Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2015

Αρθρο-σοκ Λαφαζάνη υπέρ του Grexit - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποταχθεί

Εικόνα
Nikos Libertas / SOOC

29|04|2015 

Για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μιλά ανοικτά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Και μάλιστα υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο μπορούμε να αντέξουμε ένα Grexit, αλλά ότι έχουμε και εναλλακτικές, ενώ η Ε.Ε. δεν διαθέτει.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΞΥΛΟ...

Εικόνα
Μόλις πριν από πέντε ημέρες το hellenic sunrise έγραψε ότι οι Έλληνες αισθάνονται εξαπατημένοι και ότι η κυβέρνηση παρ όλο που δείχνει να διαπραγματεύεται στο εξωτερικό χάνει συνεχώς έδαφος εφόσον σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει στο εσωτερικό όπου ακόμα εφαρμόζονται και ισχύουν οι νόμοι και οι εφαρμοστικές διατάξεις της απελθούσας κυβέρνησης η οποία είχε καταστρατηγήσει το Σύνταγμα. Εχθές 28-4-2015 ο κ.Βαρουφάκης προπηλακίσθηκε σε έξοδο του σε ταβέρνα των Εξαρχείων. Η επίθεση δεν φαίνεται να ήταν στημένη εφόσον τελικά τα πνέυματα ηρέμησαν κατόπιν διαλόγου του παρ ολίγον θυματος με τους θύτες. Ωστόσο επιβεβαιώνεται το hellenic sunrise το οποίο στο άρθρο του ''Θα πέσει ξύλο'' έγραψε πρώτο ότι ο συνδυασμός της λαϊκής δυσφορίας και των ξένων κέντρων και πρακτόρων που επιθυμούν την προβοκάτσια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σύντομα σε χάος. Ο κ. Βαρουφάκης πράγματι προσπάθησε στο εξωτερικό αλλά το λάθος που έκανε είναι ότι άφησε το υπουργείο του στα χέρια υφυπουργών και στελεχών …

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ

Εικόνα
Απριλίου 27, 2015 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Ενώ η Ελλάδα στραγγαλίζεται αργά αλλά σταθερά από τους «εταίρους» της, την ίδια ώρα την έντονη οργή τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει καταντήσει μια ένωση τοκογλύφων και πολιτικών που επιδιώκουν την εξόντωση των ευρωπαϊκών λαών, θα εκδηλώσουν οι Αυστριακοί με ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα που διοργανώνουν σαν πρώτο βήμα για την αποχώρηση τους από αυτή την Ένωση.

H ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ''ΟΣTΠΟΛΙΤΙΚ'' ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΛΜΗ

Εικόνα
25-4-2015            Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ    Ας μην αυταπατώμεθα. Η λύση του ελληνικού δράματος δεν μπορεί να προέλθει μέσα από διαπραγματεύσεις και κινήσεις αποκλειστικά εντός των ευρωατλαντικών και υπερατλαντικών σχέσεων της χώρας. Ο μόνος δρόμος επιβίωσης και προοπτικής για τη χώρα μας είναι μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία με άμεσες κινήσεις ‘’σοκ’’ στο εσωτερικό πεδίο, η οποία για να στηριχτεί χρειάζεται απαραιτήτως και κατεπειγόντως δύο πράγματα: Πρώτον άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού και Δεύτερον, μια νέα πλεύση στις εξωτερικές πολιτικές, οικονομικές και ενεργειακές  σχέσεις της χώρας. Η κυβέρνηση έχασε υπερπολύτιμο καιρό, εδώ και τρείς μήνες, πελαγωμένη σε αυταπάτες, αντιφάσεις, πισωγυρίσματα και παγιδεύσεις.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΡ ΤΟ 1922 ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Γραφεί ο ΑΛΩΠΗΞ 28-4-2015 Σύμφωνα με την Συνθήκη των Βερσαλλιών, η Γερμανία επωμίστηκε όλα τα βάρη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τον Απρίλιο του 1921 η Γαλλία και η Βρετανία παρουσίασαν στην Γερμανία τις αξιώσεις τους για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων, που ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες για την εποχή ποσόν των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από το 1921 μέχρι το 1922 ήταν καγκελάριος της Γερμανίας ήταν ο Καρλ Γιόζεφ Βιρτ. Η κυβέρνηση του ακολούθησε την πολιτική της που Η πολιτική του συνοψιζόταν αρχικά στην φράση «πρώτα ψωμί (για τους Γερμανούς) και μετά αποζημιώσεις (για τους συμμάχους)». Απείλησε επίσης ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών στην Γερμανία και θα πάψει να πληρώνει πλήρως τις πολεμικές αποζημιώσεις που απέρρεαν από την συνθήκη των Βερσαλλιών.

Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ 26-4-2015 Η Ρωσική Επανάσταση ήταν μια σειρά από μεγάλα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στη Ρωσία κατά το έτος 1917 και δεν σφράγισαν μόνο την ιστορική πορεία της χώρας αυτής, αλλά επηρέασαν καθοριστικά ολόκληρη τη νεότερη παγκόσμια ιστορία. Ουσιαστικά η "Ρωσική Επανάσταση" συμπεριλαμβάνει τα γεγονότα που συνέβησαν κυρίως τους μήνες Φεβρουάριο και Οκτώβριο του 1917, (εξ ου και η ονομασία τους, Φεβρουαριανή Επανάσταση και Οκτωβριανή επανάσταση αντίστοιχα). Αν και οι δύο αυτές επαναστάσεις θεωρούνται μέρος της Ρωσικής Επανάστασης, αφορούν πολύ διαφορετικές διαστάσεις και δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους.

Σοκ στην Τουρκία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας: Η «εκδίκηση» της Βιέννης για την Οθωμανική αυτοκρατορία!

Εικόνα
Posted date: April 23, 2015 Κάποτε, τα στίφη των Οθωμανών είχαν φθάσει στις πύλες της Βιέννης (1683), όπου εκεί σταμάτησε η προέλασή τους στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Πρόκειται για ένα κομμάτι της ευρωπαϊκής Ιστορίας που εν πολλοίς αντανακλάται στο συλλογικό υποσυνείδητο των Αυστριακών. Το κοινοβούλιο της χώρας προχώρησε στη συμβολική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προκαλώντας σοκ στην Τουρκία. Έκαναν παράλληλα λόγο και για ιστορική ευθύνη, καθώς η δική τους αυτοκρατορία τότε, ήταν σύμμαχος των Οθωμανών…

Η «εαρινή εκστρατεία» του Πούτιν

Εικόνα
ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 19.04.2015 Στις 9 Μαΐου του 2005, κατά τη στρατιωτική παρέλαση για τα 60 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πλαισιωνόταν από τους Τζορτζ Μπους, Ζακ Σιράκ και Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Ουδείς εκ των διαδόχων των τριών ηγετών θα τον συντροφεύει φέτος στην εξέδρα της Κόκκινης Πλατείας, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπακούοντας στην έντονη πίεση της Ουάσιγκτον, οι περισσότεροι εκ των Δυτικών ηγετών θα μποϊκοτάρουν την τελετή, επιβεβαιώνοντας την ψυχροπολεμική υποτροπή στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την ευρωατλαντική κοινότητα με φόντο την ουκρανική κρίση. Το γεγονός αυτό, όμως, απέχει πολύ από το να προδικάζει την καταδίκη της Ρωσίας σε διεθνή «καραντίνα». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ένας ηγέτης που θα στριμωχτεί εύκολα στη γωνία του ριγκ. Μάλιστα, σειρά εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος προαναγγέλλει μια διπλωματική «αντεπίθεση» σε πολλά μέτωπα.

Γιατί η Δύση εξισλαμίζει την Ελλάδα

Εικόνα
19.04.2015 Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς 225 «Αν βουληθείς να μαρνηθείς και να μαλησμονήσεις, σε Τούρκικα σπαθιά σε δω, σε Καταλάνου χέρια. Αράπηδες σε σέρνουσι και Τούρκοι να σε δέσουν, κι σ’ όχλο Σαρακίνικο τρεις μαχαιριές σε δώσουν», Ελληνικό μεσαιωνικό δημώδες

Στο χαοτικό κλίμα που προκλήθηκε από την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων εξαθλιωμένων Ελλήνων προσφύγων τον Σεπτέμβριο του 1922 στην Αθήνα , το πρώτο μέτρο της επαναστατικής επιτροπής που ανέλαβε την εξουσία στις 15 Σεπτεμβρίου του 1922, ήταν η επίταξη δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, για την προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων. Το μέτρο της επίταξης - όπως κωδικοποιήθηκε και επεκτάθηκε με τα νομοθετικά διατάγματα της 11ης Νοεμβρίου 1922 «Περί επιτάξεως ακινήτων δι’ εγκατάστασιν προσφύγων» και της 22ας Νοεμβρίου 1922 «Περί επιτάξεως κατοικουμένων ή οπωσδήποτε χρησιμοποιουμένων ακινήτων» ήταν η αρχή για τις πρώτες προστριβές ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους κατοίκους της πόλης. 

Γιωργος Δελαστίκ :Η Ευρωζώνη έχει δημόσιο χρέος... 92% του ΑΕΠ της!

Εικόνα
23-4-2015 Oχι, δεν μειώνεται ακόμη το δημόσιο χρέος των 19 χωρών που συναπαρτίζουν την Ευρωζώνη. Δεν μειώνεται ούτε σε απόλυτο μέγεθος ούτε ως ποσοστό του ΑΕΠ. Λόγω της πολιτικής της λιτότητας όμως που έχουν επιβάλει οι Γερμανοί σε όλα τα κράτη του ευρώ, έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός αύξησής του και σε απόλυτο μέγεθος και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Φυσικά, καμία σοβαρή χώρα δεν θυμάται καν το ανώτατο επιτρεπτό ποσοστό δημόσιου χρέους που είχε καθορίσει η συνθήκη του Μάαστριχτ ως προς το ΑΕΠ της κάθε χώρας - εκείνο το ξεχασμένο 60% του ΑΕΠ. Φανταστείτε, το δημόσιο χρέος των 19 κρατών της Ευρωζώνης ως προς το ΑΕΠ τους ανήλθε στο... 91,9%! Ηταν μόλις μία εκατοστιαία μονάδα περισσότερο από το 90,9% του ΑΕΠ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), του 2013.

ΔΑΝΙΑ : «Πράξη πατριωτισμού» η γέννηση παιδιών-ΕΛΛΑΔΑ :Εχεις οικογένεια με δύο παιδιά; Χάνεις το 43,4% του εισοδήματός σου σε φόρους

Εικόνα
«Πράξη πατριωτισμού» η γέννηση παιδιών στη Δανία
22-4-2015 Αν και το μοναδικό πρόβλημα που φαίνεται να απασχολεί την Ευρώπη είναι τα υπέρογκα χρέη των κρατών της και η οικονομική κρίση, δεν θα πρέπει να αγνοείται άλλο ένα «αγκάθι», που τη «βασανίζει» από πολύ νωρίτερα, και δεν είναι άλλο από την υπογεννητικότητα. Παρά το ότι όμως τα νέα ζευγάρια δεν είναι πια τόσο πρόθυμα να κάνουν παιδιά λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έφερε μαζί της η κρίση, κυβερνήσεις και οργανώσεις σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης έχουν γίνει απίστευτα ευρηματικές για να πείσουν τους πολίτες τους – έστω και υπ’ αυτές τις συνθήκες – να κάνουν παιδιά!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΕ ΄΄ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ'' -ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Greek Spirit
16-4-2015
Εκβιασμοί όλο και σκληρότεροι από  όλο ανεξαιρέτως το εγκληματικό σινάφι, ευρωπαϊκή επιτροπή, ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, Γερμανία άλλα και υποβάθμιση στο ccc από τους μισθοφορικούς διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Αφαίμαξη τραπεζών τόσο από την απαξίωση τους στην ευρωπαϊκή αγορά όσο και από τις αναλήψεις καταθέσεων με ρυθμό πολυβόλου.Οι ελληνικές τράπεζες αδυνατούν να αντλήσουν δανεικά από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό και τα μόνα κεφάλαιά τα οποία διαθέτουν υπό μορφή καταθέσεων ( φυσικά το μεγαλύτερο μέρος στα χαρτιά) κάνουν φτερά καθημερινά. Κατάρρευση τραπεζών σημαίνει αυτόματη διάλυση και χρεοκοπία. Ορδές ΄΄παράτυπων΄΄ μεταναστών από την Συρία και τρίτο κοσμο οι οποίοι διακινούνται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τουρκικό στρατό.

Spiegel: Η Ρωσία στέλνει άμεσα έως και 5 δισ. στην Αθήνα με αγωγό

Εικόνα
(EUROKINISSI)
18|04|2015 
Λύση από τη Ρωσία, για το ελληνικό πρόβλημα ρευστότητας, φέρνει συμφωνία για τον αγωγό Turkish Stream, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ 1965 ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

18-4-2015
Την 16 Φεβρουαρίου 1964 η Ένωση Κέντρου κέρδισε με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ιστορία των ελληνικών εκλογών (52,72%) και ο Γ. Παπανδρέου είχε σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 171 βουλευτές. Αφορμή για την παραίτησή του από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο του 1965, καθώς και για την αποστασία της ίδιας χρονιάς υπήρξε η διαμάχη του με τον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο για το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και την αλλαγή του αρχηγού ΓΕΣ.

ΕΚΤΟΣ ''ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ'' ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Εικόνα
Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ   11 Ιουνίου 2009
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΜΙΤ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Δόγμα Οζάλ: «Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους από εδώ».
Στις 2 Ιουνίου 2009, είδαμε στα ΜΜΕ της Τουρκίας, εκτενείς αναφορές για την σύλληψη 85 λαθρομεταναστών, στην πόλη Ακσαράι (Aksaray) σε φορτηγό που ερχόταν από Βαν (Van), προερχόμενοι από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Είχε προηγηθεί στις 17 Μαρτίου 2009, η σύλληψη, 67 λαθρομεταναστών από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, σε ξεχωριστές επιχειρήσεις στις επαρχίες Μούγλα (δυτική Τουρκία), Μπίτλις και Βαν (ανατολική Τουρκία).
Οι λαθρομετανάστες προέρχονται από τη Μυανμάρ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τα υπό παλαιστινιακή διοίκηση εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

ΜΗΠΩΣ ΤΟ GREXIT ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ;;;;

Εικόνα
Greek Spirit
18-2-2015 Θα σας παραθέσω ένα σενάριο αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αναλάβω το βάρος της ευθύνης για το γεγονός ότι δεν θα παραθέσω συγκεκριμένες πηγές, κάτι που σημαίνει ότι μόνο ως υπόθεση εργασίας μπορεί να εκληφθεί. Το σενάριο έχει ως εξής : η έξοδος από την ευρωζώνη (grexit) είναι προσυμφωνημένη από Μέρκελ και Πούτιν.Ακριβώς όπως συνεδρίασαν για πολλοστή φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο για το Ουκρανικό θέμα και αποφάσισαν τον διαμοιρασμό της Ουκρανίας σε ανατολική και δυτική, έτσι έχουν αποφασίσει και την έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη και την ένταξη της στην ρωσική σφαίρα επιρροής.

200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΦΤΕΡΑ -ΕΝΑ ΔΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ-ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ - ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Τράπεζες: Μαρτύριο της σταγόνας με τις εκροές καταθέσεων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος οι τραπεζίτες που ζητούν συμφωνία ως τα τέλη Απριλίου. Καθολικό αίτημα να αποφευχθούν παλινωδίες που θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες λύσεις όπως τα capital controls. Η εικόνα στα γκισέ και οι «ανάσες» από τον ELA. Τεστ αντοχής αποδεικνύονται οι επόμενες ημέρες για τις ελληνικές τράπεζες, οι διοικήσεις των οποίων δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της αποφυγής οποιουδήποτε ατυχήματος εξαιτίας της σταθερής εκροής καταθέσεων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ''ΓΑΝΤΙ'' ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εικόνα
Η κυβέρνηση στέλνει τους Σύρους πρόσφυγες στην Ευρώπη 14|04|2015 18:50
Ειδήσεις έβγαλε η σύσκεψη για το μεταναστευτικό η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Εικόνα
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ;
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης http://nikosxeiladakis.gr/%
14-4-2015
Κάποιοι όπως φαίνεται θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του «τρελοκομείου» στην ήδη μπαρουτοκαπνισμένη Συρία, με συνέπεια να ανάψει μια τρομερή φωτιά σε όλη την Μέση Ανατολή με ανυπολόγιστες συνέπειες ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας Huffington Post, που επικαλείται απόρρητες πηγές και τα οποία έχουν πάρει μεγάλη έκταση στον τουρκικό τύπο, ετοιμάζεται με την στήριξη των ΗΠΑ κοινή συνδυασμένη στρατιωτική επέμβαση Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας στην Συρία, για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ το οποίο επέζησε μέχρι σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια αιματηρού εμφυλίου πολέμου

ΕΒΡΟΣ -ΘΡΑΚΗ-ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Εικόνα
14-9-2014


Πού ψάχνουν για σπάνιες γαίες οι Κινέζοι στο ελληνικό υπέδαφος και για ποιο λόγοΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα το εξαμελές κλιμάκιο των Κινέζων ειδικών συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη.
Εξαμελής κινεζική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από γεωλόγους και μηχανικούς μεταλλείων από τη γεωλογική υπηρεσία της Κίνας και δύο εκπροσώπους της μεταλλουργικής εταιρείας China Minmettals, βρέθηκε από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου (2014) στην Ελλάδα με βασικούς σταθμούς, εκτός από την Αθήνα, τη Μήλο και τις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Αφορμή για την επίσκεψη υπήρξε το 1ο διεθνές παγκόσμιο συνέδριο για τις σπάνιες γαίες από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο «απόλυτος άρχων» της παγκόσμιας αγοράς στο είδος, που είναι η Κίνα.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 11-4-2015
Η πρώτη συμμαχία Γερμανίας και Ιταλίας ήταν γνωστή με τον όρο Τριπλή Συμμαχία. Έτσι χαρακτηρίστηκε ο αμυντικός συνασπισμός μεταξύ Γερμανίας, Αυστροουγγαρίας και Ιταλίας που συνάφθηκε μετά από εισήγηση του καγκελάριου της Γερμανίας Μπίσμαρκ και συνομολογήθηκε στις 20 Μαΐου του 1882.
Μετά τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο (1870-1871) ο Μπίσμαρκ άρχισε να εφαρμόζει πολιτική απομόνωσης της Γαλλίας. Επειδή όμως τόσο η Ρωσία όσο και η Αυστροουγγαρία ήταν πιθανόν να γίνουν σύμμαχες δυνάμεις της Γαλλίας ο Μπίσμαρκ πέτυχε σειρά μεμονωμένων συνθηκών - συμμαχιών των οποίων κύριος σκοπός ήταν ο αποκλεισμός της Γαλλίας από τις δυνάμεις αυτές. Έτσι στην αρχή προηγήθηκε η συμμαχία Αυστροουγγαρίας και Γερμανίας που το 1882 διευρύνθηκε με την προσχώρηση της Ιταλίας. Επειδή όμως ο Μπίσμαρκ συνέχιζε να ανησυχεί για τη πιθανή στάση της Ρωσίας, προσπάθησε να την προσεταιρισθεί, γεγονός που το πέτυχε σχετικά εύκολα, λόγω του αγγλορωσικού ανταγωνισμού στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Γράφει ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος


Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).

Μήπως κυοφορείται ένας νέος Μάης’ 68 εξαιτίας της Ελληνορωσικής προσέγγισης;

Εικόνα
9-4-2015 Παρακάτω θα διαβάσετε ένα άρθρο από τον ιστότοπο http://www.anixneuseis.gr/ στο οποίο αναλύονται οι πιθανότητες και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να έχουμε μια κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα το αμέσως προσεχώς διάστημα. Το άρθρο είναι του έγκριτου κ.ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ .Χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης του άρθρου το hellenic sunrise θα ήθελε να προσθέσει ότι ο Μάης του 68 στην Γαλλία ξέσπασε ως κοινωνική επανάσταση αμέσως μετά την δήλωση του Ντε Γκωλ -τότε πρόεδρου της Γαλλίας- ότι θα επιστρέψει στον ΄΄κανόνα του χρυσού'' κάτι που σήμαινε ότι το Γαλλικό νόμισμα θα συνδέονταν απευθείας με τα αποθέματα χρυσού της Γαλλίας, τα οποία φυλάσσονταν στις ΗΠΑ.

Ο ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΓΡΑΚΧΟΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ, ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ, Ο 20ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ 10-4-2015 Στην Αθήνα του 6ου αιώνα π.Χ. οι αγρότες υπέφεραν κάτω από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταπίεση των αριστοκρατικών τάξεων. Οι πρότερες προσπάθειες των διάφορων νομοθετών (π.χ. Δράκοντα, Σόλωνα) είχαν πέσει στο κενό και δεν διαφαίνονταν πουθενά λύση. Τότε εμφανίστηκε ο Πεισίστρατος, ο οποίος υπήρξε γόνος αριστοκρατικής οικογένειας η οποία καταγόταν από τον Αυλώνα της Αττικής. Όταν ήταν νέος, στην Αθήνα κυριαρχούσε σχεδόν εμφύλιος με έντονες διαμάχες.

Αυτός είναι ο αγωγός για τον οποίο συζήτησαν Τσίπρας και Πούτιν - Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Εικόνα
08.04.2015 Η πιο ουσιαστική συζήτηση που έγινε μεταξύ Τσίπρα και Πούτιν ήταν αυτή που είχε να κάνει με τα ρωσικά σχέδια για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος θα ξεκινά από τα παράλια της Μαύρης Θάλασαας και θα περνά και από την Ελλάδα κατευθυνόμενος προς Ευρώπη.

Το προσκήνιο και παρασκήνιο της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα

Εικόνα
6 Απριλίου 2015Δημήτρης Λιάτσος, ειδικά για τη RBTH Οι Ρώσοι ζεύουν το κάρο βασανιστικά αργά μα μόλις το ζέψουν τρέχουν πολύ γρήγορα, λέει μια λαϊκή ρωσική παροιμία. Στις σχέσεις με την Ελλάδα κάτι ανάλογο φαίνεται να έχει γίνει.
Ενώ  μετά τις εκλογές του 2012 στη ρωσική πρωτεύουσα διαπίστωσαν τη μεγάλη ανατροπή -που αν και δεν ολοκληρώθηκε με σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ- στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και αργά, μεθοδικά, χωρίς να το πολυπιστεύουν, αρχικά ξεκίνησαν να "ζεύουν" το κάρο της επερχόμενης νέας ελληνορωσικής συνεργασίας. Το κάρο άρχισε να τρέχει με εντυπωσιακούς ρυθμούς αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 8-4-2015
Είναι γνωστό ότι κατά την διάρκεια της αρχαιότητας, του μεσαίωνα αλλά και της νεότερης εποχής η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρούς εχθρούς από την πλευρά των ανατολικών της συνόρων, οι οποίοι απείλησαν την κρατική της υπόσταση και την ανάγκασαν να βρίσκεται μόνιμα σε πολεμική ετοιμότητα προκειμένου να τους αντιμετωπίσει και να επιβιώσει εθνικά και πολιτικά (παράλληλα έπρεπε η χώρα να πολεμά και τους Ιλλυριούς, τους Παίονες, τους Σκύθες και άλλους βάρβαρους λαούς στα βόρεια σύνορα της). Η πρώτη ισχυρή δύναμη που αντιμετώπισε η Ελλάδα ήταν η Περσική Αυτοκρατορία κατά την διάρκεια των Περσικών πολέμων. Οι Περσικοί Πόλεμοι ή τα Μηδικά, διεξήχθησαν το πρώτο μισό του πέμπτου αιώνα π.Χ, μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών. Οι διαμάχες αυτές ξεκίνησαν από την κατάκτηση της Ιωνίας από τον Κύρο Β´. Η πρώτη φάση των πολέμων, η οποία αποτέλεσε και αιτία για μετέπειτα συγκρούσεις, αποτέλεσε η Ιωνική Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε μετά την αποτυχημένη, για τους Πέρσες, πολιορκί…

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Εικόνα
Greek Spirit 6-4-2015 Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την τελική λύση στα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και τα κόκκινα δάνεια των υπερχρεωμένων ιδιωτών και νοικοκυριών. Σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ κ. Σταθάκη σε έξι μήνες θα είναι έτοιμο το νομικό πλαίσιο για την δημιουργία ενός δημοσίου φορές-ταμείου στο οποίο θα υπαχθούν όλα τα κόκκινα δάνεια , ακόμα και των ιδιωτών. Με άλλα λόγια τα χρέη από κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και στεγαστικά θα υπαχθούν στο δημόσιο και οι οφειλέτες θα χρωστάνε πλέον στο ΔΗΜΟΣΙΟ και όχι στις τράπεζες. Ήδη αυτή η διαδικασία έχει αρχίσει και όπως έχει γράψει ο Δ. Καζάκης στο ιστολόγιο του χρέη αγρότη προς την πρώην Αγροτική τράπεζα έχουν υπαχθεί στο δημόσιο το οποίο έχει δικαίωμα για κατασχέσεις.

ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ GREXIT

Εικόνα
5-4-2015 Greek Spirit
Η έξοδος από το  ευρώ θα γίνει σε περίοδο αργίας. Την παραμονή της αργίας θα κλείσουν οι τράπεζες κανονικά και την πρώτη εργάσιμη μετά την αργία τα ΑΤΜ θα είναι κλειστά σε αναμονή πληρώσεως τους από το νέο νόμισμα το οποίο θα είναι η Νέα Δραχμή . Τα ΑΤΜ θα ανοίξουν σύντομα και χρήματα θα υπάρχουν στα χέρια των πολιτών ΄ισως ακόμα και χωρίς όριο αναλήψεων. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα του νέου νομίσματος αλλά η ισοτιμία του με το ευρώ , το δολάριο και το διεθνές συνάλλαγμα. 
Η ισοτιμία της νέας Δραχμής θα ξεκινήσει πιθανόν από το 1/1 .Ωστόσο εάν η ελληνική οικονομία δεν στηριχθεί με ενέσεις ρευστού από τρίτο εξωτερικό παράγοντα η αξία της νέας Δραχμής θα πέφτει καθημερινά και θα υποτιμάται.

ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Εικόνα
Εκστρατεία στις ΗΠΑ για τη δαιμονοποίηση του Ιράν Ρεπουμπλικανοί και ισραηλινό λόμπι θέλουν να σταματήσουν οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης   01/02/2015 Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέρ


«Οι Ιρανοί ξεκίνησαν» πληροφορούσε τους τηλεθεατές του CNN την περασμένη Κυριακή ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν εννοώντας την κατάκτηση από τους «αγιατολάχ», αν όχι του κόσμου, τουλάχιστον της Μέσης Ανατολής. Σχολίαζε την κατάληψη της εξουσίας στην Υεμένη από τους φιλοϊρανούς σιίτες, προσθέτοντας ότι έχει προηγηθεί η «ιρανοποίηση» της Συρίας, του Λιβάνου και του Ιράκ. Πιο συγκεκριμένος ο συνταγματάρχης ε.α. Ραλφ Πίτερς 24 ώρες νωρίτερα στο τηλεοπτικό δίκτυο της Fox είχε προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο ότι η Τεχεράνη «δημιουργεί τώρα μια νέα περσική αυτοκρατορία».

Οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 5-4-2015 Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας υπήρχαν λαοί που θεωρούσαν τον εαυτό τους εκλεκτό. Όλοι τους άλλους λαούς τους έβλεπαν ως απολίτιστους και βάρβαρους, οι οποίοι άλλοτε έχριζαν και άλλοτε όχι βελτίωσης, ενώ παράλληλα πίστευαν ότι το κράτος τους ήταν το κέντρο του σύμπαντος και η προσωποποίηση του πολιτισμού, περιβαλλόμενο από βαρβάρους, τους οποίους έπρεπε είτε να αντιμετωπίζουν με την διπλωματία, τον πολιτισμό ή και με τα όπλα αν χρειαζόταν.

Ενδεχόμενο χτύπημα ΗΠΑ Ισραήλ εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει Κινεζική εισβολή σε Μ. Ανατολή Η Κίνα και Ρωσία σε κούρσα για την εισβολή και κατάληψη των κοιτασμάτων στην Μ.Ανατολή -

Εικόνα
4-4-2015
Greek Spirit
Η επίθεση εναντίον του Ιράν προετοιμάζεται εντατικά παρόλο που οι συνομιλίες τις διεθνής κοινότητας με την ηγεσία του σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο πρ Ομπάμα θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει τον πόλεμο ή τέλος πάντων το χτύπημα με στρατιωτικά μέσα εναντίον του Ιράν, πάντα πιστός στην πολιτική του για την αποφυγή ένοπλων συγκρούσεων που εγκαινιάσθηκε με την αποφυγή της χερσαίας εισβολής ΝΑΤΟικών στην Συρία το 2013.
Ωστόσο ο Ομπάμα είναι εντελώς μόνος του και αδύναμος μπροσ΄τα στην πανίσχυρη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση η οποία αποτελεί το Αμερικανικό βαθύ κράτος.

Το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ επιφέρει ανακατατάξεις στην Μ.Ανατολή (Αναδημοσίευση)

Εικόνα
Αναδημοσιεύεται άρθρο από του hellenic sunrise από το 2013. Το hellenic sunrise είχε πρώτο εντοπίσει τις επιπλοκές που θα δημιουργούσε η ενεργειακή αυτάρκεια των ΗΠΑ και η μείωση των τιμών των υδρογονανθράκων. Δύο χρόνια μετά η επαλήθευση..

28-5-2013 Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Βήμα και τα όσα αναφέρει είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την κρίση στην Συρία και την Μ. Ανατολή. Αν πράγματι η εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου επεκταθεί στον κόσμο πολλές χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα θεωρούνται χωρίς αποθέματα πετρελαίου θα καταστούν τουλάχιστον αυτάρκεις .

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Greek Spirit 3 Απριλίου 2015 Η δήθεν εισβολή στο περιστύλιο της Βουλής από 21 αναρχικούς σε καμία περίπτωση δεν είχε την δυνατότητα να καταλύσει ή να απειλήσει την ασφάλεια της.  Είναι άξιο απορίας πως η  αστεία εικόνα 21 καλοντυμένων 30 άρηδων με την τελευταία λέξη της casual μόδας να πετούν φέιγ βολάν και να αλαλάζουν διάφορα συνθήματα μπόρεσε να εγείρει αισθήματα φόβου σε πολίτες και εν πάση περιπτώσει σε όσους βρίσκονταν στο κτίριο της Βουλής εκείνη την ωρα. Εντάξει ίσως εκείνη την στιγμή πάνω στην αναμπουμπούλα να είναι δικαιολογημένος κάποιος να φοβηθεί αλλά στην αποτίμηση της καταστάσεως και μέσω των εικόνων που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ η όλη υπόθεση φαίνεται στις πραγματικές διαστάσεις της , δηλαδή μια γραφική εκδήλωση μερικών εξ ίσου γραφικών θυμάτων μιας αντιεξουσιαστικής ιδεοληψίας.

ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Εικόνα
Γράφει ο Μαινόμενος 1-4-2015 Ο Πούτιν έχει βαλθεί να ανατρέψει την παρτίδα εκ θεμελίων! Και όταν λέω εκ θεμελίων εννοώ ότι πάει πέρα από το τακτικό ακόμα και πέρα από το στρατηγικό επίπεδο και επεμβαίνει εκεί που βρίσκονται τα θεμελιώδη στοιχεία που καθορίζουν την στρατηγική! 
Βάση της θεωρίας rimland και heartland που αποτελεί την θεωρητική βάση της μακροχρόνιας στρατηγικής των ΗΠΑ και της δύσης γενικότερα, η Ρωσσία μαζί με τις χώρες επιρροής της αποτελεί το κεντρικό ηπειρωτικό χώρο της υφηλίου την heartland που είναι αποκομμένη από τις θάλασσες και περικυκλωμένη από την rimland (βλ. εικόνα επάνω) που αποτελείται απο την Αμερική τις υπόλοιπες χώρες της δύσης και τις χώρες επιρροής τους που βρίσκονται στις ακτές του Ινδικού και Ειρηνικού ωκεανού και εμποδίζουν την πρόσβαση της Ρωσσίας στις θερμές θάλασσες περικυκλώνοντάς την!