Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2015

Τα ρωσικά όπλα θα βοηθήσουν να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος

Εικόνα
29 Σεπτεμβρίου 2015Γεβγκένι Κρούτικοφ,  Με ποιο τρόπο ακριβώς πρέπει η Συρία να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά όπλα με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα; Η επιλογή των στρατηγικών στόχων διαμορφώνεται με βάση την ανάλυση της δομής του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), κατά πρώτο λόγο του συστήματος των μετόπισθεν, του ανεφοδιασμού και των ιδιαιτεροτήτων της τακτικής που πρέπει να ακολουθηθεί. Το ΙΚ απεδείχθη εξαιρετικά ευάλωτο στον τομέα του ανεφοδιασμού παρά τις σημαντικές οικονομικές του δυνατότητες, οι οποίες δημιουργήθηκαν κυρίως από το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Επιπλέον, λόγω της ταχείας προέλασης προς τα βόρεια και βορειοδυτικά, το ΙΚ άπλωσε πολύ τις επικοινωνίες του.

Γερμανία-Ἑλλάς ...Μιά Σκοτεινή ‘Ιστορία

Εικόνα
τοῦ Γεωργίου Β. Φάκου* Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015Ἡ ἐχθρική ἀντιμετώπιση τῆς Ἑλλάδας ἀπό τή Γερμανία δέν εἶναι νεοφανές σύμπτωμα καί ἡ ἀρχή του ἀνάγεται τουλάχιστον στό τελευταῖο τέταρτο τοῦ 19ου αἰώνα. Σημαντικότερες περιπτώσεις εἶναι οἱ ἑξῆς:

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ…ΤΟΥΡΚΟΙ ( ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ-ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ)

Εικόνα
by ·  Σεπτεμβρίου 29, 2015
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Το άμεσο τουρκικό ενδιαφέρων για το μεγάλο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχουν εκδηλώσει οι Τούρκοι καθώς, όπως αναφέρεται, η οικονομική κρίση της Ελλάδας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τουρκικές επενδύσεις στην χώρα μας.

Κλυδωνίζεται επικίνδυνα η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας

Εικόνα
28 9 2015

Η Σαουδική Αραβία έχει αποσύρει δεκάδες δισ. δολάρια επενδύσεών της σε παγκόσμιους διαχειριστές κεφαλαίων, καθώς επιδιώκει να μειώσει το διευρυνόμενο έλλειμμά της και να περιορίσει την έκθεση στις άστατες χρηματιστηριακές αγορές εν μέσω της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών πετρελαίου, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Τον Σεπτέμβριο, υπήρξε ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων, επιπλέον του πρώτου γύρου αναλήψεων που είχαν γίνει φέτος, δήλωσαν πηγές. «Ήταν η δική μας μαύρη Δευτέρα», δήλωσε ένας διαχειριστής επενδυτικού ταμείου, αναφερόμενος στα μεγάλα ποσά αναλήψεων της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη εβδομάδα.

Βόμβα υπουργού: «Θα ανοίξουμε τον Έβρο για τους πρόσφυγες» (ΒΙΝΤΕΟ) (ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ)

Εικόνα
26-9-2015

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως: «Για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες πρέπει να βοηθήσουμε τους πληθυσμούς που υφίστανται την προσφυγική πίεση, αλλιώς δημιουργείς χώρο να βγουν ακροδεξιά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά στοιχεία».

Πόλεμος στη Συρία: Η Κίνα έστειλε αεροπλανοφόρο και ετοιμάζει 1000 πεζοναύτες!

Εικόνα
26-9-2015 Η απόφαση για στρατιωτική συντριβή του Ισλαμικού κράτους φαίνεται ότι είναι πλέον δρόμος χωρίς επιστροφή. Δρόμος που η Ρωσία δεν τον ακολουθεί μόνη. Η παρουσία του αεροπλανοφόρου της Κίνας Liaoning-CV-16 στο Ταρτούς της Συρίας είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος που έχει και η Κίνα . Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ένα καταδρομικό .

Guardian> Ο υπόγειος ρόλος του Ιράν στον εμφύλιο της Συρίας

Εικόνα
24-9-2015
«Αν και η Τεχεράνη έχει λίγους στρατιώτες στο έδαφος της Συρίας, το Ιράν παίζει έναν κρίσιμο, σκιώδη, ρόλο που παραλύει τόσο τους συμμάχους του στο καθεστώς Ασαντ όσο και τους εχθρούς του», γράφει από τη Δαμασκό ο Βρετανός δημοσιογράφος Ιαν Μπλακ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Guardian για θέματα Μέσης Ανατολής. Ο αρθρογράφος τονίζει την υπόγεια δράση του Ιράν στον εμφύλιο της Συρίας. Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο:
«Η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη του Ιράν προς τον (σσ αλεβίτη, δηλ. σιίτη) πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ έχει ζωτική σημασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια του πολέμου. Και θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία - τόσο στη διαμόρφωση των γεγονότων στο έδαφος και, ίσως, στις διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης. «Το καθεστώς της Συρίας εξαρτάται όλο και περισσότερο από το Ιράν», λέει ένας ανώτερος δυτικός διπλωμάτης. «Το αποτύπωμά του αυξάνεται».

Ο εκβιασμός της Γερμανίας ( από τις ΗΠΑ για να αναγκασθεί να υποταχθεί στην ΤTIP)

Εικόνα
από / Σεπτεμβρίου 24, 2015 /


Η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί το σκάνδαλο της VW για να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Γερμανίας σε τρία βασικά θέματα είναι μεγάλη: στην πολιτική λιτότητας, στη μείωση των πλεονασμάτων της, καθώς επίσης στη συμφωνία TTIP
. Οι Γερμανοί δεν είναι ούτε έξυπνοι, ούτε δημιουργικοί, ούτε εργατικοί – ενώ έχει αποδειχθεί πολλές φορές, όπως στο πρόσφατο παράδειγμα της Volkswagen (άρθρο) ότι, εξαπατούν τους πελάτες τους, καθώς επίσης την εφορία, όπου και με όποιον τρόπο μπορούν. Εν τούτοις, η Γερμανία έχει αναδειχθεί στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς επίσης στον αδιαφιλονίκητο ηγεμόνα της Ευρωζώνης – σε αυτόν που αποφασίζει για όλα τα υπόλοιπα κράτη, τιμωρώντας τα παραδειγματικά όταν συμπεριφέρονται ανυπάκουα, όπως έχει συμβεί με την Ελλάδα.

Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ

Εικόνα
Greek Spirit
23-9-2015
Τον κ. Τσίπρα ψήφισαν την δεύτερη φορά όλοι όσοι βρίσκονται εκτός παραγωγικής διαδικασίας, άνεργο νέοι και γυναίκες, υποαπασχολούμενοι με 300αρικα και 400άρικα  και γενικά άνθρωποι ηλικίας έως 30 ετών που βρίσκονται στο οικονομικό και επαγγελματικό περιθώριο.Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν πλέον  τα 2/3 της κοινωνίας και όχι το 1/3 όπως πριν από την κρίση.Για όλους αυτούς -που αριθμούν περί τα δύο εκατομμύρια- η κρίση αφαίρεσε κάθε δικαίωμα, ακόμα και αυτό της βιολογικής επιβίωσης.  Η ομάδα αυτή ανθρώπων ως φυσικό επακόλουθο θεωρεί τον εργαζόμενο του 1000άρικου, τον ελεύθερο μικρομεσαίο επιχειρηματία και τον συνταξιούχο του 500άρικου ως την νομενκλατούρα, την μπουρζουαζία, την επάρατη αριστοκρατία του Τσάρου Ρομανόφ του 1918. Οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι που απαρτίζουν την εκλογική βάση της νέας κυβέρνησης δεν πλήττονται από το capital control εφόσον ουδέποτε διέθεταν έστω και αυτά τα 420 ευρώ που μπορούν να σηκώσουν την εβδομάδα, δεν έχουν ιδέα για τις επιπτώσεις…

Volkswagen: Μία ακόμη μάχη στον αδυσώπητο πόλεμο ΗΠΑ-Γερμανίας ο οποίος μας αφορά

Εικόνα
22-9-2015
Ο πόλεμος μοιάζει αδυσώπητος. Και είναι μεταξύ της υπερδύναμης και του “καλού παιδιού” της το οποίο δεκαετίες τώρα είναι το πιο “έμπιστο” . Η υπόθεση του τεράστιου σκανδάλου της Volkswagen, δεν ειναι το πρώτο πλήγμα των ΗΠΑ κατά της “γερμανικής οικονομικής αυτοκρατορίας”. Τους τελευταίους μήνες έχουν προηγηθεί κι άλλες “επιθέσεις” της αμερικανικής υπερδύναμης στο Βερολίνο που σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει ότι θέλει να ξεφύγει από τον “έλεγχο” της Ουάσινγκτον.

Γιάνης: Η Ελλάδα κινδυνεύει με «κοσοβοποίηση»

Εικόνα
<< Σημειώνει ακόμη, ότι στο εγγύς μέλλον η Ελλάδα κινδυνεύει με «κοσοβοποίηση», υπό την έννοια ότι η χώρα θα μετατραπεί σε «προτεκτοράτο με το ευρώ ως νόμισμα, αλλά οι μόνες εξαγωγές μας θα είναι το ανθρώπινο δυναμικό και ο τουρισμός, με μηδέν επενδύσεις σε παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ οι τράπεζες θα λειτουργούν ως «όρνια» και τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία θα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.>> 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αιχμηρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί σε νέα του συνέντευξη ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Politico, με τίτλο «O Βαρουφάκης στο έχει πει», o κ. Βαρουφάκης σχολιάζει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το κόμμα έχει σημειώσει σημαντικές απώλειες σε σχέση με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Τελικά βουλευτές της Ροδόπης είναι τρεις μουσουλμάνοι.

Εικόνα
Εκλογικό θρίλερ στη Ροδόπη, έμεινε εκτός ο Ευ. Στυλιανίδης


21-9-2015 Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκαν οι εκλογές στη Ροδόπης καθώς ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχασε τελικά τη βουλευτή έδρα, από τον δεύτερο στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσιούφ.

Τελικά βουλευτές της Ροδόπης είναι τρεις μουσουλμάνοι. Οι Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσιούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι.

Τώρα που θα χειμωνιάσει θα απαιτήσουν να βγάλουν τους κατοίκους από τα σπίτια τους για να τα πάρουν αυτοί γιατί έτσι τους είχαν υποσχεθεί πριν έρθουν στην Ευρώπη.

Εικόνα
Η «ΕΥΤΥΧΙΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ by · Σεπτεμβρίου 21, 2015 Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη Στις 15 Σεπτεμβρίου η βουλευτίνα του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος, SPD, Brigitte Meier, μιλώντας σε δημοσιογράφους παραδέχτηκε ότι, «δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε για την προστασία σας από τους λαθρομετανάστες». Η δήλωση τις κυρίας Μάιερ είναι πολύ ανησυχητική παραδέχτηκαν οι δημοσιογράφοι, και αναπόφευκτα δημιουργεί ένα αίσθημα φυγής από την ίδια σου την πατρίδα .

Θράκη: Πρώτη φορά εκλέγονται 4 βουλευτές της μειονότητας

Εικόνα
21 Σεπτεμβρίου 2015 Με έναν βουλευτή μένει η ΝΔ σε ολόκληρη τη Θράκη, ενώ για πρώτη φορά εκλέγονται τέσσερις βουλευτές της μειονότητας.
 ΠΗΓΗ http://defencenews.gr/index.php/diafora/2069-thraki-proti-fora-eklegontai-4-vouleftes-tis-meionotitas

Τα “βρίσκουν” ΗΠΑ και Ρωσία για την Συρία – Καταστροφική εξέλιξη για την Τουρκία

Εικόνα
Φωτογραφία Αρχείου: U.S. Secretary of State John Kerry shake hands with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov in the library at the Rodina Hotel in Sochi, Russia, before the two held a bilateral meeting and the Secretary met with Russian President Vladimir Putin. [State Department Photo]
20-11- 2015
H Ουάσινγκτον διαμηνύει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τη Ρωσία , κατ’ αρχήν, στον τομέα της διαχείρισης πληροφοριών, κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη αμερικανικές πηγές. Όπου όμως υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΙΤΖΟΡ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΧΕΣΗ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 20-9-2015 Η Μάργκαρετ Χίλντα Θάτσερ, Βαρώνη Θάτσερ (13 Οκτωβρίου 1925 – 8 Απριλίου 2013, πλήρες όνομα Margaret Hilda Thatcher), Λαίδη του Τάγματος της Περικνημίδας, Μέλος του Τάγματος της Αξίας, Μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας, αργότερα Βαρώνη Θάτσερ και μέλος της Βουλής των Λόρδων, ήταν αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1975 ως το 1990 και Πρωθυπουργός της χώρας από το 1979 ως το 1990. Ήταν η πρώτη και μόνη ως σήμερα γυναίκα που κατέλαβε αυτές τις δύο θέσεις. Το 1959 εξελέγη στη Βουλή των Κοινοτήτων και το 1965 ορίστηκε εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος. Υποστήριξε προτάσεις νόμου για την αποποινικοποίηση της ανδρικής ομοφυλοφιλίας, τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, τη διατήρηση της θανατικής ποινής, αλλά ψήφισε ενάντια στη χαλάρωση των νόμων περί διαζυγίου. Άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική υψηλής φορολογίας των Εργατικών, θεωρώντας την βήμα «όχι προς το σοσιαλισμό, αλλά προς τον κομμ…

Πεδιάδες της Ουγγαρίας, οι πανάρχαιες πύλες της Ευρώπης

Εικόνα
Η στέπα της Μεγάλης Ουγγρικής Πεδιάδας υπήρξε για αιώνες ο «διάδρομος» για τους λαούς που ήθελαν να περάσουν στην Ευρώπη   18/09/2015 Πρόσφυγες κινούνται προς τα σύνορα της Ουγγαρίας με την Αυστρία


Μια ματιά στον χάρτη, και στην Ιστορία, δείχνει ότι οι 100.000 πρόσφυγες που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουγγαρίας ακολουθούν μια πανάρχαια διαδρομή εισόδου στην Ευρώπη. Είναι ο «βαλκανικός διάδρομος» που οδηγεί από τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί στα Σκόπια, στη Σερβία, στη Ουγγαρία, στην Αυστρία και στη Γερμανία. Η απέραντη στέπα της Μεγάλης Ουγγρικής Πεδιάδας (γνωστή ως Αλφελντ στα ουγγρικά) είναι πύλη από την Ανατολή στη Δύση από την προϊστορία ως σήμερα για όλους τους λαούς που ήθελαν να περάσουν στην Ευρώπη ή να κατέλθουν από τα βορειοανατολικά (Βαλτική, Ρωσία, Ουράλια) προς τον Νότο.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

Εικόνα
26-6-2014
Η επέλαση της ISIS στο δυτικό Ιράκ από τα ορμητήρια της στην βόρειαανατολική Συρία έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους ισλαμιστές σουνίτες αντάρτες που χρηματοδοτούμενοι από Κατάρ και Σαουδική Αραβία πολεμούν εναντίον του πρ.Άσαντ. Η ISIS αποτελεί σουνιτική οργάνωση η οποία  το 2011 μετέφερε την δράση της από το Ιράκ στην Συρία κάτω από τις πτέρυγες της Αλ Νούσρα η οποία με την σειρά της είναι το παράρτημα της Αλ Κάιντα στην Συρία.

Η ISIS κάτω από την ηγεσία του Αλ Μπαγκάτι- ο οποίος ήταν κρατούμενος των Αμερικάνων στο Ιράκ για τέσσερα χρόνια και που απελευθερώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από τους ίδιους τους Αμερικάνους- γρήγορα απέκτησε δύναμη και ξεπέρασε σε φανατισμό αλλά και δυναμισμό την Αλ Νούσρα η οποία είναι εγκλωβισμένη σε μια στασιμότητα στο πεδίο των μαχών μετά τις επιτυχείς επιχειρήσεις του Συριακού στρατού.

«ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»!!!

Εικόνα
Άγιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν Σαλός

Ο Άγιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν Σαλός όπως έμεινε στην θρησκευτική Ιστορία του Χριστιανισμού, έζησε από το 450 μέχρι το 515 μ.Χ. περίπου. Η καταγωγή του ήτανε βαρβαρική, αφού ήτανε από την Σκυθία. Αλλά τον θεωρούσανε φωτισμένο και σοφό άνθρωπο από το Άγιο Πνεύμα, αν και ο ίδιος επίτηδες παρίστανε τον τρελλό (σαλό), γι’ αυτό και το παρατσούκλι που πήρε: Δια Χριστόν Σαλός. Λέγεται γι’ αυτόν ότι «προσποιούμενος τον μωρό, έλεγχε την διαφθορά της κοινωνίας του καιρού του»…
Ο Άγιος Ανδρέας ήτανε επίσης και προφήτης, αφού είχε πολλά χαρίσματα από τον Θεό. Ένα προφητικό κείμενό του αφορά τις ημέρες μας και τα Εθνικά ΜΑΣ θέματα και λέει συγκεκριμένα:

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΜΑ-ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!

Εικόνα
3-6-2013
Tον Φεβρουάριο του 2013 παρουσιάσθηκε  μελέτη  για την μετανάστευση του Ιδρύματος .NOTRE EUROPE του οποίου ιδρυτής είναι ο JACQUES DE DELORS . Το ίδρυμα αυτό  ένα απο τα  thin tanks  της Ευρωπαικής Ένωσης τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην χάραξη της πολιτικής της.
Την μελέτη αυτή υπογράφει  ο Hans Martens , διευθυντής του European Policy Centre (EPC) , ενός άλλου εξίσου σημαντικού  thin tank της Ε.Ε.
Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι ότι οι μετανάστες και η ενσωμάτωση τους στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό σύστημα είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της χειμαζόμενης δημογραφικά Ευρώπης. Στην απορρόφηση των μεταναστών πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι χώρες ανεξαιρέτως.
Η μελέτη αυτή είναι μέρος ενός πακέτου έντεκα μελετών οι οποίες παρουσιάσθηκαν τον Φεβρουάριο του 2013 και έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα αλλά παράλληλα αντικατοπτρίζουν με τον πιο καθαρό τρόπο την αντίληψη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα ανώτερα κλιμάκια  της Ε.Ε και δείχνουν με σαφήνεια το μέλλον.

Αλβανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία: Στην Κορυτσά επενδύουν οι ισλαμιστές του ΙΣΙΣ - ( Ακριβώς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα- Η Αλβανία ,μετατρέπεται σε ισλαμικό χαλιφάτο)

Εικόνα
11-9-2015 Ένα εμπιστευτικό έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής  Υπηρεσίας της Αλβανίας που δόθηκε στην δημοσιότητα από τα Αλβανικά ΜΜΕ, αναφέρει πως υπάρχουν αποδείξεις για μεγάλες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων από πρόσωπα που έχουν σχέση με το ακραίο Ισλάμ και το ΙΣΙΣ. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ύποπτα πρόσωπα με αραβικά ονόματα, αγοράζουν μαγαζιά, σπίτια, επιχειρήσεις στις περιοχές Ελμπασάν, Λιμπράζντ και Κορυτσά. Μάλιστα οι επιχειρήσεις οι οποίες αγοράζονται από αυτά τα πρόσωπα (Αλβανοί με αραβικά ονόματα) εμφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα με υψηλά κέρδη.  Κέρδη τα οποία φαίνονται νόμιμα και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα ελεύθερα. Άλλες φορές για να δικαιολογήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούν και το ίδιο το κράτος. Εκμεταλλεύονται με συμβάσεις τα Δημοτικά παρκινγκ και εμφανίζουν μεγάλα κέρδη ενώ εισπράττουν πολύ λίγο έτσι μπορούν τα μεγάλα ποσά που έρχονται κρυφά, από τις Ισλαμικές χώρες, να δικαιολογηθούν.  Το δημοτικό παρκινγκ στην Κορυτσά φαίνεται πως ανήκει στη…

Πρόσφυγας σημαίνει: την ώρα που θα σε χρειαστεί η Πατρίδα σου να πολεμήσεις γι’ αυτήν, εσύ «δεν είναι κακό να λείπεις»...φύγε λοιπόν, μακριά από τον πόλεμό της...είναι έντιμο και θεμιτό...Αυτό το Νοσηρό Μήνυμα περνούν οι πρόσφυγες...(«Ποιοί άλλοι» το περνούν – φυγοστρατία/φυγομαχία - και «ποιούς βολεύει άραγε»;)

Εικόνα
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015
γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Σύμφωνα με το διαδίκτυο, η Ρωσία έχει ξεκινήσει να «φορτώνει» ραγδαία τη Συρία με Ρωσικά στρατεύματα. 
Αλλά και να "εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά"... http://www.huffingtonpost.gr/2015/09/06/russia-emfylios-syria_n_8095082.html

Σ’ αυτό συνηγορεί και το γνωστό Stratfor.

Τα κλασσικά εγχώρια συστημικά μεγαλοΜΜΕ κάνουν πως δεν υπάρχει το θέμα...


Να το προσέξουν αυτό...

Ταφόπλακα στα σχέδια εξαγωγών κυπριακού αερίου (και πως η ενεργειακή επάρκεια της Αιγύπτου καθιστά την Κύπρο έρμαιο εκβιασμών )

Εικόνα
15-5-2015 Του Δημήτρη Παπαμιχαήλ*   Η ανακάλυψη, τον περασμένο Αύγουστο, του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μεσόγειο από τον ιταλικό κολοσσό ΕΝΙ, εντός των ορίων της Αιγυπτιακής ΑΟΖ, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια εξαγωγών φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο, που αποτελεί μέχρι στιγμής την μοναδική διέξοδο για τις κυπριακές εξαγωγές υδρογονανθράκων.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Εικόνα
ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ - ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ'' ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ


«Πρόεδρε, συρρίκνωσα τον στρατό!» Αλλαγή δομής και τακτικής για τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το συνολικό αριθμό του στρατεύματος να φτάνει τα επίπεδα του 1940. ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΕΡΓΟΛΙΑ
26/02/2014
REUTERS Πάνε οι ημέρες που η παγκόσμια υπερδύναμη επιδείκνυε την ηγεμονική υπεροχή της με τον πλούτο της και τη στρατιωτική πυγμή της. Τώρα, λοιπόν, που η δημοσιονομική κρίση απαιτεί «ψαλίδι» σε προϋπολογισμούς και η διατήρηση του διεθνούς status quo ανάγεται σε πιο σύγχρονες μεθόδους, το αμερικανικό Πεντάγωνο δηλώνει έτοιμο να κάνει τη μεγάλη «στροφή», κατόπιν βέβαια και των σχετικών συστάσεων από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Μέρκελ βλέπει τους πρόσφυγες ως λύση στην κρίση

Εικόνα
REUTERS, AFP, ΑΠΕ
11-9-2015 ΒΕΡΟΛΙΝΟ . Γραφεία της υπηρεσίας ασύλου επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά χθες η Γερμανίδα καγκελάριος για να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους, χειροκροτούμενη από τους πρόσφυγες. Η καγκελάριος δήλωσε συγκινημένη «από την αγάπη με την οποία γίνονται δεκτοί οι πρόσφυγες», ενώ ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ τόνισε χθες ότι οι πρόσφυγες «μπορεί να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για το οικονομικό μέλλον της χώρας, την έλλειψη εξειδικευμένων εργατών».

Χάος και έκρηξη βίας στην Τουρκία

Εικόνα
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ
Ολοένα και πιο κοντά σε έναν εμφύλιο πόλεμο σπρώχνεται η Τουρκία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προειδοποίησε χθες με δηλώσεις του ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχεντίν Ντεμιρτάς μετά και τις πρόσφατες επιθέσεις-πογκρόμ κατά κουρδικών στόχων και γραφείων του φιλοκουρδικού HDP.

Οι συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων πολιτών» υπό το σύνθημα «Ανάθεμα στην τρομοκρατία», που κυρίως στα δυτικά της χώρας μετατράπηκαν τα τελευταία 24ωρα σε επιθέσεις κατά των εκπροσώπων και των γραφείων του HDP, των γραφείων της Hurriyet και της Sabah, Κούρδων πολιτών και κουρδικών επιχειρήσεων δίνουν μια νέα τροπή στο Κουρδικό, εν όψει και των επερχόμενων εκλογών της 1ης Νοεμβρίου.

ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Του Όμηρου Αλεξάνδρου Οικονομολόγου Λογιστή-Ελεγκτή
Υπό την ιδιότητα μου ως Οικονομολόγου, Λογιστή – Ελεγκτή, το πρώτο πράγμα που θα συμβούλευα κάποιο πελάτη μου να κάνει πριν επενδύσει ένα σημαντικό ποσό κεφαλαίου σε μια νέα η προϋπάρχουσα επιχείρηση είναι να ζητήσει να έχει μια μελέτη Οικονομικής Βιωσιμότητας, η οποία μελέτη, θα καταδείξει κατά πόσο η επένδυση αυτή θα είναι οικονομικά βιώσιμη και κερδοφόρα. Πολύ δε περισσότερο μια τέτοια μελέτηΟικονομικής Βιωσιμότηταςεπιβάλλεται να προϋπάρχει  όταν πρόκειται να  δημιουργηθεί η/και να μετεξελιχθεί ένα ενιαίο κράτος όπως η Κύπρος σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ).

Ποια σύνορα; Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;

Εικόνα
ΑΠΙΘΑΝΑ «ΔΩΡΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΤΣΙΠΡΑ - ΓΑΒΡΙΗΛ!

09.09.2015 Αλέξανδρος Τάρκας
Οι ασχολούμενοι επί μακρόν με θέματα εθνικής ασφάλειας θυμούνται, λίγες ημέρες πριν από την κλιμάκωση της κρίσης των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, τους Ελληνες διπλωμάτες να αναφωνούν ότι οι Τούρκοι συνάδελφοί τους θα πρέπει να έψαξαν πολύ βαθιά στα αρχεία τους και να έδειξαν μεγάλη εφευρετικότητα ανοίγοντας «από το πουθενά» θέμα βραχονησίδων.
Η Αγκυρα, μαζί με την ως τότε τακτική αμφισβήτησης της υφαλοκρηπίδας των νησιών του Αιγαίου και του εύρους των ελληνικών χωρικών υδάτων, προχωρούσε και στους ισχυρισμούς περί μη καθορισμένων θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας - Τουρκίας και περί αδιευκρίνιστης κυριαρχίας σε δεκάδες νησίδες και βραχονησίδες. Η τουρκική τακτική μετατράπηκε σύντομα στη θεωρία των γκρίζων ζωνών σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος, δημιουργώντας νέα δεδομένα και δυσχεραίνοντας την ελληνική τακτική.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ

Εικόνα
ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

by · Σεπτεμβρίου 7, 2015 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Σίγουρα το δις εξαμαρτείν είναι μεγάλο λάθος αλλά το να πέφτεις για έκτη φορά στην ίδια παγίδα με αποτέλεσμα να έχεις πολλά θύματα, είναι και αυτό μια ένδειξη των «ικανοτήτων» του τουρκικού στρατού που προβάλλεται σαν ο… φόβος και ο τρόμος στην ευρύτερη περιοχή μας!

ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΑΝ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ SOUTH STREAM ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ

Εικόνα
Ο Ενεργειακός Πανικός της Βουλγαρίας και Μία Σύγκριση με την Ελλάδα


Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου

Μια σειρά επαφών και δηλώσεων πολιτικών και διπλωματικών εκπροσώπων της Βουλγαρίας από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα δείχνουν τον ενεργειακό πανικό της γειτονικής χώρας. Αιτία του πανικού δεν είναι μόνο το ότι μετά τη ματαίωση του «δυτικής έμπνευσης» Nabucco, αλλά και του δυνάμει ανταγωνιστικού του, του ρωσικού South Stream, η Βουλγαρία δεν μπορεί να διεκδικήσει ρόλο «ενεργειακού κόμβου» στη ΝΑ Ευρώπη. Ακόμη πιο θεμελιώδης λόγος της βουλγαρικής ανησυχίας είναι ότι μακροπρόθεσμα η γειτονική μας χώρα δεν θα μπορεί εύκολα να ικανοποιήσει τις ίδιες της τις ανάγκες σε φυσικό αέριο.