ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΑΓΩΓΟΣ EAST MED

 Greek Spirit
20-11-2016
Ανεξάρτητα από το εάν και κατά πόσο ο κ.Τράμπ αλλά και οι ΗΠΑ γενικότερα θα συμφιλιωθούν ή όχι με την Ρωσία το ζητούμενο είναι η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία. Δεν είναι δυνατό, έστω και στα πλαίσια μιας επίπλαστης συνεννόησης, οι ΗΠΑ να σταθούν ως ισότιμος συνομιλητής ενώπιον της Ρωσίας όταν το προτεκτοράτο των ΗΠΑ που είναι η Ευρώπη να εξαρτάται από το ρωσικό αέριο.
Το 1973 το Ισραήλ δέχεται επίθεση από Αίγυπτο και Συρία .Οι Άραβες ήθελαν την ρεβάνς του πόλεμου των έξι ημερών του 1967 όταν  είχαν χάσει  οι μεν Σύροι τα υψώματα του Γκολάν και οι δε Αιγύπτιοι το Σινά. Ο πόλεμος του 1973 ονομάσθηκε ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ από την ημέρα της ομώνυμης εορτής των Εβραίων κατά την οποία εκδηλώθηκε η αραβική επίθεση.
Οι συνασπισμένοι Άραβες έχασαν και πάλι τον πόλεμο και οι χώρες του ΟΠΕΚ με προεξάρχουσα την Σαουδική Αραβία προέβησαν σε σταμάτημα των εξαγωγών πετρελαίου προς την δύση, προς υποστήριξη των χαμένων Αιγυπτίων και Σύρων.
Οι δυτικοί και φυσικά οι Αμερικάνοι βρέθηκαν ξαφνικά να συνωστίζονται σε ουρές έξω από τα πρατήρια καυσίμων όπως η φωτογραφία κάτω

Οι Αμερικάνοι που είχαν επενδύσει τόσα πολλά στο πετρέλαιο βρέθηκαν σε κατασταση σοκ, ένα σοκ που σημάδεψε την παγκόσμια ιστορία και το οποίο αφού διέλυσε την Μ.Ανατολή θα οδηγήσει στον Γ ΠΠ.
Η ενεργειακή κρίση, δηλαδή το εμπάργκο εξαγωγών του ΟΠΕΚ διήρκεσε έξι μήνες, από τον Οκτώβριο του 1973 έως τον Μάρτιο του 1974 και σε ένα βαθμό καθόρισε και το Κυπριακό δράμα του καλοκαιριού του ίδιου έτους.
Όταν αποκαταστάθηκε η παροχή πετρελαίου στην δύση τον Μάρτιο του 1974 η τιμή του πότε ξανά δεν έπεσε στα πρότερα πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο αντίκτυπος της κρίσης αυτής ήταν ανάλογος με τον μεταγενέστερο της πτώσης των δίδυμων πύργων την 11Σεπτ του 2001 .
Οι Αμερικάνοι από τότε αποφάσισαν τα εξής 
α. Την έρευνα για τεχνολογίες μείωσης της εν γένει κατανάλωσης , κάτι που ωστόσο έγινε με πολύ βραδείς ρυθμούς. 
β. Την αμεσότερη εμπλοκή των ΗΠΑ στα εσωτερικά των χωρών της Μ.Ανατολής και τον έλεγχο τους με παρασκηνιακούς τρόπους που προκαλούσαν αστάθειες και του μανιπουλαρίσματος των πολιτικών πραγμάτων, κάτι που τελικά οδήγησε σε διαμάχη μεταξύ Αράβων και ΗΠΑ η οποία με την σειρά της οδήγησε στις εισβολές σε Ιράκ   και 
γ. την εύρεση εναλλακτικών στρατηγικών ενεργειακών αποθεμάτων .
Όλα τα παραπάνω αφορούσαν τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ευρώπη.
Η εύρεση εναλλακτικών στρατηγικών ενεργειακών αποθεμάτων δεν άργησε πολύ.Ήδη από την εποχή της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας οι Γερμανοί είχαν πιστοποιήσει ότι  ο ελλαδικός χώρος βρίθει από υδρογονάνθρακες.Τα κοιτάσματα σε Αιγαίο, νότια της Κρήτης, Ιόνιο αλλά και σε στεριά όπως σε Πελοπονησο και Ήπειρο , αποτελούσαν διεγνωσμένα κοιτάσματα από τους Γερμανούς ήδη από τον Β΄ΠΠ.
Η γνώση αυτή μεταλαμπαδεύτηκε και στις ΗΠΑ οι οποίες αποφάσισαν να σφραγίσουν τα ελληνικά κοιτάσματα και να τα προφυλάξουν και απαγόρευσαν όχι μόνο την εξόρυξη τους αλλά ακόμα και την αναφορά σε αυτά  από πολιτικούς- ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ενέργεια. Η αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά κοιτάσματα δεν θα μπορούσαν τότε να εξορυχθούν διότι ως υποθαλάσσια το κόστος εξόρυξης ανα βαρέλι θα υπερέβαινε την τιμή πώλησης του.Αυτό ισχύει ακόμαη και σήμερα.

Ωστόσο οι ΗΠΑ ήθελαν να σιγουρέψουν τα κοιτάσματα για μελλοντική χρήση έτσι κι αλλιώς.

Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν την κυπριακή τραγωδία η οποία οδήγησε σε κρίση και στις σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας. Μέχρι την εισβολή στην Κύπρο το 1974, στον Έβρο, δηλαδή στην παραποτάμια περιοχή δεν υπήρχαν αξιόλογες στρατιωτικές ελληνικές μονάδες.Μέχρι τότε ο ελληνικός στρατός και πάντα στα ΝΑΤΟικά πλαίσια ήταν προσανατολισμένος στον κίνδυνο από την Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία. Η Τουρκία επίσημα θεωρούνταν σύμμαχος χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ομαλές σχέσεις με την Τουρκία δεν μπόρεσε να διαταράξει ούτε το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Πόλης τον Σεπτέμβριο του 1955.
Η εισβολή στην Κύπρο έφερε την πόλωση, την όξυνση των σχέσεων Ελλάδας -Τουρκίας, τους εξοπλισμούς, την κρίση του 1987 όταν οι Τούρκοι έβγαλαν στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος ''Σισμίκ'' για να ερευνήσει για κοιτάσματα πετρελαίου. Η τότε ΄΄ελληνική ΄΄ κυβέρνηση αντέδρασε αστραπιαία διατάσσοντας μερική επιστράτευση και απειλώντας την Τουρκία με πόλεμο.
Ο τοτε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου έδρασε με τρόπο που ακύρωσε κάθε προσπάθεια αναδείξεως των κοιτασμάτων του Αιγαίου και μάλιστα η Ελλάδα έφτασε σε σημείο να απειλήσει την Τουρκία με πόλεμο προκειμένου η τελευταία να παρατήσει τις έρευνες για κοιτάσματα .

Το 1987 δεν ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική κυβερνση λειτούργησε ως υποτακτικός των ΗΠΑ και εμπόδισε την Τουρκία για έρευνες, είχε προηγηθεί παρόμοιο επεισόδιο το 1976.

Τα ελληνικά κοιτάσματα σήμερα δεν θα ήταν δυνατόν να τα εκμεταλλευτούμε ακόμα και εάν είχαμε την άδεια να τα εξορύξουμε και αυτό διότι από το 2014 οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας να μειώσουν τις τιμές προκειμένου να πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας που εξαρτάται απόλυτα απο τις εξαγωγές υδρογονανθράκων.Έτσι η τρέχουσα τιμή των 50 δολαρίων ανά βαρέλι είναι απαγορευτική για την εξόρυξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων 

Εάν βέβαια οι τιμές ανέβαιναν τότε θα η Ευρώπη θα μπορούσε να βασίζεται στην εξόρυξη των τεραστίων ελληνικών κοιτασμάτων. Τελευταία  ΗΠΑ και ΟΠΕΚ κάνουν κινήσεις για την άυξηση των τιμών μέσω της μείωσης της παραγωγής υδρογονανθράκων των χωρών του ΟΠΕΚ. Μικρότερη παραγωγή σημαίνει την αύξηση της τιμής. Ωστόσο η Ρωσία και το Ιράν δεν μειώνουν την παραγωγή τους και έτσι η προσπάθεια για την αύξηση των τιμών δυναμιτίζεται.ΗΠΑ και Σαουδάραβς έπεσαν στον λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να απεξαρτήσουν ενεργειακά την Ευρώπη  από την Ρωσία και μαζί με την Γερμανία κατεργάζονται πολλά σχέδια.Ένα από αυτά είναι ο αγωγός Κατάρ-Συρίας-Τουρκίας-Ευρώπης που προτάθηκε το 2009 από τους Γερμανούς προς τους Καταριανούς και έτυχε αποδοχής. Ωστόσο η Συρία και ο πρόεδρος της Άσαντ δεν θέλησε να συμπράξει, δεν θέλησε να περάσει ο αγωγός αυτός από την Συρία. Έτσι το 2011 μετά από μια πολιτειακή αστάθεια στην Συρία ξέσπασε ο πόλεμος ο οποίος σοβεί μέχρι σήμερα.Οι Ρωσοι βοήθησαν την Συρία διότι εάν η Συρία πέσει και ο αγωγός αυτός (βλ. εικόνα κάτω) γίνει πραγματικότητα , τότε η Ρωσία θα χάσει την αγορά της Ευρώπης.


Η μόνη εναλλακτική που απομένει  πλέον στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είναι ένας υποθαλάσσιος  αγωγός που θα ξεκινάει από το Ισραήλ θα ενώνει την Κύπρο , την Κρήτη, την νότια Ελλάδα και την Ιταλία και θα μεταφέρει το ισραηλινό αέριο, το Αιγυπτιακό, το κυπριακό  και το ελληνικό προς την Ευρώπη Ο αγωγός αυτός λέγεται EAST-MED και απεικονίζεται στην εικόνα κάτω 

O EAST MED είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο το οποίο έχει τύχει αποδοχής από την ελληνική πλευρά και βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης των δυνατοτήτων κατασκευής του απο πλευράς χρόνου και χρηματοδότησης.
Το Ισραήλ και η Αίγυπτος θα ωφεληθούν τα μέγιστα από τον αγωγό αυτό διότι θα μπορέσουν να παρακάμψουν την Τουρκία η οποία είναι η μοναδική χερσαία διέξοδος για ένα χερσαίο αγωγό.
Πράγματι , το Ισραήλ αμφιταλαντεύεται μεταξύ του αγωγού Ισραήλ-Τουρκίας -Ευρώπης όπως φαίνεται στην κάτω εικόνα οποίος θα είναι υποθαλάσσιος μόνο λίγα μίλια -από τις ακτές του Ισραήλ μέχρι αυτές της Τουρκίας και του EAST MED
Οι σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ηλίθιας εξωτερικής πολιτκής του ερντογάν ο οποίος ήθελε να αναγορευτεί ως προστάτης των Παλαιστινίων και προέβη σε ακατανόητες ενέργειες οι οποίες όξυναν τις σχέσεις του με το Ισραήλ με αποκορύφωμα το επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά το 2010 όταν ο ερντογάν απέστειλε στολίσκο στην Παλαιστίνη  με ακτιβιστές υπέρ των Παλαιστινίων με πλοίο   Μαβί Μαρμαρά να ηγείται  , και το οποίο αναχαίτισαν οι Ισραηλινοί με άντρες των ειδικών δυνάμεων .Στην επιχείρηση αυτή οι ισραηλινοί σκότωσαν εννέα ακτιβιστές.Η Τουρκία απο το 2010 απαιτούσε την συγνώμη του Ισραήλ όπως και την αποζημίωση των θυμάτων.Το θέμα αναδείχθηκε σε μείζον διμερές, ακόμα και ο πρ Ομπάμα παρενέβη για να βρεθεί λύση.Τελικά το Ισραήλ έκανε κάποιες υποχωρήσεις ζητώντας συγνώμη αλλά δεν αποδέχεται την υποχρέωση γα καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματα.Στο Ισραήλ η αντιπολίτευση του Νετανιάχου είναι κατα της αποκατάστασης των σχέσεων με την Τουρκία και κατα του αγωγού Ισραήλ -Τουρκίας.Η κοινωνία στο Ισραήλ είναι χωρισμένη στον ίδιο βαθμό.Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία ακόμα και εάν εξομαλυνθούν αποτελεί ένα αναξιόπιστο εταίρο για το Ισραήλ και γιαυτό εκτιμώ ότι τελικά θα προκριθεί ο αγωγός EAST MED.
Όμως αυτός ο αγωγός θα είναι το τέλος της Τουρκίας.Η Τουρκία λαμβάνει κρυφή οικονομική βοήθεια από το Κατάρ προκειμένου να υποστηρίζει τους ισλαμιστές στην Συρία οι οποίοι πολεμούν εναντίον του Άσαντ που εάν τελικά πέσει θα ανοίξει τον δρόμο για την κατασκευή του αγωγού Κατάρ-Ευρώπης που προαναφέραμε.
Μαζί με την οικονομική βοήθεια για την υποσ΄τηριξη του ισλαμικού κράτους, η Τουρκία λαμβάνει και χρήμα από το Κατάρ για να εισβάλλει οικονομικά στην Ελλάδα μετατρέποντας την σε ισλαμικό κράτος μέσωμεγάλων επενδύσεων.
Εάν ποτέ κατασκευασθεί ο EAST MED τότε το Κατάρ θα τον χρησιμοποιήσει για να εξάγει το αέριο του στην Ευρώπη και δεν θα έχει λόγο να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Συρία.Εξάλλου όλη σχεδόν η Αραβική χερσόνησος έχει συνάψει χαλαρή στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ διότι όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό εχθρό, το Ιράν.Συνεπώς η συνεργασία Κατάρ και Ισραήλ και στον ενεργειακό τομέα  δεν είναι κάτι δύσκολο.
Σε αυτή την περίπτωση θα διακοπεί και η χρηματοδότηση της τουρκικής οικονομίας αλλά και του ίδιου του Ερντογάν ο οποίος έχει εθιστεί στις ΄΄μίζες''.Ο Ερντογάν θα βρεθεί ξαφνικά στον αέρα, χωρίς χρήμα για να ταΐσει τους οπαδούς του και τα σώματα ασφαλείας, θα κινδυνεύσει με χάσιμο εξουσίας και με φυλάκιση για όλες τις φασιστικές αυθαιρεσίες του όσο και τα οικονομικά σκάνδαλα ύψους δις δολαρίων.
O EAST MED θα σημάνει το τέλος της οικονμίας της Τουρκίας η οποία φιλοδοξεί να γίνει ο ενεργειακός κόβος, ο κόμβος των αγωγών που θα έρχονται από Ιράν-Αζερμπαιτάν-Ιράκ-Ισραήλ-Κατάρ.Εάν δεν μπορείς να παράγεις αεριο και πετρέλαιο τότε ο αμέσος επόμενος τρόπος για να πλουτίσεις είναι να γίνεις ο διακινητής του.  
 Με τον EAST MED o Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει επίσης και την στήριξη της Ε.Ε. και Γερμανίας που τώρα χρειάζονται την Τουρκία ως χώρα που θα πέράσει ο αγωγός Κατάρ -Ευρώπης,όταν κάποτε τελειώσει ο πόλεμος στην Συρία. Ωστόσο ο EAST MED δίνει μια νέα ευκαιρία στην Ευρώπη για απεξάρτηση το αέριο της Ρωσίας και ακόμα και οι Γερμανοί έυκολα θα εγκατέλειπαν τον πιστό σύμμαχο τους Ερντογάν στην τύχη του εάν δεν τον είχαν ανάγκη πια.
Τότε είναι που ο Ερντογάν θα γίνει επικίνδυνος και επιτεθεί στην Ελλάδα και Κύπρο για να ακυρώσει τον EAST MED

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ερώτηση.Οι σχεσεις Ρωσιας-Ισραηλ ειναι στο ζενιθ.Πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσσοι αν οντως προκριθει και αρχισει να κατασκευαζεται ο east med???
Νομίζω τα πράγματα θα περιπλακούν πολύ περισσότερο γιατι αποκλείεται το Ιραν και η Ρωσσία να αφήσουν το Κατάρ,τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ να δώσουν αέριο στην Ευρώπη.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Οι σχέσεις ρωσίας -ισραήλ δεν ειναι στο ζενίθ, είναι καλές αλλα και οι δύο πλευρές είναι επιφυλακτικές Διαβάστε το https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/04/blog-post_2547.html Τώρα τι θα κάνει η Ρωσία με τον east med ; τίποτα, δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Τι να κανει, να εισβάλει απο ξηράς και να πάρει αμπάρζα Γεωργία-Τουρκία-Λίβανο και να μπει στο Ισραήλ; Αυτό θα γίνει μετά το 2020-24.Θα βαλει τον ρωσικό στόλο να πυροβολείεναντίον του αγωγού; Οχι βεβαια.Θα περιμένει , διότι ο αγωγος θα παρει πολλά χρόνια να γίνει εάν αποφασιστεί. Η Ρωσία στην Συρία εκτός απο την αποτροπή του αγωγού Καταρ-Τουρκίας προσπαθεί να καταλάβει το Χαλέπι και νότια αυτού για να περάσει ένα αγωγο Ιράν-Συρία .Αυτός ο αγωγος εχει αποφασιστεί απο καιρό και η Ρωσία συμφωνεί, δηλαδή η Ρωσία ανέκαθεν δεν ειχε πρόβλημα για να διοχετευτεί ιρανικό αέριο στην ευρώπη και αυτό διότι με το Ιράν συνεργάζονται στην παραγωγή και την αυξομειώνουν κατά βούληση απο κοινού προεκειμένου να παίζουν με τις τιμές και πάντα σε αντίθετο τέμπο με αυτό του ΟΠΕΚΤο Ιράν μπορεί να αφήσει το Κατάρ να χρησιμοποιεί τον αγωγό, μπορεί και όχι Θα μιλήσει το χρήμα.Εαν με το Κατάρ ο αγωγός αποκτήσει αίγλη , τότε ωφελείται και το Ιράν το οποίο εκτός των άλλων θα ελέγχει το Κατάρ και Σαουδική Αραβία. με αυτό τον τρόποΤο κλειδί σε όλα αυτά είναι ότι ο east medθα αργήσει να εκατασκευασθεί διότι είναι υποθαλάσσιος .Αυτό είναι ένα.Το δεύτερο είναι ότι έττσι κι αλλιώς η Ρωσία ήθελε ανέκαθεν το Ιράν να εξάγει αέριο στην Ευρωπη για να εχει χρήμα (το Ιράν)για εξοπλισμους, Ρωσια-Ιραν θα πολεμησουν μαζί στο μέλλον(τωρα στην Υεμένη) Τώρα εάν οι καταριανοί θελεουν να πληρωνουν τέλη διέλευσης για το δικό τους αέριο μεσω του east med τότε καλά,χώρια που οι καταριανοίθα έχουν ανάγκη του ιρανούς και γενικά τους ιδρυτέςτου east med.Γιαυτό και θα κάτσουν καλά ,θα δείξουν καλή διαγωγή και θα εγκαταλείψουν την Τουρκία Εδω γράφουμε ένα μέρος της χαωδους κατάστασης , δεν κανουμε μαντεια με ακριβεια ωρας και ημέρας.Θα δούμε τι θα γίνει, το θλεμα είναι ότι η Τουρκία εχει πανικοβληθεί με τον east med και μπορεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Κύπρο και όλα να αλλάξουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εδω ενα καταπληκτικο κειμενο για το οτι πρεπει να χτυπησει τωρα η ελλαδα προληπτικα την τουρκια για οσους εχουν κοινη λογικη, εστω και με τσιπρα, την ομαδα του καροτου και αρχιστρατηγο τον τρισμεγιστο ινστρουχτωρ των ανωτατων σοβιετ χολερα-καριερα καρανιξ!

https://isxys.blogspot.com/2017/04/strategic-calculus-strategic-calculus.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σήμερα υπεγράφη η κοινή διακήρυξη Ελλαδας Ισραηλ Κυπρου Ιταλιας για τον υποθαλάσσιο αγωγόEast-MED
Συνυπολογιστε και την κοινή στρατιωτική ασκηση "Ηνιοχο" με την συνδρομή των Η.π.Α και πραγματικά με τα τεκταινόμενα αυτά μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως μπορεί να "ερεθιστεί" ή Τουρκια για να κάνει κινησεις
και ενέργειες που θα ανοίξουν τις πύλες της κολάσεως!
Ο χρήστης panpan είπε…
Εάν την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα εργολαβικά πάρουν οι ΗΠΑ και σε συμφωνία με την Ρωσία που θα πάρει τους αγωγούς αερίου και τον σταθμό μεταφόρτωσης στην Μεγαλόπολη από όπου θα περάσει ο East Med, τότε τι θα πουν οι Ευρωπαίοι;
Ο χρήστης andreas demetriu είπε…
"Η αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά κοιτάσματα δεν θα μπορούσαν τότε να εξορυχθούν διότι ως υποθαλάσσια το κόστος εξόρυξης ανα βαρέλι θα υπερέβαινε την τιμή πώλησης του.Αυτό ισχύει ακόμαη και σήμερα."
Aυτο δεν ισχυει με την νεα τεχνολογια,ακομη και κοιτασματα μικροτερα της (Αφροδιτης 5 δις κμ)πανω απο 3 δις κμ ειναι εμπορικα εκμεταλευσιμα !!!
Το ZOR της Αιγυπτου ειναι γυρω στα 35-40 δις κμ με σημερινες τιμες η αξια εκτιμαται γυρω στο 300 δις δολαρια... νοτια της Κρητης υπαρχουν τουλαχιστον τρεις στοχοι κοιτασματα μεγεθους ZOR !!!
Ο χρήστης panpan είπε…
Ο East Med, ο υποθαλάσσιος αγωγός αερίου που υπογράφτηκε την δευτέρα είναι ένα σημαντικό έργο που όμως προϋποθέτει ειρηνικό περιβάλλον. Πχ εάν θυμώσουν την Ρωσία ή την Αγγλία με μια τορπίλη ο αγωγός γίνεται θρύψαλα μόνο σε ένα σημείο, όπου δυστυχώς θα προξενήσει και μεγάλη οικολογική καταστροφή. Συμπέρασμα ή συνεργαζόμαστε με τους «μεγάλους» ή καλύτερα να το αφήσουμε!
Ο χρήστης andreas demetriu είπε…
O EAST MED θα γινει οσο και αν φωναζουν οι Τουρκοι...η ΗΠΑ-Ε.Ε θελουν απεξαρτηση απο την Ρωσσια και τις Μουσουλμανικες χωρες το ιδιο και το Ισραηλ .Ο αγωγος θα ειναι ευρωπαικος και απο ευρωπαικα κοιτασματα !!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων