Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2015

ΙΓΜΕ, σπάνιες γαίες, Κίνα, και εθνικοί κίνδυνοι

Εικόνα
30/10/2015 Το ΙΓΜΕ είναι το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε δεύτερη επίσημη επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στο ΙΓΜΕ με θέμα τα πιθανά αποθέματα σπάνιων γαιών στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, και θέλοντας να παρουσιασθούν οι εθνικοί κίνδυνοι σε σχέση με αυτή τη δεύτερη συνάντηση υπήρξε σχετική αρθρογραφία (στις 24/10) εδώ. Όπως αναφέρθηκε, ο κίνδυνος να τα «τσουγκρίσουμε» άσχημα με τους δυτικούς συμμάχους μας είναι μεγάλος. Το γεωπολιτικό-γεωστρατηγικό παίγνιο των σπάνιων γαιών είναι τεράστιο. Ισάξιο αυτού των υδρογονανθράκων. Η Κίνα χρησιμοποιεί τις σπάνιες γαίες ως διακύβευμα στο παίγνιο που παίζεται στη νοτιοανατολική Ασία (νησιά Senkaku, νησιά Spartly), αλλά και στην Αφρική. Τρεις (3) ημέρες μετά τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου πραγματοποιήθηκε ναυτικό επεισόδιο μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Ασία, στην περιοχή των τεχνητών νήσων Spartly. H περιοχή που πραγματοποιήθηκε το ναυτικό επεισόδιο αφορά τη διαχείριση υφαλοκρηπίδων…

Επιδιώκουν αλλοίωση του Ελληνικού στοιχείου με εγκατάστασή των προσφύγων στη Ν. Αλβανία- ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΡΑΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Εικόνα
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΡΑΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! - Χώρους κοντά στα σύνορα αναζητά για τη φιλοξενία τους - Νέα καταδίκη της Αλβανικής Κυβέρνησης από την Ε.Ε. για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού στους Δρυμάδες • Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Αλβανική Κυβέρνηση εξέφραζε τη «δυσαρέσκειά» της προς την Ελλάδα για την εισροή παράνομων μεταναστών από το έδαφός της προς την Αλβανία, ζήτημα που είχε τεθεί -σύμφωνα με πληροφορίες - και σε συναντήσεις αξιωματούχων των δύο χωρών. Μόλις προχθές όμως η Αλβανική Κυβέρνηση, δια του Πρωθυπουργού της Έντι Ράμα- όπως έγραψε ο «Π.Λ.» στη χθεσινή του έκδοση- δήλωσε ότι η Αλβανία είναι … πρόθυμη και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μέχρι και 10.000 πρόσφυγες. Η διαφοροποίηση της πολιτικής της Αλβανικής Κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι: Η εθνικιστική κυβέρνηση των Τιράνων, όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι, θεωρεί ότι μπροστά της έχει μια «χρυσή» ευκαιρία, αφενός να αλλοιώσει το Ελλην…

Η Μόσχα αντιδρά στην "Υπερ- ειρηνική συνεργασία"(Trans-Pacific Partnership (TPP)) - και το "απορρητό" της

Εικόνα
27.10.2015 Λάμπρος Ζαχαρής
Μόνο φιλικά δεν βλέπει η Ρωσία  το απόρρητο της οικονομικής συμφωνίας "Υπερ- ειρηνικής συνεργασίας" (Trans-Pacific Partnership (TPP)) και ελπίζει ότι η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί άμεσα ή τουλάχιστον θα πέσει φως στα περισότερα ''σκοτεινά'' σημεία της. Όλα αυτά σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος της Λατινικής Αμερικής του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Σχετινίν, ο οποίος εκφράζει στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ, το πόσο έχει θορυβήσει τη ρωσική πλευρά αυτή η συνεργασία.

Πόλεμος πετρελαίου Ριάντ-Μόσχας για την ευρωπαϊκή αγορά

Εικόνα
26 Οκτωβρίου 2015Άννα Κούτσμα, RBTH Εισβολή στην ευρωπαϊκή αγορά πετρελαίου επιχειρεί η Σαουδική Αραβία, προσφέροντας σημαντική έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου της, καθιστώντας το πιο ελκυστικό από το ρωσικό αργό.
Μόλις αρθούν οι νομικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, το ιρανικό πετρέλαιο θα κατευθυνθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Μπορεί κάλλιστα να είναι ακριβώς κι αυτός ο λόγος που η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη σήμερα. Πηγή: Reuters Στον «πόλεμο πετρελαίου» που εκτυλίσσεται στην ευρωπαϊκή αγορά ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, δεν αποκλείεται σύντομα να εισέλθει και το Ιράν, αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες της Ρωσίας, ότι μπορεί να χάσει το ένα τρίτο των πετρελαϊκών προμηθειών της προς την Ευρώπη.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ( ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ)

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ 16-4-2015 Είναι γνωστό ιστορικά ότι οι Γερμανοί μόλις εισήλθαν στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1941 και αμέσως φρόντισαν να ορκίσουν κυβέρνηση, φιλική προς αυτούς κυβέρνηση με πρωθυπουργό το στρατηγό Γεώργιο Τσολάκογλου. Μετά την κατάληψη και της Κρήτης (Μάιος 1941) από τα γερμανικά στρατεύματα, ολόκληρη η ελληνική επικράτεια βρέθηκε κάτω από την κατοχή των δυνάμεων του Άξονα. Οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι ακολούθησαν τους Γερμανούς στην κατάληψη τμημάτων της χώρας και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας. Η Ιταλία κατέλαβε τα Επτάνησα, ενώ στη Βουλγαρία παραχωρήθηκε αρχικά η ζώνη ανάμεσα στο Στρυμόνα και στο Νέστο, καθώς και τα νησιά Θάσος και Σαμοθράκη. Το τμήμα αυτό επεκτάθηκε αργότερα σχεδόν ως την Αλεξανδρούπολη.

200,000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΘΑ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟ-ΣΥΝΟΛΟ 6,000,000

Εικόνα
Οριστικό: 6 εκατομ. "πρόσφυγες" θα δεχθεί η Ελλάδα 15 -9-2015
Σύμφωνα με πληροφορίες το κύμα μεταναστών που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς αναμένεται να δεχθεί άλλα 6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε βάθος 2 ετών.
Προϋπόθεση γι' αυτό αποτελεί η συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και την ΕΕ, κατά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κράτος θα νοικιάζει σπίτια πολιτών σε… «πρόσφυγες»

Εικόνα
Περίεργες αποφάσεις λήφθηκαν κατά την μίνι Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, όπως έχει μετονομαστεί το πρόβλημα της λαθραίας μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αντί για την πόλη-γκέτο 50.000 προσφύγων στην Αττική, η Ελλάδα «κέρδισε» αφού έγινε δεκτή η πρότασή της να δοθεί επιδότηση ενοικίου για 20.000 «πρόσφυγες». 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΘΗΝΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ «ΑΛΩΣΗΣ» ΑΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Εικόνα
Tο Ριάντ ξεκινά... γεωτρήσεις στην πόρτα της Ρωσίας«Ψυχρός πόλεμος» μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας έχει ξεσπάσει στην αγορά του «μαύρου χρυσού». Η απόφαση των Σαουδαράβων να διεισδύσουν στην Πολωνία (σημαντικό πελάτη των ρωσικών εταιρειών πετρελαίου), προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλές τιμές, θεωρείται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως κίνηση ανατροπής της παγκόσμιας ενεργειακής σκακιέρας καθώς υπονομεύει την κυριαρχία της χώρας του στην Ευρώπη.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ-ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΕΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ-ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ

Εικόνα
24-10-2015
Πλήθος αναλύσεων στο διαδίκτυο περί της προσέγγισης ΕΕ(Γερμανίας) και Τουρκίας όπου η τελευταία πλασάρεται ακόμη και ως υποψήφια για ένταξη και σε κάθε περίπτωση θα δοθεί άδεια σε όλους τους Τούρκους υπήκοος να ταξιδεύουν ελεύθερα την Ε.Ε. απο το 2016.
Όλα είναι προσχεδιασμένα.Παρακάτω θα δείτε άρθρο του helleinic sunrise το οποίο αφορά στην επίσκεψη του Χέρμαν Βαν Ρομπάι το 2013 στην Τουρκία.Ο τότε πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είχε δηλώσει ανοιχτά το πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις Τουρκίας -Ε.Ε. Εκείνη την εποχή κανείς δεν έδωσε σημασία, ακόμα και ο πόλεμος την Ουκρανία και η ανακατάληψη της Κριμαίας αποτελούσαν θεωρίες συνομωσίας παρόλο που συνέβησαν μετά απο ένα χρόνο, πόσο μάλλον η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε..Ο Ρομπάι έκανε και δηλώσεις σχετικά με την Κύπρο και την συνεκμετάλευση των κοιτασμάτων της επ ωφέλεια των τουρκοκύπριων. 

Η Σαουδική Αραβία... πτωχεύει

Εικόνα
Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Η Σαουδική Αραβία... πτωχεύειΗ έκπληξη | 22 Οκτ. 2015Μιχάλης Γιαννεσκής Πάνε οι παλιοί «καλοί καιροί» για τους Σαουδάραβες, όταν ο βασιλιάς τους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα το 1965, κυριολεκτικά μοίραζε χρυσά ρολόγια με το τσουβάλι, σε όποιον σερβιτόρο και πορτιέρη τον εξυπηρετούσε. Σήμερα το ΔΝΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άλλοτε οικονομικά άτρωτη Σαουδική Αραβία, το δημοσιονομικό έλλειμμα της οποίας έφτασε πέρυσι σχεδόν το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Εικόνα
ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑby · Οκτωβρίου 21, 2015 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Οι τελευταίες εξελίξεις στην Συρία, η ολοένα και μεγαλύτερη επέμβαση των Ρώσων στην περιοχή, η έξαρση του κουρδικού ζητήματος, έχει προκαλέσει ένα έντονο ψυχροπολεμικό κλίμα στην Άγκυρα με συνέπεια να έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και σενάρια πολεμικής εμπλοκής της Τουρκίας με την Ρωσία, καθώς τα μετώπια που ανοίγουν συνεχώς στην ευρύτερη περιοχή φέρουν τις δυο χώρες σε ανοιχτή αντιπαράθεση.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ ΠΠ

Εικόνα
Δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω… θέλω απλά να σας προειδοποιήσω. Γράφει ο
ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 17-10-2015
Είναι γνωστό ότι η μεγάλη ανάφλεξη που έχει ξεκινήσει από το 2011 και κορυφώνεται αυτή τη στιγμή στη Συρία έχει σχέση με τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων του μέλλοντος . Αυτός που θα τους ελέγξει θα είναι και ο κυρίαρχος για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον. Όσοι ενημερώνεστε από το διαδίκτυο γνωρίζεται πως η δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους ( ISIS) είναι δημιούργημα των Αμερικανων , Εβραίων , Άγγλων και Τούρκων με χρηματοδότηση από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία , όλοι υποτακτικοί του σιωνισμού....
Το τελευταίο ‘’κάστρο’’ για να επιτύχει ο έλεγχος των νέων ενεργειακών δρόμων από τους σιωνιστές Εβραίους και τους υποτακτικούς τους  είναι η Συρία και ο Άσυντ που είναι σύμμαχος των Ρώσων. Αν κερδίσουν τη μάχη εκεί τότε η Ρωσία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θεση όχι μόνο γιατί θα αποκοπεί από την τροφοδοσία του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αλλά και γιατί θα ενισχυθεί το τζιχαντιστικο …

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Α ΠΑΓΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://images.slideplayer.gr/7/1919252/slides/slide_2.jpg&imgrefurl=http://slideplayer.gr/slide/1919252/&h=720&w=960&tbnid=-HAXy-zXdx91cM:&zoom=1&docid=aiDaHsU_T1k7WM&ei=GHCfVe26EYK-ygOiyKaIAg&tbm=isch&ved=0CHYQMyhOME4


Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 18-10-2015 Ο Όττο Έντουαρντ Λέοπολντ, πρίγκιπας του Μπίσμαρκ, Δούκας του Lauenburg (1 Απριλίου 1815 - 30 Ιουλίου 1898), υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς Γερμανούς πολιτικούς του 19ου αιώνα. Ως Υπουργός-Πρόεδρος της Πρωσίας από το 1862 ως το 1890, πραγματοποίησε την ενοποίηση της Γερμανίας. Από το 1867 ήταν ο Καγκελάριος της Βόρειας Γερμανικής Συνομοσπονδίας. Όταν ιδρύθηκε η Γερμανική Αυτοκρατορία το 1871, έγινε ο πρώτος της Καγκελάριος.

ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ-ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ -ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ-ΑΛΛΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

Εικόνα
ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ… ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ! Εκδηλώσεις λατρείας των Γερμανών για τον ηθοποιό που τον υποδύεται

2015/10
Ένας Γερμανός ηθοποιός, που υποδύεται τον Αδόλφο Χίτλερ, ντύνεται όπως ο δικτάτορας της ναζιστικής Γερμανίας και περιοδεύει εδώ και 4 εβδομάδες σε ολόκληρη την χώρα όπου κουβεντιάζει με φιλικούς και χαμογελαστούς πολίτες, καθώς προωθεί μια ταινία που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα.

«Ριφιφί» Αλβανίας με τον Τζ. Σόρος στο πετρέλαιο (μας)

Εικόνα
11.10.2015

Οι γείτονες προχώρησαν σε μεγάλες συμφωνίες με εταιρίες κολοσσούς από το εξωτερικό. Πώς με σύγχρονη τεχνική μπορούν να «κλέβουν» από διπλανά «Οικόπεδα». Ανεξήγητη αδράνεια από την Ελλάδα για τις περίεργες εξελίξεις Από τον Νίκο Σταυρουλάκη «Ριφιφί» στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στο ελληνικό υπέδαφος στην περιοχή της Ηπείρου επιχειρεί τώρα ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, με τη βοήθεια μάλιστα του διαβόητου Τζορτζ Σόρος! Μετά το διάβημα για σταμάτημα των ενεργειών εξόρυξης υδρογονανθράκων της Ελλάδας στο Ιόνιο και την αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων με τη χώρα μας, ο Ράμα προωθεί το δικό του πετρελαϊκό πρόγραμμα, στήνοντας γεωτρύπανα ακόμα και δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η κυβέρνηση Ράμα παραχώρησε τα «δικαιώματα έρευνας» (explore rights) για το χερσαίο Οικόπεδο 4 (Block 4), που εφάπτεται με την ελληνοαλβανική μεθόριο, στην κοινοπραξία των πετρελαϊκών κολοσσών Royal Dutch Sh…

Πώς Γερμανία και Τουρκία οδηγούν τον κόσμο μας στον όλεθρο!

Εικόνα
15-10-2015

«Είναι τώρα πια ξεκάθαρο σε όλο τον πλανήτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαίδευσαν τους “μετριοπαθείςτρομοκράτες για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Άσαντ και να ανοίξουν τον δρόμο στη Μουσουλμανική Αδελφότητα να “αρπάξει” τη Συρία», γράφει Φ. Γουίλιαμ Ένγκνταχλ (F. William Engdahl), Αμερικανογερμανός ερευνητής και σύμβουλος σε θέματα στρατηγικής, και τον αναδημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
Σύμφωνα με τον Ένγκνταχλ, η ρωσική ηγεσία και πολεμική επιχείριση στη Συρία εκθέτει την υποκρισία της Ουάσιγκτον στην εκστρατεία που διεξάγει εδώ και ένα χρόνο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Βερολίνο: Αν η Ελλάδα κρατήσει περισσότερους πρόσφυγες, θα χαλαρώσουμε το Μνημόνιο

Εικόνα
16|10|2015 
Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την Ελλάδα στην περίπτωση που η Αθήνα δεχθεί να παραμείνουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche.
Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό, το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αν συμφωνήσει να αυξήσει τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
«Η πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι πλέον να παραμείνουν στην Ελλάδα περισσότεροι πρόσφυγες», επεσήμαναν οι πηγές αυτές. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσαν άλλες απαιτήσεις, όπως η επιμονή στους όρους του προγράμματος, να μπουν σε δεύτερη μοίρα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Υποχρεώνουν μαθητές Γυμνασίου να φτιάχνουν τα κρεβάτια των μεταναστών, να τους μαγειρεύουν και να καθαρίζουν από την βρώμα τα κέντρα διαμονής τους

Εικόνα
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015
Ως μέρος "σχολικής εργασίας" τα γερμανάκια υποχρεούνται τώρα να φτιάχνουν τα κρεβάτια, να μαγειρεύουν και να καθαρίζουν για τους μετανάστες στα κέντρα διαμονής των προσφύγων - μεταναστών!
Η Γερμανία θα ξοδέψει τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια ευρώ το τρέχον έτος για τη φροντίδα 1,5 εκατομμυρίων μεταναστών που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μέχρι το τέλος του 2015.

“Τρικυμία” στο Αιγαίο: Γιούνκερ και Μέρκελ απαιτούν συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας

Εικόνα
European Commission President Jean-Claude Juncker adresses a news conference during a plenary session of ther European Parliament in Brussels, Belgium, 14 October 2015. EPA/LAURENT DUBRULE October 15, 2015 Στη γραμμή της Καγκελαρίου Μέρκελ για τις κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, συντάχθηκε χθες και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δημιουργώντας σοβαρότατο πρόβλημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Χθες Τετάρτη, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο» αν «υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, «ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου» των προσφύγων στην Ευρώπη.

ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

Εικόνα
13-10-2015
Greek Spirit Η απτή, πραγματική και σκληρή στρατιωτική δράση της Ρωσίας εναντίον των τζιχαντιστών στην Συρία αποδεικνύει την στρατιωτική ένδεια των ΗΠΑ και Ε.Ε. Οι ΗΠΑ ΔΕΝ διαθέτουν στρατό ικανό για να επαναλάβει έστω σε μικρή κλίμακα τις επεμβάσεις στην Μ.Ανατολή του 2003 ή ακόμα και του 1991. Όπως έχει ήδη γραφθεί πολλές φορές στο παρών ιστολόγιο οι ΗΠΑ πολεμούν πλέον δια αντιπροσώπων, μέσω μισθοφόρων. Οι περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ τα δύο τελευταία χρόνια μπορεί να πέρασαν απαρατήρητες στην Ελλάδα αλλά αποτελούν πλέον την σκληρή πραγματικότητα για την Αμερική.Όσο για την Ε.Ε. και τον ''ευρωστρατό'' τα σχόλια είναι περιττά.Απλά δεν υπάρχει.

Συρία: Το γέλιο της… αρκούδας - Αμερικανικό σοκ, εξαιτίας των πληγμάτων από Κασπία-Τουρκικές κραυγές

Εικόνα
Ρωσικό αεροσκάφος SU-34 στη Συρία. Πηγή: AP

12 Οκτωβρίου 2015Δημήτρης Λιάτσος, ειδικά για τη RBTH Μέσα σε ένα μόλις 15μερο, τα ρωσικά αεροσκάφη, του θρυλικού σοβιετικού κατασκευαστή, Σουχόϊ, διαφόρων τύπων, νέας γενιάς και εκμοντερνισμένα παλιότερης, κατέστρεψαν πάνω από το 50% των υποδομών του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού κράτους", επιχειρώντας από ένα και μόνο αεροδρόμιο, αυτό της συριακής πόλης Λαττάκεια.

Νόαμ Τσόμσκι : H Eλλάδα θα διαλυθεί! Επανέρχεται ο Νόαμ Τσόμσκι και με δηλώσεις του σε Ρώσικα μέσα ενημέρωσης λέει κάτι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ

Εικόνα
4-10-2015
«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό.
Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενώ οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης.«Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι……

Η Τουρκία δεν πρόλαβε να τριχοτομήσει τη Συρία

Εικόνα
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη Παρατηρώντας το χάρτη που δημοσίευσε η WJ, παρατηρεί κανείς τα εξής χαρακτηριστικά: Tο ισλαμικό κράτος έχοντας ένα χώρο να καταφεύγει όταν χτυπιέται (περιοχή 1), το buffer που δημιούργησε η Τουρκία, προχώρησε στον έλεγχο του νερού, δηλαδή κατέλαβε θέσεις δεξιά και αριστερά του Ευφράτη. Το Ισλαμικό κράτος παράλληλα  κατέλαβε και θέσεις δεξιά και αριστερά ενός παραπόταμου του Ευφράτη. Με τη δημιουργία του buffer η Τουρκία προσπάθησε να αποκόψει την έξοδο των Κούρδων προς τη θάλασσα

Συρία: ο ολοκληρωτικός «υβριδικός πόλεμος» του Πούτιν

Εικόνα
08/10/2015 Αναλυτές υποστηρίζουν ότι προτίθεται να ρίξει στη μάχη κρυφά και φανερά όπλα Στη Συρία ο Ρώσος πρόεδρος έχει ανοίξει το δεύτερο μέτωπο ενός «ολοκληρωτικού» πόλεμου, με πρώτο μέτωπο την de facto διαμελισμένη Ουκρανία.


Το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε διαταγή να πληγούν στόχοι τζιχαντιστών στη Συρία με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από πολεμικά πλοία του Στόλου της Κασπίας εντυπωσίασε τη διεθνή κοινή γνώμη. Και ανησύχησε, ευλόγως, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Εικόνα
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://i1.wp.com/antikleidi.com/wp-content/uploads/2015/01/election5.jpeg&imgrefurl=http://antikleidi.com/2015/01/20/ekloges_geliografies/&h=560&w=400&tbnid=ZPZjQ804UQ2agM:&docid=jlurAb5337tFlM&ei=L88TVrmOLsWtygP744vwCw&tbm=isch&ved=0CD8QMygXMBdqFQoTCPnhqaH8rcgCFcWWcgod-_ECvg&biw=1366&bih=653 Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ  10-10-2015
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 ΦΕΤΟΣ ΣΗΜΑΔΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΠΌ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΧΗ (45%) ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤ0 50%. Ο ΜΙΣΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΗΔΙΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΘΗΚΕ (Η ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΙΟΛΑΣ) ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ

Εικόνα
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 Η τρομοκρατία στη Συρία δεν ηττάται με τον βομβαρδισμό μόνον του "Ισλαμικού Κράτους"
Ο Διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, δρ. Ταλέμπ Ιμπραχήμ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «VZGLIAD» μίλησε για την αντιτρομοκρατική επιχείρηση της ρωσικής αεροπορίας και ανέλυσε πως πρέπει να αξιολογήσουμε τις δηλώσεις της Δύσης.
Το ΝΑΤΟ εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία και κάλεσε τη Ρωσία να «σταματήσει να βομβαρδίζει την μετριοπαθή αντιπολίτευση» στο Ιντλίμπ, τη Χάμα και τη Χομς. Αυτές οι περιοχές πραγματικά ελέγχονται από την αντιπολίτευση; Η Δύση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, σε ό,τι αφορά τη Συρία. Καθημερινά παρακολουθώ τη δυτική και τη σαουδαραβική τηλεόραση, ακούω τι λένε για την κατάσταση στη Συρία, αλλά ζω στη Δαμασκό, ταξιδεύω στη χώρα και βλέπω. Όσα λένε είναι εντελώς ψευδή και προπαγανδιστικά, και θα ενταθούν. Τις πρώτες ημέρες η Ρωσία βομβάρδισε οκτώ θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στι…

Η Τουρκία σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα εποικίζει τη Συρία με Τούρκους της Κίνας-Ποιοι είναι οι Ουιγούροι-Τούρκοι και πως η Τουρκία με τις θεωρίες του Παντουρκισμού-Πανοθωμανισμού έρχεται σε ρήξη με την Κίνα

Εικόνα
4 Οκτωβρίου 2015,
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα τους και σχηματίζουν προσφυγικά καραβάνια προς την Ευρώπη, τι απογίνονται άραγε τα χωριά που αφήνουν εγκαταλελειμμένα πίσω τους;
Σύμφωνα με το λιβανέζικο δορυφορικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Mayadeen, πολλά από τα χωριά αυτά εποικίζονται με Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας.
Οι Ουιγούροι Τούρκοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισέρχονται στη Συρία προερχόμενοι από την Κίνα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, για να πολεμήσουν είτε με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η οργάνωση στη Συρία), είτε με το Ισλαμικό Κράτος.
Μετά την κατάληψη της συριακής πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ στα τέλη Απριλίου από τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), μια υποστηριζόμενη από την Τουρκία συνασπισμένη δύναμη με κορμό την Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η πόλη που είχε πληθυσμό 50.000 ανθρώπων μοιάζει σήμερα περισσότερο με μια κινέζικη πόλη. «Χιλιάδες Τούρκοι τη…

Eλλάδα και Συρία βίοι παράλληλοι

Εικόνα
03.10.2015 Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς
«Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Αποικία δεν μεν’ η ελάχιστη αμφιβολία, και μ’ όλο που οπωσούν τραβούμ’ εμπρός, ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή», Εν μεγάλη Ελληνική αποικία 200 π.Χ., Κωνσταντίνος Καβάφης.

Ως «Κοινωνική Συνοχή» προσδιορίζεται η κατάσταση που καθορίζεται αφενός από την συναινετική επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών διαφορών και αφετέρου από την έμφυτη αλληλεγγύη μεταξύ των ατόμων με κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Οι ιδέες και οι αρχές της κοινωνικής συνοχής θα μπορούσαν να προσεγγισθούν μέσω των γενικών αρχών της «Ηθικής» και των κοινών πολιτισμικών αξιών, οι οποίες οδηγούν τα μέλη της «Ομάδος» στο να προσαρμόζουν την ατομική συμπεριφορά τους στις πραγματικές ανάγκες του συνόλου. Έτσι, σε περιόδους κρίσεων που απειλούν την ύπαρξη ομάδων με κοινωνική συνοχή, τα άτομα ενστικτωδώς αντιδρούν συλλογικά, κατανοώντας ότι το ατομικό συμφέρον μπορεί να θωρακ…

Ελληνικά πετρέλαια: Από το No Man στο Yes Man!ΟΙ «ΓΥΠΕΣ», ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 1903 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
ΟΙ «ΓΥΠΕΣ», ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 1903 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Από το 1930 μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί μένουν πιστοί στα πετρέλαιατης Ελλάδας. Όσο για τους κυβερνώντες της χώρας ανέκαθεν ήταν… γενναιόδωροι μαζί τους, όπως άλλωστε παραμένουν και σήμερα - Τις τελευταίες ημέρες το Newsbomb.gr με σειρά δημοσιευμάτων αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Της Γεωργίας Λινάρδου   από το http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/630324/ellinika-petrelaia-apo-to-no-man-sto-yes-man
Κατά περίεργο τρόπο όταν η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, πάντα πέφτουν στο τραπέζι τα πετρέλαια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για πάνω από έναν αιώνα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εξόρυξη υδρογονανθράκων εκδηλώθηκε από την πλευρά των Αμερικανών την περίοδο της δικτατορίας και τότε απασχόλησαν τη διπλωματική ατζέντα δύο συμβάσεις του Γ. Παπαδόπουλου το 1973 με τις αμερικανικές εταιρείας An-Car Oil Corporation…

«Ο καλός μουσουλμάνος ψηφίζει μόνο... μουσουλμάνο»

Εικόνα
3-10-2015

Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 στην Ροδόπη δεν εκλέχθηκε κανένας χριστιανός βουλευτής, παρά μόνο μουσουλμάνοι , οι Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσιούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι. Να ξέρετε ότι σε μεγάλο βαθμό η απαξίωση των χριστιανών βουλευτών οφείλεται στο ότι οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ότι οι υποψήφιοι χριστιανοί δεν πείθουν με τις ικανότητες τους και ότι προτίμησαν την εκλογή κάποιου ο οποίος είναι τουλάχιστον εργατικός και ικανός. Εκεί έχουμε φτάσει.Ωστόσο το πρόβλημα έχει βαθύτερες ρίζες οι οποίες εκτείνονται από τον γενικότερο εκμαυλισμό της ελληνικής κοινωνίας μέχρι την άνθηση της μουσουλμανικής εντός των συνόρων με την ηθική και οικονομική στήριξη της Τουρκίας.Ας διαβάσουμε ένα κείμενο της Μαρίας Γιαχνάκη από τον Νοέμβριο του 2014 η οποία περιγράφει με διαχρονική ακρίβεια την κατάσταση στην Θράκη
 «Ο καλός μουσουλμάνος ψηφίζει μόνο... μουσουλμάνο»29 Νοεμβρίου 2014
Θράκη – Αποστολή: Μαρία Γιαχνάκη
Καταθλιπτική…

Επέστρεψε η Ρωσία στην παγκόσμια σκηνή;-Η Μόσχα προωθείται - η Άγκυρα χάνει

Επέστρεψε η Ρωσία στην παγκόσμια σκηνή;Carl Bildt Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
Αν το παγκόσμιο στερέωμα είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ –και κάποιοι θα υποστήριζαν ότι είναι- τότε ασφαλώς η Ρωσία ποτέ δεν έφυγε αλλά απλώς ανέλαβε ως το διάδοχο κράτος στη Σοβιετική Ένωση. Και ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου, η Ρωσία έχει δικαίωμα βέτο, το οποίο έχει κατά καιρούς ασκήσει. Η ικανότητα της χώρας να διαμορφώνει πολιτικές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ήταν ποτέ εντυπωσιακή, αλλά οι εξουσίες της να τις εμποδίσει ήταν πάντα εκεί.
Αλλά εάν το παγκόσμιο στερέωμα είναι η δυναμική ανάπτυξη της παγκοσμιοποίησης προς την κατεύθυνση ενός υπέρ-συνδεδεμένου κόσμου με νέες δυνατότητες, τότε η Ρωσία δεν υπάρχει πουθενά. Και θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι αυτό είναι το στερέωμα που πραγματικά έχει σημασία για το μέλλον του κόσμου.