> oncontextmenu='return false;''expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ

 30-1-2016
Greek Spirit
Η Συρία είχε μπει στο μάτι των Γερμανών και Τούρκων από το 2009 οπότε και αποφασίστηκε η κατασκευή αγωγού αερίου Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Γερμανίας .Το 2006 και 2009 ο Πούτιν διέκοψε την παροχή αερίου στην Γερμανία λόγω χρεών της Ουκρανίας στην Γκαζπρομ.Επειδή η Ουκρανία έπαιρνε το αέριο της από τους ίδιους αγωγούς με την Γερμανία όταν ο Πούτιν της το έκοψε μοιραία κόπηκε και στην Γερμανία. Οι Γερμανοί απευθύνθηκαν στο σουνιτκό Κατάρ που διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου και σχεδίασαν τον αγωγό που αναφέρεται παραπάνω.Όμως η σιιτική Συρία του Άσαντ δεν ήθελε να συμπράξει διότι σχεδίαζε άλλον αγωγό με το επίσης σιιτικό Ιράν.
Το 2011 οι Σύριοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας από το καθεστώς Άσαντ ψωμί-παιδεία -ελευθερία. Γρήγορα οι διαδηλώσεις που προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες, καπελώθηκαν από πράκτορες του Κατάρ -Γερμανίας και ΗΠΑ .Οι διαδηλωτές σκλήρυναν την στάση τους και ο Άσαντ πανικοβλήθηκε με αποτέλεσμα να βγάλει τα τανκς εναντίον ολόκληρων χωριών.Οι Σύριοι πολίτες τότε έδωσαν χώρο σε περίεργης προέλευση μαχητές για να αντιμετωπίσουν τα τανκς του καθεστώτος.Οι μαχητές αυτοί ήταν μισθοφόροι του Κατάρ οι οποίοι σήμερα έχουν αιματοκυλήσει την Συρία και ε΄χουν δημιουργήσει το Ισλαμικό Κράτος.
Το 2016 λοιπόν, στην Ελλάδα που επίσης έχει μπει στο μάτι της Γερμανίας-Τουρκίας και ΗΠΑ, οι αγρότες έχουν βγει τους δρόμους και δεν υποχωρούν .Η αστυνομία γνωρίζει ότι ο 30άρης-40άρης αγρότης δεν είναι χασικλωμένος μπαχαλάκιας, δεν πολεμάει για χαρτζιλίκι και ναρκωτικά χάπια, δεν υπερασπίζεται μια κατάληψη κοινόβιο στο κέντρο της Αθήνας αλλά τα παιδιά του και την γη του.Ο αγρότης είναι ενεργός πολίτης, ώριμος, με άποψη και έχει να χάσει τα πάντα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ


http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2552270/Royal-Cousins-War-tells-family-rift-saw-George-V-Tsar-Nicholas-against-German-cousin.html


Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
30-1-2016

Στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 20ου αιώνα ξεκίνησε ως γνωστόν ένας βίαιος πόλεμος, γνωστός αρχικά ως «ο μεγάλος ευρωπαϊκός πόλεμος» ή «πόλεμος των πέντε βασιλιάδων/αυτοκρατόρων» (από τους μονάρχες των πέντε μεγάλων χωρών που έλαβαν μέρος σε αυτόν, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Αυστρίας και της Τουρκίας), ο οποίος γρήγορα εξελίχτηκε σε παγκόσμιο και ονομάστηκε «Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος».
Αυτός πέρασε από πολλές ανατροπές, προδοσίες και εναλλαγές συμμαχιών μέχρι να καταλήξει στην νίκη των δυτικών και μία προσωρινή «εικοσαετή ανακωχή», πριν ξεκινήσει το «δεύτερο ημίχρονο» του επιφέροντας πολλές καταστροφές στον κόσμο, τις συνέπειες των οποίων βιώνουμε μέχρι σήμερα. Και αυτές κατά έναν ειρωνικό τρόπο αποτυπώνονται καταπληκτικά ακόμα και σε σειρές φαντασίας σήμερα.

ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ HEARTLAND ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ


29-12-2014
 Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ο Μάκιντερ ήταν ο άνθρωπος  που στην σύγχρονη εποχή κατασκεύασε την έννοια της Πλανητικής Νήσου (της Heartland) που ήταν κατά τον ίδιο η Ευρώπη μαζί με την Ασία και την Αφρική, οι οποίες αποτελούσαν συνολικά έναν ενιαίο χώρο.
Η Αγγλοσαξωνική γεωπολιτική σκέψη βασίζεται στο θέμα της ασφάλειας και εφαρμόζει γεωγραφική διαίρεση της υδρογείου. Η Heartland είναι η κεντρική και πιο σημαντική περιοχή της Ευρασίας. Όποιος την κατέχει μπορεί να ελέγξει τον κόσμο. Η θεωρία καταλήγει σε ανάσχεση της Heartland, ώστε να εμποδιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα.

Πως η Ρωσία έσωσε τον Άσαντ»


Η ζώνη με το μεγάλο κόκκινο Ύψιλον (Υ) στο χάρτη, ήταν το σχέδιο που έπρεπε να υλοποιηθεί άμεσα 


Ιανουάριος 28, 2016.


Στα μέσα του καλοκαιριού του 2015, οι διοικητής των Ιρανικών ειδικών δυνάμεων- της δύναμης Αλ Κούντς, Κασέμ Σολεϊμανί, πέταξε στη Μόσχα με ένα αιχμηρό μήνυμα.
Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ θα πέσει,  εάν όλα συνεχισθούν όπως πριν και οι Ιρανοί δεν είχαν τις δυνατότητες για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξακολουθούσε να παραπαίει από την απώλεια της Λιβύης και ήταν αποφασισμένος και έτοιμος με οποιοδήποτε κόστος να σταματήσει την πτώση της Συρίας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ-ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΟΔΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (πηγή https://www.rt.com/news/324303-isis-oil-routes-turkey/ )


8-1-2016
Greek Spirit
Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας θα λάβει χώρα , αλλά όχι στο άμεσο μέλλον.Ο Πούτιν έχει μεγάλες ελλείψεις ακόμα στους εξοπλισμούς και το αρχικό του πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε το 2013 έχει ορίζοντα το 2024.Βέβαια είναι δύσκολο να παραταθεί η ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις για τα επόμενα δέκα χρόνια εφόσον και οι δύο πλευρές θα χάσουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης. Η αυτή που κλιμακώθηκε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους τουρκομάνους είναι επιζήμια και τις δύο χώρες.Η  Τουρκία έχασε την αγορά της Ρωσίας για τα κηπευτικά της και άλλες εξαγωγές του μεταποιητικού τομέα και φυσικά από την επόμενη τουριστική σεζόν θα χάσει τα εκατομμύρια Ρώσων τουριστών.Όμως και η Ρωσία διακυβεύει πολλά επενδυτικά προγράμματα στην Τουρκία όπως ο πυρηνικός σταθμός στο Ακουγιού, έργο που και οι δυο χώρες επιθυμούν την ολοκλήρωση του.
Ο πόλεμος δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον αλλά ο Πούτιν θα παίξει με την Τουρκία φέρνοντας την σε τόσο μειονεκτική θέση που ο Ταγίπ θα αναγκασθεί να υποχωρήσει άνευ όρων στο διπλωματικό επίπεδο.

Τα όνειρα της Τουρκίας γίνονται εφιάλτες

FILE PHOTO: A Kurdish protester kicks a tear gas canister as clashes with Turkish police erupted during a protest against the Turkish Government's ongoing security operations in the east of Turkey, in Diyarbakir, Turkey, 22 December 2015. Turkey has committed some ten thousand police officers backed by troops and tanks in ongoing operations against the Kurdistan Workers Party (PKK) in the country's mainly Kurdish south east, enforcing curfews in major towns and claiming to have killed some 110 fighters in the most recent operation in the last six days. Protests against the crackdown have taken place in Istanbul and Diyarbakir, which have been met with tear gas and rubber bullets from Turkish police. EPA, STR

FILE PHOTO: A Kurdish protester kicks a tear gas canister as clashes with Turkish police erupted during a protest against the Turkish Government's ongoing security operations in the east of Turkey, in Diyarbakir, Turkey, 22 December 2015. Turkey has committed some ten thousand police officers backed by troops and tanks in ongoing operations against the Kurdistan Workers Party (PKK) in the country's mainly Kurdish south east, enforcing curfews in major towns and claiming to have killed some 110 fighters in the most recent operation in the last six days. Protests against the crackdown have taken place in Istanbul and Diyarbakir, which have been met with tear gas and rubber bullets from Turkish police. EPA, STR
Του Σωτήρη Δημόπουλου
Τις τελευταίες ημέρες, στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας παρατηρούνται ραγδαίες μεταβολές. Γίνεται φανερό και στους πλέον δύσπιστους ότι τόσο ο στρατός του Άσαντ όσο και οι δυνάμεις των Κούρδων, με την καθοριστική αρωγή των ρωσικών βομβαρδισμών, προωθούνται αποφασιστικά εις βάρος των διαφόρων αντικαθεστωτικών ομάδων και του Ισλαμικού Κράτους.
Συγκεκριμένα,

Η Κίνα και Ρωσία σε κούρσα για την εισβολή και κατάληψη των κοιτασμάτων στην Μ.Ανατολή -

2-4-2014

Greek Spirit

Σε προγενέστερο άρθρο εξετάσαμε  σενάριο εισβολής της Ρωσίας στην Τουρκία και Μ.Ανατολή (περισσότερα εδώ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html) Ωστόσο η Μ.Ανατολή αποτελεί πόλο έλξης και για την Κίνα η οποία αγωνιά για την διασφάλιση της ομαλής της τροφοδοσίας με υδρογονάνθρακες . Από το 2015 οι ΗΠΑ θα καταστούν ενεργειακά ανεξάρτητες λόγω εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του σχιστολιθικού αερίου στην επικράτεια τους .
Η Αμερική από το 2015 , το αργότερο το 2019 θα καταναλώνει λιγότερο φυσικό αέριο από όσο θα παράγει και για πρώτη φορά στην ιστορία θα καταστεί όχι απλά παραγωγός και ανεξάρτητη ενεργειακά χώρα αλλά και εξαγωγέας με ότι σημαίνει αυτό στην διαμόρφωση των τιμών  και  του ενεργειακού χάρτη διεθνώς  .Με άλλα λόγια η σχέση εξάρτησης και υποτέλειας  στους Άραβες λαμβάνει τέλος .

Η σημερινή κατάσταση της ελληνικής κοινότητας στη Β. Ήπειρο


4 Ιαν 2016
Σε μια εποχή πού όλοι ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων, είναι απελπιστικό να ακούει κανείς την ανοησία  πως όποιος υπερασπίζεται τα δικαιώματα των δυσπραγούντων Ελλήνων της Κύπρου ή της Βορείου Ηπείρου ή του Καυκάσου, είναι Εθνικιστής και σωβινιστής.
 
Με αφορμή πρόσφατα γεγονότα στην  ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ όπου στο στόχαστρο των ακραίων  αλβανικών  εθνικιστικών κύκλων έχουν περιέλθει και πάλιν οι επιφανείς Έλληνες διανοούμενοι της Βορείου Ηπείρου, κατατίθεται το σημερινό σημείωμα.
 
Οι επιθέσεις προέρχονται από τα ΜΜΕ, από Τσάμηδες πολιτικούς και Πανεπιστημιακούς κύκλους.

Η Τουρκία πληρώνει πλέον την εγκληματική δραστηριότητα της και τις ανίερες συμμαχίες της.

    
17-1-2016
Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο του Ιουνίου 2014.Το κείμενο ακόμα και δύο χρόνια μετά παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο εφόσον η Τουρκία για να προσελκύσει την αμερικάνικη στρατιωτική υποστήριξη δεν θα διστάσει να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δηλαδή τους μέχρι σήμερα προστατευόμενους της. Η Τουρκία με αυτό τον τρόπο θέλει να αναμιχθούν οι ΗΠΑ στρατιωτικά προς βοήθεια της με πρόσχημα την καταπολέμηση του ISIS-DAESH αλλά στην ουσία θέλει να οι ΗΠΑ να σταθούν ως αντίβαρο εναντίον της Ρωσίας στην περιοχή , η Ρωσία η οποία βοηθά τους Κούρδους να κάνουν το δικό τους κράτος αποσπώντας εδάφη και από την Τουρκία.Τα άρθρα του hellenic sunrise πάντα βρίσκονται χρόνια μπροστά από τις εξελίξεις..

    Η Τουρκία πληρώνει πλέον την εγκληματική δραστηριότητα της και τις ανίερες συμμαχίες της.                                                               

20-6-2014
Greek Spirit
Η σταθερή και μόνιμη πλέον άρνηση των ΗΠΑ να αποστείλει στρατό στο Ιράκ διώχνει πλέον κάθε αμφιβολία σχετικά με την ένδεια και ανικανότητα που έχει περιέλθει η πρώην υπερδύναμη.
Παρόλο τις οιμωγές του πρωθυπουργού του Ιράκ Αλ Μαλίκι, παρ όλη την σκληρή αντιπολίτευση των ρεπουμπλικάνων και του γερουσιαστή Τζών Μακ Κέιν ο Ομπάμα δεν στέλνει παρά 300 άνδρες των ειδικών δυνάμεων ως στρατιωτικούς συμβούλους των Ιρακινών.

Οι ΗΠΑ το 2013 ανακοίνωσαν την απόσυρση τους από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014 , το αργότερο τον Ιανουάριο του 2015.

Τα άδεια κουφάρια περπατούν


alt
Σας βλέπω στα κανάλια, να διαλύεται τα πάντα και δεν μιλώ. Σας ακούω παντού να λέτε αηδίες, προσβολές, να βλασφημείτε με έργα και λόγια, ιερά, παραδόσεις και ιστορία. Σας παρακολουθώ να καταστρέφετε δομές, πατρίδα και λαό. Σας βλέπω πως λειτουργείτε, άδεια κουφάρια με άμφια, ράσα, κοστούμια και παλτά, να ευλογείτε ανομίες, να νομολογείτε παρανοικά διατάγματα, να βλασφημείτε συνεχώς, να εκτελείτε χωρίς αιδώ, χωρίς φειδώ, χωρίς ντροπές και ενοχές.
Ηλίθιοι και άχρηστοι, οσφυοκάμπτες και παρανοϊκοί δολοφόνοι της πατρίδας μου, των Ιερών μου, της Θρησκείας μου, της Ιστορίας μου ...της Ελλάδας μου.
Μέχρι που θα φτάσει η ανομία σας; Σε ποιο έργο σας θα αρχίσει η ντροπή σας;
Ανόητοι και πονηροί, ψηφίζετε παρανοϊκά διατάγματα, νόμους παλαβούς, σύμφωνα συμβίωσης, φόρους στον αέρα, στη σκέψη, στην αξιοπρέπεια, στην ίδια τη ζωή. Σκέπτεστε μόνο πως θα θα αρπάξετε τον μόχθο του πολίτη, τα όνειρα του νέου, την αξιοπρέπεια του ηλικιωμένου, σχεδιάζετε ηλεκτρονικά φακελώματα και πηδάτε στο ρυθμό που σας παίζουν, χωρίς να αναλογίζεστε ούτε ευθύνη, ούτε καθήκον, ούτε υποχρέωση, ούτε υπόσχεση, ούτε όρκους. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ

 

10-8-2015

Greek Spirit

Η νέα παράλληλη διώρυγα του Σουέζ διανοίχτηκε σε χρόνο ρεκόρ από τον Αιγυπτιακό στρατό και αποτελεί πράγματι ένα κολοσσιαίο έργο υποδομής. Ωστόσο η κατασκευή αυτή στην διεθνή οικονομική συγκυρία αλλά και υπό το πρίσμα των μακροπρόθεσμων διεθνών  οικονομικών εξελίξεων δεν θα αποτελέσει πηγή εσόδων για την Αίγυπτο στο επίπεδο που οι Αιγύπτιοι έχουν προβλέψει.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

13-7-2015
 Greek Spirit


Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέδειξαν τα αστικά κέντρα.Η επαρχία και οι αγροτικοί πληθυσμοί ήταν πάντα καχύποπτοι απέναντι στην  ρητορική των αριστερών.
Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα είναι ένας χαοτικός κλάδος που αποτελείται από όλες τις δυνατές παραλλαγές,  επιτήδειους που απομυζούν επιδοτήσεις, ακτημονες που επινοικιάζουν την γη που δουλεύουν και μετά βίας συντηρούνται, δημόσιους υπάλληλους που εκμεταλλεύονται χιλιάδες στρέμματα γης γραμμένα το όνομα των συζύγων τους, δουλοπάροικους αλλά και κροίσους των θερμοκηπιων , χρεοκοπημένους και βολεμένους, περιοχές με υγιείς συνεταιρισμούς και άλλες έρμαια των χονδρεμπόρων, χρεωμένους με δάνεια στην πρωην Αγροτική (που εκχωρήθηκαν στην Πειραιώς) και  που κινδυνεύουν να χάσουν την γη τους ,  κ.ο.κ.

Προσέξετε καλά δωσίλογοι και προδότες

<<Αν σ’ αυτά προσθέσετε και την εξάρτηση  του Προέδρου στο αλκοόλ υπό την επήρεια του οποίου διαπραγματεύεται, αντιλαμβάνεστε την πλάκα και το πάρτι που κάνουν τούρκοι και ξένοι στο τραπέζι των συνομιλιών και σε τι αβέβαιο, ανασφαλές και καταθλιπτικό περιβάλλον βρίσκετε ο κύπριος πολίτης.>>

Του Όμηρου Αλεξάνδρου
Οικονομολόγου Λογιστή-Ελεγκτή
Omiros Alexandrou Facebook

Για την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό ενημέρωσε προχθές ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τους ψευδοβουλευτές στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας της ψευδοβουλής, που διήρκεσε επτά ώρες.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι ψευδοβουλευτές είχαν πολλές ερωτήσεις, τις οποίες απάντησε με κάθε λεπτομέρεια, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια στις συναντήσεις αυτές. Ανέφερε επίσης ότι ενημερώνει και ‘’πολιτικά κόμματα’’, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς και ‘’τοπικές αρχές’’. Πρέπει, είπε ο κ. Ακιντζί, να ενημερώνεται το κοινό γιατί εμείς εργαζόμαστε για αυτούς προκειμένου να έχουν ένα καλό μέλλον.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 Γράφουν οι ΑΛΩΠΗΞ και ΓΕΡΑΞ 
14-1-2016
Το 2011 ξεκίνησε στην Συρία ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας υπό τον Μπάσαρ αλ Άσαντ και τις τότε πρωτοεμφανιζόμενες «επαναστατικές ομάδες» εναντίον του καθεστώτος.  Εκ πρώτης όψεως έμοιαζε πως αυτές αποτελούταν από απελπισμένους άνεργους νέους (παρόλο που αρχικά μπορεί να υπήρχαν και τέτοια άτομα που συμμετείχαν), οι οποίοι είχαν επαναστατήσει κατά του όντως αυταρχικού καθεστώτος στην Συρία, εμπνεόμενοι από την λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», η οποία είχε ξεσπάσει σε γειτονικές χώρες (Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη, Υεμένη) από τον ντόπιο-νέο άνεργο πληθυσμό που φαινόταν πως δίψαγε για δουλειά, ελευθερία και δημοκρατία, αλλά και από ξένους «εθελοντές», και σαν αποτέλεσμα αυτής οι καταπιεστικοί κυβερνώντες των χωρών αυτών εκδιώχθηκαν από την εξουσία.
Όμως στην συνέχεια μία πιο προσεκτική ανάλυση των ιδιαιτέρων πολίτικων καταστάσεων που ίσχυαν στην Συρία έδειξε μία πιο διαφορετική εικόνα. Καταρχάς, παρόλο που αρχικά  σημειώθηκαν διαμαρτυρίες κατά της ντόπιας κυβέρνησης από τον άνεργο πληθυσμό της, και αυτές όντως κατεστάλησαν βίαια σε αρκετές περιπτώσεις, στην συνέχεια εμφανίστηκαν από το «πουθενά», έμπειροι στρατιώτες, οι οποίοι άρχισαν να πολεμούν και μάλιστα αρκετές φορές επιτυχώς τον ντόπιο στρατό και να καταλαμβάνουν εδάφη. Παράλληλα αυτοί διέθεταν και άρτιο πολεμικό εξοπλισμό και σημαντική πολεμική εμπειρία, αν και ισχυριζόταν ότι αποτελούταν από τους ντόπιους νέους, αν και ούτε τα σωματικά χαρακτηριστικά, ούτε και η γλωσσική προφορά τους επεδείκνυε κάτι τέτοιο.

Η Εκκλησία ανατρέπει την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Η δραματική ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης

Η ιστορία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης λαμβάνει πλέον δραματικές διαστάσεις. 
Μοιάζει δε και με σαρκαστικό καψόνι της Ιστορίας.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” η Εκκλησία της Ελλάδος ετοιμάζεται να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη πώληση στο σαουδαραβικών συμφερόντων ACG Fund  έστω κι αν έχουν πέσει οι υπογραφές!
Η προσφορά υπεβλήθη από την Jermnyn Street Real Estate, θυγατρική της ACG.
Στο συγκεκριμένο fund συμμετέχουν και Τούρκοι (σύγχρονοι) πασάδες και συγκεκριμένα ο όμιλος Dogus Holding.
Η έκταση της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης ανήκε στην Εκκλησία της Ελλάδος. Πέρασε στην δικαιοδοσία της μέσα από τα περίφημα χοτζέτια μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα.
Χοτζέτια είναι οι αποφάσεις των τουρκικών ιεροδικείων και ειδικότερα είναι οι αποφάσεις με τις οποίες ο ιεροδίκης επικύρωνε τη μεταβίβαση ενός ακινήτου. Αυτά τα έγγραφα λειτουργούν ως τίτλοι ιδιοκτησίας, επομένως για τη σημερινή χρήση, που μας ενδιαφέρει, χοτζέτια είναι τίτλοι ιδιοκτησίας της οθωμανικής περιόδου.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΗΠΑ ;

11-1-2016
Greek Spirit

Τι θέλει η Γερμανία;
Η Γερμανία αποτελεί μέρος του άξονα ΗΠΑ-Γερμανίας-Κατάρ. Ο άξονας αυτός έχει ως δευτερεύοντα μέλη -σε επίπεδο αποφάσεων- την Σαουδική Αραβία, την  Τουρκία και την Πολωνία. Έχει επίσης εξωτερικό συνεργάτη το Ισραήλ το οποίο διατηρεί την ουδετερότητα του και την αυτονομία του.
Ποιοι είναι οι στόχοι αυτού άξονα;
Οι ΗΠΑ έχουν ως κύριο στόχο την μετατροπή της Ευρώπης σε πολιτεία τους. Επίσης στόχο αποτελεί ο στραγγαλισμός της Ρωσίας τόσο γεωγραφικά όσο και οικονομικά.
Η Γερμανία έχει ως στόχους 

α. την παράδοση της Ευρώπης στα νύχια των ΗΠΑ 

β. την εξαΰλωση της Γαλλίας-Ιταλίας -Ισπανίας και της Ελλάδας .

 γ.την κατάργηση της ευροζώνης και του ευρώ με μοναδικό επιζήσαντα την ίδια την Γερμανία ( γιαυτό και θέλει από τώρα την εξαΰλωση των άλλων χωρών)

Ελλάδα – Κατάρ – Τουρκία


Katar-Gatzolia
11-1-2016
Από τον Αντιφωνητή
Η πώληση από την Εθνική Τράπεζα της τουρκικής Finansbank στην Qatar National Bank, προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθεί η πάλαι ποτέ «μεγάλη μας φίλη», ήταν η ταφόπλακα της εξωστρέφειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Αναμενόμενη, βεβαίως, μετά την βιβλική καταστροφή των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, αλλά έπρεπε να δοθεί στους Καταριανούς;
Ο Κώστας Ράπτης στο capital.gr θύμισε την πολλαπλή συμμαχία Τουρκίας – Κατάρ τόσο στα γεωπολιτικά θέματα (κατά της Συρίας του Άσαντ και υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στον ευρύτερο μεσανατολικό χώρο) όσο και στα οικονομικά: η κρατική ενεργειακή εταιρεία Botaş της Τουρκίας υπέγραψε συμφωνία με την καταριανή κρατική εταιρεία πετρελαίου για μακροχρόνια προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου, τώρα που σφίγγει η ρώσικη στρόφιγγα. Παράλληλα το Κατάρ αποτελεί για τις τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες την όγδοη μεγαλύτερη αγορά τους στον κόσμο, ενώ το διμερές εμπόριο είχε το 2014 όγκο 740 εκατ. δολαρίων, 13πλάσιο αυτού του 2004.

Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Γραφεί ο ΑΛΩΠΗΞ
3 Μαίου 2015
Το πρώτο τρίτο του 20ου αιώνα απετέλεσε για την Ισπανία, όπως και για μεγάλο μέρος της Ευρώπης, μια περίοδο γεμάτη από επαναστάσεις, πραξικοπήματα και έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που επηρέασε με πολλούς και διαφόρους τρόπους την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος ήταν, κατά πολλούς, το προοίμιο της ένοπλης αντιπαράθεσης των μεγάλων ιδεολογιών του 20ου αιώνα, του κομμουνισμού, του φασισμού και της φιλελεύθερης δημοκρατίας, που κορυφώθηκε λίγο αργότερα με το ξέσπασμα του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Νικήτριες αναδείχθηκαν οι εθνικές δυνάμεις του Φράνκο. Οι Δημοκρατικοί εφοδιάζονταν με όπλα και εθελοντές που προέρχονταν από την ΕΣΣΔ και την Κομμουνιστική Διεθνή. Η βοήθεια πάντως αυτή δεν ήταν συνεχής και σταμάτησε περί το 1938 όταν η ΕΣΣΔ άρχισε να αλλάζει τη διπλωματική τακτική της και να ευνοεί μια μελλοντική συμμαχία με τον Χίτλερ.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

(Τρ. 5/1/16 – 19:15)
Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η ανατροπή που μας άφησε ο παλιός χρόνος ολοκληρώνοντας τη θητεία του ήταν ότι η Ρωσία διεκδικεί ρόλο σε πλανητικό επίπεδο, όπως η ΕΣΣΔ, επεμβαίνοντας στο Μεσανατολικό. Αν η Ρωσία σταθεροποιήσει τη νικηφόρα επέμβασή της στη Μ. Ανατολή επιβάλλοντας λύση συμβατή με τα συμφέροντα της, οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον η μοναδική Υπερδύναμη και ο Κόσμος θα γίνει πολυπολικός. Η ανάδυση περιφερειακών Δυνάμεων, όπως η Κίνα και, ως τώρα, η Ρωσία, περιπλέκει αλλά δεν ανατρέπει την απόλυτη, αν και όχι ανεξέλεγκτη, υπεροχή των ΗΠΑ. Αν, όμως, χάσουν την απόλυτη κυριαρχία τους στην κομβική περιοχή της Μ. Ανατολής, θα είναι η αρχή του τέλους της μονοκρατορίας τους. Εντός του 2016 θα δοθεί επαρκώς σαφής απάντηση.

Η πρώτη Υπέρ – Υπερδύναμη (Hyper Power) στην ιστορία της Ανθρωπότητος: Ρωσία - Κίνα - Ιράν - Ινδία


Του Δρ Κωνσταντίνου Γρίβα*

Οι περισσότερες αναλύσεις αναφορικά με τα τεκταινόμενα στη Συρία τείνουν να επικεντρώνονται στις πιθανές συνέπειες στο γεωσύστημα της Μέσης Ανατολής. Όμως, με βάση τις αρχές της μεθόδου της Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τον καθηγητή Ι.Θ.Μάζη, το διεθνές σύστημα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια αδιαίρετη ολότητα. Με βάση αυτήν τη λογική, οι εξελίξεις στη Συρία συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μιας νέας πλανητικής γεωπολιτικής πραγματικότητας.
Έτσι, με καταλύτη την κοινή προσπάθεια για ενίσχυση του καθεστώτος Άσαντ, το Ιράν με τη Ρωσία αναβαθμίζουν τη σχέση τους στο επίπεδο της μακρόπνοης, στρατηγικής συμμαχίας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται και οι σχέσεις Ρωσίας – Κίνας, δεδομένης της πολύ στενής σχέσης Τεχεράνης – Πεκίνου.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ


ΡΩΣΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

15492e6080c6ba072eff755c0359917aΓράφει Νίκος Χειλαδάκης
Μια είδηση που κυκλοφόρησε την Δευτέρα το βράδυ έχει αναστατώσει την Άγκυρα καθώς διαφαίνεται πως οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε μια κίνηση που πολύ πιθανό θα ανάψει για τα καλά την φωτιά με την Τουρκία.
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι ένεκα των εξελίξεων και των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας σε εδάφη εκτός Τουρκίας, στην ρωσική βουλή κυκλοφορεί η πρόταση να δοθεί εντολή για επιχειρήσεις μέσα στο έδαφος τη Τουρκίας, έτσι ώστε να σταματήσει μια και καλή η τουρκική προκλητικότητα!
putin-in-cirkin-turkiye-plani-kan-dokmek-istiyor-6476923Η είδηση αναφέρει ότι λόγω του ότι η Τουρκία εξακολουθεί να υποστηρίζει τους Τζιχαντιστές και παράλληλα εξακολουθεί το παράνομο εμπόριο με το ISIS, θα πρέπει να χτυπηθούν οι βάσεις στήριξης μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Η μουσουλμανοποίηση της Ελλάδος

Στις πρώτες ανακοινώσεις του 2016 περιλαμβάνεται το σημερινό (3/1/2016) Δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) που αναφέρεται στην παραχώρηση του "Αστέρα" της Βουλιαγμένης σε άραβες και σε Τούρκους (!) έναντι του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ (Αναδημοσίευση)

Αναδημοσιεύεται σήμερα 3-1-2016 το παρακάτω κείμενο που έχει γραφεί το 2014. Το κείμενο αυτό καθίσταται επίκαιρο μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ότι το ΝΑΤΟ μετακινεί με τραίνα τεθωρακισμένα απο τις ευρωπαϊκές χώρες προς ανατολάς αλλά σε άγνωστο κατά τα άλλα προορισμό. Είναι φανερο ότι τα τεθωρακισμένα προορίζονται για τα σύνορα Ρωσίας -Ευρώπης , σε όλο το μήκος τους από την Μολδαβία έως και τις χώρες τις Βαλτικής.Οι μεταφορές αυτές των τεθωρακισμένων λαμβάνουν χώρα από το 2014 οπότε και η Ρωσία ανακατέλαβε την Κριμαία.Ο πόλεμος στην Συρία επισκίασε την ουκρανική κρίση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πούτιν δεν έπαψε να προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή
7-4-2014
Greek Spirit
Αναμφίβολα ο κ.Πούτιν επέδειξε στην Ουκρανική κρίση και κατόπιν στην προσάρτηση της Κριμαίας ότι αποτελεί όχι απλά ένα υπολογίσιμο αντίπαλο για την Δύση αλλά και ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας τελικά κατέληξαν σε φάρσα.Η δε Γερμανία ούτε που συζητάει πλέον για οικονομικές κυρώσεις γνωρίζοντας ότι το σπάσιμο των εμπορικών δεσμών με την Ρωσία θα αποτελέσει πυροβολισμό στα πόδια της οικονομίας της. Η Ρωσία κινήθηκε γρήγορα, αποτελεσματικά, μεθοδικά και σε κάθε δεδομένη στιγμή είχε το προβάδισμα.
Ωστόσο ο πόλεμος αρχίζει οπότε νομίζεις ως πιο κατάλληλη στιγμή αλλά δεν μπορείς να τον σταματήσεις παρά μόνο όταν έχεις κατανικήσει τον εχθρό σου. Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν.

Αν χαθεί η Κύπρος η Τουρκία θα πέσει με τα μούτρα στο Αιγαίο και τη Θράκη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθετε σε συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον κ. 'Άιντα. Φωτογραφία αρχείου. Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθετε σε συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον κ. 'Άιντα. Φωτογραφία αρχείου. Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Παρά το γεγονός ότι ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί «άδειασε» με ανορθόδοξο και απαράδεκτο τρόπο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αφήνοντας τον εντελώς εκτεθειμένο ενώπιον των Ελληνοκυπρίων, ο τελευταίος στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του συνέχισε με επιμονή να «τρέφει» μία αδικαιολόγητη αισιοδοξία για το κλείσιμο του Κυπριακού. Η αισιοδοξία αυτή βασικά εκπορεύεται από τους ξένους και δεν υποστηρίζεται από τα γεγονότα.

Ξεσηκώθηκαν οι σιίτες στη Σαουδική Αραβία – Λίγο πριν τον εμφύλιο η χώρα!-Αμέσως μετά το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία

Ξεσηκώθηκαν οι σιίτες στη Σαουδική Αραβία – Λίγο πριν τον εμφύλιο η χώρα!
Άναψαν οι πρώτες φωτιές της εξέγερσης στη σιιτική πόλη Κατίφ, στην ανατολική Σαουδική Αραβία, στις ακτές του Περσικού Κόλπου, μετά τον αποκεφαλισμό του σιίτη σεΐχη Νιμρ Αλ Νιμρ από τις Αρχές του βασιλείου.