Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2014

Το ενεργειακό «χαρτί» του Πούτιν και οι επιλογές της ΕΕ

Εικόνα
31-7-2014
O «κρυφός» υποθαλάσσιος πλούτος της Κριμαίας και οι ρωσικές επιδιώξεις. Η απειλή ενεργειακού μπλόκου στην Ουκρανία και οι πιθανές παρενέργειες για την Ευρώπη. Αναβαθμίζεται η Τουρκία. Ποια στάση πρέπει να ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες. Γράφει ο Κ. Φίλης.


Μία σημαντική διάσταση που υπερβαίνει κατά πολύ την κρίση στην Ουκρανία είναι η ενεργειακή.
Ξεκινώντας από την αλλαγή status της Κριμαίας, χωρίς να αποτελεί σημείο αναφοράς των πρόσφατων εξελίξεων, ο ενεργειακός πλούτος που φέρεται να κατέχουν τα θαλάσσια σύνορα πέριξ αυτής χρήζει περαιτέρω αξιολόγησης.
Ασφαλώς, το ενδιαφέρον της Μόσχας εστιάζει στη ναυτική βάση και στη μοναδική ευκαιρία, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία να «διορθώσει μια ιστορική ανωμαλία». Αν, ωστόσο, αποδειχθεί ότι η περιοχή διαθέτει ποσότητες υδρογονανθράκων, τότε η αξιοποίηση των όποιων ευρημάτων καθίσταται λογική εναλ…

ΟΛΑ ΚΑΛΑ - Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Εικόνα
30-7-2014
Οι ισλαμιστές με την χρηματοδότηση του Κατάρ και Σ.Αραβίας επελαύνουν και καταλαμβάνουν εδάφη στην βόρεια Συρία και Ιράκ δρώντας ως όργανα των αφεντικών τους για την εξυπηρέτηση του άξονα Ισραήλ-Αραβικής χερσονήσου- Τουρκίας -Γερμανίας. Η τελευταία προσβλέποντας σε ενεργειακή απεξάρτηση από την δύστροπη Ρωσία κάνει τα πάντα για την ενεργοποίηση του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου με τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν και Μ.Ανατολής έχοντας βάλει ενέχυρο την νότια Ευρώπη η οποία θα ισλαμοποιηθεί με μοχλούς τα Αραβικά κεφάλαια και τα εκατομμύρια παράνομων και νόμιμων μουσουλμάνων μεταναστών.

ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ

Εικόνα
29-7- 2014 

Νικόλαος Λ. Μωραίτης, Ph.D. Διεθνείς Σχέσεις
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να γράφονται σενάρια πολέμου στην περιοχή της Ευρασίας με συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου. Ένα από αυτά τα σενάρια παρουσίασε η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύτηκε στις 6-1-2011. Αναφέρεται στην οικονομική κρίση των ΗΠΑ, τη σύγκρουση με το Ιράν, την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, για αναμέτρηση του Χριστιανισμού με το Ισλάμ, για σχέδια Πανσλαβισμού, και πολλά άλλα.


Πολλοί επιστήμονες παρουσιάζουν σήμερα κάποιες αποσπασματικές εμπειρικές σκέψεις με βάση τη λογική, χωρίς όμως εμπειρική τεκμηρίωση. Η πληθώρα των ιδεαλιστικών θεωρητικών σχημάτων περιγράφουν την ανθρώπινη εξέλιξη ως προϊόν «υψηλών προσδοκιών», «έξυπνων επιλογών», «λαθών» και «παρεξηγήσεων», και όχι ως κίνητρο των ανθρώπων για τη διατήρηση των κοινωνικο-οικονομικών τους συμφερόντων.

Το αλβανικό δημογραφικό έγκλημα κατά της Ελλάδος

Εικόνα
29.07.2014
Δικαίως διαμαρτύρονται οι Βορειοηπειρώτες καθώς και ο μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας για τις λαθροχειρίες των Αλβανών εναντίον του Ελληνισμού. Με πρόσχημα τη νέα διοικητική ανακατάταξη της γείτονος χώρας και τη θέσπιση νέων δήμων (κάτι σαν τον δικό μας «Καλλικράτη») η κυβέρνηση των σοσιαλιστών του Εντι Ράμα προετοιμάζει δημογραφικό έγκλημα κατά της ελληνικής εθνικής κοινότητας.

Η ΔΗΘΕΝ ΡΗΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ -ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

Εικόνα
28-7-2014
Εάν πιστέψει κανείς τις ειδήσεις που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και τις σχέσεις της με ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ τότε πλανάται πλάνην οικτρά. Δήθεν ο Ερντογάν τα ''έσπασε'' με τον Ομπάμα και ο τελευταίος δεν σηκώνει το τηλέφωνο και τον παραπέμπει στον αντιπρόεδρο. Ε , και ; άλλαξε κάτι στο Κυπριακό για παράδειγμα; Ο Έρογλου κοινώς ''πουλάει τσαμπουκά'' στον Αναστασιάδη παρόλο που ο τελευταίος έχει αποδεχθεί σχεδόν στο σύνολο την προοπτική συζήτησης του σχεδίου Ανάν , ή όπως στο διάολο το λένε τώρα , σχέδιο που θα καθαιρέσει το Ελληνοκυπριακό κράτος από κυρίαρχο και αναγνωρισμένο σε επαρχία της Τουρκίας.

Το αλβανικό Βατερλώ της κυβέρνησης

Εικόνα
27-7-2014
Σε Βατερλώ εξελίσσεται το θέμα της Αλβανίας για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα για τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Β. Βενιζέλο που είχε αναλάβει τους χειρισμούς, αλλά και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν έδειξε καμία διάθεση παρέμβασης όλο αυτό το διάστημα, καθώς τα Τίρανα, αφού εξασφάλισαν τις ευλογίες της Αθήνας για την αναγνώριση της Αλβανίας ως υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, επέμειναν στη σκληρή ατζέντα τους εναντίον της Ελλάδας.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΤΟ....ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -- ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Με τις (σημαντικές) αυξήσεις θέλουν να ενισχυθεί η εσωτερική κατανάλωση, αλλά και να απομακρύνουν το φάντασμα του αποπληθωρισμού 27.07.2014 Είθισται τα συνδικάτα να είναι εκείνα που ζητούν μισθολογικές αυξήσεις. Και η εκάστοτε εθνική κεντρική τράπεζα, διά των συμβούλων και ανώτατων στελεχών της, να σουφρώνει τα φρύδια και να προειδοποιεί για τις επιπτώσεις στην οικονομία. Στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα συνέβη η... ανατροπή. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Μπούντεσμπανκ Γενς Ούλμπριχ παρότρυνε τους συνδικαλιστές να επιμείνουν σε σημαντικές αυξήσεις μισθών στις φετινές διαπραγματεύσεις τους για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Απηχώντας μάλιστα, ως όλα δείχνουν, τις απόψεις του ίδιου του προέδρου της γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν.

«Γκρίζες ζώνες» και στη… Ραφήνα ονειρεύονται οι Τούρκοι

Εικόνα
27-4-2014 Ποιoς να το έλεγε κατά την κρίση των Ιμίων, το 1996, πως θα έπρεπε να αισθανόμαστε ευχαριστημένοι που οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν «γκρίζες ζώνες» στο ανατολικό Αιγαίο; Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι το «γονάτισμα» της χώρας μας λόγω της οικονομικής κρίσης και την επελθούσα στρατιωτική ανισορροπία ανάμεσα στα δύο κράτη για πρώτη φορά μετά από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχειρούν να «γκριζάρουν» και περιοχές ακόμα και στις Κυκλάδες.
Του Γιάννη Συμεωνίδη

Β. Ζιρινόφσκι: Να αναγνωρίσουμε το ψευδοκράτος στη Βόρεια Κύπρο-Είναι απλά παραλήρημα του υπερεθνικιστή ακραίου Ρώσου ή ''αντίμετρα'' του Πούτιν εναντίον της εξωτερικής πολιτικής της υποταγμένης Ελλάδας

Εικόνα
Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη και σε αναγνώριση του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, διατύπωσε στο προχθεσινό primetime του δημοφιλέστατου Πρώτου ρωσικού καναλιού ο υπερεθνικιστής ηγέτης του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.
«Στη Νοβορώσια (σ.σ. τις εξεγερμένες περιφέρειες της Ανατολικής Ουκρανίας) είναι έτοιμοι να ορμήξουν εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές από ολόκληρη τη χώρα μας. Καύκασος, Οσετία, Αμπχαζία, δεν ξέρω, Τουρκία. Ας αναγνωρίσουμε την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου’ κι εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές θα σαρώσουν όλη αυτή τη χούντα του Κιέβου», είπε σε μια στιγμή έξαρσης ο κ. Ζιρινόφσκι, ο οποίος πέραν της γραφικότητάς του, παραμένει ένας από τους πυλώνες της «θεσμικής», λεγόμενης, αντιπολίτευσης της Ρωσίας. Και θα έπρεπε ίσως να μας προβληματίσει αυτή η νέα στροφή εκπροσώπων της ρωσικής ελίτ στο θαυμασμό προς την Τουρκία…

Οι Ελληνικές Εισαγωγές Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Στόχαστρο Επικείμενων Ρωσικών Αντίμετρων-Την ανεξήγητα βλακώδη και προκλητική στάση της κυβέρνησης στην περίπτωση της συμπαθούς κας Βαλεντίνα Ματβιένκο φαίνεται ότι θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Εικόνα
του Κ.Ν. Σταμπολή Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την αφόρητη πίεση της Ουάσινγκτον, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των MalaysianAirlines στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, ετοιμάζεται να λάβει σειρά μέτρων με σκοπό των αποκλεισμό ρωσικών επιχειρήσεων από τις ευρωπαϊκές συναλλαγές καθώς και τον περιορισμό εξαγωγών εξοπλισμού απαραίτητου για τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, η Ρωσική κυβέρνηση ήδη εξετάζει την λήψη αντίμετρων τα οποία ενδεχομένως να μην ανακοινώσει αλλά να εφαρμόσει άμεσα κατά τους αμέσως επόμενους μήνες. Η Ρωσική πολιτική ηγεσία φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την σκληρή και ενορχηστρωμένη αντίδραση ΗΠΑ-ΕΕ πριν καν ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις για την πτώση του αεροσκάφους, για την οποία η Δύση χρεώνει τη Ρωσία και τους αντάρτες αυτονομιστές που υποστηρίζει και ενισχύει με κάθε τρόπο.

Η παγίδα της Cameria φέρνει το Gjirokaster - η Αλβανική εξωτερική πολιτική πιάνει στον ύπνο τους υπέρβαρους εγχώριους πολιτευτές που εκτελούν κυβερνητικά χρέη

Εικόνα
Τρίτη, 13 Μάιος 2014 
Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης Δημοσιεύθηκε στο Βήμα καθώς και αλλού η είδηση πως «Η Ελλάδα και η Αλβανία συμφώνησαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες σε μία κοινή λύση στο ζήτημα των γεωγραφικών ονομασιών (τοπωνυμίων), η οποία ενδεχομένως να ανοίγει τον δρόμο για τη διευθέτηση και άλλων διμερών ζητημάτων που δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Το θέμα των τοπωνυμίων είχε προκαλέσει πολλές τριβές στις διμερείς σχέσεις με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών τους. Σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη που δημοσιοποιήθηκε, στις συνομιλίες που είχε στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος με τον Αλβανό ομόλογό του Ντίτμιρ Μπουσάτι συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του τρόπου έκφρασης των τοπωνυμίων της μίας χώρας στα επίσημα έγγραφα της άλλης.

ΛΙΠΟΤΑΚΤΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ-ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ

Εικόνα
Στο Διαδίκτυο η επιστολή του Ναλιβάιτσενκο προς τον Ποροσσένκο για την ομαδική λιποταξία


Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκε η επιστολή του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Βαλεντίν Ναλιβάιτσενκο προς τον Πρόεδρο της χώρας Πιότρ Ποροσσένκο για την ομαδική λιποταξία στο στρατό της Ουκρανίας. Τα μεγέθη της λιποταξίας στο στρατό της Ουκρανίας θέτουν την ερώτηση τη συνέχεια της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.
«Κατά την περίοδο από τις 14 έως τις 19 Ιουλίου 2014 σημειώνεται η καταστροφική αύξηση (επί 3473 άτομα, 47%) του αριθμού των λιποτακτών από τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας σε σύγκριση με τους ανάλογους δείκτες της προηγούμενης εβδομάδας (1847 άτομα, 25%).

Οι ''πατερούληδες'' της σωτηρίας

Εικόνα
24-7-2014 Την άνοιξη του 2008 στην επαρχία Ναγκαρχάρ που συνορεύει με αυτήν της Καμπούλ αλλά και με το Πακιστάν, 100 και πλέον Ταλιμπάν επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε προκεχωρημένη βάση (F.O.B.-Forward Operating Base) των συμμαχικών δυτικών δυνάμεων, βάση η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση επανδρώνονταν αποκλειστικά από Αμερικάνους στρατιωτικούς οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν τους 30. Η επίθεση των  τριπλάσιων Ταλιμπάν αποκρούστηκε με επιτυχία μετά από μια μάχη που διήρκεσε ώρες και που κρίθηκε κυριολεκτικά από τον αγώνα '' εκ του συστάδην'' δηλαδή την μάχη σώμα με σώμα στην περίμετρο της μικρής βάσης -φυλακίου. Οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί αποκομμένοι από την εγγύς αεροπορική υποστήριξη λόγω της νύχτας έγραψαν ιστορία , μια μικρή εποποιία  από αυτές που γράφονται συνέχεια από ανώνυμους και άγνωστους στρατιώτες σε όλα τα μέτωπα στα οποία είναι αναγκασμένοι να διακινδυνεύουν την ζωή τους για πολιτικές σκοπιμότητες.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Εικόνα
24-7-2014Η επίτροπος της ΕΕ έδωσε εντολές στα ανδρείκελα του Μνημονίου για ακόμα πιο ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών!! ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


 ΓΙΑΤΙ  Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

18-5-2014 Συνεχόμενα ναυάγια στην Μεσόγειο,στο Αιγαίο, σπαραχτικές εικόνες ανθρώπων που πεθαίνουν αγκαλιασμένοι στα αμπάρια βυθισμένων σκαφών, Λαμπεντούζα, Σάμος , δραματικές περιγραφές από ρεπόρτερς, όλα δείχνουν ότι το δράμα που αφορά ανθρώπινες ζωές θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί.
 Ας αφήσουμε την Ελλάδα  και ας δούμε την ''Προτεσταντική'' Ευρώπη αλλά και τον Δυτικό κόσμο όπου ο ρεαλισμός, ο προγραμματισμός  η έρευνα, η επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων και η συστηματική προσπάθεια για την λύση τους έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα που αφορούν στην καθημερινότητα μας.

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

Εικόνα
/
Η πολιτική Ερντογάν/Νταβούτογλου είχε δυο μεγάλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια της δικής τους διακυβέρνησης της Τουρκίας. : Κατάφεραν, με ριζοσπαστική για τη Χώρα πολιτική, να σιγάσουν το Κουρδικό πρόβλημα αφενός δίνοντας μερικές ελευθερίες στους Κούρδους της Τουρκίας και πληρώνοντας δια της ΜΙΤ τα ανώτερα και μέσα στελέχη του PKK για να μεταναστεύσουν, αφετέρου επίσης αναπτύσσοντας σχέσεις προνομιούχου γειτονίας και εξάρτησης με το Ιρακινό Κουρδιστάν, ξεπερνώντας δεκαετίες εχθρότητας

Ζεληλίδης: Δεν θέλουμε το δικό μας πετρέλαιο

Εικόνα
Παιχνίδια εξουσίας πίσω από τα ελληνικά κοιτάσματα.
Τι συμβαίνει με την εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων; Τα συμφέροντα και οι θεωρίες συνωμοσίας. Τι δηλώνει στο NEWS 247 ο καθηγητής Γεωλογίας Α. Ζεληλίδης news247Ιούλιος 21 2014 11:10 Της Άννας Μιχαήλ
Κάποιοι δεν θέλουν την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και το υπουργείο αν και  φαίνεται με τις εξαγγελίες του πως κάνει ό,τι μπορεί για την ανάδειξη και προώθηση στις διεθνείς εταιρείες των ελληνικών κοιτασμάτων, με μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Παρουσιάζει έτσι τον ελληνικό πλούτο με τυμπανοκρουσίες αλλά ταυτόχρονα κάνει ο,τι μπορεί για να  μην προσελκύσει επενδυτές και να τελειώσει η διαδικασία με κανέναν ή έναν από την αρχή γνωστό ενδιαφερόμενο.

Αισθητό στην Γερμανική Βιομηχανία Γίνεται το Κόστος των Κυρώσεων Κατά της Ρωσίας Ήδη η Γερμανία υφίσταται τις πρώτες συνέπειες

Εικόνα
Τρίτη, 22 Ιουλίου 
Το κόστος των κυρώσεων που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας υφίσταται ήδη η Γερμανία και ειδικότερα η βιομηχανία της. Την ίδια ώρα η Μόσχα, η οποία αρχικά θεωρούσε «άσφαιρες» τις απειλές της Δύσης, καθώς τα ειδικά συμφέροντα των κρατών φαίνονταν να υπερτερούν της συλλογικής διάθεσης για τιμωρία, αρχίζει να αισθάνεται τις συνέπειες.
Σύμφωνα με ανάλυση του περιοδικού Der Spiegel, κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι ηγέτες υπερέβησαν το «ψυχολογικό εμπόδιο» που λέγεται «κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων Ρώσων», αλλά και «περιορισμοί στην συνεργασία με συγκεκριμένες ρωσικές επιχειρήσεις», οι οποίες θεωρείται ότι συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες δεν επιτρέπεται πλέον να χορηγούν δάνεια σε ρωσικές εταιρείες.

Ποιους υποστηρίζει η Μόσχα στη Μέση Ανατολή

Εικόνα
21 Ιουλίου 2014Γκεβόργκ Μιρζαγιάν, ειδικά για τη RBTH Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μόσχα τήρησε μια κάπως παθητική στάση στα γεγονότα της Μ. Ανατολής. Αυτό εξηγείται, αν λάβουμε υπόψη ότι τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας, σε αντίθεση με μια σειρά άλλων κρατών, απαιτούν τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.Ρωσία: Οι «αναλύσεις» «ειδικών» και η πραγματικότητα

Εικόνα
21-7-2014
Η Μόσχα ξεμπροστιάζει Κίεβο και Δύση δημοσιεύοντας συνεχώς στοιχεία που ενοχοποιούν τις φιλοναζιστικές καθεστωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας και τα αφεντικά τους.
«Έχουμε δορυφορικές εικόνες από μετακινήσεις πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Buk M1 που ανήκουν στον ουκρανικό στρατό, στα νοτιοανατολικά της χώρας», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αντρέι Καρταπόλοφ. Στα ρωσικά συστήματα παρακολούθησης έχουν καταγραφεί τέσσερα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής αεράμυνας Buk M1 στην περιοχή της συντριβής, ακριβώς την ημέρα του δυστυχήματος. 

“Ο Μασούντ Μπαρζανί (πρόεδρος του Ιρακινού ΚουρδΙστάν) χρηματοδοτεί την προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν”

Εικόνα
Ιούλιος 21, 2014.
Ο AytunÇıray βουλευτής που εκλέγεται στη Σμύρνη με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα- CHP,  έχει δηλώσει ότι ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, παρέχει χρηματοδοτική στήριξη στην προεκλογική εκστρατεία του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Το Άγιο Όρος «ξεπλένει» τη ντροπή της εξωτερικής μας πολιτικής

Εικόνα
Κυριακή 20 Ιουλίου 2014  Η είδηση είχε πριν από μερικές εβδομάδες περάσει στα ψιλά. Ο αδελφός του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κιέβου και θερμού υποστηρικτή του «προέδρου» της Ουκρανίας Ποροσένκο, ο Βλαντίμιρ Κλιτσκό, επίσης πυγμάχος, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος. Όμως οι μοναχοί αρνήθηκαν τότε να του επιτρέψουν να κοινωνήσει και το γεγονός αυτό ήταν μια πρώτη «διεθνής καταδικαστική αντίδραση» για το καθεστώς του Κιέβου, που καλόμαθε να υποστηρίζεται από τη Δύση, ΕΕ και ΗΠΑ, ακόμη κι όταν αποφασίζει και υλοποιεί πρωτοφανή εγκλήματα.

Δυσωδία πολέμου στην Ευρώπη-Εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα, ποτέ δεν ήταν τόσο ζοφερή η κατάσταση στην Ευρώπη.

Εικόνα
20-7-2014 Γιώργος Δελαστίκ Πόσο κτήνος πρέπει να είναι αυτός που δίνει τη διαταγή να καταρριφθεί ένα επιβατικό αεροσκάφος με 300 ανύποπτους επιβάτες, χωρίς να συντρέχει άλλος λόγος πέραν της υπηρέτησης κάποιου πολιτικού σχεδίου που προωθείται με την κατάρριψη αυτή καθαυτή! Αλλο πράγμα ήταν η κατάρριψη από την αμερικανική πολεμική αεροπορία του επιβατικού αεροσκάφους που είχε περιέλθει στον έλεγχο αεροπειρατών και ακολουθούσε πορεία που σήμαινε ότι μπορεί να επεδίωκαν οι αεροπειρατές να το ρίξουν ακόμη και στον Λευκό Οίκο, στις 11 Σεπτέμβρη του 2001. Αλλης ποιότητας ήταν ακόμη και η πιθανότατη κατάρριψη από τους Αμερικανούς του μαλαισια­νού επιβατικού αεροπλάνου που υπό άγνωστες συνθήκες κατευθυνόταν προς την κορυφαίας στρατηγικής σημασίας βάση Ντιέγκο Γκαρσία των ΗΠΑ στον Ινδικό Ωκεανό, τον Μάρτιο.

Κίσιγνκερ προς Τούρκους: Εμείς θα διαμαρτυρόμαστε και εσείς θα προχωρείτε…

Εικόνα
29/12/2010 | Με τον Σάββα Πέτρου
Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, για το ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ, στο Κυπριακό, τέθηκε ήδη σε κυκλοφορία. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο δημοσιογράφος Soner Yalcin, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επικαλούμενος αρχεία της ΜΙΤ, αναφέρει ότι ο Μακάριος περιέπεσε σε δυσμένεια από τις ΗΠΑ, όταν ζήτησε από τις ΗΠΑ την απομάκρυνση από την Κύπρο του κατασκοπευτικού αμερικανικού ραδιοσταθμού του Καραβά.

Μας μισεί η Μέρκελ

Εικόνα
20-7-2014 «Τους Έλληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το ίδιο...» - Αντίγραφο του Χίτλερ η γερμανίδα καγκελάριοςΗ αποκάλυψη, από πολύ καλή πηγή, μιας συζήτησης που είχε γίνει σε φιλικό γεύμα πριν από δύο χρόνια στο Λονδίνο, με συνδαιτυμόνες τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον τότε γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, δίνει την εξήγηση του μαρτυρίου της σταγόνας που ζει πέντε χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός.

Ο «πόλεμος» των Βαλκανίων

Εικόνα
Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Στην παρούσα ιστορική φάση αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, η στενή σχέση των γεωπολιτικών υποσυστημάτων της Ευρασίας. Ο «πόλεμος των αγωγών», που στις άκρες του άξονα Ουκρανίας-Μεσοποταμίας έχει μετατραπεί σε κανονικό πόλεμο, διεξάγεται αμείωτος και στην πάντα ασταθή χερσόνησο του Αίμου. Οι ΗΠΑ, παντί τρόπω και χρησιμοποιώντας την χωλαίνουσα Ε.Ε., επιδιώκουν να αποκόψουν κάθε έρεισμα της Ρωσίας στη βαλκανική ενδοχώρα.

Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, οι εκβιασμοί και η ... Αθήνα

Εικόνα
17 Ιουλίου 2014Δημήτρης Λιάτσος, ειδικά για τη RBTH Η Αθήνα φαίνεται να έχει γίνει ουρά άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που ναι μεν υψώνουν κορώνες περί αντίστασης στις αμερικανικές πιέσεις για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αλλά τελικά βάζουν την ουρά στα σκέλια και ευθυγραμμίζονται με την Ουάσιγκτον. Πηγή φωτο : AFP / East News

Χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας

Εικόνα
18/7/2014 12:16:00 Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πλήττουν με σφοδρά πυρά πυροβολικού, μπαράζ των πυροβόλων πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας και από αέρος -με επιθετικά ελικόπτερα-, θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, λίγη ώρα μετά τη διαταγή που έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα.

Απίστευτα σενάρια: Στόχος ήταν το αεροπλάνο του Βλ. Πούτιν κι όχι το Boeing

Εικόνα
Συγκλονιστικές φωτογραφίες Σοκ προκαλεί το σενάριο που μεταδίδουν ξένα πρακτορεία σχετικά με την κατάρριψη του αεριοπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, που μεταδίδει και το Russia Today, στόχος των δραστών ήταν το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν που ταξίδευε στον ίδιο αεροδιάδρομο και το στίγμα του, μαζί με αυτό του Boeing, βρέθηκε στο ίδιο σημείο αλλά με μια διαφορά ώρας.
Το προεδρικό αεροπλάνο ήταν εκεί στις 16.21 ώρα Μόσχας και το μαλαισιανό Boeing στις 15.44 ανέφερε πηγή προσθέτοντας ότι τα δύο αεροπλάνα μοιάζουν στην όψη, έχουν παρόμοιο περίγραμμα, διαστάσεις και χρώματα. Υπάρχει επίσης ένα ακόμη σενάριο ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από άλλο ουκρανικό το οποίο πίστεψε ότι ήταν αυτό που μετέφερε τον Βλ. Πούτιν.
Η ασύλληπτη αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία με την πτώση του αεροσκάφος τύπου Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines έγινε στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Α. Μπαραντάι: Σχεδιασμένη ουκρανική προβοκάτσια

Εικόνα
Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 Για σχεδιασμένη προβοκάτσια κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αλεξάντερ Μπαραντάι -  Ζήτησε διεθνή έρευνα και εξέταση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους Τηλεφωνική συνομιλία είχαν πριν από λίγο οι πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Συζήτησαν την κρίση στην Ουκρανία υπό το φως και της πτώσης του επιβατικού αεροσκάφους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται ότι ο Ρώσος ηγέτης επανέλαβε τη θέση της Μόσχας για την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία.

Εχω γνωρίσει όλους τους ηγέτες της Χαμάς αλλά και τα δυναμικά της στελέχη και ένα έχω να πω: Κανείς τους δεν λυπάται για το αίμα των παιδιών τους που ποτίζει το χώμα μετά από κάθε επίθεση του Ισραηλινού στρατού. Της

Εικόνα
16-72014Εχω γνωρίσει όλους τους ηγέτες της Χαμάς αλλά και τα δυναμικά της στελέχη και ένα έχω να πω: Κανείς τους δεν λυπάται για το αίμα των παιδιών τους που  ποτίζει το χώμα μετά από κάθε επίθεση του Ισραηλινού στρατού.
Της Μαρίας Γιαχνάκη

Τα εξτρεμιστικά στελέχη οργανώσεων όπως είναι η Χαμάς ή Χεσμπολά κλπ έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι για να προκαλέσουν την διεθνή κατακραυγή για τα χτυπήματα εναντίον του λαού τους, δεν διστάζουν να γίνουν αυτοί πρώτα οι σφαγείς των παιδιών τους.

Ένας πόλεμος που κρατάει 60 χρόνια είναι ένας παράλογος πόλεμος

Εικόνα
Το δίκιο του ισχυρού, του Θάνου Τζήμερου

                                                                       16-7-2014
Ένας πόλεμος που κρατάει 60 χρόνια είναι ένας παράλογος πόλεμος. Σ' έναν πόλεμο δεν υπάρχει ο καλός και ο κακός. Υπάρχουν αντίπαλοι που υπερασπίζουν με τη βία τα συμφέροντά τους. Και η βία είναι πάντα απάνθρωπη.
Υπάρχουν φανατικοί και στις τις δυο πλευρές – αυτοί συνήθως κερδίζουν. Υπάρχουν ειρηνιστές και στις δύο πλευρές – αυτοί συνήθως χάνουν. Όμως, η πρόσφατη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς δεν είναι σύγκρουση κάποιων Εβραίων και κάποιων Παλαιστινίων. Είναι ένα πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και στο στρατιωτικό σκέλος της ισχυρότερης από τις δύο πολιτικές δυνάμεις του Παλαιστινιακού κράτους, της Χαμάς.

«Εκατοντάδες Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν καθημερινά αγώνα για να παραμείνουν Έλληνες»

Εικόνα
13-7-2014 «χρονικά περιθώρια για άλλη καθυστέρηση δεν υπάρχουν»
Μόνο αν ενωθούμε μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στη Θράκη
Του Πομάκου Δημοσιογράφου Σ. Καραχότζα

"Πόλεμο" στο Ισραήλ κήρυξε ο Ερντογάν! - «Καμία τυραννία δεν είναι αιώνια!» - Αποκάλεσε Χίτλερ ισραηλινή πολιτικό!

Εικόνα
15-7-2014
Ο Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε το Ισραήλ κράτος - τρομοκράτη - «Σκοτώνετε αμάχους περιφρονώντας το διεθνές δίκαιο και κανείς δεν σας λέει να σταματήσετε», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός
- Οργισμένος και με βουλευτίνα που ζήτησε να δολοφονούνται και οι μητέρες των παλαιστινίων βομβιστών-καμικάζι
- Ξανάρχισαν οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ - 184 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - πολλοί από αυτούς άμαχοι
- Στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσαν είναι οι σχέσεις πλεον της Τουρκίας με το Ισραήλ, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ερντογάν να κατηγορεί το Ισραήλ ότι δρα ως τρομοκράτης και να παρομοιάζει με τον Χίτλερ μια ισραηλινή πολιτικό, βουλευτίνα της Κνεσέτ.

«Τώρα δεν είναι η ώρα για ουδετερότητα. Δεν φεύγω από εδώ μέχρι να νικήσουμε!»

Εικόνα
Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 
«Μας καίνε το στάρι και χτυπούν αμάχους. Τα δυτικά ΜΜΕ σωπαίνουν. Κρίμα για την Ευρώπη». «Με λένε Θανάση, οι φίλοι με φωνάζουν Φάνια, κατάγομαι από την Κριμαία, είμαι Ρωμιός της Αζοφικής και γεννήθηκα στο Ραζντόλνιε, έξω από το Ντονιέτσκ. Έζησα είκοσι χρόνια στην Ελλάδα κι άφησα πίσω μου τη γυναίκα μου την Ελένη, το γιο μου τον Πέτρο και την κόρη μου την Αφροδίτη. Είμαι 49 ετών, ορίστε η ταυτότητά μου. Δεν πρόκειται να γυρίσω στην Ελλάδα μέχρι να νικήσουμε. Σας περιμένω όλους εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη. Οι δικοί μου διαμαρτυρήθηκαν, γκρίνιαξαν, αλλά ήξεραν ότι δεν μπορώ να αλλάξω την απόφασή μου».

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εικόνα
Ιουλίου 15, 2014 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Η καινούργια και πολύ αιματηρή κρίση της Λωρίδας της Γάζας έχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο. Το βέβαιο είναι ότι δεν αφόρα μόνο την εκδίκηση, όπως αναφέρεται, του Ισραήλ στην δολοφονία των τριών Ισραηλινών νέων που βρέθηκαν νεκροί και όπως υποστηρίχτηκε δολοφονήθηκαν από τους Παλαιστίνιους της Χαμάς, καθώς και τα αντίποινα στις εκτοξεύσεις ρουκετών από την περιοχή της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ.

Θα σηκώσει το γάντι η Ρωσία;

Εικόνα
14 Ιουλ 2014
Το "άδειασμα" των ρωσόφωνων περιοχών από τους Ουκρανούς, η δυσχερής θέση του Πούτιν, ο εμπνευστής της ρωσικής εδραίωσης στην Ευρασία Αλεξάντερ Ντούγκιν και οι φιλελεύθεροι ιέρακες της Μόσχας


Είναι γεγονός, ότι μετά το θετικό για τη Ρωσία αποτέλεσμα της προσχώρησης της Κριμαίας στην ρωσική επικράτεια, η κατάσταση έχει περιπλεχθεί, με τον πρόεδρο κ. Β. Πούτιν να βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Και τούτο διότι, υπάρχουν δύο καταστάσεις, στις οποίες η Ρωσία δεν έδειξε την ίδια με προηγουμένως αποφασιστικότητα.

Η Ρωσία εξετάζει αντίποινα με «πλήγματα ακριβείας» στην Ουκρανία

Εικόνα
14-7-2014
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο «στοχευμένων πληγμάτων» επί του ουκρανικού εδάφους μετά την πτώση οβίδας σε ρωσικό χωριό της ρωσο-ουκρανικής μεθορίου, που είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant που επικαλείται πηγή του Κρεμλίνου.

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ από τα κόκκινα δάνεια-Κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και οι τράπεζες

Εικόνα
Δεν τους έπιασε ξαφνικά ο... πόνος για τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μεγάλες, που είναι πνιγμένες μέχρι τον λαιμό από τα δάνεια που έχουν πάρει.
Από τις τράπεζες κρέμεται σχεδόν ΟΛΗ η Αγορά, από τη στιγμή που από αυτές περιμένει κάποιες ανάσες για να μην καταρρεύσει οριστικά. Και στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός, που με πολύ μεγάλη καθυστέρηση τον ενεργοποίησε ο πρωθυπουργός.

Η ΔΥΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ

Εικόνα
13-7-2014
Το ενεργειακό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το πρόβλημα που κυριαρχεί στην γεωπολιτική σκηνή της Ευρώπης και Μ.Ανατολής. Η σθεναρή και ιδιοφυής αντίδραση του Πούτιν στην Κριμαϊκή κρίση, απότοκος της Ουκρανικής, αποτέλεσε παράγοντα εκτός των σχεδίων της Δύσης και Γερμανίας. Η ρήξη των σχέσεων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας έφερε και και πάλι στο προσκήνιο τον εφιάλτη του κλεισίματος της στρόφιγγας των Ρωσικών αγωγών που διατρέχουν την Ουκρανία, ενδεχόμενο που θα στερήσει από την Ευρώπη το 40 % της παροχής του φυσικού αερίου.
Ο χειμώνας έρχεται , σε δύο μήνες η βόρεια Ευρώπη θα χρειασθεί όλο και πιο επιτακτικά το φυσικό αέριο και σε περίπτωση που η Ρωσία εφαρμόσει τα λεχθέντα σχετικά με την διακοπή παροχής του λόγω χρεών της Ουκρανίας τότε η Ευρώπη θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ παγώματος των πολιτών της και συνέχισης της βιομηχανικής παραγωγής της .

Το φακελάκι και ο φαταουλισμός

Εικόνα
12 Ιουλ. 20

Έχω γράψει κάνα δυο φορές για τους γιατρούς και τα φακελάκια. Αλλά με αφορμή τον καρδιοχειρουγό που έπιασαν στον Ευαγγελισμό θα πω πάλι δυο κουβέντες. Μάστιγα, παρακμή, ξεφτίλα το φακελάκι. Όχι τόσο για τον χρηματισμό. Κι αυτό ξεφτίλα, αλλά καταπίνεται.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ

Εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ
Η «ΑΠΕΙΛΗ» ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Η Λωρίδα της Γάζας βυθίζεται στο αίμα και η Δύση κάνει πως δεν βλέπει Γράφει ο Παναγιώτης Βελισσάρης – Λυμπερίδης
Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια η πολεμική μηχανή του Ισραήλ κινητοποιήθηκε: Η Λωρίδα της Γάζας «σφυροκοπείται» στην κυριολεξία από αέρος και θαλάσσης και ένα νέο κεφάλαιο γράφεται με αίμα στις ταραχώδεις σχέσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και παλαιστινίων. Τίτλος του; «Προστατευτική Αιχμή».
Ταυτόχρονα, έχει δοθεί εξουσιοδότηση στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις για την επιστράτευση μέχρι 30.000 εφέδρων και ήδη έχουν αναφερθεί κινήσεις στρατευμάτων προς τη μεθόριο, απόρροια των πιέσεων των σκληροπυρηνικών στοιχείων της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και των κομμάτων που τον στηρίζουν.
Πώς όμως φτάσαμε στη νέα στρατιωτική εμπλοκή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας;
Λίγο παραπάνω από έναν μήνα πριν, μία άλλη είδηση – ευχάριστη για πολλούς- έκανε τον γύρο της Μέσης Ανατολής.