Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2014

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-

Εικόνα
11 ΜΑΙΟΥ 2013ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΒΟΜΒΑ: Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΤΙ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟ SPECIAL REPORTΤΩΝ ΗΠΑ
-Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού
-Κυβέρνηση προσωπικοτήτων μακριά από κόμματα
-Έξοδος της Ελλάδας από την κρίση σε σύντομο διάστημα
-Εξομάλυνση των διεθνών σχέσεων της χώρας
-Προσπάθεια απαγκίστρωσης από ξένους παράγοντες
-Στην Ελλάδα κορυφαία στελέχη της CIA και διπλωμάτες της Ουάσινγκτον
Από την καλύτερα φυλασσόμενη αμερικανική πρεσβεία στον πλανήτη, αυτή της Αθήνας, τα IHTReports, οι διαβαθμισμένες αναφορές- εκθέσεις των αξιωματούχων της CIAκαι των διπλωματών των ΗΠΑ που εδρεύουν εδώ προς το StateDepartment, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Για τους γνώστες, είναι το «συνηθισμένο ραπόρτο». Τα πράγματα, εσχάτως, όμως έχουν αλλάξει άρδην.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ - Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ‏

Εικόνα
Η πρόταση της Bundesbank πριν λίγες ημέρες οφείλει να μας ανησυχήσει πάρα πολύ. Ο επίσημος εκφραστής της γερμανικής οικονομικής πολιτικής δε μιλά από μόνος του. Η Γερμανία είναι ένα σοβαρό κράτος, με αρχή, μέση και τέλος. Με στόχους και στρατηγική για να τους πετύχει. Ότι
δηλαδή δεν είμαστε εμείς.

του Στρατή Μαζίδη

Η Bundesbank λοιπόν προτείνει σε μελλοντικές περιπτώσεις διάσωσης - που λέει ο λόγος - κρατών να συνεισφέρουν πρώτα οι πολίτες. Μάλιστα η πρόταση που διατυπώθηκε, κάνει το κούρεμα καταθέσεων να μοιάζει με χάδι.

, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΣΤΗ ''ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ" ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΙΝΑΡΤΖΗ ΤΟΥ 1774 ..!!!

Εικόνα
«Το χάος που επικρατεί στην Ουκρανία, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της χερσονήσου της Κριμαίας, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, στην Ουκρανία», γράφει το δημοσίευμα του Dunay Bulteni και συνεχίζει:

Η χερσόνησος, που είναι πατρίδα των Τατάρων της Κριμαίας, ήταν ένα καυτό αμφισβητούμενο ζήτημα μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των τουρκο-ρωσικών πολέμων των 18ου και του 19ουαιώνων.

Υπάρχουν, ήδη, ορισμένοι αναλυτές- συνεχίζει το δημοσίευμα- που λένε ότι στην περίπτωση διάλυσης της Ουκρανίας, η Κριμαία θα παραχωρούνταν στη Ρωσία.

Ουκρανία: Ο στρατός καλεί τον Γιανουκόβιτς να λάβει επειγόντως μέτρα

Εικόνα
Έκκληση στον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να λάβει "επειγόντως" μέτρα για τη "σταθεροποίηση" της κατάστασης στην Ουκρανία, απηύθυνε ο στρατός της χώρας με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου 'Αμυνας.
"Οι στρατιωτικοί και οι (άλλοι) εργαζόμενοι του υπουργείου καλούν τον ανώτατο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων (δηλαδή τον αρχηγό του κράτους) να λάβει επειγόντως μέτρα στο πλαίσιο της σημερινής νομοθεσίας, για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κουτσούμπας:<< Η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί σε πόλεμο>> Τι γνωρίζει ;Σε συνέντευξη του από τον Απρίλιο του 2013 είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που μιλάει ανοιχτά για τον κίνδυνο πολέμου.

Εικόνα
<<<Οι κίνδυνοι εμπλοκής της Ελλάδας σε πολέμους είναι υπαρκτοί. Μας ανησυχεί για παράδειγμα, η στάση της κυβέρνησης, στο θέμα της ΑΟΖ, η ένταση των ανταγωνισμών της ελληνικής άρχουσας τάξης με την αστική τάξη της Τουρκίας, της Αλβανίας, άλλων χωρών σε όλη την περιοχή, για να μην αναφέρω χρονίζοντα προβλήματα που κάνουν την περιοχή μας πυριτιδαποθήκη με απρόβλεπτες συνέπειες.>>>
28.04.2013


Το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα παρουσιάζει ο νέος Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Rel News”, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι έχει εκλείψει ακόμη ο κίνδυνος της χρεοκοπίας για την Ελλάδα, ενώ προβλέπει νέο “κούρεμα” του χρέους.
Αναλυτικά, το κείμενο της συνέντευξης του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:
Πόσο πιθανή θεωρείτε μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας;

Η Ελληνική φαβέλα και η Χρυσή Αυγή .Στον Ασπρόπυργο της βίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης-

Εικόνα
3 Αυγ. 2013 Ενα οδοιπορικό στην «Αγρια Δύση» της Αττικής. Εκεί όπου Ελληνες, Πόντιοι και Τσιγγάνοι, εκτός από την πείνα και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έχουν να αντιμετωπίσουν και την εγκληματική δραστηριότητα των συμμοριών
Η φτώχεια φέρνει αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία προκαλεί φόβο. Σε μια περιοχή με έντονη μετανάστευση ο φόβος μετατρέπεται σε ξενοφοβία και ρατσισμό. Το πιο πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση του φασισμού και της Χρυσής Αυγής
Του Γιάννη Μπασκάκη
«Αν σηκώσεις την πέτρα του Ασπροπύργου θα βρεις πολλούς σκορπιούς», μας λέει η καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, Ευγενία Βραδή. Η «Εφ.Συν.» αποφάσισε να σηκώσει αυτήν την πέτρα. Περάσαμε τρεις μέρες στον μεγάλο αυτόν δήμο της Δυτικής Αττικής. Καταγράψαμε εικόνες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης, αλλά και την εγκληματική δραστηριότητα συμμοριών, σε ένα τοπίο που θυμίζει Αγρια Δύση και αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Σας παρουσιάζουμε τα ευρήματα της έρευνας.

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

Εικόνα
7-6-2013 του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗ Αντιλαμβάνομαι ότι και μόνον το όνομα ή το έμβλημα είναι αρκετά για να προκαλέσουν ρίγη απέχθειας σε πολλούς φίλους αναγνώστες. Όμως, το άρθρο δεν έχει κομματική ή/και ιδεολογική χροιά. Η δράση της Χωροφυλακής ως μέρους του μηχανισμού πολιτικής καταπιέσεως και ελέγχου της παλαιάς δεξιάς ανήκει στο παρελθόν, ανεπιστρεπτί! Η συνένωση των σωμάτων ασφαλείας ήταν μια εύλογη πολιτική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου για να επέλθει λήθη και να αλλάξει ο κομματικός τους χαρακτήρας. Αυτό επιτεύχθηκε, έστω και αν οι μηχανισμοί του κόμματος αντικαταστάθηκαν από συνδικαλιστικούς μηχανισμούς και διάφορες ομάδες συμφερόντων, οπωσδήποτε με κόστος στην αποτελεσματική επιβολή του νόμου. Όμως, το σημαντικό δεν είναι τι έγινε, το παρελθόν δεν αλλάζει. Το σημαντικό είναι ότι πλέον, οι συνθήκες δεν έχουν καμμία σχέση με αυτές του 1983. Πλέον, το εγχώριο έγκλημα οργανώθηκε και έγινε εντελώς αδίστακτο, συνδεόμενο με την -μεγ…

ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ AΠΟ NEW YORK TIMES -ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

Εικόνα
New York Times: Ο Ερντογάν ακολουθεί "καταστροφική πορεία"
Ο Ταγίπ Ερντογάν ακολουθεί «καταστροφική πορεία» υποστηρίζει με κύριο άρθρο της η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", καλώντας παράλληλα τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να στείλει «ισχυρό μήνυμα» στον Τούρκο πρωθυπουργό.
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας είναι ιδιαίτερα επικριτικό για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι «αυτός, που άλλοτε χαιρετίσθηκε ως ο ηγέτης μιας μουσουλμανικής δημοκρατίας-πρότυπο, έχει δημιουργήσει μια πολιτική καταστροφή, μεταμορφώνοντας την Τουρκία σ΄ ένα αυταρχικό καθεστώς που δημιουργεί κινδύνους όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ».

Εκατομμύρια Τούρκοι θα πλημμυρίσουν την Ελλάδα με την κατάργηση της βίζας .

Εικόνα
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η προσεχής απελευθέρωση της διακίνησης των Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η κατάργηση στης βίζας, θα σηματοδοτήσει την «ιστορική έφοδο» εκατομμυρίων Τούρκων στην ελληνική επικράτεια καθώς το ογκώδες πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό που συσσωρεύεται στην δυτική Τουρκία, σύμφωνα με τα τελευταία άκρως ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία, αναζητά απεγνωσμένα ζωτικό χώρο.
Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα τουρκικά στατιστικά στοιχεία οι περιοχές των ακτών του τουρκικού Αιγαίου παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια εκρηκτική πληθυσμιακή αύξηση η οποία ήδη έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τα εκατομμύρια Τούρκων δίπλα στα ελληνικά νησιά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 23 ΕΚ. ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.

Εικόνα
Του ΖΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ*
Το γεγονός ότι η Γερμανία διαθέτει την πλέον ισχυρή πραγματική οικονομία μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σημαίνει και ισοκατανομή του κοινωνικού πλούτου. Η εικόνα  που παρουσιάζουν τα ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με την οικονομική κατάσταση του γερμανικού λαού κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εγκαινίασε η προηγούμενη κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων υπό τον καγκελάριο κ. Γκέρχαρντ Σρύντερ και την οποία συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών υπό την καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ στο όνομα της ανάπτυξης, απέφερε τεράστια κέρδη στο κεφάλαιο, χωρίς ωστόσο να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης της πλειονότητας του γερμανικού λαού.

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΧΤΙΖΕΙ ΠΑΛΑΤΙ- ΚΑΤAΦΥΓΙΟ . Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ -ΝΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ - ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εικόνα
Νίκος Χειλαδάκης, «Σιδερόφρακτα» ανάκτορα κτίζει ο Ερντογάν έν όψει εκρηκτικών εξελίξεων «ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΑ» ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΚΤΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος Προβλέποντας ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ ο εξωτερικός περίγυρος φλέγεται κυριολεκτικά, ο άλλοτε παντοδύναμος Τούρκος πρωθυπουργός,Ταϊπ Ερντογάν, φαίνεται πως έχει καταλειφθεί από πολλαπλά σύνδρομα φοβίας ακόμα και για την ίδια την ζωή του. Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με τις εντολές του ένα μεγαλοπρεπές και «σιδερόφρακτο» ανάκτορο αναγείρεται έξω από την Άγκυρα για να χρησιμοποιηθεί σαν ασφαλές καταφύγιο και συνάμα πολυδύναμο στρατηγείο για τις μελλοντικές κρίσεις που αναμένονται στην Τουρκία.

Λαθρομετανάστευση: Η κότα με τα χρυσά αυγά (κονδύλια ΕΕ) για τις ΜΚΟ της "ανθρωπιάς". Και ο Έλληνας; Ας ψοφήσει.

Εικόνα
Φάκελλος λαθρομετανάστευση


Oι Λαθρομετανάστες καλά κρατούν όσο το κράτος τους κανακεύει καί δεν τους κανακεύει τυχαία...οι ΜΚΟ που ασχολούνται με το ζήτημα θησαυρίζουν κυριολεκτικά απομυζώντας κοινοτικά κονδύλια.

Δέν είναι τυχαίο λοιπόν ότι συμβαίνει.Η ΜΚΟ που τους τροφοδοτεί με είδη πρώτης ανάγκης (οδοντόκρεμες-οδοντόβουρτσες,χαρτί υγείας κλπ) πριμοδοτείται με το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Καλά ακούσατε,το κομμάτι της πίτας καθώς αντιλαμβάνεστε είναι τεράστιο και δεν σκοπεύουν να το αφήσουν να πάει χαμένο.

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Δεν είναι ΟΥΤΟΠΙΑ…

Εικόνα
Το ελληνικό καθεστώς (η αποικία του 4ου Ράιχ) διανύει μια παρατεταμένη περίοδο αποσυνθετικής κατάρρευσης και επιθανάτιων σπασμών, ιδιαίτερα το κυβερνητικό του οικοδόμημα:Αυτό είναι ορατό πλέον και δια γυμνού οφθαλμού.
Αυτό, όμως, το δωσίλογο και καταρρέον καθεστώς έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Τη δραματική απουσία του επαναστατικού παράγοντα (αγωνιστικό λαϊκό κίνημα και Αριστερή πολιτική ηγεσία).

Αυτή η δραματική έλλειψη αγωνιστικού πολιτικού κινήματος (Αριστεράς) παρέχει στις σάπιες δυνάμεις του καθεστώτος (εδώ μέσα είναι και αυτές της ενσωματωμένης «αριστεράς») κάποια σχετικά περιθώρια πολιτικών παιχνιδιών για την αναπαλαίωσή τους.

Τα επιτελεία της καθεστωτικής κακουργίας γνωρίζουν καλά τον ιστορικό νόμο: Ένα καθεστώς μπορεί να αποσυντίθεται και να καταρρέει, αλλά δεν ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ από μόνο του και μάλιστα μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Η Ουκρανία στα άκρα

Εικόνα
27 Ιανουαρίου 2014Ίγκορ Ρόζιν, ειδικά για την RBTH Οι διαμαρτυρίες στην Ουκρανία λαμβάνουν ολοένα περισσότερο ακραία έκφραση. Τον έλεγχο πλέον έχουν πάρει εξτρεμιστικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίζονται από ακροδεξιές, και νεοναζιστικές τάσεις. Εκτιμάται ότι η «φιλελεύθερη», «φιλοδυτική» αντιπολίτευση δεν ελέγχει τις διαδηλώσεις.


Πηγή: Reuters

Θέλουν την Ελλάδα “Ενιαία Οικονομική Ζώνη” με μισθούς μπανανίας-ΜΙΣΘΟΙ 300 ΕΥΡΩ -ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ -ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ '''ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ'' (ΕΟΖ) -ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΟΖ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ

Εικόνα
Τί είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, ποιός τις επινόησε και γιατί;

Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, εν συντομία Ε.Ο.Ζ., είναι μια μοντέρνα εκδοχή των παλιών αποικιών. Είναι κράτος εν κράτη. Δηλαδή μέρος της εδαφικής επικράτειας ενός κράτους εκχωρείται σε ιδιώτες επενδυτές με:
ειδικό εργασιακό καθεστώςειδικό φορολογικό καθεστώςκαι ειδικό διοικητικό καθεστώςπροκειμένου να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες έχουμε

Bundesbank: Προτείνει κεφαλικό φόρο στις χώρες που απειλούνται με χρεοκοπία!

Εικόνα
Οι χώρες που απειλούνται με χρεοκοπία θα πρέπει να αντλούν έσοδα από την επιβολή ενός εφάπαξ φόρου κεφαλαίου στον ιδιωτικό πλούτο των πολιτών τους, πριν να ζητήσουν βοήθειας από άλλες χώρες, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) στη μηνιαία έκθεσή της. «(Ένας φόρος κεφαλαίου) εναρμονίζεται με την αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις των χωρών τους πριν ζητηθεί η αλληλεγγύη άλλων χωρών», αναφέρεται στο μηνιαίο δελτίο της κεντρικής τράπεζας.

Αμηχανία στο Davos για τις γεωπολιτικές εξελίξεις-ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ -ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ

Του Κώστα Ράπτη

Για τη σύναξη των ισχυρών στο Νταβός, η εξαγγελθείσα “στροφή” (pivot) του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μοιάζει σαν να έχει ήδη συντελεστεί. Όμως σε αντίθεση με την αισιοδοξία που επικρατούσε μεταξύ των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σχετικά με την οικονομία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις εμπνέουν πολύ περισσότερη αμηχανία.

Εφιάλτης στα σύνορα με την Αλβανία

Εικόνα
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣΤο μικρό καφενείο στο ακριτικό χωριό Κτίσματα Ιωαννίνων, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ήταν γεμάτο, όταν μπήκε ένας άγνωστος. Οι θαμώνες, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση και παρότι απορροφημένοι, κάποιοι είπαν στον καφετζή να φέρει ένα ποτήρι τσίπουρο στον επισκέπτη . Εκείνος, αντί για «ευχαριστώ» έβγαλε από τον ντορβά του μια χειροβομβίδα, την ακούμπησε πάνω σ’ ένα τραπέζι και άρχισε να κραυγάζει: «Βγάλτε όλοι τα λεφτά και τα κινητά σας…». Οι πάντες θεώρησαν ότι επρόκειτο περί φάρσας και ο ιδιοκτήτης του καφενείου του ζήτησε να «πάρει δρόμο» και να τους αφήσει ήσυχους. Οταν εκείνος συνέχισε να ουρλιάζει τον πήραν στο κυνηγητό και τον έδιωξαν από το καφενείο. Κατά την καταδίωξη ο άγνωστος απασφάλισε και εκτόξευσε εναντίον τους τη χειροβομβίδα, πλην όμως για καλή τους τύχη δεν εξερράγη.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Εικόνα
8/6/2013 Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα: Ποιοί κρύβονται από πίσω και τι επιδιώκουν; - Έρχονται δασκαλεμένοι από Βόρεια Αφρική και Ασία
- Κρατούν στο χέρι ζελατίνα με φωτοτυπία οδηγίας της ΕΕ με τα... δικαιώματά τους - Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ; - Η Ελλάδα ως έδαφος επέκτασης των ισλαμιστών
- Η Αλ Κάιντα είναι ήδη στην Ελλάδα, που θεωρείται χώρα απίστων και άρα στόχος για τους "λαθρομετανάστες" Τζιχανιστές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να είναι πια ο «χωροφύλακας του πλανήτη

Εικόνα
Δεν είναι δύσκολο να ανακαλυφθούν οι λόγοι γι' αυτή τη στροφή της Αμερικής προς τον εαυτό της, γράφει ο Ράχμαν. Ο ένας είναι η οικονομική κρίση. Ο άλλος είναι τα τραύματα από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Δεν πρέπει να υποτιμάται όμως και η επανάσταση των σχιστολιθικών πετρωμάτων, που γέννησε την ελπίδα της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Αμερικής.
Το επίσημο θέμα του φετινού Φόρουμ του Νταβός είναι – όπως θα ανέμενε κανείς – αόριστο: «Αναμορφώνοντας τον κόσμο». Το ανεπίσημο σύνθημα όμως, γράφει ο Γκίντεον Ράχμαν στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, είναι «η Αμερική επέστρεψε». Οι εκτιμήσεις ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει φέτος ρυθμό ανάπτυξης ίσο με 3% φέρνουν την Αμερική σε πλεονεκτική θέση για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Η ανάκαμψη όμως της αμερικανικής οικονομίας δεν πρέπει να συγχέεται με την επιστροφή της στο πολιτικό προσκήνιο. Αντίθετα, η αργή υποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον ρόλο του χωροφύλακα του πλανήτη είναι εμφανής.

Αποκλειστικό: Κατάσταση εκτός Ελέγχου-Αναμένεται ανάφλεξη! Η Ρωσία έχει ρίξει το γάντι στην Τουρκία σχετικά με την εκπαίδευση Τετσένων ανταρτών στο έδαφος της.

Εικόνα
.
Πλησιάζει η ώρα της ανάφλεξης. Τα μέτωπα και οι αντιπαραθέσεις είναι πολλές. Η Ρωσία έχει ρίξει το γάντι στην Τουρκία σχετικά με την εκπαίδευση Τετσένων ανταρτών στο έδαφος της.Το Ισραήλ απειλεί με πόλεμο τον Λίβανο, το Ιράν προκαλεί βγάζοντας δύο πλοία του στην Μεσόγειο, οι κούρδοι του βορείου Ιράκ αξιώνουν Εδάφη της Τουρκίας και έξοδο στην Θάλασσα.Οι Τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν την δική τους ΑΟΖ,σε συνεργασία με την Τουρκία, ύποπτες κινήσεις του Βουλγαρικού Στρατού παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ενώ Ηφαίστειο που βράζει είναι πλέον τα Σκόπια με τις συγκρούσεις να μένονται μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανοφώνων. Από αξιόπιστες πηγές η ομάδα του Blog Amynias ενημερώθηκε ότι λήγει ένα πολύ σοβαρό τελεσίγραφο. Το τελεσίγραφο που αφορά το αίτημα της Ρωσίας διαμέσου του Πούτιν προς την Τουρκία. «Παραδώστε μας τους Τετσένους αντάρτες που εκπαιδεύεται στα Εδάφη σας».

«Επιδημία» αποσχιστικών κινημάτων εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Εικόνα
Η ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες έγινε ένα είδος πολεμικής σημαίας για την ΕΕ. Ωστόσο, όσο περισσότερες χώρες απορροφά η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο περισσότερες γίνονται οι περιοχές στην επικράτειά της, που καλλιεργούν το όνειρο της ανεξαρτησίας
© Κολάζ: «Η Φωνή της Ρωσίας» Η Σκωτία και η Καταλονία προγραμμάτισαν δημοψηφίσματα για ανεξαρτησία. Οι αποσχιστικές διαθέσεις ενισχύθηκαν σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η ενότητα της Ευρώπης – αντικείμενο υπερηφάνειας των Βρυξελλών – φαίνεται ότι ραγίζει. Ποιον συμφέρουν οι αποσχιστικές τάσεις; Η ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου του 2014. Τη δήλωση της κυριαρχίας το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε στις αρχές του περασμένου έτους. Ωστόσο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αμέσως αναγνώρισε το έγγραφο ως παράνομο. Και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος οι ισπανικές αρχές επίσης έχουν απαγορεύσει. Αλλά στην «αντάρτικη» επαρχία εί…

ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ- Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! Η μεγάλη αδυναμία εναλλακτικής λύσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η αντίθεσή του σε θεμελιώδεις έννοιες της ηθικής, της θρησκευτικής και ιστορικής παράδοσης της Ελλάδας, έθεταν μέχρι τώρα - και παρά τις καταιγίδες μέτρων και φόρων και τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ - σημαντικό περιορισμό στα δημοσκοπικά ποσοστά του Τσίπρα, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν απογειωθεί!
   Αντίθετα όμως κυμαίνονται στα ίδια σχεδόν ποσοστά με το Κυβερνών Κόμμα, κάτι που δείχνει πλήρη αποτυχία της πολιτικής γραμμής του. Ακόμη και εάν επιτευχθεί διαφορά ολίγων μονάδων, δεν πετυχαίνεται σε καμία περίπτωση αυτοδυναμία.    Επίσης, όποιο και εάν είναι το χαλαρό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, δεν δίνει Κυβέρνηση. Αφορά την Ευρωβουλή και μόνο.

Η μάχη για την Ουκρανία

Εικόνα
01.12.2013Του Μιχάλη Τρίκκα
Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι η προσάρτησή της στο δυτικό μπλοκ -παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις της Μέρκελ για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου- θα αποδυνάμωνε σημαντικά τη Ρωσία Αν όλα εξελίσσονταν σύμφωνα με το σενάριο, η σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους της Λιθουανίας θα έκλεινε με μια νότα αισιοδοξίας που τόσο έχουν ανάγκη το τελευταίο διάστημα Βρυξέλλες και Βερολίνο: παρά τις σημαντικές δυσκολίες, το ευρωπαϊκό εγχείρημα παραμένει ακμαίο και προσελκύει διαρκώς νέους πιστούς, με την "επέκταση προς ανατολάς" να φτάνει πλέον τα ρωσικά σύνορα.

Από το κακό στο χειρότερο οδηγούνται τα πράγματα στην Τουρκία. ..Ax Ταγίπ , επειδή έδειρες μερικούς διαδηλωτές και γυναίκες στην Ταξίμ νομίζεις ότι θα φτιάξεις κράτος .Τσαμπουκά γιόκ τώρα

Εικόνα
Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
Σπάει η περιβόητη οικονομική «φούσκα» στην Τουρκία πυροδοτούμενη από τις πολιτικές εξελίξεις.Η ύφεση και η οικονομική κρίση που ακολουθούν με τη σειρά τους θα προκαλέσουν νέους τριγμούς στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκική λίρα διαμορφώθηκε σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, ανέφερε ότι παρεμβαίνει «ευθέως εξαιτίας νοσηρών κινήσεων στη συναλλαγματική αγορά». Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση της τράπεζας τα τελευταία δύο χρόνια, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ελεύθερη πτώση της λίρας.
Σύμφωνα εξάλλου με το πρακτορείο Bloomberg, η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας μέχρι στιγμής, διαμορφώνεται στα 1,5 δισ. δολάρια. Με άλλα λόγια, η Κεντρική Τράπεζα, ρίχνει συνάλλαγμα στην αγορά για να αντισταθεί στην καθοδική πορεία που ακολουθεί αυτή την περίοδο η τουρκική λίρα.

«ΧΑΡΑ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-

Εικόνα
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, (16/6/2013), είχε τονίσει ότι είναι θαυμαστής και τηλεθεατής του γνωστού και άθλιου τουρκικού σήριαλ, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Όπως υποστήριξε η τουρκική εφημερίδα σε ένα χαρακτηριστικό της άρθρο, ο κ Βενιζέλος αποκάλυψε ένα μεγάλο «μυστικό» του και αυτό είναι ότι στο γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους μετά της 9 η ώρα το βραδύ και ενώ φαίνεται πως έχει τελειώσει όλες τις άλλες πολιτικές του εργασίες, ανοίγει την τηλεόραση για… να παρακολουθήσει το αγαπημένο του σήριαλ, τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης  Άλλο πoυ δεν ήθελαν οι Τούρκοι να έχουν ένα υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας όπως ο… αξιότιμος κ Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως αναφέρει σύσσωμος σχεδόν όλος ο τουρκικός τύπος,

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ «ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ» :” Χρηματοδοτούνται από την Al Qaeda για να συκοφαντούν την Ελλάδα!

Εικόνα
Απο το http://www.eglimatikotita.gr/2014/01/al-qaeda.html
Η Διεθνής Αμνηστία που με κάθε ευκαιρία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα παραδέχτηκε ότι συνεργάζεται με ΜΚΟ που έχει την έδρα της στην Ελβετία, και ιδρύθηκε από τον Καταριανό καθηγητή ιστορίας Abdul Rahman Bin Umair Al Nuaimi και πρόεδρο της Al Karama (το όνομα της ΜΚΟ), ο οποίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από εταιρεία-βιτρίνα της Al Qaeda!
Η χρηματοδότησή της Διεθνούς Αμνηστείας από την Al Karama φτάνει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα, όπως αποκαλύπτει σε έκθεσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Παραιτήθηκαν 47 πιλότοι Τούρκικων μαχητικών σε 24 ήμέρες

Εικόνα
Πανικόβλητος ο Υπουργός Αμύνης της Τουρκίας σε αναφορά τους προς το Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας αναφέρει την τρομακτική αφαίμαξη της Τουρκικής Πολεmικής Αεροπορίας » Ισμέτ Γιλμάζ : Μέσα σε 24 μέρες παραιτήθηκαν 47 πιλότοι ….

ΠΩΣ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛHΠΤΕΣ---Η... εκκρεμοδικία σώζει τους δανειολήπτες

Εικόνα
ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ»
Εάν το δάνειο δεν εξυπηρετηθεί π.χ. για 6 χρόνια, η τράπεζα θα το εγγράψει οριστικά στις επισφάλειες και απλά θα αναμένει κάποια στιγμή στο μέλλον την εκδίκαση

Του Δημήτρη Διαμαντίδη Στρεβλώσεις και αδιέξοδα σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα δημιουργεί πλέον η εφαρμογή του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς η εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων, που αφορούν αιτήσεις, οι οποίες κατατίθενται τώρα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, προσδιορίζεται χρονικά για τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2019. Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια των πολλών χιλιάδων αιτήσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκπεραιωθούν με τις υφιστάμενες δομές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

ΕΥΝΟΪΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Σ.Τ.Ε. ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΟΥΣ Ή ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΟΛΠΑ;Ακόμη μπορεί να μην χρειαστούν χρήματα και η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση του Σ.Τ.Ε. και να μείνουν οι ένστολοι με τη χαρά.

Εικόνα
Του Ντίνου ΜπάνουΑντισυνταγματικές, έκρινε τις περικοπές των αποδοχών στους ένστολους όλων των Σωμάτων, ηΟλομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο!!   Έτσι, μετά τους δικαστικούς, δικαιώθηκαν και οι ένστολοι για τις μειώσεις των αποδοχών τους που έγιναν στο πλαίσιο του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012). (Είθισται τα εκάστοτε τυρρανικά, καταπιεστικά, ή δικτατορικά καθεστώτα, πάντα να ικανοποιούν μισθολογικά  τους δύο αυτούς κλάδους, καθότι σε αυτούς σχεδόν, στηρίζουν την ύπαρξή τους…)...
 Όπως αναφέρεται και στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών και σχεδόν ομόφωνα, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ένστολων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών κ.λ.π.), εν ενεργεία και μη, αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα, με αποτέλεσμα, οι σύμβουλοι της Επικρατείας να προχωρήσουν στην ακύρωση της σχετικής απόφασης της Πολιτείας, λόγω αντισυνταγματικότητας!!!

Δημήτρης Καζάκης. Ποιος θα πληρώσει τα θαλασσοδάνεια; Εμείς.

Εικόνα
Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Μπορεί να συνεχίσει έτσι; Ναι. Όσο τους παίρνει θα συνεχίζουν το ίδιο βιολί μέχρι να πεθάνει ο λαός και η χώρα. Μέχρις ότου δεν θα έχει απομείνει τίποτε, λίθος επί λίθου. Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση μετά τα τεστ αντοχής που αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα αυτό το μήνα, είπε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, στη Βουλή. «Κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθούν και άλλα κεφάλαια για τις τράπεζες», δήλωσε ο Γιώργος Προβόπουλος στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως αναφέρει το Reuters (16/1). Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι τα 8 δις ευρώ περίπου που έχουν απομείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), επαρκούν για να καλυφθούν οι όποιες επιπλέον ανάγκες.

Οι τσιφλικάδες φαρμακοποιοί…Κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, τους βολεύει να ζουν στο παρελθόν και ο κόσμος να πληρώνει ακριβά το τσιφλίκι τους.

Εικόνα
Μέτωπα παντού καλείται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός, αλλά είναι αν μη τι άλλο ανόητο να πρέπει να αντιμετωπίζει και τις υπουργικές έριδες. Δε φτάνει η κόντρα Αθανασίου – Δένδια για την τρομοκρατία τώρα έχουμε και διαμάχες δύο υπουργών με τον Κ. Χατζηδάκη.

Την αρχή έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δεν θέλει την απελευθέρωση της πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ. Ο λόγος φυσικά είναι ότι αντιδρούν οι φαρμακοποιοί που θα χάσουν τα πελατάκια τους και θα πάνε σε άλλους χώρους πώλησης, είτε είναι σούπερ μάρκετ είτε περίπτερα.


Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης είπε «το ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακο δεν είναι καραμέλες, μπορεί να το πάρεις να φέρεται ωραίο το κουτί και να έχει παρενέργειες μαζί με άλλα φάρμακα».

Η λύση (;) του Κουρδικού και η διάλυση της Τουρκίας-"Η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού μετατρέπεται σε διαδικασία διάλυσης της Τουρκίας".

Εικόνα
Σάββας Καλεντερίδης Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ερντογάν - Γκιουλέν συνεχίζεται και, κατά τα φαινόμενα, θα ενταθεί εν όψει των δημοτικών εκλογών της 29ης Μαρτίου, ο Γκιουλτεκίν Αβτζί, αρθρογράφος της εφημερίδας «Bugόn» και π. εισαγγελέας, για να αντικρούσει την πολεμική που δέχεται το κίνημα Χιζμέτ περί παράλληλου κράτους, έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία να ανθολογήσουμε.

«Ενώ συνεχίζονται τα ασύστολα ψεύδη για "παράλληλο κράτος στη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία" εμείς θα κάνουμε μια αναφορά στο πραγματικό παράλληλο κράτος της Ενωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), το οποίο ήδη λειτουργεί κανονικά.

Ο Ιδρίς Ναΐμ Σαχίν* στη δήλωση παραίτησής του έγραφε: "Η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού μετατρέπεται σε διαδικασία διάλυσης της Τουρκίας".
Η νομιμότητα έχει σκόπιμα μπει στο ψυγείο και το ΡΚΚ αφέθηκε να δρα ελεύθερο.

Τα νέα από την Περιοχή** είναι πολύ ανησυχητικά:

ΣΥΝΕΧΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Εικόνα
Παραλίγο αυτόχειρες, δυο αξιωματικοί του Στρατού. Ένας νέος ανθυπολοχαγός ήπιε απορρυπαντικό κι ένας στρατιωτικός γιατρός έπεσε στη θάλασσα Δυο απόπειρες αυτοκτονίας!
Δυο αξιωματικοί του Στρατού στη Λέσβο, με διαφορά λίγες μέρες ο ένας από τον άλλον, προσπάθησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Κι αν το να προβαίνει σε τέτοιες απονενοημένες ενέργειες ένας έφεδρος στρατιώτης ή έστω ένας επαγγελματίας οπλίτης, όπως έγινε πριν έναν περίπου μήνα στο Μανταμάδο, μπορεί να το κατανοήσει κανείς, απόπειρες αυτοκτονίας από εκπαιδευμένους μόνιμους αξιωματικούς δεν ερμηνεύονται. Δεν μπορεί να ερμηνευθεί πώς ένας ανθυπολοχαγός, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, μπορεί να αποπειράται να αυτοκτονήσει πίνοντας απορρυπαντικά. Ή πώς μπορεί να πέσει να πνιγεί στη θάλασσα ένας νέος

ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ;

Εικόνα
Αναρτήθηκε: 13/10/2013 http://www.enromiosini.gr/arthrografia/%CE
Του Γιάννη Μήτσιου,
 πολιτικού επιστήμονα, διεθνολόγου,
Μάστερ Παν/μιου Northeastern Βοστώνης
Ο Οκτώβρης έμεινε στην ιστορία για την Οκτωβριανή επανάσταση στη Ρωσία το 1917, την άνοδο των Μπολσεβίκων και την κατάργηση της Ρωσικής αυτοκρατορίας που στη θέση της δημιουργήθηκε η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Το πείραμα άντεξε 82 χρόνια και μια νέα παγκόσμια τάξη αναδύθηκε με την μοναδική υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, που για την εικοσαετία 1990-2010, χαρακτηρίστηκε από πολλούς διανοητές και ως η «αμερικανική αυτοκρατορία».Όπως, όμως κάθε αυτοκρατορία έχει την ακμή και την παρακμή της, έτσι και σήμερα η Αμερική είναι προ των πυλών μιας φάσης της ιστορίας της. Ο φετινός Οκτώβρης αποδεικνύεται για τις ΗΠΑ εφιαλτικός τόσο για το εσωτερικό της μέτωπο αλλά και για την παρουσία της στον κόσμο. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία γονάτισε από το σύνδρομο της υπερεξάπλωσης  (overstretching syndrome), το βάρος των οικονομικών απαι…

Δημήτρης Καζάκης Το ψέμα έχει κοντά ποδάριαΕίναι ικανοί για το μεγαλύτερο ψέμα γιατί είναι ικανοί για τα χειρότερα!

Εικόνα
To XΩΝΙ κρατάει ο Δημήτρης Καζάκης  Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια:! Έτσι λέει ένα απόφθεγμα του λαού μας. Αυτό είναι γενικά σωστό. Εκτός κι αν έχεις να κάνεις με τους Σαμαροβενιζέλους, όπου το ψέμα είναι τρόπος ζωής, ορισμός της ύπαρξής τους.
Είναι ικανοί να σου πουν ότι μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα ο ήλιος λάμπει! Αρκεί κάτι τέτοιο να είναι προσοδοφόρο για τους ίδιους και τα αλλότρια συμφέροντα που υπερασπίζονται. Είναι ικανοί για το μεγαλύτερο ψέμα γιατί πολύ απλά είναι ικανοί για τα χειρότερα!

Κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία

Oi 8 λόγοι που η Συρία δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις της Νέας Τάξης

Εικόνα
Από το SyrianFreePress/ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ο RichardWilliamson, ένας Άγγλος καθολικός επίσκοπος*, απευθύνεται στον καθολικό χριστιανικό πληθυσμό παρουσιάζοντας 8 σημεία μέσα από τα οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Συρία δέχεται επίθεση, ποιες είναι οι μαριονέτες και ποιοι τους κινούν σε αυτήν την επίθεση, καθώς και τους λόγους για τους οποίους ο χριστιανικός κόσμος και η διεθνής κοινότητα πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες του συριακού λαού, του νόμιμου προέδρου του και του ηρωικού στρατού του, να αντισταθούν στις δυνάμεις του κακού που θέλουν να συνθλίψουν ένα από τα τελευταία προπύργια που αντιτίθεται στην Σιωνιστική/Αμερικάνικη Νέα Παγκόσμια Τάξη.
SYRIAN SENSE - Του Mons. Richard N. Williamson

Απειλούν οι ακραίοι κοκκινοφρουροί του Τσίπρα- Nύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο κράτος, πογκρόμ διώξεων «φιλομνημονιακών δημοσίων υπαλλήλων» και πραξικόπημα για «την ανατροπή του πυρήνα της ηγεσίας» στη Δικαιοσύνη, στον Στρατό, και στα Σώματα Ασφαλείας προαναγγέλλει σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Εικόνα
Toυ Μανώλη Κοττάκη  από http://www.dimokratianews.gr/content/21867
Nύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο κράτος, πογκρόμ διώξεων «φιλομνημονιακών δημοσίων υπαλλήλων» και πραξικόπημα για «την ανατροπή του πυρήνα της ηγεσίας» στη Δικαιοσύνη, στον Στρατό, και στα Σώματα Ασφαλείας προαναγγέλλει σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής Δημήτρης Μπελαντής

ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό!

Εικόνα
http://spaei.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2064.html#more Ο Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης ενδέχεται να είναι αυτός που θα κόψει την επόμενη πίτα στον Προεδρικό Μέγαρο, εάν αρνηθεί τελικά ο Κώστας Καραμανλής και εφόσον αποκλειστεί για διάφορους λόγους η λύση Κουβέλη!    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, που δέχτηκε να συμμετάσχει ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Πικραμμένου το 2012, παίζει ως "αουτσάιντερ" στις λύσεις-έκπληξη που μπορούν να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα, καθώς θα πρόκειται για κίνηση-βόμβα!

Χ.ΞΗΡΟΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ :Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου “Καραϊσκάκης”: “Όταν γυρίσω θα σας γαμήσω”

Εικόνα
Επιστολή του κατάδικου για την δράση του στην 17Ν και δραπέτη, Χριστόδουλου Ξηρού, δημοσιεύθηκε στο Indymedia. Μαζί με την επιστολή δημοσίευσε και βίντεο, απόσπασμα του οποίου παρατίθεται.

Στην επιστολή αναφέρεται σε περιστατικά της επικαιρότητας, όπως ο θάνατος του νεαρού στο Περιστέρι όταν έπεσε από τρόλεϊ μην έχοντας εισητήριο και οι θάνατοι από μαγκάλια, και χαρακτηρίζει τα ΜΜΕ "δωσίλογους του Δ' Ράιχ". Καταφερόμενος ενάντια στον ίδιο στόχο απειλεί ότι "τώρα θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει". Μάλιστα, ανακοινώνει επιστροφή στην ενεργό δράση λέγοντας ότι ακόμη και αν ξανασυλληφθεί, θα αποδράσει ώστε να "πολεμήσει" ξανά. Έκλεισε την επιστολή του αναφέροντας ότι "δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε" - κάτι που είχε πει και στο δικαστήριο.

Ο γιος του γείτονά σου: Βασανιστής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι

«Ο γιος του γείτονά σου: Πώς κατασκευάζεται ένας βασανιστής» (1982), είναι το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, δανέζικης παραγωγής, το οποίο είναι βασισμένο στη διεθνώς πρωτοποριακή ψυχολογική και κοινωνική μελέτη της Καθηγήτριας Ψυχολογίας Μίκας Χαρίτου-Φατούρου, που στηρίχτηκε στο μοντέλο των βασανιστών της διαβόητης δικτατορικής ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η κηδεία της γίνεται το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.