Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2013

Γιατί η Τρόικα ενδιαφέρεται για τη γη και τα ακίνητα;

Εικόνα
<<Οι παραπάνω θεσμικές εκτροπές, που αλλού θα απαιτούσαν στρατιωτική βία, στην Ελλάδα εφαρμόζονται με τη βία τις συστηματικής εξασθένισης των ρυθμιστικών μηχανισμών της δημοκρατίας. Οι πολίτες δεν βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με πολιτικούς εκπροσώπους κλασικού δημοκρατικού τύπου, αλλά, όπως γράφει ο Μπαντιού με ένα είδος τοπικής ψευτο-κρατικής κάλυψης των κυρίαρχων διαδικασιών καταλήστευσης» (Η Εποχή, 12.5.2013).>><<Οι μεγάλοι ιδιοκτήτες γης και ακινήτων στην Ελλάδα είναι το κράτος, οι δήμοι, η Εκκλησία και τα μοναστήρια: αυτοί θα αποτελέσουν τους πρώτους στόχους της υφαρπαγής. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο στρατός με μεγάλες ιδιοκτησίες, οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ κλπ) και τα ΝΠΔΔ (πανεπιστήμια, νοσοκομεία). Μια απλή ανάγνωση του εφαρμοστικού νόμου και η διεθνής εμπειρία τιτλοποίησης γης και ακινήτων που θα εφαρμόσει το ΤΑΙΠΕΔ, φτάνει για να καταλάβουμε τι μας περιμένει.>>
29 Σεπτεμβρίου 20131 Η υφαρπαγή γης και ακινήτων στην Ελλάδα …

Οι ΗΠΑ μπροστά σε δημοσιονομικό κενό – Ή ψηφίζει το Κογκρέσο τον προυπολογισμό ή…άδεια άνευ αποδοχών σε εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους και καθυστερήσεις πληρωμών στον στρατό

Εικόνα
30/09/2013 
Με παράλυση της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της από το πρωί της Τρίτης κινδυνεύει η αμερικανική κυβέρνηση αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού το βράδυ της Δευτέρας.Αν υπάρξει αρνητική εξέλιξη στη συνεδρίαση του Κογκρέσου οι αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «ως μη ουσιώδες δυναμικό» θα υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί το ίδιο «μαρτύριο» το 1995-1996 ήταν είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό. Συγκεκριμένα: Yπουργείο Άμυνας: Το ήμισυ των 800.000 πολιτικών

Ερχεται μαύρη διετία. Συνεχίστε έτσι…Αδειάζοντας εντελώς τις πομφόλυγες της ελληνικής κυβέρνησης περί success story, o διεθνής οίκοςFitch εκτιμά σε ανάλυσή του για την ευρωζώνη,

Εικόνα
Του Μπάμπη Μιχάλη http://www.efsyn.gr/?p=123004

«Τσιγκούνικη», αναιμική και κυρίως ανεπαρκή για την έξοδο από την κρίση, ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προβλέπει για την επόμενη διετία η Fitch.

Αδειάζοντας εντελώς τις πομφόλυγες της ελληνικής κυβέρνησης περί success story, o διεθνής οίκος εκτιμά σε ανάλυσή του για την ευρωζώνη, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί φέτος κατά 4%. Για το 2014 και το 2015 η Fitch βλέπει την ανάπτυξη να προσεγγίζει το 0,5% και το 2%, αντίστοιχα.

Εκπληρώνεται η προφητεία;"Έρχεται πολιτειακή ανωμαλία"

Εικόνα
Όταν κάποιοι πιστοί ζήτησαν από τον γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό ένα σημείο πριν από τα γεγονότα τους λέει:

" Θα γίνει μια πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι διεθνές, εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. Η ελλάδα τότε θα φτωχύνει και ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση, πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα.
Επίσης μετά τον πόλεμο η γη θα δώσει τον πλούτο που έχει κρυμμένο και τότε οι φτωχοί θα γίνουν πλούσιοι. Αλλά αυτό όπως λέει και ο γέροντας δεν είναι το ζητούμενο."

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ Ο Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εικόνα
Ο π. Αντώνιος αθόρυβα απο το 1998 χωρίς την παραμικρή βοήθεια απο το κράτος και επίσημους φορείς δημιούργησε το ιδρυμα ΄΄ Κιβωτός της Αγάπης '' .

https://www.youtube.com/watch?v=8fpzGWfMQIs


Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας. Παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Βλέποντας την ανείπωτη…

Το casus belli της Τουρκίας φέρνει πόλεμο; -Τι θα συμβεί εάν η Τουρκία εφαρμόσει το casus belli;

Εικόνα
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013 Η Τουρκία βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση πολέμου απέντι στην Ελλάδα, από τη στιγμή που το τουρκικό Κοινοβούλιο ψήφισε στις 8/6/1995 ως casus belli - αιτία πολέμου την οποιαδήποτε προσπάθεια – ενέργεια της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια (δικαίωμα της Ελλάδας που προκύπτει από το διεθνές Δίκαιο).

O ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Εικόνα

Γιατί σήμερα η Ικαρία έχει μετατραπεί στη Τζαμάικα του Αιγαίου-Ποιά είναι αυτή η ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των Ικαριωτών και που οφείλεται αυτή η κοσμοθεωρία της ζωής τους;

Εικόνα
Τα πανηγύρια της Ικαρίας - 25 ακόμα μέσα στον Αύγουστο!
" 25 πανηγύρια έχουν μείνει ακόμα μέσα στον Αύγουστο στην Ικαρία.
 Φανταζόμαστε ότι το ΣΔΟΕ δεν θα αρχίσει και εκεί τα επικοινωνιακά  παιχνίδια της κυβέρνησης... "

Γιατί σήμερα  η Ικαρία έχει μετατραπεί στη Τζαμάικα του Αιγαίο, το νησί των πανηγυριών;
Θα γίνει η Ικαρία ο προορισμός των rave partys του Αιγαίου;
Τι συμβαίνει στο Χριστό στις Ράχες και αλλού που τα  καταστήματα ανοίγουν   after hour;
Γιατί είναι το μοναδικό νησί όπου σ’ όλα τα πανηγύρια του πληρώνεις για να φάς να πιείς και να χορέψεις;
Ποιά είναι αυτή η ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των Ικαριωτών και που οφείλεται αυτή η κοσμοθεωρία της ζωής τους;
Πως συμβιβάζεται η θρησκευτικότητα με την κομμουνιστική ιδεολογία των κατοίκων του νησιού;

Με ένα ακαθόριστο συναίσθημα αμηχανίας, περιέργειας, αδημονίας και ελπίδας
έφθασα  στην Ικαριά.
  Πάντα η πρώτη μου προετοιμασία πριν φθάσω σε κάθε νησί  είναι να μελετήσω όλες τις διαθέσιμες στο διαδίκτυο πληροφορίες, αλλά και να έχω …

ΛΕΥΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ -ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εικόνα
2-6-2013 Τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις στην  Τουρκία δεν αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο .Παρόλο που η Τουρκία αποτελεί γείτονα χώρα οι γνώσεις μας γι αυτήν  είναι λιγότερες από τις γνώσεις μας  για την Γερμανία , την Αμερική . Τα τεκταινόμενα στη γείτονα πάντα περνούσαν απαρατήρητα στην Ελλάδα . Η Τουρκία αποτελεί ένα υβρίδιο  , ένα μείγμα φυλών , κοινωνικών στρωμάτων τα οποία δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και συνυπάρχουν όχι λόγω κοινής συναίνεσης αλλά λόγω επιβολής της συνύπαρξης.

Μια «οριστική λύση» της απειλητικής για τον Ελληνισμό «τουρκικής εξίσωσης» περνά μέσα από μια ισλαμική, τριτοκοσμική, περιθωριοποιημένη Τουρκία.

Εικόνα
Να ποια Τουρκία συμφέρει την Ελλάδα 22/08/2013


του Σταύρου Καρκαλέτση, Αμυντικός αναλυτής, πρόεδρος ΕΛΚΕΔΑ (www.elkeda.gr)...Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να αναπροσαρμόσουν τη φιλοσοφία της στρατηγικής τους, αν δεχτούμε μεγάθυμα πως διαθέτουν στρατηγική. Με στόχο μια Τουρκία όχι στην Ευρώπη, αλλά ακριβώς το αντίθετο.Για χρόνια και δεκαετίες μια ανεπαρκής και φοβική ελληνική εξωτερική πολιτική είχε οχυρωθεί πίσω από διάτρητα «δόγματα», για να δικαιολογήσει αλλεπάλληλες διπλωματικές και πολιτικές ήττες της χώρας. Ένα τέτοιο ψευδοδόγμα πρέσβευε την «εξημέρωση του (τουρκικού) θηρίου», κυρίως μέσα από την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, και μια πλήρη ένταξή της στην ΕΕ. Θυμόμαστε πως η Αθήνα είχε καταντήσει ο μονίμου απασχόλησης θλιβερός πλασιέ των ευρωπαϊκών εισοδίων της Τουρκίας. Αντάλλαγμα; Ουδέν. Το «θηρίο» δεν θέλησε –ούτε θέλει– να εξημερωθεί.

Δίδαξε ήθος ο Γιάννης Αγγελάκας, «έβαλε τα γυαλιά» σε πολλούς στο σύνθημα ΄΄φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες΄΄-«Ξέρετε ότι διαφωνώ με αυτό το σύνθημα. Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι αυτή. Η απάντηση είναι η ψύχραιμη σκέψη».

Εικόνα
24/09/2013 01:42 | Κατηγορίες: Πολιτική & ΚοινωνίαΑποστολή με email | Print PDF Τα διαβάζεις και αναθαρρείς, αφού σε κάνουν να πιστεύεις ότι η τόσο ταλαιπωρημένη χώρα μας έχει μέλλον. Ήθος και κοινή λογική δίδαξε ένας καλλιτέχνης, ο τόσο αγαπητός στη νεολαία και όχι μόνο, Γιάννης Αγγελάκας.
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Θέατρο Βράχων, ακούστηκε το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», προφανής αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον ακροδεξιό Γιώργο Ρουπακιά. Ο Αγγελάκας δεν δίστασε ούτε στιγμή…
Σταμάτησε τη συναυλία και απευθυνόμενος στο κοινό του είπε:

Φοβού τους Ρώσους και δώρα φέροντας... Στην Ελλάδα πληρώνουμε το-Ρωσικό- φυσικό αέριο κατά 25-30% ακριβότερα συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Εικόνα

Παξοί: Ελντοράντο υδρογονανθράκων και με τη βούλα…

Εικόνα
25/09/2013 Δύο γραμμές σεισμικών δεδομένων από τις έρευνες του σκάφους «Nordic Explorer» παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο δεύτερο συνέδριο «Balkans Οil and Gas Summit» το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. Τις παρουσίασε ο καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Αβραάμ Ζελελίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η πλέον υποσχόμενη περιοχή είναι εκείνη των Παξών.
ΠΗΓΗ: «http://www.tovima.gr»
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο, δεδομένα από το πακέτο των συνολικά 79 σεισμικών γραμμών, συνολικού μήκους 12.500 χιλιομέτρων, που «τράβηξαν» οι Νορβηγοί, απέκτησαν και τα ΕΛΠΕ. Τα ίδια δεδομένα έχει αγοράσει από τη νορβηγική Petroleum Geo Services (PGS) η γαλλική Total.

Πάντως, η επεξεργασία των ευρημάτων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου

ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ‏

Εικόνα
Βενζίνη με δελτίο, απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ή ιδιωτικών αεροσκαφών κλπ, ακύρωση δρομολογίων πλοίων, περιορισμός του χρόνου λειτουργίας καταστημάτων και των φωτεινών επιγραφών τους και σειρά άλλων απαγορεύσεων προβλέπει το Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης
(ΣΜΕΑ) που εγκρίθηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, υλοποιούνται στην ουσία οι προβλέψεις νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο, με την οποία ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο οι κοινοτικές οδηγίες για την ασφάλεια ανεφοδιασμού στην ενέργεια.

Συντάξεις (!) πείνας στην Πορτογαλία-Καλομελέτα κι έρχεται

Εικόνα
25.09.2013
Η 69χρονη Μαρία Σελέστε Μπόρχες είναι συνταξιούχος με μηνιαίες ατομικές αποδοχές 305 ευρώ εδώ και τέσσερα χρόνια - από τότε που απολύθηκε από το κατάστημα όπου εργαζόταν. Η σχεδόν 70χρονη γυναίκα, χήρα εδώ και 30 χρόνια, λαμβάνει επιπλέον και την πενιχρή σύνταξη του άντρα της ύψους 150 ευρώ. Αν και δυσκολεύεται να επιβιώσει, δεν θεωρείται ότι ανήκει στους 2.000.000 «άτυχους γηραιούς Πορτογάλους» που ζουν με κάτω από 250 ευρώ τον μήνα, όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της ισπανικής εφημερίδας «ABC», το οποίο επικαλείται αναφορά του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής. Στο ισπανικό άρθρο αναλύεται «η καθημερινή μάχη των ηλικιωμένων Πορτογάλων για να φτάσουν στο τέλος του μήνα, με τη βοήθεια των ιδρυμάτων να γίνεται ολοένα πιο απαραίτητη για την επιβίωσή τους». Δυστυχώς όμως υπάρχει μία κατηγορία ηλικιωμένων που ζει ακόμα πιο δύσκολα. Υπολογίζεται ότι 1.000.000 ηλικιωμένοι ζουν με λιγότερα από 180 ευρώ τον μήνα, όπως τονίζει η Τράπεζα Τρ…

H αύξηση των φορολογικών συντελεστών προκαλεί μείωση του επιπέδου των φορολογικών εσόδων, ενώ, αντιθέτως, η μείωση των φορολογικών συντελεστών προκαλεί αύξηση των φορολογικών εσόδων!

Εικόνα
«Ανόητη η πολιτική της λιτότητας» (!) - Μια περαιτέρω πρόταση ανατροπής 11/09/2013

του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη - Δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδος και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου, www.miliarakispetros.gr Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο Στρασβούργο. Είχα δε άδεια εισόδου για τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης1.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης λειτουργεί βιβλιοπωλείο (Librairie-Palais). Την ώρα που επισκοπούσα ποια βιβλία θα αγοράσω (πρωτίστως νομικά), στέλεχος του Συμβουλίου της Ευρώπης (πάντως όχι Έλληνας) με πλησίασε και μου συνέστησε να αγοράσω (και αγόρασα) το βιβλίο του Καθηγητή MarkBlyth2, με θέμα τη λιτότηταβιβλίο που μόλις έχει κυκλοφορήσει.

ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ! ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ;

Εικόνα
ΕΦΟΔΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ!
Αυτά δεν γίνονται ούτε επί χούντας! Η προστασία της Δημοκρατίας εν έτει 2013 επιβάλλει εφόδους
στα σπίτια ανυποψίατων πολιτών, με εισαγγελική μάλιστα εντολή!!!
Δεκάδες σπίτια χθες και σήμερα έχουν δεχτεί εφόδους αστυνομικών οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις τα κάνουν άνω-κάτω.

Αφγανιστάν: Πηγή αποσταθεροποίησης για την Κεντρική Ασία .

Εικόνα
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Ρωσία και γειτονικές χώρες για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενόψει της αποχώρησης αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από τη χώρα. Στην εκτίμηση ότι οι σοβαρότερες προκλήσεις και απειλές προέρχονται σήμερα από το Αφγανιστάν, κατέληξαν την περασμένη Δευτέρα στο Σότσι οι ηγέτες των χωρών του Οργανισμού Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), στον οποίο περιλαμβάνονται: Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν.

Χαράτσι Αδωνη μόνο για Ελληνες-Το χαράτσι των 25 ευρώ για την εισαγωγή - νοσηλεία στο ΕΣΥ «κλειδώνει»

Εικόνα
24.09.2013 http://www.dimokratianews.gr/
Από την 1η Ιανουαρίου 2014 πιθανότατα έρχεται το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς, χωρίς προς το παρόν να γίνεται λόγος για εξαίρεση ευαίσθητων ομάδων, όπως οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι και οι χαμηλόμισθοι. Παράλληλα, «ψαλιδίζεται» στα 2 δισ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 (από 2,37 δισ. ευρώ σήμερα) και αυξάνεται η χρήση των γενοσήμων στο 60%. Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την πρωινή δίωρη συνάντησή του με τους αξιωματούχους της τρόικας.

ΕΥΠ: 150.000 (!) λαθραίοι περιμένουν τη «στιγμή»

Εικόνα
20.09.2013
Από την περασμένη άνοιξη είχε διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στον Τύπο μια σιβυλλική και «απόρρητη έκθεση» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία δεν διαψεύστηκε έως σήμερα, που τόνιζε ότι αυτός ο Σεπτέμβριος θα ήταν ο πιο «μαύρος» για την ελληνική κοινωνία, με σοβαρά γεγονότα που θα διασάλευαν τον κοινωνικό και πολιτικό ιστό μέχρι του σημείου επαπειλούμενης γενικής ανάφλεξης, η οποία θα διατάρασσε τις ισορροπίες της έννομης τάξης.
Εως τώρα η συγκεκριμένη «απόρρητη έκθεση» φαίνεται να επιβεβαιώνεται σε κάποιες απολήξεις της. Τα ερωτήματα που εγείρουν πολλές συζητήσεις είναι ποιοι γνώριζαν και πώς, και βέβαια από πού γνώριζαν τέτοια περιστατικά, και γιατί δεν τα απέτρεψαν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της προηγούμενης άνοιξης και τις διαρροές που συνεχίστηκαν έως και τις αρχές Αυγούστου με επιμονή, η έκθεση-φωτιά της ΕΥΠ «είχε προκαλέσει προβληματισμό σε κυβέρνηση, κόμματα και κυρίως στο υπουργε…

Η τύχη της Αθήνας στο ευρώ της Καγκελαρίου Angela Merkel

Του Γιάννη Αγγέληhttp://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1875504
Ο εξοστρακισμός  του κόμματος των Φιλελεύθερων του κ. Roesler, από το γερμανικό κοινοβούλιο είναι ίσως το ισχυρότερο στοιχείο «χρωματισμού» της σχεδόν σαρωτικής νίκη της κας Merkel.
Οι Γερμανοί ψηφοφόροι φαίνεται να στηρίζουν μια περισσότερο ευρωπαϊκή πολιτική για την Γερμανία, απορρίπτοντας τους αφορισμούς των Φιλελεύθερων που εκφράζονταν με τις γνωστές απαιτήσεις εκδίωξης των... αδύναμων από την Ευρωζώνη.
Μέχρι πριν τις εκλογές το σημαντικότερο ερώτημα ήταν ποιος θα είναι ο εταίρος της κας Merkel στην νέα κυβέρνηση. Τώρα, μετά τον εξοστρακισμό των φιλελεύθερων η απάντηση στο ερώτημα δεν φαίνεται να έχει και ιδιαίτερη σημασία...
Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι πως η νέα κυβέρνηση θα έχει πλέον την κοινοβουλευτική πολιτική στήριξη για να δώσει -έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης- απάντηση στο ερώτημα με τι όρους θα βάλει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη...
Αλλά και εδώ η απάντηση έχει περίπου δοθεί στην διάρκεια…

Τι περιμένει η Ελλάδα και η Ευρώπη από τις εκλογές στη Γερμανία.

Εικόνα
http://www.bankwars.gr
Οχτώ μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και με τους ευρωσκεπτικιστές να κερδίζουν διαρκώς έδαφος, η Ευρώπη περιμένει από τη νέα γερμανική κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τις θέσεις της απέναντι σε καίρια ζητήματα όπως: η επιτάχυνση της τραπεζικής ενοποίησης, η διεύρυνση της οικονομικής πολιτικής, ο μετριασμός της πολιτικής λιτότητας, η τόνωση των επενδύσεων και η καταπολέμηση της ανεργίας.
Όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να είναι η καγκελάριος της Γερμανίας, πιθανόν επικεφαλής μίας κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Για τις Βρυξέλλες ένας τέτοιος συνασπισμός θα ήταν ενδεχομένως το ευκταίο αποτέλεσμα, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες θεωρούνται πιο «φιλοευρωπαίοι» από ό,τι το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), οι φιλελεύθεροι σημερινοί σύμμαχοι της Μέρκελ.

Ο αληθινός εθνικισμός

Αυτή την πατρίδα έχουμε, όχι άλλη. Μία και μόνη. Αν την κάνουμε στάχτη, δεν έχουμε ρεζέρβα παραδίπλα για να μετακομίσουν όσοι επιβιώσουν. Η υποκρισία πλημμυρίζει τον δημόσιο λόγο.  Η Χρυσή Αυγή περίπου λέει ότι ο δράστης είδε φως κι ανέβηκε. Πιο δικός τους δεν γινόταν, κι αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις φωτογραφικές αγκαλιές με τον Μπαρμπαρούση.
Ο,τι σπέρνεις θερίζεις. Οταν ντοπάρεις τους ανθρώπους, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Έλληνες πολιτικοί σταματήστε να φοβάστε τους Τούρκους–Θα απειλήσουν&μετά θα σκάσουν

Εικόνα
Γράφει: Μιχάλης Ιγνατίου
Έλληνες πολιτικοί σταματήστε να φοβάστε τους Τούρκους–Θα απειλήσουν&μετά θα σκάσουν
Τις τελευταίες ημέρες, και εντελώς ξαφνικά θα έλεγα, οι Έλληνες ανακάλυψαν τη Στρογγύλη. Προσωπικά άκουσα για τη σημασία του συγκεκριμένου νησιού από τον μακαρίτη Τάσο Παπαδόπουλο το 2003, όταν ολοκλήρωνε τους σχεδιασμούς του για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Λίγα κατάλαβα τότε, αλλά αρκούσε ότι εκείνος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε μελετήσει τη νομική πλευρά του θέματος και ήταν βέβαιος πως η Κύπρος «άγγιζε» τη Μητέρα Πατρίδα.

Το Ισλάμ κατακτά αθόρυβα την Ευρώπη..

Εικόνα
7:51:00 π.μ. 1
Του Μάνου Ηλιάδη Στα προηγούμενα άρθρα για την διείσδυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Δύση, είχαμε αναφερθεί στην αυξανόμενη με εντυπωσιακούς ρυθμούς επέκταση των Ισλαμιστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου, με ειδική αναφορά στο προηγούμενο τεύχος στην σημαντική διείσδυσή τους στις ΗΠΑ (βλ. προώθηση μελών της Μ.Α. στον κυβερνητικό μηχανισμό επί διοικήσεως Ομπάμα). Στο ίδιο τεύχος είχαμε ερμηνεύσει την επικέντρωση της προσπάθειας της Μ.Α. στις ΗΠΑ ως συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο της οργανώσεως, ο οποίος εδράζεται στην λογική της κατακτήσεως του κέντρου του δυτικού κόσμου, από το οποίο προέρχεται η όλη εκστρατεία εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας. Αν το κέντρο αυτό κατακτηθεί, είχαμε επισημάνει, ή γενικώς εδραιωθεί κατά την διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, η προώθηση των σκοπών του παγκόσμιου ισλαμικού κινήματος θα είναι σημαντικά ευκολότερη, δεδομένου ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ακόμη χειρότερη

"Έργα και ημέραι της κας Ρεπούση"

Εικόνα
Του Κώστα Πικραμένου*

Η Μαρία Ρεπούση είναι άθεη και διεθνίστρια
. Δε φοβάται να εκφράσει (εντός και εκτός Βουλής) τις απόψεις της για το μάθημα των θρησκευτικών, τη  γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τη συγχρονη Ελληνική ιστορία ακόμη και την χρησιμότητα του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών. Της αναγνωρίζω το θάρρος της γνώμης και την έλλειψη πολιτικάντικου καιροσκοπισμού. Μακάρι όλοι οι Βουλευτές να είχαν το πολιτικό θάρρος της Ρεπούση. Αλλωστε η ίδια εκλέχτηκετυχαία με λιγότερες από 2 χιλ ψήφους στη Βουλή των Ελλήνων και δεν έχει να χάσει τίποτε...

Σε πρώτη φάση θα γίνουμε Αίγυπτος

Εικόνα