Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2015

Κοτζιάς: "Ναι ανησύχησα για θερμό επεισόδιο με Τουρκία"

Εικόνα
26-2-2015 Οι 41 παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, οι υπερπτήσεις και η γενικότερη προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας προκαλει προβληματισμό στην Αθήνα. Η οποία είναι λογικό να έχει “απορροφηθεί” από τον σκληρό πόλεμο που δέχεται από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους.

Τι προτείνετε, χρόνος δεν υπάρχει, τι δεν καταλαβαίνουμε;

Εικόνα
26   Φεβρουαρίου 2015 Τα ψέματα τελείωσαν , μείναμε από χρήμα, τόσο στις τράπεζες όσο και στο δημόσιο-κρατικό τομέα. Η κυβέρνηση ψάχνει κυριολεκτικά ΄΄τις γωνίες'' όπως ο μπατίρης αλκοολικός για να μπορέσει να αγοράσει λίγο κρασί ακόμα. Ο υπουργός εργασίας κ.Σκουρλέτης ζητάει από τον ΟΑΕΔ το αποθεματικό του σε ρευστό ύψους 400 εκ ευρώ για να πληρώσει μισθούς-συντάξεις όλου του δημόσιου, ο κ Βαρουφάκης παρουσιάζει την σημερινή πληρωμή των συντάξεων μέσω τραπεζών , ύψους 700 εκ ευρώ, ως επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες βλέποντας σε οράματα   την πραγματοποίηση των  ευσεβών πόθων  του την στιγμή που μόνο τον Ιανουάριο έφυγαν καταθέσεις 12 δις ευρό απο τις ελληνικές τράπεζες. Στο παρόν ιστολόγιο έχει γραφθεί ότι απλά κερδίσαμε τέσσερις μήνες μέχρι τον Ιούνιο-Ιούλιο οπότε και θα βγούμε εκτός ευροζώνης μετά από κούρεμα καταθέσεων. Ο χρόνος τελείωσε, η ρήξη δεν έγινε , όλα τελείωσαν. Εφόσον δεν τολμήσαμε να βγούμε από την ευρωζώνη όλα τελείωσαν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!!! ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ

Εικόνα
Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στην εθνική οικονομία - Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε νέο μνημόνιο τον Ιούνιο
26/02/2015 
Πρόβλημα ρευστότητας στο κράτος σημαίνει....ότι θα μετεξελιχθεί σε πρόβλημα ρευστότητας στην κοινωνία.  ΠΗΓΗ http://bankingnews.gr/%CF%84%CF% Σοβαρό πρόβλημα ρευστότηταςέχει ανακύψει στην εθνική οικονομία.
Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βρίσκεται τόσο κοντά σε καθεστώς πιστωτικής ασφυξίας ελλείψει ρευστότητας.
Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι ελάχιστα, το χρηματοδοτικό κενό παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης φθάνει τα 5 με 7 δισεκ. ενώ είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η νέα κυβέρνηση θα συρθεί σε νέο μνημόνιο τον Ιούνιο.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια για να χρηματοδοτηθεί η οικονομία.

Τακτικός θρίαμβος, στρατηγικό Βατερλώ

Εικόνα
του Γιώργου Καραμπελιά 23 Φεβρουαρίου 2015 Θρίαμβος της τακτικής, καθολική ήττα της στρατηγικής. Αυτό μπορεί να είναι το συμπέρασμα του ενός σχεδόν μήνα που πέρασε. Ήττα μιας στρατηγικής που διαθέτει μόνον τακτική, όταν θα έπρεπε πριν απ’ όλα να είναι στρατηγική και η τακτική να απορρέει αποκλειστικά από αυτήν.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ

Εικόνα
Φεβρουάριος 2015 Η συζήτηση στην χωρα μας ειναι το χρέος της Ελλάδας και το δικό μας θέμα μας καλύπτει την κατάσταση του χρέους των Κρατών διεθνώς. Ειναι χρήσιμο να δούμε που βρίσκεται το χρέος των άλλων για να έχουμε μια καλλιτερη αντίληψη του δικού μας χρέους. Η ανάλυση αυτη δεν γίνεται προς υπεράσπιση ή προβολή κάποιου συγκεκριμένου χειρισμού ή κάποιας λύσης για το Ελληνικό χρέος αλλα για να τοποθετηθεί αυτο στο διεθνές περιβάλλον.
Πάνω απο 200 κράτη στον πλανήτη ειναι χρεωμένα ή υπερχρεωμένα. Ο πλανήτης που ειναι ήδη πνιγμένος στο χρέος,χρεώνεται και κάθε μέρα περισσοτερο και με ταχύτερο ρυθμό.

Τζιχαντιστές περνάνε από τη Λιβύη ως μετανάστες για να επιτεθούν στην Ευρώπη-Ο ΑΞΟΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Οι Έλληνες απορροφημένοι από την προσπάθεια αντιμετώπισης του Δ οικονομικού Ράιχ έχουν στρέψει τα νώτα τους σε ένα άλλο εξίσου επικίνδυνο σχέδιο της Γερμανίας, την μετατροπή του ευρωπαϊκού νότου σε ισλαμικό κράτος ως αντάλλαγμα στο Κατάρ και Σαουδική Αραβία για την απρόσκοπτη παροχή αραβικού αερίου στην Γερμανία.Παρακάτω θα διαβάσετε δύο άρθρα, το πρώτο του http://www.tribune.gr το οποίο περιγράφει με στοιχεία την εισβολή των τζιχαντιστών από την Λιβύη στην νότια Ευρώπη. Το δεύτερο άρθρο που θα διαβάσετε είναι του Hellenic Sunrise το οποίο αναλύει με λεπτομέρειες και εξηγεί ποιο είναι το σχέδιο της ισλαμοποίησης της Ευρώπης και aπο ποιους κατευθύνεται .Τζιχαντιστές περνάνε από τη Λιβύη ως μετανάστες για να επιτεθούν στην Ευρώπη
18 Φεβρουαρίου 2015
Φρίκη προκαλεί το μυστικό σχέδιο των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος για την προσπάθειά τους να καταλάβουν τη Λιβύη, καθώς όπως αποκαλύπτεται από το βρετανικό Telegraph, οι τζιχαντιστές θα επιχειρήσουν να καταστήσουν τη χώρα του Καντάφι …

Οι Βησιγότθοι είναι φίλοι μας

Εικόνα
20.02.2015
Τον ξέρετε τον Αλάριχο; Ψυχούλα. Μέσες - άκρες ήτο Γερμανός, πρόγονος της Μέρκελ. Βασιλεύς των Βησιγότθων. Εκανε την Ελλάδα θερινή.

Αυτή η λεβεντουριά, αν ζούσε σήμερα, μπορεί να είχε εκλεγεί στην Μπούντεσταγκ (η Βουλή των Γερμανών) και στις διακοπές του να ερχόταν διακοπές στην Γκρίχενλαντ φορώντας τον υπέροχο συνδυασμό πέδιλο + άσπρη κάλτσα = μπλιαχ. Κρίμα, δεν τον προκάμαμε στις μέρες μας. 

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο εκβιασμός ήταν τελικά για τις τράπεζες, θα κατέρρεαν χωρίς συμφωνία στο EurogroupFebruary 21, 2015 Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες εάν η Αθήνα δεν είχε κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς και δεν είχε πετύχει μια συμφωνία με τους υπουργούς της Ευρωζώνης, υποστήριξε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters.

ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εικόνα
5-2-2015
 Greek Spirit Ο κ Τσίπρας στις βόλτες του που έκανε πέρυσι στο Τέξας έλαβε κάποιες διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ για στήριξη του τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, απέναντι πάντα στην Γερμανία, Ωσστόσο οι διαβεβαιώσεις δεν ήταν είτε αρκετά ισχυρές είτε αρκετά σαφείς κάτι που φαίνεται τώρα, αμέσως μετά την νίκη του κ.Τσίπρα στις εκλογές και την χλιαρή στάση στήριξης των ΗΠΑ. Ωστόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και να το κρύβει έχει λάβει ανάλογες διαβεβαιώσεις και απ΄την Ρωσία του Πούτιν . Οι Ρωσοι δεν αστειεύονται  όταν λένε ότι θα βοηθήσουν,το εννοούν.Το κακό είναι ότι όσο σταθεροί και αξιόπιστοι είναι στις προσφορές βοήθειας αλλό τόσο απαρέγκλητοι είναι στα ανταλλάγματα που απαιτούν.

Δεν ενδιαφέρει τους Γερμανούς ούτε να μας σώσουν, ούτε να πάρουν πίσω τα λεφτά τους

Εικόνα
21-5-2014
Φωτιά, μεγάλη φωτιά σαν τον Χίτλερ θέλουν να βάλουν στην Ευρώπη.    ΑΝ οι Γερμανοί μας… «αγαπούσαν» και ενδιαφερόντουσαν να αναπτυχθεί η χώρα για να πάρουν πίσω και οι δανειστές μας – δηλαδή οι… Γερμανοί – κάποια από τα θαλασσοδάνεια που μας έχουν δώσει, γιατί όλα όσα γράφουν στα τεφτέρια τους οι ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω στον αιώνα τον άπαντα,
 ούτε και θα τους τα δίναμε όλα ακόμα και αν στους Γαργαλιάνους ανακαλύπταμε αστείρευτες ποσότητες χρυσού, γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε μεν τίμιοι άνθρωποι, αλλά να μας πιάνουν και… κορόιδα, αυτό ούτε το δεχθήκαμε ποτέ, ούτε και συνέβη, ούτε και πρόκειται ποτέ να συμβεί.

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΑΡΙΧΟ ΚΑΙ Η 11 ΣΕΠΕΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ 20-2-2015
Αμέσως μετά τον θάνατο του Mεγάλου Θεοδοσίου**(17 Ιανουαρίου395) τον διαδέχτηκαν στον θρόνο ο γιος του ο Αρκάδιος στην Ανατολή και ο Ονώριος στην Δύση, συνεπικουρούμενοι από έναν επίτροπο ο καθένας, τον Γαλάτη Ρουφίνο για τον Αρκάδιο και τον Γερμανό Στηλίχωνα για τον Ονώριο. Και οι δύο διάδοχοι ήταν αδύναμοι ηγεμόνες και άβουλες κινούμενες μαριονέτες που καθοδηγούταν από τους αυλικούς τους, οι οποίοι μισούσαν ο ένας τον άλλον και επιδίωκαν να συγγενέψουν με τους κηδεμόνες τους. Το βασικό πρόβλημα που απασχόλησε το κράτος, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αρκαδίου, ήταν το Γερμανικό.Πολ Κρούγκμαν: Η Γερμανία θέλει Grexit και ευνοεί τη Χρυσή Αυγή

Εικόνα
20|02|2015 


Η Γερμανία λέει «όχι» στο ελληνικό αίτημα. Για να είμαστε δίκαιοι, νομίζω ότι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για στροφή και συνθηκολόγηση της Ελλάδας είναι λανθασμένες.
Βλέπω αυτό (σσ παραθέτει ένα σημείο από το ελληνικό κείμενο): «Να συμφωνήσουμε σε αμοιβαία αποδεκτούς οικονομικούς και διοικητικούς όρους η ολοκλήρωση των οποίων, με τη συνεργασία των θεσμών, θα σταθεροποιήσει την δημοσιονομική θέση της Ελλάδας, θα φέρει τα κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα, θα εγγυηθεί την βιωσιμότητα του χρέους και θα βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015, για τους οποίους θα ληφθεί υπόψη η παρούσα οικονομική κατάσταση»

ΙΔΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ-ΘΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΑ

Εικόνα
Αποκάλυψη: Ο γερμανικός στρατός χρησιμοποιεί σκουπόξυλα για εκπαίδευση!20.02.2015 | 14:00
Ο γερμανικός στρατός αντιμετωπίζει έλλειψη εξοπλισμού εδω και χρόνια, αλλα πρόσφατα η κατάσταση εχει φτάσει μάλλον στο απροχώρητο καθώς σε ενα τελευταίο περιστατικό οι στρατιώτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!
ΠΗΓΗ http://www.onalert.gr/stories/apokalypsh-o-germanikos-stratos-xrhsimopoiei-skoupo3yla-gia-ekpaideush/40909

Καθαρή Δευτέρα και «κούρεμα»

Εικόνα
Από τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ της εφημερίδας ''ΤΟ ΒΗΜΑ'' 17-2-2015
Απλώς να υπενθυμίσω μια μαύρη επέτειο. Το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο έγινε Καθαρή Δευτέρα. Εγινε πριν από δύο χρόνια στις 15 Μαρτίου (ήταν τότε Καθαρή Δευτέρα), οι τράπεζες ήταν τρεις ημέρες κλειστές λόγω Σαββατοκύριακου και αργίας και οι Κύπριοι ξύπνησαν το πρωί και έμαθαν ότι «κουρεύονται» οι καταθέσεις τους με απόφαση του Eurogroup. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της ΕΚΤ.

ΠΡΟΤΑΣΗ- ΒΟΜΒΑ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα: “Θα γίνουμε Ασπίδα της Ελλάδας εάν…”

Εικόνα
16 Φεβρουαρίου 2015 |

Η Μόσχα έδωσε το πράσινο φως και την εσπευσμένη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, στην σκιά των σοβαρότατων εξελίξεων στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή. Μέχρι πρόσφατα και μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ρωσία είχε χαλαρώσει το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα, αφού και στην Ουκρανία είχε κυβέρνηση φίλα προσκείμενη ειδικά στο ενεργειακό παιχνίδι.
Γιατί τον Τσίπρα.
Οι Ρώσοι προσέγγισαν τον Τσίπρα ως εν δυνάμει πρωθυπουργό γιατί πιστεύουν ότι έχει τις λιγότερες δεσμέυσεις με την Δύση (ΗΠΑ – Γερμανία). Οι όποιες «υποχρεώσεις» έχει αναλάβει δεν είναι προσωπικές, αλλά προϊόν συνεννόησης στελεχών του που δεν μπορούν να δεσμεύσουν σε καμμιά περίπτωση τον ίδιο. Σε αυτά οι Ρώσοι δίνουν μεγάλη σημασία καθώς ένας πολιτικός που ελέγχεται π.χ. για ευνοϊκή συμπεριφορά στην Siemens, θα είναι πάντα υπόδουλος και εκβιάσιμος από την Δύση.

Η ΑΓΓΛΙΚΗ, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
  Γράφει ο Αλώπηξ 16 Φεβρ. 2015
Ο Αγγλικός Εμφύλιος Πόλεμος (1642–1651) ήταν μια σειρά ένοπλων συγκρούσεων και πολιτικών μηχανορραφιών μεταξύ των Κοινοβουλευτικών και των Βασιλοφρόνων. Στον πρώτο (1642–46) και τον δεύτερο (1648–49) εμφύλιο πόλεμο αντιπαρατάχθηκαν οι υποστηρικτές του Βασιλιά Καρόλου Α' εναντίον των υποστηρικτών του Μακρέος Κοινοβουλίου, ενώ ο τρίτος πόλεμος (1649–51) αποτελούνταν από διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών του Βασιλιά Καρόλου Β' και τους υποστηρικτές του Κολοβού Κοινοβουλίου. Ο Εμφύλιος Πόλεμος τελείωσε με την Κοινοβουλευτική νίκη στη Μάχη του Ουόρσεστερ στις 3 Σεπτεμβρίου 1651. Ο Εμφύλιος Πόλεμος οδήγησε στη δίκη και εκτέλεση του Καρόλου Α', την εξορία του γιου του, Καρόλου Β', και την αντικατάσταση της Αγγλικής Μοναρχίας με πρώτα, την Κοινοπολιτεία της Αγγλίας (1649–53), και μετά με ένα Προτεκτοράτο (1653–59), υπό την προσωπική διοίκηση του Όλιβερ Κρόμγουελ.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΠΟΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ- ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εικόνα
Διαβάστε παρακάτω δύο άρθρα ,το πρώτο του κ..Ν. Χειλαδάκη και το δεύετρο του hellenic sunrise σχετικά με τις προετοιμασίες και αιτίες για τις οποίες η Ρωσία τελκά θα εισβάλει στην Τουρκία. Ένας από τους κύριους παράγοντες , εάν όχι ο κυρίότερος , είναι ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο των ισαλμοπίθηκων εναντίον της Τσετσενίας.Στην Τσετσενία εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες μαίνεται πόλεμος Ρωσίας και της τοπικής ρωσόφιλης κυβέρνησης ενατίον των ισλαμιστών Τσετσένων οι οποίοι πρώτοι έχουν μιλήσει για την δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου στον Καύκασο,πολύ πριν την δημιουργία του σημερινού στην Μ.Ανατολή.Τα παρακάτω άρθρα αφιερώνονται σε όσους υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν έχει συνάψει συμμαχία με την Τουρκία λόγω αγωγών. ΠΩΣ «ΧΤΥΠΑΜΕ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΟ… ΡΩΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ by · Φεβρουαρίου 14, 2015 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
πηγή http://nikosxeiladakis.gr/%CF%80%CF%
Μια πολύ ανησυχητική είδηση που έρχεται από την Ρωσία έχει κυριολεκτικά ταράξει το τουρκικό Γενικό…

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ-ΟΡΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΑΤΜ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Εικόνα
Να μην ρισκάρουμε την τύχη της Ελλάδος – Χωρίς συμφωνία στο Eurogroup, περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων και AΤΜς  16-2-2015
Δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να προσβλέπει σε συμφωνία και λίγες ώρες πριν το Eurogroup να ξεσπάει πόλεμος δηλώσεων Ελλάδος και Γερμανίας. Το έσχατο διάστημα η Ελλάδα σκληραίνει επικίνδυνα την στάση της.
Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας για το ποιος είναι ανεύθυνος δεν βοηθάει την εξομάλυνση και την επίτευξη συμφωνίας στο κρισιμότατο και ιστορικό Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί 16:00 ώρα Ελλάδος.

Γέροντας Παΐσιος: Η θλίψη των Ελλήνων δεν θα κρατήσει πάνω από 3,5 χρόνια – Λίγα τα ψωμιά των εχθρών της Ελλάδας!

Εικόνα
                                                                                                 7 Δεκεμβρίου 2013 Πολλά και διάφορα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το υπερκράτος της δήθεν «Ενωμένης» Ευρώπης, την προσπάθεια δηλ. να σχηματιστεί μία ένωση των εθνών-κρατών της «Γηραιάς Ηπείρου», που να είναι πρωτίστως οικονομική και δευτερευόντως πολιτική και στρατιωτική. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πίσω από τις απόπειρες ενοποίησης της Ευρώπης βρίσκονται ύπουλα σχέδια διεθνιστικών κύκλων, που – στο όνομα της παγκοσμιοποίησης – θέλουν να επιβάλλουν υπερεθνικά σχήματα και να ισοπεδώσουν έτσι τις κατά τόπους εθνικές παραδόσεις των λαών (θρησκεία, πολιτισμός, γλώσσα κτλ.).

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ''ΓΕΡΑΚΙΩΝ'' ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-- ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΠΑΣΜΟ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕΙ

Εικόνα
Μιλιταριστικός κεϊνσιανισμός στις ΗΠΑ
 February 8, 2015

Στα χαρτιά θα μείνουν οι φιλολαϊκές υποσχέσεις του Μπαράκ Ομπάμα (προνηπιακή παιδεία, δωρεάν φοίτηση σε κολέγια, κ.ά.) καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι θα τις μπλοκάρουν στο Κογκρέσο, όπου διατηρούν πλειοψηφία. Αν κάτι θα περάσει ωστόσο είναι οι αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες.
του Άρη Χατζηστεφάνου

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ- ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Εικόνα
4-2-2015 
Greek Spirit Ας μην είμαστε αφελείς. Ο μισθοφόρος Ντάισελμπλούμ δεν έπαθε καμία μεγάλη ζημιά απο τον κ. Βαρουφάκη αλλά κυρίως, και εδώ είναι το πρόβλημα, δεν έπαθαν τίποτα τα αφεντικά του. Μην αναλώνετε φαιά ουσία σε τεχνοοικονικές αναλύσεις και θεωρίες, η πολιτικοοικονομική πραγματικότητα μπορεί να ακολουθεί κάποιους επιστημονικούς κανόνες αλλά την τελευταία λέξη την έχουν οι πολιτικοί οι οποίοι είναι εξίσου ακατάρτιστοι με εμάς τους ''απλούς'' πολίτες .Δυστυχώς για εμάς, οι Γερμανοί πολιτικοί θα ακολουθήσουν το όραμα τους για την ολοκληρωτική καθυπόταξη μας έστω και να στο ενδιάμεσο προκαλέσουν ανυπολόγιςτες καταστροφές ακόμα και στην χώρα τους.Πόλεμος γαρ... Οι Γερμανοί και τα τσιράκια τους θα ξανακτυπησουν και μάλιστα με ακραιφνώς τιμωρητικού χαρακτήρα χτύπημα. Οι Γερμανοί θα αγνοήσουν την συμφέρουσα για αυτούς πρόταση-κωλοτούμπα του Βαρουφάκη για διαιώνιση του χρέους στο διηνεκές με  την μετατροπή του σε ομόλογα χωρίς λήξη,ο οποίος πέταξε στα σκουπίδια τις ε…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
8-2-2015
Ιδρυτής του τάγματος των Ασσασινών ήταν ο Χασάν-ι-Σαμπάχ. Αυτός ίδρυσε το τάγμα αυτό με σκοπό την προώθηση των σιιτών. Συγκρότησε ένα στρατό από φανατικούς οπαδούς, με σκοπό την εξαπόλυση μιας τρομοκρατικών ενεργειών κατά των Σουνιτών.
Το 1090 οι Ασασίνοι κατέλαβαν το φρούριο Αλαμούτ το οποίο έγινε το κυριότερο φρούριο τους. Επίσης εγκαταστάθηκαν σε κάστρα στη βόρεια Συρία. Για έναν αιώνα και πλέον, το τάγμα των Ασασίνων σκόρπιζε το φόβο στη Μέση Ανατολή, με θύματά τους να είναι κυρίως θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες τόσο των μουσουλμάνων, όσο και των Χριστιανών.
Τον 13ο αιώνα, οι Μογγόλοι επιδρομείς εξολόθρευαν τους Ασασίνους στην Περσίας και όλα τα κάστρα τους καθώς επίσης και το φρούριο τους Αλαμούτ. Την ίδια περίπου περίοδο και συγκεκριμένα το 1265, ο Αιγύπτιος σουλτάνος Μπαϊμπάρς υπέταξε και αυτός μετά από εκστρατεία τους Ασασίνους της Συρίας.

Στα όρια της χρεοκοπίας η Ελλάδα – Ή θα παραταθεί το μνημόνιο 10 μήνες ή ECCL ή όρια ανάληψης στα ATMs των τραπεζών

Εικόνα
6-2-2015
Ή η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ και θα παραταθεί το μνημόνιο ή θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα πιστωτικής ασφυξίας Η Ευρώπη στέλνει τελεσίγραφο στην Ελλάδα, τόσο ξεκάθαρο, τόσο απειλητικό, τόσο προκλητικό.
Η Ελλάδα θα πρέπει το αργότερο έως τις 16 Φεβρουαρίου στο τακτικό Eurogroup (11 Φεβρουαρίου έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα) θα πρέπει να υποβάλλει πρόταση παράτασης του μνημονίου ειδάλλως θα παγώσει η οποιαδήποτε διαδικασία χρηματοδότησης της Ελλάδος.

Ο κωλοτούμπας Ομπάμα τώρα αδειάζει τον Τσίπρα: Συνεχίστε με την Τρόικα κάντε μεταρρυθμίσεις

Εικόνα
6-2-2015 Άλλη μια κωλοτούμπα,μέσα σε λίγα 24ωρα, αυτή τη φορά από την υποτιθέμενη υπερδύναμη. Στροφή προς την πλευρά των δανειστών κάνουν και οι ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός πρέσβης την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό, αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ και να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει ότι «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να παραμείνει στον δρόμο της δημοσιονομικής σύνεσης». Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς του.

Η Ρωσία τινάζει τη Γερμανία στον αέρα – Διεκδικεί πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 4 τρισ. ευρώ!

Εικόνα
Την αλαζονεία της Γερμανίας αποφασίζουν να τιμωρήσουν οι Ρώσοι. Αφού η Γερμανία τους έφερε για δεύτερη φορά τον πόλεμο μέσα στη γη τους, στην Ουκρανία, τώρα η Ρωσία αποφάσισε να διεκδικήσει από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ποτέ δεν κατέβαλε, αν και ηττημένη χώρα.
Τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία στη Ρωσία υπολογίζονται σε...
4 τρισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τινάζεται στον αέρα το «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας.

Ετσι-με ένα έκτακτο Eurogroup- ξεκίνησε και το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο

Εικόνα
To Eκτακτο Εurogroup που κούρεψε τις καταθέσεις 4 Φεβρουαρίου 2015 : Ανακοινώθηκε ''Εκτακτο Eurogroup για Ελλάδα - Αναμένονται οι νέες αποφάσεις για ELA'' απο τον Ντάισελμπλούμ Περισσότερα ΕΔΩ

Ετσι-με ένα έκτακτο Eurogroup - ξεκίνησε και το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο. Τα έκτακτα Eurogroup δεν είναι ότι καλύτερο-ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει καθώς στα τελευταία Eurogroup γεννήθηκεη μόδα από τους Ευρωπαίους ηγέτες να ανακοινώνουν ξημερώματα τις αποφάσεις τους.
Ηταν 13 Μαρτίου  2013 και τη σύγκληση του έκτακτου Eurogroup για την Κύπρο ανακοίνωσε στο twitter του ο (γνωστός μας) Πρόεδρός του, Jeroen Dijsselbloem.
Η συνεδρίαση θα ξεκινούσε στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Κύπρου), ανέφερε τότε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Φήμες για το εάν ο Τσίπρας πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εικόνα
3-2-2015
Ενα σενάριο που ανατρέπει τα πάντα στην υπόθεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, διακινείται τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει κίνηση προκειμένου να πετύχει να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, να αποδεχθεί τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τη βολιδοσκόπηση έχουν κάνει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με το Αγιο Ορος. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο που εκεί προωθεί και δεν έχει απαντήσει θετικά.
Ωστόσο οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν στην προσπάθειά τους και ευελπιστούν ότι θα τον πείσουν να αποδεχθεί την πρόταση.

Ο φίλος μας ο Ομπάμα…

Εικόνα
Δημήτρης Μηλάκας
Η «υποστήριξη» της ελληνικής ανάγκης για τον τερματισμό των πολιτικών της «γερμανικής» λιτότητας που διατύπωσε ο πρόεδρος Ομπάμα και η διασπορά αμερικανικών υποσχέσεων στήριξης των «δίκαιων» επιδιώξεων της ελληνικής κυβέρνησης συνοδεύονται από μία σειρά «προαπαιτούμενα». Σ αυτόν τον κόσμο άλλωστε τίποτε,  δεν προσφέρεται δωρεάν και η «αμερικανική βοήθεια» κατά κανόνα υπερκοστολογείται…

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΡΩΣΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 5-10 ΔΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Αουσβιτς – Λενινγκράντ – Καισαριανή1 Φεβρουαρίου 2015 Δημήτρης Λιάτσος, Μόσχα, ειδικά για την RBTH Δεν ξέρω αν, όταν η νέα κυβέρνηση έκανε τη συμβολική κίνηση και επισκεπτόταν το μαρτυρικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής, γνώριζε ότι η 27 του Γενάρη συνέπιπτε με δύο ιστορικές επετείους εξ ίσου συμβολικές. Τα 70χρονα της απελευθέρωσης του κολαστηρίου του Αουσβιτς και τα 71 χρόνια από το σπάσιμο του αποκλεισμού του Λενινγκράντ.

Στο κολαστήριο του Αουσβιτς συνέρρευσαν πολλοί για να τιμήσουν την απελευθέρωση -Πολωνοί, Γερμανοί, Ουκρανοί βετεράνοι κ.α.- εκτός των... απελευθερωτών (!). Τσιμουδιά και στρουθοκαμηλισμός σχεδόν στο σύνολο του ελεύθερου και δημοκρατικού Τύπου. Μόνο οι οργανώσεις των βετεράνων σήμερα, εγκλείστων τότε, τόλμησαν και ύψωσαν φωνή: Τιμή και δόξα στον Κόκκινο Στρατό απελευθερωτή μας.

Έρχεται ιστορική συμφωνία ΕΕ με ΣΥΡΙΖΑ - Η απειλή ασφυξίας στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ και το τέλος της Τρόικας

Εικόνα
31/01/2015  Εφόσον όλα αυτά συμβούν και θα συμβούν προσεχώς…η Ελλάδα θα έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.
Με όπλο την απειλή ασφυξίας στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ….είναι 100% βέβαιο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει νέα συμφωνία με την ΕΕ…με την διαφορά όμως ότι δεν θα περιλαμβάνεται η Τρόικα.
Η Ελληνική κυβέρνηση μετά την κίνηση υψηλού ρίσκου να θέσει θέμα κατάργησης της Τρόικα….υποχρέωσε όλη την Ευρώπη να επαναξιολογήσει την στρατηγική προς την Ελλάδα. 

Στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι η ελληνική κρίση θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία ( η ''ασήμαντη Ελλάδα'' μέρος Β')

Εικόνα
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. 1-2-2015
 Ανησυχία προκαλεί στο Λευκό Οίκο, η επιδείνωση της κατάστασης των σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία –με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής- πιστεύει ότι έχει εντολή από το λαό να τερματίσει το λεγόμενο «Ελληνικό Πρόγραμμα» και να αναιρέσει τα αβάστακτα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της υλοποίησής του.

Ποιός είναι ο Ντάισελμπλούμ-μπλίμπ-μπλούμπ -Σενάριο για κωμωδία η ''καριέρα'' του !!!!!!!

Εικόνα
Οι... περγαμηνές του κ. Ντάισελμπλουμ Του Νικου Χρυσολωρα 30-1-2015 «Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική». Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου την «Κ». Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.