Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2015

Γιατί η οικονομία της Ρωσίας δεν θα καταρρεύσει

Εικόνα
30/01/2015 Παρά τη μείωση των εσόδων από πετρέλαιο και αέριο, η χώρα έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό και χαμηλό δημόσιο χρέος


Η γοργή υποτίμηση του ρουβλίου, παρά τη δραματική και μάλλον απελπισμένη αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, επανέφερε στο προσκήνιο την προοπτική της οικονομικής κατάρρευσης της Ρωσίας, για επανάληψη όσων συνέβησαν το 1998. Η Δύση προσπάθησε να ξαναζωντανέψει αυτό το φάντασμα στη τρέχουσα σύγκρουσή της με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αλλά, παρότι η οικονομία της Ρωσίας αδιαμφισβήτητα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, εκτιμώ ότι μια ολική κατάρρευση δεν είναι πιθανή.

Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα εάν της ζητηθεί

Εικόνα
30 Ιανουαρίου 2015RIA Novosti
Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, εάν η χώρα το ζητήσει, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.


Πηγή: RIA Novosti / Alexey Dryzhinin
Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, εάν η χώρα το ζητήσει, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, σημειώνοντας πάντως, ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία.

Η Ολλανδία με 594 δισ. δολάρια χρέος γιατί δεν έχει μνημόνιο;Γιατί ελπίζει στην πολιτική της Μέρκελ που πιστεύει ότι θα κάνει τα ελλείμματα του νότου, πλεονάσματα του βορρά

Εικόνα
30 Ιανουαρίου 2015,
Την ακόλουθη ανάρτηση τη βρήκαμε στο Facebook και την αναδημοσιεύουμε διότι τη θεωρούμε τροφή για σκέψη. Διαβάστε: Σύμφωνα με τον Economist το χρέος της Ολλανδίας ανέρχεται στα 594,3 δισ. δολάρια Ο κάθε Ολλανδός χρωστάει 35,195.17 δολάρια. Ο κάθε Έλληνας χρωστάει 25,116.02 δολάρια.

Ο ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ ΑΣΚΗΣΕ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΑΝΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ;;;;

Εικόνα
Ο Νταισεμπλουμ-μπλιμ-μπλομ  είναι ένας τύπος που αποφοίτησε απο το Ολλανδικό ΤΕΙ ζωικής παραγωγής με εξειδίκευση στις φάρμες χοίρων.Αυτά  είναι τα μόνα διαπιστευτήρια του.Όπως όλοι οι Ολλανδοί είναι ένα άβουλο ων στην υπηρεσία των Γερμανών και ότι χάνει σε κατάρτιση το κερδίσει με τον μισθοφορισμό του. Ο μπλιμ-μπλουμ ήρθε στην Ελλάδα μαζί με το ακανόνιστο πρόσωπο στο οποίο προσπαθεί να βολέψει χωρίς επιτυχία τις ποσότητες λαρδίου που κατανάλωσε κατά τις -φτωχές-σπουδές του στα χοιροστάσια των φοιτητικών του χρόνων και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκη όταν εκνευρίστηκε από τις δηλώσεις του.Μάλιστα δε και εμφανώς επηρεασμένος από διάφορες μαφιόζικες ταινίες -είπαμε , στην φάρμα χοίρων υπήρχαν μόνο κάτι βιντεοταινίες B Movies και κάτι ΄΄Κουνγκ -Φου ''οι οποίες σημάδεψαν τον Γέρουν - ψιθύρισε απειλητικά μηνύματα στο αυτί του Έλληνα ΥΠΟΙΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απειλητική φράση του μπλιμ-μπλομ στον Βαρουφάκη ήταν η '' Η Μέρκελ θα έρθει εδώ και θα σου κ…

Γιώργος Δελαστίκ :Τα κεφάλια τους θέλουν να σώσουν οι τραπεζίτες

Εικόνα
Οι τραπεζίτες ξέρουν λοιπόν ότι οι μέρες τους στις διοικήσεις είναι μετρημένες. Δίνουν λοιπόν την τελευταία μάχη τους. Η τακτική κάποιων από αυτούς συνίσταται στην πρόκληση έλλειψης ρευστότητας ώστε να πανικοβληθεί ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο του, με στόχο να υποκύψει στους όρους των τραπεζιτών 30-1-2015Ξέσπασε η προσχεδιασμένη εκ μέρους των τραπεζών αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η περαιτέρω κατάρρευση των προ πολλού γελοίων τιμών των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες όλες τους έχουν χάσει περίπου ή πάνω από το... 90% (!) των μέγιστων τιμών τους στο μακρινό παρελθόν εδώ και χρόνια, ήταν κάτι σαν το εναρκτήριο λάκτισμα αυτού του μίνι πολέμου με την προκαθορισμένη έκβαση.

Απίστευτες εικόνες διάλυσης του Ουκρανικού στρατού-Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους - Οι Ουκρανοί που καλούνται για στράτευση κρύβονται στην Ρωσία- Η Ουκρανική κυβέρνηση βάλει με πυροβολικό εναντίον των λιποτακτών που εγκαταλείπουν ομαδικά την πρώτη γραμμή

Εικόνα
29Ιαν2015 Η φυγή των στρατολογημένων στην Ουκρανία αποκτά ομαδικό χαρακτήρα

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των ουκρανικών συλλόγων γονέων των ενώσεων των στρατιωτικών σχολών, το Υπουργείο Αμύνης θα στείλει στον πόλεμο στο Ντονμπάς πάνω από 2 000 φοιτητές από στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πρόκειται για τέτοιες σχολές όπως το Πανεπιστήμιο εναέριων δυνάμεων του Χάρκοβο, η Ακαδημία Πεζικού στο Λβιβ, καθώς και η Ακαδημία της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανία.

Κρούγκμαν: Οι Ευρωπαίοι μπορούν να συνθλίψουν τις ελληνικές τράπεζες - Θα το κάνουν;- Το ερώτημα που τίθεται, σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο, είναι αν η Ευρώπη θα προκαλέσει συνειδητά την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος

Εικόνα
29-1-2015 
<<Οι Ευρωπαίοι αυτή τη στιγμή λένε βλακείες, χειριζόμενοι το θέμα του ελληνικού χρέους ως καθαρά ηθικό ζήτημα" τονίζει ο Κρούγκμαν>> Οι αγορές πανικοβάλλονται με την Ελλάδα, αλλά όχι λόγω της νέας κυβέρνησης ή τουλάχιστον όχι μόνο λόγω αυτής, τονίζει ο Πολ Κρούγκμαν, σε άρθρο του στους New York Times. "Η νευρικότητα των επενδυτών αποτελεί εκτίμηση ότι το ρίσκο μιας ασυμφωνίας μεταξύ των δανειστών και της Ελλάδας, μιας κατάρρευσης της όλης διαδικασίας είναι υψηλό" τονίζει και προσπαθεί να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για το ελληνικό ζήτημα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ


29-1-2015
Πολλές φορές στην ιστορία επαναλήφθηκε το φαινόμενο νεοεγκατεστημένα «επαναστατικά» και μη κινήματα με την άνοδο τους στην εξουσία να επιδείξουν επιθετική πολιτική κατά των ήδη υπαρχόντων και μη ομοίων με αυτά καθεστώτων (μια πολιτική που είχε ως σκοπό την ήττα τους και την αντίστοιχη εδραίωση και σταθεροποίηση των νέων καθεστώτων), αλλά παράλληλα και υιοθέτησαν και μία «σταυροφορική» ιδεολογία που είχε ως σκοπό την επέκταση και επιβολή της ιδεολογίας του σε όλο τον ευρύτερο γειτονικό και μη περίγυρο τους με το επιχείρημα ότι εάν όλα τα γειτονικά κράτη είχαν το ίδιο πολίτευμα δεν θα απειλούσαν τα ίδια (αφού θα είχαν υποτίθεται τις ίδιες αξίες) και το κυριότερο (και πιο αληθοφανές) ότι θα αποτρεπόταν η στρατηγική περικύκλωση του νέου καθεστώτος, ενώ παράλληλα θα κατακτούσαν και νέα εδάφη.

Ο Καμμένος δίνει 120 ευρώ επιπλέον σ΄ όσους υπηρετούν στα σύνορα - Τι διέταξε

Εικόνα
Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ  29-1-2015    Στην χορήγηση Οδοιπορικών 4 Ημερών σε όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές (Εβρος και νησιά Αιγαίου,πλην Κρήτης) προχωρά άμεσα το Υπουργείο Αμυνας
  H πρώτη εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, αφορά την άμεση επιχορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93, ανακοινώθηκε.

Μητροπολίτης Αργολίδας: «Πολύ καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και δεν ορκίστηκε»

Εικόνα
Κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας τάχθηκε ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους πως: «πολύ καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και δεν ορκίστηκε».

Πρόσθεσε δε ότι να ορκιζόμαστε είναι «απαράδεκτο», σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας όχι μόνο στην Βουλή, όχι μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια.

ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΣΑΝ ΓΕΡΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ Δ΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΙΧ

Εικόνα
17-1-2015 Greek Spirit Τελικά ο άνθρωπος συνηθίζει τα πάντα , ακόμα και τα πιο ακραία γεγονότα με σαρωτικές επιδράσεις, γεγονότα τα οποία είτε με ευκολία ξεχνάει μόνο μετά από μερικούς μήνες, είτε τα εντάσσει στην καθημερινότητα του με την ίδια ευκολία που παλιότερα χλεύαζε ακόμα και  την πιθανότητα να συμβούν. Εάν κάποιος ισχυρίζονταν το 2003 ότι η Ρωσία θα προσαρτήσει την Κριμαία και θα διαμελίσει την Ουκρανία θα λιθοβολούνταν. Εάν κάποιος υποστηριζε το 2002 ότι το Ευρώ αλλά και οι τράπεζες της ευρωζώνης θα πάθαιναν ΄΄κολάπσους'' οξείας μορφής τότε σίγουρα θα κινδύνευε με κοινωνικό αποκλεισμό κ.ο.κ.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν σε διάλεξη του στον Πειραιά με συντονιστή τον νέο ΥΠΕΞ Ν.ΚΟΤΖΙΑ για το τέλος των εθνικών κρατών, τη μυστική ατζέντα για καπιταλιστικό μονοπολισμό των Αμερικανών νεο-συντηρητικών οι οποίοι ήταν όλοι τροτσκιστές στα νιάτα τους και την Ευρασιατική Ένωση ως εξισορροπητικό παράγοντα

Εικόνα
Αλεξάντρ Ντούγκιν : Η Διεθνής Πολιτική και το Ευρασιατικό όραμα Διάλεξη του Αλεξάντρ Ντούγκιν που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Η Εξωτερική Πολιτική της Ρωσίας» του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2013.Σύντομο σχόλιο: Στη διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (12 Απριλίου 2013) , Ο καθηγητής Ντούγκιν εξέφρασε τις απόψεις του για τη διεθνή πολιτική και το Ευρασιατικό του όραμα στο σύγχρονο κόσμο. 

Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΚΟΥΡΣΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Εικόνα
Ρογκόζιν: Η αντιπυραυλική προστασία των ΗΠΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς πυραύλους
Το αμερικανικό σύστημα της αντιπυραυλικής προστασίας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς στρατηγικούς πυραύλους, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν που επιβλέπει στη ρωσική κυβέρνηση το στρατιωτικό και βιομηχανικό τομέα, στη συνέντευξη Τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό "Russia". "Ούτε η σημερινή, ούτε η μελλοντική αμερικανική άμυνα δεν θα είναι σε θέση να σταματήσει ή να θέσει υπό αμφισβήτηση το ρωσικό πυραυλικό στρατηγικό δυναμικό ", δήλωσε ο Ρογκόζιν. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρατήρησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανησυχούν με τα σχέδια της Ρωσίας για τον επαναεξοπλισμό.

Η ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ - ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΧΡΥΣΟ .

Εικόνα
"Έτσι χειραγωγούν τον χρυσό"!6-10-2014 Ως αντικείμενο απόλυτης χειραγώγησης και «όμηρο» της τεράστιας μόχλευσης στην αγορές παραγώγων του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης περιγράφει τον χρυσό ο Jay Taylor, ο οποίος έχει παρουσία άνω των 30 ετών στις ειδικές εκδόσεις που αφορούν τον χρυσό και τις μετοχές του κλάδου.
Με συνέντευξή του στο Capital.gr, ο "ταύρος" εκδότης του δελτίου «J Taylor’s Gold & Technology Stocks» και παραγωγός της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής «Turning Hard Times into Good Times», περιγράφει τις αγορές του χρυσού σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη ως εργαλεία χειραγώγησης των τιμών του μετάλλου, την οποία συσχετίζει με τις ευρύτερες διεθνείς πολιτικές (αν)ισορροπίες.
Μεταξύ άλλων, στηλιτεύει τον ρόλο των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών όχι μόνο στην αγορά του χρυσού, αλλά και στο σχεδιασμό της πολιτικής της αμερικανικής Fed, κάνοντας λόγο για «νομιμοποιημένη παραχάραξη», ενώ παραθέτει εντυπωσιακά αριθμητικά στοιχεία που καταδεικνύουν το πως…

Σόιμπλε: Για τα δεινά της Ελλάδας φταίει η ελίτ της χώρας

Εικόνα
27-1-2015
Ο Β. Σόιμπλε επαναλαμβάνει πως για τα δεινά που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός δεν ευθύνονται οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στην ελληνική ελίτ. Οι Έλληνες έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά τους.Για τα δεινά της Ελλάδας δεν ευθύνονται οι αποφάσεις που λαμβάνονται στη Γερμανία ούτε η Ευρώπη, αλλά οι δεκαετίες αποτυχιών της ελληνικής ελίτ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Λαφρόφ: Η Ρωσία κατά της παγκόσμιας αμερικανικής κυριαρχίας

Εικόνα
Πηγή: TASS22 Ιανουαρίου 2015Ολέγκ Κονιουχόφ, RBTH Κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ συγκρουσιακές, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό δεν θα εμποδίσει να διευθετηθεί η κρίση ανάμεσα στο Κίεβο και τις εξεγερμένες ανατολικές περιφέρειες.  
Ο υπουργός Εξωτερικών διαπίστωσε «σημαντική επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον» και ότι οι Αμερικανοί επέλεξαν την πολιτική της αντιπαράθεσης προβαίνοντας σε απερίσκεπτα βήματα. «Η χθεσινή ομιλία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα - ανέφερε- δείχνει ότι δεσπόζει η φιλοσοφία πως εμείς είμαστε το νούμερο ένα και όλοι οι άλλοι πρέπει αυτό να το αναγνωρίσουν, κάτι που είναι ξεπερασμένο και δεν ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Κρούγκμαν: Το τέλος του εφιάλτη στην Ελλάδα

Εικόνα
Ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλά για το τέλος του εφιάλτη στην Ελλάδα με άρθρο του στο blog του. Τι συμβουλεύει τον Τσίπρα και τον καλεί να μην είναι «υπεύθυνος». 26-1-2015 Ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλά για το τέλος του εφιάλτη στην Ελλάδα με άρθρο του στο blog του. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να γίνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Θα είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που θα έχει εκλεγεί με βάση την υπόσχεση να αμφισβητήσει τις πολιτικές λιτότητας που επικράτησαν από το 2010. Και φυαικά θα υπάρξουν πολλοί που θα τον προειδοποιήσουν να εγκαταλείψει την υπόσχεσή του και να συμπεριφερθεί «υπεύθυνα». Πως όμως λειτούργησε αυτή η υπευθυνότητα μέχρι σήμερα;
 Το πρόβλημα είναι ότι ίσως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο ριζοσπαστικό. Η ελάφρυνση του χρέους και η χαλάρωση της λιτότητας θα μειώσουν τον ανθρώπινο πόνο, αλλά δεν φτάνουν για να δώσουν ισχυρή ανάκαμψη

Αριστερά, Κευνς Έκτακτης Ανάγκης και Ξενοφών Ζολώτας

Εικόνα
25 Ιαν. 2015
Περικλής Βασιλόπουλος
Βασική αρχή του Κευνσιανισμού και του Βρεττανού Τζον Μέυναρντ Κευνς (του μεγαλύτερου οικονομολόγου της σύγχρονης εποχής) είναι ότι ο καπιταλισμός παρουσιάζει περιοδικά μεγάλες ελλείψεις της ‘ενεργού ζήτησης’ (Aggregate demand) των παραγόμενων προιόντων και σε αυτή την περίπτωση μόνη λύση είναι η προσωρινή παρέμβαση του Κράτους που πρέπει με αύξηση των δημόσιων δαπανών κάθε μορφής να προσθέσει ρευστότητα εκκίνησης στην οικονομία σε συνδυασμό επίσης και με μια χαλαρή νομισματική πολιτική (κάτι σαν την περίφημη Quantitative Easing των Κεντρικών Τραπεζών που όλοι μας ακούμε πλέον καθημερινά).

Λίγες σκέψεις ατάκτως ερριμμένες σε ένα σακκίδιο που παρασέρνει ένα ποτάμι

Εικόνα
17-3-2014
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο. Ένα πάρκο.Λιγοστοί περαστικοί κοντοστέκονται όρθιοι με χαλαρή διάθεση, άλλοι έχουν καθίσει πίσω από τον ομιλητή, δεν ενδιαφέρονται και τόσο για επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.Καπνίζουν και κοιτάνε κουρασμένα προς τα κάτω. Δεν μιλάνε μεταξύ τους όχι τόσο από διακριτικότητα όσο από το γεγονός ότι δεν έχουν τίποτα να πούνε.Ο ομιλητής μιλάει εκτός κειμένου σε μια ασπόνδυλη ομιλία για την εκμετάλλευση των τοπικών αγροτικών προιόντων για την έξοδο από την κρίση.

Ο Χριστός μπροστά στο κάθαρμα που ρήμαζε το λαό- Κυριακή του Ζακχαίου = Εκλογές 2015

Εικόνα
Αυτό το κομμάτι από το ευαγγέλιο, που διαβάζεται τούτη την Κυριακή το πρωί στις εκκλησίες, δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο (αν βέβαια - και συγχωρέστε με - πάμε και το ακούσουμε).
Ο Χριστός έρχεται στην πόλη Ιεριχώ και σταματά μπροστά στον αρχιτελώνη Ζακχαίο, έναν φοροεισπράκτορα των Ρωμαίων κατακτητών, που (όπως όλοι οι τελώνες = εφοριακοί) είχε το δικαίωμα να αρπάζει όσα λεφτά ήθελε από το φουκαρά το λαό, να δίνει στους Ρωμαίους τους φόρους που ήθελαν και τα υπόλοιπα να τα βάζει στην τσέπη του, νόμιμα!
Ο Χριστός, χωρίς να τον γνωρίζει από πριν, του είπε: "Ζακχαίε, σήμερα πρέπει να μείνω στο σπίτι σου". Ο Ζακχαίος, ως γνωστόν, είχε ανεβεί σ' ένα δέντρο για να βλέπει, επειδή ήταν κοντός και η κοσμοσυρροή τον εμπόδιζε.

Και ξαφνικά όλοι ασχολούνται μαζί μας; Το παραμύθι της "τελείως ασήμαντης" Ελλάδας

Εικόνα
24.01.2015  Και ξαφνικά όλοι ασχολούνται μαζί μας; Η “μικρή πλην πτωχή Ελλάς” στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος; Νομίζουμε ότι πάντα και ειδικά στα χρόνια της κρίσης , άπαντες ασχολούνταν μαζί μας. Το ΄χουμε υποστηρίξει πολλές φορές στο Onalert, ότι η “άποψη” που τα τελευταία χρόνια υπόπτως κυκλοφορεί και μας θέλει “ασήμαντους” για τους “έξω” δεν πείθει.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Εικόνα
· Ιανουαρίου 23, 2015 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο θάνατος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Abdullah bin Abdulaziz, 91 χρονών, που τελευταία νοσηλεύονταν σε κατάσταση κώματος, φαίνεται πως ανατρέπει την συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου, μια εξέλιξη που σίγουρα σηματοδοτεί γενικότερες πολιτικές εξελίξεις κυρίως με την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, όπως το Ιράν.
ΠΗΓΗ  http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BF

Πέθανε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα

Εικόνα
Στον θρόνο αναλαμβάνει ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν   23/01/2015 Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα (φωτ.) Eίχε υποστεί λοίμωξη του αναπνευστικού και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα. Ο Αμπντάλα είχε υποστεί λοίμωξη του αναπνευστικού και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.
Τη θέση του στο θρόνο αναλαμβάνει ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν, σε μία κρίσιμη συγκυρία για ολόκληρη την περιοχή και τη μάχη εναντίον του τζιχαντισμού.

Διεθνής απειλή η μείωση της ανάπτυξης στην Κίνα

Εικόνα
Αισιόδοξοι αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στην κρίση  23/01/2015 Η επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, για την παγκόσμια ανάπτυξη. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε, η πιστωτική της επέκταση επιβραδύνθηκε δραματικά και οι τιμές των ακινήτων έπεσαν, με τις πωλήσεις σπιτιών να μειώνονται ετησίως κατά 20%. Δεδομένης της τελμάτωσης που επικρατεί στην ευρωζώνη και λαμβάνοντας υπόψη τις αβέβαιες προοπτικές της Ιαπωνίας, μια πιθανή «ανώμαλη προσγείωση» της Κίνας θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα για την παγκόσμια ζήτηση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η TOTAL ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ; ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ;

Εικόνα
Greek Spirit  22 Ιανουαρίου 2015 Ο Γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του και τις έρευνες του στην Κυπριακή ΑΟΖ και στα ΄΄οικόπεδα'' 10 και 11 με επίσημη δικαιολογία την μη εύρεση αξιόλογων κοιτασμάτων ή τουλάχιστον συμφέροντων για υποθαλάσσια εξόρυξη. Η πτώση των τιμών πετρελαίου διεθνώς καθιστούν βεβαίως την υποθαλάσσια εξόρυξη ασύμφορη εφόσον για να αποδώσουν κέρδος οι υδρογονάνθρακες των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων η τιμή του πετρελαίου θα πρέπει να βρίσκεται στα 80 δολ.το βαρέλι και πάνω. Ωστόσο η επίπτωση της αποχώρησης της TOTAL  έχει και άλλες βαθύτερες γεωπολιτικές επιπτώσεις και αιτίες . 

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ -ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Το Hellenic Sunrise από τον Ιούλιο του 2014 είχε προβλέψει πρώτο ότι οι Πούτιν- Μερκελ εργάζονται μυστικά για την επίτευξη συμφωνίας ειρήνευσης της Ουκρανίας και μάλιστα με τους όρους που θα υπαγορεύσει ο Πούτιν. Σήμερα 22 Ιανουαρίου 2015 δημοσιέυματα στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι πράγματι οι δύο χώρες έχουν έτοιμη την σύναψη συμφωνίας. Συγκεκριμένα μετά απο την διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας-Ρωσίας-Γαλλίας και Γερμανίας και δια στόματος του Γερμανου υπουργού Σταινμάιερ έγινα οι πρώτες δηλώσεις οι οποίες καταδεικνύουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για την διχοτόμηση της Ουκρανίας από την Ε.Ε .Διαβάστε παρακάτω την πρόβλεψη του Hellenic Sunrise πριν από έξι μήνες.

 Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ -ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ9 Ιουλίου 2014
Greek Spirit

Από μια πρώτη θεώρηση των πραγμάτων φαίνεται ότι η Γερμανία υπέστη μια γεωπολιτική ήττα στην υπόθεση της Ουκρανίας . Η Γερμανία με την άδεια ή τέλος πάντων την ανοχή των ΗΠΑ υποκίνησε σειρά αναταραχών στην Ουκρανία χρ…

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ                                     23 Ιανουάριου 2015 Η πολιτική ενασχόληση του Περικλή άρχισε το 463 π.Χ., όταν ήταν μέλος του κατηγορητηρίου εναντίον του ήρωα στρατηγού και νικητή των Περσών Κίμωνα, γιου του στρατηγού Μιλτιάδη και ηγέτη της συντηρητικής παράταξης (Αντίστοιχα ο πατέρας του είχε βοηθήσει στην καταδίκη και φυλάκιση του ήρωα στρατηγού Μιλτιάδη που πέθανε στην φυλακή λόγω πολιτικών αντιπαλοτήτων, ενώ και ο παππούς του και ιδρυτής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας ο Κλεισθένης, ο οποίος έδωσε δικαιώματα στον λαό κυρίως για να τον εκλέξουν ως αρχηγό τους, επειδή αν και ολιγαρχικός ο ίδιος δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον αντίπαλο του στην αρχηγία των ολιγαρχικώνΙσαγόρα αναγκάστηκε να στραφεί προς τον λαό και όταν αργότερα προσπάθησε να ανακαλέσει τα δικαιώματα που έδωσε σε αυτόν και έδωσε γη και ύδωρ στους Πέρσες, καθιστώντας την Αθήνα του δούλη των Περσών, καθαιρέθηκε, η συνθήκη του αποκηρύχθηκε από τους Αθηναίους και οιΠέρσες βρήκαν την αφορμή που ήθελαν προκ…

Οι εκροές καταθέσεων γιγαντώνονται - Μόνο την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι αναλήψεις ήταν της τάξης των 1,8 δις

Εικόνα
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015Παράταση δύο εβδομάδων από τον Ντράγκι στις τράπεζες
Δεκτό για δύο εβδομάδες έγινε το αίτημα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για υπαγωγή στον ELA, όπως αναφέρουν πληροφορίες.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η συζήτηση για επέκταση της χρηματοδότησης θα επαναληφθεί σε 15 μέρες, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

''ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΕ'' ; ΡΩΤΑΕΙ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟΠΙΘΗΚΟΣ

Εικόνα
Greek Spirit  21 Ιανουαρίου 2015 ''Εσείς που θα βρείτε τα λεφτά'', συχνή ατάκα των απανταχού ''μπόζο΄΄ του απερχόμενου καθεστώτος προς στην ευρύτερη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση.  Είναι μια τόσο γελοία ερώτηση, τυπολατρική και παιδαριώδης, όσο ακριβώς και το επίπεδο των ερωτούντων. Οι αντιπολιτευόμενοι πολλές φορές μπροστά στο μέγεθος της βλακείας που εμπεριέχει η ερώτηση κομπιάζουν. Από που άραγε θα  βρουν τα ''λεφτά'' ; Μήπως ξέρουν κι αυτοί , αφού κανείς δεν έχει σαφή εικόνα του πόσα χρωστάμε και πόσα έσοδα εχουμε ως κράτος. Άραγε ο μνημονιοπίθηκας που ρωτάει με όλο το θράσος του γερμανοτσολιά τον αντιπολιτευόμενο πολιτευτή γνωρίζει με ακρίβεια το ύψος  του χρέους και το ύψος των εσόδων;

Τα φρικιά του Βερολίνου (& Σία)..

Εικόνα
Και τί ακριβώς κατάλαβαν τώρα τα φρικιά του Βερολίνου
..ο φον ΑΜΕΑ και η κακογ@@@μένη μέγαιρα,
..που πάνω από έξι εκατομμύρια έλληνες ζούνε στην φτώχεια ή στο όριο της φτώχειας,
..που παιδάκια πάνε νηστικά στο σχολείο,
  ..που οι παππούδες δεν έχουν την χαρά να δώσουν λίγο χαρτζηλίκι στα εγγόνια;

     Ικανοποίησαν τα ανομολόγητα συμπλέγματά τους;
     Θα ξανασηκωθεί το τέρας απ' το καροτσάκι (που η Νέμεσις τον καταδίκασε εκ των προτέρων να πληρώνει κάθε μέρα εφ' όρου ζωής τις εγκληματικές και απάνθρωπες πράξεις του),
..ή θα ξαναβρεί την εκ γενετής χαμένη ανθρωπιά και  φυσιολογική γυναικεία θηλυκότητα και ευαισθησία η θηλυκή μετενσάρκωση του Χίτλερ;

Νέες απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο

Εικόνα
20 Ιανουαρίου 2015 Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε νέες του προκλητικές δηλώσεις ανέφερε πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει από την πολιτική της στο θέμα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικό αέριο που δεν ανήκει στη χώρα του και θέλει να το κλέψει από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, προσθέτοντας ότι θα μετατρέψει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε σύμβολο «ειρήνης»!

Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι και επίσημα εχθροί

Εικόνα
January 19, 2015 Του Semih Idiz Οι επιθέσεις του Παρισιού έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις και καμία πλευρά δεν απέχει από την ελεύθερη έκφραση των πικρών συναισθημάτων εκατέρωθεν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε πρώτος την τελευταία άγρια ανταλλαγή, όταν έθεσε ερώτημα για το πώς τόλμησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, να παρακολουθήσει τη διαδήλωση στο Παρίσι στις 11 Ιανουαρίου, που διοργανώθηκε για να καταδικαστεί η τρομοκρατία, αλλά και να υποστηριχτεί η ελευθερία της έκφρασης.

Η Ε.Ε ΚΑΙ ΕΚΤ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΕΘΕΙ DE FACTO EΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Εικόνα
Την Πέμπτη οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τα κρατικά ομόλογα 19-1-2014ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινάει, καθώς την Πέμπτη αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για την εφαρμογή και τους όρους του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη (QE).
Σύμφωνα με στελέχη που έχουν γνώση των συζητήσεων που γίνονται παρασκηνιακά, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα υπό συζήτηση. Ωστόσο, οι ίδιοι παράγοντες σημείωναν ότι είναι πολύ δύσκολο στην παρούσα χρονική συγκυρία να ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων «που θα περιλαμβάνει από τώρα τα ελληνικά ομόλογα, δεδομένου ότι μπορεί να έρθει στην εξουσία ένα κόμμα στο οποίο αρκετοί θεωρούν πώς είναι επιθυμητό να αναδιαρθρωθούν τα ελληνικά ομόλογα που έχει ήδη αγοράσει η ΕΚΤ». Μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν θα ήταν λογικό για τον οποιοδήποτε οργανισμό να δανείσει κάποιον που μιλάει ανοιχτά για το ενδεχόμενο να κουρευτούν τα δάνεια που ο ίδιος οργανισμός του έχ…

Tράπεζες-Eγινε το E.L.A. να δισ!-Οι ταμίες των τραπεζών δεν ικανοποιούσαν το σύνολο των απαιτήσεων των πελατών τους, προφασιζόμενοι ότι έχει φύγει η χρηματαποστολή.

Εικόνα
17.01.2015

 Η εκτίμηση που δινόταν από τα γκισέ των τραπεζών ότι η εκροή καταθέσεων περιορίστηκε τις τελευταίες ημέρες πήγε περίπατο μετά τη βιαστική δημοσιοποίηση της είδησης ότι οι τράπεζες διατύπωσαν αίτημα να αντλήσουν κεφάλαια από τον ELA, όπως λέγεται ο Μηχανισμός Επείγουσας Αρωγής Ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance), ο οποίος αποτελεί και το τελευταίο «καταφύγιο» ρευστότητας των εμπορικών τραπεζών. Ηδη, με το που δημοσιοποιήθηκε η είδηση, η οποία κυκλοφόρησε με ταχύτητα στην αγορά, αρκετοί καταθέτες έσπευσαν στα γκισέ των τραπεζών και απέσυραν μέρος των καταθέσεών τους.
Οι ταμίες
Οι ταμίες των τραπεζών δεν ικανοποίησαν το σύνολο των απαιτήσεων των πελατών τους, προφασιζόμενοι ότι έχει φύγει η χρηματαποστολή.

«Πέταξαν» 700 εκατ. από τις ελληνικές τράπεζες την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στον απόηχο της είδησης ότι δύο ελληνικές συστημικές τράπεζες (Alpha Bank και Eurobank) απηύθυναν αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να προσφύγουν στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ, ELA

Εικόνα
«Πέταξαν» 700 εκατ. σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες 16-1-2015 Στον απόηχο της είδησης ότι δύο ελληνικές συστημικές τράπεζες (Alpha Bank και Eurobank) απηύθυναν αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να προσφύγουν στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ, ELA (Emergency Liquidity Assistance), τραπεζικά στελέχη υπολογίζουν ότι από τις ελληνικές τράπεζες «πέταξαν» σήμερα 700.000.000 ευρώ.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εικόνα
Επειδή κυκλοφορούν μεταφρασμένα άρθρα του ιστολόγιου του Δρ. Πωλ Γκραίγκ Ρόμπερτς τα οποία μεταδίδουν  ότι ο  Πούτιν ήδη άρχισε να διακόπτει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, το hellenic sunrise αναδημοσιεύει άρθρο του στο οποίο προέβλεψε την κίνηση αυτή του Πούτιν (πέφτοντας βεβαίως έξω κατά 4 μήνες). Το πανηγύρι άρχισε..

3-7-2014 Δύο μήνες έμειναν, Ιούλιος και Αύγουστος , μέχρι να νοιώσει η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη ότι οι παλικαρισμοί και οι ΄΄μαγκιές' πληρώνονται. Τον επόμενο Σεπτέμβριο η Ευρώπη θα καταλάβει αργά ότι δεν θα έπρεπε να συνταχθεί και να παρασυρθεί στο παιχνίδι Γερμανίας -ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Τον Σεπτέμβριο οι ανάγκες σε φυσικό αέριο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη θα αυξηθούν κατακόρυφα και ο αχηστευμένος ενεργειακός κόμβος της Ουκρανίας δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ευρωπαίων. Η Γερμανία βέβαια έχει ως εναλλακτικό πάροχο φυσικού αερίου τον αγωγό NORTH STREAM κάτι που δεν ισχύει για τις ανατολικές χώρες.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:TI ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ…..ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ

Εικόνα
Όλη η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο σύριος πρόεδρος στην τσέχικη εφημερίδα « Literarni Noviny » που ολόκληρη δημοσιεύτηκε σήμερα   15/01/2015:
ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ …..ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ Στην πραγματικότητα εγώ δεν άλλαξα.Ούτε εγώ, ούτε οι πολιτικές μας, οι αξίες μας ή οι αρχές μας.Το πρόβλημα εδρεύει στη Δύση και δεν πρόκειται για ένα νέο πρόβλημα.Αυτό συνδέθηκε με την ανεξαρτησία της χώρας μας.Στην πραγματικότητα αυτό είναι το πρόβλημα της Δύσης με πολυάριθμες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ - Η ΔΙΨΑΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΥΡΩΠΗ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ- Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

Εικόνα
10-3-2013(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 16-1-2015)
Greek Spirit
Η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία είναι γνωστό ότι εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Ρωσικό φυσικό αέριο.Η εξάρτηση αυτή δεν ενοχλεί μόνο τα Βορειοευρωπαικά κράτη αλλά και τα Αραβικά κράτη της Αραβικής χερσονήσου τα οποία πάντα επιθυμούσαν την σύνδεση της Ευρώπης με αγωγούς οι οποίοι θα μεταφέρουν τους υδρογονάνθρακες τους δια μέσω Ιορδανίας -Συρίας με κατάληξη κάποιο λιμάνι της Τουρκίας Με αυτόν τον τρόπο θα απέφευγαν την κοστοβόρα και χρονοβόρα θαλάσσια οδό .

Η SNB βάζει σε συναγερμό τις αγορές - η Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) εγκατέλειψε τη σύνδεση του ελβετικού φράγκου με το ευρώ

Εικόνα
15-1--2015 Γιατί η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στη διπλή κίνηση στέλνοντας στα ύψη το φράγκο. Οι συνέπειες για τις αγορές, τα margin calls και η αναζήτηση του… μουντζούρη. Πώς επηρεάζονται από τις εξελίξεις μετοχές, ομόλογα, χρυσός και πετρέλαιο. Φόβοι για «κανόνια» σε Ουγγαρία, Πολωνία. Η αιφνιδιαστική αλλαγή πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας ταρακούνησε τις διεθνείς αγορές, πιάνοντας εξαπίνης επενδυτές, traders και αναλυτές. Το πρωί της Πέμπτης, η Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) εγκατέλειψε τη σύνδεση του ελβετικού φράγκου με το ευρώ στο 1,20 και έκοψε τα επιτόκια στο -0,75%, στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει εισαγάγει ποτέ κεντρική τράπεζα.

Ο Γέροντας Παϊσιος ανακηρύσσεται Άγιος.

Εικόνα
Έγινε η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου
ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΕΝΗ
Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου προχώρησε πριν από λίγο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Επίσης στις 27 Νοεμβρίου 2013 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε προβεί στην Αγιοκατάτταξη του Γέροντος Πορφυρίου.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ

Εικόνα
Greek Spirit
12-1-2015
Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα αίτια της επίθεσης στο Παρίσι δίνουν και παίρνουν.Για μια ακόμα φορά η ΄΄κοινωνία" (ότι και να σημαίνει αυτό) και ο ''κόσμος'' (ότι και να σημαίνει αυτό) δείχνουν το μεγαλείο και την απεραντοσύνη της ασχετοσύνης τους που με κόπο και μόχθο αποκτήσαν και διατηρούν. Με κόπο και μόχθο ''ο κόσμος'' προσπαθεί με λύσσα να ΜΗΝ ενημερώνεται και να αγνοεί γεγονότα. Με μπουρζουάδικο δήθεν φλέγμα και σαν να βρίσκεται σε μεγαλοαστική βεγγέρα μεγαλομπακάλη της μετακατοχικής Ελλάδας o ''κόσμος'' τυρβάζει περί δήθεν συνωμοσιών της ''σία'' (CIA) και της ''Νέας Τάξεως'' που ανάθεμα και να γνωρίζουν τι είναι αλλά και των ΄΄Μασόνων'', έτσι γενικά και αόριστα αλλά πάντα με ύφος χιλιών καρδιανλίων. Ενώ μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται το πρελούδιο του αστικού πολέμου του ισλαμικού κράτους στην Ευρώπη , ο ΄΄κόσμος΄΄ ο σοφός αντιμετωπίζει το θέμα με αμπελοφιλοσ…