Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2014

Πώς το 1204 "προφητεύει" το μέλλον μας...

Εικόνα
                                                 8-10--2012
yiorgosthalassis.blogspot.com
Αν κανείς διαβάσει, τί προηγήθηκε πριν την απόλυτη καταστροφή του 1204 στην Κωνσταντινούπολη από τους προγόνους των σημερινών δυτικοευρωπαίων, θα ανατριχιάσει από τις ομοιότητες του σήμερα...

Μέσα από την έρευνα του Έκτακτου Παραρτήματος εντοπίσαμε ομοιότητες, που μόνο τυχαίες δεν είναι. Πραγματικά οι εχθροί του Γένους μας στερούνται φαντασίας, αφού το ίδιο ακριβώς σχέδιο των προγόνων τους εφαρμόζουν για τον αφανισμό μας.
Την ώρα, που αυτοί εκτελούν επιτυχώς τα σχέδιά τους, εμείς κακώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη των Βυζαντινών πατέρων μας του 1204.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 1919 ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ «ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟ 2014

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ

ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥΣ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ


Θα μπορούσε κανείς εύλογα να υποστηρίξει, ότι στις μέρες μας, με βάση τα μέχρι τώρα υπάρχοντα γεωπολιτικά στρατηγικά στοιχεία καθώς και τα αντίστοιχα γεωοικονομικά, ενεργειακά και τοπογραφικά δεδομένα,η υπάρχουσα ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο (σε συνδυασμό με τα συμφέροντα της κάθε μεγάλης δύναμης ξεχωριστά), έχει διαμορφώσει στην δημιουργία και αποκρυστάλλωση δύο κατά βάση μεγάλων πολιτικών, στρατιωτικών και οικονομικών συνασπισμών.Ο πρώτος αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (όπου κυριαρχεί η Γερμανία) και το ΝΑΤΟ(όπου επικρατούν αντίστοιχα οι ΗΠΑ) από την μεριά της Δύσης, ενώ στην πλευρά της Ανατολής υπάρχουν αντίστοιχα το Σύμφωνο της Σανγκάης (Συγκυριαρχία Κίνας-Ρωσίας), η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (καθοδηγούμενη από την Μόσχα) και το Σύμφωνο Συλλογικής Ασφαλείας (και πάλι υπό την κυριαρχία της Ρωσίας).

Το Κάιρο σκληραίνει τη στάση του έναντι της Άγκυρας

Εικόνα
30-10-2014Του Κώστα Ράπτη Μία ημέρα προτού πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου (σε προπαρασκευή της τριμερούς συνόδου κορυφής που θα συγκληθεί στις 9 Νοεμβρίου στο Κάιρο), η αιγυπτιακή κυβέρνηση επεφύλαξε ένα ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα. Ανακοίνωσε ότι καταγγέλλει μονομερώς την τουρκο-αιγυπτιακή εμπορική συμφωνία που είχε συναφθεί επί των ημερών του (ανατραπέντος πλέον) ισλαμιστή προέδρου Mohammad Morsi και εκπνέει τον Μάρτιο του 2015.

Υποδοχή ηρώων για τους Πεσμεργκά από τους Κούρδους της Τουρκίας

Εικόνα
ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ 29-10-12014
Στην Τουρκία έφτασαν το πρωί της Τετάρτης οι πρώτοι 150 Κούρδοι μαχητές του Βορείου Ιράκ, οι οποίοι διέσχισαν τη νύκτα τα τουρκοσυριακά σύνορα με κατεύθυνση το Κομπάνι, προκειμένου να αγωνιστούν στο πλευρό των Κούρδων συντρόφων τους εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Μια ομάδα των Κούρδων του Ιράκ (περίπου 90 - 100 άτομα) έφτασε στην Τουρκία αεροπορικώς, ενώ άλλοι έφτασαν οδικώς μεταφέροντας όπλα και πυρομαχικά. Αλλες ομάδες πεσμεργκά βρίσκονται σε άλλα σημεία της τουρκο-συριακής μεθορίου, έτοιμες να κατευθυνθούν προς το Κομπάνι.

Υποβρύχιο και Φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο Στέλνει η Ελλάδα

Εικόνα
29-10-2014Η τουρκική προκλητικότητα και η προφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική και τόνισε: «Και βεβαίως υπάρχει πλήρης συντονισμός και ανάλυση και σχεδιασμός σε βάθος, με απόλυτη ψυχραιμία, με βάση αναφοράς το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το δίκαιο της θάλασσας». Για μας, η ύπαρξη, η διεθνής νομική προσωπικότητα, η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας- επισήμανε- είναι η βάση για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, όχι μόνο της ελληνοκυπριακής αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αυτό πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό από τουρκικής πλευράς.

Σύνταξη θα παίρνουν μόνον όσοι έχουν σπίτια και τα βάζουν υποθήκη στις τράπεζες

Εικόνα
28-10-2014
Χανουν πλεον τις συντάξεις τους οι πολίτες σε όλο τον κόσμο, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση και η ανεργία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων όλων των χωρών. Οι άνθρωποι πολύ σύντομα θα υποχρεώνονται να βάζουν υποθήκη τα σπίτια τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν 5 με 10 ευρώ την ημέρα για σύνταξη.
Αυτό είναι το διαβολικό σχέδιο που επεξεργάζονται το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να βάλουν στο χέρι την ακίνητη περιουσία των πολιτών, για να συνταξιοδοτούνται από αυτή, αφού, με την ανελέητη λιτότητα «κατάφεραν» να βρίσκονται υπό διάλυση όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας και τους συνταξιούχους, στα πρόθυρα της ανέχειας και της υπερχρέωσης στις τράπεζες.

Δημήτρης Καζάκης :Το ψέμμα και η αλήθεια για τα τεστ αντοχής των τραπεζών -Όσο για τους καταθέτες, ας ξεχάσουν και επίσημα τις αποταμιεύσεις τους.

Εικόνα
Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 Οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής. Αυτό διατυμπανίζουν άπαντες στο εσωτερικό της χώρας. Από τις ξεφωνημένες του αδελφάτου των μέσων μαζικής εξαπάτησης μέχρι το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει ότι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας απέτυχαν παταγωδώς στα τεστ αντοχής, αλλά εδώ στο εσωτερικό της χώρας έχει επιβληθεί μια αδίστακτη χούντα ενημέρωσης, που μπροστά της η θεσμοθετημένη λογοκρισία της επταετίας ωχριά. Το μαύρο έγινε άσπρο γιατί αυτό συμφέρει το καθεστώς κατοχής.

Οι εγχώριες τράπεζες αποδείχθηκαν ετοιμοθάνατες. Ακολουθεί ο Λαός μας-Tο 35,4% του ελλείμματος ολόκληρου του τραπεζικού τομέα της Ε.Ε. το έχουν οι εγχώριες τράπεζες στην Ελλάδα.

Εικόνα
του Σταύρου Κατσούλη*
27-10-2014
Δεν μπορεί, σίγουρα θα τα μάθατε. Οι δουλευταράδες εκεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επι κεφαλής τον αντιπρόεδρο της, Vítor Constâncio, ασχολήθηκαν  - με το αζημίωτο υποθέτω - και όλη την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, για να ολοκληρώσουν και τα τελευταία stress tests των τραπεζών της χώρας μας, αλλά και αυτών των υπόλοιπων κρατών μελών της Ε.Ε.
Οι πρώτες εντυπώσειςΗ πρώτη και εύλογη παρατήρηση που θα μπορούσε να κάνει κανείς, είναι η εξαιρετική τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στο μαγείρεμα των στοιχείων που παρουσιάζονται στην 172-σέλιδη έκθεση [1]. Το δεύτερο που μπορεί να παρατηρήσει ο καθένας, είναι οι εξέχουσες θέσεις που έχουν οι 2 από τις εγχώριες τράπεζες της Ελλάδας, που πιάνουν την πρώτη και τρίτη θέση στην λίστα των Τραπεζών που αναφέρονται. Λίγο παρακάτω, έχουμε και την τρίτη εγχώρια τράπεζα, η οποία έχει την 14η θέση στην λίστα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες έχουν κάποιο θέμα... 

Η προετοιμασία για άμυνα της VIII μεραρχίας και η ιστορική νύχτα της 27ης προς 28η Οκτωβρίου 1940 στον τομέα ευθύνης της

Εικόνα
γράφει ο Φιλίστωρ 27-10-2014 Πρόλογος - Το ελληνικό αμυντικό δόγμα στα βόρεια σύνορα
Το Μεσοπολεμικό Ελληνικό αμυντικό δόγμα ως το καλοκαίρι του 1939 προετοίμαζε τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για μια πιθανή επίθεση από την Βουλγαρία, που παρέμενε η μοναδική σταθερά αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων. Όλα τα αμυντικά κονδύλια που είχαν εγκριθεί, διατέθηκαν για την οχύρωση της Ελληνοβουλγαρικής μεθορίου - την περίφημη γραμμή Μεταξά - μια αλυσίδα απόρθητων φρουρίων που λίγο έλειψε να σταματήσουν ακόμη και τις πανίσχυρες Γερμανικές τεθωρακισμένες μεραρχίες στην εισβολή του 1941. Για τον τομέα των συνόρων με την Αλβανία δεν υπήρχε πρόβλεψη αμυντικής θωράκισης καθώς η γειτονική χώρα, ασχέτως φιλοδοξιών και προθέσεων δεν αποτελούσε ρεαλιστικό επιθετικό κίνδυνο για την Ελλάδα.

Τι έπαθε ο Γάλλος πρόεδρος της TOTAL η οποία συνεργάζεται με την Ρωσία στην εξόρυξη κοιτασμάτων στην Σιβηρία και είχε δηλώσει <<«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνεται σε δολάρια το πετρέλαιο»

Εικόνα
ΚΡΙΣΤΟΦ ΝΤΕ ΜΑΡΖΕΡΙ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ... ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣΤo μυστήριο πίσω από το δυστύχημα του 'Mr Total'
Eνα εκχιονιστικό όχημα, που οδηγούσε άνδρας υπό την επήρεια αλκοόλ (όπως ειπώθηκε) και ο οποίος επέζησε, βρέθηκε στον διάδρομο απογείωσης του ιδιωτικού Falcon του επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας τη νύχτα.

Μέσα στην ομίχλη ο πιλότος, που είχε ήδη ξεκινήσει την απογείωση, δεν μπόρεσε να αντιδράσει: η μία ρόδα του αεροπλάνου χτύπησε στο εκχιονιστικό και το αεροπλάνο συνετρίβη. Τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Μαρζερί και το τριμελές πλήρωμα του αεροπλάνου.

ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΕΩΣ ΤΟ ΙΟΝΙΟ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ; EΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εικόνα
(Σάββ. 25/10/14 - 18:20)


Του Α.ΖΑΦΕΙΡΗ
Ήδη από τις 27/4/2012 δημοσιεύθηκαν, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στη Τουρκία, οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τη χορήγηση στην τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων, που αφορούν θαλάσσιες περιοχές στα ανοιχτά των Αδάνων, της Αττάλειας, της Αντιόχειας και της Μούγλας και περιλαμβάνουν τμήματα ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελόριζου.

Οι "προστάτιδες δυνάμεις" των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και οι "αφελείς σωτηρολάγνοι"

Εικόνα
23.10.2014 | 23:28
Αν υπήρχε η δυνατότητα να βλέπαμε μέσω κάποιας δορυφορικής λήψης τον “συνωστισμό” πολεμικών πλοίων γύρω από την Κύπρο ,τις τελευταίες ημέρες θα τρομάζαμε από το ...διεθνές ενδιαφέρον.

Αμερικανοί, Ρώσοι,Άγγλοι,Γάλλοι,Γερμανοί, Ρώσοι ,Ισραηλινοί ακόμη κι ένα Βραζιλιάνικο πολεμικό έπλεαν γύρω από την Κύπρο. Τα τρία τουρκικά πολεμικά έμοιαζαν …πολύ μόνα ανάμεσα σ΄ αυτή την πολυεθνική αρμάδα που είχε “κυκλώσει” την Κύπρο! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τουρκικές Δυνάμεις Έτοιμες για Απόβαση σε Ελληνικό Νησί! Σφυρίζει αδιάφορα το Υπουργείο Εξωτερικών!

Εικόνα
Οκτωβρίου 22, 2014 Ακρως Περιεργες μετακινησεις Δυναμεων του Τουρκικου Στρατου, απεναντι απο το νησι Μεγίστη (Καστελόριζο), εθεσαν αμεσα τον Ελληνικο Στρατο σε Συναγερμο. Οι Τουρκικες Δυναμεις ενισχυθηκαν με ενα προσθετο ,αλλα αγνωστο αριθμο απο καταδρομείς και βατραχανθρώπων. Η κινητικότητα του Τουρκικου Στρατου εγινε αμεσα αντιληπτη απο το Γενικο Επιτελειο Εθνικης Αμυνας, οπου αστραπιαια αντεδρασε και απαντησε με Ασκηση που έλαβε χώρα χθες, τη στιγμή που οι Τούρκοι ξεκινούσαν τους τσαμπουκάδες, με αμεση αμφισβήτηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Λευκωσίας, να διεξάγει έρευνες για την άντληση υδρογονανθράκων, και με κορυφωση της προκλητικοτητας τους, την είσοδο του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, και δύο Τουρκικα πολεμικά πλοία να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. ΠΗΓΗhttp://www.hellasforce.com/blog/tourkikes-dinamis-etimes-gia-apovasi-se-elliniko-nisi-sfirizi-adiafora-ipourgio-exoterikon/

Γιατί στήνει πολεμικό σκηνικό η Τουρκία μέσω της ΑΟΖ της Κύπρου

Εικόνα
20 Οκτωβρίου 2014 Το νέο θερμό επεισόδιο που είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Κύπρο δεν έχει προηγούμενο.
Είναι η χειρότερη πρόκληση της Τουρκίας από την επέμβαση και την κατοχή της Κύπρου από το 1974.
Ενώ το 1974 κατέλαβε όλη την βόρεια Κύπρο, τώρα αμφισβητεί το σύνολο της ύπαρξης της Κύπρου αφού η «συμβολική» πορεία του Μπαρμπαρός αμφισβητεί το δικαίωμα ενός κυρίαρχου κράτους, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκμεταλλευτεί τους πόρους του.

Οι εθνικισμοί φουντώνουν ξανά στα Βαλκάνια

Εικόνα
16-10-2014 ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ Οπαδοί της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αλβανίας συγκεντρώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο κέντρο των Τιράνων, μετά τη διακοπή του αγώνα με τη Σερβία στο Βελιγράδι. Τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν με την εμφάνιση «ουρανοκατέβατης» σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» στο γήπεδο, υπενθύμισαν τους κινδύνους επανεμφάνισης των βαλκανικών εθνικισμών.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΡΩΣΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ-ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Γράφει ο Αλώπηξ                                                                                       19-10-2014 Οι Ρωσογερμανικές διπλωματικές σχέσεις και συγκρούσεις έχουν μία μακρά ιστορική πορεία. Η πιο σημαντική σύγκρουση των δύο αυτών δυνάμεων τον καιρό του Μεσαίωνα ήταν το 1242, όταν ο Ρώσος πρίγκιπας Αλέξανδρος Νιέφσκυ του Νόβγκοροντ, νίκησε τους Τεύτονες ιππότες στην μάχη των πάγων στην λίμνη του Πέιπους, οι οποίοι είχαν εισβάλει στα Ρωσικά εδάφη (με την πλήρη υποστήριξη και ευλογίες του πάπα) με σκοπό την κατάληψη της πόλης του Νόβγκοροντ και των ευρύτερων Ρωσικών εδαφών. Η μάχη αυτή θεωρήθηκε τεράστιας σημασίας, καθώς η νίκη του πρίγκιπα Αλέξανδρου Νιέφσκυ ανέκοψε την επέκταση των Τευτόνων ιπποτών και την σίγουρη πλήρη υποδούλωση, εξανδραποδισμό ή και την βίαιη μεταστροφή των Ρώσων στον ρωμαιοκαθολικισμό, γεγονός που ήταν αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ρωσίας και την μελλοντική…

Νύχτα-κόλαση στη Β. Ηπειρο

Εικόνα
16.10.2014 Φωτιά στα Βαλκάνια απειλούν -απροκάλυπτα πια- να βάλουν οι Αλβανοί εθνικιστές, που χρόνια καραδοκούν, για να υλοποιήσουν το διόλου κρυφό σχέδιό τους: Τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, μιας «ιδέας» την οποία διδάσκονται όλοι οι μαθητές της χώρας μέσα από τις σελίδες των ανιστόρητων σχολικών βιβλίων τους, όπου περιγράφονται ως «αλβανικά εδάφη» γεωγραφικές περιοχές που νότια συμπεριλαμβάνουν την Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα!

Στον βωμό της υλοποίησης της «ιδέας» αυτής δε, οι Αλβανοί φασίστες μάλιστα φέρεται ότι είναι ικανοί για όλα!
Δεν διστάζουν να προκαλέσουν με τη στάση τους τους πάντες, ακόμη και στη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όπως ήταν αυτός που διεξήχθη (;) προχθές ανάμεσα στην Εθνική ομάδα της Αλβανίας με την αντίστοιχη της Σερβίας στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Euro 2016.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ‏ … ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ….

Εικόνα
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014  Το 80% των Τούρκων στη Γερμανία «ζει και τρώει»
με τα κρατικά επιδόματα χωρίς να δουλεύει ποτέ!!!

… ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Οι Τούρκοι ήρθαν στη Γερμανία ως «προσκεκλημένοι εργάτες». Ο σκοπός τους ήταν – υποτίθεται – να παρέχουν κάποια «αναγκαία φθηνή εργασία» και μετά να φύγουν. Αλλά… το σύστημα δεν λειτούργησε ακριβώς έτσι. Και τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί που οδηγούνται σε όλες τις «ανοικτές» πολυπολιτισμικές δυτικές κοινωνίες, όπου οι μη-εργαζόμενοι βυθίζουν σε χρεοκοπία το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Τρία εκατομμύρια Τούρκοι ζουν ήδη στη Γερμανία, ενώ 2,5 εκατομμύρια από αυτούς έχουν γερμανική υπηκοότητα, και η πλειοψηφία τους είναι συντηρητικοί μουσουλμάνοι.

Βόρεια Ήπειρος: Με τα όπλα οι Έλληνες απέναντι στους Αλβανούς τζιχαντιστές

Εικόνα
15 Οκτωβρίου 2014 Όπως γράφει το ιστολόγιο από το Αργυρόκαστρο, Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου, μετά τα επεισόδια στον αγώνα ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Αλβανίας με τη Σερβία στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016, Αλβανοί εξτρεμιστές αποφάσισαν να δείξουν την «πυγμή» τους στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου. Σύμφωνα με έκτακτες πληροφορίες του ομογενειακού blog, θρασύδειλοι τραμπούκοι, πιθανότατα από την γενέτειρα των κακοποιών το Λαζαράτι, λίγη ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα εισέβαλαν στη Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης με κονβόι αυτοκινήτων ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες και βρίζοντας την Ελλάδα!

Τραμπουκισμοί αλβανών σε Δερβιτσάνη και Χιμάρα μετά τη διακοπή του αγώνα με τη Σερβία

Εικόνα
                                         15-10-2014 Αποθρασύνθηκαν τελείως οι αλβανοί μετά τα επιεσόδια στον αγώνα ανάμεσα στην εθνική πμάδα της χώρας τους με την Σερβία στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 και είπαν να δείξουν την "πυγμή" και στον χώρο της Βορείου Ηπείρου. 

Σύμφωνα με έκτακτες πληροφορίες, θρασύδειλοι τραμπούκοι, πιθανότατα από την γενέτειρα των κακοποιών το Λαζαράτι, λίγη ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα εισέβαλαν στη Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης με κονβόι αυτοκινήτων ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες και βρίζοντας την Ελλάδα!
Σαν να μην τους ικανοποιούσε μόνο αυτό, έριχναν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και να προκαλέσουν φθορές σε δύο αυτοκίνητα που ανήκουν σε κατοίκους του χωριού.

Η Ελλάδα και οι συγκλίνουσες γεωπολιτικές κρίσεις.Η αποσταθεροποίηση του γαλλικού πολιτικού σκηνικού, η ουκρανική κρίση και η ανάπτυξη του νέου ισλαμικού κινήματος στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας

Εικόνα
Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014 Οι κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις επί ευρωπαϊκού εδάφους κάνουν τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό εξαιρετικά επικίνδυνο, για την Ελλάδα και την υπόστασή της

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο συνάντησης τριών γεωπολιτικών κύκλων και άρα στο κέντρο προβλημάτων του Γιώργου Πρεβελάκη*
Η μετά τις καλοκαιρινές διακοπές περίοδος είναι από τις κρισιμότερες και τις πλέον επικίνδυνες για την Ευρώπη. Θα επηρεάσει δε, κατ’ επέκτασιν, και την ζωή των επιχειρήσεων σε ποικίλα επίπεδα, με σπουδαιότερο βέβαια αυτό της γεωπολιτικής. Επίπεδο που καμμία ηγεσία επιχείρησης δεν πρέπει να αγνοεί σε εποχές παγκοσμιοποιήσεως και υψηλής ταχύτητας στην εξέλιξη των γεγονότων.

ISIS και Τουρκία: το όνειρο της ανασύστασης του οθωμανικού κράτους

Εικόνα
Οκτωβρίου 13, 2014 To «μεγάλο παιχνίδι» των νεοθωμανών με τους τζιχαντιστές Του Ίσρα Αλ-φας* από τη Ρήξη φ. 108
«Το μέγα ερώτημα, πώς δημιουργήθηκε το ISIS;» Αυτός ήταν ο τίτλος του πρώτου μέρους ενός άρθρου του Σαουδάραβα συγγραφέα Ναουάφ Καντίμι, γνωστού για τις διασυνδέσεις του με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στην εφημερίδα Αλ Αραμπί Αλ Τζαντίντ, που χρηματοδοτείται από το Κατάρ. Το δεύτερο μέρος του άρθρου τιτλοφορούνταν: «Πίσω στο ερώτημα, ποιος κρύβεται πίσω από το ISIS;» και κατά τον συγγραφέα, τόσο η κυβέρνηση του Ιράκ, όσο και του Ιράν ή της Συρίας, αγνοούν παντελώς τι υπονοείται με τις παραπάνω ερωτήσεις.

Ο Ερντογάν στο ναρκοπέδιο της Συρίας

Εικόνα
12-10-2014 ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Η Αραβική Ανοιξη του 2011 απογείωσε τις μεγαλοϊδεατικές βλέψεις του δίδυμου Ερντογάν - Νταβούτογλου. Ο ισχυρός άνδρας της Αγκυρας και ο θεωρητικός της νέας, τουρκικής εξωτερικής πολιτικής υπολόγιζαν ότι η κατάρρευση του κοσμικού, απολυταρχικού καθεστώτος Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και η προσδοκώμενη ανατροπή του Ασαντ στη Συρία θα αναδείκνυαν σε κυρίαρχη δύναμη και στις δύο χώρες τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Μια δύναμη στενά συνδεδεμένη με το κυβερνών ισλαμικό κόμμα της Τουρκίας, το οποίο, έχοντας ήδη αγκαλιάσει την παλαιστινιακή Χαμάς, θα αποκτούσε ισχυρά ερείσματα για την προώθηση των νεοοθωμανικών, ηγεμονικών του βλέψεων.

Υπερασπίζοντας τον δυτικό πολιτισμό

Εικόνα
12 Οκτώβριος 2014 | Του Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη

Ενδεχόμενη πτώση του Κομπανί, δεν θα είναι μόνο κουρδική ήττα

Η αντίσταση των Κούρδων αφορά όλους, ιδιαιτέρως τα κράτη της Δύσης και τον δυτικό πολιτισμό…

Η ΤΟΥΡΚΙΑ εκβιάζει τη Δύση τούτη την ώρα, ότι εάν δεν της δοθεί ελεύθερο χέρι να κτυπήσει τον Άσαντ, δεν πρόκειται να συμβάλει στην καταπολέμηση και εξόντωση των ISIS

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Το 1918 η αυτοκρατορική Γερμανία και η νεοπαγής κομμουνιστική Ρωσία (που μετέπειτα μετονομάστηκε σε Σοβιετική ένωση) υπέγραψαν στην περιοχή του Μπρεστ-Λιτόφσκ την ομώνυμη συνθήκη. Με βάση τους όρους της συνθήκης αυτής, προβλεπόταν: (α) Η παράδοση στις Κεντρικές Δυνάμεις των περιοχών της Καρελίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας. (β) Η εκκένωση υπό των ρωσικά στρατεύματα των περιοχών της Λετονίας, της Λιθουανίας,της Εσθονίας, της Φιλανδίας και των νήσων Ώλαντ και τέλος (γ) Ηεκκένωση της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας καθώς και η Παράδοση της Υπερκαυκασίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Τουρκία: Η οικονομία καταρρέει, θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα

Εικόνα
11/10/2014  Η περιοχή μας ζει στιγμές μεγάλων ανακατατάξεων που αναμένονται να αλλάξουν τις ισορροπίες όχι μόνο στην Μέση Ανατολή αλλά γενικότερα. Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται η Τουρκία, το μέλλον της οποίας θα κριθεί μέσα στις επόμενες ημέρες με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.
Του ΠΑΝΟΥ ΜΗΤΡΟΝΙΚΑ
ΠΗΓΗ  http://www.defence-point.gr/news/?p=113488

Σε προηγούμενη ανάλυση μας σχετικά με το θέμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας [1] και του ISIL, περιγράφοντας το τι περιμένουμε να συμβεί είχαμε γράψει τα παρακάτω: «Ερωτηματικό ακόμα αποτελεί ο ρόλος της Τουρκίας που με τον Ερντογάν στο τιμόνι έχει δεθεί στο άρμα της ‘Μουσουλμανικής Αδελφότητας’ και του Κατάρ, αλλά παράλληλα φαίνεται να θέλει και η ίδια έναν ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις. Θα ακολουθήσει την ροή; Θα βρεθεί απέναντι στην ΜΑ και το ISIL;

Οι Κούρδοι πολεμούν και για μας Ο άνισος αγώνας των Κούρδων του Κομπάνι, που θυμίζει το δικό μας Μεσολόγγι.

Εικόνα
Οκτωβρίου 9, 2014
Του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη που θα κυκλοφορήσειτο Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Όπως έχουμε συχνά επαναλάβει –ίσως καθ’ υπερβολήν– ο μόνος σταθερός σε βάθος χρόνου σύμμαχος του ελληνισμού στην περιοχή είναι το μαχόμενο κουρδικό έθνος. Και αυτό όχι μόνον γιατί έχουμε έναν κοινό αντίπαλο, τον τουρκικό ιμπεριαλισμό, αλλά και γιατί με τους Κούρδους μοιραζόμαστε και κοινές αξίες, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στη Μ. Ανατολή.
Οι Κούρδοι, επειδή παλεύουν για την εθνική τους ανεξαρτησία υπερβαίνοντας τις εθνοτικές και θρησκευτικές διαιρέσεις (περιλαμβάνουν σουνίτες, σιίτες, αλεβίτες και γεζιντί, καθώς και πολλές φυλές από το ιρανικό Κουρδιστάν έως τα παράλια της Μεσογείου), αποτελούν έναν παράγοντα αυθεντικού εκσυγχρονισμού της παράδοσης στη Μ. Ανατολή. Γι’ αυτό και μπορούν να προβάλλουν αξίες όπως η δημοκρατία, η ισότητα ανδρών -γυναικών και η κοινωνική δικαιοσύνη έξω και πέρα απ’ οποιαδήποτε θρησκευτική αναφορά.

Απόδειξη: Πώς το Ισλαμικό Κράτος συνδέεται με το Κατάρ

Εικόνα
10 Οκτωβρίου 2014
Αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο οπλισμός που εφοδιάζει το Κατάρ τους αντάρτες της Συρίας, κατέληξαν στο Ισλαμικό Κράτος και, συγκεκριμένα, σε χέρια τζιχαντιστών Τακφίρι.
Φωτογραφικό υλικό από βίντεο δείχνει έναν τζιχαντιστή με ένα κινέζικο FN-6 φορητό εναέριο αμυντικό εξοπλισμό και ένα ιρακινό ελικόπτερο Mi-17, όπως φαίνεται.
Το Υπουργείο Αμύνης του Ιράκ επιβεβαίωσε ότι ένα Mi-35m καταρρίφθηκε κοντά στο Μπαιτζί (μια πόλη περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης) στην επαρχία Σαλαχ-αλ-Ντιν (Salah-al-Din) στις 3 Οκτωβρίου.
Η κυβέρνηση του Κατάρ εφοδίασε τους αντάρτες της Συρίας με δύο φορτία FN-6, κινέζικης κατασκευής.

ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥΣ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ

Εικόνα
                                                                                                          Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ  8-10-2014
Θα μπορούσε κανείς εύλογα να υποστηρίξει, ότι στις μέρες μας, με βάση τα μέχρι τώρα υπάρχοντα γεωπολιτικά στρατηγικά στοιχεία καθώς και τα αντίστοιχα γεωοικονομικά, ενεργειακά και τοπογραφικά δεδομένα,η υπάρχουσα ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο (σε συνδυασμό με τα συμφέροντα της κάθε μεγάλης δύναμης ξεχωριστά), έχει διαμορφώσει στην δημιουργία και αποκρυστάλλωση δύο κατά βάση μεγάλων πολιτικών, στρατιωτικών και οικονομικών συνασπισμών.Ο πρώτος αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (όπου κυριαρχεί η Γερμανία) και το ΝΑΤΟ(όπου επικρατούν αντίστοιχα οι ΗΠΑ) από την μεριά της Δύσης, ενώ στην πλευρά της Ανατολής υπάρχουν αντίστοιχα το Σύμφωνο της Σανγκάης (Συγκυριαρχία Κίνας-Ρωσίας), η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (καθοδηγούμενη από την Μόσχα) και το Σύμφωνο Συλλογικής Ασφαλείας (και πάλι υπό την κυριαρχία της Ρωσίας).

Άρα με πρακτικά φαίνεται να έχουν δημιουργη…

Πρόκληση! «Αττίλας» στην ΑΟΖ της Κύπρου

Εικόνα
08.10.2014
Σκηνικό έντασης επιχειρεί να στήσει η Αγκυρα στην Κύπρο με την αναγγελία της διενέργειας σεισμικών ερευνών σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Ο νέος Αττίλας στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου τορπιλίζει εμφανώς και τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ έχει σημασία το γεγονός ότι η νέα πρόκληση εκδηλώνεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η προέλαση των τζιχαντιστών δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας στην Τουρκία.

Τουρκία – Κουρδιστάν: Το Ντιγιάρμπακιρ (900.000 κάτοικοι) καίγεται!

Εικόνα
7 Οκτωβρίου 2014,

Η φωτογραφία από το Ντιγιάρμπακιρ, την πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, είναι εντυπωσιακή. Οι μαύροι καπνοί από τις φωτιές της εξέγερσης υψώνονται πάνω από την πόλη των 900.000 κατοίκων.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, τα διεθνή Μέσα και ειδησεογραφικά πρακτορεία τηρούν απόλυτη σιγή για την εξέγερση των Κούρδων στην Τουρκία. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, τα σάιτ απλά δεν γράφουν ότι στην Τουρκία γίνεται χαμός. Τις εξηγήσεις για την προκλητική σιωπή τους ας τις δώσουν οι ίδιοι στους αναγνώστες τους. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας.

Αρχίζει να κλονίζεται η γερμανική οικονομία

Εικόνα
6-10-2014 Καταρρέει με πάταγο ο γερμανικός μύθος, της δήθεν ισχυρής γερμανικής οικονομίας, ως της «ατμομηχανής» που οδηγεί και την υπόλοιπη Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Μπλούμπεργκ, η «ατμομηχανή» είναι ένα βήμα πριν τον εκτροχιασμό, απειλώντας να παρασύρει και την Ευρωζώνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση, στον όλεθρο.  Οι παραγγελίες στις γερμανικές επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 5,7% τον Αύγουστο, μετά την αύξησή τους κατά 4,9% τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο επιβράδυνσης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Ο δείκτης αποτυπώνει τις επενδυτικές διαθέσεις των επιχειρήσεων που χαμηλώνουν με αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύοντας την αδυναμία στον πυρήνα της Ευρωζώνης που τρεκλίζει αλλά και συνολικά των αδιεξόδων του συστήματος διεθνώς.

Η αυριανή εικόνα της Μ.Ανατολής και η Ελλάδα τραγικά απούσα απο τις εξελίξεις περιμένει ησύχως τον θάνατο της

Εικόνα
30-6-2014 Αλήθεια ,γιατί θα έπρεπε να ανησυχούμε για την τριχοτόμηση του  Ιράκ αλλά και την διάσπαση κάθε μεσανατολικής χώρας που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση των Αγγλογάλλων αποικιοκρατών με κριτήρια εδαφικά και όχι λαμβάνοντας υπ όψιν τις θρησκευτικές και φυλετικές ιδιαιτερότητες των πληθυσμών; Γιατί άραγε πιστεύουμε ότι τι Ιράκ και η Συρία έχουν μέλλον περισσότερο ως κράτη που αναγκάζουν Σιιτες ,σουνίτες και Κούρδους  να συνυπάρχουν, και γιατί πιστεύουμε ότι ο διαμελισμός των κρατών αυτών θα αποτελέσει καταστροφή και όχι ευτυχία για τη κάθε μια εθνική ή θρησκευτική ομάδα που επιτέλους θα απαλλαχθεί από την καταπίεση της άλλης; Το μέλλον της Μ.Ανατολής είναι πολύ πιο ειρηνικό  αλλά και ρηξικέλευθο απ΄ όσο τολμάμε να φανταστούμε, ή τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι έτσι εάν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος δίνανε την θέση τους  στον ρεαλισμό.

ΠΩΣ Η ΔΥΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ-ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ-ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Εικόνα
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ


Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου επέβαλαν, πριν την είσοδο τους στον πόλεμο, οικονομικό εμπάργκο κατά της επεκτατικής αυτοκρατορικής Ιαπωνίας. Αυτό επεβλήθη τόσο στον τραπεζικό τομέα, όσο επίσης και στην μετανάστευση, αλλά κυρίως στις πετρελαϊκές εξαγωγές από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία, μαζί με όποια υλικά και βιομηχανικά προϊόντα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολεμικούς σκοπούς.  Με δεδομένο το ότι η τότε κυβέρνηση τις Ιαπωνίας δεν είχε πετρελαϊκά αποθέματα που να επαρκούσαν για πάνω από ένα εξάμηνο, και έχοντας επιδοθεί σε μία ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα και πολεμικές εκστρατείες προκειμένου να επιβάλει την κυριαρχία της σε όλη την επικράτεια της Νοτιοανατολικής Ασίας, αρχής γενομένης από την κατάληψη της Κορέας, καθώς και την πλήρη κατάκτηση της Κίνας, σε συνδυασμό με το γεγονός του ότι τότε,  όπως και σήμερα δεν είχε δικές της πρώτες ύλες,  βρέθηκε να έχει μπροστά της ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό δίλημμα με…

Ο προφητικός Ανδρέας Παπανδρέου: Η Ελλάδα θα γίνει πληθυσμός γερόντων, με τουρίστες

Εικόνα
4-10-2014

Ενα  άρθρο του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1987  ξέθαψε ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή και μας θύμισε τα προφητικά λόγια του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.  Ένας αγνώριστος Ανδρέας Παπανδρέου εξηγούσε, στο αμερικανικό περιοδικό New Perspectives Quaterly, πώς θα καταρρεύσει η Ελλάδα και τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Το πρόβλημα με τον Ανδρέα είναι ότι ήξερε, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Το άρθρο του Παπανδρέου:

Οι ΗΠΑ κοροϊδεύουν ότι πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος

Εικόνα
– Διάβασε γιατί!
3 Οκτωβρίου 2014

Οι ΗΠΑ και οι Άραβες σύμμαχοί τους κοροϊδεύουν κανονικά τη δυτική κοινή γνώμη όταν λένε ότι πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος. Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας, εδώ: Πολιορκία Κομπάνι: Οι ΗΠΑ δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος, έρχεται και η επίσημη ανακοίνωση από την Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ότι την Παρασκευή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεξήγαγαν έξι αεροπορικά πλήγματα στο έδαφος της Συρίας εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Λευκός Οίκος: Τουρκία, Κατάρ και Σ. Αραβία στήριξαν τους τζιχαντιστές

Εικόνα
3 Οκτωβρίου 2014
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που έδωσε στεγνά την Τουρκία, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία ότι στήριξαν τόσο τους τζιχαντιστές στην Συρία για να ρίξουν τον Άσαντ.

Τι λέει η CIA για τις “ΑΟΖ” Ελλάδας-Κύπρου. Διεθνή ύδατα και “συνεκμετάλλευση”

Εικόνα
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη Σε προηγούμενο άρθρο σας μίλησα για το θέμα της προκήρυξης απο το ΥΠΕΚΑ οικοπέδων για έρευνα  σε περιοχές που είναι στα διεθνή ύδατα, δηλαδή πέραν των 6 νμ, Θεωρώ τις προκηρύξεις παράνομες γιατί η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα σε διεθνή ύδατα. Τα ύδατα μετά τα 6 νμ. αυτή τη στιγμή δεν ανήκουν στην Ελληνική ΑΟΖ γιατί αυτή δεν έχει οριοθετηθεί. Ανακήρυξη ΑΟΖ χωρίς οριοθέτηση δεν έχει κανένα νόημα, γιατί για να έχει μια χώρα ΑΟΖ πρέπει να ξέρει επακριβώς και που αυτή είναι. Μου κάνει εντύπωση πως το θέμα αυτό, που είναι πολύ σοβαρό δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής απο κανένα άλλο ασχολούμενο με το θέμα των υδρογοναθράκων. Περίεργο.

Οἱ βομβαρδισμοί στή Συρία δημιουργοῦν... μαῦρα σύννεφα στήν Ἑλλάδα! Τήν καυτή ἀνάσα τῆς Ἄγκυρας λόγω Ρωσίας θά νιώσει γρήγορα τό Αἰγαῖο καί ὁ Ἔβρος!

Εικόνα
25/09/2014
Πῶς συγκλίνουν καί ὁλοκληρώνονται οἱ προφητεῖες πού μιλοῦν γιά τά γεγονότα ἀπό τόν Ἅγιο Κοσμᾶ τόν Αἰτωλό μέχρι τούς γέροντες Παϊσιο καί Ἰωσήφ Βατοπεδινό

Γράφει ὁ Διονύσης Μακρῆς

Οἱ γνωστοί -ἄγνωστοι σ’ ὅλους μας ἐκφραστές τοῦ μυστηρίου τῆς ἀνομίας βρῆκαν τελικά τρόπο γιά νά χτυπήσουν τή Συρία μέσω τῶν ἐγκάθετων τυφλῶν ὀργάνων -κυβερνήσεων, πού ἀπολύτως ἐλέγχουν. Ὁ ἀγωγός φυσικοῦ ἀερίου ἀπό τή Σαουδική Ἀραβία καί τό Κατάρ πρός τήν Εὐρώπη ἐπιβάλλεται ὁπωσδήποτε νά ὁλοκληρωθεῖ τό συντομότερο δυνατόν καί δή μέσα στόν ἑπόμενο χρόνο, προκειμένου νά σταματήσει τό μονοπώλιο τῆς Ρωσίας καί τοῦ Πούτιν καί νά προχωρήσει ταχέως τό σχέδιο τῆς παγκοσμιοποίησης. Ἡ προπαγάνδα μέ τά χημικά ὅπλα, πού χρησιμοποιοῦσε δῆθεν ἡ κυβέρνηση Ἄσαντ, ἐξουδετερώθηκε ὡς γνωστόν πλήρως ἀπό τή ρωσική διπλωματία πρίν ἀπό ἕναν περίπου χρόνο. Ἡ ἐξουδετέρωση αὐτῆς συνέβαλε στήν καθυστέρηση τοῦ ἀνωτέρω ἀρχικοῦ στόχου ἀλλά ὄχι στήν πλήρη ἐγκατάλειψή του.