφασισμένη να υποστεί θυσίες, οικονομικές ή/και αιματηρές, για να υπερασπίσει την επιλογή της. Δεύτερον ότι ο χώρος προσφυγής είναι αποφασισμένος αλλά και ικανός να σε υπερασπιστεί έως το τέλος διακινδυνεύοντας και αυτός, όπως και εσύ, την υπόστασή του – ο Ραούλ Κάστρο αποκάλυψε το 1993 ότι ο Μπρέζνιεφ του είχε πει, το 1981, πως η ΕΣΣΔ δεν θα βοηθούσε αν ο Ρήγκαν επενέβαινε στην Κούβα: «είστε μακριά», του είπε ο Μπρέζνιεφ, «και θα σπάσουμε τα μούτρα μας». (reseau international. net). Ο Πούτιν στη Συρία πράττει αλλιώς.

Όλοι οι Τουρκοι πρωθυπουργοί απο το1950 και μετά έπεσαν θύματα πραξικοπήματος Ο Ερντογάν υποψήφιος

 22-2-2016
Greek Spirit

Η επικεφαλίδα του άρθρου του κ.Ν. Χειλαδάκη που θα διαβάσετε παρακάτω τα λέει όλα. Πράγματι όλοι οι Τούρκοι πρωθυπουργοί από το1950 και μετά έπεσαν θύματα πραξικοπήματος . Ο Ερντογάν είναι και αυτός υποψήφιος. O μεγαλύτερος εχθρός του Ερντογάν είναι ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ  ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Γκιουλέν είναι ο πνευματικός μέντορας του Ερντογάν ο οποίος είναι και μέλος της οργάνωσης Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ο Ερντογάν από δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατέληξε πρόεδρος της Τουρκίας ακριβώς λόγω της θρησκοληψίας του. Ωστόσο γρήγορα οι σχέσεις με τον μέντορα του Γκιούλεν διερράγησαν επειδή ο Ερντογάν απο το 2009 ενέδωσε στην συμμαχία με το Κατάρ.Το Κατάρ έχει δώσει τόσο στον Ερντογάν όσο και στην τουρκική οικονομία και επιχειρηματική ισλαμική ελίτ καραβιές χρημάτων. Με την χρηματοδότηση του Κατάρ αναδείχθηκε μια νεα γενιά Τούρκων επιχειρηματιών οι οποίοι εχουν αφιερώσει την ζωή τους και τα κέρδη τους στην μετατροπή της Τουρκίας σε θεοκρατικό κράτος. Φαινομενικά τόσο το Κατάρ -και η Σαουδική Αραβία - που χρηματοδοτούν τον Ερντογάν πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες με αυτές του Γκιουλέν. Γιατί τότε λοιπόν οι σχέσεις Γκιουλέν-Ερντογάν να διαρραγούν; 

ΚΑΙΖΕΡ, ΧΙΤΛΕΡ, ΜΕΡΚΕΛ, ΜΠΑΧΜΑΝ, Η ΑΙΩΝΙΑ ΡΟΠΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


Γραφεί ο ΑΛΩΠΗΞ19-2-2016
Ο πρώτος διαβόητος αιματοβαμμένος και καταστροφικός τόσο για την Ευρώπη όσο και για όλο  τον κόσμο ηγέτης της Γερμανίας στον περασμένο αιώνα ήταν ο Γουλιέλμος Β΄ της Γερμανίας, γνωστός και ως Κάιζερ, υπήρξε βασιλιάς της Πρωσίας και τελευταίος αυτοκράτορας της Γερμανίας (1888-1918). Ήταν γιος και διάδοχος του Φρειδερίκου Γ΄. Κατά την διάρκεια της βασιλείας του η Γερμανία εισήλθε στο παιχνίδι του διεθνούς εμπορικού και αποικιακού ανταγωνισμού, που κατέληξε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα είκοσι εκατομμύρια νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες, καθώς και άπειρες υλικές καταστροφές.
Γουλιέλμος είχε μια εκ γενετής αναπηρία, καθώς υπήρξαν επιπλοκές κατά τη γέννησή του, με αποτέλεσμα να έχει ατροφικό αριστερό χέρι. Παρόλα αυτά απέκτησε στρατιωτική μόρφωση και σπούδασε στη γνωστή την εποχή εκείνη στρατιωτική ακαδημία του Πότσνταμ, απ' όπου και αποφοίτησε ως αξιωματικός. Χαρακτηρίστηκε γενικά ως ανήσυχο πνεύμα και ασχολήθηκε και με τα πολιτικά δρώμενα της Γερμανίας.
Ενώ αρχικά υπήρξε υποστηρικτής της πολιτικής του συντηρητικού καγκελάριου Μπίσμαρκ, όταν ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 19 ετών, ήλθε γρήγορα σε σύγκρουση μαζί του. Λόγω διαφωνιών σε ποικίλα θέματα, εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής ο Μπίσμαρκ αποπέμφθηκε από το αξίωμά του. Στην συνέχεια όμως ο Γουλιέλμος διέψευσε τις ελπίδες των υπηκόων του για μια συνταγματική μεταρρύθμιση καθώς και κοινωνικές παραχωρήσεις όπως απαιτούσε η σοσιαλδημοκρατική παράταξη της χώρας.
Επί καγκελάριου Κλόντβιχ φον Χόενλοχε-Σίλινγκσφυρστ η Γερμανία αναδείχτηκε σταδιακά στο παγκόσμιο στερέωμα και απέκτησε σειρά αποικιών στην Αφρική και την Ωκεανία. Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, οι σχέσεις με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν ήταν σταθερές. Το 1891 ανανεώθηκε η Τριπλή Συμμαχία μεταξύ Γερμανίας, Αυστροουγγαρίας και Ιταλίας, ενώ επιχειρήθηκαν και αποσπασματικές προσεγγίσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα έγιναν προσπάθειες για οικονομική διείσδυση προς την παρακμάζουσα πολιτικά Οθωμανική Αυτοκρατορία, με πλήθος επενδύσεων, εμπορικών συμφωνιών και κατασκευή δικτύου σιδηροδρόμων.

ΠΟΙΟI ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΙΡΑΝ- ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΕ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 ΠΟΙΟI ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΙΡΑΝ- ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΕ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Foto1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 27 Ιουλίου 2011 υπογράφονταν μεταξύ των χωρών Ιράν, Ιράκ και Συρία ο αγωγός φυσικού αερίου με την ονομασία «Αγωγός Φιλίας». Ο αγωγός αυτός προέβλεπε να διοχετεύει το ιρανικό φυσικό αέριο από το Assaloyeh του Ιράν προς Βαγδάτη, Δαμασκό, Βηρυτό, Κύπρο και στη συνέχεια στην Ελλάδα για να προεκταθεί στην δυτική Ευρώπη. Η προέκταση του αγωγού αυτού, (ο οποίος από το Ιράν είχε ονομαστή χαρακτηριστικά, «Doştluk Boru Hattı», δηλαδή, «Αγωγός Φιλίας»), στην Ελλάδα, ήταν μια από τις βασικές αιτίες για την απότομη και για πολλούς ανεξήγητη τότε αλλαγή της στάσης τη Τουρκίας, η οποία μέχρι τότε ήταν στενή φίλη χώρα της Συρίας και ο Ερντογάν αποκαλούσε τον Άσαντ «αδελφό» του σε κάθε ευκαιρία.

ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ- ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ''Β'' ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ- ΕΝΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ HELLENIC SUNRISE ΑΠΟ ΤΟ 2013

 Στις 16-12-2015 Ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ Τζων Κέρυ αφού συναντήθηκε με τον κ.Πούτιν στην Μόσχα προέβη σε δηλώσεις από τις οποίες εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα  ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την πτώση του Άσαντ και ότι αίρουν την υποστήριξη προς την Τουρκία.Ο Άσαντ με την βοήθεια Ρώσων και Ιρανών είναι ο μοναδικός επιζώντας. Εξάλλου ούτε το Ισραήλ επιθυμεί την πτώση του κοσμικού αλεβίτη Άσαντ και την επικράτηση των τζιχαντιστών στην Συρία με την οποία μοιράζεται σύνορα και ειδικά την περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν.
Σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2016 πλέον, η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία και το κουρδικό θέμα έχει πλέον αποσαφηνιστεί.Οι ΗΠΑ επιθυμούν και εκφράζονται σχεδόν απροκάλυπτα υπέρ της δημιουργίας Κουρδικού κράτους με τμήματα εδαφών τόσο από την Τουρκία όσο και από την Συρία, και μάλιστα με έξοδο στην θάλασσα. Είναι σίγουρο ότι οι ΗΠΑ και ο Ομπαμα έχουν την σύμφωνη γνώμη του Πούτιν για όλα αυτά.Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που Πούτιν -Ομπαμα συνεννοούνται .Η αρχή έγινε το 2013 με την κοινή προσπάθεια για την αποφυγή χερσαίας εισβολής του ΝΑΤΟ στην Συρία, συνεχίστηκε το 2014 με την προσπάθεια για την αποσόβηση της Ουκρανικής κρίσεως και φυσικά στις μέρες μας εκφράζεται μέσω της προσπάθειας των ΗΠΑ για διπλωματική προσέγγιση με το Ιράν-σύμμαχο της Ρωσίας- και την διευθέτηση των θεμάτων με το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Βέβαια η ζωή στο διπλωματικό πεδίο δεν είναι και τόσο απλή και γιαυτό οι δυο πλευρές απαιτούν εγγυήσεις.Οι ΗΠΑ απέστειλα δήθεν το στόλο τους στο Αιγαίο για την αποτροπή του προσφυγικού κύματος αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουν να δηλώσουν στη Ρωσία ότι εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σχετικά με το Κουρδικό κράτος τότε ο στόλος θα μπορούσε να κλείσει τα στενά ή έστω να  κάνει την ζωή δύσκολη στην Ρωσία στα ελληνικά νερά που είναι η μοναδική έξοδος προς τις θερμές θάλασσες.
Και πάλι όμως όλα τα παραπάνω είναι έωλα εφόσον η Σαουδική Αραβία και Κατάρ έχουν αυτονομηθεί εντελώς και προετοιμάζουν χερσαία εισβολή στην Συρία από κοινού με την Τουρκία, κάτι που θα αλλάξει το σκηνικό και θα φέρει ΗΠΑ και Ρωσία αντιμέτωπες.Η δε Ρωσία θα αναγκασθεί να πολεμήσει εναντίον των Σαουδαράβων και Τούρκων και οι δε ΗΠΑ θα αναγκασθούν να σκληρύνουν την στάση τους απέναντι στους Ρώσους  απλά και μόνο γιατί η Ρωσία δεν πρέπει να βγει νικήτρια και νέα υπερδύναμη στην Μ Ανατολή. Τυχόν συντριβή των Σαουδαράβων και Τούρκων θα κάνει την Ρωσία κυρίαρχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων της Μ.Ανατολής!!.
Όμως ας εξετάσουμε το πιο αισιόδοξο σενάριο, αυτό της της νίκης Ρώσων -Ασαντ και την δημιουργία Κουρδικού κράτους με τις ευλογίες ΗΠΑ-Ρωσίας, αλλά και την τριχοτόμηση της Συρίας.
Το σενάριο αυτό υπήρχε ανέκαθεν στο μυαλό των Ρωσων και Άσαντ και τελικά το αποδέχθηκαν και οι ΗΠΑ.
Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσετε την πρόβλεψη του hellenic sunrise απο το 2013 για την επικράτηση του Άσαντ σε ένα μεταπολεμικό σκηνικό τριχοτόμησης της Συρίας.Στο άρθρο δεν αναφέρεται το ισλαμικό κράτος το οποίο προέκυψε ένα χρόνο αργότερα, ωστόσο τίποτα τελικά δεν αλλάζει εφόσον με την βοήθεια της Ρωσίας το Ισλαμικό Κράτος θα αποτελέσει σύντομα  μια παρένθεση, μια αιματηρή παράταση πριν την εκπλήρωση της πρόβλεψης του hellenic sunrise.Το άρθρο δημοσιέυθηκε πρώτη φορά στις 22-7-2013 .
Greek Spirit

  Η ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ- ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ''Β'' ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

Greek Spirit

22-7-2013

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αραβόφωνης εφημερίδα.Αl-monitor της 16 Απριλίου 2013  ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σε μια συνέντευξη στο Τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Ulusal την 5 Απριλίου 2013 δήλωσε ότι η διχοτόμηση της Συρίας είναι μια πιθανότητα. Ο  ο ίδιος δήλωσε ότι  είναι αντίθετος με αυτή την προοπτική και προειδοποίησε ότι αν η Συρία φτάσει κοντά σε αυτή την προοπτική και αν οι ισλαμιστές αντάρτες αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο στην Συρία τότε η κρίση θα εξαπλωθεί και στις όμορες χώρες και ίσως και σε πιο απομακρυσμένες χώρες και θα διαρκέσει για χρόνια αν όχι για δεκαετίες.Ωστόσο δήλωση πιθανής ήττας και διχοτόμησης της Συρίας είναι αδιανόητη για ένα ηγέτη την στιγμή της μάχης και ο Άσαντ έχει αποδείξει ότι είναι αρκετά σκληρός και ποτέ δεν έχει κάνει ηττοπαθείς δηλώσεις , άλλωστε με τις επιτυχίες του δεν έχει λόγο για ηττοπάθεια. Η δήλωση αυτή του Άσαντ αποτελεί μήνυμα για   τις προθέσεις του σε ότι αφορά το  ΄΄παζάρι ΄΄ με την διεθνή κοινότητα στην ειρηνευτική διαδικασία.

ΑΣΣΑΝΤ : ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Η ΗΡΩΑΣ ;- ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


22-8-2013
Στις αρχές Μαΐου 2013 παραστρατιωτικές ομάδες που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προέβησαν σε εκτελέσεις αμάχων  Σουνιτών στην  παραλιακή Συριακή  κωμόπολη Μπάιντα ( Baida) . Εικόνες και βίντεο με τα 150 θύματα δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο  και για πρώτη φορά το καθεστώς Άσσαντ δεν  προέβη σε  καμία διάψευση του γεγονότος παρόλο που τα στοιχεία που διέρρευσαν  το ενοχοποιούν πέρα από κάθε αμφιβολία .

ΜΗΠΩΣ Ο ΝΑΤΟΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

H παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ φέρνει τις πρώτες μεγάλες ανατροπές. 

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Η παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ – κάτι που αρνήθηκαν να πράξουν όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από την εποχή της χούντας – ήταν ιδιαίτερα εκκωφαντική. Πρώτα και κύρια λόγω της σιωπής όλων – κυριολεκτικά όλων – των πολιτικών δυνάμεων της ελληνικής βουλής. Όλοι τους λοιπόν είναι μέσα στο κόλπο. Όπως είναι στο κόλπο και για το επόμενο βήμα, την εγκατάσταση ξένων δυνάμεων για την φύλαξη και των χερσαίων συνόρων της χώρας.

ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΤΑΓΙΠ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ- Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Greek Spirit 
6-12-2015
 
Η Ρωσία ήδη έχει περικυκλώσει την Τουρκία. Από νότο και στην Συρία έχει πλέον εγκαταστήσει την αφρόκρεμα των αντιπυραυλικών και αντιαεροπορικών όπλων της μαζί με σημαντικό αριθμό χερσαίων δυνάμεων που συμπληρώνονται από δεκάδες χιλιάδες Ιρανών και Σύρων.Στα νοτιοανατολικά και ανατολικά σύνορα η Ρωσία έχει περικυκλώσει την Τουρκία τόσο στα τουρκο-ιρανικά σύνορα όσο και τα σύνορα με την Αρμενία η οποία αποτελεί προτεκτοράτο της Ρωσίας και στην οποία εδώ και χρόνια φιλοξενείται μια πλήρη ρωσική μεραρχία με αεροπορία η οποία εύκολα μεταπίπτει σε Σώμα Στρατού.Το μόνο εμπόδιο στην διασύνδεση Ρωσίας -Αρμενίας -Ιράν στέκεται η Γεωργία η οποία έχει υποστεί το 2008 τα ''χάδια'' της ρωσικής αρκούδας .
Η Τουρκία του Ταγίπ τρέχει με ταχύτητα προς τον γκρεμό.Ο Ταγίπ αποτελεί μέλος της σαλαφιστικής οργάνωσης ''Μουσουλμανική Αδελφότητα'' και επιλέχθηκε και αναδείχθηκε ως πρόεδρος της Τουρκίας επειδή ακριβώς δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από  ένα νοητικά στερημένο θρησκόληπτο μιζαδόρο.

ΠΩΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Σχόλασε το πανηγύρι και η αποστολή εξετελέσθη... 

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Τα «μάζεψαν» οι αγρότες από το Σύνταγμα. Η παράσταση έλαβε τέλος. Η πολιτική ζωοπανήγυρις του κ. Μπούτα με παράτες και γραφικότητες, που ανέλαβε να οργανώσει το ΚΚΕ, κέρδισε τις επιδοκιμασίες όλων των μέσων μαζικής εξημέρωσης. Κι έτσι mission accomplished, όπως ίσως να είπαν και τα μεγάλα αφεντικά στο παρασκήνιο.
Τι ακριβώς παίχτηκε; Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΚΚΕ και της κυβέρνησης έψαχναν ένα τρόπο να «ξεφουσκώσουν» τα μπλόκα. Να μην επιτρέψουν την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Όλοι τους έτρεμαν τη στιγμή που τα χωριά θα αποφάσιζαν να κατέβουν και τότε, ποιός θα μπορούσε να ελέγξει την αγροτιά;
Άλλωστε τα περισσότερα μπλόκα στήθηκαν από τους γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΚΚΕ, για τα μάτια του κόσμου, όχι για να κινητοποιηθούν οι αγρότες, αλλά για να μην κινητοποιηθούν. Για να μην υπάρξουν ανεξάρτητα συντονιστικά που θα ένωναν τον αγροτόκοσμο στη βάση αιτημάτων εναντίον του καθεστώτος κατοχής, εναντίον του ξεκληρίσματος των αγροτών.

ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ

Ό,τι Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ έγραψε το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως» για τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη (που μάς ρίχνουν από το 2007 οι Τούρκοι) λένε τώρα και οι άλλοι πλέον σε Διαδίκτυο, ραδιόφωνα και εφημερίδες... Koral ρε !!!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

ΑΣΤΡΑ ΜΗ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΤΕ- ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ


 14-2-2016
Greek Spirit

 Έκανα λάθος, έσφαλα.
Έγραφα ότι η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα θα σημάνει χύσιμο αίματος.
Έκανα λάθος.
Πλήθος αναγνωστών μου με έψεξαν με σχόλια τους και μου καταλόγισαν δειλία.''Αγωνας που δεν δίνεται είναι αγώνας που χάνεται'' μου έγραφε ο άλλος στο άρθρο μου Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΧΑΟΣ.
Οι σύμβουλοι -από το εξωτερικό- της κυβέρνησης αποδείχθηκαν ΑΡΙΣΤΟΙ γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας.
Μας παρατηρούνε χρόνια τώρα, μετά τον Β ΠΠ. Ο εκμαυλισμός της κοινωνίας και της οικονομίας δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά προϊόν κλινικής έρευνας.Μας γνωρίζουν πολύ καλά, από την κατοχή ακόμα.
Οι αγρότες από την ηπειρωτική Ελλάδα και από την Κρήτη ανάλωσαν τον χρόνο τους οι μεν πρώτοι στην φασολάδα και τον καφέ στα καφενεία του Συντάγματος και οι δε δεύτεροι επέκτειναν την δράση τους και σε νυχτερινά κέντρα όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.
Η κυβέρνηση θυσίασε ένα περιπολικό που το έσπασαν οι διαδηλωτές και έδωσε εντολή σε μια διμοιρία των ΜΑΤ δήθεν να τραπεί σε φυγή.Έτσι τα παλικάρια εκτονώθηκαν.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΧαμένη η Τουρκία; Ο ρόλος του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο και η συριακή κρίση


US Secretary of State for Defense Ashton Carter gives a press conference on the second day of the NATO Defense Ministers Council at alliance headquarters in Brussels, Belgium, 11 February 2016. NATO defence ministers have agreed to plan for a surveillance mission in the Aegean Sea between Turkey and Greece to help crack down on migrant smuggling operations, US Defence Secretary Ashton Carter said, following a Turkish and German initiative. EPA, OLIVIER HOSLETUS Secretary of State for Defense Ashton Carter gives a press conference on the second day of the NATO Defense Ministers Council at alliance headquarters in Brussels, Belgium, 11 February 2016. NATO defence ministers have agreed to plan for a surveillance mission in the Aegean Sea between Turkey and Greece to help crack down on migrant smuggling operations, US Defence Secretary Ashton Carter said, following a Turkish and German initiative. EPA, OLIVIER HOSLET


Του Νίκου Σταματάκη

H εσπευσμένη αποστολή νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο (εντός 24 ωρών!!) υπό το πρόσχημα της πρόσκλησης από την Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έχει πολλαπλή σημασία και περικλείει πιθανότατα κινδύνους – αλλά ίσως και κάποιες ευκαιρίες και δυνατότητες – για τα ελληνικά συμφέροντα.

Πριν επιχειρήσουμε οποιαδήποτε ανάλυση παρακαλούμε τους πάντες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να αποφεύγουν την εκτόξευση κατηγοριών περί προδοσίας κλπ. . Ακούμε για μήνες τώρα το επιχείρημα ότι το 2014 είχαμε στην Ελλάδα μόνο 50,000 εισροές μεταναστών-προσφύγων ενώ το 2015 πάνω από 800.000, γεγονός για το οποίο ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να υπάρξει προετοιμασία απο πυρηνικό χτύπημα στη Τουρκία


Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016


Καθηγητής Γ. Ζουγανέλης
Δεν υπάρχει περίπτωση η Ρωσία να αφήσει τη Τουρκία να επικρατήσει στη Συρία. Δεν θα είχε πρόσωπο μετά σαν υπερδύναμη. Αν η Τουρκία κάνει το λάθος και μπεί μέσα στη Συρία τα πράγματα θα γίνουν πολύ απλά για τη Ρωσία στον ΟΗΕ, αφού κανείς δεν έχει ζητήσει σε Τουρκία και Σαουδική Αραβία να παρέμβουν στη Συρία. Η Ρωσία πάλι θα μπορεί να μπεί μέσα στη Τουρκία ως αμυνόμενη. 

Η ελίτ ετοιμάζεται για πόλεμο

ΕΙΚΟΝΑ---ΡωσίαΟ τετραπλασιασμός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα, τεκμηριώνει πως οι Η.Π.Α. κλιμακώνουν την αντιπαράθεση τους με τον V. Putin, ενώ προετοιμάζουν την εισβολή στη Συρία, από δύο πλευρές – η σύσκεψη του Μονάχου
.
«Εάν στη δεύτερη εποχή της παγκοσμιοποίησης, η οποία πλήττεται επί πλέον από την κρίση υπερχρέωσης της Δύσης, προστεθεί μία δεύτερη πετρελαϊκή κρίση, ενδεχομένως από το σχεδιαζόμενο πόλεμο στη Συρία, έχουμε την άποψη ότι θα τελειώσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως η πρώτη – απότομα, ξαφνικά, απρόβλεπτα, με έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο» (πηγή).
.

Άρθρο

Στη σύσκεψη ασφαλείας του Μονάχου (ιστοσελίδα), από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2016, θα συμμετέχουν ξανά εκπρόσωποι από πολλές χώρες – στρατιωτικοί, διπλωμάτες, στελέχη της βιομηχανίας εξοπλισμού, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι κοκ. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων όσων λαμβάνουν μέρος, είναι η πολύ ισχυρή διατλαντική αφοσίωση τους – ενώ κυριαρχούν τα αμερικανικά ενδιαφέροντα.

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΧΑΟΣ

 9-2-2016
Greek Spirit
Οι αγρότες κάνουν μεγάλο λάθος με το να κατέβουν στην Αθήνα. Ο κύριος όγκος των αγροτών είναι και θα παραμείνει στα μπλόκα. Τα μπλόκα βρίσκονται δίπλα στα σπίτια τους άρα η υποστήριξη τους σε  φαγητό και κατάλυμα είναι εξασφαλισμένη. Το ίδιο και οι ενισχύσεις τους σε περίπτωση που εμπλακούν με την αστυνομία, υπάρχουν πάρα πολλοί αγρότες που δεν συμμετέχουν αλλά είναι έτοιμοι να συνδράμουν σε χρόνο μηδέν.
Η κάθοδος των αγροτών είναι καταδικασμένη. Είναι ανοησία να αποστείλουν  ένα τμήμα διαδηλωτών το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ξεπεράσει ούτε κατά ένα κλάσμα την δύναμη των μπλόκων.Οι διαδηλωτές αυτοί θα βρεθούν αποκομένοι από κάθε υποστήριξη σε περιοχή που δεν γνωρίζουν - κέντρο της Αθήνας- και θα φάνε το ξύλο της αρκούδας εγκλωβισμένοι και κουρασμένοι.

Θράκη: Προβοκάτσιες με στόχο τη μουσουλμανική μειονότητα - Πόλεμος εξτρεμιστών

 Πριν διαβάσετε το παρακάτω καλό είναι να ξέρετε την περιληψη του.Δύο άτομα με κουκούλες απήγαγαν για λίγα λεπτά τον οδηγό του ψευδομουφτή της Θράκης.Οι δράστες απείλησαν τον οδηγό ότι θα βλάψουν τον ψευδομουφτή.Οι δράστες μιλούσαν μόνο ελληνικά και συστήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης των ΄΄ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ'' οργάνωση η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για το κάψιμο των γραφείων του ΚΙΕΦ δηλ του κόμματος όσων υποστηρίζουν το τουρκικό προξενείο στην Θράκη τον Δεκέμβριο του 2015 .Σύμφωνα με την κατάθεση του απαχθέντα οι δράστες μιλούσαν μεν ελληνικά αλλά τους ξέφυγε και μια τουρκική φράση Είναι γνωστό ότι οι μειονοτικοί είναι δίγλωσσοι και όχι οι Έλληνες.Ίσως όλα αυτά να μην είναι τίποτα άλλο απο στημένα περιστατικά, προβοκάτσια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να αναδειχθεί μελλοντικά ο ρόλος της οργάνωσης ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας.Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία επιζητά εναγωνίως την αφορμή και νομιμοποίηση για την εισβολή στην Ελλάδα.Προς το παρόν η οργάνωση ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ φαίνεται να εξυπηρετεί την μια από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις, τον εμφύλιο μέσα στον σκληρό πυρήνα της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας των μουσουλμάνων της Θράκης.Είναι ομως ανήσυχητικό να διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει αυτή την στιγμή οργάνωση η οποία κινείται απο εξωχώριους παρακρατικούς κύκλους και μάλιστα με κλιμακούμενη δράση. Ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση αυτή δεν θα γίνει το όργανο ενδεχόμενης προβοκάτσιας εναντίον της μειονότητας στην Θράκη;Ποιός εγγυάται ότι οι κύκλοι που μπορούν να οργανώσουν περιστατικά εναντίον των παραγόνων της μειονότητας δεν θα αναλάβουν την διεξαγωγή προβοκάτσιας εναντίον των φιλήσυχων μελών της μειονοτικής κοινότητας; -Greek Spirit

7-2-2016
Αναβρασμός επικρατεί στην μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, λόγω της δράσης εξτρεμιστικών στοιχείων και σκοτεινών κύκλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας "Φωνή της Ροδόπης", στην περιοχή έχει ξεσπάσει άγριος εμφύλιος μεταξύ των εξτρεμιστικών στοιχείων της μειονότητας λόγω της φημολογούμενης μετάθεσης του Γενικού Προξένου Κομοτηνής Ali Riza Akinci στη Βουλγαρία.

Guantanamo προσφύγων και διαμελισμός


Οσοι δεν θέλουν να δουν την καταιγίδα αίματος που έρχεται είναι εκτός πραγματικότητας

 
6 Φεβρουαριου 2016 
Αρχικά Guantanamo προσφύγων και στην συνέχεια ο διαμελισμός!
Αυτό είναι το απόρρητο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», ενώ έχουν παρέλθει λίγα 24ωρα μετά το Είναι η εφαρμογή ανόητε!
Η Ελλάδα εξαιτίας των ανικάνων πολιτικών ηγεσιών της και των φαύλων επιλογών ενός λαού που υποκύπτει στους λαικισμούς και την δημαγωγία βρίσκεται λίγο πριν το διαμελισμό. Στο έλεος της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Οσοι δεν θέλουν να δουν την καταιγίδα αίματος που έρχεται είναι εκτός πραγματικότητας.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

                                                                                                          4 Φεβρουαρίου 2016
                                                                                                            Greek Spirit
http://www.larissanet.gr/2016/02/04/istoriko-louketo-sta-kafe-tis-larisas-foto/
Σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2016 έκλεισαν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με καθολική συμμετοχή  στην απεργία-αποχή ενατίον του αφαλιστικού και της εθνοκτονίας, ανάμεσα τους και τα καφενεία και ΄΄καφέ'' , ακόμα και σε  'σικ' επαρχιακά κέντρα, εκεί όπου πριν από μερικά χρόνια τα ίδια αυτά ''καφέ'' αποτέλεσαν τον ναό της λατρείας των επιδοτήσεων με πέτσινα στοιχεία, τον τόπο συνάντησης των  βαριεστημένων συντρόφων και συζύγων των τοπικών πολιτικών κομπιναδόρων και διορισμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση κομματικών στελεχών προς  άγρα νέων ερωτικών συντρόφων ή έστω  ανταλλαγής με τους ήδη διαθέσιμους. Τα ΄΄καφέ'' αυτά φιλοξένησαν στην ακμή τους την πολιτική και επιχειρηματική νομενκλατούρα που προέκυψε από την δεκαετία του 80 που άντλησε την δύναμη της στα θαλασσοδάνεια, και την καταλήστευση του δημόσιου τομέα.Φιλοξένησαν επίσης τους ΄΄αγρότες΄΄ που επένδυσαν τις επιδοτήσεις σε Μερσεντές ''τζιπς'' και ''σκυλάδικα'' και που επισκέπτονταν τα καφέ κάθε πρωί κουρασμένοι απο την βραδυνή κραιπάλη, για να ''συνέλθουν'' προτού πάνε στο χωράφι να πληρώσουν τον Αλβανό ο οποίος ήταν ο μόνος που δούλευε..

Σε 36 ώρες η Ρωσία μπορεί να κατακτήσει 3 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες - Αποκαλυπτκή Έκθεση - ΧΑΡΤΗΣ


03.02.2016 

Image Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ οτι οι ΗΠΑ θα ξοδέψουν 3.4 δισεκατομμύρια δολάρια ενάντια στην "ρωσική επιθετικότητα", μια έκθεση του think tank RAND αποκαλύπτει απο τη μια οτι η Ρωσία ειναι μια υπαρκτή απειλή και απο την άλλη οτι η Συμμαχία εχει πολλά αδύνατα σημεία. 
Με την τρέχουσα ανάπτυξη δυνάμεων όπως στέκει σήμερα η Ρωσία θα μπορούσε να ισοπεδώσει τις δυνάμεις τυ ΝΑΤΟ στα κράτη της Βαλτικής.
Στο πιο αισιόδοξο σενάριο για το ΝΑΤΟ, η Μόσχα είναι σε θέση να κατακτήσει όλη την περιοχή μέχρι και την πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, σε 60 ώρες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του think tank RAND Corp.

Η Συρία μυρίζει πυρηνικά ενώ η γενοκτονία των Κούρδων συνεχίζεται

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη               3 Φεβρουαρίου 2016
O πόλεμος στη Συρία δεν μπορεί να συνεχιστεί με συμβατικά όπλα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα τελειώσει πρακτικά “ποτέ”. H Ρωσία είναι αναγκασμένη εκ των συνθηκών που επικρατούν, να ρίξει βαρειά πυρομαχικά στη Συρία. Περιμένει τη Τουρκία να τη προκαλέσει. Το λάθος της Τουρκίας θα είναι να εισβάλλει στη Συρία. 


Δεν συμφέρει όμως και οικονομικά τη Ρωσία να συνεχίζει αυτό το πόλεμο, στον οποίο ναί μεν νικάει αλλά με πολύ αργό ρυθμό. Ο πόλεμος θα πάρει 1-2 χρόνια για να τελειώσει με τους σημερινούς ρυθμούς. Δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα απομονωθούν οι Τουρκμένοι ή αν εκδιωχθούν απο τη Συρία και έλθουν στην Ελλάδα σαν πρόσφυγες. 

ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ WORLD ΒΑΝΚ ΑΠΟ ΤΟ 2012 : ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ   

Greek Spirit

17-3-2015

Τον Δεκέμβριο του 2012 ο τότε υπουργός οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ κάτω απο την πίεση για την φτώχεια στην Βουλγαρία έκανε μια Σιβυλλική δήλωση στα Βουλγάρικα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον κ. Ντίανκοφ οι Βούλγαροι σε τέσσερα χρόνια θα έχουν βιοτικό επίπεδο και μισθούς ανάλογα των Ελλήνων


. Ο Συμεών Ντιάνκοφ αποτέλεσε τον ΥΠΟΙΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπόικο Μπορίσωφ ο οποίος έχασε τις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο 2015 Ο Ντιάνκοφ δεν είναι κάποιος τυχαίος οικονομολόγος.Σπούδασε στις ΗΠΑ και πρίν αναλάβει κυβερνητικό πόστο στην Βουλγαρία χρημάτισε υψηλόβαθμος στέλεχος της world Bank για δεκατέσσερα χρόνια με κύριο αντικέιμενο την επιβολή διαρθρωτικών αλλαγών και τις ιδιωτικοποιήσεις σε χώρες της Αφρικής και Ασίας. H WORLD BANK συνεργάζεται στενα με το IMF-ΔΝΤ και τα στελέχη της όχι απλά γνωρίζουν την έκβαση των οικονομικών πολιτικών αλλά την καταστρώνουν και την ελέγχουν.