Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2013

Τουρκικές παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες παρατηρεί στη Θράκη ο πρώην Αρχηγός Γ.Ε.Σ.

Εικόνα
Η «Τουρκία επιθυμεί τον ρόλο του εγγυητή των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας» στη Δυτική Θράκη υποστήριξε σε ομιλία του σε ημερίδα στη Σχολή Εθνικής Αμυνας ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Παράλληλα τόνισε ότι στην Θράκη δρουν τουρκικές «παρακρατικές και παραστρατιωτικές μονάδες σε συνεργασία με το προξενείο Κομοτηνής».

ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΗΠΑ-Ε.Ε- ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΣΦΑΙΡΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Αμερικάνος πρόεδρος ζήτησε από το πεντάγωνο την επεξεργασία σχεδίου επιβολής ''ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ''- NO FLY ZONE πάνω  από την Συρία. Η επιβολή της NO FLY ZONE ακούγεται ως κάτι εντυπωσιακό αλλά στην ουσία λίγα προσφέρει στην αλλαγή των δεδομένων του πεδίου της μάχης .Περισσότερο λειτουργεί ως παράγοντας διπλωματικής και ψυχολογικής πίεσης.

Αυτό είναι τo θανάσιμο μυστικό του Αχμέτ Νταβούτογλου- Γιατί εγκαταλείφθηκε ο Κεμαλ για το Ισλάμ

Εικόνα
Φως στο σχέδιο «Νεοθωμανισμός» του Αχμέτ Νταβούτογλου φαίνεται να ρίχνουν τα τελευταία επεισόδια που εκτυλίσσονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πεδίο της Τουρκίας, και τα οποία καταδεικνύουν το θανάσιμο δίλημμα το οποίο η χώρα αντιμετωπίζει. Ο Α. Νταβούτογλου προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με έναν τρόπο ο οποίος εάν θα είναι επιτυχημένος θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας νέας αυτοκρατορίας, εάν όμως αποτύχει, η κρατική οντότητα της σημερινής Τουρκίας θα οδηγηθεί στη διάλυση. Ας δούμε με λίγα λόγια ποιο ακριβώς είναι το θανάσιμο αυτό μυστικό το οποίο κρύβεται πίσω του η θεωρεία του «Νεοθωμανισμού».

ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Εικόνα
Το τελευταίο διάστημα και μετά από τις επιτυχίες του στρατού της Συρίας , συνεπικουρoύμενου από την Χεζμπολάχ και Ιρανούς ΄΄φρούρους της επανάστασης'', οι ΗΠΑ ,ή Ρωσία και η Ε.Ε. έχουν αποδυθεί σε προσπάθεια σύγκλισης συνδιάσκεψης στην Γενεύη για την επίλυση της Συριακής κρίσης. Στην συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο θα υπάρχουν δύο κύριες τάσεις . Η μία τάση αφορά στην απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία ως κύρια προϋπόθεση και είναι η άποψη που υποστηρίζεται από ΗΠΑ και Ε.Ε .Η δεύτερη τάση είναι η Ρώσικη και υποστηρίζει την παραμονή του Άσαντ στην εξουσία μέχρι την διεξαγωγή εκλογών ή οποιονδήποτε πολιτικών διαδικασιών μεταξύ των αντιμαχόμενων οι οποίες θα επιφέρουν πολιτική λύση στην κρίση. 

Τα 20,000,000 Αλεβιτών στην Τουρκία ως παράγοντας διχοτόμησης της . Οι Αλεβίτες ήδη θεωρούνται από τις μυστικές Τουρκικές υπηρεσίες αποσταθεροποιητικό παράγοντας εν αναμονή

Εικόνα
Τι φοβάται η Τουρκία <<<Πιθανή  ανάδειξη των Σιιτών και Αλαουιτών στην μεταπολεμική Συρία ως μοναδική δύναμη έστω και σε ένα διχοτομημένο κράτος φοβίζει την Τουρκία . Στην Τουρκία το 10% του πληθυσμού είναι Αλεβίτες Μουσουλμάνοι.Ο Αλεβισμός είναι παρακλάδι του Σιιτισμού.  Η Τουρκία ποτέ δεν παραδέχθηκε την ύπαρξη Αλεβιτών και πάντα τους θεωρούσε κίνδυνο για το κράτος . Οι Αλεβίτες στην Τουρκία είναι ουσιαστικά υπό διωγμό παρόλο που είναι και αυτοί Τούρκικης καταγωγής . Ο Αλεβισμός στην Τουρκία αντιμετωπίζεται από το κράτος ως επικίνδυνη αίρεση , τους απαγορεύεται να κατέχουν δημόσιες-κρατικές θέσεις  και απαγορεύεται η φανερή λατρεία της θρησκείας τους. Πρόσφατα δεκάδες Τούρκοι στρατιωτικοί απολύθηκαν διότι κατηγορήθηκαν ότι είναι Αλεβίτες. Οι ίδιοι οι Αλεβίτες υποστηρίζουν ότι αποτελούν το 30% του πληθυσμού της Τουρκίας .Λόγω των διωγμών που έχουν υποστεί θεωρούνται πλέον αποκομμένοι απο την Τουρκική εθνική συνείδηση και είναι επιρρεπείς σε ιδέες ανατροπής του Σ…

Γερμανοί πράκτορες: Την πατήσαμε με Συρία και Άσαντ…

Εικόνα
Σε παραδοχή εσφαλμένης εκτίμησης στο θέμα της Συρίας και του Μπασάρ Αλ Άσαντ, προέβη η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου «Der Spiegel».

Ένα μόλις χρόνο πριν, η BND εκτιμούσε ότι η κατάρρευση του συριακού καθεστώτος ήταν θέμα μικρού διαστήματος, οπότε οι εξελίξεις πλήττουν σημαντικά το γόητρο μιας υπηρεσίας πληροφοριών δυτικού κράτους, η οποία έχει τη φήμη εξαιρετικών προσβάσεων στον μεσανατολικό χώρο.

Ουσιαστικά, πλέον η BND «ζωγραφίζει» μια εικόνα δυσμενή για τους αντάρτες και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πλήρους ανατροπής του σκηνικού από τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι τέτοιες εξελίξεις πλήττουν εξίσου και την εικόνα της ηγέτιδας δύναμης που θέλει να προωθήσει η Τουρκία του Ερντογάν, η οποία μόνο βρυχάται όλον αυτό τον καιρό, χωρίς καμία ουσία, αφού περιμένει «το φίδι από την τρύπα» να το βγάλουν οι Αμερικανοί…

Πηγή Defence-Point

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ S-300 ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Εικόνα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ/ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ/ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΚΕΨΕΩΝ.
1) ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΓΚΩΔΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΑΣΣΗΣ/ΑΡΑ ΣΤΕΝΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ/ΤΑΡΤΟΥΣ, Ή ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΡΩΣΙΑ/ΑΡΝΤΑΧΑΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ-ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΙΡΑΚ. ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΝΤΟΝΩΦ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ.Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΕΖ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΑΡΑ ΚΡΙΣΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΡΩΣΙΑΣ ΑΡΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Η ΚΙΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ AFRICOM ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 600 ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΩΝ

Εικόνα
29-3-2013
Το 2008 οι ΗΠΑ δημιούργησαν την AFRICOM δηλαδή ένα ανεξάρτητο στρατηγείο με έδρα στην Γερμανία και με αντικείμενο την  στρατιωτική παρουσία  των ΗΠΑ στην Αφρική . Η δημιουργία του νέου στρατηγείου επίσημα έγινε για τον συντονισμό των 5000 Αμερικάνων στρατιωτικών που εδρεύουν σε 53 χώρες της Αφρικής και δρουν ως στρατιωτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές , σύμβουλοι ασφαλείας και εκτελούν επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο την σταθερότητα και την ασφάλεια όπως πχ στην Σομαλία.

ΡΩΣΙΚΑ "ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ" ΜΕ... S-300 ΣΤΗΝ Ε.Ε "Δεν ανατρέπεται το πρόγραμμα παράδοσης των πυραύλων στη Συρία" διαμηνύει η Μόσχα

Εικόνα
Δεν άργησε και πολύ η απάντηση της Ρωσίας στην προκλητική απόφαση της ΕΕ να επιτρέψει την παράδοση οπλισμου στους ισλαμιστές εγκληματίες που σφάζουν ελληνορθόδοξους χριστιανούς και αμάχους στη Συρία, με την διαβεβαίωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov ότι η παράδοση των S-300 θα γίνει κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι με τους S-300 σε λειτουργία δεν μπορεί να επιτευχθεί καμμία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. "Δεν πρόκειται να ανατρέψουμε το πρόγραμμά μας για παράδοση των S-300 στη Συρία, παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την ΕΕ πως «ρίχνει λάδι στη φωτιά», με την απόφασή της να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς.

Ντεβλέτ Μπαχτσελί : Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα διασπάσει τη χώρα με την πολιτική του

Εικόνα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα διασπάσει τη χώρα με την πολιτική του ανέφερε σε συγκέντρωση μελών του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) στα Άδανα ο ηγέτης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φιφουλκώντας εναντίον του κυβερνώντος κόμματος, όπως άλλωστε κάνει και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ

Εικόνα
27-5-2013 Η σύνταξη της Τουρκίας μαζί με τις ΗΠΑ και την διεθνή κοινότητα εναντίον του άξονα Συρίας -Ιράν  υπαγορεύει και την διακοπή των εμπορικών σχέσεων με αυτές τις χώρες. Επίσης η βοήθεια της Ρωσίας στον Σύρο ιρανικό άξονα κάνει τις εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία αντικείμενο υπό εξέταση από τις ΗΠΑ. Ωστόσο Η Ρωσία και το Ιράν αποτελούσαν παραδοσιακά χώρες από τις οποίες η Τουρκία εξαρτάται ενεργειακά . Η νέα εξωτερική  της πολιτική υπαγορεύει στην Τουρκία των 80 εκατομμυρίων να αναζητήσει αλλού προμηθευτή πετρελαίου . Η μόνη όμορη χώρα ικανή για εξαγωγή πετρελαίου είναι το αυτόνομο πλέον Ιρακινό Κουρδιστάν . Το Ιρακινό Κουρδιστάν έχει εξελιχθεί -πάντα σε καθεστώς αυτονομίας από το Ιράκ- σε ένα σύγχρονο κράτος με 30 πανεπιστήμια για τα τρία εκατομμύρια πληθυσμού και ετήσια αύξηση του κατακεφαλήν εισοδήματος κατά 10% . Η αύξηση αυτή του εισοδήματος θα διατηρηθεί για τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια και οφείλεται στις εξαγωγές πετρελαίου . Ωστόσο κάθε εμπορική και οικονομι…

Η Ρωσία ακύρωσε τη συμφωνία για S-300 στη Συρία με αντάλλαγμα την αποχή του Ισραήλ στην κρίση

Εικόνα
Η Ρωσία αποφάσισε να ακυρώσει τη συναλλαγή για την παροχή των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 στη Συρία, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα «TheTimesofIsrael» επικαλούμενη δημοσίευμα της βρετανικής «Sunday Times».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στον επίσημο εκπρόσωπο της Ρωσίας, ο οποίος ως λόγους για την ακύρωση της σύμβασης, επικαλείται την πιθανότητα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα να πέσουν στα χέρια των τρομοκρατών και να χρησιμοποιηθούν εναντίον μη στρατιωτικών αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρόμιο, BenGurion.

Τα "σημάδια" που αγνοήσε η Σουηδία και το καμπανάκι κινδύνου σε Ευρώπη και Ελλάδα

Εικόνα
<<Σύμφωνα με τις στατιστικές 1 στις 4 γυναίκες στη Σουηδία πέφτουν ή πρόκειται να πέσουν θύματα βιασμού. Η αιτία για αυτή την ξαφνική άνοδο των βιασμών η σημαντική εισροή στη χώρα μεταναστών καθώς στο 77% των εξιχνιάσεων βιασμών ευθύνονται μουσουλμάνοι μετανάστες, τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι δεν ξεπερνούν το 5% του γενικού πληθυσμού της χώρας.>>

Στο χάος ο Λίβανος -Η Τουρκία ετοιμάζεται για εμπλοκή με την Συρία -προβλέπεται αστάθεια στο Ιράν

Εικόνα
Βυθίζεται στο χάος και ο Λίβανος .Μετά την τρίτη ημέρα συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτικών πολιτοφυλακών των κατοίκων της Τρίπολης ρουκέτα έπληξε το κέντρο της Βηρυτού. Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε μέσα απο τον Λίβανο . Ο εθνικός στρατός του Λιβάνου παραμένει θεατής .  Η εντάσεις και τα πάθη στον Λίβανο αποτελούνε αντίκτυπο της  δράσης της Χεζμπολά στην Συρία και του μίσους μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων . Η  Χεζμπόλα είναι σιιτική οργάνωση  η οποία αποτελείται από πολιτικό κόμμα με συμμετοχή στην κυβέρνηση αλλά και από παραστρατιωτικό σκέλος  το οποίο συμμετέχει στον πόλεμο της Συρίας στο πλευρό του Άσαντ. Οι σουνίτες μουσουλμάνοι είναι αντίθετοι με την δράση της σιιτικής Χεζμπολά της οποίας οι πρόσφατες επιτυχίες εναντίον των σουνιτών αντικαθεστωτικών ανταρτών στην Συρία αποτελούν το κόκκινο πανί για τους Λιβανέζους σουνίτες οι οποίοι βλέπουν την σιιτική μειονότητα του Λιβάνου να αποκτά δύναμη. Η Χεζμπόλα χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από το σιιτικό θεοκρατικό καθεστώς του…

Δεν υπάρχει πολυπολιτισμικός Παράδεισος. Μόνο πολυπολιτισμική Κόλαση

Εικόνα
<<Ας τελειώσει πλέον το παραμύθι – και το μοντέλο. Από το Brixton στο Los Angeles, από τα παρισινά banlieues στη Στοκχόλμη και από ‘κει προχθές στο Λονδίνο, η Ιστορία κραυγάζοντας αποφάνθηκε :Δεν υπάρχει πολυπολιτισμικός Παράδεισος.
Μόνο πολυπολιτισμική Κόλαση.>>>

Φυσικό αέριο και εξωτερική πολιτική-Ισραήλ, αραβικός κόσμος, γεωπολιτική και ''εθνικό συμφέρον''

Εικόνα
Φιλοξενούμε μία διαφορετική προσέγγιση  σχετικά με τα αποθέματα υδρογονανθράκων Ελλάδας - Κύπρου, το σχετικό γεωπολιτικό πλαίσιο και τα οοφέλη που προσδοκά ο Ελληνισμός από την εκμετάλλευση τους. Βαγγέλης Πισσίας Η Ελλάδα, στην πιο αδύναμη στιγμή της νεότερης ιστορίας της, εμπλέκεται στο εκρηκτικό γεωπολιτικό πλαίσιο της περιοχής με ισραηλινή ατζέντα… Ιστορικές παραδοσιακές σχέσεις με τους αραβικούς λαούς, ιδιαίτερα με την νέα Αίγυπτο, υπονομεύονται.
Η μεγάλη κρίση διέλυσε το όνειρο μετατρέποντάς το σε χίμαιρα. Απέδειξε πως το αντιπαραγωγικό μοντέλο οικονομικής μεγέθυνσης –και όχι ανάπτυξης–­­ των τελευταίων δεκαετιών δεν έφερε την ευτυχία, αντίθετα ξεθεμελίωσε την όποια προϋπάρχουσα οικονομική βάση και κοινωνική δομή, εδραιώνοντας ταυτόχρονα νέα ήθη και πρότυπα, αεριτζίδικες δραστηριότητες και επίπλαστες συμπεριφορές. Η «πραγματική οικονομία» ηττήθηκε από έναν ιδιότυπο εγχώριο καζινο-καπιταλισμόκαι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Συνάμα, η εκσυγχρονιστική επαγγελία αποτε…

Μία ανάλυση της Pravda για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α.- ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ

Εικόνα
Οι Η.Π.Α έχουν χρεοκοπήσει. Παρά ταύτα η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, έχοντας την δυνατότητα να τυπώνει ολοένα και περισσότερο χρήμα δοθέντος του γεγονότος ότι το δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Αν το δεδομένο αυτό αντιστραφεί, οι Η.Π.Α δεν θα μπορεί να κρατά τα ηνία της παγκόσμιας υπερδύναμης ούτε θα μπορεί να χρηματοδοτεί πολέμους, βασιζόμενη σε ένα «άχρηστο συνάλλαγμα». Στις ημέρες μας, περισσότερο από το 60% όλων των διεθνών νομισματικών αποθετικών στον κόσμο είναι σε δολάρια Αμερικής, και οι Η.Π.Α θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν με κάθε δυνατό μέσο όσες χώρες εκφράσουν πρόθεση να απομακρυνθούν από το δολάριο.
Όταν οι Η.Π.Α απομακρύνθηκαν από τον κανόνα χρυσού στις αρχές της δεκαετίας του ’70, το δολάριο μετατράπηκε σε ένα de-facto«πετρελαϊκό νόμισμα». Ως ανταπόδοση για την προστασία και την αγορά αμερικανικών ομολόγων, οι πετρελαιοπαραγωγικές Αραβικές χώρες συμφώνησαν να διεξάγουν τις πετρελαϊκές συνδιαλλαγές τους σε αμερικανικά δολάρια. Το δ…

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Την στιγμή που οι ΗΠΑ -Ρωσία και η διεθνής κοινότητα προετοιμάζουν συνδιάσκεψη στην Γενεύη με πιθανή την συμμετοχή της Συρίας , για την εξεύρεση πολιτικής λύσης , ο Τούρκος ΥΠΕΞ προέβη σε δηλώσεις που δείχνουν ξεκάθαρα το μέλλον .  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ την 24 Μαΐου 2013 δήλωσε στον Τουρκικό τύπο ότι σε περίπτωση που η σχεδιαζόμενη για τον Ιούνιο συνδιάσκεψη της Γενεύης δεν φέρει την λύση στην Συριακή κρίση η Τουρκία από κοινού με τις ΗΠΑ έχουν ΄΄σχέδιο Β΄'. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ για μια ακόμα φορά κατηγόρησε ότι η διεθνής κοινότητα έκλεισε τα μάτια της στην αιματοχυσία του Συριακού λαού και επέτρεψε χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα να βοηθήσουν το καθεστώς Άσαντ .

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ''ΙΡΑΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ'' -ΠΙΘΑΝΗ H ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Εικόνα
<< Ενδεχόμενη ανάμειξη των φρουρών της επανάστασης για την διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος προς όφελος τους θα δημιουργήσει κλίμα αντίδρασης από τον λαό του Ιράν το οποίο η Δύση φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί για την ανατροπή του καθεστώτος >>

Οι συνεχόμενες επιτυχίες του Συριακού στρατού που δρα από κοινού με μαχητές της Χεζμπολά στην πόλη  Qusayr, της ευρύτερης περιοχής την πόλης Homs είναι οι πρώτες αυτού του μεγέθους απο τηναρχή του πολέμου. Στις συγκρούσεις αυτές η Χεζμπόλα συνέδραμε τον Συριακό στρατό με 500 μαχητές και είχε 50 νεκρούς. Η Χεζμπολά εκτός από παραστρατιωτική οργάνωση είναι και κοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα του κοινοβούλιου του  Λιβάνου , επικεφαλής ενός συνασπισμού  κομμάτων τα οποία υπό την ονομασία ''συμμαχία της 8 Μαρτίου ''έχουν δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό φορέα που έχει 29 βουλευτικές έδρες ο οποίος συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Σουηδία: H Στοκχόλμη φλέγεται για πέμπτη ημέρα

Εικόνα
Σουηδία: H Στοκχόλμη φλέγεται για πέμπτη ημέρα
Για πέμπτη μέρα συνεχίζονται οι αναταραχές στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου τουλάχιστον εννέα οχήματα καταστράφηκαν από τη φωτιά, ενώ δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά.
Στο προάστιο του Ρίνκεμπι, έξι οχήματα κάηκαν, τα πέντε εντελώς. Τρία άλλα οχήματα πυρπολήθηκαν στο Νόρσμποργκ, ενώ η

πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σ’ ένα αστυνομικό τμήμα στο Όλβσγε τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, δύο σχολεία, το πρώτο στην Τένστα και το δεύτερο στην Κίστα, κοντά στο Χούσμπι, απ’ όπου ξεκίνησαν οι ταραχές, πυρπολήθηκαν επίσης, όμως κι εκεί οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.
Όπως και την περασμένη νύχτα, αστυνομικοί πετροβολήθηκαν στο Σοντερτέλγε.
Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η σουηδική αστυνομία προς το πρακτορείο ΤΤ.
Τις βιαιότητες αυτές έχει προκαλέσει μια συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των…

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥΡΚΩΝ- ΑΡΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΑΣ ΓΕΓΟΝΟΣ!!

Εικόνα
<<Αυτή η συνέντευξη είναι η διακήρυξη της δημιουργίας άξονα Τουρκίας - Ισραήλ -Σαουδικής Αραβίας -Κουβέιτ -Κατάρ ενάντια στον σιιτικό άξονα Ιράν -Συρία - Χεζμπόλα Λιβάνου. (Περισσότερα για αυτή την συμμαχία δείτε εδώ )>>
23-5-2013
Την 22 Μαΐου 2013 ο Σαουδάραβας βασιλιάς Abdullah επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία όπου είχε επίσημες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν και τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησεως Bekir Bozdağ έδωσε συνέντευξη στην Αραβόφωνη εφημερίδα Asharq Al-Awsat  μετά την λήξη της επίσκεψης . Στην συνέντευξη τονίσθηκε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη   Σαουδάραβα βασιλέα στην Τουρκία . Ο Bekir Bozdağ είπε ότι το κλίμα ήταν άριστο και ότι η συνεργασία των δύο κρατών είναι πολύ σημαντική για τον μουσουλμανικό κόσμο και την σταθερότητα στην Μ. Ανατολή .Στην ερώτηση πως εκτιμά την συνεργασία των δύο χωρών αναφορικά με την Συριακή κρίση ο Τούρκος αντιπρόεδρος καταδίκασε τον Άσαντ ως τον υπεύθυνο για τα 100,000 θύματα  …

Προφητείες για τους εσχάτους καιρούς Από τον βίο του αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού

Εικόνα
To σημείο τού τέλους // Το Αντίχριστο Θηρίο
Προφητείες για τους εσχάτους καιρούς Από τον βίο του αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού (Τέλη 9ου αρχές 10ου αι. μ.Χ.) Πηγή: βίος του οσίου Ανδρέου του δια Χριστόν σαλού, εκδ. Ιεράς Μονής Παρακλήτου

Οι άγιοι του Κυρίου είναι οδοδείκτες της πορείας ενός εκάστου ημών, αλλά και του κόσμου μας. Γιατί όπως είπε ο Χριστός, "όλα τα φανέρωσα στους φίλους μου" (Ιωάννης 15/ιε΄15). Καθώς λοιπόν διαβάζουμε την προφητεία αυτή, παρμένη από την εξαίρετη έκδοση της Ι. Μ. Παρακλήτου, και για να αποφύγουμε τον κίνδυνο παρερμηνείας, ας θυμόμαστε τα εξής: 1. Για μια εντελώς ορθή κατανόηση της προφητείας, χρειάζεται το πρωτότυπο κείμενο, και όχι η μετάφραση που δημοσιεύουμε εμείς εδώ. 2. Από τη ρήση αυτών που είπε ο άγιος, μέχρι την κατανόηση, την ενθύμιση και την καταγραφή τους από τον μαθητή του, υπάρχει κάποια απόσταση, που καλό είναι να την θυμόμαστε. Ειδικά σε μια τόσο περίπλοκη προφητεία, που δύσ…