Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2015

Εκτός ελέγχου

Εικόνα
/ Ιουνίου 30, 2015 

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν χάσει τα ηνία του συστήματος – με τα διεθνή ΜΜΕ να παρομοιάζουν τον πλανήτη με ένα αεροπλάνο, οι πιλότοι του οποίου ευρίσκονται αναίσθητοι, ο αυτόματος πιλότος έχει αναλάβει, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα.      
. Εισαγωγικά, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο ήθος, στη διαύγεια και στην ειλικρίνεια του πρωθυπουργού, θεωρώντας πως η πρόθεση του συμβαδίζει απόλυτα με τη δική μας – με τη ριζική λύση δηλαδή του ελληνικού προβλήματος, η οποία προϋποθέτει απαραίτητα τη διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους (ανάλυση), με εναλλακτική λύση τη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης ως τον ορισμό της «ρήξης» που αναφέρει, αντί τον αργό θάνατο (άρθρο). Πιστεύουμε επίσης, όπως ο ίδιος ότι, δεν πρέπει να υποταχθούμε στην καγκελάριο, πόσο μάλλον στον υπουργό οικονομικών της – ενώ οφείλουμε να μην ανεχθούμε την πρωσική υστερία, ούτε τη μετατροπή της Ευρώπης σε γερμανική. Το μοναδικό δε που θα του προσαρτούσαμε θα ήταν ο…

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Εικόνα
Geuro:Το παράλληλο νόμισμα που προκρίνει ως λύση διακεκριμένος Γερμανός οικονομολόγος
Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη χρήση παράλληλου νομίσματος για ορισμένο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον γνωστό Γερμανό οικονομολόγο Τόμας Μάγερ. Ο διακεκριμένος οικονομολόγος, υποστηρίζει πως η χώρα έχει τρεις επιλογές:
το παράλληλο νόμισμα την πλήρη αποδοχή των προτάσεων των δανειστών την έξοδο από το ευρώ. Ωστόσο, όπως αναφέρει μόνο…

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DEFAULT

Εικόνα
· Ιουνίου 30, 2015


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σύμφωνα με την αμερικανικό δίχτυο ειδήσεων, Kinjg World News, η ελληνική οικονομική κρίση θα χτυπήσει στην καρδιά του Παγκόσμιου Οικονομικού Συστήματος με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις παγκόσμιες οικονομικές αλλά και πολιτικές ισορροπίες, «This Crisis Will Rock Global Financial System To Its Core».
Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι η ανάλυση του αμερικανικού δικτύου για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου αναφέρεται ότι είναι αδύνατο στον κ Ντράγκι να αντεπεξέλθει από μια επιδείνωση της ελληνικής κρίσης με το πιθανό default της Ελλάδας και με άμεση συνέπεια την αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων προς την ΕΚΤ.

Λύση είναι μια , ένταξη στην ευρασιατική ένωση , αλλιώς θα παρακαλάμε την Βουλγαρία και την Μάλτα να μας εγκρίνουν μέτρα οικονομικής ανακούφισης.

Εικόνα
 Greek Spirit  24-2-2014 Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ δεν μπορεί να περάσει διότι θα πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών δανειστών. Ίσως να έχει διαφύγει της προσοχής μας ,αλλά κάθε νέα δόση ή τέλος πάντων κάθε νέο αίτημα είτε για χρηματοδότηση ή αλλαγή όρων περνάει από τα κοινοβούλια των χωρών μελών της Ε.Ε. Η Τρόικα αποτελείται από το Δ.Ν.Τ. , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.Δηλαδή τα χρήματα που υποτίθεται λαμβάνουμε έρχονται από το αμερικανοκίνητο ΔΝΤ , την γερμανοκίνητη ΕΚΤ και τέλος από τα κράτη της Ε.Ε. Με άλλα λόγια η Γερμανία δεν αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το βάρος της (επαναλαμβάνω, υποτιθέμενης χρηματοδότησης) αλλά το διαχέει στις χώρες μέλη της Ε.Ε. οι οποίες συνεισφέρουν ανάλογα τα οικονομικά μεγέθη τους. Ναι, είναι αλήθεια, για να εκταμιευθεί κάθε δόση στο μέρος που αντιστοιχούσε στην Ε..Ε  έπρεπε πρώτα να τεθεί στην ημερήσια διάταξη των κοινοβουλίων της Βουλγαρίας, ναι ναι, της Τσεχίας , της Λιθουανίας, Εσθονίας, της Μάλτας …

ΧΑΟΣ – Χρεοκοπούν οι τράπεζες, κάτω από 1 δισ το απόθεμα ρευστότητας, στα όρια του κραχ τράπεζα, συνεδριάζει η ΚΤ Τουρκίας

Εικόνα
(Οι μόνοι που θα ξεχυθούν στις παραλίες φέτος για 2 μήνες λόγω υποχρεωτικής αργίας θα είναι οι τραπεζικοί υπάλληλοι.
Από κοντά και οι υπάλληλοι των εισπρακτικών )
29/06/2015   Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δολοφόνησε το τραπεζικό σύστημα και μαζί δολοφόνησε την οικονομία και την κοινωνία Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δολοφόνησε την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες με τα capital controls.
H κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και κατέληξε η αριστερά των 60 ευρώ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δολοφόνησε την ελληνική κοινωνία.
Επειδή πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει θα τα γράψουμε ξεκάθαρα και ως έχουν

1) Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν στις 7 Ιουλίου αλλά θα μείνουν κλειστές έως τις 13 ή 20 Ιουλίου.
Καταστροφή.

ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ-UPDATE

Εικόνα
21-6-2015 
Greek Spirit Η στρατηγική του κ.Τσίπρα τους τελευταίους 4 μήνες για την επιδίωξη πολιτικής λύσης του Ελληνικού προβλήματος και όχι στενά τεχνοοικονμικής, απέτυχε. Απέτυχε όχι γιατί είναι άδικη αλλά γιατί απευθύνεται στους ίδιους τους θύτες χωρίς να έχει την δυνατότητα επιδιαιτησίας από τρίτη πλευρά. Ούτε οι ΗΠΑ μέσα στην οικονομική, γεωπολιτική και στρατιωτική παραλυσία τους μπορούν να ηρεμήσουν τους νεοναζιστές του Βερολίνου, ούτε η αποκομμένη Ρωσία. Εξάλλου ακόμα και οι ΗΠΑ και Ρωσία επιθυμούν κάθε μια για τους δικούς τους λόγους την αποσάθρωση της Ελλάδας, ναι ακόμα και η Ρωσία. Όσό για τις ΗΠΑ όσοι ακόμα επηρεασμένοι από τις ταινίες του Χόλιγουντ πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ο ισχυρότερος του κόσμου είμαστε γελασμένοι. Για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ τα ξέρουμε..

Στην Κόλαση της Νορβηγίας [Πώς θα είναι αύριο η Ευρώπη]

Εικόνα
27 Ιουν 2015 Στην Κόλαση της Νορβηγίας [Πώς θα είναι αύριο η Ευρώπη] του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου -συγγραφέα ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Όταν πρωτοδιάβασα τη συνέντευξη μιας Ρωσίδας μάνας [Ιρίνα Bergseth] που ζούσε στη Νορβηγία δεν πίστευα στα μάτια μου. Κάθε φράση της, κάθε λέξη της ήταν μια δυνατή γροθιά στο στομάχι! Όμως αξίζει να τη δούμε για να αντιληφθούμε πώς θέλουν κάποιοι την Ευρώπη των Εσχάτων.  ΄Οταν μάλιστα το μέλλον αυτής της " σύγχρονης κοινωνίας", καθοδηγείται προς διαμόρφωση με τον πιο ύπουλο, τον πιο βρώμικο τρόπο πάνω στις ψυχές των παιδιών και αυτός ο εφιάλτης, βρίσκεται προ των πυλών και για την δική μας Πατρίδα, νομίζω πως επιβάλλεται με κάθε τρόπο να το αποτρέψουμε. Το κείμενο από το οποίο σταχυολογούμε τα βασικά του σημεία, είναι από συνέντευξη της 9ης Μαϊου 2013 μιας μάνας που η “τύχη” την έριξε στην “προηγμένη”, πλούσια και “προοδευτική” αυτή χώρα του Βορρά. Δημοσιογράφος ήταν ο Andrew Fefelov της Ρωσικής Εφημερίδας “ΑΥΡΙΟ”.

Οχι κινδυνολογία σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή - Οχι κινδυνολογία σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή-

28-6-2015 Μελέτης Μελετόπουλος
Έχει οργανωθεί ολόκληρη εκστρατεία παραπληροφόρησης και εκφοβισμού της κοινής γνώμης, σχετικά με την πιθανότητα ενός Grexit.
Ακόμη και η λέξη «δραχμή» παρουσιάζεται ως φάντασμα, που πλανάται πάνω από την χώρα και απειλεί την σταθερότητα και την ασφάλειά της. Έφτασαν ορισμένοι να παρουσιάζουν την έξοδο από την Ευρωζώνη ως μία νέα Μικρασιατική Καταστροφή!

''ΝΑΙ'' Η ΄΄ΟΧΙ'' ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ

Εικόνα
27-6-2015 Greek Spirit Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει από ξένους ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι εύκολη. Όχι μόνο το κλίμα και το τοπίο αλλά και η ελαφρότητα της καθημερινότητας είναι σύμφωνα με τους ξένους τα χαρακτηριστικά που κάνουν την ζωή πιο ανέμελη στην Ελλάδα. Πόσο πλανεμένοι είναι .... Στην Ελλάδα ο μέσος πολίτης δεν έχει την πολυτέλεια να συγκεντρώνεται στην δουλειά του και στην οικογένεια του όπως ο πολίτης της Δανίας, της Σουηδίας και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της Γαλλίας και Γερμανίας. Δεν έχει την πολυτέλεια να νομίζει ότι τα ζητήματα διακυβέρνησης είναι έργο της εκλεγμένης κυβέρνησης η οποία αν μη τι άλλο εγγυάται τουλάχιστν ένα μίνιμουμ τιμιότητας, πατριωτισμού, ανθρωπισμού και προσπάθειας για πρόοδο και ευημερία στα μέτρα του δυνατού. Όχι , όχι.

FT: Οι τράπεζες ή θα κλείσουν ή θα κάνουν capital controls

Εικόνα
27|06|2015 

Αρθρο των Financial Times παρουσιάζει τα δύο δεδομένα στο δρόμο των ελληνικών τραπεζών μετά την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα και τις μαζικές αναλήψεις από τους Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές τράπεζες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο κλείσιμο των καταστημάτων για μερικές ημέρες ή στο capital control ενώ ο Αλεξ Μπάρκερ, ο οποίος γράφει από τις Βρυξέλλες παραθέτει και κάποιους προβληματισμούς, δίνοντας απαντήσεις.

Βόμβα Καμμένου:" Μου ζήτησαν 20% απολύσεις στις ΕΔ! Θα έφευγαν ΕΠΟΠ και υπαξιωματικοί

Εικόνα
27.06.2015  Σε μια ομιλία ιδιαίτερα φορτισμένη, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι οι δανειστές ζήτησαν απολύσεις στις ΕΔ!

Ο κ.Καμμένος επεσήμανε ότι “η μείωση κατά 400 εκατομμύρια σημαίνει πλήρης αφοπλισμός της χώρας. Ούτε ένα αεροπλάνο δεν μπορούμε να σηκώσουμε για αναχαίτιση, ούτε ένα πλοίο δεν θα βγαίνει στο Αιγαίο για να αντιμετωπόζει τις τουρκικές προκλήσεις”.

Το μόνο που μένει για την επίσημη συμφωνία είναι η έναρξη της εφαρμογής όσων απαιτούν οι δανειστές.

Εικόνα
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 Δημήτρης ΚαζάκηςΗ κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε σε μέτρα οριζόντιων περικοπών και αυξημένων φόρων της τάξης των 8 δις ευρώ έως το 2016. Πιο συγκεκριμένα 2,7 δις ευρώ έως το τέλος του 2015 και 5,2 δις ευρώ μέσα στο 2016. Κι όλα αυτά για να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος του 1% πρωτογενές πλεόνασμα επί του ΑΕΠ το 2015.


Η κυβέρνηση προσχώρησε και στην απαίτηση των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα 4 χρόνια 1, 2, 3, 3.5% του ετήσιου ΑΕΠ αντίστοιχα. Κάτι που η κυβέρνηση Τσίπρα είχε χαρακτηρίσει παλιότερα "παράλογη" απαίτηση και "υφεσιακή πολιτική".

Από τον Αδόλφο Χίτλερ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Εικόνα
18 Απριλίου 2012
Όταν το 1989 η Μάργκαρετ Θάτσερ αντιμαχόμενη την Γερμανική επανένωση, είπε «Τους νικήσαμε δύο φορές αλλά δεν βάζουν μυαλό, επανέρχονται» κανείς δεν έδωσε την δέουσα σημασία στα λόγια της μεγάλης πολιτικού. Σήμερα ίσως ήλθε η ώρα να τα σκεφθούμε και να προβληματισθούμε.
Ο πληθωρικός Χέλμουτ Κολ δεν δίστασε όταν άνοιξε εκείνο το δειλό παράθυρο προς το σιδηρούν παραπέτασμα της περεστρόικα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και όρμησε με την καθοριστική βοήθεια του κ. Σόιμπλε να διαπραγματευθεί και να απαιτήσει την επανένωση των δύο γερμανικών κρατών. Δεν ενημέρωσε τους Αμερικανούς συμμάχους του όπως δημόσια ανεγνώρισε ο πατέρας Μπους και ούτε θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει την άδεια των πιο ισχυρών από τους Ευρωπαίους εταίρους του, Μιτεράν και Θάτσερ. Διεκδίκησε και επέτυχε εκείνο που θεωρούσε δικαίωμα του γερμανικού λαού και υλοποίησε το δικό του προσωπικό πολιτικό και ιστορικό όνειρο.

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΕΙΣ- ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΧΟΥΝΤΑΣ

Εικόνα
Συμφωνημένη Έντιμη Εσχάτη Προδοσία
,  23.6.15

Ευρωπαϊκό Υπερυπουργείο Οικονομικών ήταν κρυμμένο πίσω από τις 5μηνες διαπραγματεύσεις "ρήξης" της κυβέρνησης-Παραδίνουν τα πάντα πριν το τέλος της Ελλάδας ως χώρα


Ξενοφώντας Ερμείδης Το σοκ των Ελλήνων του μεροκάματου και των ήδη κατεστραμμένων Ελλήνων μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και την πρώτη γεύση των εξαγγελιών των νέων φόρων, είναι μεγάλο. Είναι πλέον κατανοητό ακόμα και σε όσους δεν ήθελαν μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις να πιστέψουν ότι η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από το 2ο Μνημόνιο (ό,τι κι αν έλεγε το κυβερνητικό επιτελείο),  ότι οι δανειστές αυτό που απαιτούσαν, τελικά το κατάφεραν. Οι μνημονιακοί όροι να γίνουν νόμοι του κράτους μετά την ψήφιση της επικείμενης Συμφωνίας από την ελληνική βουλή. Όμως, στις πλάτες του ελληνικού λαού παιζόταν ένα παιχνίδι που ήταν γνωστό στον κ. Τσίπρα και που με την στάση του και την εμμονή του για πολιτική ευρωπαϊκή λύση, έρχεται να πάρει σάρκα και οστά.

Ήταν όλα προμελετημένα.Τι θα δούμε από δω και πέρα;

Εικόνα
Greek Spirit  24-6-2015 Παραδέχομαι το λάθος μου. Οι Γερμανοί έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία στην αποφυγή ων λαθών του παρελθόντος. Έμαθαν από τα λάθη τους .Εκτός από την διαμόρφωση της πολιτκης σκηνής και ρητορικής στην χώρα τους έτσι ώστε να μην θυμίζει ούτε να παραπέμπει έστω και στο απειροελάχιστο στο ναζιστικό παρελθόν τους έχουν εμπεδώσει απόλυτα το μάθημα τους και στον τρόπο διεξαγωγής του νέου πολέμου. Στα τελευταία δύο χρόνια συχνά πυκνά έχω γραψει και έχω αναφερθεί εκτενώς στην πιθανότητα της προκλήσεως θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους αλλά και εσωτερικής αστάθειας με ενορχηστρωτή την Γερμανία.

Η Ουγγαρία αποχωρεί απ' το Δουβλίνο ΙΙ και κλείνει τα σύνορα σε πρόσφυγες

Εικόνα
Προβληματισμό και μούδιασμα προκαλεί η απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορα της σε πρόσφυγες και να χτίσει φράχτη στα σύνορα της με τη Σερβία. Τα τείχη κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους στην ενωμένη Ευρώπη Ιούνιος 24 2015 Η Βουδαπέστη ανακοίνωσε πως αποχωρεί προσωρινά από τον ευρωπαϊκό κανονισμό "Δουβλίνο 2" προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην Ε.Ε.

Διεωρωτηθήκατε ποτέ “γιατί δεν προωθείται επι δεκαετίες η αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών στην Ελλάδα”; H απάντηση είναι εύκολη. Γιατί έτσι η χώρα μπορεί να ελέγχεται ευκολότερα.

Εικόνα
Παραγωγή, Εφοπλιστές και Απόκλιση απο τη Κανονικότητα

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη  24-6-2014
Σιγά-σιγά να μάθετε να τις ψιθυρίζετε Δεν αρκεί να λέτε “δεν είμαστε Βενεζουέλα που παράγει πετρέλαιο”
Nα λέτε “δεν έχουμε εξαγωγές”. Να λέτε “μας κυβερνάει η αποτυχία των Λαγουμιών”,
Nα λέτε ότι “είμαστε υπόδουλοι της κοιλιάς μας”
Να λέτε ότι “στις θέσεις-κλειδιά έχουμε βάλει προδότες”.
ΠΗΓΗ http://zcode-gr.blogspot.gr/2015/06/blog-post_24.html
Διεωρωτηθήκατε ποτέ “γιατί δεν προωθείται επι δεκαετίες η αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών στην Ελλάδα”; H απάντηση είναι εύκολη. Γιατί έτσι η χώρα μπορεί να ελέγχεται ευκολότερα.
Ούτε η μείωση δαπανών ούτε η αύξηση των φόρων μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων στην Ελλάδα. Μόνο η παραγωγή και η αύξηση των εξαγωγών προιόντων και υπηρεσιών μπορεί να την αλλάξει. Ποιός όμως θα χαράξει (αν επιτρεπόταν) τη πολιτική αυτή για την Ελλάδα; O Kανένας; Οι διορισμένοι Ερμήδες απο ΗΠΑ και αλλού; Όχι.
Να κάνουν στην άκρη.
Η απόκλιση απο τη κανονικότητα είναι…

Ετοιμάζουν «Ιουλιανό» Μαϊντάν

Εικόνα
Την πτώση του κυβερνητικού Μετώπου «Κοινωνικής Σωτηρίας», αν δεν υποκύψει στους εκβιασμούς τού Eurogroup, μεθοδεύουν παρασκηνιακές δυνάμεις, τραπεζίτες και ΜΜΕ, θυμίζοντας το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του 1965.

Τρία σενάρια για το ελληνικό ζήτημα

Εικόνα
HOLGER SCHMIEDING* 19-6-2015 H Eλλάδα παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Εάν κρίνει κανείς από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας, μέλη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, απειλούν με την αυτοκτονία της ελληνικής οικονομίας για να αναγκάσουν την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να εγκαταλείψουν τους δημοσιονομικούς κανόνες τους.
Μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν εάν μπλοφάρουν ή όχι, αν και η πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί ότι παίζουν ένα παιχνίδι, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

"Νιέτ" προς το παρόν για οικονομική βοήθεια από Ρωσία - Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας :“Μόνη λύση ο συμβιβασμός για Ελλάδα”

Εικόνα
19.06.2015 | 15:43

Ο εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση της συμμετοχής της Ρωσίας στην επίλυση των προβλημάτων χρέους της Ελλάδας, έως ότου υπάρξει πρόταση από την ελληνική πλευρά.

Αυτό δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου TASS ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, ενόψει της συνάντησης του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ -ΜΟΝΟ ΠΡΟΧΘΕΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΚΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΣ

Εικόνα
1,1 δισ. ευρώ αύξηση του ELA από την ΕΚΤ, συνεχίζονται οι εκροές ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ  << Οι τράπεζες ανησυχούν ότι με τα τρέχοντα υπόλοιπα ρευστότητας και το μέγεθος των εκροών είναι ζήτημα αν μπορεί να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των τραπεζών για αρκετές ημέρες>> << ..ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, η χώρα να διολισθήσει σε μια μεγάλη περιπέτεια, ανάλογη της Κύπρου το 2013.>> 18-6-2015 Στο χειρότερο σημείο βρίσκεται η ρευστότητα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, καθώς η μικρή αύξηση του ορίου του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ που αποφάσισε χθες η ΕΚΤ κρίνεται από επιτελείς τραπεζών ανεπαρκής για την ικανοποίηση των αναγκών. Το όριο για την άντληση ρευστότητας μέσω της έκτακτης διαδικασίας (ELA) διαμορφώθηκε στα 84,1 δισ. ευρώ από 83 δισ. ευρώ.

Reuters: Φόβοι της ΕΚΤ ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν στην Ελλάδα τη Δευτέρα - Διαψεύδει η Φρανκφούρτη

Εικόνα
18|06|2015 21:40 ΠΗΓΗ http://www.iefimerida.gr/news/212670/reuters-fovoi-tis-ekt-oti-oi-trapezes-den-tha-anoixoyn-stin-ellada-ti-deytera-diapseydei «Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσαν αξιωματούχοι της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κατά την διάρκεια ενημέρωσης των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup του Λουξεμβούργου.
Οπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους, εκφράστηκαν φόβοι για το εάν θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες το πρωί της Δευτέρας.

Νέος κουρδικός "πονοκέφαλος" για την Άγκυρα

Του Κώστα Ράπτη Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του απερχόμενου πρωθυπουργού της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu είχε ιδιόμορφο χαρακτήρα – και όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη μετά τις πρόσφατες (και τόσο δυσάρεστες για τους κυβερνώντες) βουλευτικές εκλογές. Παρόντες στη συνεδρίαση ήσαν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Necdet Özel και ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς Hulusi Akar προκειμένου να ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην συρο-τουρκική μεθόριο.

Υπομονή

Εικόνα
/ Ιουνίου 17, 2015 /
Κρίνοντας από την Αργεντινή, ο χρόνος μέχρι τη χρεοκοπία θα ήταν μακρύς, όπως και οι διαπραγματεύσεις – ενώ θα προηγούνταν έλεγχοι κεφαλαίων, άδεια ΑΤΜ, πληρωμές με υποσχετικές, τραπεζικές επιθέσεις, κοινωνικές εξεγέρσεις και η απόδραση της κυβέρνηση

Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 17-6-2015 Η Λατινική Νομισματική Ένωση (ΛΝΕ), η οποία ήταν η μεγαλύτερη που έγινε στην προ-ΟΝΕ εποχή, ιδρύθηκε το 1865, σε μια προσπάθεια να επιτευχτεί με την ενοποίηση πολλών ευρωπαϊκών νομισμάτων ένα ενιαίο νόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κράτη μέλη σε μια εποχή που τα περισσότερα εθνικά νομίσματα εξακολουθούσαν να είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον χρυσό, η καθαρότητα των μεταλλικώννομισμάτων και ο περιορισμός του φαινόμενου αποθησαύρισης των νομισμάτων με υψηλότερη περιεκτικότητα σε άργυρο ή χρυσό. Η ένωση ιδρύθηκε το 1865, από την Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, και την Ελβετία και όλες αυτές οι χώρες συμφωνήσαν να αλλάξουν τα εθνικά τους νομίσματα σε ένα πρότυπο σύμφωνα με το οποίο κάθε νομισματική μονάδα του κάθε κράτους θα ισούταν με 0,29 γραμμάρια χρυσού. Οι ισοτιμίες μεταξύ των νομισμάτων της κάθε χώρας ήταν 1:1. Αργότερα προσχωρήσαν στην ένωση η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Βενεζουέλα, το Μαυροβούνιο, το Σαν …

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΓΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Εικόνα
by · Ιουνίου 17, 2015 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις στην μεθόριο Τουρκίας Συρίας μεταξύ Κούρδων και Τζιχαντιστών, τα κύματα των προσφύγων έχουν αρχίσει και πλημμυρίζουν κατ’ αρχή την τουρκική επικράτεια και από εκεί μεταφέρονται μαζικά στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου για να προωθηθούν στην Ελλάδα και ει δυνατόν και στην Ιταλία, χώρες που ήδη έχουν σημαντικό πρόβλημα ενώ η χώρα μας δοκιμάζεται στυγνά από την όλη κατάσταση.

Σεργκέι Γκλάζιεφ, κορυφαίος σύμβουλος του Βλ. Πούτιν: "Δεν έχετε μέλλον στο ευρώ και την ΕΕ!"

Εικόνα
Συνέντευξη στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο 14-6-2015 Στη σημαντικότερη ίσως παρέμβαση, ή τουλάχιστον «κατάθεση γνώμης» για το ελληνικό πρόβλημα που μας ήρθε από τη Ρωσία του Πούτιν, στη διάρκεια της πενταετούς ελληνικής κρίσης, και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο της συνεχιζόμενης «συμπίεσης» της Αθήνας από την τρόικα, προβαίνει, στη συνέντευξη που μας έδωσε και ακολουθεί, ο ακαδημαϊκός Σεργκέι Γκλάζιεφ, αρχιτέκτων της Ευρασιατικής ‘Ενωσης, και θεωρούμενος ένας από τους συμβούλους του Ρώσου Προέδρου  με τη μεγαλύτερη επιρροή.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ GREXIT

Εικόνα
Το Ενεργειακό «Κλειδί» για την Μετάβαση στο Νέο Νόμισμα
του Κ. Ν. Σταμπολή Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015
Καθώς η μία ημέρα διαδέχεται την άλλη και η συμφωνία με τους «θεσμούς» όλο και απομακρύνεται με τις δύο πλευρές να προβαίνουν σε άκρως αντιφατικές και ασύνδετες μεταξύ τους δηλώσεις (η κυβέρνηση ομιλεί περί ελαχίστων διαφορών ενώ το ΔΝΤ ομιλεί περί ουσιαστικών αποκλίσεων), οδηγούμαστε σε κατάσταση πιστωτικής ασφυξίας με αποτέλεσμα η οικονομία να έχει εισέλθει σε μία μόνιμη κατατονική φάση με επιχειρήσεις και πολίτες να έχουν σταματήσει να πληρώνουν προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εξοικονομήσουν ευρώ. Τα οποία και θα χρειαστούν απαραιτήτως για να επιβιώσουν στη μεταβατική φάση, δηλ. έως ότου το νέο νόμισμα, δραχμή ή κάτι άλλο, αντικαταστήσει το ευρώ μετά την προεξοφλημένη ήδη (από θεσμούς και τράπεζες) αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ποια τα σχέδια ΗΠΑ-Γερμανίας για την Ευρώπη -Μ. Ανατολή, Ρωσία, Καύκασο και Βόρεια Αφρική

Εικόνα
13-6-2015 Greek Spirit Ποια τα σχέδια ΗΠΑ-Γερμανίας για την Ευρώπη -Μ. Ανατολή, Ρωσία, Καύκασο και Βόρεια Αφρική
Εδραίωση του Ισλαμικού Κράτους , διάλυση Συρίας, Ιράκ και ακύρωση κάθε σχεδίου του Ιράν για επιρροή στις σιιτικές επαρχίες . Ακύρωση το σχεδίου Συρίας -Ιράν για μια ενιαία σιιτκή περιοχή η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από τα δυο κράτη και τις νότιες σιιτκές επαρχίες του Ιράκ.

Νίκος Κοτζιάς: Αυτό είναι το νέο γεωπολιτικό δόγμα της Ελλάδας – τι σημαίνουν τα «3Δ»

Εικόνα
11 Ιουνίου 2015 11-6-2014 Με μια άκρως σημαντική ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που τα περιελάμβανε όλα, ο Νίκος Κοτζιάς παρουσίασε και ανέλυσε το νέο γεωπολιτικό δόγμα της Ελλάδας και τον γεωπολιτικό ρόλο που η χώρα μας επιθυμεί και μπορεί να διαδραματίσει.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ-ΤΑΓΙΠ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

Εικόνα
Greek Spirit 10-6-2015 Τι να περιμένουμε από τον Ερντογάν μετά την κατ ουσίαν ήττα του τις εκλογές της 7 Ιουνίου 2015; Μα ότι του πούνε να κάνει τα αφεντικά του , το Κατάρ και η Γερμανία. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό θαύμα στην Τουρκία, η ανάπτυξη της οικονομίας της τελευταίας δεκαετίας βασίστηκε σε κρυφή χρηματοδότηση από το Κατάρ και την εκμετάλλευση του εμπάργκο της διεθνής κοινότητας ενάντια στο Ιράν.Η Τουρκική οικονομία βασίστηκε στην χρηματοδότηση Τούρκων φανατικών ισλαμιστών επιχειρηματιών της Ανατολίας από το Κατάρ. Οι επιχειρηματίες αυτοί εφάρμοσαν μια ''επιχειρηματική Σαρία'' στις δραστηριότητες τους η οποία είχε ανάμεσα σε άλλα και τα εξής χαρακτηριστικά : α. την άτοκη μεταξύ τους δανειοδότηση, ακολουθώντας τις εντολές του κοράνιου για απαγόρευση έντοκου δανεισμού β. την συνέπεια στην καταβολή μισθών και στήριξη των επίσης φανατικών ισλαμιστών εργατών και των οικογενειών τους.

Bloomberg: Πού είναι ο Ερντογάν; Η πιο διάσημη μορφή των τουρκικών εκλογών έχει εξαφανιστεί!

Εικόνα
10-6-2015
Με την εξαφάνιση, εδώ και τρεις μέρες, του μέχρι πρότινος ισχυρού άντρα της Τουρκίας ασχολείται το Bloomberg. 
Μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στη τουρκική Βουλή, που το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διατηρούσε από το 2002, η απουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από κάθε δημόσια εμφάνιση είναι καταφανής.

Ο άξονας Μόσχας-Πεκίνου

Εικόνα
Οι σχεδόν ταυτόχρονες συσκέψεις των G7 και της λέσχης Bilderberg, σε δύο γειτονικές χώρες, επιβεβαιώνουν τον πανικό της παγκόσμιας ελίτ και των διεθνών τοκογλύφων – οι οποίοι έχουν μάλλον τρομοκρατηθεί από τις ενέργειες των BRICS  / Ιουνίου 7, 2015 / . Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, πληθαίνουν οι συζητήσεις των ισχυρών στη Δύση – με τη σύσκεψη των G7 στη Βαυαρία, απούσας της Ρωσίας, καθώς επίσης με την ετήσια συγκέντρωση των μελών της «λέσχης του διαβόλου», της Bilderberg, στη γειτονική Αυστρία, αμέσως μετά.

ΓΙΑΤΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΚΑΤΑΡ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εικόνα
8-6-2015
Greek Spirit
Από πέρυσι τον Αύγουστο οι Γερμανοί έχουν να δώσουν δάνειο στην Ελλάδα.Οι περίφημες ''δόσεις'' έχουν σταματήσει και το μόνο που συνεχίζει κανονικά είναι οι αποπληρωμές του Ελληνικού κράτους προς τους δανειστές για τις παλιότερες οφειλές.  Η Γερμανία έχει μπλοκάρει την καταβολή των δόσεων πιστεύοντας πως η Ελλάδα θα δήλωνε αδυναμία αποπληρωμής και θα κήρυττε στάση πληρωμών. Τον Σαμαρά οι Γερμανοί τον έριξαν όταν αυτός άρχισε από τον περασμένο Σεπτέμβριο να ζητάει από την Μέρκελ την φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών. Η Μέρκελ δεν θέλει να ενοχλήσει του εφοπλιστές εφόσον είναι οι μόνοι οι οποίοι μεταφέρουν το Αραβικό (Καταριανό) αέριο στην Γερμανία με τα τάνκερ τους. Τα σχέδια της Γερμανίας για αγωγούς Κατάρ-Ευρώπης και Κασπίας -Ευρώπης έχουν ναυαγήσει είτε λόγω Συρίας είτε λόγω έλλειψης επενδυτών αντιστοίχως.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΩΣ ΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ 6-6-2015 Το έτος 1853 ο Αρχιπλοίαρχος Μάθιου Πέρρυ που ανάγκασε με την δύναμη του στόλου που διοικούσε, την τότε Ιαπωνική κυβέρνηση να ανοίξει έναν πολλά από τα λιμάνια της στο διεθνές εμπόριο.  Η ξαφνική αυτή εισβολή στην από δική της επιλογή διεθνώς απομονωμένη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ανησύχησε σοβαρά την πολιτική ηγεσία της χώρας, που έβλεπε με τρόμο την υστέρηση έναντι κάθε τομέα (κοινωνικό, πολιτικό, και στρατιωτικό) έναντι των άλλων ισχυρών δυνάμεων της εποχής. Για αυτό τον λόγο ξεκίνησε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας και των θεσμών της σε κάθε πιθανό τομέα.

AMOS HOCHSTEIN – ΗΠΑ: ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ

Εικόνα
(Πεμ. 04/06/15 - 22:30) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ   Για ακόμη μια φορά οι ΗΠΑ εκτοξεύουν απειλές και ιταμές προειδοποιήσεις εναντίον της Ελλάδας με αφορμή τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον αγωγό Greek Stream που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα διά μέσου του εδάφους της χώρας στην Κεντρική Ευρώπη. Φαίνεται πως οι υπερατλαντικοί μας «σύμμαχοι» δεν μπορούν να ανεχτούν ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει μια πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική, η οποία θα κινείται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το όφελος του ελληνικού λαού.

ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

Εικόνα
27-5-2015 ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ DIA ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ISKRA, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΝΑΤΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙ! Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ Από την πρώτη εμφάνιση των φανατικών ισλαμικών ομάδα  του ISIS, το οποίο ήταν  άγνωστο μέχρι πριν από ένα χρόνο, και αντικατέστησε τη «φθαρμένη» Αλ Κάιντα ως «τρομοκρατικό πρόσχημα» στη παγκόσμια σκηνή, υπήρχαν οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ , μέσω της Σαουδικής Αραβίας  το χρηματοδοτούν  ως   όχημα,  για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος  της Συρίας  Άσαντ, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει σταθεί  εμπόδιο στον αγωγό φυσικού αερίου του Κατάρ, που θα μπορούσε να εκθρονίσει τη Ρωσία ως ενεργειακό κυρίαρχο της Ευρώπης.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΜΑΡΙΣΜΑ

Εικόνα
Greek Spirit  2-6-2015 Ας αποστασιοποιηθούμε λίγο από τις δυσμενείς εξελίξεις πάνω στο σενάριο ενός προαναγγελθέντος θανάτου της ελληνικής οικονομίας. Μόλις χθες, 1 Ιουνίου 2015, οι τοκογλύφοι εταίροι συνεδρίασαν χωρίς τον Τσίπρα για το μέλλον της Ελλάδας.Ο κ. Τσίπρας δηλώνει έκπληκτος και ανενημέρωτος σχετικά με την συνάντηση. 
Κατά τα άλλα το ΄΄δημόσιο'' περιμένει εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ και οι Ελληνες που χρωστάνε 80 δις στην εφορία θα κληθούν να πληρώσουν νέεα χαράτσια με τα την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Έχουν πλάκα, δεν έχουν καταλάβει τίποτα, καλά κρασιά....