Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2014

Σαν υπνωτισμένοι συμπεριφέρονται όλοι οι Ευρωπαίοι

Εικόνα
Η ΕΕ δεν είναι ούτε σε πόλεμο ούτε σε ειρήνη!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ 30-9-2014 Σαν υπνωτισμένοι συμπεριφέρονται όλοι οι Ευρωπαίοι. Απορροφημένοι από την οικονομική κρίση και τη λιτότητα που αναστατώνει εκ βάθρων τις ζωές όλων των λαών της Γηραιάς Ηπείρου, ούτε που συνειδητοποιούν σε βάθος πού οδηγούν την Ευρώπη μια σειρά αποφάσεις είτε της ΕΕ είτε των ηγετικών χωρών της. Νομίζουμε ότι ζούμε σε ένα ειρηνικό περιβάλλον και τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι οικονομικής φύσης. Δεν δείχνουμε να έχουμε αντιληφθεί π.χ. ότι οι σχέσεις των κρατών της ΕΕ με τη Ρωσία, μετά την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ κατά της Μόσχας, έχουν γίνει πλέον πολύ πιο εχθρικές εδώ και τουλάχιστον ένα τέταρτο του αιώνα.

Ο Ερντογάν χλευάζει τη Δύση

Εικόνα
28.09.2014 Τα πράγματα χειροτερεύουν στη στάση της Τουρκίας αναφορικά με όσα συμβαίνουν στη μαρτυρική Συρία και στο βασίλειο του χάους που κάποτε λεγόταν Ιράκ. Οι πληροφορίες λένε ότι ο αληθινός χαλίφης επέτρεψε σε βαριά εξοπλισμένες δυνάμεις του ISIS, με τεθωρακισμένα και πυροβολικό, να περάσουν μέσα από το τουρκικό έδαφος για να ενισχύσουν την πολιορκία ενάντια στο Κομπάνι, όπου οι άμαχοι Κούρδοι, ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα, φεύγουν και μένουν οι άντρες για να πολεμήσουν. Οι κουρδικές περιοχές της Συρίας είναι μόνιμος στόχος των τουρκικών επιδιώξεων και των ισλαμοφασιστών συνεργών τους.

Το φθηνό πετρέλαιο απειλεί τη Ρωσία

Εικόνα
27.09.2014 
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και ειδικότερα του αργού Ουραλίων που εξάγει η Ρωσία απειλούν με περαιτέρω αποσταθεροποίηση τη ρωσική οικονομία των δύο τρισ. δολαρίων. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει η πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, αλλά στο ίδιο συμπέρασμα κατατείνουν ορισμένοι υπολογισμοί του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

Αυτή είναι η ευρωπαική πολεμική μηχανή που θα αντιπαρατεθεί σε ενδεχόμενη κρίση με την Ρωσία -Πάντα όμως σε ώρες γραφείου και ποτέ Σαββατοκύριακο.

Εικόνα
Η 2η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει το Eurofighter 27 Ιουνίου 2014 Η Αυστριακή πολεμική αεροπορία έχει αποκτήσει το Eurofighter, πολεμικό αεροσκάφος προϊόν κοινής προσπάθειας ευρωπαϊκών εταιριών όπως η  Βρετανική BAe Systems, η Γαλλική  DASA, η Ισπανική CASA και η Ιταλική Aeritalia. Το αεροσκάφος έχει ενταχθεί σε υπηρεσία στην Βρετανία-Ιταλία και Αυστρία χωρίς όμως να δικαιώσει τα τεράστια ποσά και χρόνο που δαπανήθηκαν για την εξέλιξη του. Στο παρακάτω άρθρο του http://www.fox2magazine.net καταγραφεται άλλο ένα κρούσμα δυσλειτουργικής σχέσης του αεροσκάφους με το ευρωπαϊκό αμυντικό περιβάλλον .

Από εχθρός... εταίρος των ΗΠΑ ο Ασαντ

Εικόνα
25-9-2014
Τη στιγμή που οι ΗΠΑ σφυροκοπούν ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ, ο Μπαράκ Ομπάμα ζητά και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τη συνδρομή της παγκόσμιας κοινότητας για τη δημιουργία ενός συνασπισμού που «θα καταστρέψει το δίκτυο του θανάτου», το οποίο τη μόνη γλώσσα που αναγνωρίζει είναι αυτή της ισχύος.
Χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία πέρασαν και χθες τα σύνορα με την Τουρκία για να ξεφύγουν από τη μανία των τζιχαντιστών

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Εικόνα
Καιρός να Φροντίσει τα Δικά της Ενεργειακά Συμφέροντα η Ελλάδα και να Σταματήσει να Εξυπηρετεί Σχέδια Τρίτωντου Κ.Ν. Σταμπολή Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014
Οι συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις της κρίσιμης συνάντησης μεταξύ ιθυνόντων της Ε. Επιτροπής και εκπροσώπων της Ρωσικής και Ουκρανικής κυβέρνησης ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες για την εξεύρεση μίας συνολικής λύσης για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με Ρωσικό φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση της ομαλοποίησης των παραδόσεων προς την Ευρωπαϊκή αγορά.  Ως γνωστό η Ρωσική Gazpromέχει διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από τις 16 Ιουνίου με την Ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Naftogazνα μην έχει μπορέσει να επωφεληθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να αναπληρώσει με αέριο τις υπόγειες αποθηκευτικές δεξαμενές της.  Έτσι είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι με την έλευση του χειμώνα θα αρχίσει να αποσπά ποσότητες αερίου από τους αγωγούς διέλευσης που μεταφέρουν Ρωσικό αέριο προς την Δυτική και ΝΑ Ευρώπη. Ό…

«Στη Σωστή Κατεύθυνση» οι Αεροπορικές Επιδρομές των ΗΠΑ Κατά του ISIS, Λέει Υπουργός του Άσαντ

Εικόνα
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 20

Ένας υπουργός της κυβέρνησης της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι οι αεροπορικές επιδρομές οι οποίες εξαπολύονται στο έδαφος της χώρας εναντίον τζιχαντιστών από τον διεθνή συνασπισμό υπό αμερικανική ηγεσία είναι «στη σωστή κατεύθυνση», διότι η κυβέρνησή του ενημερώθηκε πριν αρχίσουν, αλλά και επειδή δεν πλήττουν αμάχους ή συριακούς στρατιωτικούς στόχους.

«Αυτό το οποίο έχει συμβεί μέχρι τώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση της συριακής κυβέρνησης και διότι δεν στοχοθετήθηκαν συριακές στρατιωτικές εγκαταστάσεις (...) και άμαχοι», επισήμανε ο Άλι Χάινταρ, υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα.

Η Δαμασκός συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή όλες τις εξελίξεις, είπε ο Χάινταρ.

Το 2040 θα έχουμε μια Ευρώπη «περικυκλωμένη» από 800 εκατομμύρια μουσουλμάνους, με άλλα 140 εκατομμύρια να βρίσκονται στην καρδιά της.

Εικόνα
Η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι εχθροί της
23 Σεπτεμβρίου 2014 Με 140 εκατομμύρια μουσουλμάνους στην καρδιά της το 2040, η Ευρώπη θα διαθέτει ακόμη την ελληνορωμαϊκή και χριστιανική της συνείδηση;

Προσφάτως ακόμα, όταν σε διεθνές συνέδριο τόλμησα να μιλήσω για την ανάγκη ενός πολιτιστικού Μάαστριχτ στην Ευρώπη, εδέχθην καταιγισμό διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών. Το γεγονός και μόνον μιας προσπάθειας η Ευρώπη να επαναφέρει στο προσκήνιο της ιστορίας της κομμάτια από την κοινή της κληρονομιά, ενοχλεί κάποιους –και πολύ σοβαρά, μάλιστα.
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΕΠΑΦΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ''ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ '' ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εικόνα
Οι Γερμανοί ποτέ δεν δείχνουν έλεος σε κανέναν εταίρο  23-9-2014
Γιώργος Δελαστίκ Γεύμα εργασίας θα έχει σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στόχος του ταξιδιού του πρωθυπουργού είναι να προσπαθήσει να πείσει την καγκελάριο να επιτρέψει κάποια χαλάρωση των στραγγαλιστικών μέτρων που έχει επιβάλει στην Ελλάδα μέσω της τρόικας, σε οποιονδήποτε τομέα (φοροελαφρύνσεις, χρέος, κ.λπ.). Επιπροσθέτως, σε δεκαπέντε μέρες, στις 6 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και ο πρωθυπουργός θέλει να μάθει από πρώτο χέρι αν μπορεί να εγγράψει σε αυτόν και κάποιο υποτυπωδώς φιλολαϊκό μέτρο. Από την τρόικα, η οποία τηρεί σκληρή στάση, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει απογοητευθεί εντελώς.

Πυρηνικές συμφωνίες για την Τουρκία - Ετοιμάζει βόμβα πλουτωνίου με την βοήθεια του Πακιστάν

Εικόνα
23-9-2014 H γερμανική εφημερίδα Die Welt επιμένει πως ένας από τους λόγους που  η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, παρακολουθεί την Άγκυρα, θα μπορούσε να είναι ένα τουρκικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, το οποίο η Τουρκία εξελίσσει κρυφά. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα,  υπάρχουν ενδείξεις και μάλιστα αυξανόμενες ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να εξοπλίσει πυρηνικά τη χώρα του.
Μέχρι σήμερα πληροφορίες ήθελαν την BND (υπηρεσία πληροφοριών Γερμανίας) να κατασκοπεύει την Άγκυρα για άλλους λόγους: για την εισροή ισλαμιστών μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία, για το λαθρεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών και την παρουσία Κούρδων μαχητών, αναφέρει η εφημερίδα.

Ξεκίνησαν οι αμερικανικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

Εικόνα
Πρώτος στόχος η Ράκα και περιοχές κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ


Ουάσινγκτον Ο κύβος ερρίφθη: Οι επιδρομές των αμερικανικών μαχητικών επεκτάθηκαν και στις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, με τη συμμετοχή αραβικών χωρών.

Πρώτοι στόχοι ήταν θέσεις της ISIS στη Ράκα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Ντεΐρ αλ Ζορ και σε σημεία κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ. Τα πλήγματα γίνονται από αέρος αλλά και με πυραύλους που εκτοξεύονται από θαλάσσης και, σύμφωνα με αναφορές από το συριακό έδαφος, πλήττουν και θέσεις του ισλαμιστικού μετώπου Αλ Νούσρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΝΙΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ -ΑΠΛΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ

Εικόνα
27-8-2014   Στην Ουκρανία ο κυβερνητικός στρατός του Πέτρο Ποροσένκο, προέδρου που έχει πέσει θύμα της νεοναζιστικής συμμορίας - δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του - κατατροπώνεται από τις δυνάμεις των αυτονομιστών της Νοβορωσίας. Είναι φανερό ότι η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις των αυτονομιστών με μαχητές ,εκπαίδευση και εξοπλισμό κατευθείαν από τον ρωσικό στρατό κυριολεκτικά κάτω από την μύτη των Ουκρανών. Η Ουκρανία και οι όποιες ένοπλες δυνάμεις της είναι εγκλωβισμένες στο σοβιετικό-μετασοβιετικό στρατιωτικό δόγμα το οποίο συνοψίζεται στα εξής : χαμηλή έως ανύπαρκτη εκπαίδευση του στρατού ξηράς και προσπάθεια να ξεπεραστεί η χαμηλή κατάρτιση του προσωπικού με υπερσυγκέντρωση βαρέων όπλων και θωρακισμένων δυνάμεων οι οποίες υπηρετούνται από εξίσου ανεκπαίδευτο προσωπικό . Η Ουκρανία έχοντας μείνει πίσω λόγω έλλειψης κονδυλίων αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντός , προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αποσχιστικές δυνάμεις των ρωσόφωνων με την ίδια συνταγή που εισέβαλαν οι σοβιετικές δυνάμεις σ…

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ - Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ- TURLU TSABOUKA POLITIK YOK

Εικόνα
Αγκυρα, Κουρδιστάν και Χαλιφάτο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ Από το στρατηγικό βάθος του Νταβούτογλου, στο σκληρό στρατηγικό αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή, κάπως έτσι εξελίσσεται η εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία. Το κουρδικό κράτος του βορείου Ιράκ εύκολα χειραφετήθηκε από την Αγκυρα που μέχρι χθες ήταν ο προστάτης του που το διευκόλυνε να αγνοεί τη Βαγδάτη και να εξάγει το πετρέλαιό του μέσω Τουρκίας. Γίνεται το προπύργιο της Δύσης κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενισχυόμενο πλέον και επίσημα από Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, και έτσι κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ντε γιούρε ανεξαρτησία.

«Θα κάνουμε την Δύση τόσο διεφθαρμένη που θα βρωμάει»..

Εικόνα
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 AmericanThinker/ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Οι νόμοι για τα «εγκλήματα μίσους» ή αλλιώς οι «αντιρατσιστικοί νόμοι» έχουν τις ρίζες τους στην κομμουνιστικής έμπνευσης, λεγόμενη Σχολή της Φρανκφούρτης, (Frankfurter Schule) που ιδρύθηκε στη Φρανκφούρτη, από μπολσεβίκους, κατά κύριο λόγο εβραϊκής καταγωγής, το 1920. Ο στόχος της ήταν να εφαρμόσει τον κομμουνισμό στη Δύση ήσυχα με τη σταδιακή υπονόμευση του λαϊκού πολιτισμού - ένα κίνημα που είναι γνωστό ως Πολιτιστικός Μαρξισμόςή αλλιώς Πολιτική Ορθότητα(βλέπε: Η Ιστορία της ‘Πολιτικής Ορθότητας’). Ένα από τα κορυφαία ονόματά της, ο HerbertMarcuse, αποφάνθηκε ότι η επικρατούσα δυτική κοινωνική τάξη είναι «καταπιεστική» εξ ορισμού και κάνει «διακρίσεις» εναντίον των μειονοτήτων, απλά και μόνο επειδή υπάρχει.

Ισλαμιστές του ISIS στην Ελλάδα;

Εικόνα
08 -9- 2014  Σε ιδιότυπο κέντρο αφίξεων και αναχωρήσεων φανατικών τζιχαντιστών από και προς τη Συρία τείνει να μετατραπεί η Ελλάδα. Οι Κήποι του Εβρου, η Ορεστιάδα, η Λέσβος αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου τόσο αραβικής καταγωγής υπηκόων δυτικοευρωπαϊκών χωρών όσο και Σύρων και Ιρακινών λαθρομεταναστών.     Οι ελληνικές αρχές έχουν στοιχεία ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα αραβικής καταγωγής που ανήκουν σε ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και θεωρούνται ύποπτα για σχέση με τζιχαντιστές. Ο αριθμός των ατόμων αυτών κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διακριτική παρακολούθηση καθώς προέκυψαν στοιχεία που τους συνδέουν με φανατικούς τζιχαντιστές της Ευρώπης.

Τίποτε δεν τελείωσε με το δημοψήφισμα της Σκωτίας, όλα τώρα αρχίζουν...

Εικόνα
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Το ΟΧΙ στην ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ενωμένο Βασίλειο νίκησε με 55% έναντι 45% του ΝΑΙ σε ένα δημοψήφισμα όπου συμμετείχε κοντά στο 85% του εκλογικού σώματος. Ζητωκραυγάζουν οι αγορές και οι βαρώνοι του πολιτικού κατεστημένου στη Βρετανία. Πολλοί απ' αυτούς βιάζονται να κλείσουν το όλο θέμα, όπως άλλωστε επιχειρούν και πολλοί απ' αυτούς που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική εκστρατεία του ΝΑΙ.

Διαλύονται τα Σκόπια; Οι Αλβανοί της FYROM ανακήρυξαν αυτονομία!Πανικός στα Σκόπια από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας

Εικόνα
18 Σεπτεμβρίου 2014 Στην πλατεία Σκεντέρμπεη στα Σκόπια ο δήμαρχος Νεβζάτ Χαλίλι ανακήρυξε τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας που εδράζεται στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο προοίμιο του οποίου αναφέρεται ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει το δικαίωμα να κυβερνά τον εαυτό του και σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τόμας Γούντροου Ουίλσον, οι λαοί έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Το ζήτημα είναι εάν το νοτιοσλαβικό κράτος -αναγνωρισμένο ως FYROM- μπορεί να λειτουργήσει ως κράτος δύο ίσων δημοκρατιών, ακολουθώντας το παράδειγμα της πρώην ομοσπονδίας της Σερβίας και του Μαυροβουνίου και της βελγικής ομοσπονδίας.

Η «κατεδάφιση» της συμμαχίας ΗΠΑ - Τουρκίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Εικόνα
«Βόμβες» ΗΠΑ για τον ρόλο της Τουρκίας στο Χαλιφάτο
17.09.2014
Η «κατεδάφιση» της συμμαχίας ΗΠΑ - Τουρκίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Το... ξεβράκωμα του επίδοξου σουλτάνου γίνεται πλέον στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που αποτελούν την κύρια έκφραση του αμερικανικού κατεστημένου. Στο editorial της, η «WSJ», το περασμένο Σάββατο, ανέφερε ξεκάθαρα ότι είναι αναπόφευκτο συμπέρασμα πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν άλλον σύμμαχο στην περιοχή, μετά την άρνηση του Ερντογάν να συμπαραταχθεί μαζί τους κατά του ISIS και ότι θα πρέπει η αμερικανική αεροπορική βάση στην Τουρκία να μεταφερθεί αλλού. Προτείνει μάλιστα η βάση, που τώρα βρίσκεται στο Ιντσιρλίκ, να μεταφερθεί στο Κουρδιστάν!

Κλείνει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου ο Πούτιν

Εικόνα
17/09/2014 Στην υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκε σχετικά με την εφαρμογή των αντίμετρων στις χώρες της Ε.Ε. που συνυπέγραψαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα η Μόσχα, στο πλαίσιο των όσων έχει αναγγείλει τόσο η ρωσική κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ήδη οι πρώτες ενδείξεις, τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να διαφαίνονται, καθώς, μετά την Ουκρανία και την Σλοβακία, αργά χθες και η Πολωνία διαμαρτυρήθηκε για τη μείωση της ροής του  φυσικού αερίου, προς χρήση της χώρας. 

Στις 5 Οκτώβρη η Ρωσία κλείνει το φυσικό αέριο στην ΕΕ.

Εικόνα
18 Σεπτεμβρίου 2014
 Παραθέτουμε άρθρο του καθηγητή Γ.Ζουγανέλη από το προσωπικό του ιστότοπο http://zcode-gr.blogspot.gr/, στο οποίο γίνεται λόγος για το σταμάτημα της παροχής φυσικού αερίου απο την Ρωσία προς της Ευρώπη τον Οκτώβριο.Σύμφωνα με τον καθηγητή η Γερμανία δεν θα πληγεί και τόσο εφόσον θα τροφοδοτείται από τον αγωγό south stream ο οποίος ναι μεν τροφοδοτείται από την Ρωσία δεν περνάει δε από την Ουκρανία .Η Ρωσία σχεδιάζει το κλείσιμο της στρόφιγγας των αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία και όχι του south stream ο οποίος θα τροφοδοτεί κανονικά την Γερμανία.Επίσης υπάρχει και άλλος αγωγός ο Blue Stream ο οποίος τροφοδοτεί την Τουρκία με υποθαλάσσια διαδρομή και ξεκινάει από την Νότια Ρωσία ,και αυτός ο αγωγός θα παραμείνει ανοιχτός. Σύμφωνα με τον καθηγητή από την κατάσταση θα ωφεληθούν οι ΗΠΑ οι οποίες θα εξάγουν με τάνκερ το σχιστολιθικό τους αέριο με τιμές πολύ υψηλότερες από τις τρέχουσες.Επίσης η Γερμανία θα διατ…

«Επιδημία» αποσχιστικών κινημάτων εξαπλώνεται στην Ευρώπη –Ακόμα και η Γερμανία ανησυχεί για την απόσχιση της Βαυαρίας- H «επιδημία» των αποσχιστικών κινημάτων ενθαρρύνεται από τις Βρυξέλες. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν με αυτόν τον τρόπο να απαλλάξουν από πραγματικούς μοχλούς εξουσίας τις μεγαλύτερες χώρες που ηγούνται στην ΕΕ.

Εικόνα
3-5-2014

Η Σκωτία και η Καταλονία προγραμμάτισαν δημοψηφίσματα για ανεξαρτησία. Οι αποσχιστικές διαθέσεις ενισχύθηκαν σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η ενότητα της Ευρώπης – αντικείμενο υπερηφάνειας των Βρυξελλών – φαίνεται ότι ραγίζει. Ποιον συμφέρουν οι αποσχιστικές τάσεις;
Η ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου του 2014. Τη δήλωση της κυριαρχίας το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε στις αρχές του

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ-ΠΟΙΟ ΝΑΤΟ

Εικόνα
17-9-2014 Την επόμενη εβδομάδα οι σκωτσέζοι ψηφίζουν υπέρ ή όχι της απόσχισης τους από το Ηνωμένο Βασίλειο,όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται οι Βρετανοί προσδίδοντας μια μεγαλειώδη χροιά στο μεσαίο μεγέθους κράτος τους αποτελείται από την Σκωτία,Ουαλία Β.Ιρλανδία και βεβαίως την Αγγλία. Η Σκωτία διαθέτει τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της και ενδεχόμενη απόσχιση της θα την μετατρέψει στο Κατάρ του βορά την στιγμή μάλιστα που η παραγωγή της Νορβηγίας πέφτει. Το ''Ηνωμένο Βασίλειο...'' μην μπορώντας να καταστείλει το αποσχιστικό κίνημα ή μάλλον το κίνημα της ανεξαρτοποίησης των Σκώτων  έχει καταφύγει σε νομικίστικα κόλπα όπως πχ η απαγόρευση ψήφου σε όσους Σκοτσέζους ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και παράλληλα έχει αποδυθεί σε μια σπαρταριστή εκστρατεία γοητείας προς τους Σκοτσέζους που βγάζει πολύ γέλιο με τους διάφορους τρομαγμένους Άγγλους πολιτικούς να κάνουν επίθεση αγάπης στους Σκοτσέζους.

Τα «Soft-borders» αλλάζουν τα Βαλκάνια- Η ενοποίηση της «Μεγάλης Αλβανίας» και ο ρόλος της τουρκικής εξωτερικής πολιτική

Εικόνα
17 July 2014 Του Γιώργου Ξ. Πρωτόπαπα *
Τα γεωγραφικά σύνορα είναι αυτά που ορίζουν την εδαφική κυριαρχία του κάθε κράτους και η αλλαγή τους είτε με απόσχιση, είτε με διαμελισμό, είτε με πόλεμο δημιουργεί νέα γεωπολιτικά δεδομένα. Όμως η εδαφική κυριαρχία μιας χώρας μπορεί να υπονομευτεί και από τα «softborders» που παραπέμπουν στα «ανοιχτά σύνορα», δηλαδή την ελεύθερη διακίνηση προσώπων και εμπορευμάτων ανάμεσα σε κράτη. Τα αποκαλούμενα «soft–borders» αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρολό στη διαμόρφωση του «χάρτη» των δυτικών Βαλκανίων καθώς εξυπηρετούν το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» και ενισχύουν την τουρκική εξωτερική πολιτική (οικονομική και πολιτισμική διπλωματία) σε περιοχές με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο.

Η ανεξάρτητη Σκωτία θα… κολυμπάει στο πετρέλαιο- Το Ηνωμένο Βασίλειο βαράει διάλυση πάντοτε εκβιάζοντας και μηχανοραφόντας

Εικόνα
11/09/2014  Τα κοιτάσματα είναι μεγαλύτερα απ' όσα υπολογίζει το Λονδίνο Εδιμβούργο, 11 Σεπτεμβρίου. Εντυπωσιακή η παρουσία των υποστηρικτών της σνεξαρτησίας


Λίγες ημέρες προτού στηθούν οι κάλπες για την ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας από τη Βρετανία οι δημοσκοπήσεις είναι ενθαρρυντικές για όσους περιμένουν ότι εκείνοι που ενσωμάτωσαν στην πολιτική τους κουλτούρα και εφάρμοσαν με τον ευφυέστερο τρόπο το αξίωμα «διαίρει και βασίλευε» θα πληρώσουν κι αυτοί το τίμημα μιας διαίρεσης και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διασπαστεί. Οι υποστηρικτές μιας ανεξάρτητης Σκοτίας ευτύχησαν να δουν να αποδίδει καρπούς η επικοινωνιακή αντεπίθεση την οποία ξεκίνησαν προ τεσσάρων μόλις εβδομάδων.

ΠΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΕΣΩΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Εικόνα
9 Μαίου 2014 Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες και κοινωνοί μιας όλο και κλιμακούμενης ηλιθιότητας και επίδειξης ανικανότητας από την κυβέρνηση. Σήμερα το 500άρικο του κοινωνικού μερίσματος προτού καλά καλά πιστωθεί στους λογαριασμούς των εξαθλιωμένων δικαιούχων, κρατήθηκε από τις τράπεζες για την αποπληρωμή δόσεων δανείων τα οποία δεν εξυπηρετούνται.Και είναι λογικό ότι όποιος πληρεί τα κριτήρια για την λήψη του 500αρικου δεν μπορεί να εξυπηρετεί το δάνειο του.

Αποσταθεροποίηση της χώρας από Κοσσοβάρους

Εικόνα
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 16:18 Γράφτηκε από τον/την gnikitas
Σημαντικές πληροφορίες για την δράση Κοσσοβάρων με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από την απόρρητη έκθεση του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Γράψα ο οποίος σε απόρρητα υπομνήματά του αποκαλύπτει την εύρεση εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών μεταξύ του όρους Υμηττού και της περιοχής του Παπάγου. Οι μηχανισμοί εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλες δασικές πυρκαγιές και ειδικότερα σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Η πλειάδα των εκρηκτικών μηχανισμών είχε εντοπισθεί και είχε ακυρωθεί η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν είχαν πυροδοτηθεί αλλά θα ενεργοποιείτο με τηλεχειρισμό ο μηχανισμός τους. Η εύρεσή τους από όργανα της στρατονομίας ακύρωνε την επιχειρησιακή τους ικανότητα οπότε οι δράστες τούς άφηναν ανενεργούς….

Η Ελλάδα, η Αλβανία, η ΑΟΖ και οι κατηγορίες

Εικόνα
August 27, 2014 ΤουΔρ Εμμανουήλ Γούναρη* Εντελώς αδικαιολόγητες και αποτέλεσμα μιας κατώτερης μικροπολιτικής θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τις κατηγορίες της αλβανικής κυβέρνησης έναντι της τελευταίας κυβέρνησης του πρωθυπουργού Berisha (αριστερά) για την υπογραφή το 2009 της συμφωνίας οριοθέτησης της μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας υφαλοκρηπίδος και των υπολοίπων θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο και στη Νότιο Αδριατική. Ιδιαίτερα δε η πρόθεσή της να παραμπέμψει στη δικαιοσύνη την αλβανική αντιπροσωπεία στις ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις για την δημιουργία της συμφωνίας αυτής  με το δικαιολογητικό ότι  η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με το αλβανικό σύνταγμα και ότι παραχωρήθησαν τμήματα  κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων των θαλασσίων ζωνών  της Αλβανίας, στην Ελλάδα, δεν έχει προηγούμενο!

Πούτιν: Δε μας κάνουν και καμιά σημαντική ζημιά οι νέες κυρώσεις, αλλά, αλήθεια, γιατί το κάνουν αυτό;

Εικόνα
12 Σεπτεμβρίου 2014, 20:14Itar Tass «Δεν μας προκαλούν καμία σημαντική ζημιά... Αλλωστε όσο λιγότερα ταξίδια στην Ευρώπη κάνουν οι ρώσοι αξιωματούχοι, τόσο το καλύτερα! Θα αφοσιωθούν πιο αποτελεσματικά στο έργο τους και οι ρώσοι βουλευτές θα έρθουν σε πιο συχνή επικοινωνία με τους ψηφοφόρους τους στη Ρωσική Επικράτεια...». Με αυτά τα λόγια σχολίασε τη νέα δέσμη κυρώσεων που επέβαλλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Ρωσία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, από το Ντουσάνμπε, του Τατζικιστάν , όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών – μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης 

Τα ουκρανικά στρατεύματα αρχίζουν να αναπληρώνονται με κρατούμενους - Το χαμένο ηθικό τους τους αναπληρώνεται με ναρκωτικά

Εικόνα
3-9-2014Τα ουκρανικά στρατεύματα μπορούν να αναπληρωθούν με κρατούμενους από τις φυλακές. Το σχετικό διάταγμα ήδη υποβλήθη προς έγκριση στον Πρόεδρο Πιότρ Ποροσσένκο, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «Ρωσία 24». "Κάθε άτομο είναι πολύ χρήσιμο. Ήδη καταγράφτηκαν περίπου 1000 αιτήσεις από τους εθελοντές οι οποίοι έχουν τη θέληση να υπερασπίζουν την Ουκρανία με τα όπλα στα χέρια ", λέει ο εκπρόσωπος του κέντρου της αποκατάστασης των κρατουμένων "Listopad" Κωνσταντίν Λισιουτσένκο.

Ο Ερντογάν αληθινός αρχηγός των τζιχαντιστών

03.09.2014 Φαήλος Κρανιδιώτης Ο φίλος μου ο Σάκης είναι Αλβανός από την Μπολένα, κοντά στους Αγίους Σαράντα. Φιλότιμος, καλός οικογενειάρχης. Το κανονικό όνομά του είναι μουσουλμανικό, όμως πριν από χρόνια βαφτίστηκε και βάφτισε και τα τρία παιδιά του, όλα γεννημένα στην Ελλάδα. Τον ρώτησα γιατί. «Εξω από την Μπολένα», μου είπε, «υπάρχει το Μαύρο Ρέμα. Το λένε έτσι γιατί, όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν το χωριό, εκεί πήγαν κι έσφαξαν όσους κατοίκους αρνήθηκαν να κάνουν σουνέτι. Μαύρισαν το νερό κι η γη από το αίμα τους. Αρα επέστρεψα στη θρησκεία των παππούδων μου. Τι δουλειά έχω εγώ με τζαμιά, χοτζάδες και μαντίλες;»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ - ΟΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Εικόνα
25-8-2014 Από την ασφάλεια του καναπέ μας παρακολουθούμε και οικτίρουμε τους χριστιανούς της Μ.Ανατολής αλλά και τους συνανθρώπους μας άλλων δογμάτων όπως οι Γιαζιντί , δόγματα τα οποία έχουν την καταγωγή τους στον Μανιχαισμό και Νεστοριανισμό που είτε αποτέλεσαν  αιρέσεις της Ορθοδοξίας είτε  εμπνεύστηκαν από αυτή. Πέρα από τις εκατοντάδες αποκεφαλισμένων ανδρών και βιασμένων γυναικών που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν υπάρχει και η πλειοψηφία των χιλιάδων θυμάτων των ισλαμιστών που προτίμησαν να υποταχθούν στις απειλές τους και προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους αλλά και των παιδιών τους και που ασπάζονται καθημερινά τον ισλαμισμό.Οι πληροφορίες που μας μεταδίδουν ρεπόρτερς με πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους αποτελούν σίγουρα την κορυφή του παγόβουνου και αποτυπώνουν μέρος της της τραγωδίας.

H NEΑ ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Εικόνα
3-9-2014
Μετά την κουκούλα έβγαλε και το προφυλακτικό ο Σεμεσένκο!
Ύστερα από το πρώτο σοκ της κοινής γνώμης από τα αποκαλυπτήρια του προσώπου του, φαίνεται ότι ο Σεμεσένκο επιχείρησε να επανακτήσει το κύρος του και  διακίνησε στο διαδίκτυο δεύτερη φωτογραφία του, σαδομαζοχιστικού χαρακτήρα!