ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ;
ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ 35 ΝΕΚΡΟΥΣ http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/60974/konstantinoypoli-epithesi-enoplon-se-nyxterino-kentro?utm_source=www.newsbomb.gr&utm_medium=dpgNewsBox&utm_campaign=CNN_NEWS&utm_content=vertical

http://www.protothema.gr/world/article/641688/alert-epithesi-enoplon-se-nuhterino-kedro-stin-konstadinoupoli/
 Greek Spirit
17-12-2016
Δεν είναι άραγε περίεργο που απο την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι η Ρωσία στέκεται ως αρωγός και βοηθός του Ερντογάν και μάλιστα με απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα;. Η Ρωσία φέρεται να ειδοποίησε τον Ερντογάν για την απόπειρα πραξικοπήματος και η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει τον Τούρκο δικτάτορα μετά από κάθε βομβιστική επίθεση στην χώρα. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνει το κουρδικό ΡΚΚ αλλά δημιουργούνται ορισμένα ερωτηματικά εδώ.
Η εκδήλωση των επιθέσεων έχει αποκτήσει πλέον μια περιοδικότητα που υποδεικνύει ότι σχεδιάζονται, οργανώνονται, προετοιμάζονται και εκτελούνται από μια διοίκηση οποία έχει τα μέσα αλλά κυρίως τις πληροφορίες.
Βλέπετε,σε αυτού του είδους τις επιθέσεις οι πληροφορίες είναι το 90% Οι πληροφορίες αυτές αφορούν όχι μόνο στον στόχο, δηλαδή τις συνήθειες του, τα τρωτά σημεία κτλ αλλά κι σε πληροφορίες σχετικά με την βιωσιμότητα του πεδίου των επιχειρήσεων.Με άλλα λόγια ΄με πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα των τουρκικών αρχών να ελέγχουν την περιοχή, την δυνατότητα τους να την επιτηρούν και να εμποδίζουν μια βομβιστική επίθεση άλλα και την προετοιμασία αυτής.
Όταν μια ομάδα Κούρδων αρχίζει να ψάχνει για μερικές δεκάδες κιλών εκρηκτικών ,κατόπιν καταφεύγει σε μια γιάφκα για την συναρμολόγηση μιας βόμβας και κατόπιν την φορτώνει σε κάποιο όχημα , κάνει μια δραστηριότητα η οποία αφήνει πολλά ίχνη πίσω της.Μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει κάποια επιτυχία των τουρκικών αρχών σχετικά με την αποτροπή κάποιου χτυπήματος, ακούμε μόνο τις σειρήνες των ασθενοφόρων.Δηλαδή κάθε επίθεση που σχεδιάζεται πετυχαίνει 100%. 
Εκτιμώ ως σίγουρο ότι οι Κούρδοι έχουν πληροφόρηση σχετικά με τις κινήσεις των τουρκικών αρχών είτε από την Ρωσία είτε από τις ΗΠΑ, είτε και απο τους δύο.Για να μπορέσει μια οργάνωση να ανεβάσει το τέμπο των επιθέσεων, να πετυχαίνει κάθε φορά τον στόχο της και να παραμένουν ασύλληπτοι οι μαχητές της τότε σίγουρα έχουν βοήθεια απ έξω. Από κάποιον ο οποίος φυλάει ΄΄τσίλιες΄΄ γι αυτούς και τους τροφοδοτεί με πληροφορίες.
Αλήθεια ποιος χρειάζεται τον Ερντογάν σήμερα;οι ΗΠΑ; Σίγουρα όχι.Μόνο και μόνο το θανάσιμο αμάρτημα του Ταγίπ να προβεί σε σταδιακή αντικατάσταση του δολαρίου με ρούβλια και κινέζικα γιουάν στις διεθνείς συναλλαγές του αρκεί για να θέσει υποψηφιότητα για τον ανασκολοπισμό του από τις ΗΠΑ.Εξάλλου ο Ταγίπ έχει εισβάλει στην βόρεια Συρία χωρίς την άδεια των ΗΠΑ άσχετα εάν τελικά τα μεμετοφάνταρα του δεν κατάφεραν τίποτα άλλο από το να αφήσουν τόνους παλιοσίδερα για ανακύκλωση απο τα καμένα άρματα του.
Ο Ταγίπ εισέβαλε στην βόρεια Συρία όχι για να αποτρέψει την ίδρυση Κουρδικού κράτους αλλά για να εμποδίσει την ένωση αυτού με το αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν κατι που θα σήμαινε την δημιουργία ενός πετρελαιοπαραγωγού κράτους υπερδύναμης το οποίο και θα φιλοξενούσε όλους τους μαχητές του ΡΚΚ της Ανατολίας.
Στο δε Ιράκ εισέβαλε απο καθαρή βλακεία νομίζοντας ότι θα έβαζε χέρι στα πετρέαλαια της Μοσύλης, την στιγμή που ΗΠΑ και Ιραν είχαν ήδη επιληφθεί του θέματος.
Το περασμένο εξάμηνο γίναμε μάρτυρας μιας επαμφοτερίζουσας πολιτικής των ΗΠΑ σχετικά με τους Κούρδους η οποία και παρ όλες τις φιοριτούρες και τηρουμένων των αναλογιών τελικά μπορεί να αποκρυσταλλωθεί ως φιλοκουρδική με στόχο την στήριξη τους και την ίδρυση του κράτους τους στην βόρεια Συρία η οποία ως χώρα θα τριχοτομηθεί και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη του Ασαντ.
Αλλά και οι Ρωσοι είναι σύμφωνοι με την παραπάνω στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή διότι στην μεταπολεμική τριχοτομημένη Συρία θα μπορέσουν να διατηρήσουν την επιρροή τους στις ακτές τις Συρίας τις οποίες θα ενώσουν με το Ιράν με ένα αγωγό αερίου που θα καταστήσει το σιιτικό Ιράν μεγαλύτερο εξαγωγέα αερίου από το σουνιτικό Κατάρ.

Περισσότερα στο ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ Μ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ- ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΣΥΡΙΑΣ-Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ- Ο ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΑΜΟΙΡΑΜΟΣ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/12/blog-post_12.html
Τι δουλειά έχει στην Συρία ο τρελοταγίπ; Και γιατί να παραμείνει στην εξουσία όταν αμφισβητεί την εξουσία του δολαρίου;  Συνεπώς οι ΗΠΑ αποτελούν τον επικρατέστερο υποψήφιο ως υποστηρικτή των Κούρδων στις βομβιστικές επιθέσεις.
Αλλά και η Ρωσία αποτελεί τον ιδανικό υποψήφιο .Η Ρωσία θέλοντας να θέσει υπό τον έλεγχο της την Τουρκία που ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου έχει κάνει επίθεση φιλίας η οποία διαδέχθηκε την επίθεση εχθρότητας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2015.Μόνο ο Ταγίπ θα έπεφτε σε τέτοια παγίδα και ο λόγος είναι ότι είναι τρομερά φοβητσιάρης. Ανεξάρτητα από το ποιος διοργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούνιο του 2016 ο Ταγίπ είχε κυριολεκτικά λερώσει τα σουλτανικά μεταξωτά εσώρουχα του .Έτσι όταν η Ρωσία του πρόσφερε χείρα βοηθείας σε επίπεδο πληροφοριών ο Ταγίπ για μια ακόμα φορά λέρωσε τα εσώρουχα του από χαρά.

Οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είναι σαφώς ανώτερες από τους ομόλογους τους Τούρκους που δεν είναι τίποτα άλλο από παστουρμάδες βασανιστές αθώων . Ο Πούτιν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ερντογάν και κυριολεκτικά τον χειραγωγεί, από την μια του τάζει λίγους με πετραχήλια και από την άλλη παρέχει βοήθεια στους κούρδους βομβιστές και σιγά σιγά του διαλύει την χώρα.Να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και οι Πόντιοι και οι Αρμένιοι στα ανατολικά και μετα οι Αλεβίτες οι οποίοι θα χτυπήσουν και σε αστικά κέντρα στα δυτικά της Τουρκίας.
Το πιθανότερο λοιπόν  είναι ότι οι Κούρδοι στις βομβιστικές επιθέσεις τους έχουν την βοήθεια των Αμερικάνων και Ρώσων.
Καημένε Ταγίπ, κανείς δεν σε θέλει, τα χειρότερα έρχονται....

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Μετά από περίπου 600 χρόνια παραμονής στην περιοχή ήρθε η ώρα να αποχωρήσει ο κατακτητής γείτονας. Η δύση έχει πάρει τις αποφάσεις της αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά, υπάρχει ένας καινούργιος γεωστρατηγικός παίχτης που λέγεται Κίνα.
Και όπως γίνεται πάντα υπάρχει το δούναι και λαβείν όπου οι μεγάλοι παίχτες πρέπει να πάρουν τα περισσότερα, πράγμα που εάν δεν γίνει θα αρχίσουν οι γκρίνιες, που σημαίνει στο ιστορικό σημείο όπου έχουμε φτάσει, πόλεμος μεγάλου βεληνεκούς.
Ο χρήστης Pan Pan είπε…
Μπορεί επίσης να υπάρχει το ίδιο μπάχαλο που γίνεται στην Ελλάδα. Πλήρης ανοργανωσιά, και ιδίως μετά και από τις εκκαθαρίσεις στην Δημόσια Διοίκηση και στον στρατό της Τουρκίας. Γιατί δεν σας περνάει και αυτό από το νού σας ;;
Ο χρήστης Pan Pan είπε…
Συμφωνώ στα συμπεράσματα του Pan Pan (άλλος Pan Pan).
Ο χρήστης Ανώνυμος Περιπλανώμενος είπε…
Ποιοι "τούρκοι";
Αυτοί που ήρθαν από κεντρική Ασία ήταν ελάχιστοι άλλα εκμεταλλεύτηκαν την οργή των παραμεθόριων περιοχών από τους δυσβάσταχτους φόρους του Βυζαντίου και τις αιρέσεις που αναπτύχθηκαν σε κάθε περιοχή ακριβώς για να διαφοροποιούνται...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων