Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2014

Μολδαβία: Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για Μόσχα και Βρυξέλλες

Εικόνα
29 Νοεμβρίου 2014 Ελιζαβέτα Σουρνάτσεβα από το περιοδικό Kommersant «Vlast», Βλαντίμιρ Σολοβιόφ από το Κισινιόφ Στη Μολδαβία στις 30 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Αυτές αντιμετωπίζονται ξεκάθαρα ως η αποφασιστική μάχη μεταξύ των δυτικόφιλων ρωσόφιλων δυνάμεων. Πώς κινήθηκε η Ρωσία και σε ποιες δυνάμεις “ποντάρει”;

ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ CHIKEN RUN ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ -ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Εικόνα
29-11-2014 
Greek Spirit Το Hellenic Sunrise πρώτο από όλους είχε επισημάνει την  συμφωνία ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας (προέδρου ΟΠΕΚ) από τον Απρίλιο του 2014 για τεχνητή πτώση τιμών πετρελαίου με την αυξηση της παραγωγής (περισσότερα στο Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ). Οι Σαουδάραβες ήρθαν σε επαφή με τον Ομπάμα όταν ο τελευταίος την 1 Απριλίου και μετά τη αποτυχημένη περιοδεία του την Ευρώπη με στόχο να ''εμψυχώσει'' τους Ευρωπαίους μετά το φιάσκο της Κριμαίας επισκέφθηκε την Σ.Αραβία. Η Σαουδική Αραβία δεν δέχτηκε να αυξήσει την δικιά της παραγωγή αλλά απαίτησε και κατάφερε την δημιουργία της Ισλαμιστικής οργάνωσης ISIS , οργάνωση που ήδη είχε έτοιμο από την CIA εκπαιδευμένο ''χαλίφη'' τον Αλ Μπαγκάντι, με στόχο την επιδρομή στα Ιρακινά και Κουρδικά κοιτάσματα.

Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

Εικόνα
    23-6-2014
                                                                                                         Greek Spirit
Τόνοι ηρωίνης φορτώνονται σε τούρκικα καράβια και σε μουσουλμανικά λιμάνια και που διανέμονται στην Ελλάδα από δίκτυο το οποίο μόνο με παρέμβαση της Αμερικάνικης DEA εξαρθρώθηκε.Γιατί χρειάστηκε η βοήθεια των ΗΠΑ; Μήπως για τους ίδιους λόγους που η 17Νοέμβρη εξαρθρώθηκε από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες που δραστηριοποιήθηκαν μετά την εκτέλεση του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου το 2000 στην Αθήνα;

Oil prices keep plummeting as OPEC starts a price war with the US

Εικόνα
November 28, 2014,  @bradplumerbrad@vox.com
SOURCE http://www.vox.com/2014/11/28/7302827/oil-prices-opec Oil prices have been dropping sharply over the past three months — a huge energy story with major repercussions for dozens of countries, from the United States to Russia to Iran. OPEC is now engaged in a price war with US shale oil producers But on Friday, prices went into serious free-fall. The reason? OPEC — a cartel of oil producers that includes Saudi Arabia, Iran, Iraq, and Venezuela — had a big meeting in Vienna on November 27. Before the gathering, there was speculation that OPEC countries might cut back on their own oil production in order to prop up prices. But in the end, the cartel couldn't agree on how to respond and did nothing. Oil prices promptly nosedived, with the price of Brent crude now hovering around $70 per barrel:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα
29-11-2014 Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ Είναι ευρύτερα γνωστό ότι η Αμερική είχε από παλιά σχέσεις με την ισλαμική τρομοκρατία και κυρίως με τηνΑλ Κάιντα. Χρησιμοποιήθηκε αυτή η οργάνωση στο παρελθόν με σκοπό την κατάκτηση και τον έλεγχο των πετρελαϊκώνκοιτασμάτων της Μέσης Ανατολής, την εξάλειψη της επιρροής του Ιράν στην Μέση Ανατολή καθώς και για να απειλούντο μαλακό "υπογάστριο" της τότε Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ), τόσο τον Καύκασο όσο και την Κεντρική Ασία.

Η Ολλανδία και η Γερμανία διαθέτουν σχέδια για επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα

29-11-2014 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ Την τελευταία εβδομάδα διοχετεύτηκαν στον τύπο στοιχεία που δείχνουν τόσο οι ολλανδικές, όσο και οι γερμανικές κυβερνήσεις έχουν προετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα. Τα σχέδια αυτά έχουν προετοιμαστεία από την εποχή της κορύφωσης της κρίσης του ευρώ.


Στις αρχές του 2012, λίγους μήνες μετά την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, αλλά και του Ιταλού ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το ολλανδικό Υπουργείο Οικονομικών προετοίμασε ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ολλανδία να είναι σε θέση να επιστρέψει στο πρώην εθνικό της νομισμα.

Σόρος: Το πείραμα της ΕΕ απέτυχε, η Ρωσία θεωρείται πρότυπο οικονομίας

Εικόνα
28-11-2014http://www.pygmi.gr/
Αντικατάσταση της ΕΕ από παγκόσμιο κέντρο εξουσίας προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο παγκοσμιοποιητής «φιλάνθρωπος», συγκρατημένα οργισμένος για την άνοδο της Ρωσίας και πολλούς στην Ευρώπη που επιθυμούν στενότερη προσέγγιση με την «Αρκούδα»…
Σε συνέντευξη με το France 24, ο διαχειριστής του «αντισταθμιστικoύ αμοιβαίου κεφαλαίου υψηλού κινδύνου» ,ο δισεκατομμυριούχος παγκοσμιοποιητής και ιδρυτής του Ιδρύματος »Ανοικτής Κοινωνίας», Τζορτζ Σόρος, αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατόρθωσε να επιτύχει τις επιθυμίες της παγκοσμιοποιητικής ελίτ και πολλοί στην Ευρώπη βλέπουν τώρα την «Ρωσία ως πρότυπο».

Η εξωτερική πολιτική, όμηρος του μεταναστευτικού

Εικόνα
21.11.2014   ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Σύντομα θα βρεθούμε πολύ στριμωγμένοι στις επιλογές μας σε σχέση με ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η δίχως έλεγχο μεγάλη εισροή μεταναστών στη χώρα και η αλλοίωση της εθνολογικής βάσης της κοινωνίας θα αρχίσει να αντανακλά σε θέματα που έχουν σχέση με τη θέση της χώρας στη διεθνή σκακιέρα. Το μουσουλμανικό κύμα που πλειοψηφεί στις τάξεις των παράνομων μεταναστών σταδιακά θα αρχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε προσπάθεια ή πρωτοβουλία της χώρας στον εξωτερικό τομέα. Εφόσον δεν έχουμε ακόμη ξεκαθαρίσει ποια είναι ακριβώς η πολιτική μας στον τομέα του χειρισμού της νεομουσουλμανικής (σε αντίθεση με τους μωαμεθανούς/Ελληνες πολίτες της Θράκης) μειονότητας της χώρας, σύντομα θα βρεθούμε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Κάθε απόφαση εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν σημαντικές παραμέτρους της εσωτερικής κοινωνικής κατάστασης.

Η αυλαία της Μεταπολίτευσης άνοιξε με Κύπρο και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να κλείσει με Κύπρο

Εικόνα
Plan A ( ΝΔ-Πασοκ), Plan B ( Σύριζα), Plan GOD Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας‏27-11-2014 Plan A ( ΝΔ-Πασοκ) = Μπλά, μπλά, μπλά…..

Plan B ( Σύριζα) = Θα, θα, θα…….

Plan GOD = ¨το Μεγαλοπρεπές Τέλος της Μεταπολίτευσης¨

Οι Τροικανοί θέλουν να μας ¨παίξουν¨ στην παράταση.

Και οι Τούρκοι στα πέναλτι…

ΝΔ-Πασοκ ¨ από το success story ξανά στην Εντατική των μνημονίων¨

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ '' ΥΠΟΤΑΓΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ''

Εικόνα
8-10-2014 
Γράφει ο Greek Spirit
Από τον περασμένο Απρίλιο ο Ομπάμα αμέσως μετά την περιοδεία του στην Ευρώπη έφτασε ως την Σαουδική Αραβία όπου και ζήτησε από του; Αραβες την αύξηση της παραγωγής του πετρελαίου προκειμένου να αυξηθεί η προσφορά του και κατά συνέπεια η τιμή του. Στόχος του Ομπάμα ήταν και είναι να καταφέρει χτύπημα στην Ρωσική οικονομία η οποία εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις εξαγωγές των υδρογονανθράκων. Η πτώση της τιμής που επιζητούν οι ΗΠΑ αφορά σε μερικά μόλις δολάρια για κάθε βαρέλι αργού , εφόσον η πτώση των τιμών μόνο κατά 2 δολάρια έχει επίπτωσή δεκάδων δις δολαρίων στην Ρωσική οικονομία.

Η Ελλάς ως Lebensraum

Εικόνα
Μαλούχος Γεώργιος

Δεν είναι το πρώτο δείγμα, ούτε, προδήλως, θα είναι (εύκολα) το τελευταίο. Η πορεία της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα νέο είδος απομακρυσμένου, σύγχρονου γερμανικού οικονομικού, διοικητικού και, φυσικά, πολιτικού Lebensraum, «ζωτικού χώρου», καθίσταται όμως τώρα πιο εξόφθαλμη παρά ποτέ, με την «ξαφνική κατάκτηση» του πακέτου όλων των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.  Κι αυτό, μέσω ενός τιμήματος που άλλοι βρίσκουν… σημαντικό, ενώ, άλλοι πάλι, πιστεύουν ότι είναι μηδαμινό γι΄ αυτά που προσφέρει και δεν θα το συζητούσε ποτέ κανείς αν η χώρα δεν βρισκόταν υπό ξένο οικονομικό έλεγχο, ο οποίος έχει θέσει τέτοιους δήθεν «λάθος» στόχους που μόνον έτσι εξηγούνται...

Βρίσκεται ήδη στα Βαλκάνια η ισλαμική τρομοκρατία…

Εικόνα
26 Νοε 2014  Ο ισλαμικός κίνδυνος, που καταδιώκει πλέον την Ευρώπη, δεν είναι πουθενά τόσο αισθητός, όσο στα Βαλκάνια Οι σχεδόν αδιάφοροι μουσουλμάνοι των Βαλκανίων, μέσα σε λίγο διάστημα, μεταβλήθηκαν σε «ακραίους», είτε ενσυνείδητα εξ ιδεολογίας ή χρηματισμού (οι ουαχαμπιστές της Σαουδικής Αραβίας, διαθέτουν άφθονο χρήμα), είτε και λόγω εκφοβισμού. Και από «φοβισμένη» μειονότητα, τείνουν να γίνουν ρυθμιστές της πορείας των βαλκανικών λαών.

Μπουτάρης: Οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι

Εικόνα
25 Νοε 2014 Δεν μου πάει με τίποτα να πω τα Σκόπια Μακεδονία, πρέπει όμως να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το θέμα της ονομασίας, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που βρέθηκε στη Μελβούρνη για τις εκδηλώσεις της 30ής επετείου της αδελφοποίησης των δυο πόλεων.

Χωρίς Συμφωνία Έληξαν οι Συνομιλίες της Βιέννης για το Πυρηνικό Πρόγραμα του Ιράν - Παράταση ως την 1η Ιουλίου

Εικόνα
24-11-2014
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 Το Ιράν και η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) θα καθορίσουν το πλαίσιο της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης έως τον Μάρτιο, αν και οι διαπραγματεύσεις θα παραταθούν ως την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με διπλωμάτες. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν ουσιαστικά ότι παρήλθε χωρίς συμφωνία η σημερινή προθεσμία των διαπραγματεύσεων, ωστόσο οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να συνεχίσουν.   Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ επιβεβαίωσε εμμέσως το νέο χρονοδιάγραμμα.

Καταρρέει πλήρως η θεωρία της «υπερθέρμανσης»…

Εικόνα
24-11-2014 …και το κατεστημένο προσπαθεί να βρει δικαιολογίες που ο πλανήτης ψύχεται αντί να θερμαίνεται Καταρρέει η θεωρία της «υπερθέρμανσης», η οποία αποτελεί μιας από τις αφορμές των παγκοσμιοποιητών, προκειμένου να επιβάλλουν την παγκόσμια χούντα, ενώνοντας δήθεν τους ανθρώπους σε κοινό σκοπό για την σωτηρία του περιβάλλοντος που «υπερθερμαίνεται» τελειώνει το νερό η τροφή κτλ.  ΠΗΓΗ http://www.pygmi.gr/

«Τι τα Θέλουμε τα όπλα»; όταν μας κυβερνουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος;

Εικόνα
Ρήξη φ. 109 — Νοεμβρίου 13, 2014 Του Θανάση Τζιούμπα από τη Ρήξη φ. 109 Μέσα στον ορυμαγδό των εκρήξεων του πολέμου κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, τις επελάσεις των μαχητών στα υψώματα του ΕΝΦΙΑ και των κόκκινων δανείων, τις εφόδους για την κατάληψη των οχυρών της κοινοβουλευτικής εξουσίας, η (ούτως ή άλλως αλλεργική στα εθνικά θέματα) καθεστωτική ειδησιογραφία κάνει ό,τι μπορεί για να περιθωριοποιήσει την κρίση που ανοίγεται στις εφαπτόμενες του ελληνισμού θάλασσες. ΠΗΓΗ http://ardin-rixi.gr/archives/47967

Εν όψει ριζικών ανακατατάξεων-Μυρίζει μπαρούτι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα

Εικόνα
Γιώργος Δελαστίκ23-11-2014Μυρίζει μπαρούτι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί πατούν ανελέητα στον λαιμό την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Απαιτούν τα πάντα. Αδιαφορούν παντελώς για το βαρύτατο πολιτικό κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν οι σύμμαχοί τους στην Ελλάδα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της πολιτικής που τους υπαγορεύουν. Δείχνουν να ενδιαφέρονται να αρπάξουν όσο περισσότερα μπορέσουν από την κυβέρνηση παρά να βοηθήσουν την πολιτική επιβίωση αυτής της κυβέρνησης.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ , ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Εικόνα
KASSANDROS22-11-2014
Η Ουκρανία εχει χρεωκοπήσει. Τον Μάρτιο φέτος,αμέσως μετά το κίνημα που έδιωξε τον Γιανουκοβιτς, η Ουκρανική Κεντρική Τράπεζα είχε 42,3 τόνους χρυσού ,που αντιπροσώπευε το 8% των συνολικών συναλλαγματικών της αποθεμάτων. Σε πρόσφατη ραδιοτηλεοπτική του συνέντευξη ,οκτώ μήνες μετά,ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ουκρανίας είπε ότι μόνο το 1% των συνολικών αποθεμάτων ειναι πλέον σε χρυσό. Που πήγε ο χρυσός ειναι άγνωστο σε εμάς και δεν προτιθεμεθα να εικάσουμε.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟ(ΠΟΤΑΜ)ΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ

Εικόνα
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1838 στις 13 Νοεμβρίου 2014

Τρώει κοψίδια, στύβει τη χώρα
Ο «Φούχτουλος», «Καμηλιέρης» ή «Χλαμύδας» και οι πιέσεις για γερμανικές μπίζνες με φθηνά εργατικά χέρια στα σκουπίδια, την ενέργεια και το νερό
Τρία χρόνια συμπληρώνει στην Ελλάδα ο «Φούχτουλος», «Καμηλιέρης» ή «Χλαμύδας», το μακρύ χέρι της καγκελαρίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο «Ελ Ντοράντο» της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ

Εικόνα
19-11-2014 
Όσο για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα τους αμέσοως επόμενους μήνες τα πράγματα είναι απλά , οι Γερμανοί με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούν την προκήρυξη εκλογών λόγω μη εκλογής προέδρου. Μεθοδικοί όπως πάντα αλλά με έλλειψη φαντασίας έχουν αρχίσει μέσω των οργάνων τους στον εκβιασμό των πολιτικών παραγόντων και βουλευτών. Οι Γερμανοί γνωρίζουν ποιοι έχουν παρει μίζες εφόσον οι ίδιοι τις έδιναν. Αν παρόλα αυτά οι βουλευτές και οι πολιτικοί δεν δείχνουν οτι  συνετίζονται προς ομαδική και αγεληδόν ψήφιση προέδρου τότε σε δεύτερο στάδιο θα προσπαθήσουν να προτείνουν ως υποψήφιο πρόεδρο κάποιον άλλο από τον νυν , κάποιον καθολικής δήθεν αποδοχής, κάποιον πολιτικό ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τυχαίνει αποδοχής από τον ''λαό'' .

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1973

Εικόνα
Η κυβέρνηση Μαρκεζίνη Α’ ΜΕΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η βασική  «παράπλευρη απώλεια» του Πολυτεχνείου ήταν η πτώση της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.
Ο Μαρκεζίνης ορκίστηκε πρωθυπουργός στις 8 Οκτωβρίου 1973, δύο Ημέρες μετά την έναρξη του αραβοϊσραηλινού πολέμου του Γιόμ Κιπούρ (6-26 Οκτωβρίου). Είχε προηγηθεί μακρό παρασκήνιο μυστικών διαβουλεύσεων μεταξύ του Παπαδόπουλου και του Μαρκεζίνη.

Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο είναι η αρχή του σχεδίου; Τι μαγειρεύουν για μας οι Αμερικανοί.

Εικόνα
16/11/2014 Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ Η... κινητικότητα στην περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι για τα εθνικά μας θέματα - Μέγα εθνικό λάθος, Αντώνη Σαμαρά, να καλείς τον Νταβούτογλου και το Υπουργικό του Συμβούλιο την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου και τον εναέριο χώρο μας - Να συζητήσεις τι με τον κατακτητή; 

Πως οι ανατολικές φτωχές Ευρωπαϊκές χώρες θα μπορoύσαν να υποκύψουν στην γοητεία της Ρωσικής ιδέας για την Ευρασιατική Ένωση

Εικόνα
18-3-2013 Εχθές (17-3-2014) η κυβέρνηση της Βουλγαρίας διαφοροποιήθηκε από όποιες αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων κυρίως οικονομικού χαρακτήρα της Ε..Ε εναντίον της Ρωσίας. Η Βουλγαρία δεν επιθυμεί την συμμετοχή της στην φάρσα αυτή.  Η  απόφαση αυτή της Βουλγαρίας πυροδότησε σειρά άρθρων στο διαδίκτυο στα οποία περιγράφονται οι οικονομικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να υποστεί η Βουλγαρία εαν υιοθετούσε την πολιτική κυρώσεων της Ε..Ε ενάντια στην Ρωσία. Αναφέρθηκαν η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από την Ρωσία , οι επιπτώσεις στον τουρισμό κ.α. Η αλήθεια για την στάση της Βουλγαρίας, παρόλα τα παραπάνω καθόλα λογικά συμπεράσματα, έχει βαθύτερα αίτια .

Το φθηνό πετρέλαιο δεν αλλάζει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Εικόνα
15-11-2014IAN BREMMER / REUTERS Το φθηνό πετρέλαιο δεν θα αλλάξει τη στάση του Ιράν στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ούτε θα αναγκάσει τους Ρώσους να μεταβάλουν την πολιτική τους στην Ουκρανία.
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλά τριετίας θα αποβεί προς όφελος των καταναλωτών. Μήπως θα είναι καθοριστική για τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες; Μάλλον όχι.

Που το πάει η Τουρκία;

Εικόνα
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 


<<Αν η Κύπρος στραφεί στην Ρωσία και στο ταξίδι του Αναστασιάδη στη Μόσχα το Γενάρη του 2015 υπογραφεί συμφωνία που επιτρέπει τη μετεγκατάσταση Ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στη βάση ‘’Ανδρέας Παπανδρέου’’ στη Πάφο, όπως έχει ζητηθεί επίσημα από το καλοκαίρι, ανοίγει ένα νέο μέτωπο για τους Αμερικανούς. Τότε οι Τούρκοι θα γίνουν κάτι παραπάνω από απαραίτητοι.>> Του Θωμά Ζαχαράτου.
«Μίρκο Κράλη τι ζητάς;
Εδώ δεν είναι παίξε γέλασε:
Εδώ είναι Μπαλκάνια».

Έρχονται με σχέδιο συνεκμετάλλευσης οι Αμερικανοί

Εικόνα
17-11-2014-   http://www.pygmi.gr Σας είχαμε γράψει ότι επιχειρείται από Η.Π.Α. και συμμάχους να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η κατάσταση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Τουρκίας, προκειμένου να παρουσιαστεί σαν μονόδρομος και να αποφευχθεί δήθεν ο πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών η «ειρηνική λύση» της συνεκμετάλλευσης αρχικά Κύπρου και μετά Αιγαίου με τους παγκοσμιοποιητές της Δύσης διακανονιστές. Όποιος αντιταχθεί στην «σολομώντεια» πρόταση των Αμερικάνων που θα είναι φυσικά εις βάρος των δικαίων του Ελληνισμού θα στιγματιστεί ως πολεμοχαρής.

ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Εικόνα
21-9-2014
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Σκοτία  είναι προϊόν άμεσης νοθείας όσο και έμμεσης με εκφοβισμούς , μαύρη προπαγάνδα, εκβιασμούς , απειλές ακόμα και κωλύματα στην εκλογική διαδικασία.Οι Σκωτσέζοι είναι τυχεροί που η μειοψηφία των Άγγλων στο νησί τους δεν προέβη σε ωμότητες ανάλογες με αυτές που έλαβαν χώρα στην Κύπρο το 1955-59 οπότε και ο ΄΄φαρος΄΄ του δυτικού πολιτισμού , η Βρετανία , βασάνισε και έσφαξε Κύπριους αγωνιστές και μη . Βέβαια οι Σκωτσέζοι δεν έχουν αναλάβει ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα , αλλά...., σύντομα θα γίνει και αυτό. Στο ''Ηνωμένο Βασίλειο'' σύντομα θα δημιουργηθεί μια νέα Βόρεια Ιρλανδία με οργανώσεις ανάλογες του ΙΡΑ .

Τα «γεράκια» της Αμερικής σχεδιάζουν το... νέο φιάσκο

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1838 στις 13 Νοεμβρίου 2014 Το Ποντίκι  http://www.topontiki.gr/article/87778/Ta-gerakia-tis-Amerikis-sxediazoun-to-neo-fiasko
Οι «New York Times» αποκαλύπτουν το «σχέδιο για το Ιράκ» που πήρε πράσινο φως

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις... του κλέφτη, και ακόμη να βάλει μυαλό. Όπως πολύ εύστοχα παρατηρούν ορισμένοι Αμερικανοί δημοσιογράφοι – λόγου χάρη οι Peter Van Buren και Tom Engelhardt, στο TomDispatch.com –, μπορεί για τους υπόλοιπους ανθρώπους να υπάρχει ένα όριο μαλακίας, μετά το οποίο προσπαθούν να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη, αυτό όμως δεν ισχύει και για τους στρατηγικούς σχεδιαστές της Ουάσιγκτον.

HΠΑ και Ρωσία διαλύουν την Τουρκία και χαράσσουν νέα σύνορα στη Μ. Ανατολή

Εικόνα
15-11-2014 Θανάσης Παπαδημητρίου απο το http://www.tribune.gr Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήξουμε, θα έλεγα για πολλά χρόνια καθαρίσαμε. Όπως όλα δείχνουν, αυτόν τον χειμώνα πιθανόν να συμβούν όσα δεν συνέβησαν τα τελευταία εκατό χρόνια.
Οι σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνάρτηση με τα όρια που τείνει να αγγίξει η ευρωζώνη, οδηγούν στα άκρα μια σειρά από συμπεριφορές και πολιτικές κινήσεις των αρχηγών των χωρών που εμπλέκονται σε όλο αυτό το σκηνικό.
Στο επίκεντρο είναι η χαοτική κατάσταση στη Συρία, η οποία μετατρέπεται σε τυφώνα που είναι έτοιμος να καταπιεί ολόκληρη την περιοχή, από την Τουρκία μέχρι τη Σαουδική Αραβία.

Η ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ) ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ, ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ SILOVIKI ΤΟ 1999

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ     15 Νοεμβρίου 2014
Το 1917 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για την Ρωσία. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο Βλάντιμηρ Λένιν με την οικονομική υποστήριξη της Γερμανίας προχώρησε με τους οπαδούς του σε πραξικόπημα (που μετέπειτα βαφτίστηκε Οκτωβριανή Επανάσταση), εκμεταλλευόμενος την απελπισία, την τεράστια οικονομική δυσπραγία, και την αδιαφορία για τα πολικά τεκμαιρόμενα της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού,   κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση της αδύναμης και διεφθαρμένης της τότε φιλοδυτικής κυβέρνησης του Κερένσκι.
Αμέσως σύνηψε ειρήνη με τους Γερμανούς παραχωρώντας τους σημαντικά εδάφη και πληθυσμούς της χώρας του, ενώ παράλληλα έβγαλε και την χώρα του από τον πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων. Ύστερα προχώρησε σε εθνικοποίηση της βιομηχανίας και της γης, με στόχο όπως έλεγε να τις μοιράσει στον λαό (αλλά στην πραγματικότητα στους λιγοστούς κομματικούς οπαδούς του), ενώ προχώρησε επίσης στην εκδίωξη…

Δημήτρης Καζάκης: Μας πάνε σε πόλεμο;

Εικόνα
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014  Δημήτρης Καζάκης Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι φανερό ότι ζούμε μια ιδιαίτερη κλιμάκωση προκλήσεων της Τουρκίας, που ευνοεί η πολιτική κατευνασμού και ενδοτισμού των κυβερνώντων Ελλάδας και Κύπρου. Που θα καταλήξει; Πολύ φοβάμαστε ότι εγκυμονείται πολεμικό επισόδειο στον Ελλαδικό χώρο από μεριάς της Τουρκίας. Ο ξένος παράγοντας ήδη νίπτει τας χείρας του, συστήνοντας "αυτοσυγκράτηση" και "συνομιλίες". Ιδανικές οι συνθήκες για να εξάγει ο Ερντογκάν την κρίση του εναντίον του πιο εύκολου αντιπάλου στην περιοχή, την Ελλάδα και την Κύπρο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα είχαμε το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, το οποίο συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά εισήλθε στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Ποια ήταν η αντίδραση της κυπριακής και ελληνικής πλευράς. Ουσιαστικά καμ…

ΠΟΙΑ ''ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ''; Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ

Εικόνα
10-Νοε -2014
Greek Spirit    Η Τουρκία παρόλους τους τραμπουκισμούς της εναντίον της Κυπριακής δημοκρατίας γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Κυπριακή ΑΟΖ , τουλάχιστον, δεν έχει κανέναν νομικό έρεισμα και επιπλέον  τα περίφημα ''οικόπεδα'' της διέπονται από συμφωνίες για την εκμετάλλευσή τους που εμπλέκουν πετρελαϊκούς κολοσσούς οι οποίοι έχουν και την υποστηριξη των χωρών τους. Συνεπώς ακόμα και αν η Τουρκία προβεί ακόμα και σε πόλεμο εναντίον της Κύπρου τότε οι χώρες όπως η Γαλλία , Ιταλία, Νορβηγία οι οποίες εκπροσωπούνται μέσω των πετρελαϊκών εταιριών που 'εχουν συνάψει συμφωνίες με την Κύπρο, θα επέμβουν και θα κάνουν την Τουρκία ΄΄ντα-ντα΄'' και μάλιστα με τις ευλογίες της ''Δυτικής κοινότητας'' .

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΚΥΠΡΟΥ -ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Εικόνα
Τούρκοι: Δεν έχει μέλλον η Τριμερής, η Τουρκία θα αντιδράσει 08.11.2014Sigmalive Τούρκοι επιστήμονες μιλούν στο Ανατολού για τη συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και σχολιάζουν γενικότερα το θέμα ενέργειας. Ως ένα μπλοκ, χαρακτηρίζει τις τρεις χώρες, Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, η ειδικός για θέματα ενέργειας στο Ινστιτούτο Σκέψης 21ου Αιώνα Τούγτσιε Βαρόλ Σεβίμ εκτιμώντας ότι η Τουρκία θα αντιδράσει όταν έρθει η ώρα.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ  8-11-2014
Είναι γενικά γνωστό ότι η Ρωσία αντιμετώπισε καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας της εισβολές από την Δύση. Η πρώτη σημαντική εισβολή ήταν κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, κατά το έτος 1242, όταν οι Τεύτονες ιππότες, υπό την ηγεσία του Χέρμαν, επίσκοπου του Ντόρπαντ (Τάρτου), εισέβαλαν στα Ρωσικά εδάφη (με την πλήρη υποστήριξη και ευλογίες του πάπα) με σκοπό την κατάληψη της πόλης του Νόβγκοροντ και των ευρύτερων Ρωσικών εδαφών.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικόνα
Διαβάστε παρακάτω δύο άρθρα , το πρώτο για την τεχνητή μείωση και χειραγώγηση των τιμων πετρελαίου με στόχο την καταστροφή της Ρωσικής οικονομίας και το δεύτερο στο οποίο αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους η Ρωσία τελικά θα ενδώσει στον πειρασμό να πολεμήσει την Δύση8-11-2014Σε Πολιτικούς Λόγους Αποδίδει ο Ρώσος Πρόεδρος την Πτώση των Πετρελαϊκών Τιμών
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο, η οποία πλήττει την οικονομία της χώρας του, εν μέρει τουλάχιστον οφείλεται σε χειραγώγησή για πολιτικούς λόγους.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε κινεζικά ΜΜΕ και δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Πούτιν είπε ότι δεν κατηγορεί κάποια συγκεκριμένη χώρα για τη μείωση των τιμών, που ορισμένοι σχολιαστές στη Ρωσία ερίζουν πως οφείλεται σε μια συνωμοσία της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ με στόχο να πληγεί η Μόσχα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΗΠΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ

Εικόνα
9-3-2014
Η αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού του Τουρκικού στρατού  Ιλκέρ Μπασμπούγ μετά απο 23 μήνες φυλάκισης με τις κατηγορίες δημιουργίας πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν δείχνει ότι ο κ.Ερντογάν θα μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμη ως ρυθμιστής στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι ακόμα πολιτικά ζωντανός μετά από τη θύελλα οικονομικών σκανδάλων εις βάρος του και ελίσσεται συνεχώς για την επιβίωση του. Η αποφυλάκιση του Μπασμπούγ
ο οποίος είναι από τους πρωτεργάτες του σχεδίου εισβολής στη  Ελλάδα ''Βαριοπούλα'' αποτελεί στην ουσία την πρόσκληση για συνεργασία  του Ερντογάν στους Κεμαλικούς . 

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ- Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Ο Γ ΠΠ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Εικόνα
5-11-2014 Greek Spirit  Ο Ομπάμα έχασε την Γερουσία στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Αυτό που εχει σημασία είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι νεο συντηρητικοί  όπως ο Μακ Κέιν οι οποίοι αποτελούν τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Χαλιφάτου , πάντα από κοινού με Κατάρ -Σαουδική Αραβία -Τουρκία και Γερμανία, αυτοί λοιπόν οι κύριοι ελέγχουν εξ ολοκλήρου την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τα τσιράκια του Σόρoς και των υποπτων Μ.Κ.Ο ( δεν είναι όλες οι Μ.Κ.Ο ύποπτες) , οι εμπνευστές των ΄΄χρωματιστών'' επαναστάσεων και πάνω απ όλα της Ουκρανικής κρίσης , αυτοί πλέον διαφεντεύουν τον πλανήτη. Oi προσπάθειες του Ομπάμα το2013 για την μη πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στην Συρία και κυρίως οι προσπάθειες προσέγγισης Ιράν -Δύσης πάνε ..πάνε περίπατο στον απόπατο... Οι Ρεπουμπλικάνοι -νεοσυντηρητικοί-neocon- αποτελούν κοινό σώμα με το Εβραϊκό λόμπι που έχει λύσσαξε για επίθεση εναντίον του Ιράν. Οι σουνιτκές Σαουδική Αραβία και το Κατάρ επίσης φοβούνται το σιιτκό Ιράν και εδώ και και ένα χρόνο έχουν συνά…

Επίσημοι τουρκικοί χάρτες εισχωρούν στο Καστελόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ!

Εικόνα
Ο χάρτης με τα τουρκικά "οικόπεδα" όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών (Ιανουάριος 2012)4-11-2014Του Χάρη ΦλουδόπουλουΠΗΓΗ http://www.capital.gr/News.asp?id=2147453
Η πρόσφατη έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο τυχαίο περιστατικό αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου. 
Αυτό τουλάχιστον δείχνει η στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Τουρκία αντιμετωπίζοντας τις Κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ

Εικόνα
24-9-2014 Σύμφωνα με τον μύθο οι γερμανοί πάντα εκτελούν τους δοσίλογους συνεργάτες τους όταν χάνεται ο πόλεμος . ΛΑΘΟΣ Οι γερμανοί πάντα φροντίζουν τους κατά τόπους προδότες -δοσίλογους - συνεργάτες του και απόδειξη τρανή είναι ότι η σημερινή πολιτική και επιχειρηματική ελίτ αποτελείται από επίγονους συνεργατών-δοσίλογων και εν γένει υποκλιθέντες στην γερμανική ''υπεροχή'' κατά την κατοχή. Διαβάστε το Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ και θα καταλάβετε. Η παρούσα κυβέρνηση έχοντας ακολουθήσει κατά γράμμα τις εντολές της γερμανίας διανύει πλέον τις τελευταίες εβδομάδες της.

Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ

Εικόνα
12-10-2014  Από τον Greek Spirit 
To 2003 ο Ερντογάν κατέκτησε την πρωθυπουργική θέση διαδεχόμενος το Κεμαλικό καθεστώς το οποίο είχε βυθίσει την χώρα στην διαφθορά , την φτώχεια και τα σκάνδαλα.Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Τουρκικού κράτους από τον Ατατούρκ ανέλαβε την εξουσία ένας πολιτικός που απερίφραστα εξέφραζε ότι το πολιτικό ισλάμ πρέπει να αντικαταστήσει τον Κεμαλισμό. Ο Ερντογάν αποτελεί στέλεχος της ισλαμικής φονταμελιστικής οργάνωσης '' Μουσουλμανική Αδελφότητα'', οργάνωση που σήμερα χρηματοδοτείται και υποθάλπεται από το Κατάρ. Το Κατάρ δεν στήριξε την εκλογή Ερντογαν εφόσον ο τουρκικός λαός ήταν έτοιμος να ξεφορτωθεί τους διεφθαρμένους Κεμαλιστές , ωστόσο μετά την εκλογή του  άδραξε την ευκαιρία να καταστήσει την Τουρκία σε προτεκτοράτο του.

Ανατροπές φέρνει η ραγδαία πτώση του «μαύρου χρυσού»-Για κάθε 10 δολάρια πτώσης της τιμής του πετρελαίου, το έλλειμμα της Ρωσίας αυξάνεται κατά 1% του ΑΕΠ.

Εικόνα
02.11.2014 ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σημαντικές γεωπολιτικές επιπτώσεις στη διεθνή σκηνή, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, εγκυμονεί η ραγδαία πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού». Ενώ μετά το 2011 η εν λόγω τιμή κυμαινόταν σταθερά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει πέσει κατά 25% και δείχνει να σταθεροποιείται κάπου ανάμεσα στα 70-90 δολάρια.

Ο Εντι Ράμα τα μαζεύει: Δεν θέλω μεγάλη Αλβανία -Ο Σαμαράς είναι καλοδεχούμενος στα Τίρανα

Εικόνα
03.11.2014 08:51 Η νέα ανάφλεξη στα Βαλκάνια, με την αφορμή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, έφερε ξανά στην επιφάνεια τον μεγαλοϊδεαλτισμό των Αλβανών για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, αλλά και το άσβεστο μίσος που υπάρχει με τους Σέρβους.

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Εικόνα
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Η Τουρκία, εκτός από τις διεκδικήσεις της στην Κυπριακή ΑΟΖ, που αποσκοπεί σε οικονομική συνεκμετάλλευση, επιδιώκει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την απαραίτητη γεωπολιτική υποδομή που θα την καταστήσει κορυφαία ναυτική δύναμη, από το Αιγαίο μέχρι την Αδριατική και το Ιόνιο, και τη σημαία αυτής της διεκδίκησης, δεν είναι διατεθειμένη να την υποστείλει...
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
Η Τουρκία λοιπόν απειλεί με πόλεμο. Και δυστυχώς αυτό τον πόλεμο θα τον κάνει, όποιο και αν είναι το τίμημα για την ίδια. Και θα τον κάνει διότι η Τουρκία έχει διπλή στρατηγική στόχευση, ενώ από την άλλη μεριά η Ελλάδα, παραμένει εγκλωβισμένη στα σαγόνια μιας τριπλής μέγγενης που της συνθλίβει τα σωθικά…
Πρώτον:Δε διαθέτει καμία στρατηγική στόχευση. Για την ακρίβεια έχει αναγορεύσει σε στρατηγική στόχευση τον ταπεινωτικό συμβιβασμό, με ότι της επιτρέψουν τα συμμαχικά της αποκούμπια. Φοβικά σύνδρομα λοιπόν, διαρκής υποχωρητικότητα, σπασμωδικοί και αποσπασματικοί χειρισμοί, είναι τα μοναδικά ερ…